Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Money-tray or Vide-poche ?

Πως πέρασε ένας μήνας χωρίς να κάνω ανάρτηση!? Απίστευτο μου φαίνεται!!
Είναι αλήθεια πως με κράτησαν μακριά σας διάφορα προβληματάκια, με την μαμά μου, με τον αδελφό μου, με δικές μας εξετάσεις, παράλληλα όμως, αρχίσαμε τα μπάνια και όσο νά'ναι μειώθηκαν λίγο οι ελεύθερες ώρες για δημιουργική απασχόληση.  Όχι πως δεν έφτιαξα τίποτα ή πως δεν θα είχα κάτι άλλο να σας δείξω.  Αλλά περνούσαν οι μέρες και δεν καθόμουν να ετοιμάσω μιά ανάρτηση. 
Ε, καιρός ήταν να σας παρουσιάσω το τελευταίο μου 'δημιούργημα'! 

Θα έχετε προσέξει, όταν πληρώνετε στο περίπτερο, στον φούρνο, αλλά και σε άλλα καταστήματα, ένα δισκάκι στο οποίο ακουμπάτε τα χρήματα και, με την σειρά του, ο καταστηματάρχης σας επιστρέφει τα ρέστα.
Πώς θα το ονομάζατε? Δισκάκι για κέρματα, ή κάπως αλλιώς?
Τέτοια δισκάκια, που στην αγγλική γλώσσα ονομάζονται money trays, πέρασαν πολλά μπροστά από τα μάτια μου, σ'όλη την διάρκεια της επαγγελματικής μου καριέρας. 'Οχι καλέ, δεν ήμουν περιπτερού, ούτε εμπόρισσα!!! Στον Διεθνή Τύπο εργαζόμουν και όλοι οι ξένοι εκδότες μας προμήθευαν με τέτοια δισκάκια (μεταξύ πολλών άλλων διαφημιστικών προϊόντων - μπλουζάκια, καπελάκια, τσαντούλες, μολύβια, στυλό, αναπτήρες, και πολλά πολλά άλλα) προκειμένου να τα μοιράσουμε στους λιανοπωλητές, σε άλλους συνεργάτες και πελάτες. Ήταν μιά περίοδος που οι μεγαλο-εκδότες ξόδευαν πολλά χρήματα για την προώθηση των εντύπων τους. Αργότερα, έπεσε  τόσο η ποιότητα των υλικών, όσο και η ποσότητα των διαφημιστικών. 
Από εκείνη την εποχή "των παχέων αγελάδων" είχα κρατήσει δυό money trays, από 'τα καλά', όχι τίποτα πλαστικούρες αλλά από βαρύ γυαλί με ωραίες καμπύλες, τα οποία, είχα πάντα στον νού μου να βρώ έναν τρόπο να τα εκμεταλλευτώ. 

Αν ήταν περισσότερα, μέχρι και σαν γυαλότουβλα θα τα είχα χρησιμοποιήσει κάπου...χαχαχα!!!
Καθαρίζοντας το γραφείο μου, για να το παραδώσω πριν βγώ στην σύνταξη, τα πήρα μαζύ μου και... κατέληξαν κι αυτά στην αποθήκη του σπιτιού. 
Αυτές λοιπόν τις μέρες, βρήκα το ένα και αυτή την φορά, ήξερα ήδη τί θα το έκανα: 
ένα ωραιότατο Vide-poche με ανάποδο découpage! 
 
Τώρα θα μου πείτε, μας άρχισες με αγγλικά και το γυρίζεις στις γαλλικούρες!!!
Εμ, δεν ξέρω πώς να το πώ στα ελληνικά!!! 

Vide-poche,  ονομάζουν οι Γάλλοι όχι μόνο το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου (που καταλήγει να έχει ένα σωρό ψιλολόγια...) αλλά και το δισκάκι που συνήθως βρίσκεται πάνω σε κάποιο έπιπλο στην είσοδο του σπιτιού, για να ακουμπάς τα κλειδιά σου, τα γυαλιά σου, ή κάποια κέρματα που αδειάζεις από τις τσέπες σου, όταν επιστρέφεις στο σπίτι.

Και το έφτιαξα!!!
 
Το κρακελέ μου έκανε πολύ ψιλές και ρηχές ρωγμές, οι οποίες με το ζόρι διακρίνονται στις φωτογραφίες, αλλά το αποτέλεσμα με την χρυσή πατίνα στο τελείωμα με ενθουσίασε!

  
Και τώρα...θα κάνω την αποθήκη άνω-κάτω μέχρι να βρώ και το δεύτερο, 
για να το φτιάξω, ελπίζω, ακόμα καλλίτερο!

Σας εύχομαι μια υπέροχη Κυριακή!


35 σχόλια:

  1. Έπιτέλους Μαριάννα ......... γιατί είχαμε πάθει ένα στερητικό !!!!!!
    Εσύ καλή μου είσαι η χαρά της ανακύκλωσης !!!! Ένα "άχρηστο" αντικείμενο (μια και δεν είσαι περιπτερού) το μεταμόρφωσες τέλεια σε κάτι πολύ χρήσιμο !!
    Έγινε πραγματικά απίθανο !!!! Άντε να ψαχουλέψεις την αποθήκη για να βρείς και το άλλο οπωσδήποτε !!!!!
    Καλά μπάνια και πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να άργησες λιγάκι - δικαιολογημένα - αγαπητή μου Μαριάννα αλλά το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε.
    Ωραιότατο το δισκάκι σου.
    Νάσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dearest Marie-Anne,
    What a lovely money tray you created! Loved to read your story about earlier jobs you had with the international press.
    Fond memories and for finding such a piece that connects you with the past and creating a dreamlike money tray out of it is a blessing.
    Hope your Mom and brother and you both are doing well.
    We enjoyed an 8-day vacation to Mackinac Island in northern Michigan where no cars are. Back into the 1860s more or less and very romantic. We also did go to Toronto and we met with 4 bloggers all together. A lovely time was had by both of us and regrettably that our flight home got delayed by 8 hours but we have caught up on sleep.
    Sending you hugs and blessings for a happy Sunday.
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιότατο και χρηστικότατο το Money-tray σου Μαριάννα!!! Καλά μπάνια σου εύχομαι....και περιμένουμε το δεύτερο δισκάκι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμα καλύτερο;;; Γίνεται;;; Φανταστικό έγινε!!! Συγχαρητήρια, Μαριάννα, το έχεις! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Vide-poche car en général on n'a pas que de la monnaie dans ses poches...en tout il est superbe !
    Bon Dimanche !
    Bises
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αποτέλεσμα άκρως ικανοποιητικό αλλά μιά απορία την έχω η γυναίκα... το διαφημιστικό που υπήρχε από την κάτω πλευρά πως το αφαίρεσες? Και το ρωτάω γιατί αναφέρεις πως το δούλεψες με την ανάποδη τεχνική. Φιλιά πολλά κοριτσάρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλο ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης που τα μαγικά σου χέρια το μεταμόρφωσαν σε έργο τέχνης! Μαριάννα μου τι άλλο να πω που δεν το έχεις ξανακούσει! Φιλιά και καλή Κυριακή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άργησες λιγουλάκι Μαριάννα μου αλλά η υπέροχη δημιουργία σου μας αποζημίωσε,να είσαι καλά και να έχεις μια πολύ όμορφη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαριάννα μου ,εύχομαι να είναι τώρα όλα καλά με όλους .Τρείς μήνες είχα να αναρτήσω και να ασχολήθώ με την μπλοκογειτονιά ,λόγω ασθένειας της μαμάς μου .Έχασα πολλά αλλά επανέρχομαι .Όσο για το δισκάκι της αποθήκης ,τα χρυσά σου χέρια του δώσανε μια δεύτερη ζωή ! Υπέροχο έγινε και αν ψάξεις για το άλλο, δεν ξέρω τι ακόμη μπορείς να ξετρυπώσεις εκεί ! Καλό καλοκαίρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού μας εδωσες το παρον ..οκ Μαριαννα μου.. προεχουν οι υποχρεωσεις μας.. και για να πουμε την αλήθεια και τα μπανακια μας τωρα το καλοκαιρακι.... που σήμερα μονο το είδαμε να έρχεται επι τελους ... αφου βρήκες χρονο να κανεις και ντεκουπαζ... σου βγαζω το καπελο.. εννοειτε οτι ζηλεψα το μικρο δισκάκι θα το πω εγώ γιατι ουτε αγγλικα ... ουτε γαλικα ξερω... και ναι. ειναι πολύ χρησιμα αυτα τα διακακια γαι μικροπραγματακια... ευχωμαι να είναι όλα καλα στο μελλον.. και οι απουσίες να ειναι μονο για διακοπες....φιλη μου . καλή εβδομαδα να έχεις ... φιλακιααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. J'espère que ce seront juste les baignades qui te tiendront éloignée de ton atelier dans les prochaines semaines chère Marie-Anne et que les soucis familiaux de santé séloigneront.
    Ton vide-poche est très romantique, bien loin de son usage premier beaucoup plus... terre à terre de money-tray.
    Bravo pour le craquelé que tu as réussi à réaliser malgré le découpage à l'envers. Pour la patine du fond, l'as-tu mise sur le dessus (si je puis dire!!!)?
    Bonne semaine et grosses bises.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν εγώ έχω ένα κόλλημα με το συγκεκριμμένο αντικείμενο και δεν γνώριζα πως λέεται, ούτε αγγλικά ούτε γαλλικά όμως στο σπίτι μου πάντα έχω κάτι γυάλλινο, μπρούτζινο ή κεραμικό για να ακουμπάμε τα κλειδιά κλπ μικροπράματα .....το θεωρώ απο τα πιό απαραίτητα αντικείμενα του σπιτιού.....το δικό σου το ζήλεψα, ειλικρινά !!! Του έδωσες νέα υπέροχη εμφάνιση και σίγουρα πανέμορφο θα κάνεις και το δεύτερο !!! Καλή εβδομάδα, φιλιάαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ούτε στα Αγγλικά ούτε στα Ελληνικά ξέρω πως λέγεται αλλά έχει σημασία αφού το τακτοποίησες ανάλογα!!! Αν δεν γνώριζα τις περιπέτειές σου ναι θα είχα ανησυχήσει!!!Αυτά τα μπανάκια!!!!! Τι ωραία !!!
    Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μας έλειψες Μαριαν ...ελπιζω να είναι όλα καλά τώρα ....
    το πιατάκι (ας το πούμε έτσι ) έγινε πανέμορφα ...
    τρέχα να φτιάξεις και το άλλο ....
    καλή εβδομαδα ...φιλάκια πολλα ,πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είχες κι εσύ Μαριάννα μου τα μικρά τυχερά του επαγγέλματος!!!
    Πολύ όμορφο έγινε, καλορίζικο!!
    Καλές βουτιές να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλό καλοκαίρι λοιπόν, με θαλασσινές εικόνες, όποτε μπορείς.Υπέροχο έγινε αυτό το be happy!Τι; δεν το λένε έτσι;ε, αυτό ξέρω, αυτό λέω....
    φιλιά πολλά πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!Αχ, και να μαρτυρήσω...στο πρώτο μου μπάνιο, βρήκα το πρώτο μου μικρό...θαλασσόξυλο και το φωτογράφισα! χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέλεια, πρωτότυπη και χρηστική η ιδέα σου!!!Περιμένω με ανυπομονησία να δω και το επόμενο!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλημερα και καλη εβδομαδα! ευχομαι να περνας ομορφα και να διασκεδαζεις! να εισαι παντα καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πληρης μεταμορφωση! και επιτελους απο ενα ασχημο δισκακι εγινε ενα χρησιμο, κουκλιστικο δισκακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ποιος να φανταστεί τι ήταν πριν,αγνώριστο το έκανες και πάρα πολύ όμορφο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε όποια γλώσσα κι αν το πει κανείς το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό Μαριάνν μου!! Αυτή σου η αποθήκη θησαυροφυλάκειο!!!
    Και τα χεράκια σου χρυσά!!! Περαστικά να ναι όλα εύχομαι!!
    Φιλάκια ολόγλυκα και καλή βδομάδα να χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τέλειο έγινε!!! Μπράβο!!! Σε τίποτα δεν θυμίζει την αρχική του όψη!!!!
    Καλή βδομάδα!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πραγματικα αγνωριστο Μαριαννα μου!!!!!!!!
    Να περνας καλα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γελάω με την περιπτερού!! :)) Πρόσφατα έμαθα για την τεχνική του ανάποδου ντεκουπαζ αλλά από τότε δεν μου έχει πέσει κάτι γυάλινο για να το δοκιμάσω. Το δικό σου έγινε πολύ όμορφο και τα σκασίματα του κρακελέ μου αρέσει που δεν είναι έντονα, τα προτιμώ στο γυαλί!
    Καλά μπάνια Μαριάννα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. E, καλά, είναι υπέροχο!!!! Μπράβο σου, Μαριάννα. Περιμένω να δω και την μεταμόρφωση των άλλων! Φιλάκια και καλά μπάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πραγματικά υπέροχα όμορφο !!!
    Το λουλούδι είναι σαν να το έκοψες από τον κήπο σου !!
    Καλό απόγευμα με υγεία και χαμόγελο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τί έφτιαξες καλέ, πάλι???!!!!
    Είναι τέλειο, Marie-Anne μου!!!
    1000 μπράβο, κορίτσι μου!!! Είναι ολοζώντανο!!!
    Σε φιλώ πολύύύ!!!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επανήλθα και εγώ και χόρτασα ομορφιές!!! Δίκαια σου έχω απονείμει τον τίτλο της "βασίλισσας της ανακύκλωσης" !!! Πολύ όμορφο έγινε το vide-poche!! Η μεταμόρφωση όχι μόνο πέτυχε αλλά ..παραπέτυχε!! Χάρηκα πολύ που σε είδα στο Σύνταγμα!! Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπορεί νάναι απομεινάρια μιας πλούσιας καριέρας,ομως κουβαλάνε πολλές αναμνήσεις για να παραπεταχτούν στ αζήτητα,και πολύ καλά έκανες και τα μεταμόρφωσες Μαριάννα μου
    Καλά μπάνια εύχομαι, τ άρχισα κι εγω και καλές δημιουργίες,γιατί αυτές ποτέ δε σταματούν έστω κι αν μειώνετε ο χρόνος!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η απουσία σου ήταν παραπάνω από αισθητική Μαρία Άννα μου.
    Όπως πάντα όμως, μας είχες μια καινούργια έκπληξη.
    Πολύ πρωτότυπο, φανταστικό, το γυάλινο πιατάκι.
    Αντε να δούμε πώς θα κάνεις και το άλλο.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να ψαξεις οποσδήποτε να βρείς και το δεύτερο γιατι το πρώτο έγινε καταπληκτικό και πραγματικά η πατίνα έδεσε υπέροχα!!
    Καλά μπάνια Μαριάννα μου και πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολύ όμορφες καί πρωτότυπες οι δημιουργίες σου Μαριάν μου!!
    Μπράβο χρυσόχερα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...