Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Δεν είχε χώρο στην βαλίτσα του!

 Κάθε φορά αυτό γίνεται!  'Ερχεται ο θείος Δημητράκης από την Αμερική, μένει στην Αθήνα 1-2 μήνες, αγοράζει κι ένα σωρό ελληνικά προϊόντα που δεν τα βρίσκει στο Αμέρικα, κι όταν είναι να φύγει και θέλεις να του δώσεις δύο-τρία δωράκια παραπάνω για τα ξαδέλφια, σου λέει ότι δεν έχει χώρο στην βαλίτσα! Και λίγες μέρες πριν φύγει μου ζητάει...τί νομίζετε; κόλλα για decoupage (!) γιατί του αρέσουν αυτά που φτιάχνω και θέλει να μάθει κι εκείνος, στα 77 του, για να περνάει την ώρα του τον χειμώνα και να δείξει με την σειρά του κι εκείνος την τεχνική στην κόρη του!!!  
Διότι τους άρεσε πολύ το ημερολόγιο που του είχα φτιάξει πέρυσι και θέλουν να μάθουν κι εκείνοι!

Πήρα κι εγώ το μικρό μου κινητό συνεργείο, την Κυριακή που μας πέρασε, και καθήσαμε στο μπαλκόνι της μητέρας μου να του κάνω μάθημα!!!   Του έδωσα ένα βαζάκι κόλλα , του έδωσα και μια στοίβα χαρτοπετσέτες και του έδειξα τα βασικά της τεχνικής.  Τί να πρωτοδείξεις σε κάποιον αρχάριο αυτής της ηλικίας και αυτού του φύλου (θα μου τα ψάλει αν διαβάσει την ανάρτηση, χαχαχα!!!). Πώς κόβουμε τα μοτίβα με το χέρι, πώς αφαιρούμε τα λευκά φύλλα , πώς περνάμε την κόλλα...Του έφτιαξα ένα μικρό γλαστράκι  (το οποίο δεν σκέφθηκα κάν να φωτογραφίσω). 
Αλλά ήθελε να του δείξω και κρακελέ ο θείος Δημητράκης!!!  Βρήκα δύο βότσαλα σε μιά γλάστρα της μαμάς... 
κι έτσι, για να πάρει μιά ιδέα....βγήκε αυτό 
που το πέρασα με άχρωμο βερνίκι νυχιών. 
Δεν έγινε βέβαια σαν το κρακελέ της καρδούλας που είχα ετοιμάσει ήδη από το σπίτι για να στείλω στην ξαδέλφη μου την αγάπη μου 'με κάτι μικρό που να χωράει στην βαλίτσα'      
           
και η πίσω της πλευρά
         
και γιά τον μικρό της γυιό που λατρεύει την Ελλάδα και την θάλασσα, έφτιαξα αυτό το κρεμαστό διακοσμητικό από θαλασσόξυλο. 

Σε λίγες ώρες ο θείος με την παραφουσκωμένη του βαλίτσα θα είναι μέσα στην πρωϊνή πτήση για την Νέα Υόρκη...καλό του ταξίδι!!!

Είχα προ ημερών την μεγάλη χαρά να παραλάβω το δωράκι που κέρδισα στο giveaway που έκανε το Κατερινάκι. Τί δωράκι δηλαδή? Πολύ μεγάλο δώρο ήταν αυτό! 100 κλωστές κεντήματος σε διάφορα χρώματα!!!

 Όρεξη και χρόνο να έχω να κεντάω!!!   
Ελπίζω μιά μέρα να σας δείξω κάποιο έργο που θα καταφέρω να φτιάξω μ'αυτές τις κλωστές. 
Κατερίνα μου, σ'ευχαριστώ πάρα, πάρα πολύ!!! 

Προχθές είδα ένα άγνωστο πουλάκι στον κήπο.
Δεν ήταν κοκκινολαίμης, αλλά μου θύμισε ότι σε λίγο καιρό θα κάνουν την εμφάνισή τους αυτά τα τόσο χαριτωμένα πουλάκια του χειμώνα, κι έφτιαξα αυτή την μικρή κλειδοθήκη σε σχήμα πουλόσπιτου
Decoupage με κρακελέ ενός συστατικού και χαρτοπετσέτα.
Το πουλάκι φτιάχτηκε από αλουμινένιο καπάκι που 'γέμισε' με πάστα διαμόρφωσης.
Το κλαδάκι και το κάτω μέρος της στέγης στολίστηκαν με βρύα που ανακάλυψα πάνω στα κούτσουρα που αγοράσαμε για το τζάκι!

Και θα κλείσω με τρία παλαιά κι αγαπημένα σκεύη της γιαγιάς μου (ναι,ναι από την γνωστή αποθήκη!) για να λάβω μέρος στην ιδέα που είχε το Δελφινάκι




Αχ, πόσο θα ήθελα να τα 'ντεκουπάρω'!
Τα παιδιά μου όμως με προειδοποίησαν...
"Μην τολμήσεις!!!"


92 σχόλια:

  1. Marianne μου, πόσο το χάρηκα που ο θείος σου απέκτησε νέο χόμπι στα 77 του! Να παίρνουν και παράδειγμα και κάποιοι νεότεροι που νομίζουν πώς ό,τι ήταν να μάθουν το έμαθαν! Οι δημιουργίες σου για μια ακόμη φορά θαυμάσιες! Ξετρελάθηκα με την καρδούλα και το πουλόσπιτο!!! Όσο για το δώρο από το Κατερινάκι, απίστευτο-πώς μου ξέφυγε το giveaway αυτό!! Καλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λινάκι, είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν και να ασχοληθούν με κάτι που τους αρέσει. Κρίμα που έχασες την ευκαιρία με τις κλωστές, πραγματικά πολύτιμο δώρο!
      Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο όρεξη ο θείος να μάθει decoupage !!!!
    Πάντως αφού του έδειξε η καθηγήτρια, θα γίνει αστέρι !!!
    Οι δημιουργίες σου όπως πάντα καταπληκτικές, τις κλωστές τις ζήλεψα (με την καλή έννοια) και
    θα μου επιτρέψεις να συμφωνήσω με τα παιδιά σου για τα παλιά αντικείμενα ... μην τολμήσεις !!!!
    Φιλιά και καλό βράδυ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τολμώ, δεν τολμώ!!!!Τα έπλυνα, τα γυάλισα και τα έδωσα ήδη στα παιδιά ( να μην έχω και τον πειρασμό μέσα στα πόδια μου, χαχαχα!!!).
      'Οσο για τις κλωστές, εσύ έχεις την ειδικότητα στο κέντημα, εγώ έχω πολλά χρόνια να κεντήσω κάτι, αλλά σίγουρα θα ασχοληθώ...κάποια μέρα θα σας δείξω και τί είχα φτιάξει στα νιάτα μου!
      Πολλά φιλιά, Ράνια μου!!!!

      Διαγραφή
  3. Ετσι δεν είχε χώρο και του δικού μου θείου η βαλίτσα και ταχυδρομησα την κρεμάστρα (και κάνα δυο άλλα πραγματάκια) στο μωρό έναντι 27Ε! Τλπ σέβομαι το θέμα "βαλίτσα" γιατί τ αντιμετώπισα το Καλοκαίρι σε πτήση Εσωτερικού,οπότε δεν επέμεινα,αλλά ο δικός μου ευτυχως πέρνα του θαυμασμού δεν προχώρησε σε αίτημα εκμάθησης,χαχαχαχα
    Βλέπω Εχει κότσια ο θείος, άντε θάχουμε κι ανταγωνισμό!!!χαχαχα
    Οσο για τα έργα μ άρεσαν πολύ ,ιδίως η καρδιά που είναι σαν ζαχαρωτό.
    Οσο για τα σκεύη που ανακάλυψες,θα συμφωνησω με τα παιδιά,τέτοια σκεύη δεν θέλουν να τους βάζουμε χέρι,ακόμα κι αν πρόκειται να γινουν ομορφώτερα,έχουν ήδη την πατίνα του χρόνου και την ιστορία που τ ακολουθεί. Είσαι τυχερη που τα έχεις!!!
    Φιλάκια πολλά και Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπλέξαμε με τους μπαρμπάδες και τις βαλίτσες τους, Χαρούλα!! Σήμερα το πρωϊ, μίλησα με τον άλλο θείο, που τον είχε φιλοξενήσει, και μου έλεγε ότι από τα ξημερώματα, ζύγιζε την βαλίτσα και αφαιρούσε πράγματα...το τί είχε πάρει δεν λέγεται!!! Να δούμε τί θα φτιάξει....!!!!
      Συμφωνώ κι εγώ για τα σκεύη, είναι και τα ωραιότερα που βρήκα, με τα υπόλοιπα θα μπορούσα κάτι να κάνω.
      Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Xαχαχαχαχα!Τι όμορφο οι άνθρωποι να επιθυμούν γνώση και δημιουργία όσο κι αν η ηλικία θεωρείται "προχωρημένη"...Τελικά η καρδιά είναι πολύ πιο "προχώ"!!!!!!!
    Τα δικά σου χρυσά χέρια πάντα μας μαγεύουν με τις τεχνικές σου!
    Φιλιά πολλά,Μαριαννάκι γλυκό!!!
    Υ.Γ., Μήπως θες να κάνεις giveaway με του θησαυρούς της γιαγιάς???????!!!!!!!!!χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και είναι πολύ τέτοιοι άνθρωποι, Κορινάκι μου!!! Αντίθετα, με λυπούν αυτοί που είναι αδιάφοροι και δεν εκτιμούν κάν κάποιο δωράκι που φτιάχνω για να τους χαρίσω!!!!
      Πρίτς, που θα χαρίσω τα σκεύη της γιαγιάς!!!! Εξάλλου τα πήγα ήδη στα παιδιά !! Η κόρη μου διδάσκει σχέδιο και βρήκε τις φόρμες τους τέλειες!
      Φιλάκια πολλά!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Μαριάννα!!!Ώστε έγινες και δασκάλα για το θείο,όπως και για μερικές από μας! Πάντα μαθαίνω κάτι καινούριο από σένα!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προσπαθώ, Ροζούλα μου, και ελπίζω να έχω μεταδοτικότητα για να καταλαβαίνουν αυτά που δείχνω, χαχαχα!!!!!
      Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!
      ΥΓ. Τυχερούλα....έχεις γνωρίσει πολλές από τις φιλενάδες μας!

      Διαγραφή
  6. ...Καλημερα..βρε το θειο απο το Αμερικα..ολα ασα φτιαχνεις ειναι υπεροχα..να σαι καλα..τα θαλασσοξυλα ειναι τελοια..να χαρεις και το δωρακι σου..να ναι καλα η Φιλη..και καλη επιτυχια στο διγωνισμο με τα υπεροχους παλιους θυσαυρους..να σαι καλα κοριτσι..σε φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, πάντα με τον καλό τον λόγο!!!! Σ΄'ευχαριστώ πολύ !! Φιλάκια !!!

      Διαγραφή
  7. Καλημερούδια κι από μένα..ήρθα τρέχοντας να θαυμάσω...τι όμορφα που ειναι όλα...μου άρεσαν όλα και το καθένα ξεχωριστά....το ημερολόγιο το θυμούμαι , έλαβες μέρος στην περσινή μου ιδεούλα :)
    να χαρείς το δώρο της Κατερινάς και καλές δουλειές
    αγάπησα πολύ τα αντικείμενα της γιαγιάς σου και ευχαριστώ για τη συμμετοχή...
    θα τα βάλω μαζί με τα άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι μου, μάλλον θα σου στείλω κι άλλα παλαιά σε λίγες ημέρες!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. ωραία...χαίρομαι..θα περιμενω με χαρά..

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Μαριάν μου!!!Ο θείος απο τήν Αμερική,άπαιχτος!!!!Μπράβο του!!!Πολύ μού άρεσαν οι καρδούλες καί η κλειδοθήκη!!!Κοκκινολαίμη είδα προχθες στόν κήπο μου!!!Ηρθαν!!!Μέ γειά τά δωράκια σου!!!Καλά κεντήματα!!!!Καί εγώ συμφωνώ!!!!Μήν πειράξεις τούς υπέροχους θυσαυρούς τής γιαγιάς σου!!!
    Καλό Σ/Κ φιλενάδα!!!!Πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια, Ντίμη μου, είδες από τώρα κοκκινολαίμη???? Να δώ τί θα καταφέρω να κεντήσω, έχω χρόνια να πιάσω κέντημα..!!!! Πολλά πολλά φιλάκια. Θα σε πάρω να τα πούμε!!!

      Διαγραφή
  9. Υπέροχα ολα!! φοβερή η κλειδοθήκη! εμένα το κρακελέ δεν μου πετυχαίνει πάντα....μαλλον κάτι κάνω λάθος! Καλό ΣΚ φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα μου, ούτε εμένα μου πετυχαίνει πάντα, γι αυτό χαίρομαι διπλά όταν γίνεται καλό.
      Νομίζω ότι το μυστικό είναι να περνάς το δεύτερο χέρι με σφουγγάρι και όχι με πινέλλο. Γιά δοκίμασε (εάν δεν το ξέρεις ήδη, εννοείται).
      Καλό σαββατοκύριακο και σε σένα!

      Διαγραφή
  10. Χα, χα, τον μαγεψες το θειο Δημητρακη! Αν δε τη πηρε ο θειος τη καρδουλα ΕΧΑΣΕ, ειναι υπεροχη. Και η κλειδοθηκη σου μ' αρεσε πολυ, μπραβο Μαριαννα! Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Οχι, αυτήν την πήρε όπως και το θαλασσόξυλο, κάτι άλλο πιό ογκώδες ήθελα να στείλω αλλά δεν πειράζει, θα της το δώσω όταν έρθει η ίδια.

      Διαγραφή
  11. Να τ' ακουσεις τα παιδια σου Μαριαννα μου, σε παρακαλω και γω να μην πειραξεις τους θησαυρους της γιαγιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα τους πειράξω, τους έτριψα όμως και τους γυάλισα !!!!
      Φιλάκια!!!!!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Μάριαν! Και μετά βγήκε το όνομα για την θεία από την Αμερική... ε λοιπόν ο θείος από την Αμερική την επισκίασε χιχιχι Μπράβο του για την διάθεση του να δημιουργεί και να μαθαίνει και μπράβο σε εσένα που του μαθαίνεις! Όλα υπέροχα είναι!!! Και εννοείται μην πειράξεις τα αντικείμενα της γιαγιάς!! φιλιά πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται, το εμπέδωσα πλέον, χαχαχα... δεν πρόκειται να τα πειράξω!!!!
      Σ'ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!!!
      Πολλά φιλάκια!!

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα Μαριάννα μου!! Μια χαρά τον βρίσκω τον θείο!! Καλό του ταξίδι!!
    Μήπως σκέφτεσαι να κάνεις καμιά εκδρομούλα και προς τα εδώ με το μαγικό βαλιτσάκι σου; :) Οι δημιουργίες σου όπως πάντα μια και μια!! χαχαχα φαντάζομαι πως σε προκαλούν τα αγαπημένα σκεύη της γιαγιάς για ντεκουπάρισμα! Ευτυχώς έχουν άριστους προστάτες!!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, εσύ ξέρεις από ντεκουπάζ!!! και περιμένω να θαυμάσω και αυτό που φτιάχνεις με τα κεραμιδάκια!!!!! Για τα σκεύη της γιαγιάς, έχεις δίκαιο, ευτυχώς με σταμάτησαν τα παιδιά!!!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. χρυσοχέρα...
    1ον καλό ταξείδι στον θείο..καλή του επιτυχία στις δημιουργίες του!!
    2ον.. αψογος ο κοκκινολαίμης...
    3ον... τα παιδιά ... ίσως.. έχουν δικιο!! χαχαχα...
    καλημερα! τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά Λαμπρινή μου!!!!!
      Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  15. Λεβεντιά ο θείος από το Αμέρικα..... σιγά να μην το βάλει κάτω, η δημιουργία είναι εχθρός του αλτσχάιμερ και ο θείος το έχει εμπεδώσει!!!! Τα δώρα για τα ξαδέλφια υπέροχα μα και η πετρούλα για το μάθημα πολύ όμορφη!!!! Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι λεβέντης!! 'Εκανε και κόρτε στην γειτόνισσα, να φανταστείς!!!χαχαχα!!!!!!!!!!!!!!
      Πολλά φιλάκια, Βίκυ μου!!!!!

      Διαγραφή
  16. Βρε το Θείο!!! Μα πόσο όμορφο είναι να έχει ο άνθρωπος θέληση για μάθηση!!!
    Μπράβο σε εκείνον, μπράβο και σε εσένα για όόόόλα αυτά τα όμορφα που μας παρουσίασες και σήμερα!
    Πάντα τυχερή να είσαι, γλυκιά μου!
    Φιλιά πολλά!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν είναι ο μόνος, Γιάννα μου! Όλα τα αδέλφια της μητέρας μου είναι 'πολυτεχνίτες' χαχα! Να δείς ο αμέσως μεγαλύτερος, 83 ετών, τί έχει φτιάξει!!! Σ'εκείνον είχα κάνει δώρο ένα κουτί με όλα τα σύνεργα του ντεκουπάζ!!!!
      Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  17. ΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝ ΚΛΑΜΠ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΩ! Ο ΘΕΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΕΙ,ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΨΙΑ. ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ,ΠΟΥ Μ΄ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ!!! ΘΑΜΕ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ;ΚΑΤΙ ΣΑΝ EXPRESS SERVISE, ELPA KΛΠ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! ΠΑΝΤΩΣ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΚΑΝΕ ΒΟΤΣΑΛΑ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑ, ΜΕΛΩΔΟΥΣ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΕ ΠΟΛΥ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΧΑΧΑΧΑ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΙΩΑΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου άρεσε το express service!!!!!! χαχαχα!!!! Μπράβο και σε σένα που έδειξες στον γείτονα! Είδες που ξεκινούν και οι άντρες τώρα να ασχολούνται!! Όσο για τους μελωδούς, δεν μπορείς να φανταστείς πόσους έχουμε στον κήπο...και δεν αρέσουν ούτε στους δικούς μας γείτονες!!!!!
      Φιλάκια πολλά, φιλενάδα!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  18. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗ ΚΑΡΙΑΝΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΓΙΟ,ΠΑΡΕΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ,ΧΕΧΕΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται, Ιωάννα μου!!!! Το έχω πάντα στο αυτοκίνητο!!! Μωρέ, άς μου δοθεί εμένα η ευκαιρία, και θα έχω ότι πρέπει μαζί μου!!!!!

      Διαγραφή
  19. Toujours la perfection dans tes réalisations !
    Bises et bon weekend !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπέροχα όλα Μαριάννα και ο θείος αστέρι!
    Σίγουρα το μάθημα θα ήταν τέλειο,θα μετέδωσες τη δεξιοτεχνία σου!Τα δωράκια σίγουρα θα τα χαρούν!
    Να πω την αλήθεια ούτε κι εγώ θα τολμούσα να αγγίξω αυτά τα όμορφα παλιά σκεύη-έχουν τη δική τους ομορφιά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανυπομονώ κι εγώ, Ελένη μου, να δώ τί θα φτιάξει ο θείος, χαχαχα!!!!
      Όντως τα παλιά σκεύη της γιαγιάς είναι πολύ όμορφα και πολύ ιδιαίτερα, θα έλεγα, αφού ψάχνω και στο ιντερνετ να βρώ παρόμοια και δεν το έχω καταφέρει!
      Φιλάκια !!!!

      Διαγραφή
  21. Γειά σου Μαριάννα μου!...Τον χάρηκα τον θείο σου!..Νάναι καλά...και καλή επιτυχία νάχει με το ντεκουπάζ!...τα δικά σου βέβαια είναι πολύ όμορφα!...εύχομαι να τα χαρούνε οι παραλήπτες τους!
    Καλή σου μέρα Μαριάννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι για την επάνοδό σου, Χρυσούλα μου!! Νά'σαι πάντα καλά!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  22. Μαριάννα μου πέσανε τα μούτρα , να μάθει ο θείος Δημητράκης και εγώ να μην ξέρω που παν τα τέσσερα!! Αχου καημό που έχω!! Εσύ τους στέλνεις τα πανέμορφα δώρα σου εκεί στο Αμέρικα , που να τρίβουν τα μάτια τους
    Σε φιλώ πολύ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν είναι αργά, Νικόλ μου!!! Βάλε μπρός και θα δείς πόσο θα εθιστείς στο ντεκουπάζ!!!
      Φιλάκια πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα, Μαριάννα μου!
    Απολαυστική η ανάρτησή σου! Τον χάρηκα το θείο σου που θέλει να μάθει... μπράβο του!
    Οι δημιουργίες σου είναι υπέροχες και εντυπωσιακές!
    Καλή συνέχεια, πολλά φιλιά!

    Υ.Γ. Μην τα ντεκουπάρεις τα σκεύη, κάτι μου λέει ότι θα το μετανιώσεις μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, 'Ελλη μου!!! Δεν θα το κάνω, κρίμα θα ήταν να τα χαλάσω!!!!
      Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  24. Μπράβο στο θείο αλλά και στη δασκάλα του!!!!!!Τα δωράκια είναι πανέμορφα,σίγουρα οι παραλήπτες θα τα ευχαριστηθούν!!!!!!!Φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αφού εκπαίδευσες και το θείο... τι να σου πω... και καλλιτέχνης και δασκάλα.
    Πραγματικά δεν πρέπει να ντεκουπάρεις τα παλιά αυτά αντικείμενα...
    Είναι πανέμορφα κι από μόνα τους.
    Λοιπόν τώρα πρέπει να σ' ευχαριστήσω πολύ για το θαυμάσιο μπουκαλάκι
    με το υπέροχο λικεράκι που μου άρεσε πάρα πολύ, αν και δεν πίνω συνήθως.
    Αυτό όμως είχε πολύ όμορφο άρωμα αρμπαρόριζας και ήταν ελαφρύ...
    Ότι πρέπει για μένα.
    Η καρτούλα σου που το συνόδευε και η καρδούλα σου θαυμάσια....
    Θα σου στείλω κι εγώ κάτι να με θυμάσαι γύρω στις 30 του μήνα...
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! πολύ χαίρομαι, Φλώρα μου, που έφτασε το πακετάκι μου και πιό πολύ που σου άρεσε το δωράκι αλλά και το λικεράκι. Να είσαι πάντα τυχερή!!!! Τα παλιά της γιαγιάς δεν θα τα πειράξω, είναι πανέμορφα και πολύ ιδιαίτερα!! Τα έδωσα ήδη στην κόρη μου!!!!
      Θα είναι μεγάλη μου χαρά να έχω κάτι από σένα! Σ'ευχαριστώ πολύ!
      Φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή
  26. Πανέμορφες όλες οι δημιουργίες σου!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Σπυριδούλα!!!! Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις κι εσύ!!!

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα Μαριαννάκι μου! Μπράβο στον θείο!!! Ποτέ δεν είναι αργά!! Κι εγώ αυτής της λογικής είμαι!! Πάντα κάτι να μαθαίνω όσο μπορώ!! Είμαι σίγουρη τον εκπαίδευσες τέλεια για να εκπαιδεύσει κι αυτός με την σειρά του!! ;) Μπράβο για το δωράκι σου!! Είναι τελεια αυτά που τους έφτιαξες!! Θα τα λατρέψουν!!
    Φανταστική η κλειδοθήκη!! Μπράβο σου!! Φιλάκια πολλά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα δούμε τί συγκράτησε ο θείος απ'όσα του έμαθα!!! Περιμένω να δώ τι θα φτιάξει..χαχαχα!!
      Νά'σαι πάντα καλά, Μαριλένα μου!
      Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  28. Μαριάννα μου μπράβο στον θείο!!! Αλλά αυτό δεν με εκπλήσσει γιατί με τόσο ωραία decoupage που φτιάχνεις ο καθένας θα ήθελε να σε μιμηθεί.
    Να είσαι καλά.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, Ελένη μου, έχει όρεξη ο θείος και θα μάθει, μου είπε, και την ξαδέλφη μου, χαχα!!! Για να δούμε!!!!
      Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  29. Μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που η ψυχή τους δεν γερνάει ποτέ !!!! Να τα εκατοστήσει ο θείος σου , Μαριάννα μου !!! ¨Ολες οι δημιουργίες σου απίστευτα όμορφες, όπως πάντα !!!
    Φιλάκια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ, Νίκη μου!!!! Α, και ξέρεις....Νιοσμυρνιός ο θείος!!!!!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  30. Dearest Marie-Anne,
    What a great posting and for your Uncle at his age for being so eager to learn decoupage is wonderful.
    Hope his flight went smooth and that he arrived not too tired. It is always an emotional journey as well...
    Love your decoupaged gifts and also your grandmothers pieces you show towards the end.
    Hugs,
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much for your kind words, dearest Mariette!! My uncle flew to Rochester, N.Y, but one of his children, my cousin, lives in Henrietta, Georgia!!! Not very far from you, I guess!
      If I ever visit him, I will come to see you, hahaha!!!
      Hugs and kisses!!

      Διαγραφή
    2. Dearest Marie-Anne,
      Guess that will be Marietta, which is a bit north of Atlanta our capital city and less than 3 hours driving north of us. You are ALWAYS welcome! Wish we could meet one day...
      Hugs,
      Mariette

      Διαγραφή
    3. Sorry, that was not correct, Mariette! I think Henrietta was their str.name in a previous address.
      They now live in Palmetto, Ga. Anyway, that's still in your part of the world!!!
      Hugs!!

      Διαγραφή
  31. γεια σου Μαριάννα μου! χαιρομαι πολυ την ενέργεια του θειου απο την Αμερική!Μπράβο! μου άρεσε επίσης η ιδέα σου για ημερολόγια,είναι και πολυ καλή ιδέα για Χριστουγεννάτικο μπαζαρ! και το σπιτάκι και ο κοκινολαίμης με την τεχνική που μας ανεφερες! Όλα καλα!!!Για μια ακόμα φορά, αυτο το Σ/Κ, ηταν πλήρες, υποθέτω!φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου και σένα, Barbie μου!! Τα ημερολόγια αρέσουν πολύ, ήδη πέρυσι έφτιαξα πολλά για τα Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ, όπως και πολλές άλλες φίλες!
      Καλό σου σαββατοκύριακο!!!! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  32. Your creations are wonderful. The hearts are just gorgeous and they are very romantic. The bird house is very sweet...adorable!
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. αντε βρε εύχομαι στο θείο να αποκτήσει και blog να μας δείχνει τις δημιουργίες του. Πανέμορφα τα έργα σου. Τα παλιά αντικείμενα πρέπει να μένουν στην αρχική τους μορφή η αν επέμβουμε να είναι ανατρέψιμο.
    Καλά έκανες που τα άφησες έτσι. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το γελάς καθόλου, Κυκλαμινάκι! Θα το φτιάξει το blog του γιατί θα ετοιμάσει και το δεύτερο βιβλίο του μαγειρικής! Τώρα άν θα δείχνει και ντεκουπάζ...δεν το ξέρω, χαχαχα!!!
      Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακ!!!

      Διαγραφή
  34. Μarie-Anne, τυχερός ο θείος Δημητράκης... prive μάθημα με ωραία θέα, στο υπέροχο μπαλκόνι της μαμάς με τα λουλουδάκια του και υπερόχα δωράκια για κόρη και εγγονό. Να έχει καλό ταξίδι και ελπίζω να κράτησε σημειώσεις για να εμπεδώσει τις γνώσεις που πήρε. Οσο για τα μεταλλικά αγγεία... όντως καταπληκτικά, μην τ'αγγίζεις... θα βρεις εσύ χρυσοχέρα άλλα να δημιουργήσεις και να στολίσεις. Και καλά κεντήματα με τόσους "μουλινέδες" που έλεγε και η γιαγιά μου!!! Μπορείς να κάνεις και μαλλιά στις κούκλες σου, να κάνεις βραχιολάκια... Καλό μεσημέρι, Μαριέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Μαριέτα για τα καλά σου λόγια! Πράγματι με τους 'μουλινέδες' μου θύμησες και την δική μου γιαγιά! Σίγουρα θα τους χρησιμοποιήσω σύντομα!
      Καλό βράδυ και καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  35. ΚΑΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΘΕΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ!
    Η ΤΕΧΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΚΟΙΤΑ!!!!!!
    ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΑΣΚΑΛΑ!!!!!1
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ!!!
    ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ρένα μου!! Είδες ο θείος?! Εμείς που είμαστε τζόβενα μπροστά του, έχουμε ακόμα μέλλον να μάθουμε κι άλλα πολλά...χαχαχα!!!!!!
      Ξετρύπωσες καμμία νέα τεχνική ή ακόμα δεν γιατρεύτηκες από την newspaperαρτίτιδα ?????
      Φιλάκια πολλά και καλή Κυριακή!!!!

      Διαγραφή
  36. Εύγε στο θείο σου που απέκτησε νέα ενδιαφέροντα!!!Και εύγε σε σένα που του τα διδάσκεις..ποτέ δεν είναι αργά-)))
    Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πόσο χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ !
    Θεός ο θείος ο Δημητράκης ! Είναι τόσο σημαντικό να μη χάνουμε το κέφι μας, όποια και να ΄ναι η ηλικία μας ! Μπράβο και σε σένα που έκατσες υπομονετικά να διδάξεις τον κεφάτο μαθητή ! Οι δημιουργίες σου είναι πάντα φίνες και ο θείος είχε την καλύτερη δασκάλα !
    Σε φιλώ πολύ πολύ, κοριτσάκι μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν το πιστεύω! Απαιχτος ο εξ Αμερικής θείος ! "Μυρίστηκε" και καλή δασκάλα και να τα μαθήματα decoupage!! Και απ'ότι καταλαβαίνω, τα πήγε μια χαρά! Ελπίζω να δούμε και κάποιες δημιουργίες του! Αντε, τωρα απέκτησες και πρόσβαση και θα μας δίνεις νέες ιδέες από Αμέρικα μεριά!! χαχα!!!
    Καλή Κυριακή να'χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Dear Marie-Anne, your decoupaged artwork is always so inspired and inspiring! No wonder your uncle was so inspired by it, and I'm sure he will keep enjoying it when he's back in the US!
    Have a wonderful Sunday! Polla filia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πω πω τι γίνεται εδώ μέσα... κι από παραγωγή κι από σχόλια!!! Πάρα πολύ όμορφα όλα Μαριάννα...να ξεχωρίσω λίιιιιγο την πετρούλα που μου άρεσε ιδιαίτερα; Τα σκεύη πειρασμός... αλλά οκ... ίσως έχουν δίκιο και τα παιδιά. Κρατήσου στο ύψος σου...χαχα. Άντε πιάσε τα εργόχειρα τώρα...Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πολλά μπράβο στον θείο αλλά και σε εσένα που φτιάχνεις τόσο όμορφα πράγματα! Μου άρεσε πολύ η κλειδωθήκη αλλά και τα κρεμαστά θαλασσόξυλα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Aυτή η ανάρτησή σου τα είχε όλα......υπέροχα δώρα φτιαγμένα απο τα χεράκια σου, το πουλόσπιτο, τα διακοσμητικά, οι πετρούλες σου, όλα ονειρεμένα, ο θείος παράδειγμα προς μίμησιν και η τσάντα σου με τα εργαλεία καταπληκτική....μου θύμισες τη ΝΤΑΝΤΑ Πτώτων βοηθειών δηλαδή τη ντεκουπατζού SOS....βλέπω σύντομα να σε καλούν στην ΑΜΕΡΙΚΗ για μαθήματα, φρόντισε να ετοιμάσεις βαλίτσες με τα χρειαζούμενα....τα παλιά σκεύη εξαιρετικά δεν χρήζουν ουδεμιάς παρέμβασης όσο για τις κλωστές κεντήματος, ευχαριστως αν θέλεις ,να σε προμηθεύσω σχέδια για Marquoirs, που είναι το πάθος μου, για να φτιάξεις τα δικά σου προσωπικά ενθύμια.....πάντως διαθέτω τεράστια συλλογή βιβλίων και περιοδικών (γαλλικών κυρίως) με σχέδια και θα χαρώ να αξιοποιηθούν......τα φιλιά μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μαριαννάκι μου έχεις ένα βραβείο στο σπιτάκι μου!! Σε φιλώ γλυκά!! http://marilenaspotofart.wordpress.com/2013/10/20/starz-blog-award/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και ποιος δεν θα ζήλευε τα έργα σου Μαριάννα μου? Είναι πάντα τόσο όμορφα και καλόγουστα φτιαγμένα με αγάπη Πάντως ο θειος αστέρι αφού θέλει να μάθει ντεκουπάζ και να μεταφέρει τις γνώσεις στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Είμαι μεγάλη θαυμάστρια των έργων σου, αλλά θα συμφωνήσω με τα παιδιά σου σε αυτή την περίπτωση!!
    Μπράβο στο θείο σου για την όρεξη και τη διάθεση να ασχοληθεί...το βαλιτσάκι σου μαγικό μου μοιάζει..ακόμα και με μένα θα έκανε θαύματα!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μαριάννα μου δεν έχω σταματήσει ούτε μία στιγμή να θαυμάζω τις δημιουργίες σου !
    Φαντάζομαι ο θείος σου θα μαγεύτηκε από τις δημιουργίες σου που τις είδε και από κοντά. Μπράβο του που θέλει να ασχοληθεί! Τι πάει να πει πως είναι 77; Σημασία έχει εμείς ηλικιακά πόσο αισθανόμαστε.
    Ωραιότατο το δωράκι σου από το Κατερινάκι
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα Μαριάννα! Θα ήθελα να δω τον θείο σου στην προσπάθεια να σε μιμηθεί! Μάλλον δεν έχει καταλέβει ότι είσαι "αμίμητη"!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα Μαριαννα. Ένα βραβειάκι σε περιμένει. Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μαριάννα μου όλες οι δημιουργίες σου είναι πολύ όμορφες.Αν ο θείος σου κατάλαβε την τεχνική και ασχοληθεί μ' αυτό σημαίνει ότι είσαι και πολύ καλή δασκάλα του ντεκουπάζ. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μπράβο Μαρί-Ανν μου!! Μπράβο και στο θείο σου!! Τι σημασία έχει η ηλικία;!! Αυτό που θέλει η ψυχή μετράει!! Θα χαρώ να θαυμάσω τα έργα του μαθητή σου μαζί με τα δικά σου!! Φιλάκια και πάντα άξια δασκάλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Zητώ συγνώμην!!!Διάβασα την ανάρτηση σου σχεδόν αμέσως μετά την δημοσίευση της και όταν σχολιάζω θέλω να είμαι ελεύθερη υποχρεώσεων και να απολαμβάνω αυτήν την εκ του μακρόθεν κουβεντούλα.... αλλά η μικρούλα μας αρρώστησε πολύ (39.6 πυρετό) μετακόμισα στο σπίτι της κόρης και η διάθεση και ο χρόνος περιορισμένος ,οταν τα πράγματα εγιναν καλύτερα την ξέχασα (βλέπεις ...υπάρχει και μεγάλη ταχύτητα αναρτήσεων) Σήμερα επέστρεψα και να'μαι για να σου ζητήσω εκ νέου συγνώμην.Εχεις μπλοκ που εκτιμώ και μου δίνει ιδιαίτερη χαρά να έρχομαι και να θαυμάζω τα πάντα,ιδιαίτερα τους θησαυρούς της γνωστής αποθήκης.Ομορφη κίνηση να δώσεις τις βασικές γνώσεις του ντεκουπάζ στον γεμάτο ενέργεια συμπαθή θείο σου!!!Η κινητή μονάδα υλικών και εφαρμογών είναι όλα τα λεφτά την ζήλεψα λιγουλάκι. Αψογη η καρδούλα αλλά και τα δύο θαλασσινά σου υπέροχα !!!Τα μοτίβα, η ενσωμάτωση και το φινίρισμα τους αψεγάδιαστα!!!!Μαριάν μου σου στέλνω τα απογευματινά μου φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. I love your pots, they are beautiful. Your family in America will be very pleased with their presents. They look lovely. I really like the vintage feel of this decoupage technique.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ¸.•°♪♬♫º° ·.

    Todos os trabalhos estão lindos... gosto muito das pedras e do coração.
    º°✿✿彡

    Bom fim de semana!
    Beijinhos do Brasil.
    °•.¸♬♫° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...