Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Για πέταμα? ή μήπως όχι?


Τακτοποιώντας προ ημερών ένα μπουφεδάκι της μητέρας μου, βρήκα, μεταξύ άλλων, και ένα παμπάλαιο πιατάκι (ήταν της γιαγιάς ! ). 
Κάποια άλλη ίσως να το πετούσε. Σιγά το κειμήλιο !!! Τί να το κάνεις ένα παράταιρο μοναχικό πιατάκι και μάλιστα ξεθωριασμένο από τα χρόνια ? Ένα απομεινάρι από κάποιο σερβίτσιο του καφέ της δεκαετίας του ’50 ? Κι όμως, εμένα, εκτός του ότι ανήκε στην γιαγιά μου, μου άρεσε και το σχήμα του, και έτσι σκέφθηκα να το ‘αναπαλαιώσω’ !!!!  

 

Πρώτα θέλησα να αποκαταστήσω το χρυσό σχέδιο που είχε ξεθωριάσει (αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να υπολογίσει πόσες φορές να έχει πλυθεί αυτό το πιατάκι μέσα σε 60 περίπου χρόνια ???).  
Δεν είχα κάποιο ειδικό χρώμα για πορσελάνη ή γυαλί και έτσι χρησιμοποίησα ένα απλό μεταλλιζέ χρυσό.
Έπειτα του έκανα découpage  με μικρά ανθάκια από χαρτοπετσέτα.  Δυστυχώς, δεν σκέφθηκα καν να χρησιμοποιήσω την ειδική κόλλα découpage για πορσελάνη (παρ’όλο που είχα).
 
Στην συνέχεια είχα κι άλλο πρόβλημα. Αφού διόρθωσα τις χρυσές γραμμές και το πέρασα με βερνίκι, όταν στέγνωσε φαινόταν κιτρινισμένο και αναγκάστηκα να το ξύσω γύρω-γύρω από τα μοτίβα.  Χρησιμοποίησα τότε 3 χέρια βερνίκι σε σπρέι . Στο τέλος όμως κόλλαγε όταν το έπιανα. Κι έτσι, το πέρασα και ένα βερνίκι με πινέλο. 
 

 Θα χαιρόμουν πολύ εάν, όσες έχετε κάνει découpage σε πορσελάνη, μπορούσατε να μου δώσετε καμιά συμβουλή. Πώς γίνεται να μην αλλοιωθεί η πορσελάνη από το βερνίκι ? Μήπως δεν πρέπει να καλύπτεται ολόκληρη η επιφάνεια  παρά μόνο τα μοτίβα ?   
 ***************************

Φτιάχνοντας το πιατάκι, το μάτι μου έπεσε σ’ένα μικρό βάζο στην άκρη του πάγκου μου. ΄Ηταν ένα, απλό, ολόλευκο βαζάκι από πορσελάνη, που το είχα πάρα πολλά χρόνια, αλλά πρόσφατα είχε σπάσει το στόμιό του. 
Δεν το είχα όμως ακόμα πετάξει γιατί...ήταν από τα αγαπημένα μου.
Τότε σκέφθηκα να το ταιριάξω με το πιατάκι. 

Αφού ίσιωσα όσο μπορούσα το στόμιο με μια μικρή πένσα 
 
το ‘έντυσα’ με πηλό και στην συνέχεια το πέρασα με μια πάστα διαμόρφωσης.
Του έκανα découpage με τα ανθάκια από την ίδια χαρτοπετσέτα και το πέρασα με χρυσό (ίσως να ήταν καλύτερο αν το είχα αφήσει λευκό).

 Δεν έγινε ένα χαριτωμένο ‘ρετρό’ διακοσμητικό σετάκι ?

***************************

Και θα τελειώσω την σημερινή μου ανάρτηση μ' ένα ακόμα τσακισμένο αντικείμενο... ένα ποτήρι από το σερβίτσιο μου ράγισε και σκέφθηκα να δοκιμάσω να το κάνω φωτοφόρο για ρεσώ.  
Αντί για ριζόχαρτο χρησιμοποίησα ένα ανοιχτοπράσινο 'τσιγαρόχαρτο' με το οποίο ήταν τυλιγμένο κάποιο δώρο που είχα λάβει.
Και από πάνω έκανα decoupage με χαρτοπετσέτα με μπορντώ ανθάκια.
Λίγο χρυσό στα λουλουδάκια, στο χείλος του ποτηριού και στην βάση του...κι΄έτοιμο !!!! 
Αυτά έφτιαξα στην διάρκεια του βροχερού και κρύου τριημέρου. 
Μιά μόνο βόλτα κάναμε την Καθαρά Δευτέρα αλλά χαρταετό δεν είδα στον ουρανό, (τουλάχιστον εκείνην την ώρα) παρά μόνο έναν τσακισμένο στα βράχια της παραλίας ! 
Κάποιος προφανώς προσπάθησε να τον σηκώσει,αλλά...του χρόνου πάλι !!

Ε, αυτό το απομεινάρι είναι σίγουρα.....για πέταμα !!! 

Καλή Σαρακοστή σε όλους !!!


48 σχόλια:

  1. Αχ, καλή μου, δε φαντάζεσαι πόσο έχω στενοχωρηθεί μ' αυτή την κατάσταση!!! Γράφομαι σ' ένα blog και περιμένω να "βλέπω" τις αναρτήσεις του... Αμ δε!!!
    Όσα πήρα είδηση, τα πρόσθεσα στη γειτονίτσα μου... Αμ δε.... ΔΕΝ ΠΑΤΑΓΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ!!!! Με αποτέλεσμα να τάχω κάνει μπάχαλο... άλλα έτσι, άλλα αλλιώς!!!
    Πρέπει να κάνω μια ανάρτηση και να παρακαλέσω όλους, αν δεν είναι στη γειτονίτσα, να μου το γράψουν για να τη συμπληρώσω... Τι να κάνω!!!!
    Γι΄αυτό έχασα τις ομορφιές που μας δείχνεις εδώ!
    Τι ωραίες μεταμορφώσεις είν' αυτές, παιδί μου, ζήλεψα και θα ψάξω κι' εγώ στα υπάρχοντά μου....
    Καλή σου μέρα Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την !! Νά'σαι καλά Φιλία μου και μη μου στενοχωριέσαι. Κι εγώ ακόμα δεν τα πολυπάω καλά με τις εγγραφές και τις παρακολουθήσεις και χάνω πολλά ! Ψάξε να βρείς κι εσύ παλιά και δώσε τους μιά νέα ευκαιρία !
      Φιλιά !!!

      Διαγραφή
  2. Χαχα!Ο χαρταετός ήταν για πέτα-γ-μα!Καλημέρα Μαριάννα μου!Με έκανες και γέλασα πρω'ι'νιάτικά!Οι δημιουργίες σου είναι φανταστικές,μου αρέσει πάρα πολύ όταν αξιοποιούμε κάτι που το θεωρούμε συνηθως για πέταμα!Και το πιατάκι, το σπασμένο βαζάκι και το ρεσουδάκι είναι πλήρως μεταμορφωμένα από τα χεράκια σου!Δυστυχώς δεν ξέρω για την πορσελάνη να σε βοηθήσω ,δεν ανηκω στις πτυχιούχες ντεκουπατζούδες ,μάλλον μεταξεταστέα θα έλεγα!Σε φιλώ καλή μου!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί για πέταγμα κατάντησε για πέταμα ο χαρταετός, χαχαχα !! Μην ανησυχείς, οι μαστόρισσες του ντεκουπάζ θα μας τα πούνε όλα τα κόλπα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Φιλάκια !

      Διαγραφή
  3. Καλή σου μέρα!!
    Μου αρέσει και μένα να βρίσκω παλιά αντικείμενα και να τους δίνω μια καινούργια ευκαιρία. Με το decoupage δεν έχω ασχοληθεί, αλλά μου αρέσει να τα ζωγραφίζω. Σχέδια βρίσκω από περιοδικά με κεντήματα. Πάντως και τα δικά σου έγιναν πολύ όμορφα!! Μου αρέσουν γιατί έχουν κρατήσει αυτό το ύφος το παλιό!! Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ καλή μου. Και εμένα μου αρέσει πολύ η ζωγραφική και έχω σκοπό να φτιάξω κάτι και με χρώματα. Αρκεί να βρώ τον χρόνο!!!

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ!!!!!!!!!
    ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΕΝΑ ΠΙΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ;
    ΓΙΑΑΑΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΞΑΝΑ!!!!ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑ!!!!!!!!!
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΨΕΙΣ ΜΕ ΧΡΥΣΟ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΦΥΛΛΑ ΧΡΥΣΟΥ Η ΨΕΥΔΟΧΡΥΣΟΥ!!!!!
    ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΔΕΙΞΩ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ , ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΞΕΡΩ!!!!!!!
    ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΗ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ!!!!
    ΣΕ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ!!!!!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΤΟ ΠΙΑΤΟ , ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ, ΤΟ ΡΕΣΩ, ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου βάλε μπρος ! Τα ξεθωριασμένα σε περιμένουν. Πολύ καλό αυτό που μου λές για τα φύλλα χρυσού. Δεν το είχα σκεφθεί !!! Θα το δοκιμάσω ! Φιλάκια πολλά !

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα κι από μένα Μαριάννα μου...Εγώ τις βρίσκω υπέροχες όλες τις μεταμορφώσεις σου....ενδιαφέρουσα η ιδέα του χαρτιού στο ποτηράκι του ρεσώ....τέλειο αποτέλεσμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ 'Ασπα μου ! Ελπίζω να έχεις ηρεμήσει λίγο .... Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Πανέμορφες οι μεταμορφώσεις σου! Και το σετάκι σου τόσο ρετρό, που νομίζεις ότι έτσι το βρήκες από τη γιαγιά! Μπράβο σου και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί Βέφα μου, αυτό το ρετρό μου αρέσει πολύ και μου θυμίζει τα παλιά. Νά'σαι καλά !

      Διαγραφή
  7. Ειναι πολυ ομορφο να δινουμε ζωη σε πραγματα παλια και ξεχασμενα!!!!Εκανες πολυ καλη δουλεια.....Καλη συνεχεια και πολλα φιλια,misirlou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μισιρλού μου, το ίδιο πιστεύω κι εγώ ! Το ότι έκανα ΄'καλή δουλειά' είναι μεγάλο κομπλιμέντο από το δικό σου στόμα (ή μάλλον από τα δαχτυλάκια που το έγραψαν). Σ'ευχαριστώ πολύ !!!! Φιλάκια !

      Διαγραφή
  8. marie-anne τι ομορφες οι μεταποιησεις σου..
    με συγκινεις που δεν τα πεταξες και τους εδωσες ξανα ζωη..ειναι πραγματικα κομψοτεχνηματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thomi μου, χαίρομαι που σου άρεσαν ! Δύσκολα αποχωρίζομαι πράγματα που έχουν κάποια ιστορία. Νά'σαι καλά.

      Διαγραφή
  9. Καλημερα Μαριαννα μου !!!!!!!!
    Φυσικα και δεν πεταμε τιποτα!!!
    Εστω και για δοκιμες, τα κραταμε ολα!!
    Ειδες ποσο πετυχυμενη εγινε η μεταμορφωση???? Μου αρεσε πολυ! Ολα τα εκανες πανεμορφα!!!!
    Φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαιρούλα μου ! Ετσι σκέφθηκα στην αρχή... ότι θα κάνω μιά δοκιμή και πράγματι, ενώ δεν είναι τέλειο το αποτέλεσμα, δεν παύει να είναι μιά μεταμόρφωση. Καλό μήνα και φιλάκια !!!!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Μαριαννάκι μου!!!! Πολύ τυχερά τα αντικείμενα που έπεσαν στα χέρια σου… μεταμορφώθηκαν τέλεια!!!!! Και φυσικά δεν πετάμε τίποτα… μια και τα πάντα αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία!!!!!! Τώρα για την πορσελάνη έπρεπε να κάνεις τα εξής: Αρχικά με ειδικό χρώμα για πορσελάνη (GLOSS ENAMELS) έπρεπε να βάψεις το χρυσό και να το ψήσεις στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει η συσκευασία. Αφού το βγάλεις και το αφήσεις να κρυώσει καλά κάνεις Decoupage με χαρτοπετσέτα αλλά αντί για την απλή κόλλα χρησιμοποιείς Porzellan Potch με την οποία περνάς όλη την επιφάνεια του αντικειμένου και μετά το ψήνεις και πάλι στο φούρνου σύμφωνα με τις οδηγίες (90 λεπτά περίπου στους 130 βαθμούς). Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό δεν διακρίνεται ότι είναι decoupage… αν φυσικά έχεις προσέξει πολύ στο κόψιμο των μοτίβων. Πιστεύω να βοήθησα… αλλά και αν θέλεις κάτι ακόμα εδώ είμαι. Πολλά Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την, την μαστόρισσα !! Ήμουν βέβαιη ότι από εσένα θα μάθαινα την σωστή διαδικασία. Νά'σαι καλά Βικάκι μου !! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις λεπτομέρειες. 'Οπως είπα και στην Μαίρη, το θεώρησα αρχικά σαν δοκιμή και δεν σκέφθηκα να αγοράσω το κατάλληλο χρυσό χρώμα. Κάτι άλλο όμως θα βρώ να δοκιμάσω όπως μου τα λές (έχω ήδη το Porzellan Potch και χρώματα για γυαλί - ελπίζω τα ίδια να κάνουν και για πορσελάνη ! ).
      Καλό Μήνα και φιλάκια πολλά !!!!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Μαριάννα μου και Καλό Μήνα!!!!!! Δεν ξέρω αν τα χρώματα για γυαλί κάνουν την ίδια δουλειά στην πορσελάνη με αυτή των χρωμάτων που σου έγραψα εγώ... θα πρέπει να είσαι σίγουρη πριν τα χρησιμοποιήσεις ότι τα χρώματα που θα βάλεις μπορούν να ψηθούν στον φούρνο αφενός και να μην χαλάσουν όταν περάσει από επάνω τους το Porzellan Potch!!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. πλακα μου κανεις που θα τα πεταξεις..ονειρο ειναι ολα..γι'αυτο μου αρεσουν τα πραγματα που ειναι λιγο πληγωμενα..τα περνουμε και τα κανουμε αμεσως καλα..τελοια γλυκια μου..να σαι καλα..καλη Σαρακοστη..πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαράκι μου ! Καλή Σαρακοστή και σε σένα και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  12. Έγιναν πολύ ωραία και ειδικά το βάζο δε μπορούσα να φανταστώ πώς το αξιοποίησες,αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά Δέσποινα ! Γι αυτό δεν το είχα πετάξει το βάζο ! ΄Ηξερα ότι κάτι θα σκεφτόμουν για να το φτιάξω.

      Διαγραφή
  13. Μαριάννα,πλήρης αναδόμηση,έγιναν πολύ όμορφα!
    Πραγματικά δεν πρέπει να πετάμε τίποτα,όλα μπορούν να αλλάξουν χρήση και όψη.
    Έμεινα έκπληκτη με το σπασμένο βάζο,εκπληκτική η ιδέα σου!
    Καλή Σαρακοστή!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μου! Ο άντρας έχει αρχίσει να με λέει κουρελού με όλα αυτά που δεν πετάω, χαχαχα !!!'Οταν όμως τα βλέπει μεταμορφωμένα του αρέσουν πολύ και θέλει να τα στολίζω όλα !!! Καλό μήνα και φιλάκια !

      Διαγραφή
  14. Τελεια ολα οπως παντα!Μου αρεσε η εκφραση'φωτοφορος για ρεσω'.Δεντην εχωακουσει αλλη φορα.Ο λαβωμενος χαρταετος δεν θα μπορουσε να αλλαξει χαρτια, να κανουμε ενα περιποιημενο ντεκουπαζ με αγγελουςκαι να σταλει με ευχες παλι ψηλα στον ουρανο;Λεμε τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα μου, ευχαριστώ πολύ πολύ !!! ΄Οπως είχα γράψει σε κάποιο άλλο blog πριν λίγο καιρό αυτή είναι η σωστή έκφραση "photophore" που χρησιμοποιούν και οι ξένοι και φυσικά είναι ελληνικότατη λέξη (φωτοφόρος). Στην Γαλλία άν ζητήσεις ένα ρεσώ (réchaud) θα σου πουλήσουν ένα ....καμινέτο και για να το λειτουργήσεις θα χρειαστεί να αγοράσεις κεράκια για ρεσώ... χαχαχά !! Νομίζω ότι μόνο στην Ελλάδα τα κεράκια ονομάστηκαν ρεσώ.....ή ‘κεράκια για ρεσώ’ το οποίο όμως δε είναι καμινέτο αλλά γυάλινο δοχείο για κεράκι, ή μήπως κάνω λάθος ???
      Ωραία η ιδέα σου για την αναδόμηση του χαρταετού με ντεκουπάζ με αγγέλους !!!! Φιλιά και καλό μήνα !!!!

      Διαγραφή
  15. Καλά είσαι απίστευτη! Του έδωσες πνοή ζωής και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τιποτα δεν παει χαμενο στα χερια σου και μη μου πεις πως αφησες τον σκελετο απο τον χαρταετο στην παραλια γιατι δεν θα σε πιστεψω.Καλο μηνα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!!!!! Και βέβαια δεν τον άφησα στην παραλία !!!! Να τον πάρει το κύμα και να τσιμπολογούν οι γλάροι την πλαστική ουρά του και να πνιγούν ?? Πετάξαμε τα χαρτιά και τα πλαστικά στον κάδο...και πήραμε τα ξυλαράκια για προσάναμμα στο τζάκι !!!
      Καλό μήνα καλή μου Δημιουργία !!!!

      Διαγραφή
  17. Marie Anne, έδωσες ζωή , πνοή και νόημα για να συνεχίζουν να ..ζουν! Πολύ όμορφα motif και ωραιότατοι οι χρωματισμοί! Οσο για το decoupage στην πορσελάνη έτσι το έχω κάνει κι εγω , και βγήκε μια χαρά! Βέβαια, δεν το έχω πλύνει με πολύ νερό αλλά δεν είναι και όλα χρηστικά !! Φιλάκια! Και να 'σαι καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη μου, ευχαριστώ πολύ !!! Και εγώ αυτό πιστεύω, ότι αφού είναι μόνο για διακόσμιση, μιά χαρά είναι κι έτσι. ΄Ομως, η φίλη μας η Ποδηλάτισσα μου έδωσε και όλες τις λεπτομέρειες για την σωστή διαδικασία στην πορσελάνη. Οχι που δεν θα ήξερε η Βίκυ μας η χρυσοχέρα !! Το επόμενο λοιπόν θα το κάνω σωστά ! Φιλάκια και καλό μήνα !!!

      Διαγραφή
  18. ΜΑΡΙΑΝΝ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!!!!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΙΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΙΡΙΑΞΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ!!!!!!!!ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΡΕΣΩ , ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΑΕΤΟ!!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Εφη μου !!! Χαίρομαι που σου άρεσαν ! Καλή Σαρακοστή και καλό μήνα νά έχουμε. Φιλάκια πολλά !

      Διαγραφή
  19. Μαριάννα μου καλό μήνα!
    Το πιατάκι της πρώτης φωτο μου θύμισε ένα σερβίτσιο από αυτά που μάζευε η μάνα μας για τις ..προίκες μας!
    Είσαι και ευρηματική όσον αφορά τα ..ραγισμένα ή μισοσπασμένα αντικείμενα!
    Η μεταμόρφωση του ποτηριού μου άρεσε ιδιαίτερα για τα χρώματα που χρησιμοποίησες!

    Με το Ντεκουπάζ δεν τα πάω και καλά... χάλια θα έλεγα αλλά θα στρωθώ να μάθω!

    Φιλιά καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αντιγόνη μου ! Πράγματι, με το decoupage ότι ραγίζει ή ψιλοχαλάει μπορείς να το μεταμορφώσεις, έστω μόνο και για να κάνεις δοκιμές για κάτι καλύτερο. Στρώσου λοιπόν και δεν θα το μετανοιώσεις. Φιλιά και καλό μήνα !!!

      Διαγραφή
  20. Τι όμορφη η σκέψη σου να δώσεις ζωή σ'αυτά τα παλιά αντικείμενα!Είναι όλα πανέμορφα...Καλή σαρακοστή εύχομαι...Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την επίσκεψη Βάλια και για τα καλά σου λόγια. Καλή Σαρακοστή και σε σένα. Φιλιά !

      Διαγραφή
  21. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!Δινοντας μια δευτερη ευκαιρια πολλες φορες ειναι καλυτερα απο πριν!Καλο μηνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ε! Άριστη η μεταμόρφωσή τους. Γίναν καινούρια! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπραβο αγνωριστα γινανε.Τετοια αντικειμενα συναισθηματικης αξιας εχουν ανεκτιμητη αξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ !!! Πέρασα κι από σένα και είδα πόσο φανατική της ανακύκλωσης είσαι κι εσύ ! Ετσι μπράβο!

      Διαγραφή
  24. Καλησπερα σας!!! Καταπληκτικη δουλεια!!! Δεν πιστευω στα ματια μου πως μεταμορφωσατε αυτα τα αντικειμενα!! Συγχαρητηρια!!! Θα ηθελα να σας ρωτησω αν χρειαζεται να βγαλουμε το ηδη υπαρχον βερνικι και με ποιον τροπο, πριν ζωγραφισουμε κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και για τα καλά σου λόγια ! Κι εγώ ευχαριστήθηκα πολύ μ'αυτήν την μεταμόρφωση.
    Δεν γνωρίζω εάν πρέπει να βγεί πρώτα το παλιό βερνίκι, εξ'άλλου σε τόσο παλιά αντικείμενα η γυαλάδα έχει πιά φύγει.
    Και σε πιό καινούργια όμως, όπως στο βαζάκι που έφτιαξα με decoupage ( http://latelierdemarieanne.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html )το έκανα κατ'ευθείαν πάνω στην πορσελάνη.
    Πιστεύω και με τα χρώματα για γυαλί ή πορσελάνη θα είναι το ίδιο εύκολο.
    Καλή επιτυχία εάν δοκιμάσεις να φτιάξεις κάτι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...