Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αντιγραφή


Όταν πλέον έχεις εθιστεί στο decoupage, μέρα με την μέρα ψάχνεις να βρείς τί άλλο θα μπορούσες να κάνεις μ’αυτήν την υπέροχη τεχνική.   
 Και όταν έχεις κάποια αντικείμενα που τα αγαπάς εδώ και χρόνια αλλά η φθορά τα έχει αλλοιώσει, έχεις πιά την δυνατότητα να τα αντιγράψεις. 
Πώς ? Μα, απλά αντιγράφοντας μια εικόνα και εκτυπώνοντάς την είτε σε λεπτό χαρτί, είτε σε λευκή χαρτοπετσέτα. 
Σίγουρα, οι περισσότερες από εσάς που ασχολείστε με το decoupage δεν θα εκπλαγείτε... όμως είναι και οι φίλες που ξεκινούν τώρα και θα τους ενδιέφερε να μάθουν κάποια «κολπάκια».

Και μιάς και η ημέρα προσφέρεται, σκέφθηκα να σας δείξω ακόμα μια καρδούλα. 

Το μεταλλικό αυτό κουτάκι το είχα αγοράσει με καραμέλες σε κάποιο αεροδρόμιο επιστρέφοντας από επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.  Είχα πάρει 5-6 για μικροδωράκια σε φίλες και συναδέλφους. 
Αυτό όμως το κράτησα γιατί μου άρεσε πολύ.
 
Πέρασαν όμως τα χρόνια και η πανέμορφη εικόνα με το ζευγαράκι άρχισε να χαλάει. Κάποια στιγμή αποφάσισα να την αντιγράψω με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω. Πώς την αντέγραψα ??? Απλούστατα, την φωτοτύπησα. 

Και ιδού το αποτέλεσμα !!!!   
'Εβαψα χρυσή μιά παλιά γύψινη μπομπονιέρα και την μετέτρεψα σ'αυτήν την χαριτωμένη μπιζουτιερίτσα σε στυλ vintage.

Ένας άλλος τρόπος τον οποίο έχω εφαρμόσει είναι η φωτογράφιση ενός μοτίβου (και στην συνέχεια η αντιγραφή του σε χαρτί).  Κάποια στιγμή θα σας δείξω μερικά τέτοια μοτίβα ή μάλλον σας έδειξα ήδη δύο στην προηγούμενη ανάρτησή μου
(η μεγάλη καρδιά με το παραδεισένιο πουλί και η μικρή καρδιά από τούβλο).

Θα κλείσω την παρουσίαση των έργων μου με θέμα την ΚΑΡΔΙΑ, με λίγες ακόμα καρδούλες που έφτιαξα από πηλό (αφού μου τελείωσαν οι προηγούμενες)
 

αλλά και με αυτά τα βότσαλα
Το ένα, σε σχήμα καρδιάς,  απλώς το έβαψα κατακόκκινο. Το άλλο απλώς το γυάλισα με βερνίκι.  Σας ορκίζομαι ότι δεν το χάραξα εγώ !!!! Ετσι το βρήκα πριν λίγες ημέρες στην παραλία όπου το είχε ξεβράσει η φουρτουνιασμένη θάλασσα !!  

 
Δεν είναι εκπληκτικό το σχήμα της καρδιάς πάνω του ??????

Με όλη μου την ΑΓΑΠΗ !!!!

 Marie-Anne



45 σχόλια:

  1. πανεμορφες ειναι..τελικα το ντεκουπαζ ειναι ομορφο..με την μορφη που θα του δωσεις εσυ..ποτε δεν ακολουθω τους κανονες του..καλα και τα βοτσαλα υπεροχα..νασαι καλα γλυκια μου..καλη συνεχεια..φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απόλυτο δίκαιο. Είναι θέμα έμπνευσης..και εγώ αυτοδίδακτη είμαι και δεν ακολούθησα ποτέ συγκεκριμένους κανόνες, απλά ενημερώθηκα και έμαθα από τις συμβουλές των παλαιότερων. Φιλάκια !

      Διαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΠΗΛΟ, ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑΚΙΑ!!!!!!!
    ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ;
    ΤΙ ΚΩΔΙΚΟ ΝΑ ΒΑΛΩ;
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου είναι πολύ απλό. Οταν πατήσεις τον παραπάνω σύνδεσμο, κάνεις εγγραφή δίνοντας το email σου και έναν τυχαίο κωδικό π.χ. κουκουρούκου (!). ΄Οταν λάβεις απάντηση στα μηνύματά σου, τότε πατώντας πάνω στο link που θα σου δώσουν, κάνεις Είσοδο, επαλήθευση του κωδικού που είχες δώσει και μετά μπαίνεις στην ψηφοφορία κοινού, επιλέγεις την πρόταση που θέλεις (ελπίζω να ψηφίσεις την κόρη μου,έ ?) και όταν σε πάει στην σελίδα της (το σήμα που σας δείχνω) τότε πατάς το πλήκτρο LIKE. Ελπίζω να μην δυσκολευτείς ! Ευχαριστώ πολύ !!! Φιλάκια !!!!!

      Διαγραφή
  3. Καλά τέλειο έγινε το κουτάκι... σαν να το αγόρασες εχθές!!!!! Μα και το βότσαλα... θαύμα!!!!!! τελικά η τελειότητα βρίσκεται στην φύση!!!!! Πολλά φιλάκια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα μου, μάλλον δεν κατάλαβες ότι έφτιαξα ένα καινούργιο....δεν αναπαλαίωσα το μεταλλικό κουτάκι. Αντέγραψα την εικόνα και την κόλλησα στην γύψινη μπομπονιέρα. Ετσι τώρα τα έχω και τα δύο !! Φιλάκια !!!!

      Διαγραφή
  4. Happy Valentine's Day!!!
    “Where there is love there is life.”
    ― Mahatma Gandhi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι η θαλασσα εστειλε αυτην την λαξευμενη καρδουλα στα ποδια της Μαρι Ανν;Γιατι ηξερε πολυ καλα τι θα γινοταν στα ΧΡΥΣΑ της χερια...ενα εργο τεχνης! Η Ιωαννα παλι σε χειροκροτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τί κάνει η θάλασσα Ιωάννα μου ? Πραγματικά στα πόδια που ήταν, την κλώτσησα και από την κάτω πλευρά ήταν η καρδούλα !!!!

      Διαγραφή
  6. πολύ όμορφο το κουτάκι..δηλαδή το πήρες και το έβγαλες εγχρωμη φωτοτυπία ??και μετά το έκανες decoupage?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι Μαργαρίτα μου. Πρέπει όμως το χαρτί να είναι αρκετά λεπτό ! Χαίρομαι που με ρώτησες.

      Διαγραφή
  7. Πολυ ομορφο το κουτακι αλλα τι ενοεεις οταν λες οτι το εκτυπωσες σε λεπτο χαρτι ή χαρτοπετσετα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εύη μου, η εκτύπωση μπορεί να γίνει σε λεπτό χαρτί, σαν τσιγαρόχαρτο π.χ. ή σε χαρτοπετσέτα που την βάζεις στην θέση του χαρτιού στον εκτυπωτή (όχι μόνη της βέβαια, αλλά κολλημένη πάνω σ'ένα Α4). Υπάρχουν πολλά tutorial που το δείχνουν αυτό. Εάν δεν βρείς, πές μου να σου στείλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πραγματικά εντυπωσιάστηκα πολύ με το κουτάκι που έφτιαξες! δεν είχα ξανακούσει για αυτή την τεχνική αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο! να ρωτήσω, το κουτάκι χρυσό το έβαψες με σπρέι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γειά σου Ράνια! Χαίρομαι που σου άρεσε το κουτάκι. Το έβαψα με χρυσό ακρυλικό χρώμα και χρυσή πατίνα παλαίωσης. Φιλιά στον όμορφο Βόλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Για κάποιες που είναι τόσο άσχετες και αρχάριες όπως εγώ, θα ήταν καλό να μας εξηγούσες τι υλικά είναι αυτά που χρησιμοποιείς και που τα βρίσκεις. Σε χρωματοπωλείο; τι είναι το καθένα.

    Υπέροχη δουλειά. Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρεγγινα μου, όπως έχω πεί, εγώ είμαι αυτοδίδακτη και θεωρώ ότι δεν είναι κατάλληλη να δώσω οδηγίες και πληροφορίες για υλικά. ΄Ολα τα έμαθα στο Βάλε Φαντασία. Εάν κάνεις εγγραφή εκεί θα λυθούν όλες οι απορίες σου http://decoupage.ning.com/
      Φιλιά στην ωραία Κέρκυρα !!!!!

      Διαγραφή
  12. Decoupage=εθισμός, συμφωνώ απολύτως.Όλες οι καρδούλες όμορφες.Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ομορφο το κουτακι αλλα και οι καρδουλες
    και του χρονου τετοια μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ μου άρεσαν οι δημιουργίες σου Μαριάννα μου!Και τα βοτσαλάκια που βρήκες,πολύ ωραία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ευγενία μου, και για την επίσκεψη ! Αυτό το γλυκό ζουζουνάκι είναι δικό σου υποθέτω ! Να το χαίρεσαι !!! Και χρόνια πολλά και για τα γενέθλιά σου !

      Διαγραφή
  16. ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΣΟΥ!!!!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΤΣΑΛΟ!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Εφούαλα! χαίρομαι που σου άρεσαν! Είδες το βότσαλο...καταπληκτικό δεν είναι ?? Φιλάκια !!!!

      Διαγραφή
  17. Το να μπορείς να ανανεώνεις τα παλια σου πράγματα είναι πολύ όμορφο...και δημιουργικό και η φύση τελικάξεπερνα την φαντασία μας..φιλακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου, δεν ξέρω άν είναι καλό ή κακό, αλλά δύσκολα αποχωρίζομαι τα παλιά και ότι μπορώ το επιδιορθώνω ή το αναπαλαιώνω ή πιά του αλλάζω χρήση. Όσο για το βότσαλο, έχεις δίκαιο, η φύση ξεπερνά την φαντασία μας.
      Φιλάκια !

      Διαγραφή
  18. Πολύ όμορφο είναι αυτό το παλιό κουτάκι !!! Πάντως νομίζω πώς το καινούριο κουτάκι που έφτιαξες με την φωτοτυπημένη εικόνα είναι πολύ πιό όμορφο και όλο το αποτέλεσμα έχει όντως αυτό το παλιό στύλ!! Vintage που λέμε!!! Υπέροχη ιδέα!! Πολύ όμορφο το έκανες!!!! Μου αρέσουν πάρα πολύ όλες οι καρδιές σου!!! Καλά, έχεις βρεί μαγικά βότσαλα στίς αμμουδιές!!!! Πανέμορφα!!!!!!
    Καλή επιτυχία στην κόρη σου!!! Φιλάκια πολλά!!! :ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρσίνη μου, το παλιό έχει πάνω του τα σημάδια του χρόνου και δεν έχω τρόπο να τα διορθώσω. Έτσι σκέφθηκα να το αντιγράψω και πράγματι μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα με το δεύτερο κουτάκι. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου για την κόρη μου (ελπίζω να την ψήφισες, έ?)
      Πολλά φιλιά !!!

      Διαγραφή
  19. Ωραίο το vintage κουτάκι αλλά και οι καρδούλες σου!!!
    Είδες τι φτιάχνει η φύση,υπάρχει μεγαλύτερος καλλιτέχνης από αυτήν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ακριβώς έτσι Ρένα μου, δεν υπάρχει μεγαλύτερος καλλιτέχνης από την φύση ! Ευχαριστώ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Very nice work Marie-Anne. The children turned out beautifully. Of course the little hearts you made are adorable. Hugs...Lu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έξυπνη κίνηση αυτό με την χαρτοπετσέτα ... ωραίες κατασκευές έχεις δημιουργήσει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ομορφα ολα, αλλα η καρδια που εφτιαξε η φυση ειναι το κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπεροχα.. μπραβο σου κ παλι.. σου ευχομαι καλο σαββατοκυριακο κ αν βρεις χρονο περνα απο το μπλογκ μου εχω ενα βραβειο για σενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πανέμορφες όλες οι δημιουργίες σου αλλά το κουτάκι είναι εξαιρετικό!!Φιλάκια και καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...