Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

Les oiseaux

Il y a quelque temps j’avais admiré les peintures animalières d’une artiste anglaise. J’ai photocopié quelques oiseaux que j’ai par la suite collés sur des cailloux posés sur du bois flotté, ou bien sur des écorces d’eucalyptus.  
Les canards (en relief) et les roseaux sont découpés dans des serviettes et collés sur des pierres. Le décor est complété aux aquarelles et aux couleurs acryliques.


Πριν από καιρό είχα δεί κάποια όμορφα έργα  με πουλιά της ζωγράφου Tina Bone και μου άρεσαν πολύ.  Δύο από αυτά τα τύπωσα σε χαρτί και έφτιαξα με αυτά δύο πέτρες που κόλλησα πάνω σε γυαλόξυλα:

                 Τα αϊδόνια 




και τον μπλέ ψαροφάγο.


Ακολούθησαν κάποιες πέτρες με όμορφες πάπιες στον βάλτο. 

Αυτές είναι από χαρτοπετσέτα, με ανάγλυφες λεπτομέρειες.



 
Τον μήνα που μας πέρασε, έβλεπα  τους ευκάλυπτους να ‘μαδάνε’  και τα καφεκόκκινα κομμάτια από τους φλοιούς τους να στοιβάζονται στις άκρες των δρόμων. Σε μια απογευματινή βόλτα, μάζεψα λίγους καρπούς και λίγα φύλλα για να τα προσθέσω σε ένα ποτ-πουρί  και τότε μου ήρθε η ιδέα να προσπαθήσω να κάνω découpage πάνω σ’αυτό το υλικό.  Τί όμως  ???  Θα έπρεπε να έχει κάποια σχέση με ...δένδρα.  Και τότε θυμήθηκα πάλι τα πουλιά, διάλεξα δύο και τα τύπωσα πάνω σε λευκή χαρτοπετσέτα .

 Άρχισα με τον τρυποκάρυδο πάνω σε μια χονδρή φλούδα ευκαλύπτου
























και συνέχισα με την κουκουβάγια σε μία πολύ πιό λεπτή φλούδα

 την οποία συμπλήρωσα με ακουαρέλλες. Και στα δύο χρησιμοποίησα ακρυλικό στόκο για να κάνω τα πουλιά ανάγλυφα.


25 σχόλια:

  1. Sviđa mi se ova ideja sa pticama i kamenom,super blog....
    pozdrav.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααααααααααα!!!! είσαι πολύ μεγάλο ΤΑΛΕΝΤΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑ , ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!! ΚΑΙ ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΜΕΝΑ !ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Gracias por tu visita Marie.

    Felicidades por los trabajos!!

    Saludos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
    ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΟΥ!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ποδηλάτησα, νά'σαι καλά αλλά μπροστά σου υποκλίνομαι!!

    @Χρυσάνθη μου, σ' ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσαν.

    @Maria, muchas gracias !!!

    @Effie, καλά ήταν μέχρι τώρα στον κήπο αλλά σε λίγο θα τα μαζέψω κι αυτά γιατί με τις βροχές δεν νομίζω να αντέξουν πολύ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικα ειναι πολυ ομορφα υποκλινομαι!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hello Marie-Anne, thank you for visiting my blog. I am now following you, if you are not following me I invite you to do so. I love your paintings on rocks, they are fabulous. You are a wonderful artist, congratulations on your talent. I wish you much success. Hugs...Lu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαριάννα οι πέτρες σου αλλά ακόμα περισσότερα οι φλούδες των δένδρων είναι εξαιρετικά.Οι πάπιες μπου έκλεψαν την καρδιά! Πολύ πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
    Αν θες γράφεις πως κάνεις τα ανάγλυφα με τον στόκο.Καλή συνέχεια
    Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Katrina, σ'ευχαριστώ πολύ, πολύ.

    @ romance-of-roses, Thank you so much for visiting and for your kind words. Just wanted to specify my rocks and other works are not paintings but only decoupage (with the napkin technique). I am also following you and hope we will keep in touch.

    @ Χαρά μου, σ'ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Για να γίνει το ανάγλυφο, βάζω λίγο στόκο στο σημείο που θέλω (δίνοντάς του το σχήμα του μοτίφ, τον αφήνω να στεγνώσει και μετά κολλάω το μοτίφ της χαρτοπετσέτας). Ελπίζω να σε κάλυψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι όλα καταπληκτικά! Ξετρελάθηκα με την κουκουβάγια!!! Καλώς σε βρήκα!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρήκα τυχαία το μπλογκ σου αλλά θα μείνω!! Πάρα πολύ ωραία δουλειά. Εχω δει decoupage σε πέτρες αλλά πραγματικά οι δικές σου είναι το κάτι αλλο!! Συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ!!!!!ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ.Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΙ ΠΑΠΙΕΣ ΜΕ ΞΕΤΡΕΛΑΝΑΝ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΓΛΥΦΑ.ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΥΠΩΣΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;;;;;;;ΕΙΔΑ ΠΩΣ Μ‘ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΟΥ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕΣ ΣΕ ΜΕΝΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΚ!!!!(ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ ΝΑ ΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΩΜΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή σου μέρα. Πολύ εντυπωσιακές οι πέτρες και πιο πολύ οι φλούδες του ευκάλυπτου. Χάρηκα για την επίσκεψη σου στο μπλογκοσπιτάκι μου. να είσαι καλά και να δημιουργείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Καλωσορήσατε νέες μου γειτόνισσες :

    @ Elena, σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τον ενθουσιασμό σου!

    @ Μάνια μου, είδες καμιά φορά τί κάνει η τύχη ???? Χαίρομαι πολύ που θα μείνεις και σε ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια....τρέχω κι εγώ να σου κτυπήσω την πόρτα για καφέ....

    @ Νάσια, ευχαριστώ για την επίσκεψη, νάσαι καλά. Η εκτύπωση γίνεται εύκολα σε λευκή χαρτοπετσέτα αν προηγουμένως την βάλεις ( το ένα της φύλλο εννοείται) πάνω σ΄ενα χαρτί Α4 και διπλώσεις το περίσσευμα κολλώντας το στην πίσω πλευρά. Το βάζεις σε εκτυπωτή inkjet και εκτυπώνεις το θέμα που έχεις επιλέξει. Καλή επιτυχία, εάν το δοκιμάσεις.....

    @ para-kelsoscooks, Ευχαριστώ κι εγώ για την επίσκεψη. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι πέτρες και οι φλούδες.

    Ελπίζω να είδατε και τις προηγούμενες αναρτήσεις μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ!!!!ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΩ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΓΡΑΦΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!!!ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Fotolabida μου σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και για τα καλά σου λόγια. Πέρασα κι από σένα, τί όμορφα είναι αυτά που πλέκεις !!!!! Τέλεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ♥ •˚。
    °°Olá, amiga! 。♥。
    Passei para uma visitinha.
    ● ♥• Fantástico!!! Você é super talentosa!
    ˚。˚ Bom fim de semana!
    ♥ •˚。Beijinhos.
    •˚。Brasil
    ..(░)(░)
    (░)(♥)(░)
    ..(░)(░)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα σας!!!Χαίρομαι που σας βρήκα ή μάλλον εσείς με βρήκατε πρώτη(δεν έχει σημασία!) και έχοντας στο χέρι ζεστό καφεδάκι περιπλανιέμαι και χαζεύω στο σπιτάκι σας,είναι όλα ονειρεμένα!Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλώς όρισες Χαρά ! Χαίρομαι που σου αρέσουν τα 'έργα' μου. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Encore une très belle réalisation, création Marie-Anne que j'essaierai de ne pas oublier pour quelques galets que je garde ramassés d'une plage ;) Bises

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...