Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Από το ένα συρτάρι στο άλλο....


 Και ένα , και δύο, και τρία συρτάρια... Και όχι μόνο !
Δώδεκα είναι τα συρταράκια του παλιού ρολ-τοπ που με ακολουθεί εδώ και σαράντα περίπου χρόνια, από σπίτι σε σπίτι. 
 
Σε κάθε μετακόμιση, αγνοούσα την γκρίνια του άντρα μου που θα προτιμούσε να το πετάξει στα σκουπίδια. «Τι την θέλεις την παλιο-αντίκα?»  μου έλεγε κάθε φορά.  Κι όμως, αυτά τα συρταράκια είναι γεμάτα από αναμνήσεις...από τα παιδικά και τα νεανικά μου χρόνια έως και τα πιο πρόσφατα. Τίγκα  στις φωτογραφίες και στα σουβενίρ....από το σχολείο, τον οδηγισμό, τις διακοπές, τις σπουδές, τα μωρά, τα οικογενειακά και επαγγελματικά ταξίδια. Πόσες φορές δεν είπα να καθίσω να καθαρίσω τα συρτάρια....αλλά κάθε φορά, χάζευα το περιεχόμενο, αναπολούσα τα παλιά και ξανάκλεινα το έπιπλο. Και τον τελευταίο καιρό,  κάθε φορά που το άνοιγα, τα συρταράκια μου θύμιζαν την Ρένα και την πρόσκληση-πρόκληση για τα 100 συρτάρια.

Μα, τί πιστέψατε από τον πρόλογό μου ????  
Ότι έβαλα χέρι στα συρταράκια ?
Ότι έφτιαξα όχι μόνο ένα αλλά και περισσότερα ??
 ‘Όχι βέβαια ! Δεν υπέκυψα στον πειρασμό  !!   Αυτό θα ήταν ιεροσυλία για μένα!
 Άστε που εάν χρησιμοποιούσα μερικά συρταράκια,  ο άντρας μου θα είχε πλέον κάθε λόγο να κομματιάσει το έπιπλο και να το ρίξει στο τζάκι για να κάνει και οικονομία στα κούτσουρα.....
 
Το συρτάρι «της Ρένας» το βρήκα στον δρόμο, δίπλα σε έναν κάδο.... πετάχτηκα από το αυτοκίνητο την ώρα που ήταν σταματημένο στο κόκκινο φανάρι και απλά το πήρα.... Τί κι αν με κοίταξαν περίεργα οι περαστικοί ?? Μισή ντροπή δική τους και μισή δική μου! Μόλις άναψε ο «Γρηγόρης»  με έχασαν από τα μάτια τους. Χαχαχα!!!!  Φαντάζεστε κάποιος απ’αυτούς να βρεθεί στην έκθεση των συρταριών στην Θεσσαλονίκη ?!  Τότε θα καταλάβει τον λόγο της αρπαγής του συρταριού....
μπορεί και να με αναγνωρίσει εάν με δει εκεί. Το σκέφτομαι και γελάω μόνη μου...!

 Έτσι λοιπόν, μία μέρα, και ενώ, στο μεταξύ, είχα σκεφθεί άλλο θέμα για το συρτάρι μου, μου ήρθε η ιδέα να ‘αξιοποιήσω’, για καλό σκοπό, μερικούς από τους κρυμμένους θησαυρούς μου και να τους μεταφέρω από το ένα συρτάρι στο άλλο (εξ ού και ο τίτλος αυτής της ανάρτησης),  

Και  τα σχολικά αναμνηστικά ήρθαν και ‘κόλλησαν’ πάνω στα φύλλα του παλιού λεξικού, στις φωτογραφίες, στα απομεινάρια φυτολογίων, και άλλες εικόνες ενός σχολείου μίας άλλης εποχής. 
 
 
Ελπίζω και εύχομαι να μείνουν  κολλημένα για αρκετά χρόνια ακόμα μέσα και πάνω σ’αυτό το «καινούργιο» συρτάρι που τα φιλοξένησε 
  και κάποιοι νεότεροι μαθητές να τα βλέπουν και να συνειδητοποιούν ότι παρ’ όλο που ζούμε πλέον στην εποχή των υπολογιστών, των κινητών τηλεφώνων, των ψηφιακών μηχανών,
  τα μολύβια, τα κραγιόνια, οι μπογιές,
 
 η γόμα, η ξύστρα, ο χάρακας, δεν μπορούν έτσι εύκολα να εκλείψουν.....  
 
Εύχομαι η έκθεση των συρταριών να έχει καλή επιτυχία! . 
 

Ευχαριστώ την αγαπημένη μας Ρένα για την πρόκληση/πρόσκληση συμμετοχής μας και φυσικά για όλη την οργάνωση και την προσωπική εργασία που προσφέρει για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης.

Πρίν κλείσω, θέλω να ευχαριστήσω την Πέπη και την Βιργινία για τις λίγες αλλά ωραίες ώρες που περάσαμε μαζί χθές το απόγευμα. 
Χάρηκα πάρα πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να τις γνωρίσω από κοντά και τις ευχαριστώ για τα υπέροχα δώρα που μου χάρησαν και που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. 

Λουλούδια και ένα υπέροχο Πασχαλινό αυγό από την Πέπη



Μυρωδάτα σαπουνάκια  και μία γλυκειά υφασμάτινη καρδούλά από την Βιργινία


 η οποία, εκτός από μία γευστικότατη σοκολατόπιτα,  μου έφερε και κάτι άλλο, που θα το δείτε όμως σε προσεχή ανάρτησή μου.


Τέλος, μ'αυτό το πρωτότυπο Πασχαλινό Αυγό που έφτιαξα από μία άδεια ινδική καρύδα (!)
θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους φίλους και όλες τις φίλες της υπέροχης μπλογκογειτονιάς μας,
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, Καλό Πάσχα 
και Καλή Ανάσταση !!

Με πολλή αγάπη !!!

61 σχόλια:

  1. καλα εκανες και σταματησες στο φαναρι κ γεμισες αυτο το συρταρι με τις αναμνησεις σου απο τα σχολικα χρονια,ευτυχως προλαβα κ εγω το τετραδιο κ το μολυβι,βλεπω σε λιγα χρονια μονο ipad θα εχουνε..χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασιλικούλα, αυτό σκέφθηκα κι εγώ και θέλησα να δείξω κάτι από τα παλιά. Ελπίζω να έχεις λάβει το δωράκι μου ??!!

      Διαγραφή
  2. καλημερα!υπεροχο εγινε......υπεροχα και τα υπολοιπα!..Καλη Ανασταση///Καλο Πασχα...γλυκια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν άρχισα να διαβάζω την ανάρτησή σου τρόμαξα.... πίστεψα ότι χάλασες αυτή την υπέροχη αντίκα (έχω και εγώ μια ίδια από τον πατέρα μου)… πιστεύω να μην υποκύψεις και να την έχεις για πάντα… εξάλλου έχει μέσα της «θησαυρούς» μιας ολόκληρης ζωής!!!! … και σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας μερικούς από αυτούς μέσα στο συρτάρι των «αναμνήσεων»!!!!

    Να χαίρεσαι το «πανέμορφα» δώρα σου…. από τα δύο αυτά υπέροχα κορίτσια!!!! που έχω και εγώ την τύχη να γνωρίζω και να εκτιμώ αφάνταστα!!!!!!

    Καλό Πάσχα… Καλή Ανάσταση… με υγεία και ευτυχία!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα το έκανα αυτό το λάθος με τίποτα, Βικούλα μου! Ελπίζω το συρτάρι των αναμνήσεών μου να τύχει καλής αποδοχής στην έκθεση. Εύχομαι να συναντηθούμε κι εμείς σύντομα !!! Καλή Ανάσταση !!

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ ΚΑΝΑΤΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΤΕΛΕΙΑ!!!ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΖΗΛΕΨΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΠΕΠΗ ΕΓΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΟΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Νάσια μου ! Εχεις δίκαιο, είναι πολλοί αυτοί που πετάνε ωραία πράγματα χωρίς να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Κι εγώ βρήκα πρόσφατα δύο ωραιότατα κρυστάλλινα τα οποία είχαν αφήσει δίπλα σ'έναν κάδο !!!! Καλό Πάσχα !!

      Διαγραφή
  5. Έγινε εξαιρετικό το συρτάρι σου, Μαριάννα μου! Απίθανο έργο τέχνης!!
    Επίσης και τα δωράκια που απέκτησες από τα κορίτσια πάρα πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα το έλεγα έργο τέχνης γλυκιά μου Αναστασία χαίρομαι όμως που το βλέπεις εσύ έτσι! Νά'σαι καλά και καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
  6. Να το πω??!! Από κοντά είναι καλύτερο!!!!!! Σ'ευχαριστώ από την καρδιά μου για την τιμή που μου έκανες ! Να'σαι πάντα καλά, με υγεία και χαρά στο πανέμορφο ζεστό σπιτικό σου! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπούλα μου, ευχαριστώ πολύ πολύ !!! χάρηκα πάρα πολύ για την συνάντησή μας !! Φιλάκια πολλά !

      Διαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΣΟΥ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.... ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΞΕΓΝΟΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΘΩΌΤΗΤΑ... ΜΎΡΙΣΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ!!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΑ ......ΤΟ ΔΕ ΑΥΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΟΜΟΡΦΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Νένα μου. Χαίρομαι πολύ εάν το συρτάρι μου πέτυχε τον στόχο του ! Φιλάκια !

      Διαγραφή
  8. Παρα πολύ ωραία τα συρτάρια σου!! μας γεμισες αναμνήσεις! τόσο όμορφα! και εγω απο δω ευχομαι τα καλύτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά 'Αννα μου ! Σου στέλνω τις καλύτερες ευχές μου!

      Διαγραφή
  9. Πολυ ομορφη η ιδεα σου Μαριαννα μου να φτιξεις ενα νοσταλγικο συρταρι!Να χαρεις τα δωρακια σου και να περασεις ομορφα τις Αγιες μερες που ερχονται!Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύα μου, για άλλο είχα ξεκινήσει αλλά πράγματι μ'έπιασε η νοσταλγία όταν ξαναείδα τα παλιά μου σχολικά 'σύνεργα'. Να περάσεις κι εσύ ένα όμορφο Πάσχα! Φιλάκια !

      Διαγραφή
  10. ΜΟΥ ΚΟΠΗΚΕ Η ΑΝΑΣΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΟ ΕΠΙΠΛΑΚΙ!!!!!!
    ΕΙΠΑ, ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕ, ΘΕΛΩ ΞΥΛΟ ΜΕΤΑ!!!!!!!!
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΩΟ!!!!! ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!!!!!!
    ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΣ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΣΟΥ!!!!!!
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΑΣ, ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ, ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, άργησα λίγο αλλά το έφτιαξα, έστω αυτό το ένα συρτάρι! Χαίρομαι που σε άγγιξαν κι εσένα τα 'αναμνηστικά' μου.
      Μακάρι να είχα βρεί ένα σαράβαλλο ρολ-τοπ πεταμένο και να είχα 12 συρταράκια να φτιάξω (θα ξεπερνούσα και την Ποδηλάτισσά μας έτσι, χαχαχα!!!!)
      Σε περίπτωση που βρεθεί άλλο ένα έγκαιρα, έχω έτοιμο ένα θέμα να το φτιάξω !!!!
      Φιλάκια πολλά !

      Διαγραφή
    2. Ε, καλά, τώρα.....δεν ξέρω τί έγινε !!!! Σου είχα γράψει απάντηση και εξαφανίστηκε !!!!!!!!!!!! (από περιέργεια και μόνο, πες μου σε παρακαλώ άν πρόλαβες να την δείς). Είχα απαντήσει και στην Χαρά και είχα αρχίσει να απαντώ και στην Mani di Fata.......
      Επειδή όμως δεν είμαι στο σπίτι αλλά σας γράφω από το laptop της κόρης μου που δεν το έχω συνηθίσει, διόλου απίθανο να πάτησα εγώ κάτι κατά λάθος.

      Σου έλεγα Ρενάκι, ότι χαίρομαι που σε άγγιξαν τα σχολικά μου 'αναμνηστικά' και μακάρι να είχα βρεί πεταμένο ένα παλιό ρολ-τοπ ώστε να έφτιαχνα και τα 12 συρταράκια του (και να ξεπερνούσα ακόμα και την Ποδηλάτισσα σε συμμετοχές)χαχαχα ! Φιλάκια πολλά !

      Διαγραφή
    3. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΟΝΤΑ!!!!!!!
      ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΩ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΩ ΣΕ ΟΣΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ!!!!!
      ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΑΛΛΟ!!!!!!
      ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ!!!!!!!!!
      ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. Χαίρομαι που η συνάντηση ήταν όπως αναμενόταν (ναι είχα ενημέρωση...)φυσικό επόμενο η ανταλλαγή των δώρων...όσο για το συρτάρι...πόσα μπορεί να θυμίζει σε όλες εμάς τις συμμαθήτριες!
    τα νέα παιδιά έχουν άλλα βιώματα
    Μπράβο Μαριαννάκι!Καλή Μεγαλοβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστε έτσι, έ??? Σχεδόν συμμαθήτρια, θα χαρώ αφάνταστα να βρεθούμε κάποια στιγή!!! Σας ξύπνησα αναμνήσεις ? Ωραίες δεν είναι ??? Ευχαριστώ Χαρούλα! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
      Φιλάκια !!!!

      Διαγραφή
    2. Μήπως τρελλάθηκε ο Blogger ? Τώρα μου επανεμφάνησε την απάντησή μου στην Ρένα και σε σένα !!!! Πάλι καλά.....

      Διαγραφή
  12. Το ειχα πει απο παλια...οτιαπο απλο συρταρι θα γινοταν εργο τεχνης!Μερικα πραγματα ειναι πολυ τυχερα.Φαντασου να ειχες περασει αργα απο τον καδο οταν ολα θα ηταν τακτοποιημενα...Ομως πιστευω πως κατι λειπει.Οι ηχοι λειπουν Μαρι Ανν...Τα τραγουδια...η φωνη του Σταυρου Ζωρα...εσενα που σε ξερω τοσο λιγο...Adamo...christof...Nansy Sinatra...my baby shoote me!εy down...bang bang.Τα δακρυα εκει στο κοριτσιστικο ροζ δαντελλε κρεββατι,στο τρανζιστορ σιγανα Πουλοπουλος...ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ,ΚΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ,ΕΙΔΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ φιλακια Ιωαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως λέω παραπάνω στην Ρένα, ήμουν στην φάση που σου απαντούσα όταν εξαφανίστηκαν τα σχόλιά μου! Ευχαριστώ πολύ Ιωάννα μου για τα καλά σου λόγια. Εχεις δίκαιο για την μουσική υπόκρουση, στην ανάρτηση εννοώ, δεν το σκέφθηκα... τί όμως να πρωτοδιάλεγα από τα τόσα αγαπημένα τραγούδια της εποχής εκείνης ????
      Καλό Πάσχα καλή μου! Ζηλεύω που δεν μπορώ να δώ τα υπέροχα αυγουλάκια σου ! Στείλε μου καμιά φωτό με mail ...χαχα !!!

      Διαγραφή
  13. Πολύ ωραίο το συρτάρι σου και τα Πασχαλινά σου!!!
    Καλή βδομάδα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΑΡΙΑΝΝ ΜΟΥ,
    ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ!!!!!!! ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. My dear Ines, I wish you a very Happy Easter !!!!
    Here in Greece we will celebrate our Easter next Sunday 15 April. Thanks for your kind wishes !
    Feliz Pascoa !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εφάκι μου, νά'σαι καλά !!!! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν τα σουβενίρ μου όπως τα έστησα στο συρτάρι μου ! Φιλάκια πολλά και Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και σε σένα! Να περάσεις όμορφα με την οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Marie-Anne, you know that I love your work but these eggs are so amazing and the rooster on the empty coconut is fabulous. I love them all. Lucky you found that drawer, sure did come in handy, good work. Drawers are very popular here. Thank you so much for visiting me and Happy Easter to you also...Lu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much Lu ! I ought to tell you that although I made the coconut egg, the other one was offered to me by my blog friend Pepi http://dhmiourgieskardias.blogspot.com/
      You should visit her blog. She does marvellous things !!!
      Thanks for your Easter wishes !!!

      Διαγραφή
  19. Πολύ όμορφο το συρτάρι και γεμάτο αναμνήσεις. Καλή Ανάσταση σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ πολύ όμορφο! Μπράβο! Καλή ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάθε τέλος είναι και μια αρχή! Κάθε σταύρωση και μια ανάσταση! Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβώς είναι Κάτια μου ! Πολλά φιλιά και Καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή
  22. Πανέμορφο το συρτάρι, γεμάτο αναμνήσεις!Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ευχαριστώ Αναστασία μου! Τις αναμνήσεις μου στέλνω για καλό σκοπό ! Καλή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ!!!
    ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ!!!ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ!!!
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!
    ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μου την ! Σ'ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου ! Καλή Ανάσταση ! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  25. Πολύ όμορφο με τευφερότητα για τα μαθητικά χρόνια το συρταράκι σου!
    Πολύ γλυκά τα δώρα!
    Καλό Πάσχα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μου ! Καλό Πάσχα και σε σένα ! Φιλάκια !

      Διαγραφή
  26. Εξαιρετικα ολα!!!Καλο Πασχα να εχεις γλυκια μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευχαριστώ Κατερίνα μου ! Επίσης !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Mαριάννα,σου γράφω εδώ και τα δυο μπλογκ της Μαριέλας:

    www.marielartwork.blogspot.com-για τη ζωγραφική της

    www.marielartcourse.blogspot.com-για τα μαθήματα

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα Μαριάννα, πολύ όμορφη η δουλειά σου! Εξαιρετικό αυτό το συρτάρι! Βλέπω ότι σου έδωσε τα μπλογκ μου η Ελένη πιο πάνω... σε περιμένω! Καλό Πάσχα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μαριαννα μου υπεροχο το συρταρισου! Μολις το ειδα θυμηθηκα το τραγουδι: μα εγω θα εδυνα τα παντα να γινομουνα..........
    στις ιδιες ταξεις στα ιδια θρανια, με τους συμμαθητες μου νακανω αστεια και τους καθηγητες που κοιταζουν καχυποπτα, ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ Τ'ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΛΤΑ!!!!
    Ετσι και το συρταρι σου ειναι γεματο αναμνησεις πολυτιμες!!!
    Πολυ μου αρεσε η ιδεα σου! Μπραβο! Καλη επιτυχια να εχει η εκθεση!
    Καλο Πασχα γλυκια μου Μαριαννα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Gracias por tu visita y comentario, tu tambien tienes unos trabajos preciosos.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Mαριαννα μου ενα σχολιο σου ελαβα στις 10/04!, για τα κηροπηγια μου με τα κουτια απο τα cd και που αναρωτιεσαι αν ειναι επικυνδινο να παρει φωτια! Μια και το εφερε η συζητηση, δεν εχει ιδιαιτερο κινδυνο! Τοσο οσο και τα αλλα κερια! Αλλο σχολιο σου, δεν βλεπω!!!!! Αν θες κατι, γραψε μου!!!!!Φιλακια κουκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαιρούλα ! Αυτό το πρώτο σχόλιο είχε 'εξαφανιστεί' για λίγη ώρα και δεν το έβλεπα...γι αυτό σε ρώτησα ! Νά'σαι καλά, καλή μου !!

      Διαγραφή
  33. Γειά σου Μαριάννα μου γλυκειά !!! Έχεις δίκιο...δέν πρέπει να τα γράφω αφού δέν είμαι σίγουρη...προσπάθησα να διασταυρώσω γρήγορα τις πληροφορίες μου και δέν ήταν σωστές τελικά...τί να σου λέω τώρα..έκανα διάφορα ψαξίματα αλλά όχι σωστά...βλέπεις βιαζόμουνα ...πάντως σε μερικά λουλούδια γνώριζα μόνο την αγγλική ονομασία και όταν τα μετέφρασα στο google μου τα έβγαλε λάθος τελικά !!!! Πολύ καλά έκανες και μου τα έγραψες για να τα ξέρω απο εδώ και πέρα !!!! Πολύ χάρηκα άν και έκανα βλακεία όντως και πρέπει να την διορθώσω..θα το αναφέρω στην επόμενη ανάρτηση !!! Τί τα θέλω...μου αρέσουν τρελά τα λουλούδια αλλά δέν έχω ασχοληθεί ακόμα ουσιαστικά μαζί τους.. και πολλά απο αυτά μοιάζουν αρκετά...θέλω να δώσω και πληροφορίες τρομάρα μου...:οD Σε ευχαριστώ πολύ...χαίρομαι να με διορθώνουν και να μαθαίνω !!! Άχ...πολύ ωραία η ανάρτησή σου για το παλιό σου έπιπλο που παρεπιπτόντως μου αρέσει πολύ... και το συρτάρι σου πολύ όμορφο ακι καλλιτεχνικό !!!!! Μπράβο και πάλι μπράβο για την αφοσίωσή σου σε αυτόν τον σκοπό !!! Άααχ...έχει γεμίσει αγγέλους η γειτονιά μας !!!!!
    Καλή φωτεινή Ανάσταση !!!
    Με πολύ εκτίμηση !!! Μυρσίνη ! :ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αχ, ευτυχώς τη γλύτωσε το ρολτοπ, γιατί είναι πανέμορφο!!! :) Υπέροχο είναι όμως και το συρτάρι που έφτιαξες!!! Υπέροχη τεχνική και καταπληκτικό το αποτέλεσμα! Καλό Πάσχα, Μαριάννα και καλές δημιουργίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έγινε πολύ ιδιαίτερο το συρτάρι σου!! Εύχομαι κι εγώ να πιάσει τόπο ο κόπος σου κι όσων άλλων μπήκαν στη διαδικασία να μεταμορφώσουν τα συρταράκια τους!! Να πάνε όλα καλά με την έκθεση :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ..υπεροχο το συρταρι..εκλεισες ολα τα καλα χρονια..νοσταλγια,ομορφες εικονες,τετραδιο..ολα αυτα ειναι ευλογημενα..να σε καλα καρδια μου..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!
    ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΣΟΥ!!!!!!
    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΕΣ;
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...