Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Δώρα, Λουλούδια και....


Πριν από έναν μήνα, είχα την ανέλπιστη χαρά να κερδίσω ένα από τα υπέροχα δώρα που κλήρωσε η καλή μου φίλη Άννα  ή Γιασμίν από το Νευροκόπι στο όμορφο blog της ΧΕΙΡΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ..
Χθες, η χαρά μου πολλαπλασιάστηκε, όταν παρέλαβα τον παχουλό φάκελλο από την ταχυδρομική μου θυρίδα.
Το λαμπερό emballage μου φανέρωσε ένα πανέμορφο κασκόλ, πλεγμένο από τα χεράκια της Άννας, σε λευκό, μαύρο και γκρί, με μία πλέξη που μου είναι παντελώς άγνωστη - όχι ότι ξέρω και πολλά από πλέξιμο αφού με τις βελόνες δεν τα πάω και τόσο καλά,...Αλήθεια, νά'ναι άραγε με βελόνες πλεγμένο; ή με βελονάκι;  η πλέξη σχηματίζει μικρά παιχνιδιάρικα φιογκάκια που δεν καταλαβαίνω καθόλου πώς γίνονται. 
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ!!! 
Σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με σχεδόν όλα μου τα ρούχα, και θα χαρώ πολύ να το φοράω.  Αν προσέξατε, το κασκόλ κλείνει μ'ένα όμορφο πλεκτό τριαντάφυλλο καρφιτσούλα.  
Μα δεν ήταν μόνο του μέσα στο πακετάκι!!! Εκτός από την χαριτωμένη καρτούλα με τις γλυκές ευχές της, η 'Αννα μου έστειλε κι ένα πανέμορφο γούρι, χειροποίητο βεβαίως, βεβαίως, αλλά και πολύ πρωτότυπο!
Οι χαντρούλες και τα γουράκια του κρέμονται από έναν κρίκο που είναι πλεγμένος με το βελονάκι (ε, με το βελονάκι κάτι καταφέρνω κι εγώ!) και στολισμένος με ξύλο κανέλλας, μ'ένα γλυκούλι σπιτάκι και με το 2014  γραμμένο σ΄ένα κομμάτι από καρπό δέντρου.
Αννούλα μου γλυκιά, σ'ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τα υπέροχα δώρα σου και σου εύχομαι και πάλι κάθε ευτυχία και χαρά για σένα και την οικογένειά σου.

Αυτές ήταν και οι πρώτες φωτογραφίες που τράβηξα με την νέα φωτογραφική μηχανή που μου αγόρασε χθές ο καλός μου! 
Από καιρό ήθελα μία νέα μηχανή γιατί οι δύο παλιές που είχα, είχαν φάει τα ψωμιά τους.  Μόλις είχα επιστρέψει με το κουτί στο χέρι, όταν παρέλαβα το δώρο της Αννούλας, έβαλα αμέσως τις μπαταρίες στην μηχανή και την εγκαινίασα!!!

Και τί άλλο λοιπόν θα μπορούσα να σας δείξω σήμερα; Μα φυσικά τις φωτογραφίες που άρχισα να τραβάω στον κήπο μου το πρωϊ προσπαθώντας να μάθω τις λειτουργίες της μηχανής...καλά, έχω να ρίξω μελέτη!!! 
Ήδη όμως, βλέπω μεγάλη διαφορά, και θα το βλέπετε κι εσείς, από τις φωτογραφίες που σας έδειχνα τόσον καιρό και που, οι περισσότερες ήταν από το κινητό μου.

 Γενάρης μήνας, λοιπόν, Αλκυονίδες ημέρες, και τα χρώματα δεν λείπουν από τον κήπο.  Μερικά λουλούδια κρατούν ακόμα, κάποια άλλα έχουν καρπίσει, είναι εκείνα που θέλουν κλάδεμα, και βέβαια είναι και κάποια που μπουμπουκιάζουν τώρα...

 
Λεμόνια, μανταρίνια, γκρέϊπ-φρουτ στο φόρτε τους,
το δεντρολίβανο ανθισμένο, 
η ματζουράνα φουντωτή. 
 
Με περιμένει πολλή δουλειά στον κήπο... να κλαδέψω τις τριανταφυλλιές, τις περικοκλάδες, να καθαρίσω τα παρτέρια...γιατί ο κηπουρός μου έχει άλλες ασχολίες...
Τι νομίζατε; ότι θα έμενε με το παράπονο μετα την περυσινή περιπέτεια με τις κότες του γείτονα; 
( άν θέλετε να γελάσετε...  με τα Κακαρίσματα και τις Ορνιθομαχίες )

 Έφτιαξε κοτέτσι και αγόρασε δικές του!!! 
Τέσσερις κοκότες (κι ένα κοκοράκι που το τσιμπολογούσαν και το κατσιάσανε και...μας άφησε χρόνους) που αλωνίζουν τον κήπο, τσιμπολογάνε τα πάντα - ακόμα και τις γάτες- και κουτσουλάνε παντού...πα πα πα, δεν τις αντέχω...και του φωνάζω να μην τις αφήνει πολύ έξω από το κοτέτσι, γιατί αυτές δεν τό'χουν σε τίποτα να μπούν και μέσα στο σπίτι...
τί;  δεν με πιστεύετε;
Ορίστε, στο παράθυρο πέταξε κι ανέβηκε η Κοκό... 
...για να δεί τί  σας γράφω!

Μόνο μία , η Σούζη, άρχισε προ ημερών να γεννάει αυγουλάκια...
οι άλλες ακόμα γιόκ!!! Μάμ, κακά και νάνι!!!

Εγώ βέβαια, που δεν κοιμάμαι 'με τις κότες', ξενύχτησα ώσπου να τελειώσω αυτή την ανάρτηση...και δεν σας έδειξα και κανένα decoupage...
επιφυλάσσομαι όμως...!!!

Καλό σας ξημέρωμα!!!
Και καλό Σαββατοκύριακο!!!









45 σχόλια:

  1. Καλημέρα.Πολύ ωραία τα δώρα σου.Με γεια η καινούργια φωτογραφική μηχανή!!! Οι πρώτες σου φωτογραφίες είναι απίθανες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, τι ομορφιές είναι αυτές !!!!
    Έκανες γενικώς ανανέωση !!! Να χαρείς τα ωραία δώρα σου, με γειά η φωτογραφική μηχανή (οι φωτογραφίες καταπληκτικές) και μη δίνεις και πολύ θάρρος στις κότες, θα μπουν μέσα στο σπίτι....ξέρεις τι περίεργες είναι ?? όλα θέλουν να τα εξερευνούν !!! Καλό ξημέρωμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dearest Marie Anne,
    What a nice parcel your received from Anna! I'm glad to read that you got this too about a month ago... so I do no longer feel bad about not yet having posted about yours! But soon.
    Amazing how many flowers you do have in your garden. We of course have the rosemary, that blooms year-round. Daffodils have not yet started and last year we barely had any. We lost so much through the drought in previous years and last year was so wet...
    Your chicken coop story is hilarious and how that rooster looks through the window. Wish your links would be clickable, now it is impossible to copy and paste as your blog prohibits right clicking.
    Well, I get the idea and you are right about those droppings... We have a neighbor's dog from across the street that comes over to donate HERS! I yell at it to go home but most of the time I don't see her of course.
    Life is not easy...
    Hugs,
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Μαρία Άννα μου!!!
    Με γειά τα δωράκια σου!!!!!!!
    Πες μας λεπτομέρειες για τη μηχανή σου , γιατι ξετρελάθηκα με τις φωτογραφίες!!!!!
    Θέλω κι εγώ να αντικαταστήσω τη δική μου!!!!!
    Μου άρεσε το mobile στον κήπο σας!!!!
    Όσο για τις κότες, είναι κούκλες, σωστά μοντέλα!!!!!!!
    Πολλά φιλία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλοφόρετο το κασκόλ σου, καλορίζικη η μηχανή σου!!!!!!!! Καλώς ήρθαν οι κοτούλες σου. Άντε το Πάσχα τα αυγουλάκια σου θα είναι από το κοτέτσι σου!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και δεν γνωρίζω απο φωτογραφικές μηχανές ,οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές ! Σήμερα μας έφερες την άνοιξη με τόσα χρώματα !Να την χαίρεσαι και πολλές πολλές φωτογραφίες !! Οφείλω να πω όμως ότι στη σημερινή σου ανάρτηση την καρδιά μου έκλεψαν οι περήφανες κοτούλες σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Μαριαννάκι!!!!! Το δώρο σου υπέροχο..... καλοφόρετο με υγεία!!!! Η μηχανή καταπληκτική ... οι φωτογραφίες τέλειες, αν και μάλλον πολύ καλή φωτογράφος είσαι γιατί πάντα οι φωτό ήταν άψογες!!!!! Ο κήπος σου όμορφος, φτιαγμένος με μεράκι και αγάπη, σου δίνει την αίσθηση ότι κατοικείς στον παράδεισο!!!!!!!!!!!!!!!! Όσο για τις κοτούλες.... τι να πω με έκανες και γέλασα πολύ!!! αλλά μάζεψέ τες γιατί μάλλον για κατάληψη το πάνε!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλημέρα Μαριάν μου!!!Πολύ όμορφα τά δωράκια σου!!Καλοφόρετο τό κασκόλ!!!Καλορίζικη η νέα σου φωτογραφική μηχανή!!!Οι φωτογραφίες σου τέλειες!!Είμαι σίγουρη θά ενθουσιαστείς !!Καλές λήψεις!!!Γέλασα μέ τίς άτακτες κοτούλες σας!!!Χα χα!!!Καλοφάγωτα τά αυγουλάκια!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα Μαριαννα μου!!! Τα δωρακια σου υπεροχα και εμενα μου εστειλε η Αννα αλλα χαλασε η μηχανη μου .Ηδικη σου πρεπει να ειναι πολυ καλη γιατι ολες μα ολες οι φωτογραφιες ειναι εξαιρετικες!!!φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τι να πρωτοπώ! Για το δωράκι σου; για τιε υπέροχες φωτογραφίες σου;Λάτρεψα αυτή με το κόκκορα!Φανταστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα Μαριαννα μου !!!!!!!!!Καλοριζικη η μηχανη σου και με γεια τα ομορφα δωρακια σου!!!!!!!!!!Η φωτογραφιες υπεροχες ο κοκκορακος κουκλος!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ε ...φυσικά δεν κοιμόμαστε και με τις κότες...!Είμαστε παππαράτσι εμείς...Υπέροχες οι καινούργιες φωτο.Ευχαριστούμε κύριε Νίκο,που μας σκέφτεσαι.Αχ αυτός ο κήπος σου ο ανθισμένος,σαν την διάθεση σου μοιάζει.Τα δωράκια ωραία,να σου φέρουν γούρι.Με τα φτερά της κότας,αλήθεια ,τι μπορείς να κάνεις;Μα να διακοσμήσεις αυγά,φιλενάδα,γιατί το Πάσχα είναι προ των πυλών! χιχιχι,,,Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τί όμορφα δωράκιααααα!!! Να τα χαρείς όλα, Marie-Anne μου!!!
    Με 'γεια και η φωτογραφική μηχανή!!! Πολύ όμορφες λήψεις έκανες και μας γέμισες την οθόνη ομορφιά!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ και σου εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!
    Α, και φιλάκια στη... Σούζη και λοιπούς συγγενείς!!!
    ;-) χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι πανέμορφα τα δωράκια σου Μαριάννα μου!!! Να τα χαρείς και να σαι πάντα τυχερή!!!
    Οι φωτό είναι τέλειες και λεπτομερέστατες!!! Ε, αυτές είναι φωτογραφικές μηχανές!!! Χαχαχα!!!
    Αχ έχει κι ο παππούς μου κότες και πότε του γεννάνε πότε τρώνε και κοιμούνται μόνο!! Κι είναι και βρωμερούλες!!! Χαχαχα!!! Πολύ κουτσουλιά!!!!
    Φιλάκια πολλά καλή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαπα έσκασα από τη ζήλεια μου με το κασκόλ της Αννας , υπέροχο Μαριάννα μου .
    Να σχολιάσω τη μηχανή , πάλι ζηλεύω σε καλό μου , αλλά οοι φωτογραφίες του κήπου υπέροχες , αλλά και η κότα να περιμένει να την φωτογραφίσεις , πολύ ωραία κότα!!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τα χαρείς τα δωράκια σου Μαριάννα μου, είναι πολύ όμορφα!!!...
    Καλές λήψεις σου εύχομαι με την καινούργια τη μηχανή, να τη χαρείς κι`αυτήν!!!...οι φωτό πάντως που βλέπω είναι ολοζώντανες!...
    Θυμάμαι Μαριάννα την ιστορία με τις κότες του γείτονα...είχε πολύ γέλιο!....αυτές τώρα μήπως είναι λίγο παραχαιδεμένες;;....μήπως πρέπει να βάλετε λίγο συρματόπλεγμα
    και να τις περιορίσετε λίγο;...
    Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!...(θα έχει καλό καιρό είπε στη T.V ότι πρέπει για δουλειές έξω στον κήπο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να τα χαρείς τα δωράκια σου Μαριάννα μου!! Είναι πανέμορφα. Αλλά και η φωτογραφική σου μηχανή είναι καταπληκτική. Καλορίζικη!!! Οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες. Καλό σ/κ. Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Marie Anne... τι ωραία!
    Και ... με γεια την φώτο!!!!
    καλό Σβ/κο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεγειά το γουράκι σου! Μακάρι όλοι να είχαμε ένα κηπάκι σαν το δικό σου!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να χαρείς τα όμορφα δώρα σου, Μαριάννα μου, αλλά και την καινούρια σου φωτογραφική!
    (Απέκτησα κι εγώ καινούρια τα Χριστούγεννα, επίσης δώρο από τον καλό μου! Τι σύμπτωση!)
    Έβγαλες όμορφες φωτογραφίες... θαύμασα τον κήπο σου, έτσι φορτωμένος που είναι με καρπούς και λουλούδια!
    Πολλά φιλιά και... καλές λήψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Unos regalos preciosos.
    Las fotos de las plantas, maravillosas.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να είσαι καλά , Μαριάννα μου και να δέχεσαι τόσο όμορφα δώρα !!!!!! Απίθανες οι φωτογραφίες σου !!!!! Να τη χαίρεσαι τη φωτογραφική σου μηχανή για πολλά -πολλά χρόνια !!!!!!
    Το τελευταίο μέρος της ανάρτησης σου απολαυστικό !!!! Το διάβασα δύο φορές και γέλασα με την ψυχή μου !!!!!! Λατρεύω τις κότες - είχαμε κι εμείς στο πατρικό μου (......ζηλεύω !!!!)
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πανέμορφα λουλούδια, ζουμερά φρούτα, καταπληκτικές χειροτεχνίες, κοτούλες χαριτωμένες, τέλεια δωράκια και φωτογραφίες απίθανες !!!
    Γέλασα κι εγώ με την ψυχή μου, νάσαι καλά !!!
    Σε φιλώ
    Σόφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σας ζηλεύω που ζείτε στην εξοχή !!!!!!!!
    Με γει ατα δώρα σου !!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλορίζικη η μηχανή σου, έχουμε να δούμε πράγματα και θαύματα !!! Τα δώρα σου να τα χαρείς , πραγματικά είναι πολύ όμορφο το πλεγμένο κασκόλ όσο για τον κήπο σου με τα χρώματα και τ΄αρώματα, τους καρπούς στα δέντρα, τις κοτούλες, τα γατάκια μας γέμισες υπέροχες εικόνες και σε ευχαριστούμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αχ, αυτός ο απίθανος κήπος σου!! Πως να μην χαίρονται τη ..βολτούλα οι κοτούλες!!
    Καλοφόρετο το κασκώλ σου ! Οσο για τις φωτογραφίες , με .."έβαλες" στην πρίζα για καινούρια φωτογραφική!!!
    Καλή Κυριακή, Marie-Anne !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. How many beautiful gift you received! Tha camera is fantastic and your photos are marvellous.
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Με υγεία να χαρείς τα υπέροχα δωράκια!!!
    Φανταστικές οι φωτό σου και θαυμαστός ο κήπος σου!!!!Μας ξεσήκωσες με την νέα μηχανή σου!!!!Φιλάκια γλυκιά μου Marie-Anne !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαριαννάκι μου με γεια σου, πολύ ωραία τα δωράκια!
    Οι φωτογραφίες σου υπέροχες, καλορίζικη η μηχανή!

    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να είσαι καλά να χαρείς τα όμορφα δωράκια σου!!! Οι φωτογραφίες σου υπέροχες και οι κοτούλες σου κλέβουν την παράσταση!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Με 'γειες σου,Μαριαννάκι μου, τα δώρα και οι αγορές σου!
    Από τις πρώτες φώτο,είναι προφανές ότι της πήρες τον αέρα της μηχανής!!!Μπράβο σου,κορίτσι μου!
    Όσο για τον κήπος σου,ένας ζηλευτός Παράδεισος!
    Να είσαι και να περνάς υπέροχα!!!!!
    Φιλιά πολλά-πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. τα δώρα πανέμορφα αλλά η μηχανή...SUPER!!!!!!!!!!φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Kalimera, dear Marie-Anne!!! Wow, your garden is amazing!!!!!! I really enjoyed the photo tour, the gorgeous colors and the wonderful flowers! And the cute chickens ;) Enjoy your gorgeous garden and your beautiful presents!!! Polla filakia, fili mou!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα,καλή και χαρούμενη βδομάδα Μαριαννίτσα μου!!!Σούπερ μαγευτική ανάρτηση με τις μοναδικές σου φωτογραφίες!να χαρείς τα δώρα σου και την φωτογραφική σου μηχανή!!(περιμένουμε και απο εκεί θαύματα!!)ο κήπος σου είναι μοναδικός και πιστεύω ότι θα περνάς σούπερ ώρες χαλάρωσης εκεί!!!φιλάκια πολλά και την αγάπη μου σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλησπερα!!! ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΧΩ βραβειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Θα πρέπει να είσαι πολύ ευτυχισμένη,πήρες σούπερ μηχανή και ένα μάλλον δύο πανέμορφα δωράκια ο καινούργιος χρόνος σου έχει μπει πολύ γούρικος !!!!
    Οι φωτογραφίες είναι τέλειες,πολύ ζωντανές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υπέροχο το κασκόλ σου Μαριάννα μου! Την έχω νιώσει τούτη τη χαρά να λαβαίνεις από μακριά υπέροχα πράγματα!
    Κι η μηχανή μαζί με το μεράκι σου κάνατε θαύματα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλορίζικη η υπέροχη μηχανή !!!! Είμαι σίγουρη ότι θα γεμίσεις με ατελείωτες φωτό το αρχείο σου!!!!! Να χαρείς και τα δωράκια σου και φυσικά Καλή Χρονιά γλυκιά μου Μαριάννα!!!! Σε φιλώωωω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Να χαρείς τα όμορφα δώρα της Αννας...Με γεια η φωτογραφική και καλές φωτογραφήσεις... Ωραίες ολες οι φωτος του κήπου και οι κοτούλες..μου άρεσε πολύ το μικρό μινιατουρα ποδηλατάκι στο κήπο - μου αρέσουν οι μινιατούρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για το βραβείο σε ειδοποίησα? Αν όχι εδώ σε περιμένει.http://neraidodimiourgies37.blogspot.gr/2014/01/blog-post_21.html
    Φιλάκια
    Φοβερές οι φωτογραφίες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Με γεια τα δωράκια σου Μαριάννα μου. Καλές φωτογραφίσεις με την καινούργια σου μηχανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τι να πώ.. που ήρθα παλι καθυστερημένο...χι.χχι. Μαριάννα μου .. αλλά αυτό έχει και την θετική του πλευρα.. γιατί κανω πιο μεγαλη βόλτα για να δώ και αυτά που έχασα .. εννοώ την προηγούμενη ανάρτηση σου με τα γενέθλια της Κατερίνα σου .. να την χαίρεσαι Μαριάννα μου...να την καμαρώσεις και νύφη..
    Να χαρείς Μαριάννα μου και τα όμορφα δωράκια σου ... πω πω πω .!!! τυχερούλα μου..!!! πάντα τέτοια..... αλλά και η μηχανή σου κάνει θαύματα ...τι όμορφες και καθαρές φωτογραφίες!!!!!!!!!! τέλειες!!!! τα λουλούδια.. τι χρώματα!!!! αλλά αυτή που έκλεψε την παράσταση.. είναι η Κοκό...χι.χι. φιλακιααααα πολλάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τι ομορφια χαρίζουν τα εσπεριδοειδή στον κήπο σου μαζί με τα ναρκισάκια και τ΄'αλλα λουλούδια σου!!!! Χάρηκα με τα δωράκια σου !αυτά τα δώρα μας γεμίζουν αγάπη και μας χαρίζουν χαμόγελα !!! Οσο για την κουτσομπόλα Κοκό δεν σχολιάζω απλά γελώ με την παρουσία της στο παραθυρο!Ευχομαι επιτυχημένες και ανεπανάληπτες λήψεις με την νέα σου φωτογραφική !!!!Φιλάκια πολλά για μία όμορφη βραδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...