Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

‘Αρωμα και γεύση



 

Επιτέλους, η Ισμήνη κατάφερε να ξεμπερδέψει με όλες τις δουλειές της. Τα πόδια της δεν την κρατούσαν πιά. ‘Ενα κάθισμα και μιά ζεστή σοκολάτα,  θα ήταν ότι καλύτερο μετά από τόσο τρέξιμο που έκανε για να τα προλάβει όλα. Δύο μέρες της έμεναν πριν επιστρέψει στο Παρίσι και ήθελε οπωσδήποτε να δεί την Μαρίνα, την αγαπημένη της φίλη.  Πέρασαν οι μέρες των διακοπών χωρίς να καταφέρουν να συναντηθούν. Μόνο στο τηλέφωνο είχαν μιλήσει και είχε πέσει από τα σύννεφα όταν η Μαρίνα της ανακοίνωσε πως σε δύο εβδομάδες θα έφευγε για την Αυστραλία, για να κάνει μια καινούργια αρχή μετά τον χωρισμό της. Ποιός ξέρει εάν θα την ξανάβλεπε!


‘Εριξε μια ματιά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο διασχίζοντας την μικρή πλατεία. Σε δυό-τρείς μέρες θα το ξεστόλιζαν κι αυτό. ‘Ηδη τα καταστήματα είχαν μαζέψει τα στολίδια τους. Σιγά-σιγά ξανάρχιζε η καθημερινή ρουτίνα για όλους.


‘Ηταν έτοιμη να ανοίξει την πόρτα και να μπεί στο κατάστημα delicatessen.  ‘Ηλπιζε να βρεί εκείνες τις καραμέλες με το ανθόνερο πού άρεσαν πολύ στην Μαρίνα. Τις είχαν πρωτοδοκιμάσει στην Κώ, πριν από πολλά χρόνια, τότε που περνούσαν παρέα τα καλοκαίρια πριν εκείνη φύγει για το Παρίσι. Πάει τόσος καιρός και ακόμα θυμάται το άρωμα και την γεύση τους. Τυχαία το ανέφερε κάποια στιγμή σε μια ξαδέλφη της και εκείνη την πληροφόρησε πως αυτό το κατάστημα, εκτός από εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, έχει και μεγάλη ποικιλία από καραμέλες με ασυνήθιστες γεύσεις. 


Από το τζάμι της πόρτας, πρόσεξε πως δεν υπήρχε ελεύθερο τραπεζάκι για να ξεκουραστεί και να απολαύσει το αγαπημένο της σοκολατένιο ρόφημα.  Τρείς-τέσσερις παρέες είχαν καταλάβει όλα τα καθίσματα.     
Τι γκαντεμιά!  Έκανε τόσο κρύο και δεν είχε κουράγιο να ψάχνει για καφετέρια. ‘Ασε που ήθελε οπωσδήποτε να αγοράσει τις καραμέλες ανθόνερου. 


‘Εσπρωξε την πόρτα και προχώρησε.  Ο υπάλληλος δεν ξαφνιάστηκε όταν του είπε τι έψαχνε να βρεί. Είχαν μεγάλη ζήτηση τώρα τελευταία οι καραμέλες ανθόνερου και το βάζο πάνω στον πάγκο είχε σχεδόν αδειάσει.  

«Δώστε μου πέντε λεπτά, να φέρω ένα νέο πακέτο από την αποθήκη» της είπε.  
     

Γιά καλή της τύχη, δύο νεαροί σηκώθηκαν να φύγουν και η Ισμήνη μπόρεσε επιτέλους να καθίσει και να παραγγείλει την σοκολάτα της. 


Η νεαρή κοπέλα που την σερβίρισε την κοίταξε λίγο επίμονα.  «Πολύ γνωστή μου φαίνεστε! Από την στιγμή που μπήκατε στο μαγαζί, σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ πού σας έχω ξαναδεί!»   


«Κυρία, οι καραμέλες σας είναι έτοιμες!» ανακοίνωσε ο υπάλληλος δίνοντάς της το σακουλάκι από το οποίο έβγαινε ένα υπέροχο άρωμα ανθόνερου, ξυπνώντας αμέσως μνήμες από τα ωραία καλοκαίρια στο νησί, τότε που σχεδόν κάθε μέρα, βγαίνοντας μαζί με την Μαρίνα για τον απογευματινό τους περίπατο, αγόραζαν ένα μικρό διάφανο σακουλάκι με καραμέλες ανθόνερου.


«Ελενίτσα!» αναφώνησε η Ισμήνη, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο της κοπέλας το μικρό κορίτσι που βοηθούσε τότε τον παππού της πουλώντας τις καραμέλες στο μαγαζάκι της παραλίας. 


«Είδες τι δύναμη έχουν τα αρώματα! Και δεν χρειάζεται να είναι κάποιο ακριβό άρωμα σ’ένα μικρό μπουκαλάκι. Αυτές οι καραμέλες είναι το καλύτερο δώρο για να με θυμάται η φίλη μου εκεί μακριά που πάει».
 _______________

Αυτή είναι η συμμετοχή μου στην φωτο-συγγραφική σκυτάλη της φίλης Μαίρης και της Γήινης Ματιάς   https://ghinimatia.blogspot.gr/ 
 βασισμένη στην εικόνα που μου έστειλε η Χριστίνα Ανδρομέδα  



Με την σειρά μου στέλνω στην Μαρία Κανελλάκη  μιά δική μου φωτογραφία: 
 Ελπίζω να της αρέσει και ανυπομονώ να διαβάσω το δικό της διήγημα.







 

43 σχόλια:

  1. Ήμουν βέβαιη ότι θα διαβάζαμε κάτι τόσο όμορφο από εσένα, Μαριάννα μου. Μπράβο, φίλη μου. Πανέμορφη η φωτογραφία που διάλεξες και για τη Μαρία μας. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Μία μου. Χαίρομαι που σου άρεσε το διήγημά μου!
      Φιλάκια και καλή Μεγαλοβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Μαριάννα μου! Πραγματικά άρωμα και γεύση έχει η ιστορία σου! Μια ζεστή ανθρώπινη ιστορία για να μας θυμίζει πως όλη μας η ύπαρξη συνδέεται με τις αισθήσεις μας. Τα πάντα έχουν γεύση, οσμή, χρώμα, υφή, ήχο και όλα είναι ο κόσμος μας και ό,τι αγαπάμε ή ό,τι απωθούμε! Όλα συνδέονται και όλα χτίζονται στις μνήμες μας και στην καρδιά μας!
    Συγχαρητήρια κορίτσι μου και βρίσκω όμορφη αν και λίγο δύσκολη την εικόνα που διάλεξες για την Μαρία, ωστόσο πιστεύω πως κι εκείνη θα μας κάνει να το απολαύσουμε! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου, δεν θα ξεχάσω ποτέ πως η φωτο-συγγραφική σου σκυτάλη κατάφερε να με παρακινήσει να δηλώσω συμμετοχή για πρώτη φορά ever σε τέτοιου είδους δρώμενο!!! Το γεγονός ότι τελείωσα μόνο το ελληνικό δημοτικό σχολείο (όλες οι άλλες μου σπουδές ήταν σε γαλλικές σχολές) με έκανε να διστάζω να γράψω ένα διήγημα στα ελληνικά. Χαίρομαι πολύ που αυτή η απλή ιστοριούλα μου σας άρεσε!!
      Φιλιά πολλά και καλό μήνα!!

      Διαγραφή
  3. Η καθημερινότητα πλημμυρισμένη με αρώματα.... που γεννούν μνήμες και οι μνήμες αυτές, μένουν ανεξίτηλες μέσα μας όσα χρόνια κι αν περάσουν....Την απόλαυσα την ιστορία σου Μαριάννα μου και είμαι ανυπόμονη για την ιστορία της Μαρίας μας....Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ετσι ακριβώς, Κλαυδία μου! Το πιστεύω απόλυτα και η ιστοριούλα μου είναι βασισμένη σε προσωπικές μου μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια! Φιλάκια πολλά και καλό Μεγαλοβδόμαδο!!!

      Διαγραφή
  4. Αχ αυτά τα αρώματα και οι γεύσεις τι αναμνήσεις γεννούν, τι συγκινήσεις προκαλούν! Έδωσες υπέροχα αυτό το στίγμα Μαριάννα μου. Όμορφη η ιστορία σου, ανθρώπινη πέρα ως πέρα
    Αυτές οι καραμέλες με το ανθόνερο υπάρχουν έτσι; Δεν τις ξέρω ...για να ψάξω να τις βρω. Να τι μας κάνεις!!!
    Ωραία και η φώτο για τη Μαρία. Ανυπομονώ για το δικό της διήγημα
    Καλή συνέχεια Μαριάννα μου
    Εύχομαι καλή Ανάσταση παντού στη ζωή σου και να περάσεις όμορφες γιορτές
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σας άρεσε αυτό το απλό διήγημά μου.
      Την περίμενα την ερώτησή, χα χα χα! Αυτές οι υπέροχες καραμέλλες όντως υπήρχαν όταν ήμουν μικρή και περνούσαμε τις διακοπές μας στην Κώ. 'Ομως δεν ξέρω εάν υπάρχουν ακόμα! Θα χαρώ πολύ εάν ψάξεις και τις βρείς κάπου! Να μου πείς για να πάρω κι εγώ!
      Καλό Μεγαλοβδόμαδο και καλή Ανάσταση και σε σένα! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Είναι φοβερό τι μπορεί να ανασύρει η μνήμη μας άθελά μας. Στιγμές μικρές κι ασήμαντες που τελικά είναι τόσο σημαντικές και ουσιώδεις!
    Μια τέτοια μικρή μα ουσιώδη στιγμή συνδέθηκε με μια μεγάλη ανθρώπινη σχέση που κράτησε το άρωμά της στο πέρασμα του χρόνου. Ιστορία της διπλανής πόρτας, παρόμοια ίσως και με τη δική μας ιστορία βγαλμένη μέσα από μια φωτογραφία που αποτύπωσε μια στιγμή της καθημερινότητάς μας μες' το χρόνο.
    Συγχαρητήρια! Καλογραμμένη η ιστορία σου Μαριάννα!
    Ευχές για μια Μεγαλοβδομάδα γεμάτη κατάνυξη, μικρές ουσιαστικές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα και μιαν Ανάσταση όλο Φως, Αγάπη και Ειρήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Εχεις δίκαιο, φίλη μου, ήταν μια πολύ απλή ιστορία βασισμένη σε αληθινές αναμνήσεις συνδεδεμένες με ωραίες στιγμές των παιδικών μου χρόνων.
      Σ'ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι επίσης καλή 'Ανάσταση και καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
  6. Τι όμορφη ιστορία!! Χρώματα κι αρώματα μας χάρισες..
    Σ'ευχαριστούμε που την μοιράστηκες!!

    Καλό Πάσχα με υγεία και δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, σ'ευχαριστώ πολύ!!!
      Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!!

      Διαγραφή
  7. Καλημερα Μαριαν μου!!
    Το εχης φιλενάδα....το έχεις!!! Πολλα Συγχαρητηρια !
    Μα τι υπέροχη ιστορία!! Καλογραμμένη και γεμάτη με αρώματα και ομορφα συναισθήματα!!
    Την απόλαυσα διαβάζοντας της και περιμένω να δω και την ιστορία της Μαρίας !
    Μου αρέσει πολυ η φωτογραφία που διάλεξες απο την αγαπημένη μας παραλία!!
    Σου εύχομαι Καλη Μεγάλη Εβδομάδα,Καλο Πάσχα ,και Καλη Ανάσταση!!
    Καλα να περασεις με την οικογένεια σου!!Πολλα φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίμη μου, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε αυτή η πρώτη μου απόπειρα να γράψω ένα μικρό διήγημα!
      Δεν είμαι σίγουρη ότι τό έχω...χα χα χα! Πάντως το τόλμησα για πρώτη φορά!
      Φιλάκια και καλή Ανάσταση!!!!!

      Διαγραφή
  8. Μαριάννα μου καλησπέρα και από εμένα.
    Πολύ όμορφη και τρυφερά ανθρώπινη ιστορία μέσα σε όμορφο περιβάλλον. Η Επιλογή του χρόνου στα Χριστούγεννα που φεύγουν ντύνει το αφήγημά σου με μια γλυκιά μελαγχολία που μένει σε αρμονικά πλαίσια χωρίς να το καταθλίβει.
    Από την άλλη έχουμε τη μεγάλη ξενητειά που είναι προ των πυλών με όλα εκείνα που φέρνει. Αποχωρισμό, θλίψη.
    Μέσα σε όλα αυτά οι αναμνήσεις έρχονται από το παρελθόν με τη μορφή της καραμέλας ανθόνερου.
    Όμορφη επινόηση, γλυκιά, ευρηματική.
    Και τη ένταξή τους στο χώρο του καφέ γίνεται πολύ ωραία.
    Οι αναμνήσεις ζωντανεύουν, το κορίτσι με τις καραμέλες από παλιά. Όλα έρχονται να δέσουν με το παρόν.
    Μπράβο Μαριάννα μου. Μου άρεσε πολύ.

    Τώρα η επιλογή της φωτογραφίας σου επίσης ιδιαίτερη. Το μοναχικό κιόσκι έχει να δώσει και να πει πολλά.
    Καλή επιτυχία και στη Μαρία για τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η πρώτη φορά, Γιάννη μου, που τόλμησα να γράψω ένα μικρό διήγημα στα ελληνικά και ήμουν πολύ αγχωμένη πως δεν θα τα κατάφερνα! Πόσο χαίρομαι που σας άρεσε! Η αλήθεια είναι πως με παίδεψε λίγο η φωτογραφία στην αρχή, αλλά τελικά βασίστηκα σε μία πραγματική ανάμνηση πάνω στην οποία έπλεξα την ιστορία. Όσο για την Μαρία, δεν έχω καμμία ανησυχία...σίγουρα θα διαβάσουμε ακόμα μιά υπέροχη ιστορία της, ως συνήθως!
      Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  9. Γλυκιά σαν καραμέλα η ιστορία σου Μαριάννα μου. Απόλαυσα όλες τις δυνατές γεύσεις που αφήνει η ανάγνωσή της. Μνήμες, μυρωδιές από παλιά και αναπάντεχες συναντήσεις. Συγχαρητήρια για την ιστορία σου κι ευχαριστώ πολύ για τη φωτογραφία σου, που θα προσπαθήσω να την τιμήσω δεόντως.
    Καλή μεγαλοβδομάδα να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, να δέχομαι τέτοιους επαίνους από σένα για την πρώτη μου προσπάθεια συγγραφής, είναι πραγματικά κολακευτικό! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ και ανυπομονώ να διαβάσω την δική σου ιστορία.
      Δεν πιστεύω να σε δυσκολέψει η φωτογραφία μου, έτσι?
      Καλή μεγαλοβδομάδα και σε σένα και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  10. Μαριάννα μου πόσο δίκιο έχεις οι μυρωδιές και οι γεύσεις μένουν ανεξίτηλες στο νου μας για να μας θυμίζουν πρόσωπα αγαπημένα. Πολύ όμορφα έντυσες την φωτογραφία που σου δόθηκε. Μπράβο!
    Ανυπομονώ να δω την ιστορία που θα ντύσει την δική σου φωτογραφία.
    Καλό μήνα και φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ελένη μου! Με προβλημάτισε στην αρχή η φωτογραφία και άρχισα διστακτικά μιά ιστοριούλα, αλλά μετά της έδωσα εντελώς διαφορετική τροπή βασίζοντάς την σε πραγματικές αναμνήσεις μου!
      Καλό μήνα και καλή μεγαλοβδομάδα, σου εύχομαι! Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  11. Bravo pour ce récit plein de poésie et qui illustre parfaitement bien la photo de ton challenge!
    Les bonbons et les arômes de notre jeunesse sont inoubliables.
    Ton récit m'a évoqué la chanson de Renaud que tu connais peut-être et qui s'appelle "Mistral gagnant".
    Je te souhaite un excellent mois d'avril et t'embrasse bien fort!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eh bien, voilà, chère amie! J'ai enfin osé écrire un récit en grec!!! Je pensais que je n'en étais pas capable! Je ne connaissais pas la chanson de Renaud, mais je viens de regarder le video-clip et j'ai beaucoup aimé!
      Bonnes Pâques et bon mois d'Avril!
      Merci et gros bisous!!!

      Διαγραφή
  12. Νομίζω ότι η εικόνα αυτή σου ήρθε γάντι για μία τόσο τρυφερή αφήγιση, άλλωστε κάτι τέτοιο περίμενα απο σένα.Το δεσιμο που έκανες της ανάμηνσης με τη μυρωδιά νομίζω ότι το νοιώσαμε όλοι.Θαυμάσια ιστορία και η εικόνα που έδωσες στην επόμενη μου άρεσε φοβερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου, με προβλημάτισε λίγο η εικόνα στην αρχή, εκτός του ότι δεν είχα ξαναγράψει ποτέ κάποιο διήγημα στα ελληνικά, αλλά χαίρομαι που τα κατάφερα και σας πέρασα το νόημα που θέλησα να δώσω!
      Σ'ευχαριστώ πολύ!!!! Φιλιά και καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  13. What a beautiful story! Thanks for sharing it with US. Happy Easter dear friend, to You and Your family
    Hugs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dear Alessandra, it is the first time ever that I tried to write in Greek (as all my studies were in French) and I am so pleased to read that you liked my story (although the Google translation is awful!) Thank you, so much!
      I wish you a very Happy Easter (our Greek Orthodox Easter is on 8th April this year).
      Many hugs!

      Διαγραφή
  14. Μεχρι εδώ εφτασε η μυρωδια του ανθόνερου..της καραμελας!!! μα τι ωραια εμπνευση που είχες Μαριαννα μου.. πολύ όμορφα συντέριαξες την φωτογραφία με την ιστορια σου..γευσεις και μυρωδιες που μας γυριζουν πίσω σε όμορφες εποχες...!! Πολύ μου αρεσε φιλη μου και η φωτογραφια σου που επελεξες για την Κανελλακη μας.. σιγουρα θα διαβασουμε και απο εκεινη ομορφιές.!!!
    Να περνας ομορφα..ότι και να κανεις Καλή μεγαλοβδομαδα.. Μαριαννα μου.. φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου, χαίρομαι που σας έκανα να νιώσετε το άρωμα της καραμέλας ανθόνερου. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την γεύση και το άρωμα αυτής της καραμέλας που με πηγαίνει πίσω στα παιδικά μου χρόνια και στις όμορφες οικογενειακές διακοπές. Μακάρι να τις εύρισκα και σήμερα...θα τις τσάκιζα...χα χα χα!
      Καλή μεγαλοβδομάδα και σε σένα, Ρούλα μου!! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  15. Όταν είδα αυτή τη φωτογραφία , περίμενα κάποια συνάντηση.
    Δεν φανταζόμουν όμως ότι η μυρωδιά του ανθόνερου θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο !
    Υπέροχη ιστορία Μαρία Άννα μου.
    Να είσαι καλά και καλό Πάσχα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ετσι είχα ξεκινήσει την ιστορία, Ρένα μου αλλά στην συνέχεια την άλλαξα!!!
      Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!!
      Φιλιά και καλή μεγαλοβδομάδα!!!!

      Διαγραφή
  16. Πόσο όμορφο τελικά τουτο το δρώμενο
    από μια εικονα πως εμπνεέται ο καθένας
    μου άρεσε πολύ η ιστορία σου , τρυφερή
    και μου άρεσε πολύ που έβαλες και το Παρίσι μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη φορά συμμετέχω σε δρώμενο και πρώτη φορά που έγραψα ένα διήγημα!!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία, Δελφινάκι!
      Καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  17. Α και η φωτογραφία σου , δική σου φωτογραφία μου άρεσε για την επόμενη παίκτρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχ πολύ μου άρεσε! Έτσι ανέμελο και παρεΐστικο! Πολύ χάρηκα που έπιασε τόσο η εικόνα. Εν τω μεταξύ το χριστουγεννιάτικο δέντρο ούτε που το είχα δει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα Χριστίνα μου, χαίρομαι που σου άρεσε! Δεν είχες δεί το δέντρο; χα χα χα! ομολογώ πως με προβλημάτισε η φωτογραφία σου αλλά τελικά κάτι σκάρωσα. Pas mal, για πρώτη μου φορά!
    Καλό μήνα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ελπίζω Μαριάννα ότι από δω και μπρος θα γράφεις πιο συχνά! Ε; Και γιατί όχι; Να συμμετέχεις κι εσύ στο Παίζοντας με τις λέξεις!
    Γράφεις τρυφερά και νοσταλγικά!
    Μπράβο σου για την όμορφη συμμετοχή σου!
    Φιλάκια πολλά και καλό Μεγαλοβδόμαδο εύχομαι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Αριστέα μου!!!!Μου φαινόταν δύσκολο έως τώρα, αλλά γιατί όχι να προσπαθήσω!
      Φιλάκια πολλά και καλή Ανάσταση!!

      Διαγραφή
  21. Μεγάλη δύναμη έχουν τα αρώματα και κατάφερες να βάλεις αυτή τη δύναμη σε μια καταπληκτική ιστορία!
    Ω ναι, σε περιμένω και στο "Παίζοντας με τις λέξεις"...μια χαρά τα λέει από πάνω η Αριστέα!
    Όσο για τη φωτογραφία με την οποία δίνεις τη σκυτάλη στη Μαρία τι να πω! Αυτή κι αν έχει δύναμη!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η "μυρωδάτη" ιστορία μου!!
      Ελπίζω να ξεπεράσω τους δισταγμούς μου και να δοκιμάσω να γράψω στο επόμενο "Παίζοντας με τις λέξεις".
      Μου άρεσε πολύ η φωτογραφία που έστειλα στην Μαρία, και περιμένω να διαβάσω κάτι πολύ δυνατό, όπως λές.
      Φιλιά, καλό μήνα και καλή Ανάσταση!!!

      Διαγραφή
  22. Je tente ma chance en utilisant un autre navigateur.
    Elle est jolie ton histoire, il ne manque que l'odeur des bonbons.
    J'aime beaucoup la dernière photo.
    Bonne journée

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Merci Santounette! J'espère que tu as compris mon histoire, basée sur des souvenirs de mon enfance.
      Les bonbons étaient vraiment délicieux et très aromatiques.
      Si j'ai bien compris, cet autre navigateur te permet de laisser des commentaires sans problème.
      Bon mois d'Avril!!!

      Διαγραφή
  23. Μ άρεσε τόσο η ιστορία σου που παρ όλο ότι δεν είμαι καθόλου γλυκατζού θα ψάξω στην Κω αν υπάρχουν ακόμα αυτές οι καραμέλες !!! Είναι αλήθεια πως τα αρώματα της παιδικής μας ηλικίας μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας και γι αυτό η διήγηση αυτή είναι πολύ τρυφερή και θα έλεγα να μας ξαναγράψεις κάτι τόσο όμορφο !!!!Καλό Πάσχα και η αγάπη της Ανάστασης να σε συντροφεύει για όλη σου τη ζωή !!!! Σε φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, ναί Ράνια μου! Πώς δεν το σκέφθηκα; αφού έχετε γνωστούς στην Κώ, θα χαιρόμουν πολύ να μάθω εάν υπάρχουν ακόμα αυτές οι καραμέλες! Χαίρομαι που σου άρεσε το μικρό μου διήγημα και σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
      Πολλά φιλιά και καλή Ανάσταση!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...