Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Από τα φώτα της σκηνής...στο decoupage!

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτή την ανάρτηση χωρίς πρώτα να σας ευχαριστήσω για την προηγούμενη. Η Κατερίνα ενθουσιάστηκε με τις ευχές σας και τα καλά λόγια που αφήσατε και σας ευχαριστούμε και οι δύο πάρα πολύ!!!
Εύχομαι και στα δικά σας τα παιδιά να χαίρονται με ό,τι τα ευχαριστεί και τα γεμίζει!

Εδώ και χρόνια, είχαμε αρχίσει να 'στολίζουμε' τον κήπο με διάφορα ηλιακά φαναράκια, απ' αυτά που φορτίζονται στην διάρκεια της ημέρας από την ηλιακή ενέργεια και ανάβουν μόλις σουρουπώνει, φωτίζουν τους διαδρόμους και άλλα σημεία ανάμεσα στα παρτέρια. 
 Άλλα είναι λευκά,
 
 κάποια άλλα αλλάζουν χρώματα
Πρόσφατα αγοράσαμε ένα ηλιακό μπουκάλι το οποίο στολίστηκε πάνω στο τραπέζι της βεράντας, 
αλλά είχαμε το φόβο μη τυχόν το ρίξουν οι γάτες ή πέσει με τον άνεμο. Ήθελα να του φτιάξω κάποια βάση για να το σταθεροποιήσω. Προχθές έπεσε το βλέμμα μου σ'ένα παλιό, σπασμένο, Πασχαλινό διακοσμητικό, κάτι σαν φωλίτσα για κοτοπουλάκια, το οποίο, φυσικά, είχα φυλάξει για να το επισκευάσω... έ λοιπόν, ήρθε η ώρα του!!!  Αφού το κόλλησα, το 'έντυσα' με ακρυλικό στόκο, το έβαψα, του έκανα λίγο decoupage και το στόλισα με κοχύλια και έναν αχινό.
  
Κι έτσι το μπουκάλι μας απέκτησε μιά σταθερή και άκρως καλοκαιρινή βάση.  Αρχικά είχα σκεφτεί να το μετατρέψω σε φάρο...ίσως και να το κάνω...και τότε να είστε σίγουροι ότι θα σας το ξαναδείξω!
 'Οχι, αυτό δεν είναι άλλο ένα ηλιακό φωτιστικό!!!
Είναι το αποψινό φεγγάρι που γεμίζει σιγά-σιγά!
 Νωρίτερα, την ώρα που πίναμε το απογευματινό καφεδάκι μας, ένα τεράστιο σμήνος από γλάρους πέταγε ψηλά και μακρυά από την θάλασσα, πάνω από τον μισοκαμμένο λόφο.
 Μας έκανε μεγάλη εντύπωση! Ελπίζω αυτό να μην προμηνύει νέα κακοκαιρία!

'Ενα μεταλλικό κασπώ χρησίμευε σαν 'μοντέλλο' -μαζί με διάφορα άλλα μεταλλικά αντικείμενα- στα μαθήματα σχεδίου που έδινε η Κατερίνα στην αδελφή ενός φίλου, η οποία δίνει φέτος πανελλήνιες. Τώρα που τελείωσαν τα μαθήματα, το έντυσα με decoupage για να το κρατήσει ως αναμνηστικό.
 Του πρόσθεσα μιά μικρή καταπράσνη δαφνούλα και είναι έτοιμο για δωράκι.
 Κι επειδή η Κατερίνα μου έλεγε πόσο αρέσουν στη Μαρίκα όλα αυτά που φτιάχνω...της ετοίμασα κι ένα μπουκαλάκι που της στέλνω μαζύ με τις πιό θερμές ευχές μας για τις εξετάσεις.
 Καλή επιτυχία, Μαρικάκι!!! 
Έτσι αποθανάτισα και το τελευταίο τριαντάφυλλο της τεράστιας αναριχώμενης τριανταφυλλιάς μας, η οποία, δυστυχώς, ανθίζει κάθε χρόνο μόνο τον Μάϊο.  
Σήμερα μόλις της έκανα ένα βαθύ κλάδεμα για να την καθαρίσω.

 Σας ευχαριστώ και πάλι και σας εύχομαι
Καλή εβδομάδα!

41 σχόλια:

  1. Καλά, η βάση του μπουκαλιού Μαριάννα, καταπληκτική !!!!
    Το κασπώ δε με τη δαφνούλα με ξετρέλανε !! Τι όμορφο έγινε !!!!!
    Οι φωτογραφίες σου με το φεγγάρι και τα πουλιά είναι ότι πρέπει για να μας φτιάξεις τη βραδιά μας !!! Σ ευχαριστούμε πολύ !!!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή ιδέα Μαριάννα! Όλα υπέροχα όπως πάντα... αλλά αυτό το φεγγάρι! Μου άνοιξες την όρεξη για διακοπές και φεγγαράδες...χαχα. Καλό σου ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτική η βάση γιά το μπουκάλι και το κασπώ όμως δεν πάει πίσω. Καλή επιτυχία στο Μαρικάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ομορφα που ειναι ολα και η φωτογραφια του φεγγαριου εντυπωσιακη! Καλη σας βδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπέροχη ανάρτηση Μαριάννα μου, πάντα με αισιοδοξία και χαρά! καλημέρα να έχεις με πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία η βάση Μαριάννα! Η ιδέα να κάνεις το μπουκάλι φάρο μου αρέσει πολύ!! Φιλιά πολλά και την καλημέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα κι από μένα!! Πολύ εντυπωσιακές όλες οι φωτογραφίες σου! Η βάση ταίριαξε απόλυτα με το μπουκάλι σας, μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tα 'κανες πάλι τα μικρά σου θαύματα.....χρυσοχέρα μου! Εκπληκτική την έκανες τη βάση και το κασπό, το ζήλεψα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατ αρχάς να σου ευχηθώ ,πάντα τα παιδιά σου (όπως όλα τα παιδιά) να ονειρεύονται και να κάνουν πράγματα που γεμίζουν την ψυχή τους,χωρίς αναστολές και διλήμματα! Στη συνέχεια να θαυμάσω γι αλλη μια φορά την ευρεσιτεχνία σου και την προνοητικότητά σου να μην πετάς πράγματα "άχρηστα" ,αντίθετα να βρίσκεις τρόπους ανακύκλωσης και επανάχρησης...και μάλιστα με μεγάλη έμπνευση!!!
    Μ αρεσαν πολύ οι κατασκευές σου,αλλά και η φωτό του Φεγγαριού! Επαγγελματική λήψη.Δυστυχώς εγω με τη μηχανούλα της πλάκας που διαθέτω,δεν υπάρχει περίπτωση για τέτοια αποθανάτιση...
    Καλή δημιουργική συνέχεια λοιπόν ,καλή επιτυχία στην Κατερινα σου σ ό,τι κι αν κάνει, καλά αποτελέσματα στα παιδιά που δοκιμάζονται, καλές φεγγαρόβολτες!!!

    Υ.Γ. Οταν τα γλαροπούλια πετούν στα ενδότερα,δυστυχώς λένε οτι προμηνύεται κακοκαιρία κι όπως φαίνεται απο τον καιρό...μάλλον έχουν δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Μαριάν μου!!Η βάση σου ,πανέμορφη!!Πράγματι,άκρως καλοκαιρινή!!Καί έδεσε τόσο όμορφα μέ τό μπλέ φαναράκι!Τό θυμήθηκα τώρα πού τό είδα!Χα χα!Αλλά καί τό κασπώ καί τό μπουκαλάκι σου υπέροχα δωράκια γιά τήν Μαρίκα!Καλή επιτυχία τής εύχομαι!Πολύ εντυπωσιακές λήψεις αυτές μέ τό φεγγάρι!!Οσο γιά τά πουλιά,τό ίδιο ξέρω καί εγώ,πώς έρχεται κακοκαιρία!Εγώ πρόλαβα καί τό μπανάκι μου τό έκανα!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια φίλη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό ο κήπος τη νύχτα θα φαίνεται παραμυθένιος! Η βάση του μπουκαλιού έγινε καταπληκτική και το ομόρφυνε περισσότερο. Καλή επιτυχία και στο Μαρικάκι και να χαρεί να υπέροχα δώρα της. (Πόσο θαύμασα και αυτό το κέντημα κάτω από το κασπώ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hello Marie-Anne, the solar lights are so pretty at night. I love the colored lamps.. Your lighthouse is beautiful and I love the cute bucket with the pretty flowers. Your decoupage is beautiful. Lovely creations.. Have a happy day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολλες φορες εχω ζηλεψει αυτον το κηπο αλλη μια δεν βλαπτει!!!!!!
    Τα δωρακια σου ειναι ολα υπεροχα Μαριαννα μου καλη επιτυχια να εχει το κοριτσι!!!!!!Φιλια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πανεμορφα ολα για ακομα μια φορα κυρια Μαριαννα !
    Λατρεψα το βαζακι με το τριανταφυλλο !
    Τι ομορφες ιδεες που εχετε!
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Dearest Marie-Anne,
    You solved that problem for the bottle toppling over, very well. Lovely circle and cleverly mending flaws in the process; you are a very smart lady!
    Love all your photos.
    Enjoy summer time, with family and all.
    Hugs,
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Dear Marie Anne, thanks for the soothing pictures! I love your creations and the last bottle is my favourite.
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Eιμαι εδώ,δεν σε ξεχνώ!!! Αργώ λόγου φόρτου εργασίας και πολλών πολλών υποχρεώσεων αλλά θα σχολιάσω και την προηγούμενη ανάαρτηση σου!! Χαίρομαι πολύ με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των νέων πολύ δε περισσότερων οταν είναι παιδιά γνωστών φίλων και μπλοκοφίλων της εύχομαι κι εγώ καλή επιτυχία σε όλες τις παραστάσεις !
    Είναι πολύ ευρηματική η ιδέα σου που την υλοποίησες απίθανα με όμορφο ντεκουπάζ!Είσαι *μάστορας* στο κρακελέ και από τα χέρια σου βγαίνουν πάντα ομορφιές!!!Εντυπωσιάστηκα με την λήψη φωτογραφίας!!!Την σελήνη την βλέπω έτσι μόνον με το τηλεσκόπιο μας!!!!Ευχομαι καλό απόγευμα, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. De superbes et originales créations !!! Et photos !!!
    Bonne fin de journée !
    Bisous
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαριάννα μου εύχομαι καλή επιτυχία στην κορούλα σου!!!
    Ο κήπος σου είναι πραγματικά ένα όνειρο, ιδιαίτερα με τα φωτιστικά και τις δημιουργίες σου!! Το πασχαλινό καλαθάκι μου άρεσε πάρα πολύ όπως το έφτιαξες αν και με το μπουκάλι που έβαλες από πάνω δεν φαίνεται το καταπληκτικό decoupage!!!
    Φιλιά
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είσαι αριστοτέχνης Μαριάννα μου!!! Εγινε τέλεια η βάση!! Κι ο παππούς μου έχει φαναράκια, τα απλά με το λευκό φως αλλά είναι πολύ όμορφα!!!
    Τις προάλλες έβαλε κι η κουμπαρούλα μου στο μπαλκόνι της αυτά που αλλάζουν χρώματα κι είναι πολύ ωραία!!
    Είναι και το μπουκάλι και το κασπώ σούπερ!!! Σε φιλώ γλυκειά μου και καλή βδομάδα να χεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όμορφες εικόνες και όμορφες κατασκευές ,Μαριάννα!!!!!!!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευγενικό από μέρους σας να μας ευχαριστήσετε αλλά τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και πρέπει να επαινούμε τις προσπάθειές στους. Σας ευχαριστώ πολύ και εγώ με την σειρά μου.
    Δεν είναι μόνο το ότι πιάνεις στα χέρια σου τα μεταμορφώνεις σε όμορφα αντικείμενα αλλά είναι και οι ιδέες σου δημιουργικές.
    Υπέροχη η βάση για το ηλιακό μπουκάλι αλλά και η φώτο του φεγγαριού εξαιρετική .
    Εύχομαι ένα όμορφο βράδυ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οποτε έρχομαι στο σπιτακι σου Μαριάννα μου χορταίνω θέματα..χι.χχι. απο που να αρχίσω.. πες. μου απο την βάση για το μπουκαλι;; η απο τα φωτα στον κηπο που φαινετε σαν παραμυθενιος;...απο το τενεκεδενιο γλαστρακι;..η απο το μπουκαλι με το κρακελέ.; οτι πιανουν τα χαρια σου το μεταμορφώνουν σε χρήσιμο ....αλλα η φωτογραφία του φεγγαριού εχω απορία βρε Μαριαννα μου.. πως την τράβηξες;; πρωτη φορα το βλέπω τόσο κοντα...υπέροχο είναι...
    για ρομαντικούς και ερωτευμένους..
    Να σου ευχηθώ για την Κατερίνα σου να την χαίρεσαι.. και να την καμαρώνεις ... ξέρω απο ιδίαν πείρα.. ποσο αγαπανε τα παιδια αυτό που κάνουν..΄μακάρι να έχουν στην ζωή τους πολλές ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν τα ονειρα τους... όλα τα παιδια του κόσμου.. Μαριάνννα μου .. φιλάκιαααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επειδή με ξελόγιασες πάλι με τις ομορφιές σου, θα το πω γρήγορα μην το ξεχάσω, γιατί σέρνεται κι αλτσχάιμερ...χαχα..."είδα" με τη φαντασία μου το μπουκάλι σου φάρο και ανυπομονώ να το δω και στα αλήθεια...ε, εντάξει, έστω σε φωτογραφία!!...η βάση πάντως έγινε υπέροχη!
    Όλα σου όμως είναι καταπληκτικά όπως πάντα...είμαι σίγουρη πως το Μαρικάκι θα ξετρελαθεί με τα δώρα σου...της εύχομαι κι εγώ καλή επιτυχία!
    Η τριανταφυλλιά σου έχει υπέροχο χρώμα...κρίμα που κρατάει μόνο ένα μήνα ανθισμένη!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαριάννα μου χαίρομαι που το Κατερινάκι σου κάνει αυτό που αγαπά και της εύχομαι πάντα ανοιχτούς δρόμους!!!!Και βέβαια τα φαναράκια είναι πολύ ατμοσφαιρικά , αλλά η βάση του μπουκαλιού σου είναι μια ωραιότατη φωλιά !!! Το φεγγάρι τέλεια φωτογραφημένο και αφήνη τελευταίο το μαγικό ντεκουπαρισμένο μπουκάλι της Μαρίκας με τα λατρεμένα μου τριαντάφυλλα΄!!!
    Σε μοσχοφιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο Μαριάννα!Η μετατροπή σου και πάλι είναι άριστη, είσαι μαστόρισσα!Ζηλεύω (με την καλή πάντα έννοια) το κηπάκι σου!Θέλει βέβαια δουλειά αλλά πρέπει να νιώθεις ότι ζεις στον παράδεισο!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα Μαριάννα μου!! Έχεις μετατρέψει τον κήπο σου σ'ένα μικρό επίγειο παράδεισο!! Καταπληκτική η βάση μα και τα δωράκια σου! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Hi Marie-Anne,

    How dramatic your own garden is at night with crystal balls lighting the way to one's path, (at least for that night), and decoupaged bottles prove such delights! Beautiful!

    Poppy
    P.S. No, I haven't been to the beach yet; have a refreshing swim for me, will you? You lucky girl!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο κήπος σου παραμυθένιος , οι δημιουργίες σου τέλειες , τις φωτογραφίες σου θα τις ζήλευαν οι επαγγελματίες φωτογράφοι !!!!
    Ευχομαι η Κατερίνα σου , να εχει τη δυνατότητα να κάνει στη ζωή της ό,τι αγαπάει και να είναι ευτυχισμένη !!!!!
    Πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όταν εχεις ζωάκια στο σπίτι..... όλα και καμιά ζημιά σε κάνουν ..άλλα εσύ βρήκες μια πολύ κάλο λύση ..μπράβο Μαριε-Αννε ...
    Ο κήπος σου είναι πανέμορφο και το βράδυ.....και πολύ όμορφα τα δωράκια που ετοίμασες !!!
    κάλο βράδυ ..φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Tes photophores sont vraiment originaux par leurs formes et leurs couleurs. Je n'avais encore pas vu de photophore bouteille et tu lui as confectionné une base superbe. J'espère que le beau temps vous permet de profiter le soir de votre jardin et d'admirer ce joli environnement encore embelli par la lune!
    Ici à Toulouse nous n'avons pas le jardin mais pour la chaleur nous sommes gâtés. Il fait même trop chaud pour la saison. Les orages risquent d'éclater.
    Dans moins d'une semaine, c'est le retour.
    Grosses bises!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλή επιτυχία στις παραστάσεις της Κατερίνας σου Μαριαννάκι μου!!! Σε ότι ξεκινάει όλα να πηγαίνουν πάντα ονειρεμένα καλά!!! Εσύ πάλι ζωγράφισες με τα καλούδια σου αλλά κυρίως με τον τόσο υπέροχο, περιποιημένο κήπο σου!!!Αξιοζήλευτος πραγματικά!!! Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εύχομαι μέσα απ΄την καρδιά μου να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρα της Κατερίνας! Να είναι πάντα "γεμάτη" από αυτό που κάνει!
    Δεν θα σταθώ στις , όπως πάντα, καλαίσθητες δημιουργίες-ανακυκλώσεις αλλά με εντυπωσίασε το φεγγάρι!!! Τόσο όμορφο!! Τόσο φωτεινό!!
    Να'σαι καλά και καλές βουτιές !!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Voilà ce qui arrive quand on est à Toulouse et que l'on partage le même ordinateur. Je publie mes commentaires sous l'identité de mon chéri!!!
    Cela me donne toutefois l'occasion de te refaire une grand coucou et de t'embrasser bien fort!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όλες σου οι κατασκευές-μετασκευές με κάνουν να τις κοιτάω με ανοιχτό στόμα! Έχεις το χάρισμα κι αυτό φαίνεται σε κάθε σου ανάρτηση. Τέλειος ο κήπος σου, παράδεισος θα έλεγα, οι φωτογραφίες πράγματι θυμίζουν επαγγελματία, Μπράβο!!! Μπράβο και στην κορούλα σου να την καμαρώνεις συνέχεια! Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το στόλισες πολύ όμορφα τον κήπο σου Μαριάννα, τα έργα σου ταιριάζουν τέλεια στον χώρο. Μπράβο και στη Κατερίνα να είναι καλά και να ασχολείται με ότι αγαπάει και την κάνει να νιώθει όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Olá amiga, vim desejar-lhe uma abençoada semana.
    PERFEITOS SEUS TRABALHOS...LINDOS!!!!!!!
    Doce abraço Marie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαριαννάκι μου αγαπημένο τι να πρωτοθαυμάσω δεν ξέρω!!!
    Όλα πανέμορφα και προσεγμένα, το Μαρικάκι σίγουρα θα ενθουσιαστεί!

    Υγεία κι επιτυχία να έχουν τα παιδιά, πολλά φιλάκια κι ευχές για χαρούμενη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Mαριαννάκι, πόσο μου αρέσει ο κήπος σου !!!
    Υπάρχουν και ηλιακά μπουκάλια ???
    Και το κασπώ πολύ όμορφο, αλλά το μπουκάλι είναι τέλειοοοοοοο !!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μαριάννα μου υπέροχος ο κήπος σου και οι φωτό σου...ειδικά εκείνη με το τριαντάφυλλο και το ροζ ηλιακό είναι υπέροχη!!!
    Υπέροχες όμως και οι δημιουργίες σου, και το κασπώ αλλά και το μπουκάλι!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...