Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Πάμε θέατρο ?



Ανάμεσα στα δώρα που μας έκανε η κόρη μας την Πρωτοχρονιά ήταν και δύο εισιτήρια θεάτρου. Είχαμε πολύ καιρό να πάμε στο θέατρο, ιδιαίτερα από τότε που μετακομίσαμε στην ‘εξοχή’.    
Στις 3 Ιανουαρίου λοιπόν, σ’ένα κατάμεστο θέατρο, παρακολουθήσαμε μια παράσταση με ηθοποιούς τους οποίους γνωρίζαμε από την τηλεόραση αλλά πρώτη φορά βλέπαμε στην σκηνή.  Δεν θα σας πώ ούτε τους συμπαθέστατους ηθοποιούς, ούτε το έργο. 

Περάσαμε μιά ευχάριστη βραδιά αλλά η υπόθεση του έργου δεν μας προκάλεσε κανέναν προβληματισμό, δεν μας πέρασε κανένα μήνυμα, ούτε γελάσαμε ιδιαίτερα, ούτε κλάψαμε!
Εννοείται ότι δεν έχω κανέναν λόγο να δυσφημίσω το θέατρο...άλλωστε, όπως σας είπα, ήταν κατάμεστο, μέχρι και σε σκαμνάκια ήταν πάνω από 30 άτομα!



Μιάς που κάναμε όμως την αρχή,  χθές πήγαμε πάλι θέατρο... σ’ένα θέατρο όπου συνηθίζαμε να πηγαίνουμε πριν από 30 χρόνια (και βάλε...). Εδώ μιλάμε για άλλου είδους παράσταση.   
 
Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου, δύο υπέροχοι  ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, πλαισιωμένοι από τον αξιόλογο θίασο τους, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για ένα ποιοτικό θέατρο μέσα στις δύσκολες συνθήκες της εποχής, προσφέροντας τις υπέροχες ερμηνείες τους, σ’ένα έργο που πραγματεύεται τη διαφθορά της εξουσίας και την χειραγώγηση της πλειοψηφίας από τους διεφθαρμένους που κατέχουν τα πολιτικά αξιώματα.  



Πριν από 130 χρόνια...Νορβηγία, 1882. Η Εξουσία...Ο Τύπος...Η Πλειοψηφία...ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ...Σαν να μην πέρασε μια μέρα....

Το κορυφαίο, διαχρονικό έργο του Ερρίκου Ίψεν «Ο Εχθρός Του Λαού» σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία Στέφανου Ληναίου στο Θέατρο ΑΛΦΑ.



Σας συνιστώ να πάτε να το δείτε!

Λίγη ώρα πριν φύγουμε για το θέατρο, ένα πακετάκι μου παραδόθηκε από το τοπικό courier. Το περίμενα και δεν με εξέπληξε. Όταν όμως άνοιξα το πακέτο και είδα το όμορφο βιβλίο "CUPCAKES" της Αθηνάς Πάνου πραγματικά ενθουσιάστηκα!   
Είχα την τύχη να το κερδίσω στην κλήρωση που έκανε η καλή μας Ξανθή «Συνταγές της Ασπρούλας» και το περίμενα ανυπόμονα. Μα είναι τόσο ωραίο! Οι συνταγές του είναι τόσο για γλυκά όσο και για αλμυρά cupcakes και είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα αρχίσω να τις εκτελώ μία-μία !

Ξανθή μου, σ’ευχαριστώ πάρα πολύ, τόσο εσένα όσο και τις εκδόσεις Ψυχογιός που προσέφεραν τα βιβλία για τον διαγωνισμό σου.



Και τώρα θα σας δείξω μόνο μιά φωτογραφία, ένα αλλιώτικο –για μένα τουλάχιστον–κρακελέ, που όμοιό του δεν είχα ξαναδεί μέχρι πρόσφατα. 
Έχω ενθουσιαστεί  μ’αυτό το κρακελάρισμα που σου δίνει την αίσθηση της παλιάς πορσελάνης.  Δεν είναι ιδιαίτερα όμορφο?



Στην επόμενη ανάρτησή μου θα σας πώ περισσότερα... αφού προσπαθήσω να το καταφέρω κι εγώ!!!



Μέχρι τότε, σας εύχομαι ένα πολύ καλό Παρασκευο-Σαββατοκύριακο !

Και χρόνια πολλά στις Αντωνίες και Αντώνηδες που γιόρταζαν χθές, και τις Αθανασίες και τους Θανάσηδες που γιορτάζουν σήμερα !!!


28 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο το κρακελάρισμα όντως!!περιμενω να διαβασω περισσότερα!

    Οσο για το θέατρο , κι εγώ προσπαθώ να πηγαίνω να παρακολουθώ παραστάσεις. Εντάξει σίγουρα θα πέσεις και πανω σε κατι που δεν αξίζει, αλλά νομίζω ότι το θεατρο σε κανει και ξεχνας λίγο τα προβληματα της καθημερινότητας, πόσο μαλλον όταν παρακολουθείς σπουδαίους ηθοποιούς απο κοντά!
    Φιλιά και καλο ΣΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαριαννάκι μου, καλημέρα.....πίνω τον καφέ μου και σε διαβάζω. Χαίρομαι που αν και ζεις εκτός των "τειχών" καταφέρνεις και γεμίζεις τη ζωή σου με όμορφα πράγματα. Όπως το θέατρο.....Εγώ αντιθέτως, αν και ζω εντός των "τειχών", δεν καταφέρνω να πάω πουθενά με τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις μου. Ευτυχώς που έχω τις καλλιτεχνίες και τη μπλογκοπαρέα μας....την καλημέρα μου στον Νίκο που είναι η καλύτερη παρέα σου. (Το κρακελέ είναι δικό σου ?????....ή τώρα θα προσπαθήσεις να το κάνεις ???....δεν το κατάλαβα. Εγώ πάντως, αν δεν πάρω κανονικά μαθήματα...θα παρατήσω το "άθλημα" χα χα χα.) Καλημέρα και σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!!!
    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!
    ΔΤΣΤΥΧΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΛΙΓΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΚΕΛΕ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι ωραίο το κρακελέ σου!
    Το θέατρο μου αρέσει πολύ αλλά δυστυχώς δεν το συνηθίζουμε. Μου κάνει πολύ δύσκολο να πάω να πάρω τα εισητήρια! Ισως είμαι πιο πολύ της τελευταίας στιγμής! Αξίζει όμως!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύχομαι Μαριάννα μου να σας δίνονται συχνά τέτοιες ευκαιρίες!....
    Πράγματι το κρακελέ πολύ όμορφο!...θα περιμένω να δω και το δικό σου...
    και με οδηγίες αναλυτικές έ;!.....
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κρακελέ πράγματι πολύ φίνο και ιδιαίτερο, όσο για το βιβλίο των cupcakes ξεχειλίζει γλύκα απο το εξώφυλλο.....καλές δημιουργίες σου ευχόμαστε, σίγουρα θα περιμένουμε να μας τις παρουσιάσεις όσο για το θέατρο....οι καλές παραστάσεις είναι πάντα λίγες, οι εμπορικές, οι μέτριες και οι κακές δυστυχώς πλειοψηφούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σημαντικό είναι ότι βλέπεις θέατρο, Μαριαννούλα ! Θα δεις και αδιάφορες παραστάσεις, ενίοτε και κακές, αλλά μόνο ψάχνοντας θα βρεις τις παραστάσεις που αξίζουν ! Το λέω ως φανατική θεατρόφιλη ! Ληναίος - Φωτίου : κλασσική αξία !
    Το δε κρακελέ είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο ! Όταν το καταφέρεις, σφύριξε και σ΄εμάς τον τρόπο ! (χιχιχιχι). Και όσο για το δωράκι σου θα σου πω το εξής : Τα γλυκά στη γλύκα !!! Φιλιά πολλάαααα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με γεια το βιβλίο σου, Μαριάννα μου! Όσο για το θέατρο, δεν έχω να σχολιάσω κάτι περισσότερο, με κάλυψαν τα κορίτσια πιο πάνω με τα σχόλιά τους.

    Έχω όμως να σχολιάσω για το κρακελέ! Φαίνεται πανέμορφο και διαφορετικό από τα άλλα που έχω δει. Αν το κάνεις, θα ήθελα μια χάρη: επειδή δεν γνωρίζω τίποτα για την τεχνική και θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες για να τη δοκιμάσω, αν θα μπορούσες και δεν θα σου κάνει κόπο, συμπεριέλαβε στην ανάρτησή σου κάποιες πληροφορίες γύρω από την τεχνική και τα υλικά. Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων, τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο το θέατρο. Ωραίοι και οι Ληναίος - Φωτίου όποτε κι αν τους είδα.
    Πες μου όμως αν είχαν κόσμο...
    Γιατί τις περισσότερες φορές διαφημίζονται στα ΜΜΕ θεατρικά έργα χωρίς ενδιαφέρον ενώ άλλα που αξίζουν ούτε που ακούγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dear Marieanne, thanks for sharing some moments of greek theatre.Beautiful book.
    Have a lovely week end.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mαριάννα,χρειάζονται αυτές οι αποδράσεις στη ζωή μας και όταν είναι σε τόσο ποιοτικό έργο ακόμη καλύτερα,αλλά και κάποιες άλλες παραστάσεις γλυκαίνουν τις μέρες μας.

    Πολύ όμορφο το βιβλίο,πάντα τυχερή-περιμένουμε τις γλυκές δημιουργίες σου!

    Ασυνήθιστο κρακελέ και πολύ όμορφο,περιμένουμε νέα σου και οδηγίες.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Geia sou Marie-Anne! :) Thank you for sharing beautiful moments at the theatre and a lovely book! Happy crafting, and I'm looking forward to seeing your new work! :)
    Polla filia and have a lovely weekend!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το θετικό είναι ότι παρακολουθήσατε μία αξιόλογη παράσταση .Χρειάζεται κάπου -κάπου και μία έξοδος ! Το βιβλίο σου περιμένει τον "εκτελεστή " του και μεις να απολαύσουμε τις ΄γλυκές δημιουργίες σου . 'Οσο για το κρακελέ υπέροχο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πονηρούλα, νομιζω ότι κατάλαβα το κρακελέ! Το δοκίμασα κι εγώ και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες!! Δεν μου πολυπέτυχε, αλλά θα το δοκιμάσω πάλι!
    Οσο για το θέατρο όπου πήγατε, πολύ χαίρομαι που χαρήκατε την παράσταση! Τέτοιες έξοδοι, πραγματικά αξίζουν!
    Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μου αρέσει πολύ το θέατρο, αν και κατά καιρούς είδα και παραστάσεις που δεν μου είπαν τίποτα..
    Το κρακελέ είναι πάρα πολύ όμορφο!!
    Ναι, να αρχίσεις να εκτελείς συνταγές..το βιβλίο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον..φαντάζομαι τι νοστιμιές κρύβει μέσα!!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πανέμορφο το κρακελέ! Πράγματι δίνει την αίσθηση πορσελάνης!
    Συγχαρητήρια και για το δωράκι σου! Μόνο από το εξώφυλλο καταλαβαίνεις τι νοστιμιές έχει μέσα του!!
    Να περνάτε πολύ όμορφα!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χάρηκα πολύ που περάσατε ωραία!
    Μακάρι να σας δίνονται συχνά οι ευκαιρίες να βλέπετε θεατρικές παραστάσεις!

    Το κρακελέ μου άρεσε πολύ και το βιβλίο σίγουρα θα είναι πολύ ωραίο! Καλή επιτυχία στην κουζίνα Μαριαννάκι!

    Καλό Σ/Κ φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ωραία,που πέρασες όμορφα στο θέατρο-)))Εμένα μου αρέσει το καλοκαίρι πάρα πολύ!!!!
    όμορφο το κρακελέ που κέρδιες,και καλό διάβασμα-))
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα Μαριάν!Πάντα μού άρεσε τό θέατρο,αλλά τό καλοκαιρινό πιό πολύ!Πολύ ωραίο καί διαφορετικό τό κρακελέ!!Περιμένω νεώτερα!!Πολύ όμορφο το βιβλίο,πάντα τυχερή!!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μόλις ανάρτησα την λύση του αινίγματος. Η λύση στο αίνιγμα «Τι είναι αυτό που μπορείς να κρατήσεις χωρίς να το αγγίξεις;» είναι η ανάσα! Ευχαριστώ για την συμμετοχή και χάρηκα πολύ που σου αρέσουν τα αινίγματα και συμμετείχες. Δυστυχώς δεν βρήκες την σωστή απάντηση.
    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ληναίος - Φωτίου..... τι φοβερό δίδυμο!!!!! Κι' εγώ τους αγαπώ πολύ αλλά κι' εμείς δεν πάμε πια θέατρο από 'δω ψηλά στο βουνό!!!!!!!
    Περιμένω την τεχνική του νέου κρακελέ....
    Φιλάκια Μαριάννα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι καλές παραστάσεις σπανίζουν όπως και οι καλοί-ποιοτικοί ηθοποιοί.
    Ανυπομονούμε για το κρακελέ όπως και για την υλοποίηση των συνταγών του βιβλίου.Μην νομίζεις ότι θα μας....ξεφύγεις. Περιμένουμε ΚΑΙ συνταγές.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαίρομαι που περάσατε καλά γλυκούλα μου!! Το κρακελέ απίθανο πραγματικά!!Περιμένω να μας δείξεις και το δικό σου!!!Το βιβλίο σου , ίσως είναι το πιο χρήσιμο βιβλίο!!!!Περιμένω να μας πεις κι εμάς καμιά συνταγή που θα φτιάξεις...φιλάκια πολλά γλυκιά μού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δυστυχώς Μαριαννάκι,επιβιώνουν τα θέατρα που προωθούνται απο τις αμφιβόλου ποιότητος εκπομπές της TV,τα καλά φυσικά θάβονται,γιατί δε πουλάνε lifestyle. Κρίμα για ηθοποιούς της κλάσης Ληναίου-Φωτίου,που πάντα πάλεψαν στον ίδιο δύσκολο δρομο. Τους θυμάμαι απο τα χρόνια μου στην ΑΘήνα,Πατησίων και Στουρνάρη γωνία.Δυστυχώς εμείς στην επαρχία στερούμεθα τέτοιων διασκεδάσεων,εσείς ας το εκμεταλευεστε όσο μπορείτε.

    Περιμένω να δω το κρακελέ,που αντιστοιχεί και τις δημιουργίες σου απο το βιβλίο-δώρο.
    Φιλιά πολλά Κυριακάτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  25. ¸.•°♡♡⊱彡


    ░Ӈ░ƛ░Ƥ░Ƥ░Ƴ░

    S░U░N░D░A░Y░ !
    ¸.•°♡♡⊱彡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τι όμορφη τεχνική στο κρακελέ και γυαλίζει σαν να εχει φυλλα χρυσου!το θαυμάζω !Εγω με την μικρη δυσκολευομαι να πάω θεατρο ....
    τουλάχιστον περασατε ωραια στην δευτερη παρασταση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Περιμένω λοιπόν με λαχτάρα να δω και τα δικά σου σπιτάκια σε όλες τις μορφές!!!Το κρακελέ είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό!Καλώς δέχτηκες και το "νόστιμο " βιβλίο σου! Φέτος και εμένα με έχει πιάσει τρέλλα για καπ κεικς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλή εβδομάδα Μαριάννα μου,όμορφη και γλυκιά να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...