Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ναι μεν, αλλά…

Να’μαι κι εγώ πίσω στην γειτονιά!!! 
Δεν πιστεύω να σας έλειψα! Κι όμως, εμένα που φάνηκε πολύς ο καιρός… αφού μεσολάβησε μία καραντίνα,  εντός νοσοκομείου, η οποία συνεχίζεται…για κάμποσο καιρό ακόμα, στο σπίτι,  
η πρώτη όμως κράτησε τρεισήμισι μέρες, και ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα.

Πράγματι, μετά την ολική αφαίρεση του θυρεοειδούς μου, που έγινε το περασμένο Ιούλιο, έπρεπε να κάνω μία θεραπεία με ιώδιο για να εξαλειφθούν όποια υπολείμματα είχαν μείνει από την εκτομή του αδένα. Πήγα λοιπόν στο νοσοκομείο, σε πρώτη φάση για δοκιμαστική λήψη ιωδίου και μια εβδομάδα αργότερα για εισαγωγή σε ειδικό θάλαμο θεραπείας. 
Δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες, παρά μόνο, για όσους δεν γνωρίζουν καθόλου, ότι μιλάμε για πλήρη απομόνωση…ούτε οι νοσηλευτές δεν πλησιάζουν, ούτε οι γιατροί, αλλά σε παρακολουθούν από μία κάμερα, σου μιλούν μέσω ενδοεπικοινωνίας, και σου αφήνουν τους δίσκους με το φαγητό σ’έναν προθάλαμο, όπου πρέπει να βγαίνεις εσύ, αφού ζητήσεις και σου δώσουν την άδεια, για να τους πάρεις και να τους ξαναβγάλεις. 

Για τον απλούστατο λόγο ότι το ιώδιο αυτό είναι ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ 
και φυσικά δεν πρέπει να έρθει σε επαφή κανείς μαζί σου!!!

Πώς περνούν λοιπόν τρεισήμισι μέρες, σε πλήρη απομόνωση;

Πήρα μαζί μου το laptop μου αλλά… 
φτάνοντας εκεί έμαθα ότι δεν είχαν wi-fi, κι έτσι το άφησα στο αυτοκίνητο.

Πήρα μαζί μου ένα περιοδικό με σταυρόλεξα...   
πόσα σταυρόλεξα να λύσεις; 4-5 την ημέρα… μετά βαριέσαι. 
Προσωπικά, μου αρέσουν πολύ και τα προβλήματα λογικής.  
Logigrammes λέγονται στα γαλλικά, και υπάρχουν περιοδικά που έχουν μόνο τέτοια μέσα.   
Οπότε, χαίρομαι πάρα πολύ όταν βρώ κάποιο σε ελληνικό περιοδικό. 
 
Διάβασα και όλα τα ανέκδοτα, τα ρητά, τα λόγια μεγάλων ανδρών, και ότι άλλο έχει μέσα ένα τέτοιο περιοδικό. Είδα, φυσικά, τηλεόραση, και όλα τα 'ωραία' που συμβαίνουν γύρω μας...
 
Για πρώτη φορά στην ζωή μου, δεν πήρα μαζί μου ούτε ένα βιβλίο, ενώ ακόμα και στα επαγγελματικά μου ταξίδια, παρ’όλη την κούραση της ημέρας, πάντα είχα ένα βιβλίο για να διαβάσω λίγο πριν κοιμηθώ. Γιατί δεν πήρα βιβλίο, θα με ρωτήσετε. 
Μάλλον γιατί έδωσα μεγαλύτερη σημασία σ’αυτά (τα ουκ ολίγα) που συγκέντρωσα σε μία (ολόκληρη) τσάντα για να απασχολώ τα χέρια μου τις ατέλειωτες ώρες 
που θα είχα μπροστά μου...  λες κι έφευγα για κανένα μήνα!!!   
Μάλιστα, πριν φύγω από το σπίτι, θυμήθηκα την γιατρό που μου είχε πεί…πάρτε μαζί σας και κάποιο εργόχειρο, κάποιο πλεκτό, για να περνάτε τη ώρα σας.  Γιατί όχι, σκέφτηκα, ευκαιρία να δοκιμάσω να πλέξω κάτι με το βελονάκι (χρόνια ολόκληρα είχα να το πιάσω).  
Πήρα λοιπόν και μερικά μικρά κουβάρια από νήματα, ούτε κάν της μαμάς μου, αλλά της γιαγιάς μου (!) και έπλεξα!  Μη με κοροϊδέψετε, αλλά έφτιαξα ένα στρογγυλό σουβέρ για να ακουμπάω κι εγώ την κούπα μου δίπλα στο λαπιτόπι μου, και ένα τετράγωνο για τον άντρα μου  
(μεταξύ μας, αυτό δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά δεν είχα άλλα χρώματα).
 
Αυτό ήταν όλο κι όλο το πλέξιμό μου! Άλλη, θα είχε πλέξει ολόκληρο σεμέν σ’αυτό το διάστημα…

Πήρα μαζί μου, τα CARAN DACHE μου κι ένα μπλόκ ζωγραφικής, 
αλλά…δεν ζωγράφισα 
(παρ’όλο που χρησιμοποίησα κάποια μολύβια…το πού θα το δείτε αργότερα!).

Πήρα να κεντήσω κάτι μικρά Χριστουγεννιάτικα μοτιφάκια, αλλά…
ούτε που άνοιξα το φακελλάκι.
 Πήρα ακόμα και κάποια σπασμένα κολλιέ μου (μαζί με λάστιχο, σύρμα, πενσάκι, κουμπώματα) για να τα ξαναφτιάξω, αλλά…ούτε που τα έπιασα.

Βλέπετε, η αγάπη μου για το découpage υπερίσχυσε και πάλι, και το μικρό μου φορητό συνεργείο, είχα φροντίσει να περιέχει όλα τα απαραίτητα, σε μικρές συσκευασίες εννοείται (από ανακυκλωμένα βαζάκια φαρμάκων, π.χ.)  για να μη μου λείψει τίποτα: 
γυαλόχαρτο αστάρι, ακρυλικά, κρακελέ, βερνίκι…  αλλά και για να μπορώ να τα πετάξω…
σε περίπτωση που δεν μου επέτρεπαν να τα ξαναβγάλω από το δωμάτιο. 
Και τι θα έφτιαχνα;  Ε, λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε, αλλά εκτός από τα φύλλα μανόλιας που μόλις είδατε, έστησα ένα ολόκληρο εργαστήρι ξυλοκοπτικής,  χαρτοκοπτικής, χαρτοκολλητικής και découpage (με βοήθησε και η επιφάνεια του μικρού ψυγείου για να τα ακουμπάω).   
Μου είχε κολλήσει φέτος η ιδέα να φτιάξω Χριστουγεννιάτικα ξύλινα στολίδια. Είχα σκεφθεί, από καιρό, να προσπαθήσω να κόψω σχεδιάκια από τα λεπτά ξύλα που έχουν τα καφάσια των φρούτων. Το είχα δεί πριν από χρόνια στο blog της Λούρδης και είχα σκεφθεί πως θα μπορούσα να φτιάξω ένα σωρό στολιδάκια για τα διάφορα Χριστουγεννιάτικα bazaars, εκτός από κάποια άλλα που είχα αρχίσει να φτιάχνω ανακυκλώνοντας διάφορα υλικά (τα οποία, όμως έμειναν στην φάση των πειραματισμών). 
ψιλολόγια με εφφέ σκουριάς και μπακιρένιο χρώμα
στολιδάκια από φύλλο αλουμινίου και αλουμινοκαπάκια 
σημειωματάριο τοίχου και μεγάλη ξύλινη καρδιά
 κουκουβαγίτσες πάνω σε φέτα κορμού δένδρου
μπάλα από αποσμητικό ψυγείου 
Με το κοπίδι, δεν θα είχα την υπομονή να κόψω τα ξυλαράκια, με το ψαλίδι όμως…ίσως και να το κατάφερνα! Το καφασάκι το είχα πάρει από την λαϊκή, πριν από καιρό και είχα ήδη ξεδιαλέξει τα πιο λεπτά ξυλαράκια του.

Τα στολιδάκια μου λοιπόν, όχι μόνον τα έφτιαξα, αλλά μου αρέσουν και πάρα πολύ! 
Για την ακρίβεια, πρώτη φορά  ένοιωσα τέτοια ικανοποίηση από κάτι που φτιάχνω, 
γιατί είναι εξ όλοκλήρου φτιαγμένα από τα χεράκια μου!

Και ναι μεν τα κατάφερα, αλλά… (για να έρθουμε στον τίτλο αυτής της ανάρτησης) λυπάμαι, αλλά δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ και να στείλω τα δωράκια μου, για τον απλούστατο, αλλά σοβαρότατο λόγο, πως δεν θα ήθελα ποτέ να θέσω σε κίνδυνο οποιονδήποτε, αλλά περισσότερο απ’ όλους τα παιδιά, αφού ότι και να πιάσω με τα χέρια μου θα είχε… ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ!!! 
Με διαβεβαίωσαν οι φυσικοί (που μου έκαναν τις μετρήσεις) ότι τα αντικείμενα δεν θα ακτινοβολούν, παρά μόνον εγώ… ότι σε λίγες μέρες θα είναι ασφαλή, ενώ εγώ θα πρέπει να μείνω σε καραντίνα (να κοιμάμαι σε άλλο δωμάτιο, να πλένω χωριστά τα ρούχα μου και τα σερβίτσια, να μείνω μακριά από παιδιά και εγκύους, κλπ…και αυτά έως και 3 εβδομάδες).  Εγώ πάντως, δεν το ρισκάρω με τίποτα! Ούτε στα bazaars, ούτε σε φίλες (για τις οποίες είχα ετοιμαστεί να φτιάξω κάποια δωράκια) δεν θα στείλω και ελπίζω να με καταλάβετε και να μη με παρεξηγήσετε!   «Μην φέρεις τίποτα στο σπίτι» μου έλεγε ο Νίκος στο τηλέφωνο, «στόλισέ τα στο δωμάτιο, να τα βρεί ο επόμενος που θα πάει για θεραπεία». Και η Κατερίνα μου, το ίδιο μου έλεγε. Κάτι όμως είχα ξεχάσει…δεν είχα πάρει μαζί μου ούτε κορδελίτσες, ούτε άλλου είδους κρεμασταράκια. Πού και πώς να τα άφηνα;      Οι οδηγίες ήταν να μην αφήσω τίποτα φεύγοντας. Ακόμα και το κρεββάτι έπρεπε να ξεστρώσω, να διπλώσω σεντόνια, κουβέρτα και μαξιλαροθήκη, και να τα αφήσω σε συγκεκριμένες θέσεις για να μετρηθούν τα επίπεδα της ραδιενέργειας πριν σταλούν για πλύσιμο και απολύμανση.
Γι αυτόν λοιπόν τον λόγο, θα κρατήσω τα στολιδάκια μου για μένα και…του χρόνου, να’μαστε καλά, ελπίζω να φτιάξω αρκετά για να τα χαρίσω.   
 Ίσως και να είναι τα μόνα που θα στολίσω φέτος, αφού με το πένθος της μαμάς μου, του θείου μου, αυτά που προέκυψαν και σε μένα, αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, και εδώ και σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει διάθεση για εορτασμούς και στολισμούς.
φερα λοιπόν τα στολιδάκια μου στο σπίτι, όπου τα τρύπησα και τους πέρασα κορδελίτσες.

Φυσικά και θα σας τα δείξω, με καμάρι,  για να τα καμαρώσετε κι εσείς! Αλλά πριν από τα ξύλινα, δείτε και τα τέσσερα φύλλα μανόλιας που, και αυτά, τα είχα πάρει μαζί μου και τα έφτιαξα μέσα στο νοσοκομείο.  Η μόνη προεργασία που είχα κάνει από το σπίτι, ήταν να τα βρέξω με νερό (γιατί τα είχα βρεί εντελώς ξερά), να τα βάλω ανάμεσα σε χαρτιά κουζίνας μ’ένα βάρος από πάνω, και να τα περάσω με κόλλα,  και στις δύο πλευρές, για να γίνουν πιο ελαστικά.

Voilà!
Decoupaged magnolia leaves  
Με découpage χαρτοπετσέτας, αλλά και με μοτίβο κομμένο από παλιά Χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Και τώρα οι ξύλινες καρδούλες μου (άλλα σχέδια δεν κατάφερα να κόψω – ήταν πολύ δύσκολο).

Οι φάσεις σχεδιασμού και κοπής (οι φωτογραφίες από το κινητό μου)


  Το βάψιμο και το κρακελέ



Η χαρτοκοπτική από παλιές Χριστουγεννιάτικες κάρτες και δύο εκτυπώσεις laser.
Η «παλαίωση» της πίσω πλευράς με τα μολύβια ακουαρέλας και λίγο νεράκι!

 
Καλέ θα το ξεχνούσα... ξεκίνησα να φτιάχνω ακόμα και μιά φάτνη μινιατούρα, 
στο καπάκι ενός οβάλ κουτιού, αλλά αυτή έχει μείνει ατελείωτη,
ενώ ένα κουτί μπισκότων το οποίο πήγε γεμάτο χαρτοπετσέτες και κάρτες,  
επέστρεψε ντεκουπαρισμένο και γεμάτο καρδούλες.
Christmas decoupaged tin box

Tο φινίρισμα και η φωτογράφιση στο σπίτι…
Tα πουλάκια από χαρτοπετσέτα, τα ποδήλατα από κάρτα
τα σπιτάκια από κάρτα, τα άλλα από εκτύπωση
 τα αγγελούδια από ριζόχαρτο



Τουλάχιστον στο Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι της Κάτιας μας, 
μπορώ να συμμετέχω μόνο με φωτογραφίες…


Θέλω να σας ευχαριστήσω από εδώ για τα σχόλιά σας στις προηγούμενες αναρτήσεις, 
όπως και για τις ευχές σας για την γιορτή μου και της Κατερίνας μου, 
και να ευχηθώ σε όσες και όσους γιόρταζαν κατά την διάρκεια της νοσηλείας μου, 
τις Μαρίες και τις Δέσποινες, τις Κατερίνες, την Κάτια με τον Στέλιο της, την Στέλλα…
όπως και στον Ανδρέα, την Ανδριάνα, την 'Αντα, που γιόρταζαν χθές. 
Υγεία εύχομαι πάνω απ’ όλα! 
Με το καλό να έρθουν και οι γιορτές και να τις χαρείτε με τους  αγαπημένους σας. 
Κι εγώ, ακόμα και αν δεν φτιάξω τίποτα άλλο (όμως, ποτέ δεν λέω ποτέ) όλο και κάτι Χριστουγεννιάτικο θα έχω να σας δείξω έως τότε.

Καλή εβδομάδα και Καλό μήνα!

56 σχόλια:

  1. Μαριάννα μου περαστικά να είναι όλα !!! Αυτήν την διαδικασία της πλήρους απομόνωσης τη γνωρίζω καλά,από την αδελφή μου και καταλαβαίνω ότι ο χρόνος σου πρέπει να καλυφθεί με κάτι γιατί δεν περνά η ώρα !!! Πολύ ωραίες οι ιδέες σου αλλά όπως λες θα μείνουν μόνο εντός του σπιτιού !!!
    Ξέρεις ούτε και εγώ έχω διάθεση για στολισμό φέτος , νιώθω το πένθος βαρύ αυτές τις μέρες και ευτυχώς που ασχολούμαι με το παζάρι και αυτή είναι και η μόνη μου χαρά !! Να είσαι καλά και σε φιλώ με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαριάννα μου δεν θα σου πω πόσο πανέμορφα είναι όλα ,μόνο θαυμάζω τη δύναμη της ψυχής σου να συμμορφωθείς με τις πολύ αυστηρές οδηγίες και να κάνεις δημιουργικό τον χρόνο σου ! Δεν τη γνώριζα αυτή τη διαδικασία ,σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι πλέον καλά ,να το ξεχάσεις και του χρόνου με διάθεση ,υγεία και χαρά να προσφέρεις αυτά που δεν μπόρεσες φέτος .Περαστικά σου και καλό μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου εύχομαι ολόψυχα περαστικά , Μαριάννα μου ολλές ευχές για τη γιορτή σου και τη γιορτή της Κατερίνας σου !!!! !!!!!! Η δημουργικότητα σου ακόμη
    και στο νοσοκομείο είναι απίστευτη και οι δημιουργίες σου πανέμορφες !!!!! Δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να αξιοποιήσω τόσο δημιουργικά
    τα καφάσια των φρούτων !!!!! Μπράβο !!!!!!!
    Πολλά φιλιά και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περαστικά σου Μαριάννα μου,καλά το σκέφτηκες και πήρες τόσα υλικά μαζί σου γιατί οι ώρες δεν θα περνούσαν με τίποτα. Υπέροχα όλα αυτά που έφτιαξες και κρίμα που δεν μπορείς να τα στείλεις κάπου. Καλό μήνα και πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχ κοπελα μου τι τραβηξες......κατι τετοιες στιγμες ειναι εν μερη καλες για να συμμαζεψουμε το μυαλο μας....να σκεφτουμε να προσευχηθουμε..να εκτιμησουμε ολα αυτα που εχουμε σπιτι μας σε μια "βαρετη" μερα....κ συ αξιοποιησεσ το χρονο...ολα ομορφα καλλιτεχνικα κ γεματα αγαπη...φυσικα κ λειπεις οταν λειπεις γιατι η παρουσια σου οατν εισαι εδω ειναι παντα δυνατη!!!ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ...πολλα περναει ο ανθρωπος...ομως απ ολα βγαινει δυνατος........καλο μηνα καλες γιορτες..........το ξυλο απ το καφασι μ ενθουσιασε....θα παρω απ το ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαριάννα μου πρώτα απ' όλα να σου ευχηθώ περαστικά!!! Τα δύσκολα πέρασαν ... ακόμα λίγη απομόνωση και θα είσαι υγειής και ελεύθερη!!!! Δεν εκπλήσομαι για όσα έφτιαξες στο νοσοκομείο...Το ίδιο έκανα κι εγώ με το zentangle σε παρόμοια περίπτωση που μου έτυχε πριν 5 χρόνια!!! Σου εύχομαι καλό μήνα, καλές γιορτές και αυτή να είναι η τελευταία και μοναδική καραντίνα της ζωής σου!!! Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο από σένα θα το περίμενα να μετατρέψεις σε ατελιέ ακόμα και ένα δωμάτιο απομόνωσης νοσοκομείου!!!!
    Τι πέρασες βρε κορίτσι μου.... Είχα κι' εγώ θυρεοειδή, χειρουργήθηκα (στα 19 μου χρόνια) αλλά τότε δεν γινόταν τόσος σαματάς για το ραδιενεργό ιώδιο το οποίο έπαιρνα κάθε φορά που έκανα εξέταση βασικού μεταβολισμού, μου έλεγαν να προσέχω μια μέρα και έξω απ' την πόρτα που λέμε! Αυτό θυμάμαι τουλάχιστον.
    Εσύ όμως, Μαριάννα μου, κατάφερες να κάνεις και την απομόνωση δημιουργική. Και μάλιστα με ένα σωρό αριστουργηματικές κατασκευές. Τα φύλλα μανόλιας υπέροχα αλλά και τα ξύλινα που έκοψες με ψαλίδι (μα, τι ψαλίδι είν' αυτό;) με ενθουσίασαν.
    Προς το παρόν, υπομονή να περάσουν οι τρεις βδομάδες. Αλλά, ξέρεις εσύ πώς θα τις βολέψεις!
    Καλό και χαρούμενο Χριστουγεννιάτικο μήνα σου εύχομαι και περαστικά σου
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...καλημερα !καλο μηνα!!
    περαστικα γλυκια μου...
    και με ολα ταασχημα σαν μια αναμνηση!
    υπεροχες οι δημιουργιες σου!
    καλη συνεχεια....καλη δυναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ααααααααααααχχχχχχχχχχχχχχχχ εγω το πέρασα και σε καταλαβαίνω, Μαριάν μου!!!Μόνο που λόγω πλήθους δνε μας κράτησαν 3 μέρες στο Νοσοκομείο,άλλωστε εγω πήρα και γενναία δόση για το φόβο των Ιουδαίων και δνε αφ ενός έμεινα σ ένα δωμάτιο ,όπως το περιγράφεις μ άλλες 2 για μία μέρα και οταν επανήλθα μετά 15 μέρες για σπινθηρογράφημα,δνε χρειάστηκε καν φάρμακο.ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΣΑ Ολόκληρη! Φυσικά σ απομόνωψση απο τα παιδιά που τα έβλεπα για λίγο απο το τζάμι οταν γύρισα στο σπίτι κι εκείνα μετακόμισαν στους γονείς μου. Ασχημη αίσθηση.Νοιώθεις σαν νάχεις AIDS
    Τλπ εσύ το πέρασες απίστευτα δημιουργικά. Τα κοίταζα και δνε πίστευα τι είχες κουβαλήσει μαζί σου (εγω τότε δνε είχα το μικρόβιο ακόμα,έτσι ένα βιβλίο και κουβεντολόι με τις συνάρρωστες πέρασε η μέρα)
    Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα εμ την ενεργητικότητά σου και την αποτελεσματικότητά σου,άσε δε πρόβλεψη και οργάνωση!!!!
    ΣΟυ εύχομαι ολόψυχα νάναι η τελευταία σου δοκιμασία,σ όλα τα επίπεδα.
    Εγω σας χαιρετώ πάω να στολίσω,γιατί διαφορετικα΄δνε την παλεύω.Θέλω κάτι ν ανεβώ
    Φιλιά πολλά και γλυκά περαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπη μου γλυκεια νασαι σιδερενια και να φτιαχενις , μεγαλη μου τιμη που μου χαριζεις ολους τους θησαυρους σου για το πανηγυρι μας . Ευχαριχτω για τις υπεροχες ευχές σου και ευχομαι ολο τουτο να γινει γρηγορα μια μακρινη αναμνηση , μια δοκιμασια που εφτασε στο πιο χαρουμενο τελος !!! Σε γλυκοφιλω τρεχω να προλαβω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαριάννα μου περαστικά και πραγματικά μπράβο σου, που παρόλες τις αντίξοες συνθήκες, δημιούργησες τόσο όμορφα πράγματα!!!Καλό μήνα σου εύχομαι, καλές γιορτές και υγεία πάνω από όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα, καλό μήνα και περαστικά !!!!!!
    Πέρα απ τις δημιουργίες σου για τις οποίες "σου βγάζω το καπέλο", να μη σου πω ότι ρούφηξα την ανάρτηση με τόσο γέλιο ..... καλά, εσύ και στου βοδιού το κέρατο να σε βάλουνε θα κουβαλήσεις τα σύνεργα και θα φτιάξεις αυτά που θες !!!!! Είσαι απίστευτη !!!!!! Τόσα πράγματα, της πήρες για τα καλά τον αέρα της απομόνωσης !!!!!! Και θα την αφήσεις και πίσω σου σαν δημιουργική ανάμνηση !!!!!! Όχι παίζουμε !!!!! Εύχομαι καλή ανάρρωση για τη συνέχεια και θα τα πούμε !!!! Σε φιλώ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!
    Να είσαι σιδερένια εύχομαι!
    Είσαι φοβερή! Η δημιουργικότητα στο ζενίθ μέσα σ΄ ένα δωμάτιο νοσοκομείου!
    Ποιος να το πίστευε πως κουβάλησες τόσα πολλά..και τι καλά που έκανες! ΄Ολες οι δημιουργίες σου είναι ξεχωριστές και πανέμορφες!!
    Μπράβο σου! Χίλια Μπράβο...!
    Πολλά φιλιά και πολλές-πολλές ευχές!
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα και καλο μηνα!
    Καλες γιορτες
    με υγεια και χαρα
    τι υπεροχα πραγματα ειναι ολα αυτα
    αξιεπαινη!!!
    φιλια πολλα πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ω, Marie-Anne μου, δυστυχώς καταλαβαίνω επ' ακριβώς τί περιέγραψες μόλις τώρα..
    Όλα περαστικά να είναι, κορίτσι μου!
    Καλά, το τί έφτιαξαν πάλι τα χρυσά σου τα χεράκια, δεν μπορώ να μη το σχολιάσω! Το ένα πιο όμορφο από το άλλο καλέ!
    Μπράβο, αστέρι μου! Πάντα αν είσαι δημιουργική! Γερή και δημιουργική!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ευχές για έναν όμορφο μήνα!
    (Συνέχισε με το βελονάκι! Συνέχισε!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Bonjour Marie-Anne !
    J'espère que tu vas bien après ton passage à l'hôpital. Tu as su t'occuper et te cultiver ;9
    Tes décorations de Noël sont magnifiques !!!! Comme toujours ton esprit créatif est au top !!!
    Bisous et bonne journée !
    Anna
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περαστικά σου ,Μαριάννα και πάντα να έχεις διάθεση να δημιουργείς τόσο όμορφα πράγματα!!!!Φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Hello, I am sorry to hear of your illness. I wish you a speedy and complete recovery. Sending my get well wishes and prayers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαριάννα μου περαστικά σου και να είσαι σιδερένια.Πολυ όμορφες οι δημιουργίες σου και μπράβο σου πού αντιμετώπισες όσο δημιουργικά τις μέρες σου νοσοκομείο.Καλές γιορτές να έχεις και πάλι περαστικά σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου Μαριάννα και καλό μήνα με υγεία πάνω απ' όλα! Λοιπόν, δύσκολο πράγμα η απομόνωση, όπως μας την περιέγραψες. Ευτυχώς που οι χειροτεχνίες μας γλυτώνουν από μεγάααααλη ανία, πλήξη και βαρεμάρα. Τα θαύμασα τα στολίδια σου και τα καμάρωσα. Ασε, εγώ το σταμάτησα το ντεκουπάζ γιατί είχα θέμα με τις φωτοσκιάσεις και την ενσωμάτωση της εικόνας. Αλλά νομίζω ότι δεν το προσπάθησα και πολύ. Ίσως ξαναπιάσω τα πινέλα μου στο μέλλον. Φιλάκια και όλα να πάνε καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά τι έκανες εκει μεσα Μαριαννα μου;.. αμα το έχει ο άνθρωπος να δημιουργεί πάει και τελειωσε.. και εσύ αξιοποιησες τέλεια τον χρονο σου .. και τι δεν εφτιαξες.. με το ντεκουπαζ... το στοιχείο σου ειναι παιδι μου τι να λέμε.... αφου αυτό αγαπας... να κανεις ...πως να σου κάτσουνε τα αλλα ....οργάνωση με τα όλα της.. φιλεναδα. μπράβο Μαριαννα μου ... όλα οσα πέρασες θα ανοικουν σε λίγες μέρες στο παρελθον ... να είσαι καλα .. να κανεις παντα αυτο που αγαπας.. και να δημιουργεις ... περαστικά σου.....σου ευχωμαι ενα ομορφο και γιορτινο μήνα ... φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Περαστικά σου φίλη μου.
    Καλές γιορτές με υγεία πάνω απ΄όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαρία Άννα μου περαστικα σου και στους υπόλοιπους στο νοσοκομς,περαστικα τους.
    Θα επαθαντην πλάκα τους με σένα.
    Χαχαχχαχαχα!
    Μπράβο σου, καλά έκανες και ασχολήθηκες με ολα αυτά.
    Πώς να περάσουν οι μερες;
    Ευχομαι να είσαι Καλά και να μας δείχνεις συνέχεια τις δημιουργίες σου.
    Καλά που υπαρχει και το διαδίκτυο που δεν μπαίνει σε καραντινα.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι να πει κανείς για σένα... είσαι παράδειγμα προς μίμηση!!! Εκεί που άλλος θα είχε πέσει στα πατώματα εσύ όχι μόνο δεν έπεσες αλλά δημιουργούσες ακατάπαυστα. Εύχομαι Μαριάννα μου περαστικά σου, νάσαι γερή και δυνατή να μας χαρίζεις πάντα όμορφες δημιουργίες. Καλό μήνα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι τράβηξες πουλάκι μου!!!Η μητέρα μου είχε κάνει ολική αφαίρεση μα δεν της έκανα τέτοια μετά. Όμως ξέρω ότι τη απομόνωση την έκανες ένα δημιουργικό κομμάτι βλέποντας τι φτιάχνεις και φαντάζομαι τις νοσοκόμες που έβλεπαν!Ελπίζω όλα να είναι περαστικά, σου είπα ότι το έζησα με τη μητέρα μου απλά της έμεινε μία βραχνάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μαριάννα μου αγαπημένη, περαστικά σου!
    Όλες αυτες οι δοκιμασίες, μας κάνουν δυνατώτερους σαν ανθρώπους.
    Με όλα αυτά που διάβασα.....σαν να μου δημιουργήθηκε η εικόνα: στολισμένη και εύθυμη, να κρατάς με τα δυοσου χέρια το καφασάκι των φρούτων γεμάτο με υλικά ξυλοκοπτικής, να ακολουθεί με ρόδες το βαλιτσάκι με όλα τα άλλα υλικά, να κάνουν χώρο στο πέρασμά σου, κι εσυ να οδηγείσαι στην απομόνωση λέγοντας:ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΜΌΝΩΣΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ! χαχαχα...
    Συγγνώμη αλλά τέτοια οργάνωση για....απομόνωση....ούτε που το έχω σκεφτεί.όμως εξαιρετικά έπραξες ,και...αν δεν ήταν το θέμα υγείας, ο χρόνος ήταν ελάχιστος στο να μεταμορφώσεις τον χώρο!
    Ναι αν το επέτρεπαν....θα γινόταν το εργαστήρι του ΑΗ βΑΣΙΛΗ, το πιο όμορφο δωμάτιο, αχρείαστο να είναι!Τα λουλουδακια κάτω απο την τηλεόραση υπήρχαν;
    Χαίρομαι την απόφασή σου για φέτος, είναι δείγμα ακεραιότητας.Όχι οτι χρειαζόμαστε δείγματα,,,αλλά έπραξες πολύ σωστά.'Ετσι αυτά όλα θα σου θυμίζουν αυτή τη δοκιμασία για όλη την οικογένειά σου.
    εύχομαι όλα να είναι καλά απο δω και πέρα, και επίσης ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
    Ο Στολισμός είναι το μέσα μας.Όμορφο όταν μας βγαίνει, σεβαστό όταν δεν....
    ΦΙΛΑΚΙΑ πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαριάννα καταρχην τις καλυτερες ευχες μου για γρηγορη αναρρωση και αυτο το τριημερο να μεινει στη μνημη μονο σαν κατι το οποιο τελικα μας βοηθαει να εκτιμήσουμε την απλοτητα της ρουτινας μας!

    οσο για τις δημιουργιες σου για αλλη μία φορά ήταν καταπληκτικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Περαστικά σου Marie-Anne.... ας ελπίσουμε ότι άλλη ταλαιπωρία δεν θα συναντήσεις στην ζωή σου!!! Την ξέρω την απομόνωση....την πέρασα και εγώ μαζί με την Δήμητρα, μια και μόνη της δεν μπορούσε να περάσει τρεις μέρες μέσα στο θάλαμο. Είχα πάρει μαζί μου τότε κάτι βιβλία και διάβαζα.... ότι θα μετέτρεπες τον θάλαμο σε Atellier ούτε μπορούσε να περάσει από το μυαλό μου!!!! Για τις δημιουργίες σου τι να πω.... υπέροχες!!!! Θα τις έχεις εκεί να στολίζουν τον χώρο σου και να σου θυμίζουν στο μέλλον ότι ακόμα και την απομόνωση είσαι ένα αστέρι του λάμπει συνεχώς!!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για καλό μήνα με υγεία και χαρά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. I'm so sorry for you! I wish you the best and i hope you 'll fine as soon as possible. Your christmas craft is fantastic!!!
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Περαστικά σου Μαριάννα μου!!!
    Οι δημιουργίες σου έγιναν καταπληκτικές!!!
    Καλό μήνα!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πωπω πόσα πραγματάκια έφτιαξες! Δεν υπάρχεις Μαριάννα μου!
    Καμία απομόνωση δεν μπορεί να σε κρατήσει μακριά από τη μεγάλη σου αγάπη!
    Περαστικά να είναι όλα!
    Αλήθεια αυτή ραδιενέργεια για σένα δεν ήταν επικίνδυνη; :-Ο
    Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πω πω, Μαριάννα μου τι πέρασες...
    Περαστικά να είναι όλα τώρα και να είσαι σιδερένια! Τέρμα οι ταλαιπωρίες και τα δύσκολα από δω και πέρα!
    Σε θαύμασα που το έκανες όλο αυτό με τις κατασκευές σ΄αυτό το χώρο. Να σου πω την αλήθεια, δεν ήξερα καν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο! Δεν περίμενα ότι θα σε άφηναν, χαίρομαι όμως που το έκαναν! Είμαι σίγουρη ότι οι θεράποντες γιατροί σου και οι νοσηλευτές σου θα ήθελαν πολύ να μπορούσαν να δουν από κοντά όσα ετοίμαζες αυτές τις μέρες...
    Είναι όλα τους πραγματικά υπέροχα! Και μπράβο σου που μετέτρεψες μια κατάσταση ζόρικη και άσχημη, σε κάτι όμορφο και δημιουργικό.
    Σε φιλώ και σου εύχομαι καλό μήνα, με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μαριάννα εύχομαι να είναι η τελευταία ταλαιπωρία που περνάς. Πάντως ούτε εκεί κάθισες ήσυχα,έκανες ένα σορό όμορφα πράγματα για να περάσεις τις ημέρες της αναγκαστικής απομόνωσης. Εύχομαι να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλό μήνα να χεις Μαριάνν μου αγαπημένη , με υγεία πάνω από όλα!! Εύχομαι γρήγορα περαστικά σου και σιδερένια και από δω κι εμπρός να μην έχεις άλλες ταλαιπωρίες, να ευχαριστηθείς όσο γίνεται περισσότερο τις γιορτινές μέρες!!
    Χρόνια πολλά και για την γιορτή σου και να χαίρεσαι και την κορούλα σου!! Συνήθως σου στέλνω 15Αυγουστο, δεν θυμόμουν ότι γιόρταζες Νοέμβρη ψοπότε μέσα από την καρδιά μου πολύχρονη και γερή!!

    εντάξει το ότι έκανες το δωμάτιο εργαστήρι χειροτεχνίας με ξεπερνά!!! :))) Είσαι απίστευτη!! Μπράβο σου που απασχολούσες τον εαυτό σου κι έφτιαξες και τόσες ομορφιές!! Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς!! Γεια στα χέρια σου και το μεράκι σου Μαριάνν μου!!

    Ολα να πάνε καλά, να σαι δυνατή καλή μου!! Σε φιλώ με αγάπη!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Περαστικά σου Μαριάννα μου,να΄σαι γερή, δυνατή και σιδερένια !!!!!!
    Όλες σου οι δημιουργίες είναι φανταστικές!!!τουλάχιστον αξιοποιήσες τον χρόνο σου με αυτό που αγαπάς ποιο πολύ και από οτιδήποτε άλλο!!!
    Καλό και ευλογημένο μήνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σιδερένια να είσαι.Ναι ξέρω τι είναι καραντίνα από ιώδιο, το περάσαμε με την πεθερά μου. Μπράβο σου που έφτιαξες τόσα πράγματα. Και η καραντίνα έχει την ομορφιά της, δες το έτσι. Ηρεμία, κανείς δε σ'ενοχλεί, κοιμάσαι ό,τι ώρα θες και ξυπνάς όποια ώρα χορτάσεις ύπνο. Φτιάχνεις και τόσα πράγματα, διαβάζεις, ξεκουράζεσαι ....
    Χρόνια πολλά για τις γιορτές που πέρασαν, τη δική σου και της κόρης σου.
    Καλό εορταστικό μήνα σου εύχομαι
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. περαστικα σου μαριαννα μου στεναχωρηθηκα πολυ που τα περασες ολα αυτα ευχομαι οτι καλυτερο για σενα κοριτσι μου!!! οι κατασκευες σου πολυ ομορφες και χαρηκα που δεν αφησες να σε επηρεασει η απομονοση και εφτιαξες τοσα και τοσα πραγματα!!! να εισαι παντα καλα και καλο μηνα και καλες γιορτες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Περαστικά σου Μαριάν!! Ολα θα πάνε πολύ καλά ,την γνωρίζω αυτήν την διαδικασία από την πεθερά της κόρη μου!!! Η απομόνωση έχει και τα καλά της τόσο ς χρόνος αφθονος αποκλειστικά για σένα είναι επιθυμητός για όλες τις κουρασμένες!!Ομορφες οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές σου που εύχομαι να πολλαπλασιασθούν μεχρι να φθάσουν τα Χριστούγεννα !! Γερή και δυνατή για πάντα Φιλάκια γιορτινά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Dearest Marie-Anne,
    Oh my goodness, this explains your comment on my FB of November 30!
    I had no idea you were in quarantine due to your thyroid. Well, I have had one very nasty test when I was paralyzed where I too got some of this in my system. It took half a year for being completely broken down by the system they told me.
    Let's all hope that they know what they are doing and that it does not affect us in a negative way!
    You have been productive, despite your restrictions.
    Yes, like that another year passes in which our plans got thwarted in many ways but as I always love to say: We are still alive and that's all that matters.
    Sending you hugs and blessings!
    Mariettee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Περαστικά σου Μαριάννα μου!!!ξέρω αυτή τη διαδικασία από μια γνωστή μου!είναι δύσκολο εσύ όμως αξιοποίησες το χρόνο με όλα αυτά τα πανέμορφα πραγματάκια που έφτιαξες!!!επίσης μου έδωσες ιδέα που θα έβρισκα λεπτά ξύλα δεν πήγε καθόλου το μυαλό μου στα καφάσια που τα βλέπω και κάθε μέρα!!!να σαι καλά να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μαριάννα μου περαστικά και σιδερένια! Αντε να περάσει γρήγορα και η απομόνωση στο σπίτι. Πάντως κατάφερες και έκανες το δωμάτιο της απομόνωσης να μοιάζει με το εργαστήρι του Άγιου Βασίλη! Τι όμορφα πράγματα έφτιαξες!! Εντυπωσιάστηκα με όλα!! Φιλάκια πολλά και γερή και δυνατή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πολύ όμορφα όσα έφτιαξες.
    Περαστικά σου.
    Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπέρα σου καλή μου φίλη.
    Είσαι αξιέπαινη που μέσα στην περιπέτεια της υγείας σου μπόρεσες και κατάφερες να δημιουργήσεις τόσα μικρά όμως πανέμορφα στολίδια.
    Εύχομαι να είναι όλα περαστικά.
    Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλά αποτελέσματα Μαριάννα μου! Περαστικά σου και να ειναι το τελευταίο! Χειρουργήθηκα και εγώ στα 19 μου για τον ίδιο λόγο χωρίς ομως να χρειαστει κάτι άλλο ,παρα μόνο φαρμακευτική αγωγή..
    Σε χάρηκα που γέμισες τις ωρες σου δημιουργικά!Το μαγικό σου βαλιτσακι ειχε τα πάντα! Οι δημιουργίες σου πανέμορφες!!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Περαστικά!!
    Κάθε σου ανάρτηση είναι απόλαυση. Και του χρόνου να φτιάξεις τα διπλά εύχομαι...αν στην απομόνωση και χωρίς πολλά υλικά έφτιαξαν τα χεράκια σου όλα αυτά...φαντάζομαι του χρόνου!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Περαστικά!!
    Κάθε σου ανάρτηση είναι απόλαυση. Και του χρόνου να φτιάξεις τα διπλά εύχομαι...αν στην απομόνωση και χωρίς πολλά υλικά έφτιαξαν τα χεράκια σου όλα αυτά...φαντάζομαι του χρόνου!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Είπα... δεν θα συνεχίσω να διαβάζω.. όχι άλλα νοσοκομεία.. αλλά μετά
    μετέτρεψες την δυσκολία σε χαρά, ΜΠΡΑΒΟ βρε Μαριαννάκι, τι τέλεια
    όλα αυτά που έφτιαξες και μάλιστα μέσα εκεί..... να είσαι καλά
    πάντα σιδερένια !!!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μπραβο Μαριαννα!! Και του χρονου να εισαι καλα και να μας δειξεις τις διπλασιες δημιουργιες! Αυτη την διαδικασια ειχε περασει και η μαμα μου καποτε και ξερω πως δεν ειναι καθολου ευκολη!! Περαστικα σου και ευχομαι να περασεις υπεροχες γιορτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. To be quarantined must not have been fun and I am pleased that you were able to do your craft. As usual what your show us is delightful. I hope that you are in path to full recovery and that you will have a great holiday season with your loved ones.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ευχομαι περαστικά και καλες γιορτες με υγεια και χαρά!η δύναμη της ψυχής μας κάνει να ξεπερνάμε τα πάντα και την δυναμη αυτή εμείς την αντλούμε απο τις δημιουργίες μας !Να είσαι πάντα δημιουργική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Το βαλιτσάκι μαγικό και θαυματουργό!!!Μπράβο σου Μαριαννάκι μου, τίποτα καλύτερο από τις δημιουργικές στιγμές!!! ΄Ολα σου ξεχωριστά και ιδιαίτερα!!! Περαστικά σου εύχομαι, με υγεία και πολύ πολύ πολύ δημιουργική έμπνευση!!!Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. πολλά περαστικά!!!!!!!!!!!!!!!!!! Χρόνια πολλά και με υγεία!!!!!!!!!!!!!!!!
    υπεροχα τα έργα σου... !!! καλές γιορτές...και... σιδερένια..να πάνε και να μην ξανάρθουν τα κακά ... στην ζωή μας!!!!!
    μακια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Bonjour chère amie,
    Je suis désolée d'apprendre ce que vous avez subi. Je vous souhaite un prompt rétablissement...
    Je n'ai jamais vécu la quarantaine, mais j'ai enduré de nombreuses interventions chirurgicales lourdes, dont une encore ce 9 novembre dernier.
    L'art doit vous aider à traverser ces moments difficiles...
    merci pour le partage de toutes vos merveilleuses créations.

    Je vous souhaite de merveilleuses fêtes, un joyeux Noël à vous et tous ceux que vous aimez.

    Gros bisous ❄︎

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μαριάννα μου περαστικά να είναι και ελπίζω να περάσουν γρήγορα οι μέρες και να επανέλθεις στη καθημερινότητα σου!!
    Πάντως στο νοσοκομείο δε πιστεύω να τους είχε ξανά τύχει τέτοιος ασθενής-καλλιτέχνης!! :)) Πολύ ωραία και αν και μακριά απο το εργαστήριο σου οι δημιουργίες είναι μία και μία, με παλαίωση, πάστα, ξύλινα!! Με έμαθες και κάτι σήμερα!! :) Φιλιά πολλά καλές γιορτές να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και λέγαμε που χάθηκες.....!!!!!Ευχόμαστε να ολοκλήρωσες την θεραπεία σου με επιτυχία και να είναι όλα περαστικά και ξεχασμένα!!!!! Χαιρόμαστε που σε έχουμε πάλι κοντά μας! Σου ευχόμαστε σιδερένια Μαριάννα μας και καλές γιορτές με υγεία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...