Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Η Οδύσσεια ενός μοτίβου


Τί βροχές ήταν αυτές τις δύο τελευταίες ημέρες!   
Ήμουν στον κήπο κάποια στιγμή και σκεφτόμουν πόσα κλαδέματα δεν έχω προλάβει να κάνω !!! 
 
Οι τριανταφυλλιές δεν έριξαν τα φύλλα τους και έχουν αρκετά τριαντάφυλλα και μπουμπούκια..λυπάμαι να τις κλαδέψω!  
 
Το γιασεμί έχει γίνει θηρίο και από μέσα του παρατήρησα ένα μεγάλο κλαδί που πέταξε η πιό μυρωδάτη και βελούδινη αναρριχώμενη τριανταφυλλιά μου,  και είναι γεμάτο μπουμπούκια!!!!  
Χρόνια έκανε να αναπτυχθεί η καημενούλα και είχα απογοητευτεί εντελώς. Πέρυσι, στο ίδιο παρτέρι, λίγο πιό μπροστά, φύτεψα μια γαρδένια και χρησιμοποίησα μείγμα από καστανόχωμα και τύρφη. Φαίνεται ότι αυτό έκανε καλό και στην καχεκτική τριανταφυλλιά, αλλοιώς δεν εξηγείται η ξαφνική ανάπτυξή της. 
Χάρηκα τόσο πολύ που αμέσως πήρα το κλαδευτήρι και άρχισα να κλαδεύω προσεχτικά το γιασεμί για να ελευθερώσω το νέο κλαδί της τριανταφυλλιάς και να το δέσω στα κάγκελλα για να μην σπάσει από τους ανέμους.   
 Δεν πρόλαβα όμως ... Ο ουρανός σκοτείνιασε
 Οι πρώτες χοντρές σταγόνες άρχισαν να πέφτουν  
  και αναγκαστικά παράτησα το κλάδεμα, και έτρεξα να προφυλαχτώ από την βροχή.

Ασχολήθηκα με decoupage...τί πρωτότυπο !!!!!
Άλλη στιγμή θα σας δείξω τί έφτιαξα...
Καλά, άντε να σας δώσω μια ιδέα....

 Μετά, πακετάρισα ένα δωράκι για την φίλη μου την 'Αντα που είχε τα γενέθλιά της χθές και σκέφθηκα να μοιραστώ την ιστορία του μαζί σας.
Με την Άντα ήμασταν συνάδελφοι πολλά χρόνια -μάλιστα εγώ είχα κάνει την πρόσληψή της στην εταιρεία- και είναι μία από τους 2-3 που κράτησαν επαφή μαζί μου μετά την συνταξιοδότησή μου.  Όταν άρχισα να ασχολούμαι με το decoupage ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός μου που ζητούσα απ'όλους να μου μαζεύουν χαρτοπετσέτες.  Η 'Αντα έδειξε ενδιαφέρον και μιά μέρα πήγα στο γραφείο με ένα μπουκαλάκι κόλλα, ένα πινέλο και μερικές χαρτοπετσέτες για να της δείξω την τεχνική.  Ανάμεσα σ'αυτές τις χαρτοπετσέτες ήταν και μία με ένα βάζο με ηλίανθους. Τόσο πολύ της άρεσε αυτή η χαρτοπετσέτα που μου είπε ότι θα την κρύψει για να φτιάξει κάτι μ'αυτήν "όταν θα μάθαινε και θα είχε τον χρόνο ν'ασχοληθεί". "Θα σου φτιάξω εγώ κάτι" της είχα πεί τότε αλλά με την δουλειά και τα πήγαινε-έλα, δεν πρόλαβα. ΄Οταν βγήκα στην σύνταξη το θυμήθηκα και σκέφτηκα να της φτιάξω ένα ρολόϊ τοίχου. Ήταν η εποχή που οι χαρτονένιες βάσεις τούρτας εμφανίστηκαν στα μπλογκοσπιτάκια της γειτονιάς μεταμορφωμένες σε όμορφα ρολόγια.  Δεν έχασα λοιπόν κι εγώ την ευκαιρία να φτιάξω ένα τέτοιο ρολόϊ.  Θέλησα να του κάνω και κρακελέ -τρομάρα μου- και παρόλο που δεν μου πέτυχε (οι γραμμές του πινέλου φαίνονταν πολύ έντονα), συνέχισα με το decoupage των μοτίβων με τους ηλίανθους. 
Πα,παπα !!! το αποτέλεσμα ήταν...χάλια !
 Δεύτερη απόπειρα, μετά από λίγο καιρό, στην πίσω πλευρά της ίδιας βάσης,παρακαλώ ! Θα το κάνω double-face, σκέφθηκα,  μπορεί της 'Αντας να της αρέσει και αυτή η πλευρά και πότε-πότε να θέλει να αλλάζει διάκοσμο...(ακούτε τί σκέφθηκα !!!)
'Ελα μου όμως που και πάλι δεν μου πέτυχε το κρακελέ !  
Αυτή την φορά, το έκανα με σφουγγαράκι αλλά... 
αυτά δεν ήταν σκασίματα... σαν να έκοψε η μαγιονέζα ήταν!!!
Και πάλι όμως συνέχισα το decoupage!  Τί πείσμα κι αυτό...να μη θέλω να πετάξω τίποτα ?! Το αποτέλεσμα ήταν αυτό...
Και τελικά... τα παράτησα! 
ί χαζή που είμαι..." σκέφτηκα..."κάθησα κι έκοψα τόσους ηλίανθους για να κάνω κάποια σύνθεση κι ούτε κατάφερα να κάνω ένα κρακελέ της προκοπής, ενώ εξ αρχής γνώριζα ότι της Άντας της άρεσε πολύ το κόκκινο φόντο που είχε η χαρτοπετσέτα"!!!
Τότε μόνο το σκέφτηκα...θα της το φτιάξω (το μοτίβο) σε πινακάκι!!!  
Κι έτσι κατέληξα σ'αυτό ...

Decoupage με ολόκληρο 1/4 χαρτοπετσέτας πάνω σε σπατουλαρισμένο καμβά.
Ανάγλυφες λεπτομέρειες με στόκο και περίγραμμα απο κρακελέ στόκο, χρωματισμένο με ακρυλικό και τονισμένο με bitume στις ρωγμές. 

Αντούλα μου, πολύχρονη να είσαι και πάντα με υγεία και χαρά. Ελπίζω να σου άρεσε το καδράκι... και χαλάλι σου οι αποτυχημένες απόπειρες !!!

Δεν θα με ρωτήσετε τί έκανα την βάση της τούρτας ? 
Ε, όχι λοιπόν, δεν την πέταξα...αλλά την έτριψα, την ξαναέβαψα, έκανα κρακελέ (πετυχημένο αυτήν την φορά - το έχουμε μάθει πιά) και άλλαξα εντελώς θέμα. Κάποια στιγμή θα σας το δείξω, αφού του βάλω τον μηχανισμό !  

Σας εύχομαι ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο και...

...ες μεθαύριον τα σπουδαία !!!

Φιλάκια πολλά !

   








32 σχόλια:

  1. Αγαπητή Marie-Anne καλώς σε βρίσκω!!! Τι όμορφα λουλούδια!!! Υπέροχες Φωτογραφίες!!! Οσο γιά το decoupage γιά μένα είναι έξαιρετικό κι αν έχει ατέλειες όπως λες (δεν θα το κρίνω καθ'ότι αρχάρια) αυτή είναι η ομορφιά του χειροποίητου.. Καλή σου νύχτα και νάχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!! Βούλα-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλα είναι πολύ όμορφα και τα παλιά και το νέο. τα μπουκάλια με το κρακελέ όμως είναι το κάτι άλλο.
    καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός απο τις δημιουργίες σου με decoupage μου άρεσε πολύ ο τίτλος που έβαλες στην ανάρτηση. Πραγματική Οδύσσεια το δώρο στην φιλενάδα σου.
    Καλημέρα Μαριάννα μου και καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!!
    ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΛΑΧΑΝΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ!!!!!!
    ΕΝ ΔΥΟ ΕΝ ΔΥΟ!!!
    ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ, ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ!!!!
    ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΟΥΠΑΖ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ;
    ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΡΙ!!!!
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ!!!!!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!
    ΦΕΥΓΩ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥ!!!!
    ΕΝ ΔΥΟ ΕΝ ΔΥΟ ΕΝ ΔΥ.... Ε...ΔΥ...Ε........... Δ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Beautiful decoupage you're doing. Here we have snow and the temperature is just gone in plus degrees ...... soon as it is spring. Wish you a good weekend :) Hanne Bente

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο πινακας στο τελος ΛΑΜΠΕΙ απο ζωη!!!! και η ιστορια σου, τέλεια!!! και παραδειγματικη..."που θα παει- κάποια στιγμη θα το πετυχουμε!!!" δεν ειναι να τα βαλει κανεις κατω...όλα γίνοται με τον καιρό τους! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Μαριάννα μου! Πραγματικά Οδύσσεια αλλά βρήκε κι αυτό την Ιθάκη του! Έγινε πανέμορφο το πινακάκι! Πολύχρονη η φίλη σου και είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστεί με το δωράκι σου! Όσο αφορά τα κλαδέματα πρέπει να κάνω κι εγώ μερικά αλλά που να αφήσει ο καιρός! Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Μαριάννα μου!...Πολύ όμορφο το πινακάκι της φίλης σου!!!...αλήθεια πως γίνεται το κρακελέ στον στόκο;...(περνάμε παχύ στρώμα;)
    Καλή ευκολία στα κλαδέματα!...
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. I love your roses and I would feel bad at pruning them
    when they look so pretty!

    Your decoupage is beautiful - well done you.

    Have a good weekend.

    x Fiona

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Beautiful photos of your roses... and that cloudy sky is amazing! Great decoupage work, as always! :)
    Have a lovely weekend! Filakia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου, Μαριάννα μου! Αυτό που έπαθες υπάγεται στους νόμους του Μέρφυ... χεχε... όταν θέλεις να κάνεις κάτι για κάποιον, δύσκολα πετυχαίνει!!!! Η τελική προσπάθεια πάντως σε δικαίωσε, το πινακάκι έγινε πολύ όμορφο και θα της αρέσει. Όσο για τον κήπο, έχεις δίκιο, δε μας αφήνει ο καιρός! Πολλά φιλιά, καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από σαράντα κύματα πέρασε..... τελικά όμως έγινε τέλειο,
    φιλάκια Μαριάννα μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Μαριάν μου!!Πολύ βροχή αυτές τίς ημέρες!!Οι φωτογραφίες σου,υπέροχες!!Μού άρεσε πολύ η πρώτη!!Αφού αξάντλησες όλη τήν χαρτοπετσέτα,τό τελικό αποτέλεσμα μέ τό καδράκι,σέ δικαίωσε!!Τό καδράκι σου,έγινε πανέμορφο!Ωραίο κρακελέ!Περιμένω νά δώ καί τήν τελική μορφή τού μπουκαλιού!!Καλό Σ/Κ!!Πολλά φιλάκια γειτόνισσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τώρα αν σου πω ότι μου άρεσαν και οι δυό πλευρές του τουρτόδισκου , τι θα πεις??!!!! Καλά, το καδράκι είναι χάρμα!! Σίγουρα θα αρέσει στην Άντα!!
    Φιλάκια και καλό Σ/Κ να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαριάννα μου καλησπέρα.Η ανάρτησή σου αυτή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Υπέροχες φωτογραφίες πολύ καλή δουλειά στο ντεκουπάζ. Μου άρεσε πολύ το δώρο της φίλης σου αλλά και το δισκάκι για το ρολόι είναι πάρα πολύ όμορφο. Συνέχισέ το οι Χρυσομέλισσες περιμένουν. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Your photos are simply fantastic!! I love especially the rose one. Your decoupage is marvellous!
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όμορφες φωτογραφίες.
    Και εγώ-σαν και σένα-λυπάμαι να κλαδέψω τις τριανταφυλλιές γιατί ανθίζουν συνέχεια.
    Δεν πειράζει που η φίλη σου δεν θα πάρει δώρο -ρολόι αλλά καδράκι.Το θέμα του δώρου δεν αλλάζει.
    Και είμαστε σε....αναμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραίες οι φωτογραφίες και το καδράκι τελικά έγινε πολύ όμορφο. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καταπληκτικο το αποτελεσμα (το τελευταιο)..
    Βεβαια και τα αλλα καλα ηταν για πρωτη φορα..
    Θα αρεσει σιγουρα στη φιλη σου!!!
    Κλαη συνεχεια Μαριαννα,περιμενουμε νεες καλιτεχνικες δημιουργιες!!!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εδω έχουμε ποικιλία εποχών αυτόν τον μήνα..συννεφιές..κρύα..αέρηδες..βροχές..άνοιξη.. δεν έχουμε παράπονο :)) Ωραίες οι τριανταφυλλιές.Ωραίες και οι δημουργίες.Να χαίρεστε την φίλη σας
    υγ-Λυπούμαι που σας ταλαιπωρεί το μπλοκ μου τα βράδυα που προσπαθείτε να μπείτε.Δε ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Ευχαριστώ για τις ευχές και το εικονάκι της νέας στήλης. Με χαρά μου να παρουσιάσω και το δικό σας μπλογκ. Καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το πείσμα και η επιμονή σε έχει κάνει τέλεια στο ντεκουπάζ και το κρακελέ !!! Ολες οι δημιουργίες σου, μπουκάλια, κουτιά, πίνακες πέρα απο εξαιρετικά καλόγουστες είναι φινιρισμένες τέλεια με κρακελάρισμα άψογο !!! Χαρήκαμε πολύ και τις φωτογραφίες σου απο τον κήπο σου, πέριμένουμε ανυπόμονα τα επόμενα έργα σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαριάννα ,σε θαυμάζω για το πείσμα σου ! Η απόπειρα να το πετύχεις το ντεκουπάζ τα λέει όλα !Μπράβο στην υπομονή σου και επιμονή σου !Οι φωτογραφίες υπέροχες !Κια μιά που ασχολείσαι με το κλάδεμα ,ισχύει αυτό που λένε ,ότι το κλάδεμα πρέπει να το κάνει ο χειρότερος εχθρός σου ,για να "δώσουν " τα φυτά ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ♪♫º♫♫º
    Olá, amiga!

    A primeira foto da roseira é artisticamente linda!
    Parabéns pela perseverança porque o trabalho final ficou ótimo.

    ღ°Bom domingo! ♪♫º
    ♪♫♫º Beijinhos.
    ♪♫º Brasil.♪♫♫º
    ♫♪•.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα!
    Εγώ ακόμα θαυμάζω τις πανέμορφες φωτογραφίες σου και μου αρέσαν και όλες οι δημιουργίες σου με τους ήλιους, η πρώτη με τις μαβιές αποχρώσεις πιό πολύ!!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η πρώτη φωτογραφία σου με τα τριανταφυλλάκια είναι υπέροχη !!
    Το ίδιο και το δωράκι για την φίλη σου , συμφωνώ μαζί σου, το πινακάκι είναι το καλύτερο όλων !! Άξιζε η προσπάθεια !! Να σαι καλά , να ντεκουπάρεις και να δημιουργείς ομορφιές , πολλά σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πάρα πολύ όμορφες φωτογραφίες!!!!!Εγώ κλαδεύω τέλος Νοεμβρίου,και αν και είμαστε κανά 2 εβδομάδες πίσω από σας,τα μπουμπούκια έκαναν την εμφάνισή τους.Τα ντεκουπάζ σου είναι υπέροχα,δεν έχω ιδέα από αυτά,αλλά μου αρέσουν τόσο πολύ-))))
    Ναι,το πινακάκι είναι το καλύτερο δώρο,θα χαρεί πολύ!!!!
    Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαριάννα μου θαυμάζω την υπομονή και την επιμονή σου!!!! Κι εμένα μου άρεσαν και οι δύο πλευρές του δίσκου και το πινακάκι υπέροχο θα το χαρει και θα το καμαρώνει η φίλη σου.Οι φωτογραφίες σου είναι εκπληκτικές όπως είδες μας ενθουσίασαν .Ούτε κι εμείς κλαδέψαμε τις τριανταφυλλιές μας γιατί ειναι τρέλλα να τις βλέπεις ανθισμένες, κάθε μέρα κόβω τραντάφυλλα και μοσχοβολούν!! Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα μα έχεις!!!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μαριάννα μου, στον ίδιο τόπο ζούμε αλλά η διαφορά της θερμοκρασίας είναι πολύ μεγάλη. Αν δεις τα δικά μου γιασεμιά και τις τριανταφυλλιές, θα πεις πως πάει, πέθαναν, τάφαγε η παγωνιά!!!! Κάθε χειμώνα έχω την ίδια αγωνία αλλά τα χρυσά μου ξαναζωντανεύουν την άνοιξη! Ο πίνακας της φίλης σου έγινε πανέμορφος, όπως και το μπουκάλι αλλά εγώ θέλω να δω πώς κατέληξε το ρολόι!!! Είμαι πολύ περίεργη......
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο επιμένων νικά Μαριάννα μου,το καδρακι έγινε πολύ γλυκό, σίγουρα θα αρέσει της φίλη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλά, Μαριάννα τι να πω, από 40 κύματα περάσανε οι ηλίανθοι αλλά τελικά γίνανε ένα υπέροχο κάδρο!!! Τώρα εμένα, γιατί μου αρέσουν και οι αποτυχημένες σου απόπειρες, μου λες;; χαχα! Να την χαίρεσαι την φιλενάδα σου!!!
    Ελπίζω να μην έπαθε τίποτα με τη βροχή η τριανταφυλλιά σου και να θεριέψει και να μοσχοβολήσει ο τόπος!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το καδράκι είναι αποκάλυψη ! Πολύ επιτυχημένες οι ανάγλυφες λεπτομέρειες ! Βρε την Αντούλα την τυχερούλα !!! Όσο για τα παλιά σου ντεκουπάζ, τί να πω , φαινόσουν παιδί μου εσύ από μικρή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...