Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το μικρό καπέλο


C’était un petit chapeau en paille synthétique, très vieux, abîmé et avec de petites fleurs défraîchies que j’ai retrouvé dans un petit débarras.  Je l’ai recouvert de serviettes imbibées de colle (genre papier mâché) repeint, et décoré avec des fleurs découpées dans une serviette. Un joli ruban, un petit papillon, et le petit chapeau a retrouvé une place dans la maison…


΄Ηταν  ένα διακοσμητικό καπελάκι, πολύ παλιό, ξεφτισμένο και με μαδημένα αποξηραμένα λουλούδια.  Παρ΄όλα αυτά, δεν το είχα πετάξει,  αλλά ‘έκρυβε’ ένα καρφί στον τοίχο της αποθήκης !!!!


Για όσες δεν το έχουν ήδη δει, θα ξαναπώ ότι αυτό το καπελάκι το αντέγραψα από την καλή μας Ποδηλάτησα.  Τρόπος του λέγειν, δηλαδή...  μάλλον εμπνεύστηκα από το δικό της...διότι εγώ δεν έκανα ‘καλούπι’ πάνω στο καπέλο της κόρης μου,  ούτε χρησιμοποίησα γυψόγαζα.  

Απλώς, το ‘έντυσα’ με ατλακόλ και με τα λευκά υπόλοιπα από τις χαρτοπετσέτες (papier maché),και στην συνέχεια το έβαψα, του έδωσα σχήμα και το ντεκουπάρισα. 


Πώς σας φαίνεται ???

10 σχόλια:

  1. Εγινε αγνώριστο και πολύ σικάτο!!!Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα δεν θα κρύβει τίποτα και ούτε θα κρύβεται!!!! Έγινε ωραιότατο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωωωω! Μα είναι πανέμορφο! Μπράβο Marie-Anne!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω μετά την τέλεια μεταμόρφωσή του… να πήρε μια όμορφη θέση μέσα στο σπίτι, και να μην κρύβει ακόμα το καρφάκι στην αποθήκη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα, και βέβαια ! Τώρα πλέον στολίζει μιά γωνιά του σπιτιού. Πάλι κρέμεται από ένα καρφάκι, αλλά τώρα είναι 'χρυσό' !!! Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλε τι εκανες ειναι πολυ ομορφο!!!!!!!μπραβο σου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ευθυμία, Katrina, Σαντρίνα, καλώς ορίσατε στο σπιτάκι μου ! Ευχαριστώ για την επίσκεψη και για τα καλά σας λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...