Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Τουλίπες ξανά !!!


Νά’μαι και πάλι ! 
Σας άρεσαν βλέπω οι τουλίπες μου στην προηγούμενη ανάρτησή ! Πολύ χαίρομαι ! Και μιάς και δεν πρόλαβα να απαντήσω στα σχόλιά σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ πολύ για τα καλά σας λόγια. Είναι αλήθεια ότι αυτήν την εποχή ο κήπος είναι μαγευτικός. 

Να ξεκινήσω από την Έφη, που με ρώτησε τί ήταν τα μικρά ρόζ ανθάκια πίσω από την Black Parrot μαύρη τουλίπα. 
 
Αυτά τα θαμνάκια, ΄Εφη μου, ονομάζονται Weigela
Στα ελληνικά φυτώρια τα λένε "Μηλίτσες". 
Είναι φυλλοβόλα φυτά και θέλουν κλάδεμα κάθε χρόνο.

Η Φιλία με ρώτησε εάν μπορεί ακόμα να φυτέψει τους παλιούς βολβούς τουλίπας. Εξαρτάται σε τί κατάσταση βρίσκονται. Εάν έχουν ξεραθεί εντελώς, είναι για πέταμα. Εάν οι βολβοί φαίνονται υγιείς και είναι σκληροί, τότε θα τους φυλάξεις για να τους φυτέψεις στα τέλη του φθινοπώρου (έως τότε μπορώ να σου δώσω περισσότερες λεπτομέρειες). 

Γιά όσες δεν είχαν επιτυχία με τους βολβούς τουλίπας, θα ήθελα να πώ ότι δεν φυτεύονται οποιαδήποτε εποχή του χρόνου μας τους φέρουν από την Ολλανδία, αλλά πάντα στα τέλη του φθινοπώρου, αρχές του χειμώνα, ώστε να φυτρώσουν και να ανθίσουν την επόμενη άνοιξη. 

Ο κήπος χρειάζεται πολλή δουλειά και δεν έχουμε πάντα τον χρόνο να ξεχορταριάσουμε, όπως θα έπρεπε.  Ανάμεσα στα όμορφα λουλούδια που ‘επιμελώς’ έχω φωτογραφίσει, υπάρχουν, σε κάποια παρτέρια, και τα αγριολούλουδα,  όπως 
το χαμομήλι 
 
(θα φροντίσω να το μαζέψω αύριο για να το πίνουμε τον χειμώνα) 

η Κρητική Βαλεριάνα 
 
(αυτά τα ρόζ που φύτρωσαν ανάμεσα στις πέτρες 
και μέσα στην άδεια γλάστρα με τον αστερία !!!!)

αλλά και οι ταπεινές μαργαρίτες, παπαρούνες, και άλλα μικρότερα,
 
 τα οποία όμως, αφού δεν τα ξεριζώσαμε νωρίτερα, λυπούμαστε τώρα να τα βγάλουμε αφού είναι πάνω στην άνθισή τους.  Και φυσικά, βρίσκουμε και πολλά και τρυφερά χορταράκια που καταλήγουν στην κατσαρόλα μας αρκετά συχνά.

  FLAMING PARROTS 
Όπως σας έλεγα, οι τουλίπες δεν κρατούν πολλές ημέρες. Υπήρξαν χρονιές που λόγω εργασίας και άλλων υποχρεώσεων δεν προφταίναμε να τις δούμε κάν ανθισμένες.   Τις βλέπαμε μπουμπουκιασμένες...φεύγαμε νωρίς για την δουλειά, επιστρέφαμε αργά το απόγευμα, την επόμενη ημέρα ξανά-μανά τα ίδια και το Σάββατο που μέναμε στο σπίτι, βλέπαμε τις τουλίπες να έχουν ήδη ρίξει τα πέταλά τους.   
Φέτος, δεν μπορώ να πώ, τις χαιρόμαστε πραγματικά.  
Οι τουλίπες παπαγάλοι (εδώ η ποικιλία flaming parrots), κρατούν περίπου 5 ημέρες και λίγο πριν το τέλος, γέρνουν από το βάρος τους και ανοίγουν τα πέταλά τους  όπως βλέπετε παρακάτω
Πίσω τους φαίνονται οι μίσχοι των προηγούμενων από τους οποίους έκοψα τους καρπούς, όπως σας έλεγα, πριν προλάβουν να σποριάσουν.
Εάν όμως προσέξετε καλά, ανάμεσα στους δύο 'παπαγάλους' που ετοιμάζονται να παραδώσουν το πνεύμα, ένα νέο μπουμπούκι πρόκειται να ανοίξει σε λίγες ημέρες.   Ο κύκλος της ζωής μέσα σ'ένα παρτέρι !!!!!

Υπάρχουν όμως κι άλλα λουλούδια στον κήπο μου, που δεν θα ήθελα να τα αδικήσω 
 























όπως και τα πανέμορφα πελαργόνια.  
Εδώ βλέπετε μία ποικιλία με μικρά άνθη
Μ’αυτήν την φωτογραφία θα ήθελα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό της Αμαρυλλίδας. Καλή μου Αmaryllis, για μένα Άνοιξη σημαίνει Ομορφιά και Αναγέννηση της Φύσης.

Αρκετά όμως νομίζω για σήμερα..... ίσως κάποια άλλη στιγμή σας δείξω περισσότερα λουλούδια.
_____________

Και λίγο πριν ξεστολίσουμε το σπίτι από τον Πασχαλινό διάκοσμο, ακόμα ένα αυγό προστέθηκε στην συλλογή μου !!! 
 

Είναι το δώρο που μου έκανε η καλή μας Ελένη  'Elen Art' χθές το απόγευμα που συναντηθήκαμε και γνωριστήκαμε από κοντά ! 'Ενα αυγό από χαρτοπολτό διακοσμημένο με ντεκουπάζ χαρτοπετσέτας.

Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου !!! Είναι υπέροχο !!! 
Και του χρόνου, να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου !!

Σας εύχομαι μια πολύ καλή Κυριακή του Θωμά και χρόνια πολλά σε όσους και όσες εορτάζουν !!!!

Σας φιλώ !!!!



52 σχόλια:

  1. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Ο ΚΗΠΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟΣ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ Μ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ!!!!ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Οι γαλάζιες μαργαριτούλες λέγονται felicia. Υπάρχουν σε όλα τα φυτώρια. Φιλάκια !

      Διαγραφή
  2. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ!!!!!!!!!ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΡΓΟΝΙ ΔΙΧΡΩΜΟ; Η ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ; ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ!!!!ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΙΒΗΣ ΜΑΣ, ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ. ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ...ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΠΡΩΤΗ!!!!!!!!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΛΙΤΣΕΣ!!!!!!!ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!!!!!
      ΦΙΛΑΚΙΑ ΞΑΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Έφη μου ! Στην γλάστρα με το κοχύλι είναι η ρόζ (δίχρωμη) βερμπένα ενώ το δίχρωμο πελαργόνι είναι στο κεραμικό ζεμπίλι. Θα πάω στην Βιβή αλλά, αλλά πώς θα βγώ πρώτη, καλέ??? αφού γίνεται κλήρωση !! χαχαχα !!!Νά'σαι καλά Εφούλα . Φιλάκια !!!

      Διαγραφή
  3. ......Και μετά λέω εγώ ότι έχω...."κήπο". Αυτό Μαριάννα μου δεν είναι κήπος......Ο παράδεισος είναι αυτοπροσώπως....Φιλιά πολλά (εγώ πάντως αύριο στον δικό μου λέω να πετάξω ένα σπίρτο και να τον κάνω παρανάλωμα του....Πειραιώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιά χαρά είναι ο κήπος σου ! Τί λές τώρα !!!' Ακου να τον κάνεις παρανάλωμα...Πειραιώς!!!!!!!Αφού δεν είσαι Πειραιώτισσα !!!! Φιλάκια !!!!

      Διαγραφή
  4. Ποιός δεν θα ήθελε να έχει έναν τέτοιο κήπο.Ποικιλία λουλουδιών και πανδαισία χρωμάτων. Δεν χορταίνει το μάτι και ηρεμεί ο νους. Πολλά φιλιά καληνύχτας.
    Υ.Γ Μήπως, μέσα σε όσα μας παρουσιάζεις κάθε φορά, να έβαζες και συμβουλές και οδηγίες κηπουρικής τέχνης;Λέω...μήπως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωσώ μου, ευχαριστώ πολύ ! Να που σιγά-σιγά απαντώ και σε κάποιες σχετικές ερωτήσεις (ως προς τα ονόματα των λουλουδιών, προς το παρόν). Για συμβουλές και οδηγίες κηπουρικής...δεν ξέρω αν ειμαι σε θέση να το κάνω... θα το σκεφτώ !!!!! Φιλάκια !!!

      Διαγραφή
  5. Πώ..πώ...τί ομορφιά που ξεχειλίζει ο κήπος σου !!!! Έχω μαγευτεί...είδα και τις προηγούμενες τουλίπες...πανέμορφα όλα τα λουλούδια που μας δείχνεις !!! Μαζί σας θα μάθω καί για τα λουλούδια και ποιός ξέρει τί ακόμα !!! Πόσο χαίρομαι..!!!
    Καλή Κυριακή και καλή επιτυχία στον ανοιξιάτικο διαγωνισμό !!!
    Φιλάκια πολλά !! :ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά Μυρσινάκι. Αυτό είναι το καλό του blogging, ότι μαθαίνουμε πολλά η μία από την άλλη. Πολλά φιλάκια !

      Διαγραφή
  6. Άααα...όλο κάτι ξεχνάω...δέν γίνεται να αφήσω ασχολίαστο αυτό το υπέροχο διακοσμητικό αυγό !!!! Πανέμορφο είναι !!! Μπράβο στήν Ελένη !!! ;οD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να πρωτοσχολιασει κανεις μετα απο τετοια ομορφια!!!Τι χρωματα!!!Ποση δουλεια ριχνεις εκει Μαριάννα μου???Χαλαλι ο κοπος ομως!!!Σκετος παραδεισος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να πώ ότι ασχολούμαι πάρα πολύ ! Είναι απλά αυτοί οι μήνες της Ανοιξης που όλα ανθίζουν και φουντώνουν. Όπως ανέφερα, υπάρχουν αρκετά αγριόχορτα ανάμεσα στα λουλούδια. Βλέπω άλλους κήπους που τους φροντίζουν κηπουροί και τους ζηλεύω. Ο δικός μου όμως είναι πιό φυσικός !!!

      Διαγραφή
  8. Mariann
    και στην προηγούμενη ανάρτηση που δεν πρόλαβα να σχολιάσω ακι σ αυτή θαύμασα τον ΤΕΛΕΙΟ ΚΗΠΟ! Περιποιημένος,πλούσιος, μαγικός!
    Λατρεύω τη φύση,αν και την έχω εγκαταλείψει τον τελευταίο καιρό,αλλά τέτοια ποικιλία και τάξη ομολογώ οτι και να ασχολιόμουν δεν θα είχα.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΚΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!
    Φιλάκια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρούλα μου, όπως λέω και στην Εύα, δεν είναι όλα τέλεια σ'αυτόν τον κήπο ! Χαίρομαι όμως να κυκλοφορώ ανάμεσα στα λουλούδια και να αναπνέω τα αρώματά τους, να τα καθαρίζω από τα μαραμένα άνθη, να τα κλαδεύω (κρυφά από τον άνδρα μου, που τα λυπάται !)
      Φιλάκια κι από μένα !!!!

      Διαγραφή
  9. Magnifiques fleurs ! Quelle diversité !
    Merci pour la visite et le gentil commentaire !
    Bonne semaine.
    Bises
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλη εβδομαδα να εχεις, με χρωματα κι αρωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα πελαργόνια είναι πανέμορφα! Άραγε είναι ανθεκτικά στο ήλιο και στο αέρα γιατί στο μπαλκόνι μου έχω μπόλικο :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πελαργόνια θέλουν ήλιο και απ'όσο βλέπω δεν έχουν πρόβλημα με τον αέρα. Είναι από τα πιό εύκολα φυτά !! Δοκίμασέ τα !

      Διαγραφή
  12. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ Ο ΚΗΠΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΟΚΙΛΙΕΣ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
    Υ.Γ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου, σ'ευχαριστώ πολύ !!! Σου άφησα σχόλιο στο blog σου διότι όπως σου είπα, δεν μπορώ να σου στείλω email. Θα περιμένω νέα σου ! Φιλάκια !

      Διαγραφή
  13. Mαριαννα μου Χρονια Πολλα,Αληθως Ανεστη!!!!!Βien venue a chez moi-τογραψα καλα το γαλλικο,η θα γινω ρεζιλι χαχαχα-ε,εχουν περασει καποια χρονια απο τοτε στα σχολειαχαχα-και καλως σε βρηκα στο σπιτακι σου!!!!!!Πωπω,ωραια λουλουδια,χρωμα,ομορφια,Ανοιξη,αισιοδοξια!!!!!!!!!!!Μπραβο Μαριαννα μου,μουφιαξες τη διαθεση,ονειρεμενος ο κηπος σου!!!!!!!!
    Καλη επιτυχια και στο διαγωνισμο!!!!!!
    Πολλα φιλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Mαράκι !! Μιά χαρά τα πάς με τα γαλλικά !! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Τι κήπος είναι αυτός!!! Τι εικόνες; Χρώματα; Μεράκι και αγάπη θέλουν τα λουλουδάκι και πραγματικά σε ανταμείβουν με την ομορφιά τους!!!!Καλό βράδυ σου εύχομαι και καλή ξεκούραση!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα μου, το μεράκι και την αγάπη μου την έχουν - ο χρόνος δεν μου είναι αρκετός - και πράγματα η ανταμοιβή είναι μεγάλη. Φιλάκια γλυκιά μου !!!!

      Διαγραφή
  15. Να χαίρεσαι τον παράδεισό σου γλυκειά μου Μαρί-Άνν, σου τα έστειλα τα ία, το νου σου!!!Τόσα πανέμορφα λουλούδια!!!Μπράβο σου , θέλουν πολύ περιποίηση, το ξέρω...Κι εγώ προτιμώ τα λουλούδια που ανθίζουν, και μάλιστα με πολύχρωμα λουλούδια!!! Χάϊδεψέ τα και από μένα...τους στέλνω την αγάπη μου!!! φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φανίτσα μου, χίλια ευχαριστώ !!!!!Θα πηγαίνω στην θυρίδα κάθε μέρα μέχρι να τα λάβω !!! Χαίρομαι που αγαπάς κι εσύ τόσο πολύ τα λουλούδια...θα τους το πώ και θα τους δώσω και το χάδι σου !!!! Πολλά φιλάκια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Hello Marie-Anne,I know what you mean about the gardening. Half of me wants to be sewing and the other half wants to be outside gardening. Spring is here and the garden calls me. Thank you so much for visiting me. Your garden is awesome. Love the Flaming Parrots. Hugs...Lu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. παραδεισενιος ο κηπος σου να εισαι γερη να τον χαιρεσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχος κήπος, μεθυστικά αρώματα - εγώ ψιλοζαλίστηκα!!! - και βλέπω πως πέφτει πολλή δουλειά, πολύ μεράκι!!!! Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες για τους βολβούς μου. Όσο για τα "Χρήσιμα", μήπως δεν πας στο κατάλληλο "πλήκτρο"; Δεν είναι ανάρτηση, είναι σελίδα όπως "H γειτονίτσα μου", "Βραβεία και Δώρα" και "Τι τρέχει" και βρίσκονται δεξιά, στα gadgets! Δεν καταλαβαίνω..... από τη δικιά μου σελίδα, ανοίγει κανονικά!!!!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερουδια Μαρι-Ανν!!!
    Τι ομορφα λουλουδακια εχεις στα παρτερια σου!!!
    Μπηκα να σου ευχηθω Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα κια γεμισα ανθη , αρωματα και φως!!!
    Πωπω...τι ομορφα ολα! Και αυτοι οι παπαγαλοι.... Δεν εχω ξαναδει αληθινους ανθισμενους,μονο σε φωτο στα φυτωρια!
    Πρεπει να παρω στον μπαμπα μου! Θα ενθουσιαστει!!!
    Αχ, ποσο σε ευχαριστω,καλη μου! Ανθοστολισες το πρωϊνο μου!
    Παω να διαβασω και την προηγ. αναρτηση για τις τουλιπες...
    Φιλια πολλα πολλα!!!
    -Vailie-

    vailie-in-escapeland.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστε Vailie μου ! Χρόνια Πολλά, να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το φθινόπωρο να πάρεις βολβούς για τον μπαμπά σου, όχι τώρα.
      Φιλάκια πολλά !

      Διαγραφή
  21. Καλώς σε βρίσκω και εγώ Marie-Anne...Χαίρομαι πολύ που βρέθηκα εδώ!
    Τι όμορφος κήπος είναι αυτός!!! Με τι μεράκι φροντισμένος! Με την ευκαιρία έμαθα πως υπάρχουν και τουλίπες παπαγάλοι....
    Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό σου εύχομαι!...Θα τα λέμε..
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλώς όρισες Χρυσούλα !! Σ'ευχαριστώ πολύ ! Και βέβαια θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλώς σε βρήκα και γω Μαριάννα μου, στο πανέμορφο blog σου! Ο κήπος σου είναι υπέροχος... λατρεύω τα λουλούδια και θα΄θελα και γω να'χα ένα σπίτι με κήπο! Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! Να'χεις ένα όμορφο απόγευμα, Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες ΄Ελενά μου ! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σου εύχομαι να αποκτήσεις ένα σπίτι με κήπο. Θα αλλάξει η ζωή σου !!!! Φιλάκια !

      Διαγραφή
  24. Πολύ όμορφα τα λουλούδια σου! Δεν το ήξερα αυτό για τους βολβούς της τουλίπας! Που θα διατηρήσω τον βολβό;
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την επίσκεψη κορίτσια !! Κατερίνα μου, τί ακριβώς εννοείς ? Εχεις τώρα βολβούς αφύτευτους? ή ρωτάς πώς θα τους διατηρήσεις όταν τελειώσει η εποχή τους ???

      Διαγραφή
  25. Με τόσα λουλούδια......θέλεις ένα τριανταφυλλάκι κι από μένα;Πέρασε να το πάρεις.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορώ να αντισταθώ σ'ένα υπέροχο τριαντάφυλλο ??? Ποτέ των ποτών....χαχαχά! Και βέβαια θα το πάρω με μεγάλη μου χαρά ! Σ'ευχαριστώ πολύ 'Αννα μου ! Φιλάκια !

      Διαγραφή
  26. Πανέμορφα τα λουλούδια σου Μαριάννα μου πραγματικός παράδεισος!!!Τόσα χρώματα φαντάζομαι και τα αρώματα που θα αναδύουν όλα μαζί!!!Υπέροχα!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά, Sophie μου, τα αρώματα είναι φανταστικά αυτήν την εποχή στον κήπο. Και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου στο εξής να αγοράζω κάποιο λουλούδι μόνο εάν έχει άρωμα. Φιλάκια !

      Διαγραφή
  27. Πανέμορφος ο κήπος σου!!! Φαντάζομαι ότι θα βγαίνεις έξω και θα σε συνεπαίρνουν οι μυρωδιές και τα χρώματα! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πωπω ομορφιες..σαν τη φυση και σαν τα λουλουδια δεν εχει τελικα!
    το θαυμα της φυσης σε εικονες..υπεροχα ολα:)
    εγω βεβαια προτιμω το ταπεινο χαμομηλακι που τοσο αγαπω και να το βλεπω και το χειμωνα να το πινω σαν ροφημα.φιλια πολλα να σαι γερη και δυνατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πάλι καλά που την πρόλαβα αυτην την ανάρτηση! Πανέμορφες τουλίπες, πανέμορφος κήπος! Marie-Anne , να 'σαι καλά! Και να έχεις δύναμη να τον περιποιείσαι με τόση αγάπη και μεράκι! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΗΠΟΣ ΣΟΥ MARIE ANNE!!!!! ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΤΡΕΛΑ.ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΗΠΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΣΟΥ ΕΛΕΝΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πανεμορφα λουλουδια.καλως σε βρηκα.φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πάντα μου έλεγες για τον κήπο σου... αλλά δεν τον φανταζόμουν τόσο υπέροχο..... κάθε ζωγράφος θα ζήλευε αυτή την υπέροχη χρωματική παλέτα!!!!!!!!! Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...