Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τα πρώτα λουλούδια της Άνοιξης

Γειά σας φίλες μου!
Κατ'αρχάς, θέλω να σας ευχαριστήσω όλες για τα καλά σας λόγια στην προηγούμενη ανάρτησή  μου. Δεν σας απάντησα ξεχωριστά στα σχόλιά σας αλλά φρόντισα να απαντήσω με email σε όλες όσες ενδιαφερθήκατε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο κρακελέ που με έχει πραγματικά γοητεύσει. Έστειλα email ακόμα και στις ανώνυμες που με ρώτησαν!  Δυσκολεύτηκα στην αρχή διότι είχα επικολλήσει την φωτογραφία του προϊόντος από το internet, έλαβα μηνύματα ότι τα emails  δεν είχαν περάσει και στην συνέχεια μου κόλλαγε ο υπολογιστής σε κάθε προσπάθεια να τα ξαναστείλω. Στις υπόλοιπες ζητώ συγγνώμη που δεν απάντησα αλλά...κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά ! Φυσικά, μην διστάσετε να με ρωτήσετε εάν ενδιαφέρεστε.
 Έκανα κι άλλες δοκιμές και δεν είχαν όλες το ίδιο αποτέλεσμα. Υποθέτω ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ποσότητα που βάζεις, ο χρόνος στεγνώματος, όπως μάλλον και το χρώμα που έχεις χρησιμοποιήσει κάτω απο την χαρτοπετσέτα. Όπως σας έχω ξαναπεί, εγώ μαθαίνω ψάχνοντας και δοκιμάζοντας.  Θα χαρώ πολύ εάν κάποιες μπορέσετε να μου πείτε κάτι από τη εμπειρία σας.

 

Πρίμουλα

 Η πρίμουλα πήρε το όνομά της από την ιδιότητα κάποιων ειδών της να ανθίζουν από τα πρώτα φυτά στο τέλος του χειμώνα και αρχή της άνοιξης. Η ονομασία της (πρίμουλα) σημαίνει «η μικρή πρώτη» . Η ιδιότητά της αυτή χάρισε το όνομα σε όλη την οικογένεια στην οποία ανήκει, την οικογένεια των πριμουλιδών. Από τα 50 και παραπάνω είδη ορισμένα μόνο είναι κατάλληλα για εσωτερικό χώρο, υπάρχουν ωστόσο πολλές ποικιλίες για να επιλέξετε. Προέρχονται από εύκρατες ζώνες, Ευρώπη και Κίνα. Έχουν πλούσια ανθοφορία, αλλά δεν ζουν πολύ. Τα φύλλα τους σχηματίζουν ροζέτες και συχνά καλύπτονται από χνούδι.

Οι πρίμουλες θέλουν μέρος φωτεινό έως ημισκιερό. Η δροσιά κάνει καλό στα άνθη. Διατηρείτε τις σταθερά υγρές με μαλακό ζεστό νερό, φροντίστε όμως να μην λιμνάζει το νερό στο πιατάκι. Θέλουν πολύ λίγο λίπασμα. Οι πρίμουλες με κυπελοειδές σχήμα ανθέων κρατάνε πιο πολύ. Μεταφυτέψτε τις μετά την ανθοφορία και βάλτε τις να ξεχειμωνιάσουν σε χαμηλή θερμοκρασία (10-12 °C). Κάποια είδη κήπου ανθίζουν  και την επόμενη χρονιά ξανά.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αλλά οι πιο κοινές είναι:
Primula obconica, είναι κυπελοειδής και κατάγεται από την Κεντρική Κίνα. Υπάρχει σε κόκκινο, ροζ, λευκό, μπλε χρώμα ή δίχρωμη. Μερικές ποικιλίες έχουν μικρούς αδένες στα φύλλα με αλλεργιογόνες εκκρίσεις.

Primula vulgaris με πολλές ποικιλίες συνήθως με κίτρινο κέντρο στα άνθη και οι οποίες σχηματίζουν μαξιλαράκια.
Πηγή: http://www.phyto.gr

Μία primula obconica αγόρασα λοιπόν κι εγώ προχθές, και όταν έφθασα στο σπίτι δεν έβρισκα άδειο κατάλληλο κασπώ να την βάλω.  

Σιγά το πράγμα, σκέφθηκα, θα φτιάξω ένα στα γρήγορα και θα λάβω και μέρος στον διαγωνισμό ανακύκλωσης της Αναστασίας μας. 
Μιά και δύο, κόβω το πάνω μέρος από ένα δοχείο γιαουρτιού,το περνάω δυό στρώσεις γυψόγαζα 
αφού στέγνωσε, το πέρασα με ακρυλικό στόκο, ένα ελαφρύ τρίψιμο, και αργότερα το έβαψα με πλαστικό χρώμα. Ακουλούθησε ένα γρήγορο ντεκουπάζ από υπόλοιπα χαρτοπετσέτας που μου είχαν περισσέψει, χρωμάτισα τα κενά με μολύβια ακουαρέλας

και το κασπώ μου ήταν έτοιμο να υποδεχθεί το χαριτωμένο μου λουλουδάκι
 
 Το συνηθίζω να χρησιμοποιώ πλαστικά δοχεία για να φτιάχνω κασπώ, όπως, εάν θυμάστε, αυτήν την φόρμα από μιά χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που είχα φέρει από το Λονδίνο !

Και μετά....θυμήθηκα ότι κάπου είχα μια χαρτοπετσέτα με....πρίμουλες!!!!

Κι έτσι έκανα άλλη μία ανακύκλωση!
Ένα βαζάκι από κάποια καλλυντική κρέμα που τελείωσε η κόρη μου και που έγινε ένα όμορφο κουτάκι για μπατονέτες!
 
Είχα στο μεταξύ φτιάξει και μια θήκη γυαλιών με χαρτοπετσέτα και κρακελέ one step και ήθελα να σας την δείξω.
Ζητώ συγγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών, τις έχω τραβήξει με το κινητό μου.

 Και μιάς και ξέφυγα από τις πρίμουλες και πέρασα σε άλλα λουλούδια, έχω κάτι ακόμα...όχι τίποτα σπουδαίο, αλλά μιάς που το έφτιαξα....
 Την πρωτοχρονιά, ο ασφαλιστής μας μου έκανε δώρο μιά επιτραπέζια agenda με την φίρμα του. 
Πού να ήξερε ο άνθρωπος ότι έχει να κάνει με ντεκουπατζού!  'Ετσι θα την άφηνα ?
Ένα πέρασμα με αστάρι και χρώμα
 decoupage με μιά όμορφη εικόνα, χρυσή πάστα και χρυσό ρελιέφ και η νέα μου agenda μεταμορφώθηκε σ'ένα ρομαντικό σημειωματάριο, 
 όμως...πολύ χρυσό, βρε παιδί μου!  
Χθές λοιπόν την ξανάπιασα, σκέφθηκα αρχικά να την αλλάξω εντελώς, αλλά μετά, για να είμαι ειλικρινής, βαρέθηκα. Κι έτσι πέρασα μόνο το πλαίσιο με σκούρο μπλέ ακρυλικό και το έτριψα αφήνονας να φαίνεται το χρυσό στο τελείωμα. 
Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και την καλή μας Ανεράϊδα για το πολύ ωραίο βιβλίο που μου έστειλε μαζί με  μια χαριτωμένη χειροποίητη καρτούλα. 
 Είχα καιρό να διαβάσω βιβλίο στα ελληνικά και πολύ το χάρηκα!  
Κοντεύω να το τελειώσω, Ανεράϊδα μου, σ'ευχαριστώ πολύ !!!

Αυτά για σήμερα... άλλα είχα σκοπό να σας δείξω και σε άλλα κατέληξα. 
Θα επανέλθω σύντομα, σας το υπόσχομαι !!!

Να είστε όλες καλά !
Καλό ξημέρωμα!
 







50 σχόλια:

  1. Καλημέρα...Μου άρεσαν όλα ..Πολύ όμορφα όλα..Και οι πληροφορίες για την πρίμουλα,πρώτη φορά ακούω αυτό το λουλούδι..Καλη επιτυχία στο διαγωνισμό..Να χαρείτε το δώρο της Ανεράιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ!!!!
    ΣΙΓΑ ΜΗ ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΕΣ ΓΛΑΣΤΡΑ ΕΣΥ!!
    Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΕΛΕΙΑ!!!!
    ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΚΕΛΕ!!!
    ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ!!!!!
    ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΡΟ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΟΟΟΟΟΟ ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΛΕΨΑ ΟΛΑ ....ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΡΑΒΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριάννα μου, μας έφερες την άνοιξη εδω στη Β.Ελλάδα που ακόμα δεν έχει σκάσει ούτε μπουμπούκι στις αμυγδαλιές μας.
    Πολύ όμορφα όλα οσα φτιάχνεις.
    καλημέρα φίλη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Μαριάννα μου!! Μα εφερες την Άνοιξη! Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες για το λουλούδι...Μου άρεσαν πολύ όλα αυτά που έφτιαξες! Το σημειωματάριο με το μπλε έγινε σούπερ..Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ...ΤΙ ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ;Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΥΠΕΡΟΧΗ!Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ!ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΘΗΚΗ ΓΥΑΛΙΩΝ .ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΑΛΛΗ.ΒΡΕ ΦΙΛΗΝΑΔΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.ΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ;ΦΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όλα είναι πάρα πολύ όμορφα!! Μπράβο!! Αλλά η ατζέντα είναι τέλεια!!!!! Μου έδωσες και εμένα μια πολύ ωραία ιδέα...κ ελπίζω να καταφέρω να την εφαρμόσω...και λέω καταφέρω, γιατί δεν είμαι και η πιο σχετική με το decoupage!! φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πωπω ομορφιές!! Η αντζέντα έγινε αγνώριστη αλλά και τα υπόλοιπα πανέμορφα Μαριάννα μου!
    Καλή συνέχεια! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν αφήνεις τίποτε αντεκουπάριστο...
    Είναι μην πάρεις φόρα. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!
    ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ!!!
    ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΙΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Les vraies fleurs sont belles mais celles de tes travaux sont superbes ! Et sur n'importe quel support !
    Bonne journée !
    Bises
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφα κι εμπνευσμένα τα έργα σου Μαριάννα μου!!!Υπέροχες οι μεταμορφώσεις σου!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτή την τεχνική,πρέπει να τη μάθω κι εγώ!!Με γοητεύουν κάθε φορά τα έργα σου!!!!Ιδιαίτερα,αυτά τα κασπώ σου,τα λάτρεψα!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Dear Marieanne, you did a wonderful job of recycling...i love everything!!!!And your creations are very romantic as i like it.
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α είναι να μην πάρεις φόρα εσύ !Είμαι περίεργη που αλλού θα κάνεις ντεκουπάζ ! Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου! Να σαι καλά να δημιουργείς! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Μαριάν μου!Πολύ όμορφη καί λουλουδιαστή η ανάρτησή σου!!Μού άρεσαν οι μεταμορφώσεις πού έκανες στά δύο μπώλ,η θήκη γιά τά γιαλιά έγινε υπέροχη,μού άρεσαν καί οι δύο εκδοχές τής αντζέντας,καί τό κρακελέ ,σού βγήκε πολύ πετυχημένο,δοκίμασε νά βάλης περισσότερο υλικό νά βγούν μεγαλύτερα τά σκασίματα,τό περιμένω μέ μεγάλη αγωνία νά τό δοκιμάσω!!Σέ ευχαριστώ γιά τό ιμέηλ,καί γιά τίς πληροφορίες πού νά τό βρώ!!!Καλό βράδυ γειτόνισσα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολυ ομορφη η θηκη γυαλιων.ΟΣο για τα λουλουδια τα λατρευω ολα!
    φιλακια,
    Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πω πω... τι όμορφα αντικείμενα!!! Χρυσοχέρα μου εσύ!! Μπράβο. Την ατζέντα την προτιμώ με τη δεύτερη μεταμόρφωση (με την προσθήκη του μπλε). Είχες δίκιο! Επίσης, η θήκη των γυαλιών έγινε σούπερ. Αναρωτιέμαι τι άλλο θα σκεφτείς! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. I LOVE primroses!!!! We will soon have them in bloom here in the woods (the yellow variety, primula vulgaris)!
    Your romantic and poetic creations are wonderful... as always! :)
    Polla filia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολυ ομορφη η αναρτηση Μαριαννα μου γεματη απο αρωματα!!!!!!!Αλλα η ατζεντα ειναι τελεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βρε, Μαριαννούλα είσαι καταπληκτική ! Απίστευτα καλοφτιαγμένα πράγματα βλέπω εδώ για πολλοστή φορά ! Τί κομψά και καλοδουλεμένα ! Χάρμα οφθαλμών !!! Μπράβο κοριτσάκι και πάλι μπράβο !
    (Κάποια στιγμή θα σε ενοχλήσω κι εγώ γι΄αυτό το υλικό χεχε, τί νόμιζες ότι θα το άφηνα να περάσει απαρατήρητο ;;; μου φαίνεται ότι θα ξεπουλήσει η εταιρία !!!)
    Φιλιά πολλά πολλά, μάγισσα του ντεκουπάζ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαριάννα μου όλα αυτά που έφτιαξες είναι πολύ όμορφα με κορυφαίο το σημειωματάριο.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι όμορφες, ανθισμένες δημιουργίες! Οι πρίμουλες υπέροχες, είτε ζωντανές είτε απεικονισμένες! Το σημειωματάριο άλλαξε όψη με την προσθήκη του "μπλε"!
    Γεια στα χέρια σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ποιος σε πιανει εσενα????!!!! :) όπως καθε φορα...το ενα πιο ωραιο απ το αλλο! πανατ μου αρεσει να σε "επισκεφτω"...ειναι ενθαρυντικο, κεφατο, διδακτικό, τοσο όμορφο και θετικό!!! σε ευχαριστω και για την δικια σου επισκεψη σε μενα!!! τα κανατακια ειναι απο χαρτι/χαρτονακι! :) θα σου στειλω με εμαιλ το σχεδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ ενδιαφέρον η ανάρτησή σου Μαριάννα!!! Όλα τα έργα σου είναι πανέμορφα....μπράβο σου!!!! Φιλάκια πολλά!!! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν θα σου πω πιο είναι πιο όμορφο η πρίμουλα η το κασπώ !!!Για τα υπόλοιπα αντικείμενα , πανέμορφα ! Ειλικρινά σας θαυμάζω !!
    Σε όλα τα απλά έδωσες ομορφιά και χάρη !( και το κασπώ που έκανες είναι πιο όμορφο από την πρίμουλα !!)στο είπα ,δεν άντεξα !Καλό βράδυ Μαριάννα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Marie Anne καλημέρα!!! Η ανάρτησή σου μας έφτιαξε την ημέρα, λουλουδιασμένη και πανέμορφη, τα χεράκια σου έχουνε κάνει θαύματα !!! Τώρα όλες θέλουμε να φτιάξουμε κασπώ και να μεταμορφώσουμε τις θήκες των γυαλιών μας....κάνε μας τη χάρη να δείξεις με λεπτομέρειες αυτή τη μεταμόρφωση και σε παρακαλούμε στείλε μας μεηλ για τη μάρκα του υλικού κρακελέ και που μπορούμε να το βρούμε για να μην αγοράζουμε άσχετα πράγματα....Σε φιλούμε και σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καταπληκτικές όλες οι δημιουργίες σου!!!!τις παρατηρώ με μεγάλη προσοχή!!!!να σαι καλά που τα μοιράζεσαι μαζί μας!!!! φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαριάννα,όμορφο λουλούδι,δε γνώριζα το όνομά της.
    Υπέροχα τα έργα σου!Η ατζέντα έγινε τέλεια με την προσθήκη μπλέ!
    Καλό μήνα-φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πάλι μεγαλούργησες. Κι έμαθα και το μάθημα Φυσικής Ιστορίας για τις πρίμουλες. Μου άρεσαν όλα....αλλά περισσότερο η ιδέα με τα πλαστικά κασπώ που έγιναν έργα τέχνης. Αύριο τρέχω για γυψόγαζες. Φιλιά πολλά, καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μαριάν μου, καλό μήνα!!!!
    Μου αρέσουν οι πρίμουλες και για μένα είναι ολόκληρη ιστορία πως τις γνώρισα...Πριν πολλά χρόνια, πήγαινα τον γιό μου πολύ συχνά στα λιμανάκια ανάμεσα Βουλιαγμένη και Βάρκιζα να αναπνεύσει ιώδιο για να του περάσει ο βήχας, ένα απόγευμα λοιπόν βρήκα πεσμένη εκει κάτω μία πρίμουλα μωβ μέσα στο γλαστράκι της, όπως την πουλάνε...Την μάζεψα και την φρόντισα, αγόρασα μάλιστα και άλλα χρώματα .Έκανα ολόκληρες συνθέσεις με αυτά τα όμορφα λουλουδάκια....
    Τα έργα σου ντεκουπάζ πολύ όμορφα όπως πάντα!!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. I love primula's. Have them in the garden. You are so creative, making all those nice decoupage projects.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Nice pictures showing both beautiful flowers and decoupage :) Hugs Hanne Bente

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. τα αγαπω τα λουλουδακια του χειμωνα!
    τι ομορφη η φωτογραφια που ανεβασες..τοσο ομορφια που φερνει ενα λουλουδι!
    καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλό μήνα Μαριάννα!!!πανέμορφα τα λουλουδάκια σου!!πολύ πολύ όμορφη η δουλειά σε όλα τα αντικείμενα!!!!μπράβο εγιναν τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλο μηνα!Τι θεσπεσια πραγματα εκανες παλι?!!!!Καλα που περασα μια βολτα και τα ειδα.Δεν μου το γραψες στα σχολια.Φιλια Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Marie Anne γλυκειά μου , χρυσοχέρα μου .. εντυπωσιάστηκα!!! μπράβο!! καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλό μήνα Μαριάννα μου,όμορφο και γλυκό γεμάτο υπέροχες δημιουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η μια φωτογραφία, πιο μαγική από την άλλη!!!
    Δεν έχω λόγια!!!
    Φιλάκια πολλά!!!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πανέμορφα όλα!!!! Μα να πάρεις το πλαστικό από το γιαουρτάκι!!! Και τι πανέμορφη μεταμόρφωση ήταν αυτή!!! Αλλά και η ατζέντα σου φανταστική! Το τελικό αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ περισσότερο από το όλο χρυσό!!! Πολλά πολλά μπράβο για όλα!!!! Καλή επιτυχία να έχεις στον διαγωνισμό-πρόκληση!!!
    Και να χαίρεσαι το δωράκι σου!!! Πανέμορφο!!!
    Καλό σ/κο να έχεις!!!
    Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολυ!!!!Σου εύχομαι ενα καλό και ανέμελο μήνα με πολλές καιόμορφες ασχολίες....Ολα όμορφα,καλοδουλεμένα και πασπαλισμένα με φαντασία. Καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πανέμορφες, καλοφτιαγμένες δημιουργίες σε μιαν ανάρτηση γεμάτη χρώματα, πολλά χρώματα και λουλουδάτα αρώματα!
    Καλό μήνα, Marie-Anne και καλό Σ/κ να'χεις! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλό μήνα και υπέροχες δημιουργίες . Αχ αυτά τα λουλούδια της άνοιξης που με το άρωμα και τα χρώματά τους με παρασύρουν σε τόπους μαγικούς και μυρωδάτους.
    Πέρασα χθες από το ανθοπωλείο της γειτονιάς μου και πήρα ένα κυκλάμινο και έλεγα που να το βάλω!!!!!!!!!!!!! τρέχω για κεσεδάκι .
    Πόσο όμορφο το έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Tί πανέμορφα πραγματάκια που έφτιαξες! κάποια εποχή είχα ασχοληθεί κι εγώ με χειροτεχνίες και αυτό το ντεκουπάζ πολύ με παίδευε! μάλλον έκανα κάτι λάθος...αν ξανασχοληθώ θα σου ζητήσω οδηγίες....
    Καλό μήνα και καλό Σαβ/κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πω πω.... με το μπλε που έβαλες, έγινε το ημερολόγιο ένα ποίημα!!!!! Όχι πως τα άλλα υστερούν, αλλά σ' αυτό κόλλησε το μάτι μου!!!! Ποτέ μου δεν κατάλαβα πώς τα φτιάχνετε αυτά τα θαυμαστά στο τσάκα τσάκα...... ενώ εγώ, μια δυστοκία παιδί μου, άλλο πράμα!!!!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Είσαι απίθανη!!δημιουργικότατη!!Με πανέμορφα έργα ,με γούστο και υπέροχη δουλειά!!!Πανέμορφη ανάρτηση , με πολλά χρώματα, αρώματα , γεμάτη αισιοδοξία !!!Χάρμα οφθαλμών !!Τα κασπώ σου έγιναν φανταστικά !!Ωραία ιδέα το κεσεδάκι!!! Αλλά και το μίνι βάζο για τις μπετονέττες εξαιρετικό και πολύ ρομαντικό!!Οσο για την ατζέντα τι να πώ!!Μετά και από την προσθήκη του μπλέ έγινε φανταστική !!Μόνο μπράβο σου αξίζουν!!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. υπέροχο σημειωματάριο...οι πρίμουλες , πανέμορφο λουλούδι,όλα,όλα,όλα μαγικά!!!!Μπράβο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Preciosos trabajos, a mi tambien me encanta reciclar.
    Te ha quedado un craquelado de lujo.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το ένα ωραιότερο από το άλλο!
    Μπράβο αμέτρητα για τις ωραίες σου δημιουργίες!

    Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...