Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Για πέταμα? ή μήπως όχι?


Τακτοποιώντας προ ημερών ένα μπουφεδάκι της μητέρας μου, βρήκα, μεταξύ άλλων, και ένα παμπάλαιο πιατάκι (ήταν της γιαγιάς ! ). 
Κάποια άλλη ίσως να το πετούσε. Σιγά το κειμήλιο !!! Τί να το κάνεις ένα παράταιρο μοναχικό πιατάκι και μάλιστα ξεθωριασμένο από τα χρόνια ? Ένα απομεινάρι από κάποιο σερβίτσιο του καφέ της δεκαετίας του ’50 ? Κι όμως, εμένα, εκτός του ότι ανήκε στην γιαγιά μου, μου άρεσε και το σχήμα του, και έτσι σκέφθηκα να το ‘αναπαλαιώσω’ !!!!  

 

Πρώτα θέλησα να αποκαταστήσω το χρυσό σχέδιο που είχε ξεθωριάσει (αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να υπολογίσει πόσες φορές να έχει πλυθεί αυτό το πιατάκι μέσα σε 60 περίπου χρόνια ???).  
Δεν είχα κάποιο ειδικό χρώμα για πορσελάνη ή γυαλί και έτσι χρησιμοποίησα ένα απλό μεταλλιζέ χρυσό.
Έπειτα του έκανα découpage  με μικρά ανθάκια από χαρτοπετσέτα.  Δυστυχώς, δεν σκέφθηκα καν να χρησιμοποιήσω την ειδική κόλλα découpage για πορσελάνη (παρ’όλο που είχα).
 
Στην συνέχεια είχα κι άλλο πρόβλημα. Αφού διόρθωσα τις χρυσές γραμμές και το πέρασα με βερνίκι, όταν στέγνωσε φαινόταν κιτρινισμένο και αναγκάστηκα να το ξύσω γύρω-γύρω από τα μοτίβα.  Χρησιμοποίησα τότε 3 χέρια βερνίκι σε σπρέι . Στο τέλος όμως κόλλαγε όταν το έπιανα. Κι έτσι, το πέρασα και ένα βερνίκι με πινέλο. 
 

 Θα χαιρόμουν πολύ εάν, όσες έχετε κάνει découpage σε πορσελάνη, μπορούσατε να μου δώσετε καμιά συμβουλή. Πώς γίνεται να μην αλλοιωθεί η πορσελάνη από το βερνίκι ? Μήπως δεν πρέπει να καλύπτεται ολόκληρη η επιφάνεια  παρά μόνο τα μοτίβα ?   
 ***************************

Φτιάχνοντας το πιατάκι, το μάτι μου έπεσε σ’ένα μικρό βάζο στην άκρη του πάγκου μου. ΄Ηταν ένα, απλό, ολόλευκο βαζάκι από πορσελάνη, που το είχα πάρα πολλά χρόνια, αλλά πρόσφατα είχε σπάσει το στόμιό του. 
Δεν το είχα όμως ακόμα πετάξει γιατί...ήταν από τα αγαπημένα μου.
Τότε σκέφθηκα να το ταιριάξω με το πιατάκι. 

Αφού ίσιωσα όσο μπορούσα το στόμιο με μια μικρή πένσα 
 
το ‘έντυσα’ με πηλό και στην συνέχεια το πέρασα με μια πάστα διαμόρφωσης.
Του έκανα découpage με τα ανθάκια από την ίδια χαρτοπετσέτα και το πέρασα με χρυσό (ίσως να ήταν καλύτερο αν το είχα αφήσει λευκό).

 Δεν έγινε ένα χαριτωμένο ‘ρετρό’ διακοσμητικό σετάκι ?

***************************

Και θα τελειώσω την σημερινή μου ανάρτηση μ' ένα ακόμα τσακισμένο αντικείμενο... ένα ποτήρι από το σερβίτσιο μου ράγισε και σκέφθηκα να δοκιμάσω να το κάνω φωτοφόρο για ρεσώ.  
Αντί για ριζόχαρτο χρησιμοποίησα ένα ανοιχτοπράσινο 'τσιγαρόχαρτο' με το οποίο ήταν τυλιγμένο κάποιο δώρο που είχα λάβει.
Και από πάνω έκανα decoupage με χαρτοπετσέτα με μπορντώ ανθάκια.
Λίγο χρυσό στα λουλουδάκια, στο χείλος του ποτηριού και στην βάση του...κι΄έτοιμο !!!! 
Αυτά έφτιαξα στην διάρκεια του βροχερού και κρύου τριημέρου. 
Μιά μόνο βόλτα κάναμε την Καθαρά Δευτέρα αλλά χαρταετό δεν είδα στον ουρανό, (τουλάχιστον εκείνην την ώρα) παρά μόνο έναν τσακισμένο στα βράχια της παραλίας ! 
Κάποιος προφανώς προσπάθησε να τον σηκώσει,αλλά...του χρόνου πάλι !!

Ε, αυτό το απομεινάρι είναι σίγουρα.....για πέταμα !!! 

Καλή Σαρακοστή σε όλους !!!


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αμόλα καλούμπα !!!!!!!



Έφτασε η Καθαρά Δευτέρα !!  

Μία βόλτα στην εξοχή, αν μας το επιτρέψει ο καιρός, παρέα με συγγενείς και φίλους.

Decoupage  με χαρτοπετσέτα πάνω σε πάστα διαμόρφωσης 

Χρώματα παντού,  στην φύση, στο τραπέζι, στους πολύχρωμους χαρταετούς που θα γεμίσουν το ουρανό.


Ίσως μας επιτρέψουν να ξεφύγουμε για λίγο από την γκρίζα καθημερινότητα.
 Πηλός αυτοξηραινόμενος και ακρυλικά χρώματα

Εύχομαι να περάσετε όλοι όμορφα !!   
  

Σύνθεση πάνω σε βάση από ένα λαχταριστό σαλονικιό γεμιστό τσουρέκι !!!!
 (κι αφού το χαρήκαμε και το εξαφανίσαμε θα αρχίσουμε σε λίγες μέρες την νηστεία...)

Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή !!!!


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Λίγο απ’όλα

Τσικνοπέμπτη προχθές, και ήταν ευκαιρία για αρκετές φίλες να μας παρουσιάσουν  υπέροχες μάσκες που έχουν φτιάξει οι ίδιες.  Θαύμασα τις δημιουργίες της Βίκυς της Ποδηλάτησας, της Νάσιας , της Ελένης . Τί να πώ και για το αποκριάτικο αυγό της Πέπης.  ‘Ολα τους ήταν υπέροχα. Εγώ δεν έχω επιχειρήσει ποτέ να φτιάξω μάσκες, είναι κάτι που, ειλικρινά,  δεν με έχει ‘τραβήξει’ έως σήμερα, ίσως κάποια στιγμή το δοκιμάσω.  Δεν μπόρεσα όμως ποτέ να αντισταθώ στην αγορά κάποιας μάσκας, κάθε φορά που πήγαινα στην Βενετία.


‘Εχω μεν πεί στην Ρένα ότι το δικό μου συρτάρι (για την έκθεση την οποία όλες ευχόμαστε να μπορέσει να οργανώσει) έχει ξεκινήσει ,αλλά... θα αργήσει λίγο ακόμη για τον απλούστατο λόγο ότι μου αρέσει να καταπιάνομαι με διαφορετικά πράγματα συγχρόνως, ή παράλληλα (τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό...γιατί αφήνω αρκετά στην μέση...)  
Έτσι, την εβδομάδα που πέρασε, εκτός από τις καρδούλες, ξεσηκώθηκα από τις όμορφες δημιουργίες της Λίτσας και της Λαμπρινής   κι έφτιαξα κι εγώ λίγα μανιταράκια με τα οποία στόλισα κάποια γλαστράκια.


  Découpage σε πλαστική φόρμα από αγγλική χριστουγεννιάτικη πουτίγκα !!!!

Σήμερα το πρωϊ, στην διάρκεια μίας ‘βόλτας’ μου σε παλαιότερες αναρτήσεις μου, διαπίστωσα ότι είχα αμελήσει να παραλάβω ένα βραβείο. Οφείλω να ζητήσω συγνώμη από την αγαπημένη μου Tante Kiki που μου το είχε απονήμει. 
Κική μου, είμαι αδικαιολόγητη....σε είχα μεν ευχαριστήσει στα σχόλια, αλλά ξεχάστηκα εντελώς να περάσω να το πάρω.  Και θέλω να επανορθώσω αμέσως.
 
7 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: 

1) Εχω χορτάσει ταξίδια στο εξωτερικό αλλά δεν γνωρίζω πολλά μέρη στην   
    Ελλάδα (εκτός από αρκετά νησιά που επισκέφθηκα σε μικρή ηλικία)
2) Μου αρέσει να ασχολούμαι με τα λουλούδια στον κήπο.
3) Στο σχολείο έπαιρνα το 1ο βραβείο στα γερμανικά αλλά τώρα τα έχω ξεχάσει!
4) Μου αρέσει πολύ η Γενεαλογία και προσπαθώ να φτιάξω ένα Οικογενειακό Δένδρο.  
5) Ξενυχτάω για να κάνω τις αναρτήσεις μου !!
6) Είμαι Ελληνο-Γαλλίδα !!!
7) Σπάνια πηγαίνω κάπου χωρίς τον άντρα μου !!!!

Οφείλω επίσης να ζητήσω συγνώμη και από την αγαπημένη μου Ποδηλάτησα που μου χάρισε προ ημερών ένα υπέροχο Βραβείο γεμάτο Μελωδία. 
 Βίκυ μου, σ’ευχαριστώ πάρα πολύ ! Εσένα δεν σε είχα ξεχάσει, απλώς δυσκολευόμουν να επιλέξω τραγούδια. Είναι τόσα πολλά τα αγαπημένα μου ....Θα καταλήξω στα εξής: 

 

  

 

 

Δεν πρόλαβα να τελειώσω αυτήν την ανάρτηση και δέχτηκα δύο ακόμα βραβεία. Αυτήν την φορά με τίμησε η Λένα. Χίλια ευχαριστώ και σε σένα Λένα μου για την τιμή που μου κάνεις.  

 Κι εφόσον έχω ήδη παίξει το παιχνίδι με τις ερωτήσεις  δεν μου μένει παρά να σας   πώ 7 τυχαίες σκέψεις μου :

1.- Κλείδωσα την εξώπορτα ?
2.- Ξέχασα να μαζέψω τα ρούχα από την απλώστρα !
3.- Πού έχω βάλει τα δεύτερα γυαλιά μου ?
4.- Κάηκε η λάμπα στην σκάλα
5.- Πού θα πάει η κατάσταση?
6.- Μακάρι να έχει ωραίο καιρό αύριο
7.- Πώς να στολίσω την τούρτα μου ?

Επειδή όλα τα παραπάνω βραβεία έχουν ήδη κυκλοφορήσει πολύ στην γειτονιά, τα αφιερώνω σε όσες δεν τα έχουν πάρει ακόμα.

Επιτρέψτε μου να τελειώσω αυτήν την ανάρτηση με μιά σημαντική είδηση !!!
 
Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου !!!! Γίνομαι 59 ετών!!! Ε, καί ???? (που λέει  η Αχτίδα). 

Ευχαριστώ τον Θεό που με έχει καλά, εύχομαι  και ελπίζω να έχω αρκετά χρόνια μπροστά μου,  να τα ζήσω όσο καλύτερα μπορώ με τον αγαπημένο μου αντρούλη, να δω τα ακόμα άνεργα παιδιά μου να βρίσκουν εργασία,  να κάνουν οικογένεια, να προλάβω να δώ και κανένα εγγονάκι...
Τί άλλο να θέλω ;  Πάνω απ’όλα Υγεία για όλους, Αγάπη και Υπομονή για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όσα ακόμα μας περιμένουν  στην Ελλάδα, όποια κι αν είναι αυτά !!!  Και βέβαια να μπορώ, όσο γίνεται, να συνεχίσω να δημιουργώ και να συμμετέχω σ’αυτή την μεγάλη μπλογκογειτονιά !!!

Ελπίζω να περάσετε να κεραστείτε λίγη τούρτα !  
Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την υπέροχη συντροφιά που μου κρατάτε μέσα από τις σελίδες σας και μέσα από τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις μου. Σας ευχαριστώ επίσης, πάρα πολύ, όλους εσάς που στηρίξατε την κόρη μου ψηφίζοντας την συμμετοχή της στο διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.  'Οσοι επιθυμούν μπορούν ακόμα να ψηφίσουν έως 21/2.


Πολλά φιλιά και Καλό Σαββατοκύριακο !!
 

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αντιγραφή


Όταν πλέον έχεις εθιστεί στο decoupage, μέρα με την μέρα ψάχνεις να βρείς τί άλλο θα μπορούσες να κάνεις μ’αυτήν την υπέροχη τεχνική.   
 Και όταν έχεις κάποια αντικείμενα που τα αγαπάς εδώ και χρόνια αλλά η φθορά τα έχει αλλοιώσει, έχεις πιά την δυνατότητα να τα αντιγράψεις. 
Πώς ? Μα, απλά αντιγράφοντας μια εικόνα και εκτυπώνοντάς την είτε σε λεπτό χαρτί, είτε σε λευκή χαρτοπετσέτα. 
Σίγουρα, οι περισσότερες από εσάς που ασχολείστε με το decoupage δεν θα εκπλαγείτε... όμως είναι και οι φίλες που ξεκινούν τώρα και θα τους ενδιέφερε να μάθουν κάποια «κολπάκια».

Και μιάς και η ημέρα προσφέρεται, σκέφθηκα να σας δείξω ακόμα μια καρδούλα. 

Το μεταλλικό αυτό κουτάκι το είχα αγοράσει με καραμέλες σε κάποιο αεροδρόμιο επιστρέφοντας από επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.  Είχα πάρει 5-6 για μικροδωράκια σε φίλες και συναδέλφους. 
Αυτό όμως το κράτησα γιατί μου άρεσε πολύ.
 
Πέρασαν όμως τα χρόνια και η πανέμορφη εικόνα με το ζευγαράκι άρχισε να χαλάει. Κάποια στιγμή αποφάσισα να την αντιγράψω με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω. Πώς την αντέγραψα ??? Απλούστατα, την φωτοτύπησα. 

Και ιδού το αποτέλεσμα !!!!   
'Εβαψα χρυσή μιά παλιά γύψινη μπομπονιέρα και την μετέτρεψα σ'αυτήν την χαριτωμένη μπιζουτιερίτσα σε στυλ vintage.

Ένας άλλος τρόπος τον οποίο έχω εφαρμόσει είναι η φωτογράφιση ενός μοτίβου (και στην συνέχεια η αντιγραφή του σε χαρτί).  Κάποια στιγμή θα σας δείξω μερικά τέτοια μοτίβα ή μάλλον σας έδειξα ήδη δύο στην προηγούμενη ανάρτησή μου
(η μεγάλη καρδιά με το παραδεισένιο πουλί και η μικρή καρδιά από τούβλο).

Θα κλείσω την παρουσίαση των έργων μου με θέμα την ΚΑΡΔΙΑ, με λίγες ακόμα καρδούλες που έφτιαξα από πηλό (αφού μου τελείωσαν οι προηγούμενες)
 

αλλά και με αυτά τα βότσαλα
Το ένα, σε σχήμα καρδιάς,  απλώς το έβαψα κατακόκκινο. Το άλλο απλώς το γυάλισα με βερνίκι.  Σας ορκίζομαι ότι δεν το χάραξα εγώ !!!! Ετσι το βρήκα πριν λίγες ημέρες στην παραλία όπου το είχε ξεβράσει η φουρτουνιασμένη θάλασσα !!  

 
Δεν είναι εκπληκτικό το σχήμα της καρδιάς πάνω του ??????

Με όλη μου την ΑΓΑΠΗ !!!!

 Marie-Anne



Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΤΡΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ !!!

Με τα τρεχάματα που είχα από τις αρχές του χρόνου, και παρ' όλο που κατάφερα και έκανα κάποιες αναρτήσεις από τότε,  δεν ευκαίρισα να πάρω τα βραβεία με τα οποία με τίμησαν αγαπημένες φίλες.   Είμαι και λίγο αμελής, οφείλω να το ομολογήσω, όμως να που ήρθε η ώρα να τα στολίσω στο σπιτάκι μου. 

Από την αγαπημένη μου Πέπη πρώτα ήρθε το
Ενα βραβείο που μου έδωσε μεγάλη χαρά μέσα στην στεναχώρια της αρρώστιας της μητέρας μου. ΄Ημουν στο νοσοκομείο όταν το είδα μέσω του κινητού μου, αλλά φυσικά δεν μπορούσα να κάνω ανάρτηση, κι έτσι έμεινε τόσον καιρό να με περιμένει. 

Ας αρχίσω λοιπόν απ'αυτό απαντώντας στις ερωτήσεις 

1) ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ : Είμαι βιβλιοφάγος !! Διαβάζω συγχρόνως 2-3 βιβλία.. .ένα στο κρεβάτι, ένα στο σαλόνι, ενα από δώ κι από κεί !!! Ενα γαλλικό, ένα αγγλικό κι ένα ελληνικό !! Δυσκολεύομαι να ορίσω ένα αγαπημένο. Απ'αυτά που διάβασα πρόσφατα...

2) ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ   : Παρίσι
3) ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ  :  Η γαλλική μηλόπιτα tatin με παγωτό βανίλια!!!


4) ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΑΡΩΜΑ:  LAir du Temps της  Nina Ricci  
Μπουκαλάκια L'Air du Temps με decoupage
 5) ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ BLOG   : ΄Ολα όσα παρακολουθώ !

6) ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΠΟΤΕΣ :  Έχω να φορέσω μπότες εδώ και  20 χρόνια !!!!
7) ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ :  Η νότια Γαλλία !
  
  
8) ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ :  Στην βεράντα μου το καλοκαίρι, μπροστά στο τζάκι τον χειμώνα !!!

9) ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ : Κάθε είδους ριζότο !!!  (σας την έσκασα... δεν είναι γαλλικό !!!)

10) ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ :  Λατρεμένη Προβηγκία 

Λίγο αργότερα, η γλυκιά Χαριτίνη μου έκανε την τιμή να που απονείμει το βραβείο του δημιουργικού blogger

 

1.    What's your favorite song: La vie en Rose  
2.    What's your favorite desert: Σας το έδειξα παραπάνω !!!  
3.    What ticks you off: Η αχαριστία !!! Ο νεοπλουτισμός !!!
4.    When you're upset: Πάω να σκάσω!!!
5.    What's your favorite pet: Τα γατάκια, μόνο στον κήπο, όχι μέσα στο σπίτι !!!
6.    Black or White:  Μαύρο στο ντύσιμο αλλά και Black and White!!!! 
7.    Biggest fear:  Η αρρώστια !!!
8:    Everyday attitude: Σύνεση, συνεννόηση, αγάπη!!!!
9.    What's perfection:  Υπάρχει ????
10.  Guilty pleasure: Να μήν ξεφύγω κι εγώ......ΤΑ ΓΛΥΚΑ !!!
Τέλος, η αγαπημένη μου φίλη Βίκυ δημιούργησε ένα δικό της βραβείο με την μελωδική της καρδιά και μας το χάρησε με όλη της την αγάπη. 

Ευχαριστώ πολύ Βίκυ μου για την μεγάλη τιμή που μας έκανες ! Το έχω ήδη στολίσει στο σπιτάκι μου, από την πρώτη κι όλας ημέρα, αλλά δεν είχα προλάβει να κάνω αυτήν την ανάρτηση. 

Τώρα, που να τα στείλω αυτά τα βραβεία ? Νομίζω ότι τα έχω δεί σχεδόν παντού !! Με χαρά λοιπόν θα τα προσφέρω σε όσες θελήσουν να τα πάρουν και να μας πούν με την σειρά τους λίγα λόγια γι'αυτές. 

Με την ευκαιρία, και γιά όσους μου το ζήτησαν και έχουν την πρόθεση και την ευγενή καλοσύνη να ξαναψηφίσουν για την Κατερίνα, σας ενημερώνω ότι άνοιξε η νέα ψηφοφορία, η οποία γίνεται με εγγραφή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού έως 21/2. 

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι μια καλή Κυριακή !!!

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Καρδούλες !!!!


Του Αγίου Βαλεντίνου !!!
Ποτέ δεν γιορτάσαμε αυτήν την εορτή των ερωτευμένων. 
Η Αγάπη είναι καθημερινή υπόθεση και δεν μπαίνει σε πλαίσια. 

Καρδούλες όμως πάντα έφτιαχνα γιατί συμβολίζουν την ΑΓΑΠΗ.  
Και με αυτήν την ανάρτηση συμμετέχω
στον Δημιουργικό Διαγωνισμό της φίλης A PINK DREAMER

Ενα κουτάκι καρδούλα ήταν το πρώτο μου έργο decoupage όταν ξεκίνησα 
ως μέλος του Βάλε Φαντασία.  
 Μία καρδούλα ανάγλυφη και αρωματική ήταν η συμμετοχή μου 
στην Ανταλλαγή Δώρων της Ρένας Χριστοδούλου. 
 Δυστυχώς δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της!!! 
Χάθηκε μέσα από το γραμματοκιβώτιο της Βασιλικούλας
Το δικό της το δώρο το παρέλαβα προ ημερών. Είναι μια χαριτωμένη υφασμάτινη καρφιτσούλα.
 Την ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και της ξαναστέλνω μιά καινούργια καρδούλα μέσα σ'ένα κουτάκι που ήταν η πρώτη μου απόπειρα για κρακελέ. 
 
Ελπίζω αυτήν την φορά να φτάσει στον προορισμό της.

Και δύο vintage καρδούλες που έφτιαξα χθές.
 

Θυμάστε τον βολβό που είχα  βάλει στο νερό πριν τα Χριστούγεννα?? 
 
Ε, ναι λοιπόν, αυτός είναι, τα κατάφερε και άνθισε 
και το μικρό αυτό ζουμπούλι μοσχοβόλισε το σπίτι.
 
Ενα κομμάτι τούβλου, απ'αυτά που ξεβράζει η θάλασσα αφού πρώτα τα έχει στρογγυλέψει με τα κύμματά της. Απίστευτο σχήμα ...κι όμως αληθινό !!!
 Δεν μπορούσα παρά να το μετατρέψω κι αυτό σε μία vintage καρδούλα.
Και τέλος, δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτήν την ανάρτηση χωρίς να αφιερώσω αυτήν την καρδούλα στην αγαπημένη μου Χαρά που τα κάνει πάντα όλα με ΑΓΑΠΗ . 
 Χαρούλα, σε περιμένουμε να επιστρέψεις γρήγορα.

Με όλη μου την Αγάπη σε όλους και όλες σας !!!!

Marie-Anne



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...