Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κολοκύθια...τούμπανο!!!!

Είχαμε κι εμείς σοδειά!!!!
Καλέ, μην γελάτε...με τέτοια μελτέμια φέτος, πώς να γίνουν τα κακόμοιρα τα ζαρζαβατικά?? Τα τσάκισε ο άνεμος !
Λίγες ντοματούλες, ελάχιστα κολοκυθάκια, ένα μόνο αγγουράκι (!), κάμποσες πιπεριές και λίγες λευκές μελιτζάνες. Φραουλίτσες πάντως τρώμε ακόμα, λίγες και μικρές, αλλά πολύ αρωματικές! Σύκα επίσης είχαμε αρκετά  και μικρή λευκή σταφίδα από την κληματαριά...ά και λίγο μοσχάτο, μην το ξεχάσω...
αλλά το κλήμα φυτεύτηκε πέρυσι και είναι ακόμα μικρό.   
Μέσα σ΄όοοοοολα αυτά, πήραμε και δύο κολοκύθες!!!  
Τις διακρίνετε στην φωτογραφία ??? ή μήπως τις περάσατε για αχλάδια ??? χαχαχα!!!
(τα υπόλοιπα είναι ψεύτικα...μην νομίσετε ότι θέλω να σας ξεγελάσω !)
Ε, όχι !!!!Αυτήν την βρήκα στην γνωστή αποθήκη , κι ούτε ξέρω πόσα χρόνια καθόταν εκεί πάνω σ'ένα ράφι. Είχε μαυρίσει από το 'κακό' της που είχε μείνει ξεχασμένη. Την έτριψα με σύρμα για να καθαρίσει και, φυσικά, την περιποιήθηκα με ντεκουπάζ - με 'κολοκυθένια' χαρτοπετσέτα -!!  'Αλλο μοτίβο δεν βρήκες ? θα μου πούν ίσως κάποιες. Μα, είναι επίκαιρο, όπως και να το κάνουμε, και μας δίνει και ελπίδες ότι ίσως, κάποτε, γίνει και κάποια τέτοια κολοκύθα στον μικρό μας κήπο!

'Εβγαλα κι εγώ λοιπόν το άχτι μου, βάζοντας παντού κολοκύθες!
Και στο δεύτερο παλιόξυλο που είχα βρεί (το πρώτο είναι εδώ, εάν δεν το είδατε),
και στην τρίτη δοκιμή που έκανα για την τεχνική μεταφοράς εικόνας  με την μεμβράνη και το σίδερο (η οποία και πάλι δεν μου κάθισε καλά, κι έτσι την πέρασα από πάνω με ακρυλικό στόκο για να την κάνω ανάγλυφη).
Καδράκι από κομμένη τάβλα κρεββατιού
ακόμα και σε μία πέτρα (!) βαμμένη με χρώματα για βιτρώ!

Τα φθινοπωρινά μας όμως ετοιμάζονται... 
ρόδια από τρείς διαφορετικές ροδιές (ελπίζω να μην αρχίσουν να σκάνε με τις πρώτες υγρασίες)  γκρέϊπ-φρούτ (φτού-φτού...είναι γεμάτο το δένδρο), λεμόνια, μανταρίνια, κυδώνια (μινιατούρες και σκληρά, αφού δεν τα λιπαίνουμε και δεν τα ραντίζουμε...καλά να πάθουμε!). 

Δεν ξεχνάμε τα ρολόγια για το Χριστοδούλειο Ίδρυμα! 
Ο καιρός περνάει και ήρθε η ώρα να σας δείξω και μερικά δικά μου.  Θα τα αφήσω όμως για την επόμενη ανάρτηση, αλλοιώς τούτη εδώ δεν θα έχει τελειωμό!

Επειδή όμως είμαι ανυπόμονη και δεν μπορώ να το αφήσω για άλλη φορά, σας παρουσιάζω μόνο ένα μπουκαλάκι από άρωμα που έφτιαξα χθές.   Μια φίλη μου το έδωσε  όταν άδειασε, αντί να το πετάξει. Της είχα δείξει κάποια που είχα φτιάξει πριν από καιρό και πίστευε ότι θα ήθελα να το προσθέσω στην συλλογή μου.  
'Οταν πήγα στο σπίτι, διαπίστωσα ότι είναι βαποριζατέρ (ξεβιδώνει και μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί).
Το πέρασα με αστάρι και δύο χέρια μπογιά για να κρύψω την μάρκα που ήταν τυπωμένη στο γυαλί.
Του έκανα ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτα και κρακελέ οne step πριν γεμίσω τις ρωγμές με χρυσή μεταλλική πατίνα και το περάσω με βερνίκι.
Φαντάζομαι να της αρέσει όταν το γεμίσω με κάποια κολώνια και της το πάω πίσω (αρκεί να πετύχω ένα άρωμα του γούστου της...)!
Εσάς, δεν θα σας άρεσε?

Και κάτι της τελευταίας στιγμής. Η φίλη μου η Dimi, με τις υπέροχες φωτογραφίες της και τα πανέμορφα έργα της με ντεκουπάζ, (όσες δεν την γνωρίζετε, επισκεφθείτε γρήγορα το blog της Αussie Dimi Decoupage) μου θύμησε με την χθεσινή της ανάρτηση ότι είχα φτιάξει κι εγώ μια μικρή καράφα αλλά είχα ξεχάσει να σας την δείξω. Στο ίδιο θέμα αλλά σε άλλο στύλ.  Έκανα μία λωρίδα με ντεκουπάζ στο κάτω μέρος μόνο, και με χρώματα για βιτρώ τόνισα το ανάγλυφο τσαμπί και στόλισα λίγο το στόμιο της καράφας. 

Μου θύμισε όμως και κάτι άλλο η όμορφη καράφα της Δήμητρας, ή μάλλον το πώμα της καράφας της! Πριν από πολλά χρόνια, είχα φέρει από ένα ταξίδι μου στο Κέϊπ-Τάουν ένα όμορφο πώμα - σουβενίρ από μιά επίσκεψη σ'έναν τεράστιο φημισμένο αμπελώνα.  Δεν είναι όμορφο ???

Το έβγαλα από το ντουλάπι και ξαναφωτογράφισα τη δική μου καράφα πριν από λίγη ώρα.  

Καλά, οι φωτογραφίες μου δεν έχουν καμμία σχέση με της Δήμητρας, δεν το συζητώ, εγώ ακόμα τις τραβάω από το κινητό μου, χαχαχα!!!

Και ένα τελευταίο...
(πάλι στης Δήμητρας να πάτε άν θέλετε καλές φωτογραφίες) εγώ όμως είμαι πολύ χαρούμενη που,  επιτέλους, άνθισε και η δική μου μικρή ρολογιά ! 

Είχα κλέψει ένα κλαδάκι από έναν φράχτη επιστρέφοντας από το γραφείο μου, λίγο καιρό πριν βγώ στην σύνταξη, και την είχα από τότε σε μιά μικρή γλάστρα περιμένοντας να δώ εάν θα πιάσει. Από τα 6 μπουμπούκια που έκανε, μόνο το ένα άνθισε προχθές! Λέτε να δέσει και καρπό? 
'Αραγε,να τρώγονται αυτά τα φρούτα του πάθους ή μήπως είναι κάποια ποικιλία που δεν είναι βρώσιμη??? Ξέρει κάποιος να μου πεί???

 Ευχαριστώ για την υπομονή σας, εάν αντέξατε μέχρι τέλους!

Καλό φθινόπωρο !!!

83 σχόλια:

  1. Άντεξα και παραάντεξα μέχρι το τέλος και μακάρι να ήταν κι άλλο !! Είσαι η χαρά των αναρτήσεων !!
    Το θέμα με τις κολοκύθες εξαιρετικό !!! Τα μπουκαλάκια από τα αρώματα απίθανα, όπως και η
    καράφα με το τέλειο πώμα !!! Οι φωτογραφίες σου
    μπορεί να μη φτάνουν αυτές της Dimi, πάντως είναι
    ωραιώτατες !!Εύχομαι να έχεις στο μέλλον δικές σου
    διακοσμητικές κολοκύθες, για να κάνεις θαύματα !!Καλό ξημέρωμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!! Ράνια μου, θα μπορούσα να την κάνω πολύ πιό μεγάλη την ανάρτηση, αλλά θα ήταν κουραστική! Νά'σαι καλά που άντεξες!!! Καλό απόγευμα!!!!

      Διαγραφή
  2. Εεεεεε άμα κάνεις ανάρτηση του δίνεις και καταλαβαίνει Μαριάννα μου!!!!χαχαχαχα
    έχει δίκιο η Ράνια.
    Ολη είναι στο πνεύμα της εποχής που αλλάζει κι εύχομαι καλή σοδειά,όπως η κολοκυθοπαραγωγή του ντεκουπάζ!!! Πλούσια τα ελέη στην εφ όλης της ύλης ανάρτηση!
    Φιλάκια πολλά γιατί ξημέρωσα (απο τον καιρό της παραίτησης άλλαξε το βιολογικό μου ρολόι,χαχαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για καλή σοδειά, λίγο χλωμό το βλέπω, Χαρά μου, είναι βλέπεις που δεν τα ραντίζουμε τα δέντρα και τα λαχανικά, μας αρκεί η ευχαρίστηση να τρώμε έστω και λίγα αλλά 'καθαρά' από τον κήπο μας.
      Το βιολογικό ρολόϊ σίγουρα αλλάζει όταν δεν εργάζεσαι πιά.Εγώ να δείς ξενύχτια, αλλά το πρωϊ δεν βιάζομαι καθόλου να σηκωθώ από το κρεββάτι!
      Φιλάκια πολλά και ελπίζω κι από κοντά!!!!!

      Διαγραφή
  3. Dearest Marie-Anne,
    Those pomegranates look yummy and let's hope they don't burst open from rain! We have two young trees, no fruits yet. They seem to be so healthy so we cannot have enough of them.
    You did sum up quite a number of things you harvested. Seems that Greece is a good country for cultivating fruits and vegetables.
    Hugs to you,
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dearest Mariette, Greece is a paradise with a marvellous climate ! It is unfortunate that the present economic situation spoils the pleasure of many people! Thank you for your kind words! Hugs!!!!

      Διαγραφή
  4. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!
    ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΗ!!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΗ Η ΑΥΛΗ ΣΑΣ!!!!
    ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!!!
    ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΘΗΚΗ , ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΘΕΕ ΜΟΥ;
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ!
    ΤΑ ΠΑΝΤΡΕΨΕΣ ΤΕΛΕΙΑ!!
    ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΡΑΚΕΛΕ, ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΚΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγα, μικρά και καλά, Ρένα μου! Όσο μπορούμε να τα περιποιηθούμε χωρίς λιπάσματα και ραντίσματα!
      Τώρα που είπες για λικεράκια, σήμερα έκοψα φύλλα αρμπαρόριζας για να φτιάξω την συνταγή σου με την ρετσίνα (εγώ το έφτιαχνα με βότκα).
      Πολλά φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  5. Μα που τα βρήκες τόσα μοτίβα με κολοκύθες! Μου άρεσαν γιατί είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Πολύ καλή παραγωγή Μαριάννα και εκλεκτή. Τώρα για τις ερωτήσεις σου, αν δεν ξέρει η Χαρά που είναι της βοτανολογίας και της φυσικής ιστορίας γενικότερα, εγώ δεν έχω καμιά ελπίδα να σου απαντήσω...χαχα. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ετυχε, Μαρία μου, και μου έδωσε μια ξαδέλφη δύο χαρτοπετσέτες, είχα κι εγώ άλλες δύο και έτσι προέκυψαν τα διαφορετικά μοτίβα. Για την πασσιφλώρα, βλέπω παρακάτω ότι μου απαντάει η Αχτίδα.
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  6. Τι να πρωτοθαυμάσω φίλη μου..όλα πανέμορφα.όσο για το καρπό στο φυτό του πάθοθυς σε διαβεβαιώ είναι βρώσιμο..το έφαγα ..απλά είναι πολύ γλυκό και έχει σπόρους σαν το ρόδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου, διάβασες για σοδειά και πέρασες? χαχαχα!!! Καλέ, εδώ μιλάμε για μινιατούρες, όχι την ποσότητα, τα μεγέθη και την ομορφιά της δικής σας παραγωγής. Γειά στα χέρια του Δημήτρη σου. Θα πρέπει να μας δώσει και καμμιά συμβουλή. Είναι σίγουρο λοιπόν ότι τρώγεται? τον γνωρίζω τον καρπό αλλά πίστευα ότι η καλλιεργημένη ρολογιά ίσως είναι άλλης ποικιλίας.
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  7. ενταξει.... δεν εχω λογια....! υπεροχη αναρτηση! γλυκια λογια! εξαισιες δημιουργιες! φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την πάτισα και πέρασα τις κολοκύθες σου για αχλάδια...
    Το μπουκάλι με το άρωμα για τη φίλη σου τέλειο. πολύ ρομαντικό.
    Μου άρεσαν οι φωτογραφίες απο τον κήπο σου με τα φθινοπωρινά.
    Καλή σοδειά!!!
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν είσαι η μόνη που την πάτησες,οι άλλες δεν το παραδέχτηκαν, χαχα!
      Σ'ευχαριστώ πολύ, καλή μου! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Καλημερούδια Μαριαννάκι μου!
    Τι λατρεμένες αναρτήσεις!
    Ζωή,και δημιουργία κι αγάπη!!!!!!!!
    Τι πλούτος!!!!Τι ομορφιά!!!!!
    Όλα μια μεγάάάάλη Μαριαννίσια καρδιά!!!!!!!!!
    Φιλιά πολλά-πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερούδια, Κορινάκι! Νά'σαι καλά, κοριτσάκι!
      Η νέα σου ανάρτηση δεν μου ανοίγει. 'Εχει μπλοκάρει κάτι????
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  10. Να έχεις ένα φθινόπωρο υπέροχο,γεμάτο θροίσματα χρυσών φύλλων! Όμορφα όλα,μα για τα μπουκαλάκια των αρωμάτων είναι γνωστή η αδυναμία μου.Εχω ΣΥΛΛΟΓΗ,οχι αστεία. ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ! Η τάπα με άφησε άφωνη. ΜΟΝΑΔΙΚΗ.Πες ιδέες για τα πάνω απο 1000 κοχύλια,που έφερα απο τις καταδύσεις μου,εκτος απο στεφάνια και μελωδους.Φιλιά πολλά πολλά,Ιωάννα. ΜΑΝΙ DI FATA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την ποιήτρια μου! Γυρίσατε από τα εξοχάς???? Ώστε κι εσύ έχεις συλλογή από μπουκαλάκια, πολύ μου αρέσουν, αλλά μαζεύουν σκόνη, χαχα!!
      Σε σκεφτόμουν σήμερα στην θάλασσα, βούταγα με την μάσκα αλλά δεν είχε τίποτα από κοχύλια. Να φτιάξεις κανένα κάδρο ή καθρέφτη με κοχύλια αλλά να είναι βαμμένα λευκά ή εκρού - στο φυσικό τους χρώμα δεν με ενθουσιάζουν σε κάδρο.
      Πολλά φιλάκια !!! Μην ξαναχαθείς!!!! Θα κάνεις καμμία ανάρτηση??????

      Διαγραφή
  11. Τι να πρωτοσχολιάσω; Τα θαύμασα όλα Μαριάννα μου!
    Ένα ξέρω: θέλω να μάθω κι εγώ! Από πού ξεκινάω αλήθεια;
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, δεν είναι καθόλου δύσκολο! Θα σου πρότεινα να γραφτείς μέλος στο Βάλε Φαντασία www.decoupage.ning.com και εκεί θα βρείς άπειρες πληροφορίες για το ντεκουπάζ (υλικά, τεχνικές, ιδέες, κλπ). Καλή αρχή!!!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Αυτό, που από το ένα θέμα πάς στο άλλο, που η μια φωτογραφία διαδέχεται την άλλη, που είναι τόσο πλούσια κάθε φορά η ανάρτησή σου, που όχι μόνον δεν μας κουράζει, αλλά αντίθετα μάς ξεκουράζει ,μόνο εσύ το καταφέρνεις !!!! Απλά, υπέροχα όλα!!!!!! Μα όλα !! Από τις κολοκύθες, από τα μαδέρια, από τα μπουκαλάκια-μινιατούρες, από τις όμορφες φωτογραφίες του κήπου ! Να'σαι καλά και να δημιουργεις ομορφιές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπούλα μου, το κακό με μένα είναι ότι βιάζομαι και όλα όσα φτιάχνω δεν έχουν την τελειότητα των δικών σου. Αλλά, κάνω ότι μπορώ ενδιάμεσα από τις άλλες δουλειές του σπιτιού και τις οικογενειακές υποχρεώσεις.
      Πάντα μου έδινες θάρρος εσύ με τα καλά σου λόγια! Σ'ευχαριστώ!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  13. Μαριάννα μου καλημέρα
    Όλα είναι θαυμάσια. Πάντα κάνεις πολύ καλή δουλειά. Στο ντεκουπάζ είσαι άφταστη.
    Καλή σοδειά στα χειμωνιάτικα του κήπου σου.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια ανάρτηση souper, που έχει τα πάντα.... μα πάνω από όλα κέφι και υπέροχες δημιουργίες!!!! Η κολοκύθα έγινε υπέροχη - να δω πότε θα σταματήσεις να βγάζεις θησουρούς από αποθήκες και ντουλάπια - το παλιό σανίδι και αυτό ξεχωριστώ (αλήθεια που βρίσκεις τόσα διαφορετικά θέματα???) το μπουκαλάκι από το άρωμα τέλειο, αν δεν αρέσει στην φίλη σου βάλτο σε κλήρωση, κάποια από εμας θα το εκτιμήσει δεόντως!!!! Η Παραγωγή σας να μην την ματιάσω είναι τέλεια... ελπίζω με τόσα ρόδια να φτιάξεις λικεράκι αλλά και γλυκό κυδώνι!!!! Αντε σε αφήνω αυτό δεν είναι σχόλιο.... ανάρτηση θα το έλεγα!!!χα!χα!χα! Φιλιά και στους δυο σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου, να ξεκινήσω από τα ρόδια. Δυστυχώς η παλαιότερη ροδιά άρχισε ήδη να τα σκάει, οι άλλες δύο που είναι νεώτερες, τα έχουν ακόμα αγουρωπά και μεγάλα, ελπίζω να γίνουν καλά! Από την χαρτοπετσέτα του σανιδιού έχω να σου δώσω, είχα πάρει πακέττο, τις άλλες μου τις έδωσε η ξαδέλφη μου. Για το μπουκαλάκι, θα το έχω υποψιν μου, χαχαχα!
      Πολλά φιλάκια σε σένα και στην Δήμητρα!

      Διαγραφή
  15. Είσαι υπέροχη! Πάντα μας... βομβαρδίζεις με ομορφιά!
    Δημιουργίες, κατασκευές, σοδειά... ΑΠΙΘΑΝΑ όλα!
    χιχι!
    Πάντα έτσι, γλυκιά μου!
    Φιλάκια πολλά!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπάμ, μπάμ, μην πέσετε κάτω, ελπίζω!!!
      Γιάννα μου, είσαι πολύ γλυκειά, νά'σαι καλά!
      Φιλάκια!!!!!

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα Μαριάννα..
    Τι ομορφιές ετοίμασες πάλι!!
    Η πρωταγωνίστρια κολοκύθα στα καλύτερά της!!!
    Το μπουκάλι για το άρωμα, θα ναι πολύ όμορφη έκπληξη για τη φίλη σου,έγινε υπέροχο!!
    ΄Οσο για τον κήπο και τα φθινοπωρινά σου...ζηλευτός!!
    Καλή συνέχεια σου εύχομαι και σου στέλνω τα φιλιά μου...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αννιώ μου ! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!
      Ελπίζω κι εγώ να ευχαριστηθεί η φίλη μου με το μπουκαλάκι της!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  17. ...Καλημερα κοριτσι..υπεροχες οι κολοκυθες..εσενα θελανε..τις εκανες αγνωριστες..τελοιες..τι ομορφα χρωματα εχουν τα λουλουδια..να σαι καλα ματια μου..χαρουμενο Φθινοπωρο να χουμε..σε φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό φθινόπωρο, Μαρία μου!!!! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  18. και παλι ...ζωγράφισες!! Κυριολεκτικά και μεταφορικά! :) Να εισαι καλα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πούμε ότι 'ζωγραφίζω' με το ντεκουπάζ, Άννα μου! Μου αρέσει πολύ και κάνω ό,τι μπορώ!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  19. Έτσι κάνουν οι εργατικές καλλιτέχνιδες....όχι σαν κάτι άλλες που κάνουν μόνο κήπους και μαστορέματα....άντε να μπαλώσουν και καμιά παλιά μπαμπουδένια πολυθρόνα. 'Ολα εξαιρετικά. Ζήλεψα τα σταφύλια σου και τα ρόδια σου. Εμείς από αμπέλι ούτε δείγμα....τα ρόδια μας σκάσανε όλα ανεξαιρέτως. Στα αγγούρια σε ξεπέρασα, έκανα τρία με το συμπάθειο. Εχει και η δικιά μου "αποθήκη" παλιές κολοκύθες αλλά δεν ξέρω πότε θα καταπιαστώ με δαύτες. Όλα υπέροχα Μαριάννα μου, να είστε καλά και να απολαμβάνετε πάντα τους καρπούς της δημιουργίας σας. Φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, όπως λέω παραπάνω στην Βίκυ, της πρώτης ροδιάς έσκασαν ήδη πολλά, περιμένω τις άλλες να δώ αν θα τα κρατήσουν γερά.
      Ελπίζω να καταφέρω μιά μέρα να σου έρθω. Θα σου τηλεφωνήσω.
      Πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  20. Μαριάννα μου καλησπέρα ! Γεμίζει το μάτι μου ομορφιά και ιδέες όταν έρχομαι εδώ!! Το ένα αγγουράκι , που έκανε η αγγουριά!! Κατά τα λοιπά όντως φέτος δεν ευδοκίμησαν τα λαχανικά λόγω αέρα , αλλά τα υπόλοιπα είναι μια χαρά!
    Οι κολοκύθες σου είναι όμορφες όπου και αν τις κόλησες!
    Το μπουκάλι με το πώμα τι όμορφο που είναι!!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ετσι ακριβώς, Νικόλ μου! Ένα μόνο αγγουράκι!!!!!
      Σ'ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι εάν σας δίνω ιδέες. Με το καλό να θαυμάσω κι εγώ τις δικές σας δημιουργίες!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Σήμερα μας έχεις από όλα τα καλούδια και όλα είναι καταπληκτικά!!!!!!!Το μπουκαλάκι δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει στη φίλη σου,θα είναι μια πολύ ωραία έκπληξη!!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ελπίζω κι εγώ (να της αρέσει) γιατί είναι και λίγο περίεργη στα γούστα, χαχαχα!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  22. Μαριανάκι το μεράκι σου και το κέφι σου δεν τα χάνεις ποτέ!!! Κολοκυθο- ανάρτηση και χαρά που θα έκανε η παλιά σου κολοκύθα...!!!! Έγινε όμως αγνώριστη...!!! Τα μπουκαλάκια με το άρωμα είναι το κάτι άλλο και γενικά του έδωσες και κατάλαβε!!! Να χαίρεστε τον υπέροχο κήπο σας όσο κρατάει ο καιρός και να εμπνέεσαι για νέες δημιουργίες!!! Καλό φθινόπωρο σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την μωρομανούλα!!!!!Σ'ευχαριστώ πολύ Κικίτσα μου για τα καλά σου λόγια! Να χαίρεσαι κι εσύ την όμορφη οικογένειά σου και τον Πρίγκηπα πάνω απ'όλα!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  23. Μια ανάρτηση όνειρο!! Αυτό το μπουκαλάκι άρωμα είναι τέλειο!! Μπράβο σου Μαριαννάκι μου! Οι κολυκοθοεμπνεύσεις πολύ μου άρεσαν επίσης, όπως και η καράφα!! Θαυμάσιος ο κήπος σου!! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαριλένα μου ! Πέρασα βιαστικά από σένα, αλλά θα ξανάρθω γιατί έχουν πολύ ενδιαφέρον αυτά που δείχνεις.
      Φιλάκια!!!!!

      Διαγραφή
  24. Τι ομορφιές,Μαριάννα!
    Υπέροχα έργα γεμάτα φθινόπωρο με τα ζεστά χρώματά του!
    Ζηλεύω την κολοκύθα σου,δεν μπορώ,να βρώ-το παλιό ξύλο μοναδικό,τα δε μπουκαλάκια έργα τέχνης,έχω κι εγώ,μου βάζεις ιδέες!
    Η καράφα πολύ όμορφη και έδεσε τέλεια με το καπάκι!Αυτό το λουλουδάκι πολύ μου αρέσει,τι τέλεια άνθη!
    Μια ανάρτηση απόλαυση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει πολύ το φθινόπωρο,Ελένη μου, με τα χρώματά του και τις μυρωδιές του! Κι εγώ κολοκύθα δεν έβρισκα μέχρι που ανακάλυψα αυτήν στην αποθήκη της μαμάς μου. Μου έδωσαν όμως και άλλη μία, μεγαλύτερη και σκέφτομαι πώς να την φτιάξω.
      Για τα μπουκαλάκια σου, εάν τα ζωγραφίσεις όπως μόνο εσύ ξέρεις, θα γίνουν πραγματικά έργα τέχνης!
      Πολλά φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  25. Από πού,νά αρχίσω,καί πού νά τελειώσω Μαριάν μου!!Σούπερ ανάρτηση!!!
    Γεμάτη καλούδια,από τόν κήπο σου,καί μέ υπέροχες κατασκευές!!Τήν κολοκύθα,τ'ην λάτρεψα!!!Τά καδράκια σου,πανέμορφα,τό μπουκαλάκι σου,σκέτη γλύκα!!!Αλλά καί η καράφα σου,πολύ όμορφη, στολισμένη μέ τό ιδιαίτερο πώμα,εξ Αφρικής!!Τό δικό μου,τό είχα πάρει,πρίν πολλά χρόνια από τήν Γλυφάδα!Η ρολογιά σου,πραγματκό στολίδι στήν κήπο σου!!Είναι το αγαπημένο μου λουλούδι,πού μού θυμίζει τά πρώτα παιδικά μου χρόνια στήν Ελλάδα!!! Περιμένω νά δώ τά ρολόγια σου!!!Σέ ευχαριστώ γιά τήν αναφορά!!!Καλό απόγευμα!!!!Φιλάκια φιλενάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γειά σου,φιλενάδα! Νά'σαι καλά εσύ, που μου θύμισες την μικρή καράφα μου αλλά και το πώμα που το είχα ξεχάσει. Η ρολογιά μου είναι πολύ μικρή και ακόμα δεν έχω αποφασίσει σε ποιό σημείο του κήπου να την φυτέψω (διάβασα ότι θέλει απάγγειο από τον βοριά και την παγωνιά).
    Πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαριάννα ειναι όλα τόσο όμορφα που δεν ξέρω ποιο να πρωτοσχολιάσω.....εχεις κάνει υπέροχη δουλειά με κέφι και μεράκι!!!!! Σου εύχομαι του χρόνου η σοδειά να είναι πλουσιότερηκαι μη στενοχωριέσαι για το μέγεθος η έλλειψη λιπασμάτων τα κάνει πιο υγιεινά σίγουρα!!! Καλό Φθινόπωρο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μαριάννα μου, τι ανάρτηση -υπερπαραγωγή είναι αυτή ?????????
    Είναι όλα ΥΠΕΡΟΧΑ !!!!!!!!!! Το μπουκάλι-βαποριζατερ θα πιστευα ότι είναι
    από πορσελάνη !!!!!! Ευχομαι να έχεις υπερπαραγωγή και στη βιολογική σου
    σοδειά !!!!!!
    Φιλάκια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Toujours un plaisir d'admirer tes travaux et photos de fleurs et fruits !
    Bonne fin de journée !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα Μαριάννα μου!! Το έχει η μέρα μου σήμερα με τις κολοκύθες! Σε ένα γρήγορο πήγαινε-έλα στο Αγρίνιο σήμερα παντού στον δρόμο έβλεπα να πουλούν κολοκύθες!! Κάποια στιγμή σε μια συζήτηση που είχα με τον σύζυγό μου χρησιμοποίησα την έκφραση του τίτλου σου!! Φαντάζεσαι τα γέλια που έριξα όταν είδα όχι μόνο την συνέχεια κολοκυθιών για σήμερα αλλά και την συγκεκριμένη έκφραση!! :)) Η Δήμητρα ήταν από τις πρώτες "ξεσηκώστρες" για μένα στο ντεκουπάζ. Λίγο αργότερα ανακάλυψα κι εσένα!! :))
    Υπέροχες όλες οι δημιουργίες σου!! Το μπουκαλάκι το λάτρεψα!!
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τόσα γεννήματα σας κάνει δώρο η γη...
    τόσες ομορφιές φτιάχνεις εσύ...
    Μέσα στο σπίτι όλα αυτά είναι μια χαρά που δεν τελειώνει...
    Μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μαριάν μου πολύ όμορφα όλα!!!!!!
    Ηκολοκύθα έγινε υπέροχη μα και όλα τα άλλα μου αρέσαν πολύ!!!!!Το πώμα ήρθε και έδεσε στην καράφα!!!!!Το μπουκαλάκι τέλειο!!!!!
    Μου έκανε εντύπωση ότι ακόμα τρώτα φράουλες!!!!!ΑΑΑ..Πρέπει να φυτέψω και εγώ γιατί τις λατρεύω..
    Πολλά φιλάκια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το μόνο που δεν έκανες είναι κολοκύθια τούμπανο. Οι δημιουργίες σου είναι η μια ομορφότερη από την άλλη, όσο για τη σοδειά εύχομαι η φθινοπωρινή να είναι πολύ καλύτερη και μεγαλύτερη από την καλοκαιρινή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολύ όμορφα όλα...όλες οι κατασκευες...και οι σοδειες σας και το φυτό , πρώτη φορά βλέπω και ακούω αυτό το όνομα... Πολυ γλυκιά η αναφορά στην DIMI , όλες σας φτιάχνετε όμορφα πράγματα (όλες οι bloggers που ασχολείστε με ντεκουπάζ σας θαυμάζω μακάρι να ξέρα κι εγώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όλες οι δημιουργίες σου υπέροχες, βρήκες θησαυρό και τον αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο. Τα μπουκαλάκια φανταστικά,έχω κι εγώ συλλογή αντίστοιχη,μου έδωσες ωραία ιδέα.Φιλιά.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. I've just told you, but i tell you again that you are a great artist! Thanks for the sweet words you live me everytime
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μαριαννίτσα μου τι ομορφιά αυτό το λουλούδι...πασιφλώρα το λένε??-μη γελάσεις-...γελάς σε βλέπω..ή ρολόι-δεν πρόσεξα αν το ανέφερες-μη γελάσεις σου λέω-είναι και αργά που σου γράφω μαγεύτηκα απο τις απίστευτες δημιουργίες σου κάποιο λάθος θα κάνω!Ηκαράφα μιά κούκλα και το πώμα που της φόρεσες κι αυτό πολύ ωραίο ..Ηκολοκυθο-ανάρτηση τελικά μάγεψε..ο κήπος σας λίαν αξιοποήσιμος απο τα χρυσά σου χεράκια ματάκια μου,.ότι πιάσουν τα κάνεις χρυσό..φιλάκια πολλά και καλό ξημέρωμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Θα σχολιάσω πρώτα πρώτα το μπουκαλάκι με το άρωμα που έγινε καταπληκτικό, αλλά και το πώμα με το ίδιο θέμα με την καράφα..απίστευτο!
    Ζήλεψα τα κυδώνια σου, γιατί τρελαίνομαι για γλυκό, μέχρι που διάβασα πως είναι μικρά και σκληρά...δηλαδή δε γίνονται γλυκό?...
    Η κολοκύθα σου καταπληκτική όπως και όλα όσα μας παρουσίασες...και οι θησαυροί του κήπου και οι δικοί σου!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κι εγώ από το μπουκαλάκι βαποριζατέρ τα ξεκινήσω ,έγινε τόσο όμορφο τόσο κομψό που μοιάζει πορσελάνινο και μάλιστα αρίστης ποιότητας!!Εδεσε υπέροχα και το μοτίβο!!Εξαιρετική δουλειά!!Αλλά και η κολοκύθα σου δεν πάει πίσω την αναβάθμισες με όμορφο μοτίβο σε φθινοπωρινούς τόννους!Καλόγουστο και άψογο το παλιόξυλό σου!Μου άρεσε πολύ το πώμα που έδεσε τέλεια με την κομψή καραφούλα σου!!!Είμαι σε αναμονή της νεας σου ανάρτησης να θαυμάσω τα ρολόγια! Καλή νύχτα και όνειρα όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Geia sou dear Marie-Anne! What a gorgeous post with the wonderful colors of harvest and Autumn!!! I love your decoupage work, it's always amazing! Enjoy this beautiful time of year! Polla filakia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Beautiful autumn pictures you show / beautiful decoupage. Wishing you a good Friday / good weekend :) Hugs Hanne Bente ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μπορεί η σοδιά του καλοκαιριού να μην ήταν πολύ καλή, πιστεύω όμως ότι όλα ήταν πάρα πολύ νόστιμα. Εύχομαι ή σοδιά του Φθινοπώρου να είναι ακόμη καλύτερη. Βλέπω ακόμη ότι άρχισες για τα καλά τις καλλιτεχνικές σου δημιουργίες οι οποίες μου άρεσαν αφάνταστα.Είναι όλα τόσο όμορφα που δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω κάποια από αυτά. Καλό Φθινόπωρο και όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μαριάννα μου ,έτσι είναι τα κολοκύθια τούμπανο ???Αυτά είναι κολοκύθια όνειρο ,τουλάχιστον τα δουλεμένα από εσένα .Όσο για τα κολοκύθια της παραγωγής ,του χρόνου θα έχεις τόσα πολλά που δεν θα ξέρεις τι θα τα κάνεις ....
    Αλήθεια ,αν ήμουν κοντά θα σου ¨έκλεβα " και εγώ ένα κλαράκι ρολογάκι! Είναι υπέροχο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Περισσότερο μου άρεσε η τρίτη προσπάθεια.... :)))
    Να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο, γεμάτο εμπνεύσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Από που ν΄ αρχίσω και που να τελειώσω καλή μου φίλη Marie-Anne.Όλα ήταν τόσο υπέροχα και φανταστικά!Συνδυασμός καλοκαιριού και φθινοπώρου.Κι η καλή μας DIMI είναι καταπληκτική, αλλά κι εσύ δεν πας πίσω!
    Καλό και δημιουργικό φθινόπωρο να ΄χεις και να ΄σαι πάντα καλά, για να μας δείχνεις τις υπέροχες κι εμπνευσμένες κατασκευές σου!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πω, πω... τι να πρωτοσχολιάσω; Τι όμορφες δημιουργίες!! Όλα μου άρεσαν πολύ, τα χέρια σου είναι μαγικά!!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Marie-Anne πρώτα-πρώτα σε ευχαριστώ από καρδιάς για τις ευχές σου σχετικά με τον μικρό μου, στην αναρτησή μου και πραγματικά χάρηκα την δική σου ανάρτηση υπερπαραγωγή!Ξετρελάθηκα με την ποικιλία του κήπου σου ( φτου-φτου )οι κολοκύθες άψογα στολισμένες ,το αποτέλεσμα στα παλιόξυλα υπέροχο,το μπουκαλάκι με την λεπτοδουλειά του ονειρεμένο,όσο για την πασιφλόρα κοινώς ρολογιά , έχει καταπραυντικές και σπασμολυτικές ιδιότητες,χρησιμοποιέιται κατά τις αυπνίας ως αφέψημα ,όσο για τους καρπούς του τρώγονται σίγουρα.Ευγε για όλα και περιμένω τα ρολόγια να δω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτη κι αν ειναι αναρτηση, τα εχει ολα , οι κολοκυθες μου αρεσουν πολυ να φανταστεις αν βρεθω εκει που πουλανε ειμαι ετοιμη να παρω 5-6 ετσι για να τις εχω , ο κηπος σου ειναι παραδεισος, τα καδρακια τα ξυλινα μου αρεσαν πολυ και ολα τα ντεκουπαζ σου , πολλα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλημέρα Μαριάννα μου!!Αλλη μια υπέροχη και πληθωρική ανάρτηση.ΤΙ να προτωθαυμάσω δεν ξέρω ολα είναι πανέμορφα αλλα η κολοκύθα με ξετρέλανε φανταστική είναι!!!Ο κήπος σου ενα όνειρο!!! Να είσαι καλά να τον απολαμβάνεις και να μας χαρίζεις πάντα τέτοιες ομορφιές!!Σε φιλώ πολύ πολύ καλο ΣΚ να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μαριάννα πολύ πολύ όμορφα είναι όλα. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Χαρμα οφθαλμων σημερα η αναρτηση σου Μαριαννα μου!!!!!Πολυ ομορφα ολα!!!!!Τωρα να σου πω για το μπουκαλι το αναγλυφο!!!!Το εβαψα με ασταρι μετα πηρα ενα σεμεν το εβαλα γυρο απο το μπουκαλι και το εκανα στενσιλ και τελος το περασα με το πρασινο!!!!!!Φιλακιααααα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μαριάννα μου,θαυμάζω το κέφι σου και τη δημιουργική σου διάθεση!!Χάρμα οφθαλμών η κάθε σου ανάρτηση,μου ανεβάζει τη διάθεση!!
    Πολλά φιλάκια ,αγαπημένη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. απ'όλα έχει το πανέρι-)))Πολύ όμορφα ΟΛΑ!!!!
    Χαίρομαι με τη διάθεσή σου και τη δημιουργητικότητά σου-)
    Πολλά φιλιά κ καλό φθινόπωρο-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Marie-Anne, tes decou-creations sont magnifiques! Le bouteilles de parfum et les carafes, tu les a decorees d'une facon qui me plait beaucoup!.
    Bisous, Marta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΦΙΛΕΝΑΔΑ,ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ,ΛΑΤΡΕΥΩ,ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. καλημέρα καλή μας κυρία Μαριάννα..
    Καλημέρα από Θεσσαλονίκη..
    Καλός σε βρήκαμε στο δικό σου
    καταπληκτικό blog με τον άψογο
    σχεδιασμό και θεματολόγιο..
    Έχουμε αρκετούς κοινούς..φίλους
    και νομίζω δεν είναι τυχαίο..
    Είμαστε φίλοι του blog σας και
    το αναρτήσαμε και στα αγαπημένα μας....
    Με εκτίμηση
    Παύλος-Μαριέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. καλημέρα καλή μας κυρία Μαριάννα..
    Καλημέρα από Θεσσαλονίκη..
    Καλός σε βρήκαμε στο δικό σου
    καταπληκτικό blog με τον άψογο
    σχεδιασμό και θεματολόγιο..
    Έχουμε αρκετούς κοινούς..φίλους
    και νομίζω δεν είναι τυχαίο..
    Είμαστε φίλοι του blog σας και
    το αναρτήσαμε και στα αγαπημένα μας....
    Με εκτίμηση
    Παύλος-Μαριέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. GREAT POST :) I really like your blog ...do you have twitter??

    Check out my new post..cute Swedish balonies:)

    have a great day dear :)

    LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...