Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Χρόνια Πολλά! Χριστός Ανέστη! Παλαιά αγαπημένα και ένας κουμπαράς!

Γιορτή της Μητέρας χθές, κι εγώ την πέρασα κοντά της ολόκληρη την ημέρα,  όπως κάθε Κυριακή εδώ και ενάμιση χρόνο, από τότε που η μετακίνησή της κατέστη αδύνατη. 
Ένα μπουκέτο λουλούδια από τον κήπο μου ήξερα ότι ήταν το μόνο δώρο που θα την έκανε να χαμογελάσει κι εκείνη με φίλησε και μου αντευχήθηκε 'επίσης'. 
Εύχομαι κι εγώ, έστω και καθυστερημένα, Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου. 


Δεν σας έχω ακόμα ευχηθεί Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!   Και δεν απάντησα καθόλου στα σχόλιά σας της τελευταίας μου ανάρτησης και στις ευχές σας. Σας ευχαριστώ πολύ! Να με συμπαθάτε αλλά, για μάς το φετεινό Πάσχα ήταν 'δύσκολο' και δεν είχε τίποτα που να μας θυμίζει τον 'παλιό καλό καιρό', τότε που μαζευόμασταν όλοι και σουβλίζαμε το αρνί και διασκεδάζαμε με γέλια, τραγούδια και χαρές.  Η κόρη μου με το καλό της και με άλλο ένα ζευγάρι φίλων, έκαναν Πάσχα στο όμορφο και γραφικό Γαλαξείδι μας.  Ο γυιός μου με τον άντρα μου πήγαν μόνοι τους στην Ανάσταση και έφεραν το 'Αγιο Φώς ενώ εγώ με τον αδελφό μου μείναμε με την μητέρα μας που ήταν στο κρεββάτι.  Καταφέραμε και  την είχαμε μαζί μας στο Πασχαλινό τραπέζι. Αργότερα, πήγαμε στην εξίσου ανήμπορη (από κάταγμα ισχίου) πεθερούλα μου που ζεί πλέον με την οικογένεια του κουνιάδου μου, ενώ καθ'οδόν περάσαμε και από το Νοσοκομείο να δούμε μια αγαπημένη θεία η οποία, δυστυχώς, μας άφησε χρόνους την ίδια νύχτα ξημερώματα της Λαμπροδευτέρας και την αποχαιρετίσαμε την Τετάρτη.   
Αυτά έχει η ζωή και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. 
Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου να δίνει υγεία, αγάπη, χαρά και ομόνοια σε όλους σας και στις οικογένειές σας.


Πάνω από το κρεββάτι της μαμάς μου, υπήρχε πάντα αυτός ο όμορφος σταυρός κεντημένος από την Γαλαξειδιώτισσα θεία Ευσταθία, την αδελφή του παππού μου, όπως γράφει στην πίσω του πλευρά.
Και από κάτω βρίσκεται ένα μικρό παλαιό εικόνισμα κρεμασμένο με μιά λευκή κορδελίτσα.
Πραγματικά, δεν γνώριζα πόσο παλαιό ήταν. Όταν το πήρα στα χέρια μου χθες για να το δώ από πιό κοντά, 
το γύρισα από πίσω και τί να δώ?! 
Τα ονόματα της θείας Πηνελόπης και του θείου 'Αλκου που έφυγαν νιόπαντροι από την Σμύρνη παίρνοντας προφανώς μαζί τους το μικρό αυτό εικόνισμα στο οποίο φαντάζομαι ότι λίγο αργότερα σημείωσαν την ημερομηνία της καταστροφής, 14 Σεπτεμβρίου 1922.  


Αν και δεν πρόλαβα την προθεσμία για τα παλαιά κι αγαπημένα της Ρένας μας (άρχισα να γράφω αυτήν την ανάρτηση αφού επέστρεψα στο σπίτι μετά τις 11.30μμ!), νομίζω ότι άξιζε τον κόπο να σας τα δείξω. 
 Πριν από λίγο καιρό σας είχα πεί ότι είχε χαλάσει ο υπολογιστής μου. Παρ'όλο που επισκευάστηκε, και που, όπως μου είπαν, τα αρχεία μου σώθηκαν, ένα μέρος τους δεν μου έχουν ακόμα παραδοθεί κι έτσι δεν έχω τις φωτογραφίες κάποιων άλλων παλαιών κι αγαπημένων αντικειμένων που είχα σκοπό να σας δείξω.  Κάποια στιγμή θα κάνω μιά ανάρτηση αφιερωμένη σ'αυτά.   
Μερικά, τα ξαναφωτογράφισα, όπως ...

την λάμπα γραφείου του μπαμπά μου, πολύ παλαιά
 και με πολύ όμορφο χαραγμένο γυαλί , 
  που στολίζει ένα τραπεζάκι στο σαλόνι μου.                               

Ένα κουτί φτιαγμένο από τον δίδυμο αδελφό του μπαμπά μου, στην Μασσαλία , αμέσως μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, με την τεχνική της ξυλοκοπτικής (άν το λέω σωστά). Πάντα θαύμαζα την υπομονή αυτών που ασχολούνταν, παλαιότερα, μ'αυτήν την τεχνική, περνώντας ώρες ολόκληρες κόβοντας τα κενά ενός σχεδίου πάνω στο ξύλο με μιά χειροκίνητη σέγα.
Το κουτί φαίνεται να είναι ατελείωτο...Εάν θυμάμαι καλά, ο θείος Νικολά δεν πρόλαβε να το αποτελειώσει και το χάρισε σ'αυτήν την κατάσταση στον πατέρα μου που έφευγε από την Γαλλία για να εγκατασταθεί στην Αθήνα. Είναι περασμένο με κόκκινη κάσσια στην επιφάνειά του μόνο (και όχι στις τομές του ξύλου) και είναι αλουστράριστο.  Χρόνια αναρωτιόμουν εάν θα έπρεπε να το τελειοποιήσω κάποια στιγμή ή να το αφήσω απείραχτο.  Κάποια στιγμή, στα νιάτα μου (!)  είχα σκεφθεί να το βάψω με μαύρη λάκα και να του προσθέσω ένα φόντο στα κενά, βαμμένο σε έντονο χρώμα για αντίθεση, αλλά δεν το τόλμησα, και μάλλον καλά έκανα!  Αργότερα, έλεγα να το περάσω απλά με βερνίκι για προστασία, αλλά και πάλι δεν το έκανα. Τελευταία, άλλαξα γνώμη και είπα να το κάνω λευκό με παλαίωση, αφήνοντας τα κενά ελεύθερα για να φαίνεται το περιεχόμενο (το οποίο, παρεμπιπτόντως, μέχρι τώρα ήταν παλιές φωτογραφίες). Ποιά είναι η γνώμη σας???  

Και μιάς και είμαι, ούτως ή άλλως, εκπρόθεσμη ως προς την λήξη του 'παιχνιδιού' με τις αντίκες, να σας δείξω και μία μόνο από τις παλιές αγαπημένες μου τσαγιέρες (η συγκεκριμένη ήταν από σερβίτσιο της γιαγιάς μου).

                          
Ακόμα ένας κουμπαράς έφυγε για την Πάτρα, κουβαλώντας ένα μήνυμα πολύ σημαντικό αλλά και αρκετά δύσκολο. "Μην αφήνεις για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα". 
Εγώ, προσωπικά, δεν έχω καταφέρει να το εφαρμόσω, όλο και αφήνω διάφορα για 'αργότερα' και στο τέλος δεν καταφέρνω να τα κάνω ποτέ.  
Δεν ξέρω πώς κάποιες καταφέρνουν και τα προλαβαίνουν όλα!!!!                                                          
΄Οσο για τον προηγούμενο κουμπαρά-βιβλίο, 
το μήνυμα που μεταφέρει στην Πάτρα, και που είχε ξεχαστεί στην ανάρτησή μου, είναι ΄Μάζευε όταν μπορείς, για νά'χεις όταν πρέπει" γραμμένο πάνω σ'έναν σελιδοδείκτη.
Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να τελειώσω άλλους κουμπαράδες, άν και είχα όλη την καλή πρόθεση, αλλά τα διάφορα γεγονότα δεν μου το επέτρεψαν. 

Εύχομαι καλή επιτυχία στην Έκθεση για το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα 

Καλό ταξίδι σε όλες/όλους όσους παρευρεθούν και καλή διασκέδαση!  
Να δώσετε πολλά φιλιά στην Φωτεινούλα μας και σε όλες τις Πατρινές μας φίλες.  
Ζηλεύω που δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω σ'αυτό το πανηγύρι, αλλά μου είναι πραγματικά αδύνατο να απομακρυνθώ από τις υποχρεώσεις μου. 

Πολλά, πολλά φιλιά!


59 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά,Μαριαννάκι μου!!!!
    Πάντα να είσαι ανάμεσα σε θησαυρούς και πάντα δημιουργική!!!!
    Φιλιά κτμτρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xρονια πολλα Μαρι-αν! Λατρεψα τη λαμπα του πατερα σου,εχεις πραγματι θησαυρους στο σπιτι σου. Να χαιρεσαι ο,τι αγαπας, να 'ναι καλα η μανουλα σου. Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά.Όμορφοι οι θησαυροί σου. Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρονια Πολλά Μαριάννα μου, είσαι ένας πολύ γλυκός και συναισθηματικός άνθρωπος. Το είχα καταλαβει αλλά με την σημερινή σου ανάρτηση με επιβεβαίωσες.
    σε φιλώ με πολύ αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Μαριάννα μου! Πολύ επεισοδιακό το Πάσχα σου! Εύχομαι όλα να τελειώσουν εδώ και να γίνουν όλα καλύτερα! Μου αρεσε πολύ η λάμπα,με συγκίνησε η εικόνα (προσφατα είδα μια θεατρική παρασταση σχετικά με τον ξεριζωμο από την Σμύρνη,και πραγματι το μόνο που επαιρναν οι Έλληνες εκτώς απο τα παιδιά τους ήταν μια εικόνα) Μου αρεσε πολύ και η εταζιερα που ακουμπας την τσαγιέρα σου πρεπει κι αυτη να είναι πολύ παλιά! Το είδε το μάτι μου ε; Οσο για τους κουμπαραδες σου είναι υπέροχοι! Και με τα μηνύματα συμφωνω απολυτα και με τα δυο! φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαριάννα μου χρόνια πολλά και σου εύχομαι του χρόνου να γιορτάσεις το Πάσχα με όλη την οικογένειά σου!!Οι θησαυροί σου ανεκτίμητοι!!!Οι κουμπαράδες και τα μηνύματα που κουβαλούν πολύτιμα!!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οπως πάντα, πλούσια ανάρτηση τόσο σε εικόνες όσο και σε συναισθήματα,Marie-Anne!
    Και τα παλαιά σου πανέμορφα και τα καινούρια (κουμπαράδες) εξίσου καλαίσθητα!
    Καλή εβδομάδα, καλή μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ!!!!!
    Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΣ!!!!!
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ!!!!!!
    ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!!
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Κι εμένα δυστυχώς η μητέρα μου δεν μπορεί να μετακινηθεί εδω και δυο χρόνια. Θαυμάσια η εγγραφή σου. Τα είχε όλα: Ιδέες, κατασκευές, φωτογραφίες, αλλά πάνω απ' όλα συναίσθημα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά Μαριάννα μου και για το Πάσχα και για τη γιορτή της Μητέρας ! Όλα τα παλιά αντικείμενα πανέμορφα και τα καινούργια σου καλλιτεχνήματα που θα ταξιδέψουν στην Πάτρα
    θα δώσουν χαρά και αγάπη ! Γεια στα χέρια σου ! Όσο για το κουτί που κάτι θες να το κάνεις ,γνώμη μου είναι να το αφήσεις έτσι ,να έχει μόνο το άγγιγμα του χρόνου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά! Καλή σου μέρα...!
    Μου άρεσαν πολύ και οι δυο σου κουμπαράδες...και τα μηνύματα τους υπέροχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κορίτσι μου... με συγκίνησε πολύ η ανάρτησή σου...
    Μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι να είστε όλοι σας γεροί και δυνατοί...
    Όμορφες οι δημιουργίες σου!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!!!
    Και πολλά φιλιά σε μανούλα και πεθερούλα!!!
    Μάκια-μάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαριάν μου χρόνια πολλά για τις μανούλες όλου του κόσμου!!!!!!!
    Η ανάρτηση σου γεμάτη αγάπη για την οικογένεια και μπράβο σου που μας έδειξες όλα αυτά τα όμορφα αντικείμενα που κρύβουν τόση νοσταλγία!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Your folwers are very beautiful. Happy mother's day! Your vintage collection is marvellous and you' ve got many treasures.
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!
    Εύχομαι του χρόνου, να είναι ένα πιο όμορφο Πάσχα, και όλα καλά να πάνε!
    Να χαίρεσαι μανούλα και πεθερούλα και να σε χαίρονται τα παιδάκια σου.
    Οι δημιουργίες σου πολύ όμορφες, και τα παλιά αντικείμενα γεμάτα από ένα σωρό αναμνήσεις, είναι μοναδικά!
    Φιλιά, καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!!!!Ευχομαι περαστικά στις *μανούλες* και χρόνια πολλά για την γιορτή της μητέρας!!! Δεν έχω λόγια για * τα παλαιά σου* είναι ιδιαίτερα και μεγάλης συναισθηματικής αξίας!!! Φιλάκια πολλά και καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά και καλά Marie Anne, ευχές απο όλο το μελίσσι που ξετρελλάθηκε με τους κουμπαράδες σου και τα μηνύματά τους!!! Η παλιά εικόνα είναι εξαιρετικά συγκινητικό ενθύμιο και η λάμπα όπως και η τσαγιέρα σου καταπληκτικά κομμάτια !!! Η γνώμη μας για το ξυλόγλυπτο κουτί, είναι να το περάσεις ένα διάφανο ματ λούστρο για να το προστατεύσεις, είναι μοναδικά υπέροχο !!!
    Φιλιάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Un ramo de flores precioso y unos trabajos estupendos.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη!
    Να είσαι καλά και του χρόνου να χαίρεσαι όσους αγαπάς!
    Η εικόνα με τα "γραμμένα" του θείου με εντυπωσίασε! Ολα τα αντικείμενα φυσικά γιατί έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα παλιά κομμάτια που άγγιξαν οι αγαπημένοι μας!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  20. Χρόνια πολλά Μαριάννα μου και του χρόνου εύχομαι να περάσεις όπως εσύ θέλεις.Τα αγαπημένα σου πολύ όμορφα γεμάτα αναμνήσεις.Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χριστός Ανέστη,χρόνια πολλά,να χαίρεσαι και να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου!

    Πάντα παλιούς,μικρούς θησαυρούς έχεις να μας δείξεις-αρχοντιά και ομορφιά μαζί!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια πολλά! Όμορφη ανάρτηση,γεμάτη αγάπη,δημιουργίες και αναμνήσεις! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρόνια πολλά Μαριάννα μου.
    Τα παλιά αντικείμενα που έχεις είναι πολύ όμορφα.
    Οι δε κουμπαράδες σου καταπληκτικοί.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!!!
    εύχομαι οι δυσκολίες πλέον να είναι μακριά...και να έχουν έρθει ομορφότερες μέρες!!
    οι θυσαυροί σου δεν τελειώνουν...και είναι απίστευτοι!!!
    αυτή η λάμπα....υπέροχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρόνια πολλά Μαριαννάκι μου!!!! Εύχομαι να έχετε στην οικογένεια μόνο χαρές από εδώ και εμπρός!!!! Τα παλαιά αντικείμενα πολύ όμορφα, με αρχηγό την λάμπα!!!! Το κουτί φανταστικό... θα έλεγα να μην του κάνεις παλαίωση, ίσως ένα κρακελέ ψιλό και μια χρυσή πατίνα να το κάνουν αγνώριστο!!! Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. xronia polla kai tou xronou to pasxa na einai kai pali alliotiko!!! grafo apo allo `hy gia afto ta agglika grammat!a. `poly omorfo kai sygkinitikso to keimeno sou! efxaristo gia oles tis endiaferouses istories!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΑΣ..ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΟΜΟΡΦΑ , ΩΡΑΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ..Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ..ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΠΙΣΗΣ.. ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΦΑ..Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ,ΣΠΙΤΑΚΙ..ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ..ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ..ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ..ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά Μαριαννάκι μου!!!Χρόνια πολλά και σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!! Οι κουμπαράδες και τα μηνύματα είναι γλυκύτατα και εύχομαι να είναι καλότυχα και καλοτάξιδα!!! Καλή εβδομάδα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαριάννα μου, χρόνια πολλά! Πολύ όμορφα τα αντικείμενα που παρουσίασες, αλλά και οι κουμπαράδες σου. Καλοτάξιδοι να είναι!
    Κι εσύ να είσαι γερή και δυνατή... και εύχομαι του χρόνου το Πάσχα όλα να είναι καλύτερα και να το ευχαριστηθείτε. Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. πολλες ομορφιες Μαριαννακι μου μαζεμενες τι να πρωτοθαυμασω !!!!
    της θεαις το σταυρο , το εικονισμα , τα ξυλινα αριστουργηματα , τα λουλουδια σου ή τους κουμπαραδες ....
    Και εγω δεν θα μπορεσω τελικα να παω δεν βαριεσαι ας είμαστε καλα και θα βρεθουμε όλες μαζι στα ρολογια σε φιλω καλη μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μαριάννα, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά για τη γιορτή της μητέρας!!
    Εύχομαι μέσα απ την καρδιά μου, του χρόνου να κάνεις Πασχαλινή ανάρτηση με εικόνες χαράς και γέλιου...Πραγματικά στο εύχομαι!
    Καλό βράδυ... -Αννιώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρόνια πολλά Μαριάννα μου, για το Πάσχα για τις μανούλες για όλα!
    Να χαίρεσαι τη μανούλα σου!
    Καταπληκτικές όλες οι δημιουργίες ! Θησαυροί!
    Καλά να περνάς!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρόνια πολλά Μαριαννούλα.....
    Μπορεί να μην πας στην Πάτρα αλλά την παρουσία σου θα την κάνεις αισθητή με τους υπέροχους κουμπαράδες που έστειλες!!! Όσο για τα αγαπημένα "παλαιά", σκέφτομαι καμιά φορά.... αν είχαν φωνή, πόσα θα είχαν να μας διηγηθούν!!!!!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα γλυκιά μου Marie-Anne τι κάνεις?
    Χρηστός Ανέστη και χρόνια πολλά για τη γιορτή της μητέρας..
    Όπως πάντα με ταξίδεψες με την ανάρτηση σου, είτε σε πιο παλιές επόχες είτε στις δύσκολες στιγμές που πέρασες το Πάσχα.. Δυστυχώς από αυτά έχει πολλά η ζωή.. και συνηθίζει να τα φέρνει όλα μαζεμένα... Υπομονή και δύναμη..
    Χάζευα και την προηγούμενη ανάρτηση.. η φωτογραφία με τα γατάκια σου με τρέλλανε.. λες και είχαν πάρει πόζα... για τρελλά χαδάκια μιλάμε... χαχαχα...
    Οι κουμπαράδες σου φοβεροί.. το απιτάκι με εντυπωσιάζε ιδιέτερα..

    Σου εύχομαι μια πολύ καλή και δημιουργική μέρα να έχεις...
    Σε φιλώ γλυκά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μαριάννα Χριστός Ανέστη, το Πάσχα σου νομίζω ηταν ανθρώπινο , το να καθήσεις με τη μητέρα σου ήταν 10 φορές καλύτερο απο το να πάς στην εκκλησία, και εγώ φέτος πρώτη φορά στη ζωή μου δεν πήγα στην Ανάσταση γιατί είχα μια περιπέτεια, το απόγευμα άρχισα να στρώνω το τραπέζι μου γιατι θα τρώγαμε όλο το σόι σε μένα τη μαγειρίτσα της μαμας μου, και ξαφνικά η κόρη μου βγαίνοντας απο το σπίτι με τον σκύλο μας για τη βόλτα του, της επιτέθηκε και αρχισε να τη δαγκάνει ένα ξένο σκυλι, εγώ αλλόφρων έτρεξα να τη σώσω και δαγκάθηκα λίγο και να μη στα λέω αναλυτικά βρεθήκαμε στο Λοιμωδων και επιστρέψαμε στο σπίτι σοκαρισμένες και ταραγμένες αργα το βράδυ, αυτά έχει η ζωή και πάλι λέω Δόξα τω Θεώ φτηνα τη γλιτώσαμε, έχουμε κάνει και πολύ καλύτερα Πάσχα και ελπιζω ότι και εσύ και όλος ο κόσμος του χρόνου καλύτερα και με υγεία, φιλιά Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Happy Birthday - great pictures you show. Wish you a nice day :) Hugs Hanne Bente

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χρόνια πολλά Μαριάν!Χριστός Ανέστη!Εύχομαι περαστικά στήν μητέρα σου,καί πολύ σωστά κάθησες μαζί τής αυτές τίς άγιες ημέρες!Σού έστειλα ιμέηλ μέ τίς ευχές μου γιά τίς εορτές.Δέν ξέρω εάν τό έλαβες!Πολύ όμορφα όλα τά παλιά αντικείμενα,αλλά καί ο κουμπαράς-σπιτάκι,υπέροχα φτιαγμένος!Φιλάκια από Σάμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. εδω...τα σχόλια.. καλή μου.. ο Θεός να αναπαύσει την θεία... Αληθώς Ανέστη!!νάσαι πα΄ντα καλά... περαστικά στην μανούλα.. και του χρόνου με υγεία!! (θαυμάσιες οι φωτο! ) ... τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χρονια πολλα Μαριαννακι!!!!!Περαστικα στη μανουλα σου!!!!!Τα καλουδια σου ειναι ολα πανεμορφα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Belo post. Lindos trabalhos.
    ¸.•°✿✿⊱彡
    Boa semana!
    ¸.•°✿✿⊱彡Beijinhos¸╭⊰✿¸.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ακολουθώ και επαυξάνω στο αξιόλογο μπλογκοσπιτάκι σου!!!ο κουμπαράς σπιτάκι κουκλίστικος!!σε περιμένω και απο το δικό μου!καλό βραδάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μαριάννα θαυμασα τα παλια σου αντικειμενα!!!Ξεχωριστα και ολα πραγματικα πολύ ομορφα η εικονα συγκλονιστική!σευχαριστουμε που μας τα εδειξες!περαστικά στην μαμα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Kαλημέρα γλυκιά μου Μαριάννα!!Σ'εύχαριστώ για την επίσκεψή σου απο το μπλογκοσπιτάκι μου και για τα εγκάρδια σχόλιά σου για την πέτρινη πόλη μου!!χαίρομαι πολύ που τα λέμε μέσα απο τα μπλόγκ μας!!φιλάκια πολλά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα!Πολύ όμορφη και ρομαντική η τσαγιέρα.Έχω και εγώ μία στο σύνθετο μου.Ήταν του παππού και της γιαγιάς μου.Το κουτί επίσης εντυπωσιακό.Συγκινήθηκα με τη λάμπα του μπαμπά γιατί γενικότερα συγκινούμαι με οτιδήποτε "μυρίζει" μπαμπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μαριαννα μου χαθηκες ευχομαι να ειναι ολα καλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλό μήνα και με το Καλό να επιστρεψεις στο σπιτάκι της γειτονιάς μας Μαριαννα μου, ελπίζω ότι είσαστε όλοι καλα. Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για τις ευχές και το γλυκό σου σχόλιο. Με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. καλημέρα,Χρόνια Πολλά και καλό μήνα
    Το ένα πιο όμορφο από το άλλο Μαριάννα,και ειδικά η τσαγιέρα-)))
    Για κοίτα εδώ αν θέλεις-))
    http://pinterest.com/christagreece/blog-friends/
    Πολλά φιλιά και καλη συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χρόνια Πολλά και σ`εσένα Μαριάννα μου!..Περαστικά!..εύχομαι η μητέρα σου να είναι τώρα καλύτερα...Πολύ όμορφα όλα όσα μας έδειξες!
    Καλό μήνα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. μεγαλη χορταστικη αναρτηση χαχα να σαι καλα κουκλα μου παντα δημιουργικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ...Καλημερα Marie Anne..να σαι καλα..πανεμορφα..με συγκλονισε το παλιο ξυλο..με το φευγιο απο την Σμυρνη..τι ψυχες ειχαν τοτε..ποσο κουραγιο καναν οι ανθρωποι..καλη συνεχεια..σε φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ναι μαι και εγώ. πολλές εκπλήξεις βρήκα στο σπιτάκι σου.Απο το υπέροχο μπουκέτο λουλουδιών για τη μαμά που της χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη, μέχρι την απίθανη παλαιά εικόνα, το υπέροχο κουτί του θείου σου φτιαγμένο ποιος ξέρει με πόση αγάπη και τον χαρούμενο κουμπαρά σου... όλες οι εικόνες μυρίζουν αγάπη και τρυφερότητα !να ναι καλά!πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Hello Marie-Anne
    Beautiful flowers......I totally consider flowers to be the best of presents!

    I found all your photographs interesting,thanks for sharing,although I was particularly caught with the old icon. Very interesting!


    keep well

    Amanda :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ευχωμαι μετα απο ένα μηνα να έχουν περάσει τα προβλήματα που εχεις.. και να είναι όλα καλήτερα ΜΑΡΙΑΝΝΑ μου σε όλοτυς μας λίγο πολύ συνβαινει και κατι.. αυτα έχει η ζωή...και παρόλα αυτά έφταξες και κουμπαραδες που τους έστηλες στην Πατρα..πέρασα για μια καλησπερα.. φιλακια πολλα και ας ειναι τωρα τα καλήτερα για σενα Μαριαννα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ...Καλημερα Marie Anne..ο Κυριος να ναι Μαζι σου..ολα του Θου θα γινουν..να σαι καλα ματια μου..χαρουμενο σ.β..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Great note. Super pictures! :)
      Yours.

    + Please visit our blogs. :)

    "Everyone needs to dissolve the mean time, not only in words."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ¸.•°✿✿⊱彡

    Belas peças decorativas, recordações de familiares.
    Encantei-me com o lustre... é uma da peças mais lindas que já vi.

    ✿º° Bom domingo!
    º°♪ Boa semana!
    Beijinhos .♫º

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...