Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

O Πύργος του Μελισσουργού

Θα σας άρεσε να κατοικούσατε σ'έναν πύργο; 

Έχω επισκεφθεί πολλούς πύργους στο εξωτερικό, σε διάφορες χώρες.  Είναι καιρός που όλο λέω να κάνω μερικές αναρτήσεις με τα ταξίδια μου και τις αναμνήσεις από αυτά, αλλά αυτό απαιτεί πολλή δουλειά, αφού τότε δεν είχα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και χρειάζεται να σκανάρω πολλές φωτογραφίες. 'Ισως το πάρω απόφαση κάποια στιγμή.   
Οι περισσότεροι πύργοι έχουν μετατραπεί σε μουσεία και ο κόσμος συρρέει να τους επισκεφθεί και να θαυμάσει την ατμόσφαιρα, την επίπλωση, τον διάκοσμο, τον τρόπο ζωής μιάς άλλης εποχής. Υπάρχουν όμως και πολλοί πύργοι των οποίων ένα τμήμα είναι επισκέψιμο ενώ στο υπόλοιπο εξακολουθούν να ζούν οι 'πυργοδεσπότες', οι οποίοι, εκμεταλλεύονται τα έσοδα από τις επισκέψεις, και έχουν έτσι την οικονομική δυνατότητα να τους συντηρούν. Φαντάζεστε πόσο κόστος θα έχει η συντήρηση ενός τέτοιου κτηρίου; 

Στην Ελλάδα, υπήρχαν κάποτε όμορφα πυργόσπιτα -στην Κηφισσιά, στους Αμπελοκήπους, στο Φάληρο, στον Πειραιά και σίγουρα και σε άλλη μέρη-, από τα οποία, δυστυχώς, πολλά δεν έχουν διασωθεί. Τι κρίμα!
Ένας κάπως ιδιαίτερος πύργος βρίσκεται  πολύ κοντά στην Αθήνα.  Πόσες φορές περνάμε από μπροστά του και πάντα μας γοητεύει! Δεν νομίζω να είναι επισκέψιμος. Είναι όμως γνωστό ότι πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και αρκετά πρόσφατα, χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα ελληνικών ταινιών και σήριαλ.

Πέντε χιλιόμετρα βόρεια της Αναβύσσου, ακολουθώντας το δρόμο προς Καλύβια, βρίσκεται η περιοχή 'του Μελισσουργού'. Πήρε το όνομά της από τον Γεώργιο Μελισσουργό που σαν γαμπρός των αρχικών Τσιφλικάδων Μαρκέλων, εκμεταλλευόταν την περιοχή και έμενε εκεί. Το σπίτι που έφτιαξε και έμοιαζε με πύργο σώζεται ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση. Διακόσια μέτρα βορειότερα ανακαλύφθηκε ο περίφημος κούρος Κροίσος. Ολη η περιοχή είναι γεμάτη αρχαία νεκροταφεία, οικισμούς, λουτρά, παλαιοχριστιανικές εκκλησίες.

Τα τελευταία χρόνια, μέσα στην ιδιοκτησία και γύρω από τον παλαιό πύργο, έχουν κτιστεί αρκετά  κτήρια  και αν κοιτάξει κανείς από τον δορυφόρο, θα δεί έναν όμορφο κήπο, μιά τεράστια πισίνα, γήπεδα τέννις και μπάσκετ.  Δεν γνωρίζω εάν κατοικούν εκεί οι απόγονοι της οικογένειας ή εάν λειτουργεί σαν κτήμα για εκδηλώσεις, και φυσικά ούτε με απασχολεί, ούτε είναι αυτό το θέμα μας. 
Εγώ απλώς θέλησα να σας δείξω λίγες φωτογραφίες από τις πολλές που έχω τραβήξει κατά καιρούς περνώντας με το αυτοκίνητο. Αυτή την φορά, σταμάτησα και τον φωτογράφισα και από κοντά.

Δεν είναι ιδιαίτερος και εντυπωσιακός;

Υποψιάζομαι ότι θα είναι επιπλωμένος με όμορφες αντίκες.

Μιά 'αντίκα' έχω να σας δείξω σήμερα κι εγώ! 
Την είχα φτιάξει εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν είχα βρεί ευκαιρία να σας την παρουσιάσω. 'Οχι ότι είναι τίποτα σπουδαίο...αλλά η παλιά πουδριέρα είχε το κακό της το χάλι, ξεχαρβαλωμένη, μισο-σκουριασμένη, αλλά μέσα της έκρυβε ακόμα λίγα ίχνη αρωματικής πούδρας που μου θύμισαν την γιαγιά, κι έτσι αποφάσισα να την κρατήσω, να την 'συνεφέρω' με λίγο decoupage και να την στολίσω πάνω στην δική μου τουαλέττα,
δίπλα σ'ενα παλιό καθρεφτάκι τσάντας που δεν απέφυγε κι αυτό την 'αναπαλαίωση'.
Το ίδιο άρωμα της πούδρας, αλλά αρκετά πιό έντονο,  έχει και το ωραίο τριαντάφυλλο του κήπου μου.
Στην πρωϊνή μας βόλτα στην θάλασσα (παρ'όλο που έχω κάνει ήδη τρία μπάνια, σήμερα ήταν παγωμένη και δεν τόλμησα να μπώ),
 
βλέπετε εξ'άλλου πόσο ερημική ήταν η παραλία,

αρκέστηκα στο περπάτημα και στην φωτογράφιση μερικών αγριολούλουδων,



αλλά και ενός χαριτωμένου κορυδαλλού 
 και επιστρέφοντας, αιχμαλώτισα με τον φακό μου τα χρώματα ενός ανθισμένου λειβαδιού 
(πριν αρχίσει η καλοκαιρινή 'ξεραϊλα΄),
και μάζεψα λίγα βουρτσάκια (limonium) για το αγαπημένο μου βαζάκι.

 


46 σχόλια:

  1. Πω πω Μαριάννα, τι ωραία ανάρτηση !!!!!!! Πολύ εντυπωσιακός ο πύργος !!!!!!!!! Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να είναι επισκέψιμος !!!!!!
    Η μεταμόρφωση της πουδριέρας και του καθρέφτη είναι πραγματικό αριστούργημα !!!!!! Οι φωτογραφίες της παραλίας,του λειβαδιού και του κορυδαλλού με ξετρέλαναν στην κυριολαξία !!!!! Να είσαι καλά που απολαύσαμε τόση ομορφιά !!!!!! Σε φιλώ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ παραμυθένιος πύργος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θα μου άρεσε πολύ να ζούσα σε έναν!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Η πουδριέρα και ο καθρέπτης έγιναν πανέμορφα τα αξιοποίησες θαυμάσια,μπράβο!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ Marie-Anne δεν θα ήθελα να μένω σε Πυργόσπιτο.... πολλές δουλειές βρε παιδί μου, και σκάλες ατέλειωτες!!!!! Πα πα πα ευχαριστώ δεν θα πάρω... μόνο που το σκέφτομαι τρομάζω, άσε που θα έχει και ένα σωρό ΕΝΦΙΑ!!!! χα!χα!χα! Οι δημιουργίες σου υπέροχες.... αναπαλαιώθηκαν και θα στολίσουν υπέροχα την τουαλέτα σου!!!!! Τις βόλτες σου στην παραλία τις ζήλεψα..... και θαύμασα ιδιαίτερα την φωτογραφία με τον Κορυδαλλό - πως καταφέρνεις και τα φωτογραφίζεις???? Καλή αρχή στις βουτιές σου!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Μαριάν μου!!Κάθε μέρα περνώ από τόν πύργο τού Μελισσουργού καί πάντα τόν θαυμάζω βλέποντάς τον!
    Πράγματι πολύ εντυπωσιακός!!Τέλεια η μεταμόρφωση πού έκανες στήν πουδριέρα καί στό καθρέπτη!!Εγιναν πολύ ρομαντικά!!
    Μπράβο φιλενάδα!!Μεγαλούργησες πάλι!!!Ομορφες εικόνες από τήν παραλία σας !!Καί τί πόζα ο κορυδαλλός!!Καλά μπάνια!!
    Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον ο πύργος και η ιστορία του!!!
    Και πέτυχες και κορυδαλλό που δέχτηκε να φωτογραφηθεί...είσαι απίστευτη!!
    Το ανθισμένο λιβάδι είναι χάρμα οφθαλμών!!
    Όσο για την πουδριέρα και τον καθρέφτη, τι να πω!! Έγιναν εξαιρετικά!
    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Dearest Marie-Anne,
    That is a beautiful tower in red bricks, very special looking and one wonders indeed how it looks on the inside. It looks like being in perfect shape, which is a big plus.
    Your did such a great job on the vintage compacts; especially the square one is adorable. The others too but different all together.
    Wishing you a lovely weekend ahead.
    Hugs and lots of love,
    Mariette

    PS scanning old photos is quite a task! Still need to finish lots of them...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να εχεις πάντα όμορφες στιγμές και η συλλογή σου να εμπλουτιζεται και να ομορφαίνει την καθημερινότητα σου. Απλά μα τόσο όμορφα στοιχεία της φύσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aχ βρε Μαριάννα μου τι όμορφη ανάρτηση από όλα είχε.
    Οι πύργοι είναι η αδυναμία μου!
    Εχω τρέλα μαζί τους αφού καμιά φορά σκέφτομαι μήπως σε κάποια προηγούμενη ζωή είχα ζήσει σε έναν και γι΄αυτό τους αγαπάω τόσο.
    Ο συγκεκριμένος είναι όντως ιδιαίτερος και πολύ εντυπωσιακός και δεν ήξερα την ύπαρξή του μέχρι σήμερα που μας τον έμαθες.
    Θα κάνω μία βολτα να τον δω και από κοντά.
    Οι αναπαλαιώσεις σου πάντα καταπληκτικές.
    Αυτή η πουδριέρα πολύ μου άρεσε!
    Και η βόλτα στην θάλασσα ήταν τέλεια.
    Αντε το σκ θα έχει τέλειο καιρό για μπανάκι!
    Πολλά πολλά φιλιά την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημερα φιλη μου!
    αγαπω τους πυργους.
    υπεροχες οι φωτο σου.
    φιλαια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Μαριάννα μου
    Την ευχαριστήθηκα την ανάρτησή σου που είχε απ' όλα και πύργους και ντεκουπάζ και όμορφες φωτογραφίες...
    Να είσαι καλά.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα Μαριάννα μου, ξεκίνησα την ημέρα μου με τις πανέμορφες φωτογραφίες σου κι αναρωτιέμαι αν γίνεται να εκτυπωθούνε σε ριζόχαρτο και να γίνουνε μοναδικά και πρωτότυπα έργα ντεκουπάζ.....Η εικόνα του πύργου και η ιστορία του εξάψανε τη φαντασία μου.....τόσο ιδιαίτερα κτίσματα και τα περισσότερα καταστραφήκανε.....για να γίνουνε τσιμεντένιες πολυκατοικίες....τι κρίμα !!! Απόλαυσα πρακγματικά και αυτή την ανάρτησή σου και σ΄ευχαριστώ....καλά μπάνια λοιπόν και συνέχισε να μας ενημερώνεις ιστορικώς και φωτογραφικώς....Φιλιάααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. υπεροχη αναρτηση!!!! λατρευω τους πυργους και θα ηθελα να εχω ενα...γι αυτο εχω φαει τον ανδρα μου να παμε και ταξιδι στη Σκωτια σε ενα πυργο που εχουν σαν επιπλωμενα δωματια που εχω βρει! και ο συγκεκριμενος ειναι καταπαληκτικος!!!! λες και θα βγει πριγκιποπουλα απο τα παραθυρα! τελειος!

    και η πουδρερια σου ειναι καταπληκτικη! ρομαντικη που σε μεταφερει στην εποχη των ιπποτων και των βασιλιαδων!

    καλη σου μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου, Μαριάννα μου! Ο πύργος είναι πανέμορφος και μου άρεσε πολύ και η φωτογραφία του κορυδαλλού.
    Και οι δημιουργίες σου εξαιρετικές, τους έδωσες νέα ζωή!
    Φιλιά, την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Bonjour chère Marie-Anne,
    J'aime bien rêver en regardant les châteaux mais je n'aimerais pas en habiter un! Trop grand, trop froid l'hiver et plein de ...fantômes!
    Par contre je dis un grand "oui" aux jolis objets que l'on peut trouver à l'intérieur d'un château et c'est à eux que ressemblent ton poudrier et ton miroir de poche. Le craquelé du poudrier est vraiment très réussi et donne du relief au motif. Désormais un poudrier de châtelaine!
    Tes photos de plage et de nature me font rêver sans restriction... Le printemps est vraiment une très belle saison en Grèce!
    Grosses bises et bonne journée!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενδιαφέροντα όσα μας περιγράφεις για τους πύργους. Τυχεροί οι πυργοδεσπότες τους να ζουν εκεί. Ναι στην Αθήνα και σε άλλα μέρη στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν πύργοι αλλά η ανοικοδόμηση και ο επιπλέον χώρος σε χιλιοστά που θα πήραν οι ιδιοκτήτες τους από τις αντιπαροχές, τους έφαγαν. Μόνο στην μνήμη μας έμειναν.
    Για τα αρχαία που λες που βρίσκονται στην γύρο περιοχή του πύργου που μας παρουσιάζεις, δυστυχώς ξέρουμε την τύχη τους…
    Υπέροχες οι δημιουργίες σου, αλλά και το τριαντάφυλλο που κοσμεί τον κήπο σου.
    Όσο για τον λοφιοφόρο Κορυδαλλό, έγινε διάσημος και καμαρώνει στην φωτογραφία σου.
    Σ ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σου στα Δαν. Ακρογιάλια.
    Εύχομαι από καρδιάς, καλό απόγευμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. De belles photos....on se croirait déjà en été !
    Bisous et bon week end !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. The red castle is fantastic. Your shots are wonderful. The two vintage compacts are stunning. You are so talented.
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ θα λάτρευα να ζω σε πετρόκτιστο πύργο και κατά προτίμηση στα Χάιλαντς της Σκωτίας!!! Υπέροχες οι ανανεώσεις με ντεκουπάζ, όπως εξίσου υπέροχες και οι φωτογραφίες σου! Την καλημέρα μου & ευχές για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μου έλυσες την απορία μου γιατί ονομάζεται έτσι η περιοχή !!!! υπέροχος ο πύργος αλλά και οι δημιουργίες σου , Μαριάννα μου !!!!!!
    πολλά φιλιά !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα Μαριάννα μου, εγω έκανα 1 μπανάκι σε παραλία της Καβάλας και ηταν λιγο δροσερη η θαλασσα, αλλα δεν με ενοχλησε! Το πύργο τον αγνοούσα η αλήθεια ειναι, αλλα φαινεται παραμυθενιος. Όσο για τις αναπαλαιώσεις σε συγχαίρω!!!!!!!!!!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαριαννάκι μου για τον πύργο θα ρωτήσω τον παππού!! Μένει εκεί κοντά και ξέρει τα της γειτονιάς!! Χαχαχα!! Πάντως είναι πολύ όμορφος και τον περιποιούνται πάντα εκείνοι που τον έχουν!!
    Εντάξει, το πουλάκι είναι ποζάτο!! Σου στήθηκε κανονικότατα για την φωτό!!! Δεν υπάρχει!! :) :) Να το χαρώ!!
    Είναι μούρλια οι μεταμορφώσεις σου Μαριάνν μου!! Εχουν πάντα κάτι το vintage κι αρχοντικό!!
    Με το καλό τα μπανάκια!! Σε φιλώ πολύ και καλό σ/κ να χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν είχα τέτοιο πύργο θα ήθελα και καμιά δεκαριά άτομα να τον περιποιούντε.
    Βαρέθηκα να καθαρίζω, φτάνει.
    Είναι ωραίος όμως και θυμίζει άλλες εποχές.
    Οι μεταμορφώσεις σου, τέλειες.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΌΜΟΡΦΗ, περιεκτική η ανάρτησή σου!
    Να είσαι καλά!!!φιλακια, καλή ΚΥΡΙΑΚΉ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα ήθελα πολύ να είχα μια τετεια πύργο ...παραμυθένια ...
    και να ζω το δικό μου παραμύθι ....χαχαχαχα
    φυσικά και οι πουδριέρα και το καθρεφτάκι ταιριάζουν στο παραμύθι ....
    πολύ όμορφα οι δημιουργιες Μαριαν μου και οι φωτογραφίες !!!!
    καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στολίδι ο πύργος, στολίδια οι κατασκευές σου και οι φωτογραφίες σου.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τον έχω θαυμάσει και εγώ από κοντά τον πύργο του Μελισσουργού! Είναι πραγματικά κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή!!
    Οσο για τις παράλιες βόλτες σου, τι να πω !!! Απίθανες οι φωτογραφίες σου!!!! Και του χρόνου να'σαι καλά να ξαναρχίσεις τα μπανάκια σου!!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν τον ήξερα αυτό τον πύργο Μαριάννα μου, η ξενάγηση σου πολύ ευχάριστη. Οι φωτογραφίες σου μοναδικές και η μεταμόρφωση της πουδριέρας τέλεια .Καλή εβδομάδα να έχεις με υγεία και χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τον Πύργο δεν τον ξέρω, αλλά και γενικά δεν το έχω με τους Πύργους...(εκτός από τον Πύργο του Downton!!! :))))
    Ξέρεις τι μου άρεσε πολύ στην ανάρτηση;; Ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έμαθα πως λέγονται τα λουλουδάκια στη τελευταία φώτο!!! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ γιαυτό!!!
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι πύργοι παντα σκουσαν ενα μυστυριο επανω μου χωρις να ξερω γιατί.. μου αρεσουν για την αρχιτεκτονική τους...σε κανουν να φανταζεσαι διαφορες μυστηριωδεις ιστορίες..!! οπως οι μπιζουτιερα της γιαγας σου... που θα είχε σιγουρα να πει ιστοριες αγαπης...και μακιγιαζ...στο ντεκουπαζ.. εχεις ρέντα λεμε .. τιποτα δεν μενει ίδιο τους δινεις παντα μια δευτερη ευκαιρια και πολύ καλά κανεις... Μαριαννα μου... να περνας όμορφα οτι και να κανεις... φιλακιααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εντυπωσιακός μπορεί να είναι μα δεν θα μου άρεζε να μένω μέσα. Υπέροχες φωτογραφίες!Καλημέρα όλη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παραμυθένιος ο πύργος και πολύ επιβλητικός!! Οι φωτογραφίες σου όλες και αυτές με τη θάλλασσα και τα λουλούδια είναι μαγευτικές!! Για την πουδριέρα και το καθρεφτάκι δεν έχω λόγια!! Εγιναν πραγματικά υπέροχα Μαριάν μου. Φιλάκια πολλά και να περνάτε όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πανέμορφος ο πύργος, υπέροχες οι φωτογραφίες σου. Τι να πρωτοθαυάσει κανείς;.
    Η αλήθεια είναι ότι κάποτε η Αθήνα και γενικά η Αττική φιλοξενούσε αρκετούς πύργους οι οποίοι θυσιάστηκαν στο τσιμέντο και στα κέρδη του.
    Η ομορφιά αλλά και η ιστορία σε δεύτερο μέρος.
    Νλασια πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είμαι γεννημένη "πυργοδέσποινα" Μαριάννα μου χαχαχα...με έλκει πολύ αυτή η εποχή πάντως! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Bonjour chère amie,

    Je découvre avec délice vos magnifiques photos qui me confient des endroits sublimes de votre pays avec cette belle architecture.
    Merci pour ce joli partage.

    ❀ Gros bisous ❀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αχ αυτός ο υπολογιστής μου με τον ιό !!! Τον πύργο σου τον έχω δει και με έχει εντυπωσιάσει !! Πολύ όμορφες φωτογραφίες τράβηξες !! Και την πουδριέρα καλά την έκανες αυτά είναι όμορφα ενθύμια !! Αχ τρία μπανάκια ε , θα σε πάρω τηλ . γιατί είδα ότι έπεσε ο Πιέρ !!Φιλάκια πολλά Μαριάννα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα Μαριάννα! Μας άρεσε πολύ η ανάρτησή σου με τον πύργο! Δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει! Οι φωτογραφίες σου υπέροχες και το κείμενο επίσης! Θα θέλαμε την άδειά σου να την ανεβάσουμε αυτούσια (εννοείτε) και στο δικό μας blog! Τα φιλιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ειναι 10.30 και μόλις πριν από λίγο μπήκα μέσα ...παιδεύομαι από τις 7π.μ. με μία αποθηκούλα που κρυβουμε τα σχετικά με την φροντίδα του κήπου..Πω πω ατελείωτη δουλειά και μάλιστα δεν μπόρεσα να παίξω με το Αλκιστάκι που έφυγε απογοητευμένο!!! Αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο πύργο τον έχω δει μερικές φορές σε ταινια-ες αλλά και ζωντανά Με πέρασαν από εκεί (φίλοι )και τον σχολιαζαμε για κάποια λεπτά!! Τεχνίτρα πια στο κρακελέ την μεταμόρφωσες πολύ όμορφα.. Σημασία όμως μεγαλύτερη έχει η μυρωδιά της πούδρας που σου φέρνει γλυκές αναμνήσεις!!!Να είσαι καλά και να δημιουργείς κατα πόσο σε κανει κέφι ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και Καλό Καλοκαίρι!!! Φιλάκια αγάπης πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Περασα να δώ τι κανεις μετα την απουσία μου και εγω ... επανερχομαι.. για τις επεισκεψεις μου .. Μαριαννα μου ελπίζω να είναι όλα καλά φιλη μου... οι απουσίες μας μακαρι να έχουν να κανουν μονο με πολύ δουλεια.. και ασχολίες.......φιλακιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Υπέροχες φωτογραφίες, καταπληκτικός ο πύργος με έκανε να τον χαζεύω για πολλά λεπτά αλλά η δημιουργία σου Μαριάννα μου όπως και το τριαντάφυλλο ...μοναδικής ομορφιάς!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!!! Είδες με τις ομορφιές που μας δείχνεις ξέχασα να σου ευχηθώ!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Περασα να δω τι κανεις και να σου πω μια καλησπερα ΜΑΡΙΑΝΝΑ μου όλα καλα; φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πολύ ομορφες οι φωτογραφιες σου Μαριαννα μου ο πυργος παραμυθένιος!!!!!!!!
    Για τις δημιουργιες σου τι να πω όπως παντα υπεροχες!!!!!!!!Φιλια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...