Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Και έτσι, και αλλιώς! One way or the other!

Πριν από πολλά χρόνια, ούτε κάν θυμάμαι πόσα, δύο καλοί φίλοι μας επισκέφτηκαν κάποια ανοιξιάτικη Κυριακή. Μαζί τους έφεραν και δύο μπουκάλια Καλλιγά.   Το κρασάκι το ήπιαμε με μεγάλη ευχαρίστηση στην διάρκεια του φαγητού,  αλλά τα χαρακτηριστικά όμορφα μπουκάλια εννοείται ότι δεν πετάχτηκαν! 
Το 'δεν πετάμε τίποτα' κρατάει χρόνια σ'αυτό το σπίτι....!!!

 Κάποια στιγμή, όπως το είχα εξ αρχής στον νού μου, τα μετέτρεψα σε αμπαζούρ. Πάντα είχαμε τέτοια αμπαζούρ στο πατρικό μου σπίτι. Τότε μάλιστα ο μπαμπάς άνοιγε τρύπα στο γυαλί,  για το καλώδιο, και κάποια τα γέμιζε με πολύχρωμο χαλικάκι για να έχουν βάρος και να μην πέφτουν. Έχω ακόμα 2-3 από εκείνα τα παλιά.

   Για να επιστρέψουμε στα δικά μου, και αφού δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να τα τρυπήσω, ούτε γνωρίζω εάν θα το αναλάμβανε αυτό κάποιος ηλεκτρολόγος -αλλά και γιατί να πλήρωνα ένα σωρό χρήματα;- μαστόρεψα μόνη μου τα ηλεκτρολογικά τους! Βρήκα μάλιστα δική μου πατέντα για να στερεώσω τα ντουϊ στους λαιμούς των μπουκαλιών. Και δεν ήταν καθόλου δύσκολο...άνοιξα μια μεγάλη τρύπα πάνω στο βιδωτό καπάκι του μπουκαλιού, και μία μικρή στο πλάϊ του, απ'όπου πέρασα το καλώδιο (αυτό είναι και το 'μυστικό', γιατί χωρίς βιδωτό καπάκι θα έπρεπε να βρώ άλλη λύση). 
 
Και αφού συνέδεσα το ντουϊ, το κόλλησα με ειδική κόλλα για σκληρό πλαστικό πάνω στο καπάκι το οποίο απλά βίδωσα ξανά στο μπουκάλι.  Στην άλλη άκρη του καλωδίου, προσάρμοσα το διακοπτάκι και το φίς, και το φωτιστικό μου ήταν έτοιμο. Κατά τον ίδιο τρόπο έφτιαξα και το δεύτερο.

Πόσες και πόσες φορές δεν είπα να τα ζωγραφίσω ή να τα ντύσω με σπάγγο, ή κάτι άλλο, αλλά πάντα το αμελούσα.  Μέχρι πριν λίγο καιρό, που αποφάσισα επί τέλους να τα 'ντύσω' με decoupage.  Τα αστάρωσα, τα έβαψα

και...
'Ετοιμα!!!


Και αφού τελείωσα τα μπουκάλια, έφτασε η ώρα των καπέλλων. Δίσταζα για το εάν θα έκανα και σ'εκείνα decoupage διότι ήθελα να τους φορέσω τις ωραίες 'φουστίτσες' που είχε ράψει πριν από χρόνια η μαμά μου για εκείνα τα παλιά αμπαζούρ, οι οποίες μάλιστα είναι από παλιό καλαματιανό μεταξωτό στο οποίο 
είχε προσαρμόσει ένα όμορφο δαντελλένιο τελείωμα.  
 
Τελικά, αποφάσισα να κολλήσω μοτίφ στην μία πλευρά των καπέλλων και όποτε τους βάζω τις 'φουστίτσες' να τα γυρίζω από την άλλη πλευρά για να μήν διαφαίνονται τα λουλούδια.
Και τότε θυμήθηκα ότι πριν από καιρό είχα δεί άλλο ένα καλαματιανό μεταξωτό καρέ, σε κάποιο συρτάρι της μαμάς μου. 'Εψαξα και το βρήκα! Είχε το κακό του το χάλι...σκισμένο στα δύο, με μιά όμορφη μεν αλλά μισο-λειωμένη
δαντέλλα, δεν θα μπορούσα ποτέ να το επιδιορθώσω.
 
 Έκοψα τα κατεστραμμένα κομμάτια της δαντέλλας και κόλλησα την υπόλοιπη πάνω στα καπέλλα. Δεν έψαξα να βρώ λεπτομερείς οδηγίες για  pizzi pazzi -που είναι πολύ της μόδας τώρα τελευταία- αλλά έφτιαξα ένα μείγμα με λευκό ακρυλικό χρώμα, ατλακόλ και γλουτολίνη, που το πέρασα πάνω από την δαντέλλα.
 
   'Επειτα, άπλωσα με τα δάχτυλα ακρυλικό στόκο στο υπόλοιπο καπέλλο για να είναι λίγο ανάγλυφο 
και αφού στέγνωσαν καλά, τα έβαψα και
κόλλησα τα τριαντάφυλλα.   
Κι έτσι τελείωσε πρώτα το ένα αμπαζούρ
και μετά το δεύτερο.
 Πώς σας φαίνονται ; 

Και τώρα, η ερώτηση κρίσεως: εσείς με ποιά 'εμφάνιση' τα προτιμάτε;

 
Πιστεύω να καταλάβατε πώς τα προτιμώ εγώ...εξ'άλλου έχω μιά αδυναμία στις παλιές δαντέλλες... 
το μεγαλύτερο αμπαζούρ που φαίνεται από πίσω, σας το έχω ξαναδείξει,
δείτε και την παλιά του γαλλική δαντέλλα από πιό κοντά.



Αυτά ήταν τα δωράκια που έκανα στον εαυτό μου προχθές που είχα τα γενέθλιά μου!!!

Πριν από περίπου έναν μήνα, επιστρέφοντας στο σπίτι, πάνω στην μάντρα ενός εγκαταλελημένου σπιτιού, βρήκα δύο ακόμα τέτοια μπουκάλια! 
 
Κάποιος τα είχε αφήσει εκεί αντί να να περπατήσει έως τον κάδο ανακύκλωσης που βρίσκεται 50 μέτρα πιό πάνω...ή λέτε να με έχει πάρει χαμπάρι? Χαχαχα!
Τώρα με περιμένουν κι αυτά να τα περιποιηθώ...
 
Βρήκα και αυτήν την φωτογραφία από τα πρώτα μου γενέθλια...
 εκείνη την ημέρα έκανα και τα πρώτα μου βήματα, εξ ού και η κουνημένη φωτογραφία!
 Και μιας και πάντα σχεδόν ήταν μέσα στις Απόκριες, 
 πηγαίνοντας στον χορό του Μπάρμπα Μυτούση
 
Με τον μπαμπά και τον αδελφό μου
Με την αγαπημένη μου ξαδέλφη, Ματίνα
Βόλτα στο Ζάππειο, με την μητέρα μου, την αδελφή της και τα ξαδέλφια μου.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όσες φίλες με θυμήθηκαν και μου έστειλαν τις ευχές τους. 
Να είστε όλες και όλοι πάντα καλά και να έχετε υγεία, ευτυχία και χαρά στο σπιτικό σας. 

Να περάσετε μιά όμορφη Τσικνοπέμπτη και καλές Αποκριές!


94 σχόλια:

  1. πανεμορφα εγιναν τα μπουκαλια τα χρωματα και τα θεματα αγαπημενα.οσο για τις φωτο που ησουν μικρη μια κουκλα τοτε και ποιο κουκλα τωρα!!! σε φιλω καλο βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφη ανάρτηση! Χαρούμενη, γεμάτη χρώματα, αρώματα απ' τα ρόδα κι αναμνήσεις! Εύχομαι να είσαι πάντα γερή Μαριάννα, δημιουργική, να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου και να σε χαίρονται κι εκείνοι!
    Φιλιά κι ευχές από καρδιάς!

    Τα αμπαζούρ μού αρέσουν λίγο περισσότερο με το λουλουδάτο καπελάκι, λόγω του άσπρου χρώματος που ταιριάζει ακριβώς με τη βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Νά'σαι πάντα καλά!! Έχεις δίκαιο για το άσπρο που ταιριάζει με την βάση, αλλά μου φαίνεται ότι το παραφόρτωσα με το μεγάλο μοτίβο.
      Φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  3. Χρόνια σου πολλά !!! Να τα εκατοστήσεις με υγεία και πάντα χαρές στο σπιτικό σου !!!!
    Τα μπουκάλια έγιναν πανέμορφα !!! Μια και ρωτάς ποιο προτιμάμε .... εμένα επειδή μου αρέσουν οι παλιές δαντέλες θα προτιμούσα αυτό με το ύφασμα και την δαντέλα "απείραχτη", γιατί φαίνεται και πολύ όμορφη !!! Ωραίες οι αναμνηστικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες !!!
    Καλή συνέχεια με τα μπουκάλια που περιμάζεψες ! Φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου, σ'ευχαριστώ πολύ!!! Να χαίρεσαι κι εσύ την οικογένειά σου!
      Όταν λες την δαντέλλα 'απείραχτη', εννοείς αυτήν που έκοψα? Ήταν πολύ λειωμένη, γι αυτό την κόλλησα. Κράτησα όμως και ένα κομμάτι και θα φτιάξω κάτι μ'αυτό.
      Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφα και τα δύο αν και αυτό με το ντεκουπάζ στο καπέλο μ αρέσει περισσότερο! Νοσταλγικές και όμορφες οι παλιές σου φωτογραφίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κική μου! Το σημειώνω ότι σου αρέσει το καπέλλο με το ντεκουπάζ !

      Διαγραφή
  5. Χρόνια σου πολλά Μαρά Άννα μου!!!!!!
    Να είσαι γερή και χαρούμενη!!!!!!
    Τα αμπαζούρ
    εγιναν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!
    Εγώ προτιμώ το δεύτερο που κόλλησες την δαντέλα, είναι υπέροχο!!!!
    Τελικά από ένα απλό μπουκάλι γίνονται θαύματα!!!!
    Έγινες και ηλεκτρολόγος, άντε και σε ανώτερα!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Ρένα μου!!! Νά'σαι καλά!
      Ναί, φτιάχνουμε και ηλεκτρολογικά, όχι παίζουμε! χαχαχα!!!
      Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  6. αυτή η ανάρτηση έχει πολύ συναίσθημα!...απο τις γαλλικές δαντέλλες και τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες κάνοντας την ανδρομή σου στο παρελθόν!
    σ ΄ευχαριστούμε που΄μοιράστηκες μαζί μας, ακόμα και τα πρώτα σου βήματα!
    για τα φωτιστικά σου δε, μόνο επιφωνήματα θαυμασμού μπορώ να εκφράσω!
    και του χρόνου να είσαι καλά!!! φιλια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαρβάρα μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγα και τις ευχές σου!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Χρόνια πολλά φιλενάδα καί γειτονοπούλα μου!!Νά τά χιλιάσεις!!Υγεία καί πολύ ευτυχία σού εύχομαι!!Τά φωτιστικά σου,ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!Εξαιρετική η δουλειά σου,τά τριανταφυλλάκια πού τά στόλισες,πανέμορφα!!Μού αρέση πολύ τό ντεκουπαρισμένο καπέλο!!Αλλά καί αυτό μέ τήν δαντέλα,δέν πάη πίσω,από ομορφιά!!Μέ πήγες πολλά χρόνια πίσω μέ τίς φωτογραφίες σου!Συγκινήθηκα!Ελπίζω νά τό τσίκνησες!!Εδώ,από τό πρωί,έψηναν στά Καλύβια!!Μού έσπασαν τήν μύτη οι μυρωδιές τό πρωί,πού ανέβηκα!Καί τού χρόνου μέ υγεία!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την γειτονοπούλα μου!!! Και πάλι ευχαριστώ για τις ευχές σου!!! Εσένα σου αρέσουν και τα δύο, έ? Ο Ν. τα θέλει με το ντεκουπάζ ενώ εγώ με την 'φουστίτσα' τους,χαχαχα!!! Το τσικνίσαμε το μεσημέρι με barbecue! Φαντάζομαι την τσίκνα στα Καλύβια...είσαι και κοντά στις ταβέρνες! Και του χρόνου να είμαστε καλά! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  8. Happy Birthday, Marie-Anne! May your beautiful lamps bring you a happy year full of lovely light and pretty days! All the best!

    Poppy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Dearest Marie-Anne,
    The translator does not function on your page... so I could not read your text but it appears to me that you created this lovely table lamp with roses and lace. And some childhood photos and you are the oldest of two girls?
    Sending you hugs from Pays-Bas
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dearest Mariette, Sorry you could not use the translator! I have tried to correct this. Could you kindly try again and let me know if it works? I know greek is tranlated very badly, but at least you get an idea of what I am writing!
      Yes, I did decoupage these two lamps from empty wine bottles. And I am asking my friends whether they prefer them with the decoupaged shade or with the fabric and lace which was made by my mother many years ago ( I personally prefer the second). On the photos, yes, I am the taller girl although just 12 days older than my cousin!
      Many thanks and hugs to you!!

      Διαγραφή
    2. My third attempt to comment... it vanished each time!
      Dearest Marie-Anne,
      This translator works! Guess the other Bing translator did not get set up from a good starting point being Greek as your language.
      Okay, it was not your sister but your cousin; sorry I could not get that from the Greek text. Lovely photos you show us here from your childhood; very cute, also with your brother! Those are treasures to keep.
      As for me, of course I fall for the all rose lamp (always!) and those lace ones are very special too but if they are shown together with the rose one, it's obvious they draw more attention.
      You did a great job in doing the wiring for those saved bottles. Love their shape and also those that you found, being trashed by someone... One wonders indeed what goes through the mind of some people!
      Sending you love and hugs,
      Mariette

      Διαγραφή
    3. Thank you so much, Mariette, for coming back!!! I am happy that this translator seems to work for you and you could understood what I was saying in this post. Yes, indeed, the old photos are such treasures...but you know better, you have spoiled us many times with your souvenirs and photos of the past, I just love this!!!!! I am pleased that you liked the two lamps. I will use them both ways, anyway!!
      Now I have to think about the two 'new' bottles, but in the meantime....I am preparing something else....sorry I can't tell....hahaha!!!
      Love and kisses!!!!

      Διαγραφή
  10. ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ,ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ! Πολύ όμορφα αμπαζούρ!Ηγαλλική δαντέλλα που δείχνεις είναι φτιαγμένη με βελόνα ραψίματος και όχι με βελονάκι.Είναι έργο τέχνης,φιλενάδα.Κέντησες πάλι!!!Φιλιά και καληνύχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Ιωάννα μου γλυκιά! Όπως το λές θα είναι, για την γαλλική δαντέλλα, γιατί είναι τόσο λεπτή!!! Και είναι και άνω των 50 χρονών!!!
      Φιλάκια πολλά και καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  11. Μαριαννάκι μου Χρόνια Πολλά και από εδώ!!!! Πάντα χαρούμενη υγιείς και ευτυχισμένη!!!!!!!! Τα αμπαζούρ έγιναν υπέροχα... μου αρέσουν και τα δύο, αλλά λίγο περισσότερο μου αρέσει αυτό με το decoupage και την δαντέλα!!!! Οι παιδικές φωτογραφίες πολύ όμορφες.... αχ αυτές οι αποκριάτικες βόλτες στο Ζάππειο!!!!! Και του χρόνου να περάσετε όμορφα την Τσικνοπέμπτη!!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ και πάλι, Βικάκι μου!!! Είναι πρώτη φορά που έκανα decoupage σε καπέλλο αμπαζούρ και μου φαίνεται ότι το παραφόρτωσα με το μεγάλο μοτίβο, γι αυτό δεν με ενθουσιάζει. Το επόμενο θα είναι καλύτερο...χαχα!!!!
      Φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή
    2. Μαριάννα μου δεν το βρίσκω παραφορτωμένο το καπέλο, δεν ξέρω μόνο μήπως ήθελε λίγες φωτοσκιάσεις όπως και το μπουκάλι.... εγώ τους βάζω και λίγη πατίνα!!! Φιλιά!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  12. Εστω και καθυστερημένα,λόγω άγνοιας,να σου ευχηθώ ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ με τους αγαπημένους σου και με ό,τι κι αν κάνεις Μαριαννάκι.
    Οσο για τα μπουκάλια -αμπαζούρ,έγιναν εξαιρετικά. Τα προτιμώ με το ντεκουπάζ και ούτε τα βλέπω παραφορτωμένα όπως λες.Εχεις εξελιχθεί σε μεγάλη τεχνήτρα.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!
    Οι παλιές φωτογραφίες,δνε απέχουν απο τη σημερινή μορφή.
    Και πάλι ΝΑΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ & ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!!!
    Φιλάκια πολλά με πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ, Χαρούλα, για τι θερμές ευχές σου και για τα καλά σου λόγια!!!
      Νά'σαι πάντα καλά και να δημιουργείς τα υπέροχα έργα σου!
      Πολλά φιλάκια!!!!!

      Διαγραφή
  13. Χρόνια πολλά,Μαριάννα!!!!!Πολύχρονη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Lovely pictures! I like the lampshade where you can see the decoupage most! But they are both very nice!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι να πρωτοθαυμάσω! Εσένα κουκλίτσα, τις παλιές φωτογραφίες μνήμης, τα υπέροχα αμπαζούρ που μου άρεσαν τρομερά τα χρώματα τους. Ανοιξιάτικη πνοή.Κρίμα να μην ήμαστε κοντά, έχει ο άνδρας μου το ειδικό μηχάνημα για διάνοιξη γυαλιού.Κάποτε έφτιαχνα ένα σωρό λαμπατέρ.Πρέπει να τρέχει νερό την ώρα εκείνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά, Γεωργία μου, ήξερα ότι υπάρχει κάποιο τέτοιο εργαλείο, αλλά έχω δύο από τα παλιά μπουκάλια που είχε τρυπήσει ο πατέρας μου κι έτσι τώρα τα έχω έτοιμα για ντεκουπάζ.
      Καλή Κυριακή!!!!!

      Διαγραφή
  16. καλημερα φιλη μου!
    ειναι ολα πανεμορφα!
    και εσυ μια κουκλα!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούκλα, δεν θα το έλεγα...χαχαχα!! Νά'σαι καλά, Κική μου! Φιλάκια!!!!!

      Διαγραφή
  17. Χρόνια σου πολλά Μαριάννα μου! Υπέροχα έγιναν τα μπουκάλια! Τα καπέλα εξαιρετικά! Θαύμασα και τις ηλεκτρολογικές σου ικανότητες... πολύ έξυπνη ιδέα! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Μαρία μου!!!!!!!!!!!!!!
      Εμ, πώς? Κάτι πιάνουν τα χέρια μας, δεν ήταν δύσκολο..χαχα!!!
      Πολλά φιλάκια!!

      Διαγραφή
  18. Από μικρούλα ήσουν μια κουκλίτσα ζωγραφιστή!!!
    Κορίτσι μου, οι δημιουργίες σου είναι όπως πάντα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!!
    Χρόνια σου πολλά και καλά θα σου ευχηθώ!
    Να έχεις την υγεία σου, τα χαμόγελό σου και πάντα να είσαι περιτριγυρισμένη από πολλή αγάπη!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές σου, Γιάννα μου!!!!! Νά'σαι πάντα ευτυχισμένη!!!!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν τα αμπαζούρ!
      Φιλάκια!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  19. Χρόνια πολλά και καλα, Marie Anne!!!! Τα μπουκάλια έγιναν υπέροχα πορτατιφ!! Τα "καπέλα" εξαιρετικά! Οι βάσεις καταπληκτικές!!(αλήθεια, εαν ξανααφησουν μπουκάλια, κράτα και για μενα ένα-εχει φοβερό σχήμα!!).
    Να'σαι πάντα γεμάτη υγεία, χαρά, ευτυχία και αγάπη! Οπως και όλοι όσοι είναι δίπλα σου!!
    Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά, Πέπη μου!!!
      Υπόσχομαι να σου κρατήσω μπουκάλι, εάν βρώ... πού ξέρεις μπορεί να το πίνουν τακτικά αυτό το κρασάκι!!!!!!!!!!!!!!!
      Πολλά φιλάκια και καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  20. C'est de tout coeur que je te souhaite un très bon anniversaire Marie-Anne! Surtout que tu sois en bonne santé!
    Quelle bonne idée de nous avoir mis ces photos où tu étais petite et avec tes parents. Des moments dont nous ne mesurions pas alors complètement l'importance. Mais les photos sont là pour nous aider à revivre ces moments.
    J'adore la façon dont tu sais recycler les objets et leur donner une nouvelle vie. Tes lampes sont fantastiques. S'il faut vraiment chosir, je choisis l'abat-jour en dentelle. A la fois parce que comme toi j'aime la dentelle et surtout parce que je trouve que la sobriété de l'abat-jour et l'éclat des fleurs se mettent mutuellement en valeur!
    Bon week-end Marie-Anne. Le soleil à l'air de jouer à cache cache mais que faire?
    Gros bisous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ah, je suis contente que tu sois de mon avis, Marie-Paule en ce qui concerne l'abat-jour en dentelle, justement parce qu'il est plus sobre et que l'ensemble ne me parait pas trop charge. J'adore recycler les objets de la maison, cela m'evite aussi d'acheter des objets a decorer!!!!!
      Je te remercie pour tes voeux chaleureux!
      Grosses bises et bon dimanche!!!!

      Διαγραφή
  21. De belles idées pour de magnifiques créations en tout genre !
    Bon weekend !
    Anna
    les photos sont ravissantes !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Merci, Anna!!! Cela m'a fait plaisir d'avoir enfin pu decorer ces deux lampes qui trainaient pendant des annees!!!
      Bon Dimanche!

      Διαγραφή
  22. Μαράννα μου Χρόνια σου πολλά και δημιουργικά . Η τεχνική σου υπέροχη τα χρώματα ανοιξιάτικα και μου αρέσουν πολύ τα τριαντάφυλλα . Πάντα να δημιουργείς όμορφα πράγματα Μαριάννα μου .
    Σε φιλώ με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Νικόλ μου!!!! Νά είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου!
      Πολλά φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  23. Μαριάννα μου χρόνια σου πολλά για τα γενέθλιά σου. Τα αμπαζούρ υπέροχα! Μου άρεσαν με τα τριανταφυλλάκια στα καπέλα.
    Να είσαι καλά,
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η μεταμόρφωση καταπληκτική!!! Μου αρέσουν και τα δύο αλλά μάλλον προτιμώ αυτό με το ντεκουπάζ στο καπέλο και τη δαντέλα!!! Να ΄σαι καλά Μαριάννα μου και να αξιοποιείς έτσι όμορφα ό,τι βρίσκεις μπροστά σου, όπως αυτά τα μπουκάλια που μάλλον εσένα περίμεναν!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμεναν πολλά χρόνια, Μπέττυ μου, αλλά τελικά τα κατάφερα να τους δώσω μιά νέα πνοή!!!!!
      Σειρά έχουν τα άλλα δύο...να δούμε μόνο πότε θα το αποφασίσω!!!
      Φιλάκια!!!!!

      Διαγραφή
  25. Μαριάννα μου σου εύχομαι Χρόνια Πολλά και να είσαι χαρούμενη πάντα...
    Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου όπως πάντα άλλωστε!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Κυριακή και σε σένα!! Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!!!!!!!!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  26. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ!!!!!!!!ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΛΑΜΠΑΤΕΡ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ DECOUPAGE. ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Φένια μου!!!!! Σημειώνω την προτίμησή σου στο ντεκουπαρισμένο αμπαζούρ!!!!
      Φιλάκια!!!!!!!

      Διαγραφή
  27. Είναι φανταστικά!!!! Και οι δυο εκδοχές έχουν την χάρη τους. Πάντως είναι καλοδουλεμένα. Και μια απορία για τα μπουκάλια, από Καλλιγά είχα κρατημένο ένα πλακέ πράσινο θάναι καμιά 20αριά χρόνια, τα δικά σου μου φαίνονται στρογγυλά, είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Φώφη!
      Γύρω στα20 χρόνια τα είχα κι εγώ!!! χαχαχα!!! αλλά όντως, είναι στρογγυλά και όχι πλακέ! Και αυτά που βρήκα τώρα είναι στρογγυλά, μόνο που είναι καφέ γυαλί ενώ τα παλιά ήταν πράσινα.
      Θα το φτιάξεις και το δικό σου????

      Διαγραφή
  28. Marvellous....your lamps are marvellous! You did a such beautiful job, Marie Anne! The decoupage with the laces is amazing and i really adore the romantic style you made with the lamps. Sorry, but i can' t choose because they are both gorgeous. Happy birthday....with all my love!!!!
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much, my sweet Ale!!!! Both for your kind wishes and for liking my work! The lamps would have been more romantic in pink shades but I have two more to decoupage!!
      Many kisses and have a nice Sunday!!!!!

      Διαγραφή
  29. Μαριάννα μου κάνεις θαύματα και μοιάζουν όλα τόσο εύκολα!!!!
    Τα μπουκάλια τα λάτρευα παλιά που έπινα φανατικά το κρασί! Ακόμα και τώρα το θεωρώ αγίασμα. Αλλά δνε το βρίσκω εύκολα. Πρέπει να ψάξω σε κάβες.
    Μου άρεσαν και οι δύο εκδοχές !
    Φιλάκια πολλά!

    Και πάλι χρόνια πολλά και καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το πιστεύω!!!! Το έπινες το κρασάκι, αλλά δεν έχεις κρατήσει κανένα από τα όμορφα αυτά μπουκάλια??????????
      Να φανταστείς ότι έχω κουβαλήσει άδεια μπουκάλια από κρασί μέσα στην βαλίτσα μου από το Κέηπ-Τάουν!!!!!!!! (και από το Λονδίνο!!!!-τρέλλα σου λέω..!!!).
      Ευχαριστώ για τις ευχές σου, Αριστέα μου!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  30. Μαριάννα μου , ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ με όλη μου την αγάπη για τα γενέθλιά σου !!!!!
    Μου αρέσουν φοβερά οι κατασκευές σου - δεν μπορώ να πω ποιο μου αρέσει περισσότερο - το καθένα έχει τη χάρη του !!!! Μπράβο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Νίκη μου, νιο-Σμυρνιά μου, για τις ευχές και την αγάπη σου αλλά και για τα καλά σου λόγια!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  31. Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα με υγεία και δημιουργία!!!!
    Μου αρέσουν πάρα πολύ και οι δυο "εμφανίσεις"....μου είναι δύσκολο να διαλέξω!
    Πραγματικά έγιναν καταπληκτικά!
    Τις χάρηκα και τις φωτογραφίες σου...ειδικά την πρώτη με τα πρώτα γενέθλια και τα πρώτα βήματα!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ, Μαράκι μου...γιά όλα!!!!!
      Ήταν μεγάλη αυτή η ανάρτηση και δεν πρόλαβα να βάλω και τις γατούλες μου για το link σε σένα, δεν πειράζει,΄άλλη φορά!!!
      Φιλάκια και καλή Κυριακή!!!!

      Διαγραφή
  32. Μαριάννα μου, πολύχρονη και πάλι!!
    Μου άρεσαν και οι δύο εκδοχές, αλλά νομίζω πως την καρδιά μου κέρδισε λίγο περισσότερο η δεύτερη, αυτή που εφάρμοσες το decoupage στο καπέλο.
    Οι παιδικές σου φωτογραφίες τι όμορφες!!
    Όσο για το ντουί, προσπαθώ να θυμηθώ, για να σε βοηθήσω: κάπου είχα δει μια πιο εύκολη πατέντα, με χαρτόνι χοντρό, επάνω στο λαιμό τυλιγμένο και κολλημένο, που στερέωνε εσωτερικά του το καλώδιο και δεν φαινόταν (χωρίς τρύπες και τέτοια δύσκολα πράγματα). Αν έχω κρατήσει το link, θα σου το στείλω.
    Φιλάκια πολλά, καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά, Έλλη μου !!!!! Εάν το βρείς, στείλε μου το link, γιατί έχω να φτιάξω και τα άλλα δυο μπουκάλια!!
      Φιλάκια και καλή Κυριακή!!!!

      Διαγραφή
  33. Μαριαννάκι μου είχες γενέθλια;;;; Χρόνια σου πολλά γλυκειά μου!!
    Να τα εκατοστήσεις και να σαι γερή και δυνατή!! Να σε χαίρεται η οικογένειά σου!!!
    Τα μπουκάλια γίναν θαυμάσια πορτατίφ!! Μου αρέσουν πολύ με το decoupage χωρίς να σημαίνει ότι
    δεν τους πάει κι η δαντέλα!!! Μπορείς και να τα αλλάζεις κάθε λίγους μήνες!!! :)))
    Σε φιλώ γλυκά και πάλι πολύχρονη!!!! Να περάσεις ένα ευχάριστο σ/κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ, γλυκειά μου Μαριλένα!!!! Ό,τι επιθυμείς!!!!!
      'Ετσι το σκέφτηκα κι εγώ, να αλλάζω εμφάνιση κάθε τόσο...χαχαχα!!!!
      Καλή Κυριακή!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  34. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΑΑ!ξερω....αργησα,αλλααα σημερα ειπα να ξεκινησω μια μπλογκοτσαρκα και την ξεκινησα απο σενα!
    τα αμπαζουρ εξαιρετικααα!το καθενα εχει το υφος του και το γουστο του.εμενα μου αρεσει με το ντεκουπαζ περισσοτερο!
    θαυμασιες μεταμορφωσεις!!!και οι παλιες φωτογραφιες ειναι τοοοσο ομορφες!!!ανεκτιμητες!!
    να σαι καλα Μαριαν μου και να δημιουργεις!σε φιλωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη στην τσάρκα σου, Μισιρλούκα ? Μεγάλη μου τιμή!!!
      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν τα αμπαζούρ!!!! Αν και είναι τα πρώτα που φτιάχνω, δεν βγήκαν και χάλια (ψέμματα... μόλις θυμήθηκα ότι έχω ξαναφτιάξει ένα της κόρης μου με πεταλουδίτσες...πώς το είχα ξεχάσει??).
      Πράγματι, οι παλιές φωτογραφίες είναι θησαυρός!!!!!
      Φιλάκια πολλά, κι ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  35. Μαριάννα ...πολύ όμορφα τα αμπαζούρ τελεια !!!! το blog σου κριθεί πάντα μια επίπληξη ...
    περιμένω να δω τη θα απογίνουν τα αλά μπουκάλια...
    όμορφες και η φωτογραφίες σου
    κάλο Σ/Κ και φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου, χαίρομαι που σου άρεσαν!!!! Θα σκεφτώ πώς θα φτιάξω και τα άλλα...ελπίζω να μην αργήσω...γιατί τώρα έχω ξεκινήσει ένα ολλανδικό θέμα...χαχαχα....έκπληξη θα είναι !!!!
      Φιλάκια και καλή Κυριακή!!!!

      Διαγραφή
  36. Xιλιόχρονη, γερή, δημιουργική κι ευτυχισμένη !!!! Οι νοσταλγικές φωτογραφίες σου μας ξύπνησαν αναμνήσεις, οι βόλτες στο Ζάππειο απόκριες, ένα πανηγύρι........τα μπουκάλια σου τώρα μεταμορφωμένα από τα χεράκια σου καταπληκτικά !!! Μας αρέσανε και οι δύο εκδοχές, και το ντεκουπάζ σου πολύ χαρούμενο και η παλιά δαντέλα πολύ σικάτη...οπότε μπορείς να τα αλλάζεις ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση......όπως και να έχει έκανες υπέροχη δουλειά και ως ηλεκτρολόγος και ως διακοσμήτρια, να τα χαρείς !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές μου Χρυσομέλισσες, σας ευχαριστώ πολύ για τις θερμές σας ευχές !!!! Όντως, μιά νοσταλγία για τις βόλτες στο Ζάππειο, στον Μπαρμπα-Μυτούση, την έχω αυτές τις ημέρες...!!!! Όσο για τα αμπαζούρ, πράγματι, αυτό έχω σκοπό, να τους φοράω πότε-πότε και την δαντελλένια φουστίτσα τους, για αλλαγή!!!!
      Σας φιλώ όλες!!!!
      Καλή Κυριακή!!!

      Διαγραφή
  37. Μετα απο απουσία αθέλητη να μαι ξανά εδώ.. χαρούμενη που περνώ να πούμε δυο λόγια.. τι δυο δηλαδή που τόσα που έχασα χωρίς ιντερνετ τόσες μερες
    Μαριανα μου θελω καιρό να ξαναβρώ τους ρυθμους μου...Τις θερμες μου ευχές για τα γενεθλια σου..να τα εκατοστήσεις... αχ!!! αυτά τα πανέμορφα τα ντεκουπαρισμένα σου αμπαζούρ.. εμενα μου αρέσει που έχεις εναλακτική λύση όταν βαρεθείς το ένα βάζεις το άλλο... έξυπνο..χι.χιχ αλλα και ηλεκρολόγος βρε Μαριαννάκι ;; μπραβο... όχι που δεν θα τα καταφέρουμε να τους πάρουμε και αυτό το καστρο..χι.χιχ. ααααααα οι φωτογραφίες σου πράγματι αναμνησεις όμορφες..!!!να είσαι παντα καλά .....φιλακιαααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλώς την Ρουλίτσα μας!!!! Τί έπαθες τόσες μέρες? χωρίς ιντερνετ???? μας έχει γίνει τόσο απαραίτητο πιά...
    Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, να χαίρεσαι κι εσύ τους αγαπημένους σου! είδες και μαστορέματα και ηλεκτρολογικά...όχι παίζουμε!!!!
    Φιλάκια και καλή Κυριακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ˚°
    Boa semana!
    Passei para uma visita e encontrei essas preciosidades.
    As garrafas são muito bonitas mas a delicadeza e a criatividade são demais!!!!
    。˛¸♪♡

    Beijinhos.
    ¸♯♡♡♪♪

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χρόνια πολλά αν και καθυστερημένα...το δώρο σου τέλειο...με δαντέλλα και χωρίς (μου αρέσουν και τα δύο ανάλογα την περίσταση και την εποχή) ...Οι φωτο υπέροχες..νοσταλγικές...Να'σαι πάντα καλά Μarie Anne μου!!!φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ 'Ασπα μου, οι ευχές πάντα ευπρόσδεκτες!!!
      Νά'σαι καλά, να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  41. Μαριαννάκι μου χρόνια σου πολλά με υγεία και ο,τι επιθυμείς!
    Κατάφερες πάλι να γεμίσεις τα μάτια μου ομορφιά! Οι φωτογραφίες σου συγκινητικές... να ζήσεις χίλια χρόνια αγάπη μου!

    Καλή εβδομάδα, φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά Μαιρούλα μου!!! Ο,τι επιθυμείς!!!!!
      Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!!

      Διαγραφή
  42. Xρόνια πολλά, γεμάτα υγεία και αγάπη!
    Είναι καταπληκτικές οι δημιουργίες σου..
    Η παλιά δαντέλα είναι καταπληκτική!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες, Αννα!!!!
      Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η δαντέλλα, πράγματι είναι υπέροχη!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  43. Χρόνια Πολλά γλυκιά μου με Υγεία κι ο,τι επιθυμείς!
    Οι ασπρόμαυρες φωτό είναι τέλειες! όσο για το αμπαζούρ;;
    Εγώ προτιμώ αυτό που είναι όλο λουλούδια! Σαν πίνακας ζωγραφικής!
    Πολλά γλυκά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου, καλή μου!!!!
      Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  44. Μου έβαλες δύσκολα .... Τα άφησα όλα να δω την ανάρτηση , υπέροχη δουλειά Μαριάννα μου ! Και ηλεκτρολόγος !!!και ζωγράφος -καλλιτέχνης ! Επειδή είμαι της "παλιάς σχολής " μου αρέσουν οι δαντέλες και κάθε τι που θυμίζει άλλες εποχές ! Οι φωτογραφίες αξιολάτρευτες ,εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ,σε σένα τον γλυκύτατο και γεμάτο ευαισθησία άνθρωπο ,ότι καλύτερο και ομορφότερο στη ζωή σου ! Κάθε χαμόγελο σου να είναι μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας ! Χρόνια σου Πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 'Αφησες το πλεκτό σου, Ολυμπία μου??? Χαίρομαι που σου άρεσαν τα αμπαζουράκια.
    Με την αγάπη σου για τα παλιά, ήμουν σίγουρη ότι θα προτιμούσες τις δαντέλλες, όπως κι εγώ!
    Σ'ευχαριστώ πολύ για τις θερμές ευχές σου! Να χαίρεσαι κι εσύ την οικογένειά σου και γρήγορα περαστικά για το χέρι σου!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χρονια πολλά Μαριάννα μου!!! να εισαι γερή και χαρούμενη πάντα!!! Υπέροχα τα μπουκαλοαμπαζουρ σου, το ποια εκδοχή προτιμώ εγώ νομίζω το ξέρουν όλοι! Μια χαρά το Καλαματιανό μεταξωτό που έραψε η μητέρα, αλλά... δεν μπορεί το καημένο να συγκριθεί με την παλιά δαντέλα και το τριανταφυλλο πάνω κάτω.

    Σε φιλώ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χρόνια πολλά Μαριαννάκι μου!!!Να είσαι γερή και χαρούμενη!!!...και άκρως δημιουργική για να μας γεμίζεις ομορφιές!!Πανέμορφα τα αμπαζούρ!!!Μου αρέσουν όλες οι εκδοχές , ανάλογα με την εποχή!!!Μου αρέσει να βλέπω παλιές φωτό.Και εσύ είσαι πολύ γλυκούλικο μωρό!!! Νά είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μαριαννάκι μου λένε πως η γιορτή κρατά 40 ημέρες. Στην προκειμένη περίπτωση με βολεύει και τα γενέθλια να κρατούν τόσο, όχι τίποτε άλλο αλλά να, έκανα τους υπολογισμούς και είμαι μέσα στο όριο χα χα χα!!! Οπότε.... χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!!!! Τα αμπαζούρ καταπληκτικά, τόσο η βάση τους όσο και τα καπελάκια τους. Με τα ντεκουπαρισμένα καπέλα ξετρελάθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...