Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Κάτι από τα παλιά

 
 Καιρό είχα να κάνω κάτι με κρακελέ δύο συστατικών.
Μου δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία όταν θέλησα να μεταμορφώσω τον δεύτερο παλιό δίσκο της πεθεράς μου - σας είχα υποσχεθεί να σας τον δείξω μόλις θα τελείωνε. 'Ηταν ένα τουριστικό σουβενίρ από την όμορφη Θάσο και στην πλάτη του είχε και δύο κρεμαστάρια για να μπεί στον τοίχο.  Με παίδεψε αρκετά γιατί θέλησα να αφαιρέσω το παλιό πλαστικοποιημένο χαρτί αντί να το βάψω από πάνω.  Τον γέμισα με νερό και τον άφησα πολλές ώρες να μουλιάσει. Μετά άρχισα σιγά-σιγά να βγάζω το χαρτί. Γύρω-γύρω είχε  κρακελέ - το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου - κι έτσι τον αστάρωσα ολόκληρο. 
 
'Εκανα το decoupage μου με κομμάτια από ένα όμορφο ριζόχαρτο. Και έβαψα την μπορντούρα με τα αντίστοιχα χρώματα. Μετά από ένα κρακελέ δύο συστατικών, γέμισα τις ρωγμές με πατίνα και τελείωσα με βερνίκι διαλύτου.
 
Στην ίδια γκάμα χρωμάτων, έβαψα και μιά κεραμική πεταλούδα προσπαθώντας να δοκιμάσω δύο χρώματα σε σπρέϋ που είχα αγοράσει πρόσφατα.  Την τελείωσα με λίγη χρυσή δαχτυλοπατίνα και ήδη κρεμάστηκε στό κλαδί ενός δένδρου στον κήπο.   
Λίγο πριν το τέλος του Ιουλίου, επισκεφθήκαμε το Athens Retro Festival που έγινε στο παλιό αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ στο Γκάζι.
Εκεί είδαμε παλιά παιχνίδια, δίσκους, περιοδικά, βιβλία, ρούχα περασμένων δεκαετιών,
 το παλιό κλασσικό σαλόνι ενός αστικού σπιτιού
 μιά τάξη σχολείου
 παλιά ποδηλατάκια
 πολυτελή αυτοκίνητα
 ένα φωτογραφικό στούντιο
 ένα καπελλάδικο
 μέχρι και ένα παλιό μπαρμπέρικο
Μπορεί να ενθουσίασε τους πιό νέους, αλλά εμάς δεν μπορώ να πώ ότι μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα... θα μπορούσε να είχε πολύ περισσότερα πράγματα!  Η δε μουσική, ήταν τόσο δυνατή (και όχι ρετρό!) που δεν μπορούσες ν'ακούσεις τον διπλανό σου όταν σου μιλούσε! Και ούτε είχε πολύ κόσμο...ίσως επειδή πήγαμε την πρώτη ημέρα. 
Παρ'όλα αυτά,  πήραμε μιά δόση ρετρό...η οποία συνεχίστηκε και έξω από το φεστιβάλ, αφού εκεί που είχαμε αφήσει το αυτοκίνητο είδαμε πως ήταν η Λέσχη Φίλων 2CV Citroën, και δεν παρέλειψα να φωτογραφίσω και την παλιά καμιονέττα που ήταν παρακαρισμένη εκεί μπροστά.

Αρκετά για σήμερα, πιστεύω...
θα επανέλθω όμως σύντομα για να σας δείξω κάποια άλλα έργα που έχω ήδη ετοιμάσει 
και κάποια που είναι στα σκαριά!
Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας! 
 

14 σχόλια:

  1. Μαριάννα, ο δίσκος έγινε καταπληκτικός !!!! Πρέπει να μας κάνεις σεμινάρια και επί πληρωμή μάλιστα γιατί έχεις γίνει ειδική στο είδος και αξεπέραστη !!!! Η δε πεταλούδα απίθανη !!! Μ άρεσε η ιδέα για διακόσμηση εξωτερικού χώρου !!!! Κατα ευχαριστήθηκα τις φωτογραφίες απ το ρετρό φεστιβάλ γιατί ήθελα τόσο πολύ να πάω, αλλά δυστυχώς φύγαμε και δεν ήταν ανοιχτά το πρωί.... γνώριμες εικόνες της εποχής μας !!! Τα φιλιά μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήγα και γω όπως ξέρεις στην έκθεση. Τα ίδια πράγματα φωτογραφίσαμε!
    Καλημέρα Μαριάννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικός έγινε ο δίσκος και η πεταλούδα!
    Να περνάς καλά Μαριάννα μου και να μας γεμίζεις όμορφες εικόνες.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Plateau magnique !!! Le choix des couleurs est superbe !!!!
    Un beau retour au passé avec cette exposition !
    Bises et reste à l'ombre !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είσαι καλά Μαριαννα μου που εκτος απο τα ντεκουπαζ σου που τα κανεις καθε φορα τελεια... οδίσκος και η πεταλουδα εγιναν πολύ ομορφα .. το κατεχεις το αθλημα πως να το κανουμε... μας πας και σε εκθεσεις και μεσα απο τις φωτογραφιες σου βλεπουμε και εμεις..Φιλη μου... εκεινο το παλιο πικαπ στο σαλονι.. κατι παρόμοιο εχω και εγω ..χα..χα.. να περνας ομορφα οτι και να κανεις .. φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου φίλη Μαριάννα!! Πολύ όμορφη ανάρτηση! Τέλειος ο δίσκος σου, χίλια μπράβο! Όσο για το ρέτρο φέστιβαλ, μου άρεσε πάρα πολύ από τις εικόνες!! Μακάρι να γινόταν κάτι παρόμοιο στην Κύπρο, θα το επισκεπτόμουν σίγουρα! Καλά να περνάς φίλη μου, συνέχισε τις όμορφες δημιουργίες! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου άρεσε πολύ η σχολική τάξη και το φωτογραφικό στούντιο!
    Καλά, για τα... πεταλουδένια της ανάρτησης, τί να πω? Υποκλίνομαι, κορίτσι μου! Τέλεια!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Marie-Anne μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ααααχ ολα ομορφα αλλα το μπαρμπερικο κ το αυτοκινητο πραγματικα κουκλιστικα!!!ωχ εχω επιρρεαστει απο το κουκλοσπιτο χαχαχαα...ολο τετοια σκεφτομαι στον υπνο μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επί τέλους κατάφερα και είδα τις φωτογραφίες της ανάρτησης σου.
    Ο δίσκος έγινε καινουργιος και φυσικά ωρσιότερος.
    Ενδιαφέρουσα η ξενάγηση , μου αρέσει οτιδήποτε παλιό.
    Εγώ εφετος στο καμπιγκ, κυνηγάω την Ευγενούλ..
    Να περνάτε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραια που τον αξιοποιησες τον δισκο!!
    Εχω κ εγω μια τετοια κεραμικη πεταλουδα που την εβαψα προσφατα κ της ειχα βαλει χρυση δαχτυλοπατινα για να την τονισω.της παει πολυ!!!ελπιζω να σας την δειξω καποια στιγμη...
    Καλο 3ημερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφος και ο δίσκος και η πεταλούδα Μαριάννα μου!
    Πετυχημένο το κρακελέ σου :))

    Χρόνια πολλά, με υγεία πάνω απ όλα!
    Πολλά φιλιά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χρονια σου πολλα και απο εδώ Μαριαννα μου να είσαι πολύχρονη να σε χαιρονται οι αγαπημενοι σου φιλη μου και του χρόνου να είσαι καλα να περνας ομορφα .. φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραίο το δίσκο σου! Λίγο πρόχειρο μου φαίνονται τα περίπτερα στο RETROFESTIVAL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο δίσκος έγινε τέλειος Μαριάννα μου! Πανέμορφη η πεταλούδα! Οι φωτογραφίες σου από το φεστιβάλ μου άρεσαν πολύ γιατί έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα αντικείμενα από άλλες εποχές. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...