Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σπιτάκια και άλλα...

Αύγουστος ήταν και πέρυσι, αλλά όχι δροσερός σαν τον φετινό (τουλάχιστον μέχρι προχθές...) όταν, μέσα στον καύσωνα, 
σας παρουσίασα ένα θερμόμετρο που είχα φτιάξει.
Ετοιμαζόμουν, τις προάλλες,  να 'ντεκουπάρω' ένα δεύτερο, αλλά μόλις το έβγαλα από την συσκευασία του διαπίστωσα ότι το θερμόμετρο είχε σπάσει και ο υδράργυρος κινδύνευε να χυθεί πάνω στον πάγκο μου. Αφού τον ξεφορτώθηκα, άρχισα να σκέφτομαι τί να κάνω με την βάση του θερμόμετρου. 
Τί άλλο από ένα σπιτάκι, αφού η στέγη του ήταν ήδη έτοιμη! 
Λίγη γυψόγαζα κάλυψε την πλαστική βάση, η πάστα κρακελέ λειτούργησε σαν σοβάς και ένα ξεχασμένο ρυζόχαρτο κομματιάστηκε στα μέτρα του σπιτιού!  
Δεν μου άρεσε όμως να είναι τόσο μακρόστενο (όσο θα ήταν με το θερμόμετρο), και τότε σκέφτηκα  να το κάνω σημειωματάριο για την κουζίνα! 
Αφού το 'δούλεψα' με ακρυλικά και πατίνα, ένα μολυβάκι δέθηκε με σπάγκο και κρεμάστηκε από την στέγη του και, αφού πέρασε μια βόλτα από τον κήπο μου, το σπιτάκι/σημειωματάριο πήρε τον δρόμο του για τον τοίχο της κουζίνας μιάς πολύ καλής φίλης, η οποία ελπίζω να το χαρεί για πολλά χρόνια (αντικαθιστώντας το μπλοκάκι μ'ένα νέο κάθε χρόνο !)
Η βάση του ήταν ένα φθηνό πλαστικό θερμόμετρο από το μεγάλο παιχνιδοκατάστημα
(αγορασμένο 1 ευρώ, άν θυμάμαι καλά !) 

Από καιρό όμως, είχα φτιάξει κι εγώ, όπως τόοοσες άλλες φιλενάδες,  ένα σπιτάκι ανακυκλώνοντας ένα κουτί από γάλα. Το προόριζα για κουμπαρά αλλά δεν είχα προλάβει να το τελειώσω πριν την έκθεση στην Πάτρα.   Με αφορμή το παραπάνω, σας παρουσιάζω λοιπόν μαζί και το δικό μου 'γυψογαζοσπιτάκι', απλό αλλά αρκετά χαριτωμένο.

Α, και κάτι άλλο !!!  Μην φεύγετε ακόμα......!!!!!!!
Θέλησα να δοκιμάσω την τεχνική μεταφοράς εικόνας που μας έδειξε η Χαρά Θ.
Το θαλασσόξυλο με περίμενε μέσα σ'ένα καλάθι, μαζί με πολλά άλλα. Ένα 'παλιοβρωμόξυλο'  όπως μου είπε ο Ν. όταν το μάζεψα στην παραλία, αλλά και όπως θα το αποκαλούσε και η Φιλία.   Είχε όμως πάνω του κάτι 'γοητευτικά' απομεινάρια από γαλάζια και λευκή μπογιά, διαφορετικά σε κάθε πλευρά, και έμοιαζε να προέρχεται από κάποια ίσως βυθισμένη βάρκα.  Τα θαλασσινά μοτίβα λοιπόν ήταν και τα πιό κατάλληλα σ'αυτήν την περίπτωση.  Ακολούθησα τις οδηγίες, αλλά ...προφανώς κάτι δεν έκανα καλά ! Το γύρισα και από την άλλη πλευρά, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερα!  Η μεμβράνη κόλλαγε μεν στο ξύλο αλλά σαν να μην έλιωνε ώστε να 'εμποτίσει' το μοτίφ και να το μεταφέρει στο ξύλο...μετά από λίγο ξεφλούδιζε όλο μαζί !  
Δοκίμασα να βάλω και κόλλα από πάνω, αλλά τότε ήταν που έφευγε η χαρτοπετσέτα εντελώς, όπως φαίνεται και σε άλλη δοκιμή που έκανα πάνω σ΄ένα τετράγωνο ξυλαράκι. 
 Θα μου πείτε βέβαια 'δεν ήξερες, δεν ρώταγες την Χαρά??'
Σαββατόβραδο και αργά ήταν, βρε κορίτσια μου, ήταν δυνατόν να έκανα κάτι τέτοιο??   Κι εγώ, όταν αρχίζω κάτι, θέλω και να το τελειώσω, δεν μπορώ να το αφήσω γι'άλλη μέρα. 'Ετσι λοιπόν, επιστράτευσα μια νέα χαρτοπετσέτα και με την παλιά, καλή μας μέθοδο, ντεκουπάρισα δύο γλαροπούλια, χωρίς να πειράξω τα χρώματα του ξύλου.  Το αποτέλεσμα ήταν αυτό...

Χθές έλειπα από το σπίτι όλη την ημέρα, αλλά όταν γύρισα το βράδυ, το βρήκα κρεμασμένο από ένα καρφάκι. Τελικά, του άρεσε του Ν. το 'παλιοβρωμόξυλο', χαχαχα, και το στόλισε μόνος του στον τοίχο!
Αλλά, ούτε το μικρό τετράγωνο ξυλαράκι έμεινε παραπονεμένο...μετατράπηκε κι αυτό σ'ένα ρομαντικό καδράκι με decoupage χαρτιού και χαρτοπετσέτας, χρυσή πατίνα και δαντελλένια μπορντούρα. Από το γαλλικό όμως στυλ (της δοκιμής) πέρασε στον εγγλέζικο ρομαντισμό !!! Δεν βαριέσαι, έτσι γίνεται με την έμπνευση 'της στιγμής'...ξεφεύγεις από τα αρχικά σου σχέδια!!!


'Οχι, που θα μου γλύτωναν τα παλιόξυλα!!!
όσο για την νέα τεχνική, έ κάποια στιγμή θα την ξαναδοκιμάσω...
Σας εύχομαι μιά πολύ καλή εβδομάδα !  

Ευχαριστώ πολύ για τις επισκέψεις σας και για τα καλά σας λόγια!




85 σχόλια:

  1. *Ζηλεύω* τον δημιουργικό σου οίστρο!!!Κάθε έργο σου σ'αυτήν την ανάρτηση είναι άψογο από κάθε άποψη χρώματα, μοτίβο, τεχνική και φαντασία!!!Μπράβο και για την προσπάθεια της νέας τεχνικής,εγω δεν την πολυκατάλαβα και θα δίσταζα να την εφαρμόσω!! είμαι φάν του κλασικού ντεκουπάζ με τα σίγουρα αποτελέσματα!!!φιλάκια πολλά και .. τυχερούλα που το βρήκες καρφωμένο ( να είσαι σίγουρη οτι ο Ν. επικροτεί και θαυμάζει ότι και αν κάνεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από οίστρο, άλλο τίποτε, 'Εφη μου!!! Τις περισσότερες φορές έτσι λειτουργώ. Μέχρι να στεγνώσει το ένα, ξεκινάω κάποιο άλλο, μέχρι που ξεχνάω να βγώ από το 'εργαστήρι' μου, χαχαχα!! Όσο για τον Ν. πράγματι χαίρεται όταν βλέπει το τελικό αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή πρέπει να σας δείξω και τις δικές του 'χειροτεχνίες'. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, φιλενάδα! Νά'σαι πάντα καλά! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Υποκλίνομαι στο δημιουργικό σου ταλέντο !!!
    Τι να πρωτοθαυμάσω δεν ξέρω, το σπιτάκι σημειωματάριο απίθανο !!!
    Το δε παλιοβρωμόξυλο με τα γλαροπούλια είναι μία τρέλα !!!
    Μπράβο !! Γειά στα χέρια σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Ράνια μου! Σε δουλειά να βρισκόμαστε, χαχαχα! Φτιάχνω ότι πέσει στα χέρια μου και πολλές φορές κάνω προχειρότητες, αλλά...δεν βαριέσαι!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφα όλα Μαριαννάκι μου!!!!
    Ειδικά τα σπιτάκια σου με ξετρέλαναν!!
    Φιλάκια και καλοί πειραματισμοί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά, Μαριλένα μου! Από πειραματισμούς, άλλο τίποτα!!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. έγιναν όλα πολύ όμορφα, το σπιτάκι με το σημειωματάριο θα μπορούσε να είναι και ημερολόγιο (από εκείνα τα κλασικά που αφαιρείς κάθε μέρα ένα χαρτάκι). Τι ωραία που γύρισες και βρήκες το καδράκι σου κρεμασμένο, εγώ το πιο πιθανό είναι να γκρίνιαζα για την θέση, το ύψος κ.α... Καλή σου μέρα!!!
    Υ.Γ. Αυτή η Χαρά δουλειές μας άνοιξε, το δοκίμασα και εγώ αλλά δεν τα κατάφερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ δε τα κατάφερες και το έκανα εγω;;;;Impossible!!!
      Θα αυτομαστιγωθώ για παραδειγματισμό.

      Διαγραφή
    2. Ημερολόγια έχω φτιάξει πολλά, γι αυτό είπα να ξεφύγω...εξάλλου είμαστε στην μέση της χρονιάς. Και μην νομίζεις, δεν μου πολυάρεσε η θέση όπου το κρέμασε ο Ν. το θαλασσόξυλο, αρκεί που έκανε την κίνηση !!!!!Ώστε κι εσύ δεν τα κατάφερες ?! Κάποια λεπτομέρεια δεν 'πιάσαμε' καλά από τις οδηγίες της Χαρούλας!! Καλή σου μέρα και σε σένα!!!!!

      Διαγραφή
    3. 'Ε όχι και να σε χάσουμε, βρε Χαρά μου! Πονάει πολύ το μαστίγωμα πάνω στο ηλιοκαμμένο δέρμα, χαχαχα!! Να μας έκανες κανένα tutorial, μήπως?????

      Διαγραφή
  5. Fine decoupage you've made - like all of them. Wish you a good day / good new week :) Hugs Hanne Bente ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much Hanne Bente!! It is very pleasant to hear that you like my humble creations!!! Have a nice day !! Hugs!!!!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχες όλες οι κατασκευές σου,Μαριάννα μου !!!! Υπερπαραγωγή !!!!!!!
    Λάτρεψα το σπιτάκι-σημειωματάριο !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου, κι εμένα το σημειωματάριο μου αρέσει πιό πολύ...και ήταν και τόσο εύκολο!!! Καλή σου μέρα!!!!!

      Διαγραφή
  7. Τα παρουσιάζεις όλα τόσο όμορφα και μοιάζουν να είναι πανεύκολα! Σε θαυμάζω ! Θέλω να μάθω κι εγώ!
    Φιλάκια πολλά Μαριάννα μου!

    ΥΓ: Κια τι είναι αυτό το κρακελέ; αχαχαχα. Εύκολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με λίγο 'διάβασμα' θα τα καταφέρεις μια χαρά στο ντεκουπάζ,Αριστέα μου! Όσο για το κρακελέ, υπάρχουν πολλών ειδών τεχνικές, άλλες τις πετυχαίνω και άλλες όχι!
      Φιλάκια και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  8. Καταπληκτικα τα εργα σου Μαριαννα, με κερδισαν τα γλαροπουλια στο ''λερωμενο'' ξυλο, υπεροχο καιτα σπιτακια σου ομως! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το 'λερωμένο' ξύλο με γοήτευσε από την αρχή, παρόλο που δεν είναι μασσίφ ξύλο αλλά κάτι σαν νοβοπάν θαλάσσης. Είχε όμως τα σημάδια του χρόνου πάνω του και μου άρεσε πολύ!!!
      Φιλιά κι από μένα!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Ααχ αυτά τα παλιόοοοξυλα...τι ωραία που γίνονται!! Και το σπιτάκι όμως μου άρεσε πολύ σαν σημειωματάριο!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, ναί, γίνονται πολύ όμορφα, αρκεί να έχεις έμπνευση και να τα αξιοποιήσεις. Φιλάκια πολλά, Κωνσταντίνα μου!!!!

      Διαγραφή
  10. Το σημειωματάριό σου είναι υπέροχο!!!
    Και όχι μόνο αυτό δηλαδή: όλα είναι υπέροχα!!!
    (Όλα αυτά με τις τεχνικές... δεν τα κατέχω!!! χαχαχα!!!)
    Πάλι η Χαρά σας έβαλε σε μπελάδες, ε???
    (Χαρά, αν διαβάσεις το σχόλιό μου, να ξέρεις πως δεν φταίω εγώ... Αυθόρμητα μου βγήκε!)
    ;-)
    Πολλά φιλάκια!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "αυθόρμητο" έχει κλείσει σπίτια και σπίτια Γιαννάκι!!!χαχαχα λέγε ο,τι θες για μένα, τ αποδέχομαι ευχαρίστως,έχω αποδειχθεί καταστροφική...μ έχουν εγκαταλείψει και οι άλλες οι σουσουράδες κι απόγινα!!!
      Φιλιά πολλά (ήταν δυνατόν να μη διαβάσω το δικό σου;;;;;;)

      Διαγραφή
    2. 'Οχι, Γιάννα μου, δεν μας έβαλε σε μπελάδες η Χαρά!!!! Αντίθετα, μας έδειξε κάτι νέο που θα μπορούσαν να κάνουν και αυτές που δεν έχουν ασχοληθεί με ντεκουπάζ. Εγώ δεν τα κατάφερα!!! Θα ξαναδοκιμάσω όμως!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Φιλάκια!!!!!

      Διαγραφή
    3. Εμένα κορίτσια μου πέτυχε αλλά οχι σε ξύλο γιατι αυτο ειναι δυσκολη δουλεια χι.χιχ θα το τολμησω αργοτερα....το εκανα σε ενα χαρτονακι για να το κανω μια καρτα.. με ενα μήνυμα για την προσκληση που κανει η Αγριμιώ....για της δημιουργίες σου Μαριαννα μου πιο κατω έχει κουτακι για σχόλια στην σειρα τους και παω...χι.χι

      Διαγραφή
  11. Μαριαννάκι ν αρχίσω απο το τέλος. Μην αναχαιτίζεις τον ενθουσιασμό σου και το πάθος σου και μην νομίσεις οτι θα μ ενοχλήσεις οποιαδήποτε ώρα,αρκεί νάμαι on line και να το δω.
    Εχουμε την ίδια ανυπομονησία άμεσου τελειώματος και σε καταλαβαίνω τα μάλα!
    Οσο για το παλιόξυλο, μ έκανες και πήγα και γρατσουνούσα την επιφάνεια να δω αν ξεκολλαει. ΟΧΙ, δεν ξεκόλλησε. Δεν έκανα τίποτε περισσότερο απο ο,τι περιέγραψα. Μήπως το πέρασες εξ απαλών ονύχων στο σίδερο και δεν κόρωσε;;;
    Και πάλι συνιστώ : την διάφανη μεμβράνη που σκεπάζουμε τα φαγητά στο ψυγείο,όχι κάτι πιο χοντρό.
    Είμαι σίγουρη οτι την επόμενη δοκιμή θα την πετύχεις,αν κι εμένα μου αρέσει το τελικό αποτέλεσμα με τα γλαροπούλια, σα να τα ξέβρασε έτσι η θάλασσα!
    Με ξετρέλλαναν και τα σπιτάκια σου (ανεβαίνω...) Το γυψόγαζο,δεν τόχω ακόμα τολμήσει,αλλά πού θα μου πάει;;; Τα άλλα τα θερμομετρα,κι αυτά εξαιρετικα και μ άρεσε η υφή του σοβά.Το κάνει τόσό φυσικό!!!
    Καλή δημιουργική συνέχεια,εγω ελπίζω όταν ξεκαυτώ,διότι το δροσερό καλοκαίρι ανήκει στον προηγούμενο μήνα,αυτό τον καιρό καιγόμαστε!
    Φιλάκια πολλά κι όποτε θες...ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρούλα μου, εάν δεν δοκιμάσω κάτι, θα μου μείνει απωθημένο, χαχαχα!!! Μάλλον δεν κόρωσε, όπως λές, παρόλο που το άφησα αρκετή ώρα. Η μεμβράνη ήταν η σωστή, του ψυγείου. Μια λεπτομέρεια που δεν ανέφερες -ίσως και να είναι ασήμαντη - είναι εάν την χαρτοπετσέτα την τοποθετείς με την 'καλή' προς τα κάτω (να βλέπει την μεμβράνη) ή κανονικά, άν και το δοκίμασα και με τους δύο τρόπους. Μάλλον το σίδερο δεν ήταν πολύ καυτό, αυτό το συμπέρασμα βγάζω. Μόλις το ξαναδοκιμάσω, θα σου πώ τα αποτελέσματα.
      Για την γυψόγαζα, δοκίμασέ την και θα δεις πόσο θα σου αρέσει. Κι εγώ δίσταζα για πολύ καιρό, μέχρι που μου χάρισε δύο ρολάκια η Πέπη και έτσι ξεκίνησα τις δοκιμές.
      Φιλάκια πολλά και καλά μπάνια !!!!Σ'εμάς εδώ ξανάρχισαν τα μελτέμια !!!!!

      Διαγραφή
  12. Μαριάννα μου ,αυτά τα "βρωμόξυλα " πολλοί θα τα θαύμαζαν στην τελική τους μορφή !!Αλλά θέλει έμπνευση ,χρόνο ,κόπο και μεράκι !Χαρά στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη της δημιουργικότητας !Δεν μπορώ να διαλέξω ποιο είναι το πιό όμορφο ,είναι όλα μοναδικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολυμπία μου, με τα σαλιγκαράκια σου, μας απέδειξες πόσο χρόνος, κόπος και μεράκι απαιτούνται για ένα γκουρμέ φαγητό. Εγώ δεν το 'έχω' τόσο με τις δύσκολες συνταγές, κι έτσι περνάω περισσότερο χρόνο με τις 'χειροτεχνίες' μου, χαχα!!! Καλά να περνάς, Ολυμπία μου!!! Είσαι ακόμα στην όμορφη Θάσο??
      Φιλιά !!!!!

      Διαγραφή
  13. Τι να πρωτοσχολιάσουμε!!!!!Φανταστικά όλα και το παλιοβρωμόξυλο τέλειο!!!!!Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ομορφιές είναι αυτές που μας παρουσίασες πάλι;;;;; Ξετρελλάθηκα με το σπιτάκι/σημειωματάριο, πανέμορφο και χρηστικο !!! Τέλειο δώρο !!! Η υφή του σοβά, με την πάστα που χρησιμοποίησες το αποθέωσε !!! Το παλιογυαλόξυλο με τους γλάρους....ένα αριστούργημα, όσο για το γυψογαζοσπιτάκι σου, και τα γυαλόξυλα με το υπέροχο ντεκουπάζ που τόσο απίστευτα μεταμορφώνεις, δεν χορταίνω να τα θαυμάζω.....
    Επειδή με τις κατασκευές και τις νέες τεχνικές πάντα έχουμε κάτι καινούργιο να μάθουμε, πολύ θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες βήμα-βήμα για τη μεταφορά εικόνας, αν και εφ΄όσον δυσκολεύτηκες εσύ, δεν τολμώ να το επιχειρήσω εγώ.....ακόμη τουλάχιστον....Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Πού θα μας πάει, θα την μάθουμε και αυτή την τεχνική, χαχαχα!! Μόλις ξαναδοκιμάσω θα σας ενημερώσω !
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  15. Καλέ δε σε προλαβαίνουμε εσένα. Τι να πρώτοθαυμάσω, τι να πρωτοσχολιάσω. Το ένα ειναι καλύτερο απο το άλλο. Μπραβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Vraiment superbes tous ces travaux !!!
    J'ai un thermomètre pareil au premier...je crois bien que je vais essayer de faire un joli travail comme le tien...j'ai bien dis : essayer...
    Bises et bonne journée !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oh, la bonne nouvelle !!!! Ca me fera vraiment plaisir de voir tes essais en decoupage !!! Merci ma chere Anna! Bises!

      Διαγραφή
  17. Μαριάννα μου, έμεινα με το στόμα ανοιχτό, τι όμορφα που είναι όλα τους!! Μπράβο στα χρυσά σου τα χεράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να μαι στη θεση μου για να εκφρασω τον θαυμασμό μου για ΄΄ολες τις δημιουργίες σου Μαριαννα μου.. και εγώ την ιδια ερώτηση θα σου εκανα με την υφή στον (τοίχο) των σπιτιών...τι εβαλες και μοιαζει σαν σοβας;..χι.χιχ.εξεραιρικο αποτελεσμα οπως και στο παλιόξυλο των γλαρων...αχ!! ευτή η τεχνικη ειναι το ποθυμενο μου .. αλλα θαυμαζω ολες εσας που τα καταφέρνεται τοσο ομορφα...φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου, τί έκπληξη ήταν αυτή??????!!!! Το κατάφερες?? Μπράβο σου!!! Θα το ξαναδοκιμάσω κι εγώ το συντομότερο. Για τον 'σοβά' που λές, χρησιμοποίησα πάστα κρακελέ, δεν μου πέτυχαν πολύ τα σκασίματα -έγιναν πολύ μεγάλα- κι έτσι το ξαναπέρασα με αποτέλεσμα να πάρει αυτή την υφή.
      Πολλά φιλάκια και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!

      Διαγραφή
  19. Σίγουρα η ξαδέλφη,μάς έβαλε σέ μεγάλους μπελάδες Μαριάν μου!!
    Θέλουμε όπως δήποτε tutorial,από τήν Χαρούλα!!!Θαύμασα τίς όμορφες δημιουργίες σου,τά θαλασσόξυλα,πανέμορφα καί τά΄σπιτάκια σου,κουκλίστικα!!!Γειά στά χεράκια σου!!Πρός τό παρόν,συνεχίζουμε μέ τό παραδοσιακό decoupage,έως ότου μάς δοθούν περισσότερες πληροφορίες,πχ,ένα βιντεάκι μάς αρκεί!!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιμίκα μου, μας ξεσηκώνει η ξαδέλφη!! Κι εμείς, ζηλεύουμε και θέλουμε να την αντιγράψουμε, χαχαχα!!! Κάτι έκανα εγώ λάθος, απ' ότι φαίνεται, αφού και η Ρούλα λέει ότι της πέτυχε. Εάν το καταφέρω, θα σας το δείξω, βέβαια! Φιλάκια πολλά, καλή μου! Χαθήκαμε...να κανονίσουμε κάτι, έ???

      Διαγραφή
  20. Μαριάννα μου τα περιποιηθηκες τα παλιοξυλα μια χαρά, τα γλαροπουλια σου πολυ ομορφα μου αρεσαν και παρα πολυ μου αρεσε το σπιτακι, βγηκε με τοσο ωραια χρωματα, θα το βλεπει στην κουζινα της η φιλη σου και θα ευχαριστιεται , φιλάκια σου στελνω , καλά να περνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου! Το έφτιαξα με πολλή αγάπη για την φίλη μου και πράγματι εύχομαι να το χαρεί!!!
      Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  21. Αχ όλα πανέμορφα όπως πάντα Μαριάννα μου!!! Το πρώην θερμόμετρο έγινε καταπληκτικό αλλά και το γυψοσπιτάκι σου και μόλις θυμήθηκα πως κάπου έχω κι εγώ 3 ημιτελή τέτοια σπιτάκια πάνω από 2 χρόνια και τα είχα ξεχάσει... Ελπίζω να μην έχουν διαλυθεί...
    Τα "παλιοβρωμόξυλα" στα χεράκια σου γίνονται πραγματικά στολίδια, σιγά που δε θα του άρεσε στο τέλος του άντρα σου :)
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Αντε λοιπόν, Μαιρούλα! Ξέθαψέ τα τα σπιτάκια σου και φτιάξτα να μας τα δείξεις! Ανυπομονώ να δω τί έχεις φτιάξει αυτόν το καιρό!!! Ελπίζω να περνάς καλά και να κάνεις και μπανάκια!!!
      Φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή
  22. Τελικά οι "αναποδιές", αλλά και η έμπνευση της στιγμής μπορούν να δώσουν αριστουργήματα!!
    Πάρα πολύ όμορφα όλα!!
    Μου άρεσε πολύ που ο άντρας του το κρέμασε...αυτό κι αν είναι απόδειξη πως του άρεσε!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, Μαρία μου, τις περισσότερες φορές μου πετυχαίνουν αυτά που φτιάχνω τελείως απρογραμμάτιστα, ενώ άλλα που τα παιδεύω καιρό, στο τέλος δεν με ικανοποιούν!!!
      Του αρέσουν του άντρα μου...απλά κάνει τον δύσκολο χαχαχα!!!!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  23. Dear Marie-Anne, your creations are simply wonderful!!!!
    Thank you for your sweet comments! LOL, I'm still in the Alps! :D I realize that the Symi or Rodos photos I sometimes post on FB can be confusing, LOL! I use them as "inspiration board" for my jewelry creations...
    Polla filia, my dear Marie-Anne!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I am pleased that you liked my decoupage creations, my dear Annuk.
      Take care and enjoy the freshness of the Alps!! I wish I could be there!!
      Filakia!!!

      Διαγραφή
  24. Μια χαρά έγιναν τα παλιόξυλα και μάλιστα τα διακόσμησες πανέμορφα!!!!!!Τελικά αυτή η αυλή σου μιλάει!!!!!!!
    Πολλά φιλιά, φεύγω, πάω πάω στο φατσοβιβλίο, χαχαχα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Εφούλα!!! Καλός είναι ο κήπος αλλά θέλει πολλή δουλειά!!! Που να βρώ χρόνο εγώ για το φατσοβιβλίο, χαχαχα!!!!!!!! Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  25. χρυσοχερα κουκλαρα υπεροχη θεα καλλιτεχνιδα μετα εμενα λες εσυ κανεις θαυματα εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ολα αυτά για μένα, Ιωάννα μου??!!!!Νά'σαι καλά γλυκειά μου!!! Φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  26. Πω πω Μαριανάκι μου, τι έκανες πάλι!!!! τι φαντασία! τι γούστο! και δεν το συζητώ για το αποτέλεσμα της δουλειά σου, τέλεια όλα. Μπράβο κορίτσι μου
    Χρόνια πολλά και για την γιορτή σου, αργοπορημένη όπως πάντα εγώ και ξεχασιάρα.
    Λες να μου κτυπάει την πόρτα το αλσχ... ??
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλσχ......????Πα,πα,πα!!!! Καλέ, θα τα ξαναπούμε τον Νοέμβριο, μην σκάς!!!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν τα 'έργα' μου, χαχα!!!
      Φιλάκια πολλά, Μαρία μου και καλό ξημέρωμα!!!

      Διαγραφή
  27. Μαριάννα έγιναν όλα υπέροχα!!!!!! Οσο για το κόλπο της Χαράς που δοκίμασα κι εγώ, την πρώτη φορά δεν μου πέτυχε διότι δεν πρόσεξα και αφαίρεσα μόνο τις δύο χαρτοπετσέτες από κάτω. Η τρίτη είχε μέινει οπότε δεν κολλούσε η χαρτοπετσέτα. Ευτυχώς κατάλαβα τι έφταιγε και την δεύτερη φορά το πείραμα πέτυχε!!!!!Καλό βράδυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το πέτυχες, Σταυρούλα! Εγώ συνεχίζω τις προσπάθειες, χαχα!!Σ'ευχαριστώ πολύ !!! Καλό ξημέρωμα!!!!

      Διαγραφή
  28. Quels jolis travaux tu as faits!
    Le thermometre transforme en bloc-note pour la cuisine est magnifique! Ainsi que la maisonette que tu as creee du carton de lait.
    Moi aussi je fais des transfers. J'utilise "Art Medium" de Schjerning (Danemark). Et c'est tres facile.
    Gros bisous. Marta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Merci, chère Marta!! Je n’avais pas encore essayé de faire des transferts, et cette méthode m’a semble très facile, mais je ne l’ai pas reussie. Je vais m’acheter un medium spécial comme tu dis. Bisous!!!!

      Διαγραφή
  29. ΤΑ ΠΑΛΙΟΞΥΛΑ ΣΟΥ, ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!!!!
    ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΠΕΤΥΧΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΙΘΑΝΑ!!!!!
    ΘΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ!!!
    ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΟΥ ΕΓΙΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΙΚΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ κι άν έχεις παλιόξυλα, Ρενάκι!!!! Βάλε μπρός και κάνε μερικά με ντεκουπάζ! Καλά να περνάτε. Πολλά φιλιά κι απο μάς!!!!

      Διαγραφή
  30. Θα μας τρελλάνεις με αυτά τα υπέροχα παλιόξυλα! Απ'ότι βλέπω, άδειασαν οι νότιες παραλίες της Αττικής! χαχα!! Εγιναν όλα απίθανα! Οσο για τη συνταγή της Χαράς, δεν "μασάς" εσύ!! Είμαι σίγουρη οτι θα τα καταφέρεις!!! Φιλάκια πολλά και σε σένα και στον Νίκο!!
    ΥΓ Το σπιτάκι-σημειωματάριο έγινε γλύκα! Live είναι ακόμη καλύτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού θα μου πάει? Ξαναδοκίμασα σήμερα,κάπως καλύτερα μου βγήκε αλλά δεν με ικανοποιεί απόλυτα....θα δούμε! Αφού σου άρεσε εσένα το σημειωματάριο, από κοντά, πολύ χαίρομαι! Οι φωτό είναι από το κινητό μου, και όσο νά'ναι δεν βγαίνουν πολύ καθαρές. Φιλάκια πολλά κι από μάς, Πεπούλα!!!!

      Διαγραφή
  31. Μαριάννα μου γιόρταζες; Αργά το σκέφτηκα και ζητώ συγνώμη,Χρόνια σου πολλά έστω και τώρα,να είσαι γερή κι ευτυχισμένη κοντά σ'αυτούς που αγαπάς!!!Οι δημιουργίες σου πανέμορφες,η μιά καλλίτερη από την άλλη. Μπράβο κοπέλα μου!!! Οσο γιά το παλιοβρωμόξυλο που δεν σου βγήκε,μήπως επειδή ήταν βαμμένο; Αν και πιστεύω ότι θα τη βρεις την άκρη,ψηφίζω κι εγώ tutorial από τη Χαρά μας.Καλή σου νύχτα και πολλά φιλιά!!! Βούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, Βούλα μου, και δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη αφού γιορτάζω τον Νοέμβριο, χαχα! Ίσως παίζει ρόλο και το ότι το ξύλο είχε πάνω του μπογιές άν και δεν το νομίζω. Σίγουρα θα ξαναδοκιμάσω.
      Φιλιά και καλό ξημέρωμα!!!

      Διαγραφή
  32. Kαλή σου μέρα Μαριάννα. Ενθουσιάστηκα με το σημειωματάριο. Το ντεκουπάζ τελικά κάνει θαύματα! Θέλω κι εγώ να δοκιμάσω την τεχνική της Χαράς, κι απογοητεύτηκα όταν είπες οτι δεν σου πέτυχε....
    Ωστόσο και τα γλαροπούλια είναι τέλεια. Καλή συνέχεια και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Αναστασία μου! Κάντε κι εσείς τις δοκιμές σας, μπορεί εγώ κάτι να μην κάνω σωστά! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  33. Εντυπωσιάστηκα με τις δημιουργίες σου!
    Τα θαλασσόξυλα είναι η αδυναμία μου και ψάχνω να βρω ένα κατάλληλο μέγεθος για να στολίσω με κατασκευή το εξοχικό... δεν τα κατάφερα, αλλά που θα μου πάει!:-(
    Αυτήν την τεχνική του ντεκουπάζ την έχω γνωρίσει και σ΄ άλλα ιστολόγια, αλλά δεν ξέρω καν πως γίνεται!Τέλος πάντων... μικρός είμαι ακόμα, θα μάθω!αχαχα!
    Να ΄σαι πάντα καλά και να δημιουργείς!Χαίρομαι να τα λέμε!
    Χαρούμενο μεσημέρι να περάσεις!:-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο μου, σ'ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου αρέσουν αυτά που φτιάχνω. Εύχομαι να το βρείς το κατάλληλο θαλασσόξυλο. 'Οσο για το ντεκουπάζ, σιγά-σιγά...μικρός είσαι έχεις περιθώρια χρόνου μέχρι να μάθεις τα κόλπα...!!!!!
      Καλό ξημέρωμα!!!!

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα Μαριάννα μου!! Όπως και να χει, τόσο το θερμόμετρο του ενός ευρώ όσο και τα "παλιόξυλα" απέκτησαν ανεκτίμητη αξία στα χέρια σου για άλλη μια φορά! Φιλάκια πολλά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά Παρασκευή μου!!! Είναι ωραίο να μεταμορφώνεις φθηνά ή άχρηστα αντικείμενα με το ντεκουπάζ, όντως αποκτούν άλλη αξία! Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  35. Μαριάννα τελικά καλά κάνεις και τελειώνεις ότι αρχίζεις! ΈΧΩ την εντύπωση ότι τα καλύτερα έργα προκύπτουν μετά από τέτοιους πειραματισμούς και αυτό ισχύει και στη δική σου περίπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Μαριαννάκι! Αυτό είναι αλήθεια, τουλάχιστον για μένα, και μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι. Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  36. δεν έχω λόγια!!!!Είναι μαγικά και πολύ όμορφα όλα!!!Τα παλιόξυλα έπιασαν τόπο,1.000 μπράβο !!!!
    πολλα φιλιά-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες, Κρίστα μου? από ένα παλιόξυλο μπορεί να προκύψει ένα όμορφο διακοσμητικό!!! Σ'ευχαριστώ πολύ !!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  37. Unos trabajos preciosos, la casita para la cocina me encantó.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μα τι θαύματα έφτιαξαν πάλι τα μαγικά χεράκια σου??
    Είναι υπέροχα τα γλαροπούλια σου, μου κλέψαν τη καρδιά!!!
    Σου στέλνω τα φιλιά μου...
    ***Αννιώ ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Αννιώ μου!!!! Φιλάκια κι από μένα!! Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  39. Πάντα θαύμαζα τα ζωηρά σου χρώματα που είναι όμως τόσο αρμονικά ανακατεμένα και τον τρόπο που ενσωματώνεις μοτίβα, φωτοσκιάσεις, πάστες με τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα!!!! Θά'θελα πολύ να δω τη διαδικασία, τη σειρά..... Καλέ, μήπως έχει το You tube βιντεάκι με decoupage σε παλιοβρωμόξυλο;;;;;;
    Μαριάννα μου, φανταστικά όλα τα έργα που μας έδειξες πάλι. Ειδικά τα γλαροπούλια, τα χάζεψα!!!! Δικαίως ο Ν τα στόλισε αμέσως!!!!!!
    Φιλάκια από ένα καλοκαίρι χωρίς Σύρο ακόμα..... Άντε να δούμε, θα πάμε;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου, να σου πώ την μαύρη αλήθεια, λίγο στην τύχη τα κάνω όλα, χαχαχα! Δεν έχω πάει ποτέ σε κανένα σεμινάριο να μάθω την σωστή διαδικασία! Όσο για το παλιοβρωμόξυλο, κάτι ξέρεις εσύ από δαύτα...το συγκεκριμένο είχε ίχνη από παλιές μπογιές επάνω του, όπως φαίνεται στην φωτό με τον ξεκολλημένο φάρο, δεν του πρόσθεσα απολύτως τίποτα. Κόλλησα μόνο την χαρτοπετσέτα με τα γλαροπούλια ολόκληρη!
      Και τον Σεπτέμβριο θα είναι υπέροχα στην Σύρο, με το καλό να πάτε και να την χαρείτε!!
      Φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή
  40. Καλως σας βρηκα!!Οι συνδιασμοι των χρωματων ειναι τελειοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  41. Olá amiga, lindo trabalho artístico,gaivota perfeita!Maravilha!!!
    Um abençoado final de semana.
    Beijos Marie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πολύ όμορφα όλα .. Το καθενα με την ομορφιά και τη χάρη του...και το σπίτι/κουμπαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...