Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Μιά γρήγορη μεταμόρφωση

Τον τελευταίο καιρό, στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, έχω πάντα ένα τσαντάκι με λίγα ‘σύνεργα’ για decoupage !!! Λες και θα έχω τον χρόνο, όπου κι αν πάω, να ασχοληθώ με το αγαπημένο μου χόμπυ !!! 
Και νά όμως που συνέβη !   
Πέρασα το Σαββατοκύριακο στο σπίτι της μητέρας μου αφού είχε το ρεπό της η κυρία που την φροντίζει.  Σε μιά γωνιά της βεράντας της,  εδώ και πολύ καιρό, μιά γλάστρα ήταν τοποθετημένη πάνω σ’ ένα παλιό τραπεζάκι που είχε πραγματικά τα χάλια του.   
 
Για να απασχολήσω λίγο τον αδελφό μου που είναι ΑΜΕΑ, του έδωσα το γυαλόχαρτο και το έτριψε, όσο μπορούσε βέβαια ! 
Δεν είχα την απαίτηση να βγεί το τέλειο αποτέλεσμα, αλλά να περάσουμε λίγο τον χρόνο μας, αφού έβαλα την μητέρα μας να κοιμηθεί. 
Το μικρό μπουκαλάκι με το εκρού ακρυλικό που είχα στο τσαντάκι μου ήταν αρκετό ίσα-ίσα για να περάσω το τραπεζάκι !  Δυστυχώς, δεν έφτασε για δεύτερο χέρι.  Λίγο επί πλέον τρίψιμο και πετύχαμε και μια υποτυπώδη παλαίωση !!!! 
 Διαλέξαμε μιά χαρτοπετσέτα με απλά σχεδιάκια και σιγά-σιγά του έδειξα πώς τα κόβουμε με το χέρι και πώς τα κολλάμε με την ειδική κόλλα. Ο ενθουσιασμός του ήταν μεγάλος ! Και επειδή έχει και γούστο, που υπέδειξε εκείνος το σχέδιο που του άρεσε να κάνω.   
Μέσα σε δύο ωρίτσες συνολικά, είχαμε αυτό το αποτέλεσμα ! Δεν είχα άλλα υλικά μαζί μου για να κάνω σκιάσεις κλπ. ούτε και βερνίκι. 
 Την ερχόμενη Κυριακή λέω να το τελειοποιήσουμε.
‘Οταν ξύπνησε η μητέρα μου, δεν πίστευε στα μάτια της!   Και ο ‘πονηρούλης’ ο αδελφός μου, κλείνοντάς μου το μάτι,  της είπε ότι το ζωγραφίσαμε ! Σε όσους ήρθαν το απογευματάκι για καφέ τους έδειχνε το τραπεζάκι που φτιάξαμε. 
Αν βλέπατε την χαρά του και το καμάρι του που συμμετείχε σ'αυτήν την γρήγορη μεταμόρφωση.....


26 σχόλια:

  1. Συγκινητική συνεργασία Μαριάννα μου γι αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.
    Εδωσες χαρά σε δύο ανθρώπους (εκτός της δικιάς σου ικανοποίησης),έτσι απλά!Λίγο είναι;;;
    Πολύ όμορφα πραγματικά.
    Καλή σου εβδομάδα Μπομπομάστορα με τα εργαλεία σου πάντα σε πρώτη ζήτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι το τραπέζι ομόρφυνε και εσείς χαρήκατε και το ευχαριστηθήκατε !! Και σκέφτομαι , αφού ο αδελφούλης σου είναι ΑΜΕΑ και έχει χρόνο και γούστο και του άρεσε πολύ το ντεκουπάζ , δεν του παίρνεις τα απαραίτητα σύνεργα (χαρτοπετσέτες,κόλα, πινελάκι ή ότι άλλο χρειάζεται) για να δημιουργεί κι αυτός όμορφα πράγματα !!
    Αν για εμάς είναι σημαντική η δημιουργία , για κάποιους άλλους είναι ακόμα πιο σημαντική και πηγή ζωής και χαράς !! Δεν ξέρω , απλά , μια όμορφη σκέψη έκανα !!
    Να σαι καλά , να δημιουργείς ,
    σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που ήθελα να σου πω διαβάζοντας την τρυφερή ανάρτησή σου... πρόλαβε και τα είπε η Αθηνά!!!! Το τραπεζάκι έγινε θαύμα...!!!! Πάρε λοιπόν μερικά υλικά και μάθε στο αδελφούλι σου να κάνει όμορφα πράγματα!!!! Θα περιμένουμε να δούμε και άλλα κοινά σας έργα!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΓΟΝΗΣΙ11 Ιουνίου 2012 στις 3:06 μ.μ.

    Καλημερα κι καλη εβδομαδα Marie Anne,το τραπεζακι εγινε φανταστικο!!!Μπραβο στον αδελφουλη σου ,το μεταμορφωσατε εντελως!!Απο οτι φαινεται θα εχουμε και αυτον στην παρεα του ντεκουπαζ μαζι μας!!!Καλο μεσημερι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαριάννα το τραπεζάκι σας έγινε αριστούργημα!...δικαιολογημένα καμάρωνε ο αδερφός σου... αφού συμετείχε κι`αυτός... με το καλό να το τελειοποιήσεις! Καλή σου Μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια ιδέα,καταπληκτική συνεργασία...και το αποτέλεσμα υπέροχο!Μπράβο σας Και φυσικά συμφωνώ πως θα είναι πολύ καλό για τον αδερφό σου να του δείξεις να φτιάχνει κάποια πράγματα μόνος του ή μαζί με σένα...κι εμείς θα περιμένουμε να τα θαυμάζουμε κάθε φορά από'δω....Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΡΙΑΝΝ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
    ΕΔΩ ΗΡΘΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ! ΤΟ ΠΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΤΕ, ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ!!!!!!!ΑΜΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ...ΠΟΥ ΛΕΝΕ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ!!!!ΕΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχο αποτέλεσμα! Νομίζω τα είπαν όλα οι προηγούμενες κυρίες... Εγώ θα περιμένω τα αποτελέσματα κι άλλων συνεργασιών σας, αλλά και τις δικές του δημιουργίες!! Να τον χαίρεσαι τον αδερφό σου!! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι καλοί μάστορες πάντα έχουν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, τα σύνεργά τους.χα χαχα.Και αφού λες ότι ό αδελφός σου ενθουσιάστηκε, αυτή νομίζω θα είναι η αφορμή μύησης του στο decoupage.
    Καλό βράδυ, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαριάννα,τα αξιοποίησες τελικά τα υλικά και φτιάξα τε ένα τραπεζάκι πολύ όμορφο!
    Νομίζω ότι με το λιγοστό χρώμα έγινε μια πολύ καλή παλαίωση.
    Να δώσεις υλικά στον αδερφό σου και θα φτιάξει θαυμάσια πράγματα,είναι χαρισματικά άτομα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαριάννα από την δημιουργική συνεργασία με τον αδερφό σου βγήκε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα, όχι μόνο οπτικό, αλλά και ψυχικό, καθώς όλες αυτές τις ώρες σε ένοιωθε κοντά του και είχε την ικανοποίηση ότι ήταν χρήσιμος!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάνατε εξαιρετική δουλειά και σας αξίζουν μπράβο και στους δυό σας! Δικαίως το καμαρώνετε το τραπεζάκι, έγινε τοσο χαρούμενο! Κι ακόμα πιο όμορφος θα 'ηταν σίγουρα ο κοινός δημιουργικός χρόνος!
    Καλή συνέχεια ευχομαι στη συνεργασία σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαριαννάκι μου , πολύ όμορφη η μεταμόρφωση!!Μεγαλύτερη όμως η χαρά και η αγαλλίαση ατόμων που πρέπει να βρίσκουν διεξόδους σε δημιουργικές ενασχολήσεις και να αποκαλύπτουν τις ικανότητές των!!!Μάλλον πρέπει να το κάνεις πιο συχνά!!Καλή εβδομάδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πανέμορφοοοοο....μπράβο σας...η συνεργασία σας έδωσε τα τέλεια αποτελέσματα !!!! Μπράβο σου Μαριάννα μου...είσαι υπέροχη !!!!!! Λές να κολλήσει τώρα και ο αδελφός σου με το ντεκουπάζ ;!!! Είναι σχεδόν σίγουρο !!! Καταπληκτικό θα είναι !!!
    Καλή εβδομάδα και καλό καλοκαίρι ;οΔ !!! Φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαριάννα, ξετρελλάθηκα με τη μεταμόρφωση του τραπεζιού.....μπράβο σε σένα και τον αδελφό σου. Μου φαίνεται βρήκες βοηθό πρώτης τάξεως....τελικά το βαλιτσάκι με τα σύνεργα φάνηκε πολύ χρήσιμο. Πολλά φιλιά και στους δυο σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγινε τέλειο το τραπεζάκι! Χίλια μπράβο και στους δυο! Το αποτέλεσμα δικαιώνει και εσένα που τον εμπιστεύτηκες και τον ίδιο για τα χρυσά χερια του (για τα δικά σου δεν λέω τίποτα, γιατί έχουν ήδη δώσει τις..εξετάσεις τους!!)!Πολλά φιλάκια ! Να'στε πάντα όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Mπράβο σας παιδιά! Γρήγορο προτζεκτ με όμορφο αποτέλεσμα! Να πεις ένα μεγάλο μπράβο και στον αδελφό σου από εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μήπως να πάρεις τα σύνεργά σου και να ξαναέρθεις μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη;Κι εγώ θα σε βοηθήσω αν είναι να κάνεις στις δικές μου σαβούρες τέτοιες μεταμορφώσεις!!Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα Μαριαννα!! Αριστουργημα η μεταμορφωση του τραπεζιού σας!!! να μεταφερεις τα συγχαρητηρια μου στον αδερφο σου και πες του οτι περιμενουμε και αλλα!!Τα φιλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το συζητάς; Έγινε πανέμορφο, αγνώριστο! Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αααααααα, καλά, άψογο έγινε το τραπέζι..... Φαντάζομαι την έκφραση της μαμάς σου όταν το αντίκρισε, αλλά και τη χαρά του αδελφού σου που συμμετείχε στην όλη διαδικασία! Χίλια μπράβο και στους δυο σας!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Mαρί-Ανν μου , πως να μη καμαρώνει, έγινε τέλειο!!!μπράβο σας!!!φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Υπέροχο Μαριάννα μου, όχι μόνο σαν μεταμόρφωση
    αλλά και για το ποιοί το δημιούργησαν!!
    Η σκέψη σου αυτή μακάρι να συνεχιστεί και με άλλες
    δημιουργίες σας, θα δώσει πιστεύω χαρά και δύναμη!
    Μπράβο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολλά μπράβο Μαριάννα μου και στους δύο σας!! Το τραπέζι έγινε καταπληκτικό! Καλή συνέχεια και πολλά φιλιά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ποοοολυ καλη μεταμορφωση!!!!!Ζωντανεψες ενα παλιο επιπλο και του εδωσες υπεροχο στυλ.Χιλια μπραβο!!!πολλαααα φιλιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΙ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ..ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ..ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΒΕΡΗ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΥΛΙΚΑ!ΑΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ!ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...