Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μικρές, μεγάλες, κοντές, ψηλές...και δύο βραβεία !

...μονόχρωμες, δίχρωμες, απλές, πλουμιστές...αλλά άοσμες !!!! 
Είναι όμως τόσο όμορφες !!! 
Σας έχω πει πόσο πολύ αγαπώ τις τουλίπες ????   
Σας είχα δείξει τις πρώτες που άνθισαν φέτος
  αλλά στην συνέχεια άρχισαν να βγαίνουν σιγά-σιγά και οι υπόλοιπες

 Decoupage με χαρτοπετσέτα σε μεταλλικό ποτιστηράκι
  
 
  
Τουλίπες 'παπαγάλλοι'
 
 Δεν φαίνεται πολύ καθαρά στην φωτογραφία, αλλά η μαύρη τουλίπα είναι πολύ ιδιαίτερη !

Εδώ και πολλά χρόνια, κάποιοι συνεργάτες από την Ολλανδία, μου έστελναν κάθε Νοέμβριο ένα δεματάκι με 100 βολβούς (δέκα βολβούς από δέκα διαφορετικές ποικιλίες τουλίπας) !!!!  
Πάντα χάριζα λίγες σε φίλες, συγγενείς και γειτόνισσες, αλλά πάντα είχα μπόλικες να φυτέψω. 
Με τα χρόνια, μερικές πολλαπλασιάστηκαν, ενώ αντίθετα άλλες δεν άντεξαν. Κάποιες σάπισαν, κάποιες άλλες τις κατέστρεψα εγώ αφού σκάλιζα το χώμα σε σημεία που δεν θυμόμουν ότι υπήρχαν οι βολβοί (!), κάποιες ήταν φυτευμένες σχεδόν επιφανειακά και ξεράθηκαν και άλλες, που δεν προλάβαινα να "αποκεφαλίσω" έχαναν την δύναμή τους και δεν ξαναφύτρωναν. 
Το γνωρίζετε αυτό ?  Όταν τελειώσει η άνθιση της τουλίπας, η οποία δυστυχώς κρατάει πολύ λίγες ημέρες, πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κοπεί ο μίσχος της ψηλά, πριν σποριάσει και καταστραφεί.
 

'Ετσι λοιπόν χρειάζεται αυτή η φροντίδα στον κήπο εάν θέλεις να διατηρηθούν οι βολβοί για τον επόμενο χρόνο χωρίς να χάσουν την δύναμή τους.

            

Εύχομαι και ελπίζω οι φετεινές μου τουλίπες να 'προκόψουν' και να πολλαπλασιαστούν διότι, ως συνταξιούχος πλέον, από φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα ξαναλάβω δεματάκι με βολβούς από την Ολλανδία...!!!!!  Όλα τα ωραία έχουν κι ένα τέλος....

Κλείνω αυτήν την ανάρτηση με δύο βραβειάκια που μου απένειμε η γλυκιά μας Μαρία από της Γυναικεία Υπόθεση λίγο πριν το Πάσχα.

Το τόσο χαριτωμένο


Και το βραβείο για τα υπέροχα blogs.

Μαράκι μου, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που με τίμησες με αυτά τα δύο βραβεία. Να είσαι καλά και να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου. 

Με την σειρά μου θα έπρεπε να τα απονείμω σε κάποια άλλα  blogs, αλλά βλέπω ότι τα έχετε ήδη λάβει σχεδόν όλοι. !  Τα χαρίζω λοιπόν σε όλους μου τους αναγνώστες γιατί τα αξίζουν πραγματικά όλοι. 

Με όλη μου την αγάπη, 


15 σχόλια:

  1. Τι όμορφες φωτογραφίες!!! Έχεις τεράστια ποικιλία... και δεν έχει σημασία που είναι άοσμες είναι πολύ όμορφα λουλούδια! Υπέροχο και το ποτιστήρι για την φροντίδα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλές φορές έχω πει πως ζηλεύω όσους έχουν έστω κι ένα μικρό κομμάτι κήπο.Βέβαια χρειάζεται πολύ φροντίδα.Είναι πανέμορφα τα λουλούδια σου.Να τα χαίρεσαι,να τ'απολαμβάνεις και να μας τα δείχνεις να τ'απολαμβάνουμε κι εμείς.Τα ποτιστηράκια...τέλεια, σκέτη γλύκα.Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω φυτέψει και εγώ τουλίπες σε διάφορα σημεία του κήπου. Κάποιες έκαναν την εμφάνισή τους άλλες πάλι τις έχασα... Δεν το ήξερα αυτό το κόλπο. Πάντως ότι και να πούμε είναι πανέμορφες είτε είναι αληθινές είτε στόλισμα σε διάφορα αντικείμενα του σπιτιού!!! Να σημειώσω ακόμα ότι το σχήμα τους είναι πολύ εύχρηστο στις χειροτεχνίες. Όσο για την σύνταξη απόλαυσέ την έχουμε και εμείς εδώ πολλούς βολβούς τουλίπας. Να είσαι καλά!! Καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία "maitresse" (δεν είμαι και σίγουρη για την ορθογραφία της λέξης!!!) της τουλίπας.... μου είχε φέρει η κόρη μου πέρσι βολβούς απ' την Ολλανδία που ανθίζουν την Άνοιξη... ήταν υπέροχες!
    Όμως, ξέχασα η άμυαλη να τις φυτέψω φέτος! Καταστραφήκανε; Είναι για πέταμα οι βολβοί; Υπέροχες οι δικές σου και η μαύρη... το κάτι άλλο!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝ ΜΟΥ!!!!!!!!!! ΤΙ ΚΗΠΟΣ!!!!!!!!!!!!
    ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΛΙΠΑ...ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ!!!!!!!ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΝ ΝΤΕΛΟΝ.....
    ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΟΥΛΙΠΕΣ ΣΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!!!!!!!!ΤΙ ΟΜΟΡΦΕΣ!!!!!!!ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΖΕ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΛΙΠΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
    Ε! ΚΑΛΑ! ΤΟ ΠΟΤΙΣΤΗΡΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΑΠΙΘΑΝΟ!!!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι τουλίπες είναι υπέροχες! Είχα πάρει και εγώ κάποιους βολβούς από την Ολλανδία αλλά από τους συγκεκριμένους δε φύτρωσε ούτε μία... Οι δικές σου ευτυχώς είναι ολάνθιστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!!
    ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΤΟΥΛΙΠΕΣ ΣΟΥ!!!!!!
    ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ , ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΠΑΛΙ ΣΠΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν τα καταφερα ποτε με τις τουλιπες Μαριαννα μου αλλα οι δικες σου ειναι πανεμορφες!!Μου αρεσε πολύ η τουλιπα παπαγαλος αλλα και η μαυρη ειναι πολυ ιδιαιτερη!Πολυ ομορφο και το ποτιστηρι !Η πλευρα με τα πανσεδακια μου αρεσε πιο πολυ!Ισως γιατι οι αληθινες τουλιπες με εντυπωσιασαν πιο πολυ!Φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόλις έδεσα μωβ-ροζ κορδέλα σε ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ στεφάνι! Και ήρθαν οι ΤΟΥΛΙΠΕΣ!και με πήγαν σε μιά ανθαγορά του Παρισιού...και ειμαι εκει...δεν θέλω να γυρίσω...Φιλώ την κυρία που ντεκουπάρει απλά ποτιστήρια και τα κάνει γιά κλέψιμο...Ασφαλώς θα κλέψω και ΤΟΥΛΙΠΕΣ...Ιωαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λατρεύω τις αναρτήσεις σου. Είναι πάντα γεμάτες με τόσο χρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατ'αρχήν.. Χρόνια Πολλά!!!
    Δεύτερον.. Καλώς βρεθήκαμε.. :)
    Τρίτον.. Ξετρελάθηκα με τις τουλίπες σου!!!!!!!!!!! εγώ φέτος πρώτη φορά έβαλα τουλίπες και δυστυχώς μόνο 3 βολβούς.. αλλά εσύ τι συλλογή υπέροχη έχεις!!! φτου φτου.. πρέπει οπωσδήποτε να μας δώσεις μια φωτό για τον διαγωνισμό της Άνοιξης!!
    φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία και μεγάλη η ποικιλία από τουλίπες με επικεφαλής ....τους παπαγάλους.Ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια η τουλίπα , ακόμη και η άοσμη. Και η τουλίπα στο ποτηστήρι, εξ ίσου υπέροχη. Φιλιά και καλό Σ/Κ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ όσες φορές φύτεψα τουλίπες.....εξαφανίστηκαν, 2-3 φυλλαράκια πράσινα έβγαλαν κι από λουλούδι τίποτε. Είχα όμως θυμάμαι παλιότερα μεγάλο σουξέ στις γλαδιόλες....τις θεωρώ πιο εύκολες και πετυχημένες στην καλλιέργεια....Ο ΚΗΠΟΣ ΣΟΥ ΣΚΙΖΕΙ....Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε ζηλεύω έναν τέτοιο κήπο θα ήθελα να έχω...τον χώρο τον έχω αλλά πρέπει να μεγαλώσουν οι ποδοσφαιριστές μου λίγο ακόμη ώστε να πηγαίνουν στο γήπεδο και όχι να κάνουν το γκαζόν γήπεδο για όλη την γειτονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...