Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Κεραμιδάκια


Από τότε που άρχισα το decoupage, κι έβλεπα τα έργα των άλλων, πρώτα στο Βάλε Φαντασία και αργότερα στα διάφορα μπλογκοσπιτάκια, γοητευόμουν από τα πανέμορφα κεραμίδια. Τα τοπία, τα λουλούδια, οι ρομαντικές κυρίες, τα τόσα άλλα θέματα ...κι αυτά τα πανέμορφα σπιτάκια με τα ανάγλυφα στοιχεία και τα πήλινα κεραμιδάκια τους...μιά σκέτη γλύκα !!! 
Η μεγάλη όμως επιφάνεια των κεραμιδιών με φόβιζε. Και έτσι, μέχρι σήμερα, δεν επιχείρησα ακόμα να ασχοληθώ με κεραμίδι. ' Εχω μερικά που με περιμένουν στον κήπο αλλά μου φαίνονται τεράστια ! Μου χάρισε και μιά καλή μας φίλη μερικά μικρότερα αλλά πολύ παλιά κεραμίδια και κάποια στιγμή θα πρέπει πιά να το αποφασίσω να τα φτιάξω. Στο μεταξύ όμως, σε κάθε 'εξόρμισή' μου στην παραλία, μαζί με τις πέτρες και τα βότσαλα, πάντα έβρισκα και κάποια κομμάτια από κεραμίδια που τα είχε ξεβράσει η θάλασσα.  'Ετσι λοιπόν είχα την ευκαιρία να κάνω τις δοκιμές μου σε κεραμίδια σε μικρότερη κλίμακα.

Το πρώτο που έφτιαξα - πάει καιρός από τότε αλλά ίσως να το θυμηθείτε γιατί είχε ιδιαίτερο σχήμα - ήταν αυτό το καραβάκι 
 
από συνδυασμό χαρτιού και χαρτοπετσέτας.
Κάποια μέρα με ειδοποίησε ο αδελφός της μητέρας μου ότι θα ερχόταν την επομένη στο σπίτι. Γνωρίζοντας ότι του αρέσει πολύ το decoupage ( έχει κάνει και ο ίδιος κάποια μικρά έργα !!!) αποφάσισα στα γρήγορα και του έφτιαξα ένα κεραμιδάκι για δωράκι. ΄
Ήταν λίγο σπασμένο, αλλά μου άρεσε το σχήμα του και είχα ένα κομμάτι από ριζόχαρτο (ένα υλικό που για πρώτη φορά έπιανα στα χέρια μου (!) και ήθελα να το δοκιμάσω).
 
Ο θείος καταχάρηκε (!) και λίγες ημέρες αργότερα που τον επισκέφθηκα εγώ, το είδα κρεμασμένο στην κουζίνα του αφού πρώτα του είχε ανοίξει τρυπούλες (που εγώ δεν είχα κάν σκεφθεί) και του είχε περάσει και μερικά ακόμα χέρια βερνίκι.
 
Αυτός ο θείος είναι φοβερός πολυτεχνίτης και μας έχει μάθει πολλά πράγματα - έχει την λύση στο κάθε πρόβλημα που έχουμε κατά καιρούς αντιμετωπίσει στο σπίτι.

Στην συνέχεια, ήρθε η άνοιξη και έφτασαν τα χελιδόνια. Κι εγώ τα αποτύπωσα πάνω σε δύο μικρά κομμάτια από θαλασσοδαρμένα κεραμίδια. 
 
 
καθώς και σε μερικά βότσαλα, όπως αυτό 
 
  Προ ημερών είπα να φτιάξω άλλο ένα παμπάλαιο σπασμένο κεραμίδι, απ'αυτά που μου χάρησε η φιλενάδα μου η Βιργινία.
  Είχα τον κισσό σε χαρτοπετσέτα, μου άρεσαν κι αυτά τα πουλάκια που είχα εκτυπώσει σε χαρτί
(ήταν βέβαια κίτρινα αλλά εγώ τα επιχρωμάτισα) και είπα να τα συνδυάσω. 
 
  Τέλος, σ'ένα μικρό σπασμένο και θαλασσοδαρμένο κομμάτι κεραμιδιού, ήρθαν κι έκατσαν δύο πουλάκια από χαρτοπετσέτα.  
Δεν είναι χαριτωμένα ???? Εγώ τα ερωτεύθηκα !!!
αλλά κι ένα χωριατόσπιτο κούρνιασε ανάμεσα στα αμπέλια, τα κυπαρίσσια και τις ελιές.  

 Πολύ μου αρέσουν αυτά τα μικρά κομμάτια !
'Εχω πλέον πειστεί ότι για να αποτολμήσω να κάνω decoupage σε μεγάλο κεραμίδι, μόνο με μεγάλο ριζόχαρτο θα το καταφέρω. 'Εχετε μήπως διαφορετική άποψη ? 

Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας και φυσικά η εμπειρία σας. 

Φιλάκια !!!!


32 σχόλια:

  1. Τελειααααααααααα ολα!!! Κι εγω τα βλεπω τα κεραμίδια και τα λιγουρεύομαι ,δεν εχω τολμήσει ακομη να το επιχειρήσω!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ,ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΓΝΩΡΙΣΤΑ!!!!!!!!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΑ ΜΟΤΙΒΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ !! ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και επειδή εγώ, σαν άσχετη και εντελώς αρχάρια ακόμα, δεν μπορώ να σου δώσω ΚΑΜΙΑ ιδέα, ούτε για κεραμίδι ούτε για ρυζόχαρτα, θα σταθώ στον θαυμασμό μου για τα μέχρι τώρα έργα σου που είναι θαυμάσια.
    Ειδικά το θαλασσοδαρμένο με τα πουλάκια που ερωτεύτηκες, το ερωτεύτηκα κι' εγώ.... αλλά και όλα τα άλλα, πολύ πολύ όμορφα.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι όλα καταπληκτικά! Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την τεχνική αυτή και η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται βουνό, αλλά ό,τι έχεις φτιάξει είναι υπέροχο!!!Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝ ΜΟΥ!!!!!
    Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΧΑΡΗΚΕ! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ!!!!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΣΣΟ!
    ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!!
    ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ ΔΕΝ ΞΕΡΩ..ΚΟΛΛΑΩ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΜΟΥ...ΞΕΡΩ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ...ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!
    ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!!
    ΑΡΧΙΣΕΣ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΣ;
    ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσουν ΟΛΑ τόσο πολύ, όμως το καραβάκι σου...το ερωτεύτηκα! Καιρός ν΄ασχοληθείς και με τα μεγαλύτερα κεραμίδια, νομίζω! Είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν κι αυτά το ίδιο υπέροχα!! Καλή σου μέρα :0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλες οι άσχετες ήρθαμε μαζεμένες...χαχα...ούτε εγώ μπορώ να σε διαφωτίσω...περίμενε να'ρθουν οι ειδικοί! Πρέπει πάντως να τολμάς και να πειραματίζεσαι...δεν θα σε φάνε τα κεραμίδια...χαχα. Όλα όμορφα Μαριάννα...φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πανέμορφα ειναι τα κεραμι(δακια) σου!! Και ιδιαιτερα μου αρέσουν τα χελιδόνια!! ...κι εγω στις "άσχετες" ειμαι με το θεμα- όπως λέει η φίλη πιο πάνω!!! ...αλλά η προσπαθεια μετράει και εσυ τα πέτυχες θαυμάσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Μαριάννα!...Πολύ γλυκό και όμορφο το αποτέλεσμα!...μην το φοβάσαι καθόλου...εμένα πολλές φορές μου σκίζεται η χαρτοπετσέτα....κι`εκεί που λείπει το κομματάκι βάζω λίγο χρώμα στο πινέλο και το διορθώνω... Πάντως μου άρεσαν πολύ...και τα κεραμιδάκια σου και οι πέτρες σου!... Καλή συνέχεια!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι πανέμορφα όλα!!Δεν έχω εμπειρία απλά θαυμάζω!Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι όλα πολύ καλά.... εξάλλου το είπε η Βιργινία που είναι ιδική στο είδος!!!! πάντως τόλμα... γιατί χωρίς τόλμη δεν μπορείς να πας παρακάτω!!!!!! Φιλάκια πολλά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλημερααααα!!!
    φυσικα εισαι ευπροσδεκτη να πιουμε καφεδακι στο εργαστηρι μου οποτε εσυ επιθυμεις!
    Βλεπω μεγαλη παραγωγη εργων!Ολα πολυ ομορφαααα!αλλα το τελευταιο....μου εκλεψε την καρδια!!!τοσο γλυκο,πανεμορφοοοο!!!!!
    φιλια πολλααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πριν δω τα δικά σου ...κομμάτια από κεραμίδια δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούσαν να μεταμορφωθούν με decoupage. Εγώ είχα πάντα στο νου μου τα άρτια , τα ολόκληρα.Όμως αυτά που είδα στην ανάρτησή σου, μου άρεσαν, οπότε .......μπαίνω στην διαδικασία του ψαξίματος.Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ολα τα έκανες πολύ ωραία!!!Τα δύο όμως θαλασσοδαρμένα με τα πουλάκι και τον κισσό έγιναν παραπάνω από καταπληκτικά!!!Φιλάκια πολλά και καλές καλοκαιρινές δημιουργίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι πανέμορφα όλα!! Ειλικρινά δεν ξέρω ποιο να πρωτοξεχωρίσω!! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαριαννα μου ειναι πανεμορφα ολα!!!!!! Το καθενα εχει την δικη του ξεχωριστη ομορφια!!!! Εγω αν και εντελως ασχετη απο decoupage, πιστευω πως πρεπει να τολμησεις να ντεκουπαρεις το μεγαλο κεραμιδι! Ειμαι σιγουρη πως τα χερακια σου θα κανουν θαυματα!!!!!!
    Φιλακια γλυκια μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι όλα πανέμορφα!Ομορφα θέματα, δεμένα άψογα μεταξύ τους, χρώματα ζωντανά, ταιριαστά ! Marie Anne, να τολμάς πάντα γιατί βγάζεις υπέροχες δημιουργίες! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι όλα πανέμορφα,δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα με το μεγάλο κεραμίδι,τόλμησε το,το 'χεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχα! Ιδίως αυτό με τα πουλιά και τον κισσό! Είναι που κάτι έχω πάθει με αυτά τα δύο και εγώ τελευταία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γλυκεια μου Μαριαννα,κατεχεις την τεχνη αριστα!!!!Ολα ειναι εξαιρετικα υπεροχα,αλλ'αυτο με τα πουλια στον κισσο και τα δυο τ'απο κατω,τα λατρεψα!!!!!Τοχει το σοι προφανως,μπραβο στο θειο!!!!!Ειμαι σιγουρη οτι μπορεις να φτιαξεις τα παντα!!!!!
    Φιλια πολλα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΓΟΝΗΣΙ6 Ιουνίου 2012 στις 9:30 μ.μ.

    Marie Anne,ολα ειναι υπεροχα και πολυ ομορφα φτιαγμενα!!Να θυμασαι,ο τολμων νικα!!!Καλο βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαριάννα μου, όλα πανέμορφα και μερακλίδικα.....αλλά τα πουλάκια σου τα ερωτεύτηκα κι εγώ., Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Marie-Anne είναι πανέμορφα όλα. Μου αρέσουν πολύ όλα τα μοτίβα που έχεις χρησιμοποιήσει.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πωπω Μαριάννα, η απόλυτη μεταμόρφωση!Μου φαινεται δυσκολο το decoupage στο κεραμιδι και θα τολμήσω να πώ και γενικότερα...Τα καταφερες τέλεια!Τα φιλια μου και την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ!!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Marianna μου
    τα δύο τελευταία είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ!
    Δεν εχεις κανένα πρόβλημα και πρέπει να τολμήσεις και το μεγάλο, άλλωστε έχεις κοντά σου για βοήθεια τον πιο ειδικό μάστορα, τη Βιργινία!Το ριζόχαρτο έχε υπόψη σου θα δείχνει τις ίνες του, πιο τέλεια ενσωμάτωση κάνει η χαρτοπετσέτα,απλά τα μεγάλα επειδή δεν καλύπτονται εντελώς θέλουν και λίγο απο ενσωμάτωση (ζωγραφική παρέμβαση)
    Εσύ όμως δεν έχεις κανένα λόγο να το σκέφτεσαι. Τόλμα το και θα κάνεις θαύματα!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαριανάκι μου!!!! Εξαιρετικά είναι όλα!!!Νομίζω ότι δεν σου λείπει το ταλέντο, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να ανησυχείς!!! Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΜΑΡΙΑΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΖΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΜΑΙ.ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ.ΣΤΗ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ< Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ>.ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΚΕΡΑΜΥΔΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είναι όλα τέλεια υπέροχα.http://nailsartgr.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΓΙΑΤΙ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ???ΕΚΑΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ!!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μικρά έργα τέχνης.Μα , ότι πιάνει το χέρι σου γίνεται πανέμορφο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ✿✿⊱╮Belos trabalhos.
    Bom início de semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    •.¸¸✿⊱╮¸¸.•

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...