Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Φθινόπωρο !


L'Automne !
Les premières pluies sont arrivées, la colline en face de la maison s'est parfumée de la résine des pins.  Depuis que nous sommes venus habiter à la campagne, nous vivons les changements des saisons, grâce à la végétation, aux oiseaux migrateurs qui survolent la maison. Nous faisons quelques kilomètres de plus qu'avant pour aller au bureau, mais nous traversons  la campagne ou nous longeons la côte, et nous avons l'avantage et le plaisir de nous occuper d'un beau jardin, d'avoir des chats (avec leurs petits) et deux tortues, beaucoup d'oiseaux dans les arbres... L'autre jour, un hérisson nous a rendu visite ...Et, tant que le temps est encore beau, nous partons en balade au bord de mer en fin d'après-midi pour nous dégourdir les jambes après le travail.  Nous nous y sommes même baignés hier, avant l'arrivée de l'orage...
Ήρθαν και οι πρώτες βροχές ! Μοσχομύρισε η εξοχή !!
Πραγματικά, σήμερα το πρωί που βγήκα στην βεράντα, μου έκανε φοβερή εντύπωση η έντονη μυρωδιά του ρετσινιού από το διπλανό λοφάκι που είναι κατάφυτο από πεύκακαι που, Δόξα τω Θεώ, είναι από τα λίγα που έχουν γλυτώσει από τις πυρκαγιές στην περιοχή
Πήρα βαθιές αναπνοές και αισθάνθηκα μια ιδιαίτερη ευεξία. Μετά την νυχτερινή νεροποντή, ο ήλιος έλαμπε πάλι ανάμεσα από τεράστια σύννεφα.
Καλημέρισα την ιπομέα  και την πικροδάφνη που πλαισιώνουν την αυλόπορτα και ξεκίνησα για το γραφείο.  
Στον δρόμο, άρχισαν να πέφτουν λίγες χονδρές ψιχάλες στο παρμπρίζ χωρίς όμως να γίνουν βροχή. Λίγο πιό πέρα, ο ουρανός άνοιξε κι ελευθέρωσε τον ήλιο, μέχρι το απόγευμα, που ξανά –συννέφιασε. Επιστρέφοντας στο σπίτι από το γραφείο, σταμάτησα αρκετές φορές και φωτογράφισα τα παιχνιδίσματα των σύννεφων με τον ήλιο, 
μέχρι που άρχισε πάλι να αστράφτει και να  βροντάει.
  


Εβρεξε πολύ στην περιοχή μας, μετά όμως όταν σταμάτησε η βροχή και είχε πιά σουρουπώσει πήγαμε για το καθημερινό μας περπάτημα στην παραλία.

Στην εξοχή τελικά καταλαβαίνεις τις αλλαγές των εποχών. Εδώ κι έναν χρόνο εγκαταλείψαμε την πόλη, αφήσαμε το διαμέρισμα στα ενήλικα παιδιά μας (τον γιο μας 29 ετών και την κόρη μας 26) έως ότου «φτιάξουν κι εκείνα κάτι δικό τους» και εγκατασταθήκαμε μόνιμα στο πρώην εξοχικό μας, 50 χλμ. έξω από την Αθήνα.  Πραγματικά, έχει αλλάξει η ζωή μας.

Φυσικά, υπάρχουν  τα μειονεκτήματα....κάνουμε πολλά χιλιόμετρα για να πάμε και να γυρίσουμε από την εργασία μας, χρησιμοποιούμε δύο αυτοκίνητα, γιατί δεν συνδυάζονται οι διαδρομές μας, είμαστε μακριά από τις ηλικιωμένες μητέρες μας, τις οποίες προσπαθούμε να επισκεπτόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε, δεν έχουμε κοντά μας μεγάλα σούπερ-μάρκετ και γενικά καταξοδευόμαστε στην βενζίνη, ειδικά τώρα που έχει ακριβύνει τόοοσοΚάνουμε όμως υπομονή γιατί σε λίγο καιρό θα είμαστε ...συνταξιούχοι και δεν θα έχουμε πλέον τις ίδιες μετακινήσεις.

Τα πλεονεκτήματα όμως, νομίζω πως δεν χρειάζεται να σας τα απαριθμήσω.... μας περιβάλει ένας υπέροχος κήπος γεμάτος ευωδιαστά λουλούδια, λαχανικά και δένδρα - άλλα αειθαλή και καταπράσινα, άλλα φυλλοβόλα, που έχουν κι αυτά την δική τους χάρη -. Οι ώρες που περνάμε στον κήπο (εγώ με τα λουλούδια και ο Νίκος με τα ζαρζαβατικά) μας ξεκουράζουν και μας δίνουν μεγάλη χαρά.  
 
΄Εχουμε τις γατούλες μας με τα μικρά τους,  
δύο χελώνες, προ ημερών μας επισκέφθηκε κι ένας σκατζόχοιροςολλά πουλιά που κελαηδούν στα δένδραησυχία από αυτοκίνητα και μηχανάκια, όχι ότι είμαστε στην απόλυτη ερημιά, αλλά η κίνηση της πόλης μας είχε πλέον κουράσειαρόλο που ζούσαμε σένα από τα ήσυχα προάστια της Αθήνας).  

Και φυσικά, να μην παραλείψω να σας πω ότι παρόλο που δεν την βλέπουμε από το σπίτιδιότι παρεμβάλλεται ένας λοφίσκος, είμαστε κοντά στην θάλασσα και για πρώτη φορά στην ζωή μας, φέτος, κάναμε τόοοσα πολλά μπάνια από νωρίς το καλοκαίρι έως ακόμα και χθές το απόγευμα, κατά τις 6,  όταν τα σύννεφα μαζεύονταν απειλητικά πάνω από τον κόλπο ...και πάνω  από τα κεφάλια μας !!!   

Αρκετά σας κούρασα για πρώτη ημέρα. Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη. Ελπίζω να τα λέμε συχνά. Καληνύχτα!!!!

7 σχόλια:

  1. Καλώς όρισες στην γειτονιά μας!!!Καλορίζικο το σπιτάκι σου!!Καλό φθινόπωρο!!!Χαίρομαι που ανταμώσαμε!
    Είναι υπέροχο να ζει κανείς κοντά στη φύση!Εύχομαι με το καλό να πάρετε σύνταξη και να απολαύσετε την ηρεμία μιας νέας ζωής!!Φιλάκια!!!
    Αν θέλεις για να διευκολύνεις τις αναγνώστριές σου βγάλε την λεκτική επαλήθευση , όπως κάναμε όλες!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είστε τυχεροί που καταφέρατε να κάνετε αυτό που επιθυμούμε πολλοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3.  Χρυσάνθη μου, πολύ χαίρομαι που μου έκανες ποδαρικό στο σπιτάκι μου !!! Από καιρό, διάβαζα τα ωραιότατα σχόλιά σου στα διάφορα blogs και παρακολουθούσα και το δικό σου, αλλά δεν είχε τύχει να συνομιλήσουμε. Σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Πολλά φιλιά !!

     Αναστασία, σ’ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου. Εύχομαι, ολόψυχα, σ’όσους το επιθυμούν, να καταφέρουν να απομακρυνθούν από τις πόλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!!!!!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΥΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ!!!!!!!!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!!!!!!!!
    ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Marie Anne , να σε καλωσορισω κι εγω με τη σειρά μου !! Πολύ ..γήινο το σπιτάκι σου ! Οπως και η ιδιοκτήτρια !! Να 'σαι πάντα καλά , με υγεία και ευτυχία !Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρένα μου, σ'ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και για το καλωσόρισμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι κουτσουρεμένη για τα καλά, όταν έρθει η ώρα της ! Πολλά φιλιά !

    Πέπη, χίλια ευχαριστώ για τις ευχές σου . Είδες που το αποφάσισα και το άνοιξα το σπιτάκι ?? Δεν ξέρω πολλά, αλλά κουτσά-στραβά, θα προσπαθήσω να το κάνω καλύτερο. Φιλάκια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρί μου, να απολαμβάνεις τον παράδεισό σου, με υγεία και χαρά!!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...