Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Εσείς, πού craftάρετε? Where do you craft?

...ρωτούσε η Χειροτέκνικα, την οποία χάρηκα και ετίμησα δεόντως τις προάλλες.
Θα θυμάστε πως σας είχα πεί ότι ετοίμαζα το νέο μου 'ατελιέ'. Δεν πιστεύω να περιμένατε κάποια μοντέρνα και μίνιμαλ διακόσμηση!  Ότι έκανα το έκανα χρησιμοποιώντας,  ανακυκλώνοντας και μεταμορφώνοντας μιά σειρά από παλιά έπιπλα και αντικείμενα που είχα ήδη στο σπίτι.

"Where do you craft?"
 That was the question of the recent Craft Salon, held in Athens some days ago, which I visited and enjoyed very much indeed!
On this occasion, let me show you my new craft room, which I had announced in an earlier post
and which I set up and decorated using old furniture, upcycled home items and my own decoupage creations.
 
Από την κόρη μου 'κληρονόμισα' το παλιό φοιτητικό της γραφείο με την καρέκλα του, και από τον γυιό μου τον παλιό του υπολογιστή (κι έτσι δεν χρειάζεται να πηγαίνω-φέρνω το λαπτοπ). Πάνω στο γραφείο τοποθέτησα ένα ράφι (που είχε περισσέψει από τότε που φτιάξαμε τις ντουλάπες) δημιουργώντας μιά γέφυρα ανάμεσα στις παλιές συρταριέρες αλληλογραφίας. Πάνω του έβαλα την οθόνη και το πληκτρολόγιο,κι έτσι εξοικονόμισα και τον χώρο από κάτω. 
 
Στον τοίχο, κρέμασα τα καδράκια που μου χάρισαν οι φίλες μου (ξέρετε εσείς, σας τα έχω ξαναδείξει!). Στον άλλο τοίχο, έφτιαξα και κρέμασα έναν πίνακα με φελλό (από ένα παμπάλαιο κάδρο)
 
καθώς και το ρολόϊ που είχα φτιάξει παλαιώτερα (χωρίς πολύ επιτυχία) ενώ πίσω από μιά μικρή βιβλιοθήκη (κι αυτή της κόρης μου) βρήκαν την θέση τους η παλιά τροχήλατη ραφιέρα (από την κουζίνα της πεθεράς μου) και το παλιό τραπεζάκι τηλεόρασης, όπου τακτοποίησα τα υλικά μου για το ντεκουπάζ. 
 
Αντί για χαρτιά, τα συρταράκια γέμισαν με μολύβια, πινέλα, χρώματα, stencils και σφραγίδες. Ντεκουπάζ έγινε και στην παλιά βάση για το χαρτί κουζίνας, ενώ μια βάση για κρεμαστά μαχαιροπήρουνα μετατράπηκε σε stand για τα ψαλίδια μου.
Ένα δεύτερο τραπέζι που είχαμε φτιάξει παλαιώτερα από κομμάτι πάγκου κουζίνας και 4 βιδωτά πόδια, τοποθετήθηκε στην συνέχεια του γραφείου και μετατράπηκε σε γωνιά ραπτικής. Κάτω από το παλιό ριχτάρι, κρύβονται δύο βαλιτσούλες με υφάσματα και κάποια ρούχα για γάζωμα.
Πάνω στο γραφείο, η παλιά ξύλινη κασετίνα ζωγραφικής
μεταμορφώθηκε με παλαίωση και μ'ένα χαρτί decoupage που μου είχε χαρίσει η Dimi, και φιλοξενεί πλέον τις πάστες περιγράμματος, ρελιέφ, κλπ.
Στο ίδιο μοτίβο της λεβάντας, ακολούθησε κι ένα παλιό ανοικτό κουτί
 
 το οποίο τώρα φιλοξενεί τις πατίνες μου και χωράει κάτω από το ράφι του γραφείου.
 Στην γωνιά ραπτικής, μία παλιά και σπασμένη βάση μπαχαρικών μετατράπηκε σε ραφάκι για κορδέλες
ενώ κάποιες άλλες, μαζί με μερικές δαντέλλες, βρήκαν θέση στο παλιό κουτί του μπαμπά μου, που το είχα στην αποθήκη (για πολλά χρόνια και σε χάλια κατάσταση) γεμάτο μικροεργαλεία και άλλα τζάντζαλα.  Χρειάστηκε πολύ στοκάρισμα (μέσα και έξω / πάνω και κάτω) και τρίψιμο, μέχρι να το συνεφέρω για να μπορέσω να το ντεκουπάρω. Αλλά νομίζω πως άξιζε τον κόπο.
Στην μπαλκονόπορτα, σε κουρτινόξυλο που είναι κι αυτό από το φοιτητικό σπίτι της κόρης μου, αντί κουρτίνας, κρέμασα ένα παλιό σεντόνι της αδελφής του μπαμπά μου. Πρέπει να έχει ηλικία άνω των 70 ετών!!!  Το κρατούσε η μεγάλη μου εξαδέλφη σαν κειμήλιο της μαμάς της, και μου το χάρισε πριν από πολλά χρόνια.  Μόνο οι απλικέ πεταλούδες είναι σχεδόν ανέπαφες, ενώ το υπόλοιπο κέντημα έχει ξεφτίσει στα περισσότερα σημεία - ιδιαίτερα οι λευκές κλωστές. Θα μου πείτε, 'κρίμα' που δεν το αξιοποίησα καλλίτερα. Αλλά κι εγώ το είχα καταχωνιασμένο εδώ και 30 χρόνια και το είχα ξεχάσει. Να κεντήσω τα μέρη που λείπουν, δεν έχω την υπομονή, ούτε όμως νομίζω ότι είναι πρέπον,  αλλά και τί να το έκανα ? Ίσως να το έκοβα και να έραβα μαξιλαράκια 'φιγούρας' ή καδράκια. Θα χαρώ πολύ να μου πείτε την γνώμη σας. Προς το παρόν, μου αρέσει που το βλέπω δίπλα μου κάθε μέρα.
 Στην άλλη πλευρά του 'ατελιέ' τοποθέτησα ένα από τα δύο μικρά καναπεδάκια που είχα (προς το παρόν, κουβαλάει πάνω του και τα μαξιλάρια του δεύτερου) δίπλα στο επίσης παμπάλαιο roll-top που είναι γεμάτο φωτογραφίες, άλμπουμ και σουβενίρ από τα ταξίδια μου.    Στο μικρό κομοδίνο (υποψήφιο κι αυτό για ντεκουπάρισμα - κάποια στιγμή) έχω φυλάξει τις χάντρες μου, κλωστές κεντήματος, κλπ.     
  
 Το μικρό δισκάκι και τα μπουκαλάκια είναι από τις δοκιμές κάποιων νέων υλικών που έκανα σ'αυτόν τον νέο χώρο μου, αλλά μερικά ακόμα έργα που τελείωσα πρόσφατα, είναι το μεταλλικό κανάτι που μου έφερε ο θείος μου από κάποιο thrift store στην Αμερική (!)
ένα μεταλλικό κουτί από σοκολατάκια, με διαφορετικά αλλά ασσορτί μοτίβα σε κάθε πλευρά,
και ένα μεταλλικό δοχείο που είχα αγοράσει πριν από πολύ καιρό 
(ε, αγόρασα και κάτι, δεν μπορείτε να πείτε!!! 
                                                     
Εσείς, πού craftάρετε? 
And you, where do you craft? 

Εάν φταίει το δικό μας ή το δικό τους ταχυδρομείο,δεν ξέρω, αλλά το πακετάκι με το βιβλίο που κέρδισα στο giveaway  της φίλης μου  Mariette έκανε 26 ημέρες να έρθει από την Αμερική. Και το παρέλαβα προ ημερών επιστρέφοντας από την θάλασσα (ω ναί, ξαναρχίσαμε τα μπάνια...Νοεμβρίου...μέχρι να ξαναχαλάσει ο καιρός!!!)
Ο Bob Harper έχει γράψει ένα καταπληκτικό και πολύ ευκολοδιάβαστο βιβλίο κανόνων για αδυνάτισμα. Από την ανάγνωση όμως έως την εφαρμογή... δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να χάσω κάποια περιττά κιλά! 

Bob Harper's book "The skinny rules" was my blog-friend Mariette's giveaway, which I was so happy to win!  The parcel took 26 whole days to reach me from the U.S.A. but I have now been reading it for some days and it is so well written and easy to follow! I only hope I will be able to put the rules to practice and manage to lose some weight! 
Once again, Thank you so much, dearest Mariette!!! 




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               


135 σχόλια:

  1. Καλά Μαριάννα, δεν έχω λόγια ....... τι ευτυχία είναι αυτή να έχεις ένα τόσο οργανωμένο εργαστήρι, όλο δικό σου !!!!!!!!!!!
    Το διαμόρφωσες καταπληκτικά και με όμορφες γωνιές και δημιουργίες !!!!
    Σου εύχομαι ολόψυχα να το χαρείς και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσεις να κάνεις θαύματα !!!
    Σ ευχαριστώ πολύ που τίμησες και τα δικά μου δωράκια !!!
    Σε φιλώ, καλό σου βράδυ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου,σ'ευχαριστώ πολυ για τα καλά σου λόγια! Τα δωράκια σου τα έχω μέσα στην καρδιά μου. Η ταμπελίτσα μάλιστα απέκτησε άλλη σημασία σ'αυτή την γωνιά. Μέχρι τώρα δούλευα στην αποθηκούλα, αλλά εκεί δεν μπορούσα να την κρεμάσω!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  2. Ξαναγύρισα για να σου πω ότι η κουρτίνα είναι πολύ ωραία και να σου πω ότι εγώ δεν θα την άλλαζα, τα παλιά κομμάτια είναι ωραία να μένουν όπως είναι κι ας έχουν φθορές, δεν πειράζει. Εάν θέλεις να την σώσεις, γιατί σαν κουρτίνα θα θέλει τα πλυσίματά της, τότε θα πρέπει να την βάλεις σε κορνίζα (μόνον τα κεντημένα μέρη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτιμώ κι εγώ να την χαίρομαι έτσι. Την πλένω στο χέρι, εννοείται, και μελλοντικά ίσως κάνω κάτι με τα κομμάτια της.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΑ ΜΟΥ,ΤΟ ΑΤΕΛΙΕ ΣΟΥ,ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!
    ΟΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ,ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑΞΗ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ;ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙΣ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΤΕΛΙΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΝΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Αννούλα μας! Πολύ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στην γειτονιά και σ'ευχαριστώ! Γιά την τάξη, δεν υπόσχομαι τίποτα..χαχαχα! το καλό είναι ότι δεν έχω να τα μαζεύω και να τα κρύβω όταν έχω επισκέψεις, αφού αυτή η γωνιά βρίσκεται στον πάνω όροφο.
      Φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
  4. Αααααααχ πολύ το ζήλεψα με την καλή την έννοια! Να σαι γερή να το χαρείς! Πώπωπω πόσα ωραία καφεδάκια θα πιες με φιλενάδες στο μικρό σου εργαστήρι. Κι εγώ προσπαθώ απεγνωσμένα να εξοικονομήσω χώρο στο σπίτι αλλά έχω πολύ δουλειά ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου! Εύχομαι να καταφέρεις να φτιάξεις κι εσύ τον δικό σου χώρο!!!

      Διαγραφή
  5. Je vois que tu as "pillé" le salon des arts créatifs chère Marie-Anne!!!
    Mais c'est pour la bonne cause et tu vas nous réaliser encore de merveilleux objets dans ton atelier que tu as si bien organisé. Quel bonheur un si bel espace pour réaliser toutes tes futures créations! Quant au drap devenu rideau, je trouve qu'il apporte couleur et gaîté tout en restant discret . Et puis il symbolise très bien ta "philosophie" de redonner une nouvelle vie aux objets et à les détourner parfois de leur premier usage.
    Bonne journée. Bonne baignade?
    Je t'embrasse.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ma chere Marie-Paule, j'espere qu'une prochaine fois nous aurons l'occasion et le temps d'y creer quelque chose ensemble!!!!
      Les baignades continuent, bien sur! mais le temps va se gater a partir de demain, dit-on!!!!
      Gros bisous et merci!!

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφα όλα. Τα διάβασα με μεγάλη προσοχή για να πάρω ιδέες μια κι εγώ την άλλη εβδομαδα αρχίζω να οργανώνω καινούργιο καταδικό μου εργαστήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το καλό να φτιάξεις και το δικό σου εργαστήριο!
      Σ'ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου!

      Διαγραφή
  7. Όμορφος, οργανωμένος, ζεστός και με αναμνήσεις συνοδευμένος ο χώρος σου Μαριάννα!!
    Μεταφέρεις σε αυτόν την αγάπη σου για δημιουργία!!
    Καλορίζικος και καλές εορταστικές δημιουργίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Μαντρίνα μου!!!
      Καλές δημιουργίες και σε σένα εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  8. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να έχεις έναν ανεξάρτητο χώρο για τις δημιουργίες σου! Χαίρομαι που έφτιαξες το εργαστήρι σου όπως το ήθελες Μαριάννα μου και σου εύχομαι ακόμα μεγαλύτερες εμπνεύσεις! Έχουμε να θαυμάσουμε ακόμα περισσότερα από σένα τώρα που οργανώθηκες! Όλα υπέροχα. Τα φιλιά μου και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έφτιαξα 'από το τίποτα' Μαρία μου και το καταχάρηκα. Χάρηκα πολύ και που σε ξαναείδα, έστω και για λίγο!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Φιλόξενο και ζεστό το εργαστήρι σου Μαριάννα μου και με πολλές οργανωτικές καινοτομίες!!!
    Τα καινούργια σου έργα είναι υπέροχα! Θα ξεχωρίσω όμως την κανάτα που την λάτρεψα!!!
    Καλορίζικο το εργαστήρι σου καλή μου, εύχομαι να φιλοξενήσει πολλές και όμορφες δημιουργίες!!!
    Όσο για την ερώτηση σου, εγώ δεν έχω κάποιο χώρο όπου craftαρω, είμαι κυρίως στο σαλόνι, καμιά φορά και στη κουζίνα ή έξω στην αυλή...(και για να πω την αμαρτία μου, μια φορά και στο μπάνιο...χαχαχα)
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα!! πολύ γέλασα με το craftάρισμα στο μπάνιο!!! Δεν μπορώ να μαντέψω τί έκανες εκεί!!!!!! Ή μήπως κάποια ακουαρέλλα???
      Σ'ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα μου για τα καλά σου λόγια!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Αχ, μη ρωτάς πού κραφτάρω γιατί έχω βαρεθεί να μεταφέρω πράγματα δεξιά κι αριστερά, το τραπέζι της κουζίνας να μετατρέπεται και σε πάγκο εργασίας κι όλα αυτά τα ωραία!!! Βεβαια, δε λέω, ένα δωμάτιο έχει γίνει σχεδόν δικό μου, από την κατάληψη που έχει υποστεί από μένα. Το δικό σου εργαστήρι είναι φιλόξενο και τόσο ζεστό και μας πρόσφερες ωραίες ιδέες! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, Ευγενία μου, κι ελπίζω αφού ήδη έχεις τον 'σχεδόν' δικό σου χώρο, να τον φτιάξεις κι εσύ όπως τον φαντάζεσαι!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Τώρα γιατί το έκανες αυτό και μας παρουσίασες το εργαστήρι σου???? μάλλον για να σκάσω εγώ από την ζήλια μου!!!! χα!χα!χα! Υπέροχος ο χώρος σου αγαπημένη μου φίλη και πραγματικά σου εύχομαι να περνάς μέσα σε αυτόν ατέλειωτες ώρες δημιουργώντας!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, όχι, βρε Βικούλα ! Δεν το έκανα για να σκάσετε από ζήλια...χαχαχα!! Αλλά χάρηκα που τα κατάφερα να τον φτιάξω και να μην πηγαίνω στην αποθηκούλα παρά μόνο για τις 'βρώμικες' δουλειές (αστάρια, βερνίκια, μαστορέματα..)
      Πολλά φιλάκια κι ευχαριστώ για τις ευχές σου!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Μαριάν μου!!!Πώ πώ ψώνια πού έκανες στήν Χειροτέχνικα!!Καλές δημιουργίες σου εύχομαι!!
    Είμαι τυχερή πού θαύμασα από κοντά τό πανέμορφο εργαστήρι σου καί τίς υπέροχες κατασκευές σου!!
    Λάτρεψα τά κουτιά αλλά καί τήν κανάτα!!Εχουμε νά δούμε πολλές καί εξαιρετικές δημιουργίες από τά χεράκια σου!!
    Νά τό χαρείς φίλη μου!!Καλή εβδομάδα!!Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimi μου, άν έμενα λίγο περισσότερο στην έκθεση, θα ρίσκαρα να ξοδέψω το 'μηνιάτικο' χα χα χα!!!!
      'Αλλη φορά που θα έρθεις, να καθήσουμε να φτιάξουμε κάτι μαζί!!
      Πολλα φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Όχι καλέ, μην ζηλεύεις!!! Μιά γωνίτσα σε κάποιο μέρος του σπιτιού, είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσεις να την φτιάξεις όπως θέλεις!
      Σ'ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου!!!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  14. τι φανταστικός χώρος!!! τι υπέροχες δημιουργίες!!!!! πολλά γατοφιλάκια και γατοαγκαλίτσες στο υπέροχο γατουλίνι απο τον Μπέμπη μας!!!!! πήγα κι εγώ χειροτέχνικα και ήταν υπέροχα!!!!φανταστικά!!!!!!!!!!!!ο παράδεισος του crafetr χιχιχι!!!!!!!!!!!!! πολλά φιλιά γλυκιά μου γατοφιλενάδα!!!να είσαι δημιουργική κι ευτυχισμένη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Μαγιούλα! Πόσο χαίρομαι που σε ξαναβλέπω εδώ, γατοφιλεναδίτσα μου!!
      Όπως έγραψα και κάπου αλλού, θα έπρεπε να είχαμε κανονίσει μια συνάντηση με την ευκαιρία της εκθεσης. Του χρόνου, ίσως?!
      Πολλά φιλάκια κι από μένα!!!!!!!

      Διαγραφή
  15. πω πω τι ειναι ολα αυτα;;;; υπεροχα! τι να πρωτοθαυμασει κανεις! μπραβοοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα που οργανώθηκες θα ...οργιάσεις στις δημιουργίες!!!!
    Τέλεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη μου, υπόσχομαι ότι θα οργιάσω....χαχαχα!!!!!
      Χαίρομαι που σας άρεσε!!!!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα, πραγματικά μου αρέσει πολύ ο χώρος σου, είναι πολύ ζεστός και λειτουργικός, η ποικιλία των χρωμάτων προκαλεί το μυαλό για ατελείωτες ώρες δημιουργίας, μπράβο Θεία :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρέ καλώς την ανηψούλα!!!! Πολύ χαίρομαι που πέρασες από εδώ, Σοφία μου!!!! Αντε να δώ πότε θα τον δείς κι από κοντά!!!!
      Φιλάκια πολλά και χαιρετισμούς σε όλους!!

      Διαγραφή
  18. Πολύ ωραίος χώρος, πάντα θα ήθελα ένα δωμάτιο μόνο για μένα αλλά επειδή οι δικές μου δραστηριότητες είναι στην κουζίνα δεν μπορώ να το πραγματοποιήσω.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ έχεις το δικό σου βασίλειο, Ξανθή μου κι εκεί μεγαλουργείς και μας ξετρελαίνεις με την μαγειρική σου!
      Καλό ξημέρωμα!!!!

      Διαγραφή
  19. Πανέμορφος ο νέος σου χώρος, να τον χαρείς και να έχεις αστείρευτες εμπνεύσεις!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ton atelier est magnifique...Coup de cœur pour la mallette à peinture
    merci pour ce joli partage très coloré, cela fait énormément de bien
    Bisous tout plein
    Nélinha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι ωραία που τον έφτιαξες το χώρο σου!!!!!!!! Εγώ γιατί δεν μπορώ να τον βάλω σε μια τάξη και καταλήγω πάντα να δουλεύω σε μια ακρούλα; Εύχομαι τις καλύτερες δημιουργίες στο νέο σου ατελιέ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτα μου, μην πιστέψεις ποτέ ότι θα είναι πάντα έτσι τακτοποιημένα όλα! Ήδη έχει γεμίσει ο χώρος με διάφορα...
      Χαίρομαι πάντως που σας άρεσε! Σ'ευχαριστώ πολύ που πέρασες!

      Διαγραφή
  22. Δεν έχω λόγια Μαριάννα μου!
    Περιττό να σου πω ότι θα έρθω πάλι από το σπίτι να απολαύσω μία προς μία τις φωτογραφίες...το όνειρο όλων όσων ασχολούνται με τα εικαστικά !
    Τα φιλιά μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ήρθα πάλι με ησυχία και απόλαυσα!
      Κι εγώ έχω το χώρο αλλά προς το παρόν μου λείπει όλη αυτή η οργάνωση !
      Πού θα πάει :)))

      Διαγραφή
    2. Αριστέα μου, είχα ήδη κι εγώ τον χώρο μου μέσα στην αποθηκούλα, αλλά τώρα είναι πολύ καλλίτερα έτσι!
      Χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  23. Υπέροχη η διακόσμηση του ατελιέ! Εγώ συνηθίζω το δικό μου να το γράφω ατελειέ γιατί όλα είναι μισοτελειωμένα συνήθως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα!!! Μου άρεσε το 'ατελειέ', ταιριάζει υπέροχα με την κατάσταση που επικρατεί συνήθως στους χώρους όπου craftάρουμε όλες μας!
      Νά'σαι καλά, Δεσποινάκι!!!!

      Διαγραφή
  24. Τι έχει να γίνει εκεί μέσα τώρα..!! Υπέροχα όλα, να χαρείς τον δημιουργικό σου χώρο!!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι όμορφο να έχεις έναν χώρο ειδικά για δημιουργίες!!!! Απλά υπέροχο, ειδικά όταν είναι στημένο με αγάπη και γεμάτο από ξεχωριστά αντικείμενα.
    Λάτρεψα το βαλιτσάκι/κασετίνα! Καλές δημιουργίες λοιπόν, που σίγουρα θα είναι εύκολη υπόθεση με τόσες ομορφιές τριγύρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χαίρομαι πολύ που κατάφερα να φτιάξω αυτόν τον χώρο με όσα διέθετα χωρίς να ξοδευτώ...προτιμώ να ξοδεύομαι για τα υλικά που χρειάζομαι...χαχα!!
      Σ'ευχαριστώ πολύ, Δήμητρά μου!!!!

      Διαγραφή
  26. Ζηλεύω, ζηλεύω, ζηλεύω!!!!!!! Υπέροχος ο χώρος σου!!!!!! Εγώ δεν έχω χώρο καθόλου, οπότε craftάρω όπου βρώ...συνήθως στην κουζίνα!!! Στον πάγκο της θα βρείς ότι θές...απο κουζινικά, μέχρι πιστόλια σιλικόνης, χρώματα, πινέλα, κόλλες.....!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα μου, και να είχες τον χώρο, θα σου έκαναν κατάληψη τα πιτσιρίκια σου...περίμενε να μεγαλώσουν λίγο και να έχεις περισσότερο χρόνο και τότε είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξεις μιά ωραία γωνιά για τις κατασκευές σου!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  27. Εγώ προς το παρόν craftάρω όπου βρω (και σε όποιο σπίτι βρω, χαχα!! Αφού αλλάζω συνέχεια...), οπότε σε ζηλεύω! Ο χώρος που έφτιαξες είναι όνειρο!
    Κι εγώ θα ήθελα να έχω ένα τέτοιο χώρο, αλλά μάλλον θα αργήσω πολύ να πραγματοποιήσω όσα σκέφτομαι.
    Το σεντόνι που λες, αφού είναι τόσο παλαιό, εγώ δε θα το πείραζα καθόλου. Οι φθορές του ενισχύουν τη γοητεία του παλιού. Μια χαρά δείχνει εκεί που το τοποθέτησες!
    Φιλιά πολλά και καλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν με το καλό επιστρέψεις στο σπίτι σου, 'Ελλη μου, είμαι σίγουρη ότι θα έχεις τον δικό σου μόνιμο χώρο για τις δημιουργίες σου!
      Κι εύχομαι αυτό να γίνει σύντομα!!!!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  28. θαυμάζω την τάξη σου Μαριάννα μου και εύχομαι νάναι φωλιά πολλών δημιουργιών το καινούργιο σου εργαστήρι
    Εγω ακόμα δε κατάφερα να το σουλουπώσω όπως θάθελα και να σας το δέιξω,ίσως μετά τα χριστούγεννα που δε θάχω φούριες δημιουργιας
    Μπράβο σου και Καλορίζικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάξη? Ναί, την ημέρα της φωτογράφισης ίσως...χα χα χα!!! Τώρα δεν είναι πιά έτσι...αλλά ξέρεις καλά πως είναι όταν καταπιάνεσαι με πολλά
      πράγματα συγχρόνως. Θα προσπαθήσω όμως να μην καταντήσει κι αυτό 'αποθηκούλα' !!!
      Θα χαρώ πολύ να τελειώσεις κι εσύ τον δικό σου χώρο όπως τον ονειρεύεσαι!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  29. Te ha quedado un estudio precioso y muy bonito como has decorado todo.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό θα πει οργάνωση!!!!Μπράβο σου!!!!!
    Όσο για το σεντόνι είναι πανέμορφο για κουρτίνα αλλά πείραξέ το λίγο έτσι ώστε να γίνει κειμήλιο για τις επόμενες γενιές!!!
    Καλή συνέχεια!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, Laura μου, κάτι σκέφθηκες εσύ για το σεντόνι!! Αν θέλεις, πες μου πως θα μπορούσα να το 'πειράξω'

      Διαγραφή
  31. Très joli atelier, bien organisé avec de belles boîtes décorées avec soin !!! Normal que tu fasses de si jolies choses...
    Bisous !
    Bonne fin de journée !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chere Anna, j'ai fait de mon mieux pour organiser ce coin loisirs sand depenser de l'argent et je suis heureuse de voir
      qu'il vous plait!
      Merci et gros bisous

      Διαγραφή
  32. Μα τι όμορφα που τα έφτιαξες όλα χρησιμοποιώντας πράγματα που ήδη είχες, μπράβο!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα έφτιαξα χωρίς να περάσω απο κανένα thrift store, Αριάδνη μου...χαχαχα!!! Είχα ήδη όλα τα παλιά στο σπίτι!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  33. Ονειρεμένο το εργαστήριό σου Marie-Anne !!! ΄Όλα τα παλιά έπιπλα τα αξιοποίησες μοναδικά, και έφτιαξες την τέλεια γωνιά για δημιουργία !!! ΄Όλα σου τα εργαλεία και υλικά τακτοποιημένα και τα υπέροχα κουτιά σου αξιοποιημένα με τον καλύτερο τρόπο !!! Το παλιό σεντόνι αξιοποιήθηκε ιδανικά σαν κουρτίνα.....Καλές δημιουργίες στο υπέροχο εργαστήρι σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήθελα να ξοδευτώ, Κλαυδία μου αλλά ούτε και να πετάξω όλα αυτά τα παλιά, και κατάφερα να τα αξιοποιήσω δημιουργώντας αυτήν την γωνιά που πραγματικά μου αρέσει πολύ!
      Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, φίλη μου!!!!

      Διαγραφή
  34. Καλες δημιουργικες στιγμες στο νέο σου χωρο! Ακόμη και γω που δεν ασχολούμαι με αυτα, ζήλεψα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. You have a nice place to create. The curtain is absolutely lovely. I was so happy to meet you when you foudn your way to the Cottage!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much, Magali, for your visit and your kind words! Yes, I also love this very old bed sheet which is over 70 years old and that's why I used it as a curtain!

      Διαγραφή
  36. Υπέροχο υπέροχο,δεν έχω λόγια,τα έχει όλα,το βασίλειο σου,να το χαρείς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, χαίρομαι που σου αρέσει! Και χαίρομαι και την 'γωνίτσα' μου πάρα πολύ ήδη!!!
      Πολλά φιλάκια!!

      Διαγραφή
  37. Αχ από όλα έχει το εργαστήριο σου !! θα δουλεύεις με περισσότερη ευκολία αφού όλα είναι γύρω σου και σε τόσο ευκρινή μέρη.Μου άρεσε πάρα πολύΞέρεις να αξιοποιείς κάθε περιττό αντικείμενο.Αρκετά από αυτά που δειχνεις τα είχα και τα ΠΕΤΑΞΑ η τα κατέστρεψα και τώρα που" έμπλεξα" με σας τα αναζητώ μάταια.... Φιλάκια πολλά και πολλές πολλές δημιουργίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω το κουσούρι, Έφη μου, να μην πετάω τα παλιά, αλλά τουλάχιστον βρήκα τρόπο να τα αξιοποιήσω και να δημιουργήσω αυτόν τον χώρο μόνο για μένα και τις δημιουργίες μου!!!
      Πολλά φιλάκια κι ένα μεγάλο ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  38. Ohh...your creative corner is very beautiful! Thanks for sharing it. I really love your decoupage, it' s always such gorgeous and perfect.
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much, my dear Ale!!! I now have my own craft corner and I enjoy it very much!!!!
      Many kisses to you too!!!!

      Διαγραφή
  39. Πάει το σχόλιο μου χάθηκε!!!κλαψ!!!! Πάμε πάλι !!! Εγραφα Μαριάννα μου ότι χαίρομαι που τελείωσες το εργαστήρι σου στα ψηλά και είναι πολύ όμορφο με τρη δική σου σφραγίδα και ζεστασιά!!! Εκείνο που λατρεύω σε σένα είναι ότι δίνεις ζωή σε όλα τα παλιά αντικείμενα με υπομονή και αγάπη !!!!
    Η κουρτίνα όσο φθαρμένη και αν είναι μου αρέσει πολύ !!!Καλές δημιουργίες και με τα νέα σου υλικά !!!!
    Φιλάκια πολλά σε σένα και χαιρετισμούς στον Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ, Νικόλ μου!!! Ναί, τα κατάφερα και χαίρομαι να κάθομαι στην 'γωνίτσα' μου και να δημιουργώ. Έχω όμως και πολλά ακόμα να ξεκαθαρίσω (είχα πάντα την μανία να μαζεύω και όπως βλέπεις κάτω από το γραφείο έχει στοίβες από κουτιά/χαρτιά κλπ... Τώρα όμως πρέπει να αρχίσω κάποια χριστουγεννιάτικα γιατί δεν θα προλάβω...
      Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  40. ΟΥΑΟΥ!!!!!!!!
    Αυτός είναι χώρος αποκλειστικά για χειροτεχνίες!!!!!!
    Μου αρέσει που αξιοποίησες όλα τα παλιά έπιπλα!!!!!
    Όταν είναι όλα μαζί εύκολα μπορείς να δουλέψεις, εγώ τα έχω μοιρασμένα σε τρία σπίτια!!!!!!
    Μονίμος είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι, χαχαχχαχαχα!!!!!
    Να είσαι καλά και να δημιουργείς όμορφα πράγματα!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, Ρένα μου! Πράγματι, βολεύει πολύ που τα έχω όλα γύρω μου!
      Πολλά φιλάκια!!

      Διαγραφή
  41. Τα κουρτινάκια για να τα σώσεις , βάλτα σε κάδρο καλύτερα!!!!
    Μπορεί να γίνει ένας ωραίος καθρέφτης, δς εδώ εhttp://diaheiros.blogspot.gr/2012/01/blog-post_04.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ που μου ξαναθύμησες τα ωραία σου κάδρα με τα παλιά κεντήματα. Κάτι θα σκεφτώ να φτιάξω!

      Διαγραφή
  42. αααααααααααααααχ θελω να κλαψωωωωωωωωωωω.....ποτε θα ρθει καιρος να τ αραδιασω κ γω ετσι......ολο τα καταχωνιαζω να μην τα βρουν τα μικρα μου κ δεν τα βρισκω ουτε γω στο τελος..............πως ζηλευω αυτος ειναι ο καημος μου να χω τα πραγματα τριγυρω μου......ξεκιναω να κανω κατι κ τρωω ποση ωρα να τα βρω...ευτυχως βρηκα 2 πλαστικες συρταριερες κ ταχτοποιησα καποια τα 2 τελευταια χρονια αλλα μπροστα εβαλα εμποδια να μη τις φτανουν τα μικρα.....συμπληγαδες περναω για να φτασωωωωωωωωωω........επισης περσυ επιτελους αποχτησα κ ενα παλιο τραπεζι κουζινας διπλα στο η/υ κ κατι γινεται..........μ ενα ονειρο ζω.....αχαχχχχαα............μπραβο Μαριαννααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου, το είχα κι εγώ αποθημένο να έχω κάποια στιγμή την δική μου γωνιά, γιατί όταν τα παιδιά ήταν μικρά δεν ήταν εύκολο. Τώρα που είναι μεγάλα και ζούν πιά μόνα τους, έχω και περισσοτερο χρόνο αλλά και χώρο. Σου εύχομαι κάποια στιγμή να πραγματοποιήσεις κι εσύ το όνειρό σου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  43. Ολη η ανάρτηση σου είναι σκέτη έμπνευση!!! Είναι λειτουργικό, άνετο και με μεράκι φτιαγμένο! Νομίζω πως θα υιοθετήσω αρκετές από τις ιδέες σου με πρώτη και καλύτερη αυτή με την τροχήλατη συρταριέρα!! Ότι πέσει στα χέρια σου το ντεκουπαρεις και με μεγάλη επιτυχία!! Αυτό θα πει ανακύκλωση!! Μαριάννα εγώ δε θα χαλούσα την κουρτίνα εφόσον είναι τόσο παλιά, συμφωνώ με τις κοπέλες πιο πάνω να το βάλεις σε κάδρο αν θέλεις να το διατηρήσεις. Σου εύχομαι να το χαρείς με πολλές ώρες δημιουργίας!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω!! πολύ χαίρομαι που σου έδωσε ιδέες η 'γωνίτσα' μου, Ελεάνα !! Πραγματικά, βοηθάει πολύ να έχεις τα υλικά κοντά σου και συγκεντρωμένα για να μην τα ψάχνεις όταν τα θέλεις. Γιά το σεντόνι/κουρτίνα, έχεις δίκαιο, κάποια στιγμή θα το αξιοποιήσω καλλίτερα για να διατηρηθεί. Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  44. ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!Υπέροχος χώρος, γεμάτος με αντικείμενα αγαπημένα που τους έδωσες και δεύτερη ευκαιρία, αντικείμενα που το μαγικό σου χέρι τα έχει μετατρέψει σε έργα τέχνης. Να πω ότι δεν ζηλεύω θα είναι ψέμα...χαχα ! Και μέσα σε όλες τις ετοιμασίες για το στήσιμο του χώρου βρίσκεις και τον χρόνο να φτιάξεις και υπέροχα αντικείμενα! Μπράβο Μαριάννα μου και σου εύχομαι να τον χαρείς και εμείς με την σειρά μας να χαιρόμαστε ότι εσύ θα φτιάχνεις στο μικρό σου εργαστήρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!! Αξιοποίησα έναν χώρο που δεν χρησιμοποιούσαμε πιά και τον οργάνωσα χωρίς να μου κοστίσει τίποτα. Αν δεν είχα τα διάφορα παλιά έπιπλα, δεν θα μπορούσα να το κάνω.
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  45. Dearest Marie-Anne,
    Oh my, you have such a lovely 'Atelier' where you can craft! Lots of clever ways to store and organize and to work...
    And what a sweet surprise to see the Giveaway 'again' show up in a photo. You know, since this millennium started, so many things have gone down. Mail to and from The Netherlands takes also more than 2 weeks. It makes one worry as it is also a lot more costly since the 1990s. But I sure am glad that you finally got it. You sure will be able to implement some of those tips, they are really very well explained and simple to follow.
    Sending you lots of hugs and thank you for your kindness and friendship!
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dearest Mariette,
      I just took possession of the upstairs small sitting room which was not used any more since our children grew up and left to live on their own and I had the chance to have some old furniture which I used to create this craft room. I now really enjoy it very much!
      Thanks again for the book! As for the postal service, same delays unfortunately occur in all countries I guess! I am afraid It will be even worse during the Holiday season!
      Many hugs, dear friend!!!

      Διαγραφή
  46. Καταπληκτικό το atelier σου. Όλα τακτοποιημένα και στη θέση τους, τουλάχιστον για την ώρα της φωτογράφησης χα χα χα.Την κουρτίνα, εγώ προσωπικά, δεν θα την άλλαζα μιάς και έχει τόσα χρόνια στην πλάτη της. Καλοδούλευτα και τα νέα σου υλικά. Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες, Ελένη μου...τουλάχιστον εκείνη την ώρα ήταν τακτοποιημένο...χα χα χα!!! Σ'ευχαριστώ πολύ!!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  47. καλορίζικο το καινούριο Atelier !!!!! είναι τελεια ..θα σε χάσει ο άντρας σου (χαχαχαχα)
    μόνο στο Atelier θα εισαι από και πέρα...πολύ ωραία τα τακτοποιούσες όλα ..μπράβο Μαριάννα
    Έφτασε και το βιβλίο της Mariette κάλο διάβασμα και να μας μάθεις και εμάς τα μυστικά του ..πως να χάσουμε κάνα κιλό .....
    λοιπον σου ευγουμαι πολλές όμορφες και δημιουργικές ώρες στο καινούριο Atelier
    πολλα πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου!!!! Όση ώρα ο άντρας μου κάθεται μπροστά στην τηλεόραση, εγώ ξενιτεύομαι στο Atelier μου!!
      Μακάρι να μπορέσω να εφαρμόσω αυτα που λέει το βιβλίο...θα δούμε!!!
      Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  48. Μαριάννα μου καλορίζικο το καινούργιο εργαστήρι!!! Φαντάζομαι ότι είναι η χαρά κάθε crafter!!! Είναι πολύ όμορφα διακοσμημένο με decoupage!! Η κουρτίνα μου άρεσε πάρα πολύ!!
    Καλές δημιουργίες με τα καινούργια σου λάφυρα από τη Χειροτέχνικα!! χαχαχα
    Καλό Σαββατοκύριακο!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Στελλα μου!
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  49. Hello Marie-Anne, you have created a lovely work space. I like a space neat with everything in it place, you did wonderful. Your creations are beautiful. Have a happy weekend!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you, dear Eileen, for your kind words!
      I also wish you a wonderful weekend!
      We have heavy rains today!!!!

      Διαγραφή
  50. χρυσοχέρα..και πάλι χρυσοχέρα!! μπραβο!!
    καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλορίζικο το όμορφο και τακτοποημένο εργαστήριο σου ,τέλειο έγινε!!εύχομαι να το χαρείς και να συνεχίσεις τις δημιουργίες σου ....οσο για την κουρτίνα μην την αλλάξεις είναι υπέροχη!!!να είσαι καλά,φιλιά πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε η κουρτίνα, Μεταξία μου!!
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!
      Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  52. Μαριαννα μου τελειο το ατελιε σου! ολα μαζεμενα σε ενα μερος , εγω παροτι μεγαλο το σπιτι δεν εχω ενα καταδικο μου μερος , ειμαι μετακινουμενη απο δω και απο κει, πολυ ωραια η αισθηση του εργαστηριου, ετσι σου κανει κεφι και καθεσαι και δεν αγχωνεσαι να τα μαζεψεις ολα μετα, καλο Σ/Κ και φιλακια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαιρούλα! Εύχομαι να μπορέσεις κι εσύ, αφού έχεις τον χώρο, να φτιάξεις μιά δική σου γωνιά, ακριβώς γιατί δεν θα χρειάζεται πιά να μεταφέρεσαι από εδώ και από εκεί.
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  53. Καταπληκτικός ο χώρος σου Μαριάνν μου!! Με το καλό να τον χαρείς και συνεχώς να τον εμπλουτίζεις!!
    Πραγματικό ατελιέ!!! :))) Είναι πανέμορφες οι δημιουργίες σου!! Μπράβο σου καλή μου!! Σε χαίρομαι παντα και σε θαυμάζω!!
    Χαχαχαχα!! Φαντάζομαι κρατήθηκες μην ψωνίσεις κι άλλα!! Είναι εθιστικό το άτιμο το χόμπυ!!!
    Εγώ χώρο ακόμα δεν έχω, κι ούτε με βλέπω να φτιάχνω!! Αχαχαχα!! Οπου βρω χώνομαι!!!!
    Α!! Μην ξεχάσω, να δεις κι εσύ τις νέες πατίνες swellegant, που έλεγα στην Δήμητρα!! Θα ξετρελαθείς!!!
    Φιλάκια πολλά πολλά και καλό σ/κ Μαριάνν μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριλένα μου, πάντα με τον γλυκό σου λόγο!!!! Νά'σαι καλά, κοριτσάκι μου!!!!
      Θα ψάξω να δώ τις πατίνες που λές!!!!
      Πολλά φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  54. What a lovely place to hideaway from the winter days, to imagine, dream, and create what your soul envisions and your hands can make!

    Happy weekend, Marie Anne!

    Poppy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you, my dear Poppy!!! It is really great to have your own craft corner!!!!!
      Have a nice weekend, you too!!!!

      Διαγραφή
  55. Το εφτιαξες το ατελιέ σου πολύ ωραιο,με δυνατά χρωματα και σύνεργα,Μαρια μου είμαι σίγουρη οτι είναι το καταφύγιο σου,ο χώρος έμπνευσης και δημιουργίας..... εύχομαι πολλές και καλες ιδέες για την περίοδο των Χριστουγέννων....τα φιλια μου και ενα καλό σ/κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά, είναι υπέροχο, Μαρία μου, να μπορώ να δημιουργώ χωρίς να γεμίζω με υλικά και χαρτιά το υπόλοιπο σπίτι!!!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  56. Μπορεί να ήρθα τελευταία Μαριαννα μου αλλα ο θαυμασμός μου είναι μεγάλος για το πόσο όμορφα διαμόρφωσες το Ατελειε σου πόσο τυχερή είσαι που έχεις χώρο να κανεις τις όμορφες δημιουργίες σου..!!!! είναι αλήθεια οτι για να κανεις πραγματα θελεις ένα δικο σου χωρο... .τωρα θα βρίσκεις τα πραγματα σου ευκολα έτσι που είναι ταχτοποιημενα όλα .. μπραβο Μαριαννα μου την κουρτινούλα αστην εκει ειναι πολύ ομορφη..φιλη μου..να έχεις μια ομορφη κυριακή .........λιγα θεμετακια υγειας με καθυστερουν ....καλες και ομορφες δημιουργίες ...φιλακιααααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Σ'ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου! Το σκεφτόμουν από καιρό και κατάφερα να φτιάξω αυτόν τον χώρο μόνο για μένα. Πραγματικά, τον χαίρομαι πολύ!!!
    Εύχομαι περαστικά σε ότι σε ταλαιπωρεί!!
    Φιλάκια πολλά και καλή Κυριακή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μαριάννα μου ο χώρος έγινε καταπληκτικός!! Πολύ έξυπνα αξιοποίησες όλα τα παλιά και αγαπημένα έπιπλα και για τα αντικείμενα τι να πρωτοαναφέρω. Τα λάτρεψα όλα! Τα έχεις κάνει πανέμορφα! Την κουρτίνα- σεντόνι θα την κρατούσα κι εγώ έτσι γιατί είναι πολύ όμορφη, παρόλη την φθορά που μπορεί να έχει. Να το χαρείς το ατελιέ και πολλές πολλές δημιουργίες!! Φιλάκια και καλή Κυριακή να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάλεια μου, εσύ που αξιοποίησες τόσο όμορφα τα παλιά έπιπλα στο σπίτι σου, ήμουν σίγουρη ότι θα ενέκρινες και τα δικά μου.
      Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  59. Τι να πρωτοθαυμάσω από σ'ένα γλυκιά μου, όλα υπέροχα και λειτουργικά , μόνον όποιος ξέρει από τέτοια "κολλήματα" μπορεί να καταλάβει ότι όλα αυτά είναι για μας ένα μικρό βασίλειο λατρεμένο καταφύγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ετσι ακριβώς, Αχτίδα μου! Κι εσύ μας το έχεις αποδείξει μέσα από το δικό σου βασίλειο/καταφύγιο!
      Καλή εβδομάδα να έχεις!!!!!!

      Διαγραφή
  60. Καλορίζικος Μαριάννα μου, ζεστός και καλόγουστος!!!
    Εύχομαι να κάνεις αριστουργήματα εκεί!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Μαριάννα μου γιατί μου ξύνεις την πληγή? Είναι το όνειρο μου ένας χώρος καταδικός μου, τώρα πηγαίνω από το τραπέζι της κουζίνας στο μπάγκο και τούμπαλιν, τα δε πράγματα μοιρασμένα σε δέκα μεριές. Ο χώρος που έφτιαξες υπέροχος ,να είσαι καλά να τον χαρείς και να δημιουργείς μέσα εκεί με την ψυχή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να φτιάξεις κι εσύ τον δικό σου χώρο, Κατερίνα μου και να έχεις συγκεντρωμένα όλα σου τα υλικά στην δική σου δημιουργική γωνιά.
      Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  62. Να πω ότι δεν ζήλεψα, ψέματα θα πω !!!! Να πω ότι θαύμασα όλα όσα είδα, αλήθεια θα'ναι!!! Ολα είναι πανέμορφα !!
    Να΄σαι καλά, Marie Anne, να μας "σερβίρεις" τέτοιες ομορφιές!!
    Φιλιά και να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλημέρα Μαριάννα μου, έχω ξαναπεί και παλαιότερα ότι μου αρέσει το ντεκουπάζ σου λατρεύω ότι έχεις μεταμορφώσει! Όσο για το ατελιέ σου είναι απίθανο!!!! Έχεις το χώρο σου για τις δημιουργίες σου με τα υλικά ταξινομημένα, ότι καλύτερο δηλαδή!!!!! Το δωμάτιο που χρησιμοποιούμε με τον άντρα μου είναι γραφείο - ατελιέ - εργαστήριο -αποθήκη ! Από την μια μεριά τα πράγματα τα δικά μου (υφάσματα - χρώματα - κόλλες κλπ) και από την άλλη μεριά τα πράγματα τα δικά του (βίδες, κατσαβίδια, κλπ) Χαμός δηλαδή!!!! χαχα.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσουν όσα φτιάχνω, Ανθή μου, στο μικρό μου ατελιέ. Είσαι λοιπόν κι εσύ από τις τυχερές που έχουν έναν ιδιαίτερο χώρο που τον μοιραζεσαι με τον άντρα σου - σίγουρα θα έχεις και βοήθεια από εκείνον...τέλεια!!!!
      Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  64. συγχαρητηρια Μαριαννα μου για το μοναδικο δωματιο δημιουργίας καλοριζικο το δωράκι σε φιλω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ,Κάτια μου!!! Μόλις πέρασα και σου άφησα σχόλιο για τα πρώτα μου χριστουγεννιάτικα!!!!
      Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  65. Πω πω! Πόσο ωραία να έχεις ένα υπέροχο δωμάτιο για crafting! Ζηλεύω! Πόσα πολλά πράγματα φτιάχνεις Μαριάννα, μπράβο και πάλι μπράβο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που πέρασες από το ατελιέ μου, Ελεάννα και που σου αρέσουν αυτά που φτιάχνω!!!!!
      Καλό σου βράδυ!!!

      Διαγραφή
  66. Καλορίζικο να είναι το καινούριο σου ατελιέ!
    Εντυπωσιάστηκα με το πως αξιοποίησες παλιά έπιπλα κι αντικείμενα κι έφτιαξες έναν τόσο λειτουργικό, αλλά και όμορφο χώρο!
    Όσο για το σεντόνι, μου άρεσε που έγινε κουρτίνα!
    Φιλιά πολλά και καλές δημιουργίες στον καινούριο χώρο!!
    (Είδα και την κιθάρα της προηγούμενης ανάρτησης...πάρα πολύ ωραία!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ, Μαράκι μου!!!! Χαίρομαι που σου άρεσε και η κουρτίνα !!!
      Φιλάκια πολλά!!!!!!

      Διαγραφή
  67. Πολύ όμορφο το ατελιέ σου! Είναι πολύ σημαντικό να έχεις το δικό σου χώρο για να δημιουργείς, χωρίς να χρείάζεται να μεταφέρεις τα πραγματά σου από χώρο σε χώρο! Σου εύχομαι μια δημιουργική εμπνευσή!

    Μπράβο που ξαναάρχισες τα μπάνια είναι ότι καλύτερο. (Στο λέει κάποια που αν δεν βράζει ο τόπος δεν βουτάει και κάθε νέα χρόνια θέτει σαν στόχο την παράταση των μπάνιων στην θάλασσα για το μεγαλύτερο μέρος του φθινωπόρου, άλλα τελικά μόνο τα πιτσιρικία μου βουτάνε και εγώ αγναντεύω (χα χα !)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Μπράβο σου! έχουμε την ίδια κασετίνα, απλά εσύ την έχεις κάνει όμορφη, χαχαχα! Έτσι οργάνωση, οργάνωση! Είδες την έκανα κι εγώ τη βόλτα μου από τα μέρη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...