Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι..........

Αν και σήμερα το πρωϊ, οδηγώντας προς την Αθήνα, είδα στο αντίθετο ρεύμα να κατεβαίνουν εκατοντάδες αυτοκίνητα αναζητώντας την δροσιά της θάλασσας σε κάποια παραλία του Σαρωνικού, εν τούτοις, ο καιρός είναι ακόμα λίγο περίεργος.   Δεν πέρασαν λίγες ώρες, και προς το  μεσημεράκι, ο ουρανός καλύφθηκε και πάλι με σύννεφα.  Σας γράφω από 'δανεικό' λαπτοπάκι και δεν έχω μαζύ μου φωτογραφίες από την προχθεσινή μπόρα, και από τα κατάμαυρα σύννεφα που κάλυπταν τον ουρανό. Σε πολλές περιοχές - και σε πολλά blogs - 'βλέπω' την απογοήτευση αυτών που δεν έχουν κάνει ακόμα ένα μπανάκι, ή που αναρωτιούνται πώς θα κυλήσει το καλοκαίρι.
Ας κάνουμε λοιπόν τον χειμώνα καλοκαίρι μόνοι μας!!!! 

Ας περάσουμε την ώρα μας δημιουργικά, φτιάχνοντας καλοκαιρινά διακοσμητικά για το σπίτι
 
'Ενα θαλασσοδαρμένο ξύλο, λίγο decoupage, ζωγραφική, άμμος και κοχυλάκια, είναι αρκετά για μιά τέτοια δημιουργία.
Και δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο...
ακόμα και ένα μικρό θαλασσόξυλο, μπορεί να γίνει όμορφο διακοσμητικό που θα φέρει την θαλασσινή αύρα στο μπαλκόνι μας.

 'Οσο για τα κοχυλάκια και άλλα όστρακα, έ αυτά κι αν είναι διακοσμητικά από μόνα τους!
Πόσο μάλλον εάν τα αξιοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε μιά όμορφη σύνθεση!
 

Ο γείτονάς μας, ο ψαράς, πάντα μου φέρνει διάφορα κοχύλια που πιάνονται στα δίχτυα του.
Προ ημερών όμως, με εξέπληξε όταν σταμάτησε έξω από την αυλόπορτα και φώναξε για να μου δώσει ένα "λουλούδι της θάλασσας" όπως το ονόμασε.  "Μοιάζει με κοράλι" του είπα, αλλά μάλλον δεν είναι, αφού είναι σαν ένα μαλακό κλαδί. "Λουλούδια είναι" μου απάντησε. "Φυτρώνουν στα βράχια και μπλέκονται στα δίχτυα καμμιά φορά" 
Αφού το άφησα να ξεραθεί λίγο αλλά και να ξεμυρίσει, το στερέωσα σ'ένα ξεβρασμένο ξύλο  και το στόλισα με κοχύλια.
 
Kαι φυσικά, το κρέμασα σ'έναν τοίχο στην βεράντα και το καμαρώνω!
 
 
Πώς σας φαίνεται?

Καλό υπόλοιπο Κυριακής, και καλή εβδομάδα!!!
Και λίγη υπομονή...το καλοκαιράκι είναι εδώ!









46 σχόλια:

  1. Όμορφα τα έργα σου Μαριάννα μου και οι ιδέες που μας δίνεις, γιατί σίγουρα θα τις χρειαστώ μιας και διακοπές δεν προβλέπονται ούτε και φέτος. Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μαριάννα μου..
    Τι όμορφες οι δημιουργίες σου!!! Ειδικά το λουλούδι της θάλασσας το λάτρεψα! Είσαι τυχερή, που σου χαρίζουν τόσο σπάνια καλούδια...!
    ΄Ολοι είμαστε απογοητευμένοι από τον φετινό Ιούνη και ψάχνουμε το καλοκαίρι...Υπομονή που θα πάει...θα καλοκαιριάσει...
    Καλή εβδομάδα να έχουμε...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απίστευτο, πως μπορεις να δινεις πνοη σε τόσα υλικά!!!!!!
    Εγω ευτυχως εκανα 5-6 μπανάκια και επέστρεψα στη βάση. Ελπίζω συντομα να τα συνεχίσω. Καλό μας απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που θα πάει Μαριάννα μου θα σταθεροποιηθεί ο καιρός και θα κάνουμε τα μπανάκια μας. Πολύ όμορφες οι καλοκαιρινές κατασκευές σου.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας φαίνονται πάρα πολύ ωραία!!
    Δημιουργίες άκρως καλοκαιρινες μήπως κι έρθει το καλοκαίρι στα σωστά του, γιατί το παράκανε!
    Αυτό το λουλούδι της θάλασσας είναι πολύ εντυπωσιακό,δεν το' χω ξαναδεί ,αλλά θα μου πεις που να το δω εδώ πάνω; Εδω δεν είχα δει πυγολαμπίδα ποτέ και είδα στην προηγούμενη ανάρτησή σου...
    Φιλιά πολλά κι ευχομαι καλύτερη και πιο ζεστή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα κι εμείς τα καμαρώνουμε !!! Τι φοβερά που γίνανε τα ξύλα !!!!!
    Και βέβαια, για να έχεις φίλους ψαράδες σου προσφέρουν και αυτά τα εκπληκτικά λουλούδια που τα ζωντανεύεις με τα μαγικά σου χέρια !!!
    Είναι πανέμορφα !!!!! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Marie-Anne, your summer creations are beautiful. The flowers do look like coral, very pretty and creative! Have a happy day and week ahead!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρα πολύ μου άρεσαν οι καλοκαιρινές σου δημιουργίες Μαριάννα μου. Μύρισε θάλασσα ως εδώ! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφα τα διακοσμητικά σου. Είναι γεγονός, ο καιρός δεν είναι ακόμη πολύ καλοκαιρινός, αλλά ας όψεται!!!! Ευτυχώς που μας έφερες εσύ την καλοκαιρινή διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Xaxaxaxa καλά που έχεις τους τροφοδότες σου Μαριαννάκι,κάνεις θαύματα και εκείνοι τα εκτιμούν και σε σιγοντάρουν!
    Πολύ όμορφα και τα δυο σου θαλασσόξυλα,ξεχωριστής τεχνης το καθένα,αλλά θα στολίσουν ομορφα τον κήπο της Εδέμ και θα φέρουν γρηγορώτερα το Καλοκαίρι που αντιστέκεται σθεναρά
    Φιλάκια πολλά και Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υ Π Ε Ρ Ο Χ Α!!! Όλα πανέμορφα μ έκανες όμως να ζηλέψω με το λουλούδι της θάλασσας που φυσικά στα χέρια σου απογειώθηκε κι έγινε πρωταγωνιστής σε μια υπέροχη σύνθεση! Φιλιά και καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Your summer creations are such beautiful! I like them very much
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαριάννα μου κάτι ξέρει ο φίλος σου ο ψαράς που ότι βρίσκει στη θάλασσα στο φέρνει !!Εγινε τέλειο λουλούδι για τον τοίχο σου αλλά και τα υπόλοιπα καλοκαιρινά σου ξύλα με χαρακτήρα το καθένα !!!
    Καλή εβδομάδα και φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άκρως θαλασσινή και καλοκαιρινή η ανάρτηση σου Μαριάννα μου, σίγουρα μας κάνει να ξεχνάμε τον δύστροπο καιρό με τα ψυχολογικά του! Οι καλοκαιρινές δημιουργίες πάντα μου άρεσαν και πραγματικά τις θαύμασα τις δικές σου και τις καμάρωσα!
    Καλή βδομάδα με πολλά καλοκαιρινά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πανέμορφες καί οι τρείς θαλασσοδημιουργίες σου Μαριάν μου!!Εξαιρετικά καί τά τρία έργα σου φιλενάδα!!Καλοφτιαγμένα καί καλοστολισμένα!!!Τό "λουλούδι" τής θάλασσας τόσο όμορφο καί ιδιαίτερο!!Μεγαλούργησες πάλι!!Περιμένουμε καύσωνα!!!Καλά μπάνια!!Καλό καλοκαιράκι!!!Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι εύστοχος τίτλος; Πράγματι έκανες το παν για να νιώσουμε το καλοκαίρι!!!!! Πού είναι όμως βρε Μαριαννάκι μου!!! Εξαιρετική πάντως η προσπάθεια σου και σίγουρα με τόση ένταση δημιουργική το καλοκαίρι θα αναγκαστεί πια να ξεπροβάλει!!!! Σε φιλώ, καλή εβδομάδα να έχεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαριαννάκι μου το πιο όμορφο λουλούδι!!! Είναι τέλειο κι ο ψαράς σου έκανε πολύ καλά που στο δωσε!! Τις λάτρεψα και τις δυο συνθέσεις σου!!! Μπράβο σου καλή μου!! Φανταστική ιδέα είχες!!
    Σε φιλώ και καλή βδομάδα να χεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα δημιουργήματά σου είναι πανέμορφα και αξιοποίησες τα θαλασσόξυλα με πολύ τέχνη!!!Εχω κι εγώ αυτό που θυμίζει κοράλι αλλά δυστυχώς με τον καιρό και ίσως με την 'έκθεση του στον ήλιο έχασε το χρώμα του!!!Καλή η προσπάθεια σου να καλοπιάσεις τον καιρό για να αφήσει του καλοκαίρι να κάνει την δουλειά του.Εδώ εμείς στάζουμε απο υγρασία βρέχει καθημερινά εδώ και δύο μήνες,3ώρες ήλιο 10 ώρες συννεφιά βροχές και αστροπελέκια!!!Καλό ξημέρωμα με ένα φιλάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Dearest Marie-Anne,
    What a lovely flower of the sea you got delivered from your neighbor. Sweet that they remember you are so artistic in creating unique and beautiful pieces out of such natural elements. Love the way you managed.
    Enjoy your summer.
    Hugs,
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Lovely summer decoration! The weather in Sparti also isn't stable yet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πόσο μας αρέσουν αυτές οι μεταμορφώσεις!!!!Είσαι τυχερή που έχεις τέτοιο γείτονα.
    Οι θαλασσοδημιουργίες σου είναι πανέμορφες!!!!
    Καλή εβδομάδα και καλές ΄'ψαριές''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ όμορφες οι κατασκευές σου Μαριαννάκι !!!
    Το κρεμαστό με τα καραβάκια και τον φάρο μου άρεσε περισσότερο !
    Αχ, μην παρακαλάτε να έρθουν οι ζέστες, είναι τόσο ωραία που έχει
    δροσούλα ακόμη !!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Maire-Anne,

    Your nautical nod to the summer season is so sweet and dreamy! You're absolutely right: it doesn't have to be big to be beautiful. And, yes, I am one of those bloggers who has yet to dip her toes into the brilliant blue waters of the Aegean! It's VERY windy here today, in the hilly countryside of Crete.

    Thanks for the inspiration; it's always amazing, but today, it's simply dreamy!

    Filakia,
    Poppy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ όμορφες κι ευρηματικές-όπως κάθε φορά-οι δημιουργίες σου καλή μου Marie-Anne!Το ξεχωριστό λουλούδι της θάλασσας είναι σπάνιο είδος, για όσους δεν ασχολούνται με τη θάλασσα.Δυστυχώς το καλοκαιράκι αργεί να μπει και μόλις που χαρήκαμε δυο μπανάκια!Κι η θάλασσα ακόμα κρύα είναι!Για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η άνοδος της θερμοκρασίας από Πέμπτη και μετά, μήπως προφτάσουμε λίγο καλοκαίρι!
    Να 'σαι πάντα καλά και να περάσετε χαρούμενη εβδομάδα!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΤελικά με τις όμορφες κατασκευές σου, που θα πάει, θα το φέρεις το καλοκαίρι......τα θαλασσόξυλα τα διακόσμησες και τα ζωγράφισες υπέροχα, το λουλούδι της θάλασσας πανέμορφο και μοναδικό, το ανέδειξες τέλεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πανέμορφες οι θαλασσοκατασκευές σου , Μαριάννα μου !!! Ευχομαι ο γειτονας σου ο ψαρας να σου φέρει κι άλλα όμορφα θαλασσινά να τα αξιοποιήσεις !!!!
    Καλή εβδομάδα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με εκανες και ζήλεψα Μαραιαννα μου με της καλοκαιρινες σου δημιουργίες..εξαιρετικα αξιοποίησες τα θαλασοξυλα σου με τα κοχύλια.. εννοείτε πως θα κλεψω ιδεες..χι.χιχ. μονο που στην δική μας παραλία δεν έχει ούτε θαλασσοξυλα .. που και ένα να βρεθέι αλλα ουτε πολλα κοχύλια.. μονο πολύ κόσμο έχει..χι.χιχ συνήθως κατεβαινω το πρωί που δεν υπαρχει ψυχή... για να κανω το μπανιο και τις βόλτες μου.. εδώ ο καιρός ειναι καλός απλως σήμερα φυσάει πολύ..καλο καλοκαιριιιιιιιιι φιλακιαααααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Aξιοποιησες πολυ ομορφα οτι βγαζει η θαλασσα!! Εγιναν υπεροχες οι δημιουργιες σου !
    Καλο καλοκαιρι Μαριαννα!φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Quel bonheur d'avoir un ami pêcheur et qui pense à toi! Cette plante qui ressemble à du corail est absolument magnifique et tu as su la mettre superbement en valeur.
    Nous ne nous sommes pas encore approchés de la mer pour la baignade et dimanche nous sommes allés visiter une partie du Jardin Botanique Diomidous. Nous avons finalement bien fait car nous rentrions à peine pour déjeuner qu'il pleuvait! On a ainsi au moins évité la circulation du bord de mer.
    Grosses bises!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτά τα καράβια είναι για ατέλειωτα ταξίδια στο όνειρο!!
    Τα λάτρεψα, μα μου άρεσε πολύ και το λουλούδι της θάλασσας!
    Υπέροχα όλα!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ποσο ομορφα εγιναν... Εξαιρετικες ιδεςς για απλη καλοκαιρινη διακοσμηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλώς σε ξαναβρήκα! Άντε να καλοκαιριάσει επιτέλους για τα καλά γιατί δε θα το αντέξω αν ξαναβρέξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καταπληκτικά τα θαλασσόξυλα σου!!! Μου αρέσουν πάρα πολύ!!! κι αυτό το λουλούδι της θάλασσας πολύ μοιάζει με κοράλλι! (να είναι άραγε;) Καλή σου ημέρα Μαριάννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πανέμορφο το λουλούδι της θάλασσας!
    Στέκεται και μόνο του εδώ που τα λέμε, πόσο μάλλον αν πιάνουν τα χέρια σου!
    Φιλιά πολλά Μαριάννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τι ομορφιές είναι αυτές Μαριάννα μου! Είναι ολοφάνερο πως σε σένα το καλοκαίρι είναι μέσα σου για τα καλά! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Couleurs, habilité et imagination !!!!
    Bonne journée !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. πανεμορφα ολα.. τωρα που έφτιαξε κι ο καιρός.. είμαστε καλύτερα!!!! καλά να εισαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καταπληκτικό!!!!!!!! Και αυτό και όλα τα άλλα Μαριάννα μου!!!
    Τι υπέροχες δημιουργίες!!! Η μία καλύτερη από την άλλη!!!
    Να έχεις ένα όμορφο καλοκαίρι!
    Όσο για τον καιρό, τον χαίρομαι έτσι, την μεγάλη ζέστη δεν την αντέχω.
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απίθανα τα θαλασσόξυλα , Marie Anne!! Εργα τέχνης έγιναν στα χέρια σου!! Το καθένα με τη δική του ομορφιά, με τη δικό του ύφος!!
    Το καλοκαιράκι ήλθε και φαίνεται πως ήλθε για τα καλά!
    Καλές βουτιές, λοιπόν!!!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημέρα Μαρία Άννα μου!!!!
    Άφησα δυο φορές σχόλιο και δε το βλέπω.
    Ευτυχώς που τα περιμάζεψες τα "παλιόξυλα" και δε τα έκαψαν σε κανένα τζάκι!!!!!
    Έγιναν έργα τέχνης!!!!!
    Αυτό το λουλούδι δε το έχω ξαναδεί!!!
    Τέλειο!!!!!
    Να περνάτε καλά!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και έχω ..ξεθάψει από τα ντουλάπια μου το κουτί με τα κοχύλια που έχω για τέτοιες δουλειές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πανέμορφες οι καλοκαιρινές σου δημιουρίγες!!! Πολλά μπράβο! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Υπέροχα τα λουλούδια της θάλασσας. Δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο κι όντως μοιάζουν λίγο με κοράλλι :)
    Την καλησπέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μαριαννάκι μου, κατάφερες πάλι να με ξετρελάνεις!
    Πανέμορφα είναι, χίλια μπράβο!

    Πολλά φιλάκια, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ!!!!!!ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...