Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικες κορνιζούλες



Πρίν λίγο καιρό, μου γλίστρησε από τα χέρια και έσπασε μία τσαγιέρα η οποία ήταν γυάλινη με πλαστικό χερούλι, σουρωτήρι και καπάκι. ΄Οταν μάζεψα τα κομμάτια για να τα πετάξω, παρατήρησα ότι η βάση της (πλαστική κι αυτή) είχε κάτι σχέδια σαν... αστεράκια.  Το μυαλό μου πήγε σε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο στεφανάκι (άν είναι δυνατόν !!!!).  ΄Υστερα όμως, προτίμησα να την κάνω κορνιζούλα.
 
 
Και έτσι, αντί να την πετάξω, την αξιοποίησα δεόντως και πήγε κι αυτή να συναντήσει μια σειρά από παράταιρες μέν, ασσορτί δε χριστουγεννιάτικες κορνιζούλες, τις οποίες έφτιαξα σιγά-σιγά και κάπως έχω σκεφθεί να διακοσμήσω.

Πάντα είχα την ‘μανία’ να ανακυκλώνω και να μεταμορφώνω τα αντικείμενα.
Όπως, για παράδειγμα, αυτό το παλιό διαφημιστικό ρολόι που είχε χαλάσει. Πέταξα τον μηχανισμό και έβαψα το πλαίσιο χρυσό.  Πάνε από τότε περίπου 15 χρόνια, ίσως και περισσότερα!!! Ήμασταν στο εξοχικό, με λιγοστά έπιπλα και αντικείμενα, ήταν καλοκαίρι, τα παιδιά ήταν μικρά και μόλις είχαμε επιστρέψει από ένα ταξίδι στην Ιταλία.  Μία φωτογραφία της κόρης μου με το αναμνηστικό μπλουζάκι της από το San Marino πήρε θέση στο κομοδίνο της μέσα στην αυτοσχέδια κορνιζούλα ! 
  
Κάποια στιγμή, όταν έκανα τα ‘πρώτα μου βήματα’ στο decoupage, και έκανα διάφορες δοκιμές μέχρι να μάθω τα σχετικά, σκέφθηκα να το κάνω «χριστουγεννιάτικο», αλλά απέτυχα οικτρά. 
Παρ’ όλα αυτά, το κράτησα, ενώ την φωτογραφία την έβαλα σε άλλο καδράκι.

Το ίδιο δοκίμασα και σ’ ένα απλό πλαστικό καδράκι. Το έβαψα χρυσό και του έκανα decoupage με φυλλαράκια houx

Φέτος, η μανία της ανακύκλωσης έχει φουντώσει (όχι μόνο σ’εμένα απ’ ότι βλέπω....) κι έτσι βρέθηκαν κι άλλα  'σκουπιδάκια’ που είχαν την τύχη να μη πεταχτούν σε κάποιο κάδο αλλά να αποκτήσουν μια νέα ζωή !  ΄Ηθελα να κάνω και δοκιμές στις διάφορες τεχνικές, όπως π.χ. το κρακελέ, κι έτσι άρχισα να «ντεκουπάρω» (περίεργα μου ηχεί αυτή η λέξη, αλλά τέλος πάντων...) ότι έβρισκα μπροστά μου !!!!

Πρώτα έπιασα μία μπλε πλαστική κορνιζούλα (την βρήκα κι αυτήν σε κάποιο συρτάρι της αποθήκης). Αφού την αστάρωσα, σκέφθηκα να βάλω ένα πράσινο φόντο κάτω από κρακελέ και μετά χρυσό.   
 
 
Το αποτέλεσμα δεν μου φάνηκε και τόσο άσχημο...ίσα-ίσα έδινε την αίσθηση του πρασινισμένου χαλκού.  Με λίγα φυλλαράκια houx, έγινε αρκετά συμπαθητική.  
 

Ακολούθησε ένα αντικείμενο αγνώστου προέλευσης και χρήσης, αλλά που, και αυτό, βρέθηκε σ’ένα βαλιτσάκι με παλιά εργαλεία του πατέρα μου, μπορεί και του παππού μου....ποιος ξέρει !!!!!!  ΄Ηταν σιδερένιο, στρογγυλό, με πατούρα και δύο τρυπούλες, σαν ένα είδος πλαισίου, ας πούμε..... Κορνιζούλα θα το κάνω κι αυτό, σκέφθηκα, και άρχισα την κλασική διαδικασία....τρίψιμο, αστάρωμα, βάση, κρακελέ, χρυσό ακρυλικό, 
 
 και τέλος decoupage με τι άλλο; φυλλαράκια houx  (το λατρεύω αυτό το μοτίβο).

  δύο χέρια βερνίκι κι ένα κορδονάκι για κρέμασμα.  

Τότε ήταν που έσπασα την τσαγιέρα. Κι αφού την έφτιαξα κι εκείνην, 
 
τα στόλισα όλα  μαζί στην παλιά εταζέρα της γιαγιάς και άρχισα να σκέφτομαι τι να βάλω στην κάθε κορνιζούλα...φωτογραφίες  ή μήπως  κομμάτια από όμορφες παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες, ή κάτι άλλο ????
 
Ωσπου, χθές, όπως καθόμουν στον καναπέ και καμάρωνα τα διάφορα στολίδια που έχω φτιάξει μέχρι τώρα και ανάμεσά τους, τις ωραιότατες κάρτες της Ρένας, ένα κλίκ ήταν αρκετό για να πεταχτώ αμέσως και να φέρω τις δύο στρογγυλές κορνιζούλες. 

Τα αλουμινοκαπάκια ταίριαξαν απόλυτα !!!!!! 
 

 

Ρένα, μ’έσωσες !!!!!!!  Σ'ευχαριστώ !!!   

Πολύ χάρηκα που έσμιξαν τα "έργα" μας !!!!!

Υπέροχο το ταίριασμα, δεν νομίζετε ????

Κάτι αντίστοιχο θα φτιάξω και για τα άλλα κι έτσι το σετ με τις κορνιζούλες μου θα είναι έτοιμο να στολιστεί !!!!!!

Σας εύχομαι μιά καλή εβδομάδα !!!





16 σχόλια:

  1. Πολυ ομορφη η ιδεα σου να ταιριαξεις τα εργα σας!!!Νομιζω πως αξιοποιησες την καρτα τελεια!!!Οσο για τις κορνιζουλες?Εξαιρετικες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ!!
    ΤΟ ΠΟΣΟ ΧΑΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ!!!!!!!!!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ!!!!!!
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!!!
    ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΕ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!!!
    ΕΣΠΑΣΕΣ ΤΗΝ ΤΣΑΓΙΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ;;;;;;;;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΓΛΙΣΤΡΗΣΕ!!!!!!!!!
    ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑ!!!!!!!!!
    ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΤΑΖΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ!!!!!!!!!!
    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟΛΙΖΕΙΣ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΕ!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!
    Υ.Γ.ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΕΞΤΡΑ ΔΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 2 ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ!!!
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΙΛΕΣ;
    ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και υστερα επιμενεις πως δεν εισαι ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ.Δεν θελω αντιρρησεις.Αχ Θεε μου τι φτιαχνει!!!Θα μας τρελλανεις,τελειωσε.Φιλια,καλημερες ,καλη εβδομαδα,Ιωαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Marie Anna είσαι φοβερή. τι όμορφες κορνίζες δημιούργησες!!! Ειδικά αυτήν με την βάση της τσαγιέρας εκπληκτική βέβαια προσπαθώ να φανταστώ πως ήταν η τσαγιέρα άλλα δεν μπορώ!! Σας κορνίζα πάντως είναι τέλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήμουν σίγουρη πως οι δημιουργίες σου θα με άφηναν άφωνη πριν τις δώ (το ένστικτο του Υδροχόου που λέγαμε χαχα) Δεν ξέρω τί να πώ... Τέλεια όσα πρόλαβα να δώ στα γρήγορα σ' αυτή την ανάρτηση! Τόσα "αταίριαστα" φαινομενικά κομμάτια τα έκανες να μοιάζουν λες και είναι κομμάτια της ίδιας συλλογής! Συγχαρητήρια!!!
    Θα σε "ψάξω" καλύτερα το βραδάκι που θα έχω ησυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΠΑΝΤΡΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΡΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙ-ΑΝΝ!!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΚΟΡΝΙΖΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε;! Είναι τέλειες!! Θαύμασα το πώς αξιοποίησες τη σπασμένη τσαγιέρα!! Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο διαγωνισμό, σου εύχομαι καλή τύχη και καλές γιορτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά, ε; Είναι υπέροχες οι κορνίζες σου!
    Ειδικά αυτή που προέκυψε από την τσαγιέρα!!
    Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πραγματική χρυσοχέρα είσαι Μαριάννα μου. Ταιριασμένα με γούστο και φτιαγμένα με στοργή. Καλή εβδομάδα και του χρόνου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλεναδίτσα μου νομίζω ότι πραγματικά η φαντασία σου οργιάζει… και η φουκαριάρα η κανάτα «πήγε υπέρ… μεταμόρφωσης!!!» τι την ήθελε όμως και αυτή τόσο ωραία βάση???? Μα και το πάντρεμα με τα αλουμινοκαπάκια από τις υπέροχες κάρτες της Ρένας καταπληκτικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ευχαριστώ πολύ όλες σας για τα καλά σας λόγια !!! Μόλις τελειώσω την σύνθεση που έχω σκεφθεί θα σας την δείξω !!! Φιλάκια πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μarie-Anne τu es tres jolie!C'est magnifique!<--Ελπίζω να μην τα σκότωσα!Μου άρεσαν πάρα πολύ!Πολλά φιλιά!Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ -ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ- ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ!!!
    Κοιτάω και ξανακοιτάω αυτά τα καλλιτεχνήματα, και μονολογώ με θαυμασμό. "Δεν είναι δυνατόν!!!"
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Marie Ann!!!!!!! Και είναι και λίγο.
    Πραγματικά, από τον καιρό που έκανα το μπλογκ μου, και σεριανίζω στα σπίτια σας, όλων εσάς που ασχολείστε με όλα αυτά, μένω καθημερινά έκπληκτη, με όλα αυτά τα ωραία που δημιουργείτε. Σας θαυμάζω, αλήθεια.
    Να τα χαίρεσαι Μarie Ann μου, και να τα χαίρονται και οι δικοίσου, και αυτά, και εσένα.
    Πολλά φιλάκια!
    Δε σου λέω από τώρα Καλά Χριστούγεννα, γιατί θα τα ξαναπούμε μέχρι τότε.
    ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπραβο Μαριαννακι μου!!!!!Σε καμαρωνω!!!!!!Χαιρομαι τους ανθρωπους που απο απλα αχρηστα πραγματα φτιαχνουν αριστουργηματα!!!!
    Υπεροχες οι κορνιζες!!!!
    Τελειο το παντρεμα της κορνιζας με τα καπακια της Ρενας μας!!!
    Φιλακια πολλα φιλη μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τελοιες τελοιες..ολα τα υλικα εινα χαρμα..τα εδωσες πνοη χρωμα..σημαντικες αξιες..πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...