Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Συγκομιδή βοτάνων, δώρων και φωτογραφιών

Πάνε τώρα δέκα ημέρες που μάζεψα από τον κήπο την ματζουράνα, το λεμονόχορτο και άλλα βότανα, και όπως κάθε χρόνο, τα έπλυνα και τα κρέμασα σε ματσάκια μέσα στην αποθηκούλα για να ξεραθούν. Πρέπει τώρα να τα μαδήσω και να τα βάλω σε βάζα ώστε να έχουμε να πίνουμε τα κρύα βράδυα του χειμώνα.   Όχι πως δεν πίνουμε και τώρα με μπόλικα όμως παγάκια !!!!!
Ευκαιρία βρήκα λοιπόν να σας δείξω ένα από τα πρώτα-πρώτα έργα μου στο decoupage. Το παλιό φαρμακείο από το πατρικό μου σπίτι, που τώρα περιέχει μικροπράγματα μέσα στην αποθηκούλα,  ήταν πράγματι ένα από τα πρώτα ξύλινα αντικείμενα πάνω στα οποία δοκίμασα την τεχνική της χαρτοπετσέτας. ΄Οπως βλέπετε, εκείνον τον καιρό, ούτε για σκιάσεις γνώριζα, ούτε για σκίσιμο με το χέρι, κι έτσι έκανα ότι δοκιμές μπορούσα τουλάχιστον στο κόλλημα των μοτίβων.
Δεν θα έκανα όμως ανάρτηση μόνο γι'αυτό ! Εμ,πώς ? Έφτιαξα κι εγώ το σχετικό κατιτίς μου... 
 
Πάλι είχα ένα προβληματάκι με το κρακελέ, από την άποξη ότι ενώ μου βγήκε καλό, στην συνέχεια κάπως το κάλυψα με τα ακρυλικά και σχεδόν δεν φαίνεται πιά! Εκανα τις γλαστρούλες και τις πασχαλίτσες ανάγλυφες με αφροστόκο και είναι έτοιμο να στολίσει την κουζίνα μου.
Σας έχω ξαναπεί πόσο αγαπώ τις λεβάντες ? 'Ολα τα είδη λεβάντας και ειδικά αυτά που μου θυμίζουν την αγαπημένη μου Προβηγκία. 
Στον κήπο έχω δυό-τρία διαφορετικά είδη αλλά σκοπός μου δεν είναι να σας τα δείξω... άντε, για να μην παραπονιέστε, θα σας δείξω μιά γωνιά...
Ο Λόγος για τον οποίο σας μίλησα για τις λεβάντες είναι γιατί έλαβα ένα δώρο.  Την περασμένη εβδομάδα, είχα την χαρά να γνωρίσω μιά ακόμα "γειτονοπούλα", την Δήμητρα από Λαγονήσι, έτσι υπογράφει έως τώρα στα σχόλιά της. Σήμερα, και την ώρα που ετοίμαζα αυτήν την ανάρτηση, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι απεφάσισε και φτιάχνει κι εκείνη το blog της.  Φαντάζομαι ότι σύντομα θα μπει στην παρέα μας επισήμως πιά. 
Η Δήμητρα λοιπόν, ήρθε στο σπίτι μου και μου έφερε ένα ωραίο κεραμίδι με το αγαπημένο μου Προβηγκιανό μοτίφ.
 
 αλλά και ένα βότσαλο με ένα πανέμορφο γατάκι, που τα δικά μου γατάκια έτρεξαν να περιεργαστούν μόλις το ακούμπησα κάτω για να το φωτογραφίσω.
 
Δήμητρα, σ'ευχαριστώ πολύ για τα δώρα σου και χάρηκα που σε γνώρισα κι από κοντά !!!!
Πάρτε μια ιδέα από τα γατάκια μου και υπόσχομαι να επανέλθω με γατοανάρτηση...!   

Πριν τελειώσω, θα ήθελα να σας δείξω και μερικά ηλιοβασίλεματα από τα αμέτρητα που έχω φωτογραφίσει στην ζωή μου.....απλώς αυτά είχα πιό πρόχειρα λόγω του ότι είναι και τα πιό πρόσφατα.   
   
 
 Την ώρα που ανάβουν τα φώτα.
Ηλιοβασίλεμα στην Ανάβυσσο.
  
 Το ίδιο ακριβώς τοπίο, ένα χειμωνιάτικο δειλινό. 
 
 Λιμανάκι Π.Φωκαίας.
Ηλιοβασίλεμα στον δρόμο (Βάρκιζα).  

Ρένα μου, χάρισμά σου τα ηλιοβασίλεματα !!! 
Μπορείς να αναρτήσεις όποια θέλεις ! 
Αυτά για την ώρα.... Θα επανέλθω σύντομα !!!!

 




24 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ ΜΟΥ!!
    ΑΡΧΙΖΩ ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ!!!!!!
    ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΔΑ , ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!!
    ΠΑΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!!!
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΒΟΤΑΝΑ, ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΘΑΡΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΜΑΖΕΥΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΓΝΩΝΩ!!!!!!!!!
    ΚΑΛΟΞΟΔΕΜΕΝΑ!!!!!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταρχήν έχω τρέλα με τα βότανα και μου έδωσες φοβερή ιδέα,δεν το είχα σκεφτεί ποτέ να αποξηράνω μόνη μου τα δικά μου!!τα χαίρομαι τόσο πολύ!!όποτε ποτίζω τις γλάστρες στο μπαλκόνι μας κόβω κι ένα φυλλαράκι δύοσμο..μέντα..βασιλικό..τα μυρίζω και μου φτιάχνουν τη διάθεση!!!!οι δημιουργίες σας είναι απίθανες!!κι εσύ και η φίλη σου δεν πάιζεστε!!!αλλά θα ομολογήσω πως τα γατάκια μου εκλέψαν την καρδιά..λιώνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!όσο για την πέτρα με το γατάκι τι να πω;;;;αχχχχ.....τι τέλεια ανάρτηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Marie Anne η ανάρτησή σου είναι γεμάτη χρώματα και αρώματα...
    Πάρα πολύ ωραία όλα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλησπέρα Μαριαννάκι μου.....όλο δημιουργίες είσαι....μπράβο σου....κι εγώ αποξήρανα τη ρήγανή μου (ένα βαζάκι σε περιμένει....) και φύτεψα και αρκετούς βασιλικούς στον λαχανόκηπο, οι οποίοι θα γίνουν τεράστιοι και θ' αποξηρανθούν εν καιρώ για τις σάλτσες των ζυμαρικών. Φύλαξέ μου λίγη λουϊζα από τη δική σου.....θα τα πούμε από κοντά σύντομα....φιλιά πολλά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mαριάννα,αρχίζει η εποχή των βοτάνων και όλες από κάποιο θα αποξηράνουμε.
    Η λεβάντα μ΄αρέσει,έχουν ανθίσει-δυο έχω-μα η μία στη γλάστρα πάει να μου ξεραθεί.
    Κάπως έτσι αρχίσαμε δειλά το decoupage-είναι όλα πολύ όμορφα-με γεια τα υπέροχα δωράκια!
    Τι είναι ο αφρόστοκος;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΡΙΑΝΝ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!
    ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΠΑΛΙ!!!!!!!!!ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!!!!ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΣ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ!!!!!
    ΟΙ ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ!!!!!!ΚΑΛΑ, Ο ΚΗΠΟΣ ΣΟΥ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΥ ΣΑΣ!!!!!!!!ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ....ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι γλυκές φατσούλες είναι αυτές που έχεις;Καλορίζικα τα δώρα σου. Όμορφα τα ηλιοβασιλέματα, χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά.Και το καδράκι με τα βότανα, σού έγινε πολύ ωραίο.Συγκρίνοντάς το, με το ντουλαπάκι-φαρμακείο, φαίνεται η πρόοδος που έχεις κάνει.Όμορφη ανάρτηση. Καλό βράδυ. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα δωράκια σου Μαριάννα είναι πολύ όμορφα! να τα χαρείς!!!.... Το αρωματικό καδράκι πολύ-πολύ ωραίο!!!...οι γατούλες σου είναι πολύ χαριτωμένες κι`απ`ότι φαίνεται τις αρέσει να φωτογραφίζονται!.... Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχες όλες οι δημιουργίες σου!! Να τα χαίρεσαι τα δώρα σου!! Και να σου ζήσουν οι γλυκές φατσούλες της αυλής σου!! Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να πρωτοδούμε και να πρωτοσχολιάσουμε !!!!
    Λατρεύω βότανα , έχω στον κήπο πολλά , πίνουμε τα κρύα βράδια του χειμώνα !! Τα δωράκια της φίλης σου είναι πανέμορφα !! Τα γατάκια σας κουκλάκια , κι εμείς είχαμε γατογεννητούρια στην αυλίτσα μας !!
    Τα ηλιοβασιλέματά σου καταπληκτικά , το ένα καλύτερο απ τ άλλο !!
    Πάντα τέτοια όμορφα να μας χαρίζεις , σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΡΙΑΝΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΝΟΗΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ.ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΟΨΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΕΙΞΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΕΝΩ,ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ,ΑΠΛΩΣ ΠΡΩΤΟΥ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΣΑΙ ΤΑ ΠΛΕΝΩ ΛΙΓΟ.Ο ΠΙΝΑΚΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΜΥΔΙ ΤΕΛΕΙΟ.ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΑΖΕΜΑ.ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΗΠΟ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΣΚ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα Marie Anne!!Xαιρομαι που συναντηθηκαμε και απο κοντα,και που σου αρεσαν τα δωρακια μου!!Θα ηθελα να σε ευχαριστησω και για την βοηθεια σου στο να φτιαξω και εγω το καινουργιο μου μπλογκ και να μπω στην ομορφη παρεα σας!!Σε περιμενω να με επισκεφτης στο μπλογκοσπιτακι μου!Καλο Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πανέμορφη ανάρτηση Μαριάνα μου, με φανταστικές φωτογραφίες! Να χαίρεσαι τα δωράκια σου, είναι φοβερά! Ο κήπος σου είναι φανταστικός...και γω λατρεύω την λεβάντα!! Το καδράκι που έφτιαξες είναι υπέροχο...και οι εικόνες με τα ηλιοβασιλέματα είναι μοναδικές!!! Να'χεις ένα χαρούμενο σ/κ, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Marie Anne, απίστευτα όμορφη η ανάρτησή σου! Τι να πρωτοθαυμάσω : τα βότανα, τη φύση, τα δώρα, το καδράκι που είναι με τόσο μεράκι φτιαγμένο, τον κήπο σου, τα γατάκια (βλέπω ότι είχατε γεννητούρια!)! Εάν ξανακανονίσετε με τη Δήμητρα, περιμένω κι εγώ! Πολλά φιλάκια! Καλό Σαββατοκύριακο! Και καλή ψήφο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κι' εγώ τρελαίνομαι για "μυριστικά" (έτσι λέω τα βότανα) και έχω διάφορα στον κήπο μου. Τα τρία χρόνια που έλειψα όμως από δω, τα πιο πολλά ξεραθήκανε! Το decoupage με τα γλαστράκια, τέλειο. Και τι είναι αυτός ο "αφροστόκος"; Πού τον βρίσκεις;
    Και τι ζωηρές και παιχνιδιάρικες φατσούλες τα γατάκια σου!!!!
    Με γεια τα δωράκια σου...
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΓΑΤΑΚΙ ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΑ ΤΙ ΚΟΥΚΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ!!!!ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΡΟΣΤΟΚΟΣ;;;ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΗΠΟΣ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΠΙΤΑΚΙ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ,ΚΙ ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ!!
    ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ.ΤΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΜΕΡΗ .ΣΕ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΩ.ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Μ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ.ΦΙΛΙΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΜΥΡΙΣΩ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑΚΙΑ,,ΝΑΘΑΥΜΑΖΩ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ...ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΩ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΙΝΑΚΑΚΙ!ΦΙΛΙΑΑΑΑΑ ΠΟΛΛΑ!



    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...!!!!!!!Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΕ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαριαννάκι μου η πρόοσός σου στην ντεκουπάζ είναι πολύ μεγάλη!!!Το πινακάκι σου έγινε καταπληκτικό!!!Με υγεία να χαρείς τα πολύ όμορφα δωράκια σου από την νέα μας γειτονοπούλα!!Αχ τα ηλιοβασιλέματα τα λατρεύω και τα δικά σου είναι υπέροχα!!Ξετρελάθηκα όμως με τα γλυκοφατσουλίνια σου!!!Σκέτη τρέλα είναι!!!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κι εγω λατρευω τη λεβαντα..τι υπεροχη μυρωδια, τι υπεροχο το χρωμα της...
    οι φωτογραφιες με τα ηλιοβασιλεματα ειναι πανεμορφες, ευχομαι να ζησεις και φετος το καλοακιρακι τα πιο ομορφα ηλιοβασιλεματα κα να τα ζωγραφισεις.πολλα φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαρί -Ανν μου , ανησύχησα με τις ειδήσεις!!!Τι λαχτάρα!!!Ελπίζω να είσαστε όλοι καλά!!!! Τρελάθηκα με τα γατάκια σου!!!Γλυκούλια μου!!! και τα ηλιοβασιλέματά σου ...Ρομαντικά και πανέμορφαααα!!! Και το έργο σου απίθανο!!! Πες μας νέα σας!!!φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαριάννα εύχομαι καλή δύναμη, ευτυχώς που είσαστε όλοι καλά!!
    Θα χαρούμε μόλις ηρεμήσετε να ξανακούσουμε νέα σου!!
    Καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλό κουράγιο και όλ ατα γίνουν ξανά όπως πριν. Περιμένουμε νεα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου Marie-Anne και καλώς σε βρήκα! Ελπίζω να είσαστε όλοι καλά μετά τη πυρκαγιά. Στεναχωρήθηκα πολύ αλλά κάνε υπομονή και όλα θα πρασινίσουν σε λίγο καιρό! Οι δημιουργίες σου είναι πάρα πολύ όμορφες! Και το παλιό φαρμακείο το μετέτρεψες σε αριστούργημα! Όσο για τα γατάκια σου, είναι σκέτη γλύκα! Πολύ ωραίες όλες οι φωτογραφίες σου! Να χαίρεσαι και τα δωράκια σου! Είναι πολύ όμορφα! Πολλά φιλούθκια από Κύπρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...