Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τα μπουκάλια μου


Mes bouteilles

J’ai trouvé une vieille bouteille dont la surface ne se prêtait pas au découpage. Pourtant, sous l’étiquette, la surface était plane. J’ai imprimé une branche de géranium odorant sur une serviette blanche et je me suis donc limitée à créer une nouvelle étiquette. 
Puis, j’ai rempli la bouteille avec de la  liqueur de géranium odorant que j’avais préparée quelques jours plus tôt. A votre santé !  



Βρήκα ένα παλιό μπουκάλι στην αποθήκη της μητέρας μου.   Η επιφάνειά του, λόγω των βαθουλωμάτων της, δεν μου φάνηκε κατάλληλη για ντεκουπάζ αλλά κάτω από την οβάλ ετικέτα ήταν επίπεδη και έτσι το εκμεταλλεύτηκα. Βρήκα στο διαδίκτυο ένα μοτίφ αρμπαρόριζας και το εκτύπωσα σε λευκή χαρτοπετσέτα την οποία και κόλλησα πάνω στην ‘ετικέτα’ που είχα προηγουμένως περάσει με primer και με ακρυλικό.  Γύρω-γύρω έκανα το περίγραμμα με μπρονζέ ρελιέφ. 



Και τέλος, βέβαια, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός μου, το γέμισα με το μυρωδάτο λικέρ αρμπαρόριζας που είχα φτιάξει λίγο καιρό νωρίτερα.



Εάν σας ενδιαφέρει η συνταγή, είναι απλούστατη :  σ’ ένα μπουκάλι, έβαλα μία χούφτα φυλλαράκια που είχα προηγουμένως πλύνει και στεγνώσει, και το γέμισα με βότκα. Δεν το άφησα πολύ καιρό, δύο εβδομάδες περίπου - διαφορετικά το άρωμα θα ήταν πιο βαρύ- και το σούρωσα. Και τότε, έφτιαξα ένα κλασικό σιρόπι με νεράκι και ζάχαρη και το ενσωμάτωσα στην αρωματισμένη βότκα.



Με τον ίδιο τρόπο είχα φτιάξει νωρίτερα και λικέρ από φύλλα λουίζας, το οποίο είναι εξ’ίσου αρωματικό και άρεσε σε φίλους και γνωστούς που το γεύτηκαν. Κάποια στιγμή, θα φτιάξω ένα μπουκάλι και για την αγαπημένη μας λουίζα.



Για τα πιο γνωστά και κλασικά σπιτικά λικέρ, όπως είναι το τσέρυ, το πορτοκάλι, το μανταρίνι, και άλλα ... υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές, και κάποιες απ’ αυτές ακολούθησα κι εγώ. Έτσι έφτιαξα το λικέρ πορτοκάλι, για το οποίο χρειαζόμουν ....ένα μπουκάλι. 
J’avais aussi fait de la liqueur d’orange. Il me fallait donc une bouteille… Et voilà, c’est chose faite !!!
 


Αυτό το μπουκάλι, είχε ένα στρογγυλό ‘εξόγκωμα’ στο σημείο που υπήρχε παλιά η σφραγίδα του ποτού, από βουλοκέρι. Το κάλυψα με ακρυλικό στόκο, και το έκανα λίγο bombé, πριν του κολλήσω το μοτίφ του πορτοκαλιού.  Επίσης με στόκο, κάλυψα το πώμα του μπουκαλιού πριν το ντεκουπάρω.  



Άλλα μπουκάλια.....

Puis, j’ai timidement fait quelques essais pour décorer d’autres petites bouteilles, avant de me lancer et de réaliser les trois dernières que je vous présente ci-après.  
 

Θυμάμαι πόσο θαύμαζα τα ωραιότατα μπουκάλια που έβλεπα στο ‘Βάλε Φαντασία’ και έλεγα μέσα μου ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να φτιάξω κι εγώ ένα....

Δειλά-δειλά, έκανα μια δοκιμούλα, όχι βέβαια σε μεγάλο μπουκάλι, αλλά σε ένα τόσο δα μικρούλι από ...αποσμητικό !!!


Το επόμενο, το έντυσα ολόκληρο με κάτι σαν ρυζόχαρτο που είχα στο σπίτι και με χαρτοπετσέτα, μέχρι και το πώμα του. Δεν τόλμησα καν να το δείξω τότε....μου φαινόταν ‘παιδικό’, δεν συμφωνείτε ???




Μετά σκέφτηκα «τι στο καλό ? θα κάνω ένα μεγάλο και ...ό,τι βγει». 

Κι έτσι έφτιαξα δυο-τρία, πάντα σε ....πειραματικό στάδιο, 


έχω μάθει τα βασικά, αλλά.....


αλλά, πού θα μου πάει....θα μάθω και τα υπόλοιπα ΄κόλπα΄...

«Γηράσκω αεί διδασκόμενη»...

6 σχόλια:

  1. υπέροχα όλα!!!καλώς βρεθήκαμε!!!!!!!!! :)) μου αρέσει που μας λες και τι υλικά χρησιμοποίησες!!!σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΚΕΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΓΑΠΩ!!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΜΠΑΡΟΡΙΖΑ, ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!!!!
    ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΤΥΠΩΣΕΣ;
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάγια μου σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη. Μα αυτό είναι που έχει ενδιαφέρον... να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και τις ιδέες μας και να τις μεταδίδουμε στην μπλογκογειτονιά !

    Ρενάκι, δοκίμασέ το, είναι πολύ αρωματικό το λικεράκι αρμπαρόριζας! Μπορείς να το προσθέτεις και στα γλυκά. Για την εκτύπωση : xώρισα το πάνω φύλλο της λευκής χαρτοπετσέτας, το τοποθέτησα πάνω σ' ένα χαρτί Α4 και κόλλησα το περίσευμα σtην πίσω πλερά με σελοτέϊπ πριν το βάλω στον εκτυπωτή inkjet. Θέλει λίγη προσοχή, αλλά έτσι έχεις την δυνατότητα να τυπώσεις όποια εικόνα θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑΣΟΥ .ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...