Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μοσχομυριστά ζουμπούλια


Πόσο μου αρέσουν τα μυρωδάτα λουλούδια !! Και αυτά τα στρουμπουλά ζουμπούλια με τα γλυκά τους χρώματα, είναι καταπληκτικά.  
  




και τα ρόζ
                    




και τα γαλάζια
 και τα δύο χρώματα δίπλα-δίπλα 


Θυμήθηκα ότι δεν σας έχω δείξει αυτόν τον δίσκο που έφτιαξα το καλοκαίρι που μας πέρασε.


Πώς το θυμήθηκα ?????

Μου χάρισαν έναν βολβό Υάκινθου μαζί με το ειδικό βαζάκι του για να ριζώσει στο νερό. 

Στον κήπο έχω φυτεμένους βολβούς αλλά στο νερό πρώτη φορά το δοκιμάζω.

Κι αφού σας έδειξα τον δίσκο, τρέχω να βάλω τον υάκινθό μου σ' ένα σκοτεινό μέρος, όπως λέει η συσκευασία !!!!  


 Ακολούθησα τις οδηγίες και ελπίζω να βλαστήσει και να ανθίσει μέχρι τα Χριστούγεννα (ή μήπως θα αργήσει πολύ περισσότερο ???).
______________________________

Και μιάς και σας έδειξα αυτόν τον δίσκο, δείτε κι άλλον έναν που είναι εξ ίσου 'επίκαιρος', θα έλεγα, αφού τώρα είναι η εποχή που οι κοκκινολαίμηδες, αυτά τα τόσο χαριτωμένα πουλάκια, επισκέπτονται τους κήπους ψάχνοντας για τροφή και νερό.
 

Αυτός λοιπόν είναι ο πρώτος πρώτος δίσκος που έφτιαξα. Τί δίσκος δηλαδή, ένα μικρό πλαστικό δισκάκι από κέϊκ.  ΄Ηθελα να κάνω δοκιμή για κρακελέ....αλλά δεν πέτυχε καθόλου (πολύ φυσικό βέβαια αφού δεν είχα καμμία εμπειρία πάνω σ'αυτήν την τεχνική).  Μου άρεσε όμως ο συνδυασμός του γαλάζιου με το καφέ κι έτσι, αντί να το πετάξω,  έκανα decoupage τον κοκκινολαίμη πάνω σ' ένα κλαράκι. 
 

Απ' οτι έχετε καταλάβει, η παλιά εταζέρα της γιαγιάς μου έχει γίνει το αγαπημένο μου εκθετήριο για τα έργα μου, έστω μόνο και για την ώρα της φωτογράφισης...

21 σχόλια:

  1. Καλημερα Μarie-Ann
    Τις θαύμασα τις δημιουργίες σου. Είναι ΥΠΕΡΟΧΕΣ όλες τους!!!! Μπράβο σου.
    Χαίρομαι πολύ που πέρασα. Δεν έχω χρόνο συνήθως, γι' αυτό και αργώ.
    Εύχομαι ο βολβός σου να βγάλει ριζούλες, να τον φυτέψεις, και να τον καμαρώσεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν ξέρω και πολλά από φυτά για να σου πω αν θα πάρει περισσότερο.
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλώς σε βρήκα κι εγώ! Τι όμορφο και ζεστό που είναι το blogo-σπιτάκι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ.
    ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΗ ΜΟΥ, ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ!!!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑ ΣΟΥ!
    ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΘΑ ΜΟΣΧΟΒΑΛΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ25 Νοεμβρίου 2011 στις 8:16 π.μ.

    ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Marie Anne μου. Εμένα μου άρεσαν πολύ τα δισκάκια σου και η παλαίωση τους πάει πολύ, και τα χρώματα και τα θεματα κανουν ένα όμορφο σύνολο κάθε φορά!
    Για το κρακελε έχω να σου πω ένα μικρό μυστικό που μας είχε πει η Μάγια: να μην απλώνεις το χρώμα πάνω από το βερνίκι με πινέλο αλλά με ένα κομμάτι σφουγγαράκι(ενα από αυτά για το μπάνιο, δε χρειαζεται ειδικό, αρκεί να μην έχει μεγάλες τρύπες).Να ξέρεις ότι όσο πιο παχυ στρωμα χρωματος βάλεις ,τόσο πιο μεγάλα τα σκασίματα και το αντίστροφο! Αν χρησιμοποιήσεις πινέλο τα σκασίματα θα ακολουθήσουν τη φορά της πινελιάς και θα είναι αλλού μεγαλα κι αλλού μικρά.
    Ελπίζω ο υακινθος ν' ανθίσει γρήγορα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού σου ευχηθώ Χρόνια Πολλά για το Κατερινάκι σου!!!! Με το καλό να ανθίσει ο Υάκινθος και να σας γεμίσει ευωδιές!!! Θα σου πω ότι τα δισκάκια σου μου αρέσουν πάρα πολύ… και θα έλεγα ή παλιά εταζέρα της γιαγιάς να βρίσκεται πάντα στις δόξες της φιλοξενώντας τις δημιουργίες σου!!! Καλή σου μέρα - φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. !!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΑΛΛΛΟ!!!!!Ο ΔΙΣΚΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...Ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ..ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ.ΙΩΑΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα marie anne.πολυ ωραιοι οι δισκοι σου.οι κοκκινολαιμιδες με επισκεπτονται και εμενα στον κηπο μου,καθε μερα.τα ζουμπουλακια ειναι τα αγαπημενα μου,φυτεψα και εγω ,και τουλιπες που μου εφερε η κορη μου απο την ολλανδια.περιμενω την ανοιξη να ανθισουν.καλο Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γλυκια μου Κυρια υποκλινομαι..τελοια..τα χρωματα με εχουν τρελανει..να στε καλα που ειστε διπλα μας..πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα..και τα δύο δισκάκια πανέμορφα..το κρακελέ ενός συστατικού και να μην πετύχει ποτέ δεν φαίνεται άσχημο..μη στεναχωριέσαι λοιπόν..το αποτέλεσμα είναι τέλειο..φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα !! Θα ξεκινησω αναποδα λοιπον και θα σου πω οτι το παγκακι σου ειναι τελειο! οταν ειδα τον δισκο με το πουλακι και μετα ποσο ωραιο το στολισες στο παγκακι σου μαζι με ενα αλλο πουλακι και πολλα κλαδακια καταενθουσιαστηκα. Τελικα ένα εργο αναδεικνυει την ομορφία του οταν στολιστει και ομορφα. Τελος για τα δισκακια σου δεν εχω παρα να πω οτι εκανες πολυ καλη δουλεια. Ειδικα τα πρωτα τα γλαστρακια σου νομιζα οτι τα ζωγραφισες εσυ!! δεν φαινεται οτι ειναι ντεκουπαζ. Μπραβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ!!!!!!!!!
    ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!!!!!!!
    ΒΟΗΘΑΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΙΑΓΙΑ Ε!!!! ΜΑΡΙΑΝΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΚΕΛΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΤΑ ΛΕΤΡΕΥΩ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΠΛΑ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό σου απόγευμα. Πολύ ωραίοι έγιναν οι δίσκοι.Και ο παλιός- πρώτος και ο νέος.Για τα ζουμπούλια, σαν λουλούδια, δεν έχω να πω τίποτα, ακόμη περισσότερο και για τους υάκινθους. Αγαπημένα και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ...ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!
    ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΆ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΆΦΙΣΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΤΉΣΙΜΟ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ όμορφοι και η δύο σου δίσκοι και ο τρόπος που τους διακόσμησες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!!!!!!
    ΔΩΣ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πόσο όμορφα δισκάκια Marie-Anne μου!!! Που βρίσκετε τόσο όμορφες χαρτοπετσέτες και σχέδια;;Τέλεια δουλειά!μπράβο σου! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γειά σου Marie-Anne!!! Τί πανέμορφοι που είναι αυτοί οι δίσκοι!!!!!! Πω!πω!! τέλειοι και οι δύο!!!!!! Γειά στα χέρια σου!!!! Τί όμορφο δώρο ο βολβός Υακίνθου!!!!
    Να είσαι καλά!! Καλή Κυριακή!!! :ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Ροδούλα
    Καλώς ήρθες Ροδούλα !!! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Θα χαίρομαι να περνάς όταν θα έχεις χρόνο.

    @ μπλεγμένο κουβάρι
    Kαλώς όρισες στο σπιτάκι μου!!! Ευχαριστώ για την επίσκεψη !!!

    @ ΡΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
    Ρένα μου, δεν υπήρχε περίπτωση να μην σε καταλάβω !!!! Εάν δεν κάνω λάθος, μόνο εσύ γράφεις πάντα με κεφαλαία !! χάχα !! σε τσάκωσα !!! Χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !!!

    @Νίκη
    Γεια σου Νίκη μου ! Χαίρομαι που σου άρεσαν τα δισκάκια και ευχαριστώ για τις συμβουλές σχετικά με το κρακελέ. Πράγματι, το πινέλο φταίει. Από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ σφουγγαράκι, το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό Αλλά είμαι εντελώς αυτοδίδακτη και δεν έχω πάει ποτέ σε σεμινάριο. Από εσάς έχω μάθει και κάνω ότι μπορώ. Να’σαι καλά ! Πολλά φιλιά !

    @ Ποδηλάτισσα
    Βίκυ μου, χίλια ευχαριστώ για τις ευχές σου !! τόσο για την κόρη μου, όσο και για τον υάκινθο !! Χαίρομαι που σου άρεσαν τα δισκάκια. Όσο για την εταζέρα της γιαγιάς, εδώ θα είναι και δεν πρόκειται να το κουνήσει!!! Καθιερώθηκε σαν εκθετήριο ! Σου εύχομαι μία καλή Κυριακή !!! Φιλάκια !!!!!!!

    @ Mani di fata
    Γεια σου Ιωάννα με τα !!!!!σου. Να’σαι καλά γλυκιά μου. Χαίρομαι που σου αρέσουν τόσο αυτά που φτιάχνω !! Φιλάκια !!!!!

    @ δημητρα λαγονησι
    Είδες τι γλυκά πουλάκια που είναι οι κοκκινολαίμηδες???? Και δεν φοβούνται πολύ τους ανθρώπους, δεν φεύγουν αμέσως... Δήμητρα, λατρεύω τις τουλίπες και κάποιοι συνεργάτες μου στέλνουν βολβούς, κάθε χρόνο, από την Ολλανδία !! Χθες παρέλαβα το δέμα τους για φέτος, και θα αρχίσω το φύτεμα.

    @ Μαρία
    Χαίρομαι πολύ καλή μου που σου αρέσουν τα έργα μου!!! Σ’ευχαριστώ.

    @ Μαρία
    Μαρία μου, από τότε έχω μάθει κι έχω πετύχει αρκετά κρακελέ αλλά καμμιά φορά κάτι πάει στραβά ή ξεχνιέμαι και χρησιμοποιώ πινέλο αντί σφουγγαράκι και βγαίνει αρκετά ‘περίεργο’.

    @ tzeni xr.
    Τζενάκι, χαίρομαι που σου άρεσε η εταζέρα της γιαγιάς μου αλλά και οι δίσκοι και το στεφανάκι!

    @ Effie's Sweet Home Designs
    Έφη μου, χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά και για τις ευχές για την κόρη μου. Νά’σαι καλά, να χαίρεσαι τους δικούς σου και να σε χαίρονται. !!! Φιλάκια πολλά !

    @Nάσια
    Ευχαριστώ πολύ πολύ Νάσια μου. Το αποτέλεσμα του κρακελέ εμένα μου άρεσε, γι αυτό και το συνέχισα το δισκάκι. Δεν ήταν όμως σωστά φτιαγμένο γιατί το είχα κάνει με πινέλο αντί για σφουγγαράκι, όπως πολύ σωστά λέει η Νίκη παραπάνω.

    @ para-kelsoscooks
    Ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!!

    @ Nena
    Σ’ευχαριστώ Νένα !!! Είναι φορές που δεν βγάζω καλές φωτογραφίες, κι άλλες που πετυχαίνουν πιο καλά.

    @ rena
    Ευχαριστώ πολύ Ρένα μου !!!


    @ Φανή Παπαγεωργίου, Ζωγράφος
    Φανή μου, και στους δύο αυτούς δίσκους, χρησιμοποίησα εικόνες από το ιντερνέτ που τύπωσα σε χαρτί (καμιά σχέση με τα δικά σου έργα τέχνης) . Φιλάκια.

    @ mirsini's creations.
    Γειά σου Μυρσίνη !!! Να δούμε εάν θα βλαστήσει ο βολβός ! Καλή Κυριακή και σε σένα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Marie-Anne,
    I love the decoupage, is that with gold leaf? So beautiful, Say it with Roses. You do excellent work I admire it very much, also the tic tac set. Hugs...Lu

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...