Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Περιμένοντας τις βροχές...

'Αλλο ένα  Φωτογραφίζειν τελείωσε και θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα την Μαρία Νικολάου που το διοργανώνει και μας προσφέρει την δυνατότητα να παίξουμε με τις φωτογραφίες μας, αλλά και όσους με τίμησαν ψηφίζοντας και την δική μου συμμετοχή.
Στον σύνδεσμο της ανάρτησης μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη φωτογραφία της νικήτριας, Νικολέτας Καλένη,  αλλά και τις υπόλοιπες εξαιρετικές συμμετοχές.  

"Περιμένοντας τις βροχές για να ξυπνήσουν"
 Με την ευκαιρία, να σας δείξω ακόμα δύο φωτογραφίες από μιά ολόκληρη σειρά 
που τράβηξα φέτος το καλοκαίρι, όταν με εντυπωσίασαν οι αποικίες των σαλιγκαριών πάνω στα σκουριασμένα σίδερα και σύρματα ενός φράχτη, 
κατά την διάρκεια της θερινής τους νάρκης. 
Με το που έπεσαν οι πρώτες βροχές, τα σαλιγκάρια ξύπνησαν πιά και κατέβηκαν στην γή.

Σας την είχα παρουσιάσει ως κιτρινοσουσουράδα.
Όμως δεν είναι...και το έμαθα μόλις χθές.
 Οφείλω λοιπόν να διορθώσω το όνομά του και να σας συστήσω τον θαμνοφυλλοσκόπο
όπως μου είπαν οι ειδικοί από την ομάδα των Αναγνωρίσεων.

 Σε μία βόλτα μας στην παραλία και στις εκβολές του μικρού ρέματος, είχα την τύχη να μπορέσω να φωτογραφίσω τέσσερεις διαφορετικές λιβελούλες!!! Συνήθως είναι δύσκολο να τις πετύχεις γιατί πετούν πολύ γρήγορα, αλλά λόγω του καλού καιρού στεκόντουσαν για να λιαστούν στα βραχάκια και στους θάμνους.  Δεν είναι εντυπωσιακές;
Στον κήπο. άνθισαν τα κυκλάμινα, εδώ και αρκετό καιρό, ξεμύτισαν οι ανοιξιάτικες φρέζιες, φύτεψα νέους βολβούς και λουλούδια , ενώ το αναρριχώμενο πεντάφυλλο έχει πάρει τις φθινοπωρινές του αποχρώσεις και ο μάραθος γέμισε σποράκια. 

Δεν θα μπορούσα να κλείσω μιά ανάρτηση χωρίς να σας δείξω και λίγα από τα έργα μου! 

Ένας δίσκος κοπής, 
και μιά ξύλινη σπάτουλα, 




ετοιμάστηκαν για να στολίσουν την κουζίνα μιάς καλής μπλογκοφίλης
Ελπίζω να της αρέσουν!
 
Για την δική μου κουζίνα,  ένα γυάλινο κανατάκι που είχα τσακίσει λίγο στο στόμιο πλένοντάς το στον νεροχύτη (κάμποσες φορές το έχω πάθει αυτό τελικά!) επισκευάστηκε με στόκο και αντί να πάει στην ανακύκλωση, μετατράπηκε σ'ένα χαριτωμένο μικρό βάζο.
Σας εύχομαι έναν καλό κι ευλογημένο μήνα!


23 σχόλια:

  1. Καλό μήνα Μαριάννα μου. Η φωτογραφία σου πολύ μου άρεσε. Ήταν μέσα στις επιλογές μου. Και οι υπόλοιπες εντυπωσιακές. Τελικά δεν είσαι μόνο η πρώτη ντεκουπατζού...χαχαχχα. Εύχομαι να τα χαρεί η φίλη τα δώρα της Όλα είναι υπέροχα.
    Καλή σου μέρα με πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ! απο καρδιάς και καλό μήνα!!! Εντυπωσιακή ανάρτηση με τις υπέροχες φωτογραφίες σου!! Θαυμάζω την ευαισθησία σου για την φύση Μακάρι να είμαστε όλοι ανθρωποι έτσι Ολα θα ήταν πολύ καλύτερα!! Δεν έχω ξαναδεί τόσα σαλιγκαράκια μαζεμένα!!!¨οσο για τα ντεκουπαζένια σου το λέω (η μάλλον το γράφω) πάντα ότι είσαι απο τις καλύτερες... Φιλάκια πρωινά (πάω να συνεχίσω για τρίτη μέρα μαζέματος ελιών ,μικρή φέτος η βοήθεια.. Βοήθειά μου χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα Μαριάννα μου και καλό μήνα!
    Μου άρεσε πάρα πολύ η συμμετοχή σου γι αυτο και την ψήφισα!
    Πιστεύω πως θα αρέσουν πάρα πολύ αυτα που εφτιαξες στη φίλη σου για την κουζίνα της!
    Μπραβο σου!
    Φιλι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριάννα μου οι φωτογραφίες σου πολύ όμορφες. Θαυμάζω πως κατορθώνεις να φωτογραφίζεις πουλιά. Εγώ πριν προλάβω να τα φωτογραφίσω εκείνα έχουν πετάξει μακριά...χαχα! Όσο για τα έργα σου είναι φανταστικά, το ξέρω από πρώτο χέρι, γιατί έχω κάτι από τα χεράκια σου.
    Φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και καλό μήνα! Πρώτη φορά βλέπω σαλιγκάρια σε αυτή τη διάταξη, υπέροχα όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ομορφιες είναι αυτές, ζεις κοντά σε παράδεισο βλέπω, κι άψογα τα έργα σου!! καλόν μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε φορά που μπαίνω σε ανάρτηση σου πραγματικά θαυμάζω την φύση και το μεγαλείο της!! Από την πρώτη φωτογραφία δε κατάλαβα πως ήταν σαλιγκάρια και μετά εντυπωσιάστηκα! Ακόμα και ένα σκουριασμένο σίδερο κοίτα τι εικόνα δίνει!
    Το κανατάκι σου το λάτρεψα αφού θέλω να βρω ένα να φτιάξω για την αυλή!! Πολλά φιλιά Μαριάννα μου και καλό μήνα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η φωτογραφία είναι εκπληκτική. Ήταν η αγαπημένη μου μαζί με τις Αριστέας!
    Σ΄ευχαριστώ Μαριάννα μου πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι όμορφη η φωτογραφία με τα σαλιγκάρια !!!!! Δεν είχα ξαναδεί τόσα μαζεμένα !!!! Όσο για τις λιβελούλες και τα πουλιά.... ε δεν το συζητώ κάτι τους κάνεις και τα μαγνητίζεις για να σου ποζάρουν έτσι !!!! Όσο για τις ντεκουπαζένιες δημιουργίες σου το ξέρεις ότι τις θαυμάζω και είμαι απ τις τυχερές που εχουν κάτι δικό σου !!!! Οι αναρτήσεις σου είναι η χαρά της γειτονιάς !!! Σε φιλώ και καλό σου μήνα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τη όμορφες φωτογραφίες στην φύση , σαλιγκάρια και το κιτρινοσουσουράδα .τελεια ..
    και οι δημιουργιες όπως πάντα πολύ όμορφα ...καλο μήνα Μαριαν μου ...φιλάκια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ήταν μέσα σε αυτές που ψήφισα και όχι αδικαιολόγητα, μια και είναι ξεχωριστή και όμορφη!
    Συγχαρητήρια Μαριάννα μου!
    Και οι φωτογραφίες με τη λιβελούλα μου άρεσαν, αλλά και οι δημιουργίες σου!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΙκη σου σου ήταν οι χοχλιοι φιλεναδα; πολύ πρωτοτυπη η φωτογραφία .. και οπως ειδα αρεσε σε πολλες φίλες μπραβο Μαριάννα μου οπως πολύ ομορφες και οι λιβελουλες που φωτογραφησες... αλλα δεν έμεινες μονο σε αυτά απο οτι είδα εκανες και το ομορφο δωρακι σου να το χαρίσεις .. και να είσαι σιγουρη πως θα της αρεσει οπως μου άρεσε και μενα όταν μου είχες στήλει..καλο μηνα να έχεις φιλη μου... φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι φωτογραφίες σου είναι φανταστικές!!!
    Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου, σίγουρα θα τις ευχαριστηθεί η φίλη σου!!!
    Καλό μήνα!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάντα θαυμαζω τις φωτογραφίες σου. Μαγεύεις τα πουλάκια και τις λιβελούλες και σου ποζάρουν. Όσο για τις γατούλες και τα κοκόρια, αυτά κι αν είναι μοντέλα.
    Για το ντεκουπαζ, όπως πάντα υπέροχο.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχες οι φωτογραφίες σου Μαριάννα μου αλλά και οι δημιουργίες σου πανέμορφες οπως πάντα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν είδα τις φωτογραφίες με τα σαλιγκάρια!πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο....
    καλό μήνα φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι φωτογραφίες με την φύση είναι πολύ δυνατό σου σημείο Μαριάννα μου. Η διάταξη των σαλιγκαριών με άφησε με ανοικτό το στόμα όσο για τα αντικείμενα που μεταμορφώνεις την ξέρεις πια την άποψη μου... μικρά έργα τέχνης!!! Φιλιά και καλή Κυριακή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγχαρητήρια για την ιδιαίτερη συμμετοχή σου! Δεν είχα ξαναδεί τόσα πολλά σαλιγκαράκια μαζεμένα, και μάλιστα στα ψηλά! Πολύ όμορφες όλες οι λήψεις σου, το ίδιο και οι δημιουργίες σου.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου Μαριάννα μου! Τι υπέροχη φωτογραφία με τόσα σαλιγκαράκια μαζεμένα αλλά και οι άλλες σου φωτογραφίες είναι καταπληκτικές! Τι ομορφιές έχει η φύση και με πόση τέχνη τις αποτύπωσες στο φακό! Οι δημιουργίες σου όπως πάντα είναι πανέμορφες, ξέρεις πόσο θαυμάζω όλα όσα κάνεις! Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αργοπορημένη έρχομαι να καταθέσω το θαυμασμό μου για τις υπέροχες φωτό σου και τις εκπληκτικές κατασκευές σου!!! Ο κήπος σου παρδεισένιος !!!Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επανέρχομαι.....Οι φωτό με τις λιβελούλες...μοναδικές !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...