Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Θαλασσινών συνέχεια

Μιάς και μπήκαμε για τα καλά πιά στο κατακαλόκαιρο, παρ'όλο που μας έχουν τρελλάνει οι βοριάδες και η θάλασσα είναι ακόμα κρύα (και δεν είμαι η μόνη που το λέω) η μπλογκογειτονίτσα μας γεμίζει από θαλασσινά μοτίβα και καλοκαιρινές δημιουργίες. 
   Συνεχίζω λοιπόν κι εγώ, μετά την προηγούμενη ανάρτησή μου,  με τον πρώτο μου 'θαλασσινό' καθρέφτη ! 
Τόσον καιρό έβλεπα πότε την μία πότε την άλλη να παρουσιάζει τα τόσο δημοφιλή τετράγωνα καθρεφτάκια του γνωστού σουηδικού καταστήματος, που πήγα κι εγώ κάποια στιγμή και αγόρασα δύο. Τα είχα όμως ξεχάσει σ'ένα ντουλάπι και χθές, τακτοποιώντας το, τα βρήκα και αποφάσισα να φτιάξω το ένα.   
Οι φωτογραφίες μου, δυστυχώς, δεν είναι πολύ καλές, αλλά μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από την σύνθεσή μου, την οποία έκανα με μοτίβα από τρείς διαφορετικές χαρτοπετσέτες.
Και μιάς και μιλάμε για πρωτιές, έχω να σας δείξω και κάτι άλλο. Πρίν λίγο καιρό μου τσάκισε λίγο στην ακρούλα του ένα διαφανές πιάτο, κι έτσι, αντί να το πετάξω, σκέφθηκα να δοκιμάσω να του κάνω decoupage από την ανάποδη. Δεν ανέτρεξα καθόλου στις οδηγίες που είχα διαβάσει σε διάφορα blogs παρά έκανα 'στο περίπου' ότι θυμόμουν. Το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε. 
 Το έδειξα και σε μία καλή μου φίλη, η οποία κάνει αριστουργήματα του είδους, και μου έδωσε κάποιες πολύτιμες οδηγίες ...για το επόμενο που θα αποτολμήσω.   Κατάλαβα τα λάθη μου και ελπίζω την άλλη φορά να τα καταφέρω καλύτερα...!
 Χθές, την ώρα που φεύγαμε από το απογευματινό μας μπάνιο, διαπιστώσαμε ότι το φεγγάρι που ξεπρόβαλε πίσω από το βουνό ήταν πανσέληνος ! 
 Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, πήγε και κάθησε πάνω στην κορυφογραμμή. 
Δεν είναι φανταστικό ?

Καλό σας βράδυ !!!

33 σχόλια:

  1. Η κορνίζα καλοκαιρινή να σου "ανοίγει" την ψυχή..
    Παρατηρώντας την πιατέλα κατάλαβα πως οι "ατέλειες" είναι που κάνουν τη διαφορά.. σαν το στίγμα του καλλιτέχνη!

    Για τις παραλίες να πω μόνο πως ζηλεύω..
    Εδώ τα τσιμέντα βράζουν και έρχεται μόνο μια πνοή από τη θάλασσα.. της πόλης.

    Φιλιά από τον Πειραιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ Ο ΚΑΦΡΕΦΤΗΣ ΣΟΥ!!!!!!!
    ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!!!
    ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ!!!!
    Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΜΑΓΙΚΗ!!!!!!!
    ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΩΡΑΙΟ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΔΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου καλοκαιρινή μου Μαριάννα!!!Πολύ όμορφα όλα και το πιάτο σου δεν ξέρω πως φαίνεται από κοντά,εδώ δείχνει πολύ καλλιτεχνικό!Η πανσέληνος ονειρεμένη!Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑRIE ANNE μου,περασαμε ενα φανταστικο απογευμα μαζι!Ο καθρεφτης σου που μου εφερες δωρακι ειναι τελειος!!Με τα χρωματα που λατρευω!!Σε ευχαριστω πολυ!!Το πιατο μου αρεση παρα πολυ!Οι συνδιασμοι των χρωματων,ειμαι υπεροχοι!Ομορφες οι φωτογραφιες σου απο την αγαπημενη μου Π.Φωκαια!!Καλο βραδυ,και παλι ευχαριστω!!Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΟΜΟΡΦΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΙΒΩΝ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΣΈΛΗΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ...ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξετρελάθηκα με το καθρεφτάκι σου....πανέμορφες οι χαρτοπετσέτες. Δυστυχώς βρίσκομαι Αθήνα για τη φορολογική.....πολύ πεζή κατάσταση....κι έτσι δεν ήμουν στη γειτονιά μας ν΄απολαύσω πανσέληνο. Ελπίζω τον Αύγουστο....φιλιά πολλά Μαριαννάκι...καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ.ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟ ΥΠΕΡΟΧΗ,ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ.ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΣ.ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ Κ.ΝΙΚΟ.ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολυ όμορφος ο καθρεφτης!! η η θαλασσα εκει...!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημερα ομορφη..υπεροχα..το χρωμα το λατρεμενο..αλλα το φεγγαρι κανει βολτα στης ψυχουλας σου την πορτα..υπεροχη φωτο..καλη σου μερα..τα φιλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. με οσα ειδα γεμισα καλοκαιρι μπραβο σας σας περιμενω και στο σπιτακι μ δεν ειναι τοσο καλοκαιρινο αλλα κατι εχω και εγω απο την αυρα της θαλασσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφες και καλοκαιρινές οι δημιουργίες σου Μαριάννα μου κι ας βλέπεις εσύ ατέλειες! Πιστεύω πως θα συμφωνείς μαζί μου όμως πως ότι κι αν δημιουργούμε εμείς οι άνθρωποι δεν συγκρίνονται με τις ομορφιές που μας χαρίζει απλόχερα η φύση. Η φωτογραφίες με την πανσέληνο είναι μαγευτικές! Φιλάκια πολλά! Καλά να περνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ!!!ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΗΛΟ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ, ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ .ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΤΥΧΕΡΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαριάννα μου, καλό απόγευμα, τι ωραία πράγματα φτιάχνεις πάλι κορίτσι μου. Αλλά και οι φωτογραφίες σου απο την πανσέληνο μοναδικές. Καλά να περνάς με κέφι για δημιουργίες και βουτιές!!!!!!
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχω πάρει κι εγώ Marie Ann αρκετά από αυτά τα καδράκια με το φαρδύ πλαίσιο και τον καθρέπτη στη μέση και περιμένουν αν βρω χρόνο γιά να τα παντρέψω με άμμο, κοχύλια, ξύλα θαλάσσης κλπ κλπ.

    Πολύ πολύ πετυχημένη η δική σου δημιουργία. Νομίζω πως γιά αν φτιάξω όσα θέλω πρέπει να ζήσω ακόμα 150 με 200 χρόνια.

    Φιλιά γλυκειά μου

    ΥΓ δεν σχολιάζω την πανσέληνο. Ειμαι Καρκίνος και λατρεύω την πανσέληνο, αυτό σου λέω μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαριάννα μου, ωραία έργα μας παρουσίασες και αυτή τη φορά. Ο καθρέφτης σου, φανταστικός αλλά και το πιάτο εμένα μου αρέσει πολύ. Οι ατέλειες που βλέπεις εσύ, δεν διακρίνονται και έχει υπέροχα χρώματα! Καλά, η πανσέληνος..... σκέτη μαγεία.......
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαριανακι εμενα μου αρεσουν και τα δυο εργα σου!!!! Στο πιατο δεν βλεπω κατι που να το χαλαει!!!!Π Φωκαια λεει η Δημητρα λες να ερθω προς τα κει και να σας ψαχνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαριάννα, ωραίος, καλοκαιρινός ο καθρέφτης σου!
    Τι καταπληκτικό φεγγάρι, να περνάς καλά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Marie Anne μου, είναι ένα ποίημα ο καθρέφτης σου! Και το πιάτο πολύ όμορφο! Αλλά , κι εμένα, ως γνήσια Καρκίνος, με συνεπήρε η Πανσέληνος !!!!!!!!!!!!!!!! Απλά μαγική!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο καθρέφτης τέλειος τέλειος και το πιάτο πολύ όμορφο.Καλά,για τη πανσέληνο τι να πω καταπληκτική!!!Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαριάννα μου, ο καθρέφτης σου πολύ όμορφος!...με την πιατέλα δεν κατάλαβα τι δεν σου άρεσε...εγώ την βρίσκω ΤΕΛΕΙΑ!... πολύ όμορφες οι φωτό με την πανσέληνο!...Να περνάτε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου,χαιρόμαστε που σε βρηκαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαριάννα μου τα καλοκαιρινά σου μοτίβα είναι υπέροχα...και αυτό το φεγγάρι...με ξετρέλανε...
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βλέπω Μαριάννα οτι τα θαλασσινά καλά κρατούν, μέχρι που κάνουμε κι εξαγωγή!!!χαχαχαχα Πάντα τέτοια κορίτσια,συνευρίσκεσθε ακάθεκτες (θάρθει κι η σειρά μας!)
    Φιλάκια πολλά και δροσερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα Μαριάννα μου και καλή εβδομάδα! Λατρεύω το καθρέφτη σου, είναι φανταστικός, αλλά και το πιάτο έγινε πολύ όμορφο! Έχω μείνει άφωνη.... η φωτογραφία με την πανσέληνο είναι τέλεια!!!! Να περνάς όμορφα κούκλα μου ότι κι αν κάνεις, πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα Μαράκι μου... ο καθρέφτης σου είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ!! Το πιάτο επίσης πολύ ωραίο και η φωτό με τη πανσέληνο είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ! Γενικά πολύ ωραία η ανάρτησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Marie-Ann μου γλυκιά, πανέμορφα όλα όσα δημιούργησες!!!Το φεγγάρι ήταν το αποκορύφωμα!!!Τέλεια όλα, να περνάτε καλά!!!φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Superbes travaux, superbes photos !
    Bises et bonne semaine.
    Merci pour la visite.
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Superbes travaux, superbes photos !
    Bises et bonne semaine.
    Merci pour la visite.
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου Μαριαννα μου!!Υπεροχο το καθρεφτακι σου αλλα και το πιατο εμενα μου αρεσει εξισου, κι ας μην αρεσε σε σενα!Μου αρεσει πολύ που λες πως θα το δουλέψεις κι αλλο για να βγει καλύτερο!!Η φωτογραφια με την πανσεληνο ειναι μαγική!Φιλια πολλά και να περνατε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Hi Marie-Anne, Thanks so much for coming by Quirky Vistas with your kind words of encouragement. I'm so glad you did, that's how I found you. I've been reading all about your fire and seen some of the wonderful things you've made. I'm enjoying it immensely. I'll be back. You now I'm following too!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μαριαννάκι μου!!! το καλοκαιρινό σου καθρεφτάκι είναι εξαιρετικό και νομίζω πως ταιριάζει απόλυτα με την ομορφιά της Σελήνης!!!!! Να περνάτε πολύ πολύ όμορφα, σε φιλώωωωωω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...