Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Κάτι έλειπε...

Κάτι έλειπε από την προηγούμενη ανάρτησή μου! 
Το θαλασσινό μου σετάκι ήταν λειψό... κι αυτό γιατί μέσα στην βιασύνη μου να σας το δείξω, ξέχασα ένα κομμάτι. Ήταν ο παλιός -μα πολύ παλιός - δίσκος κοπής που μετατράπηκε σ'ένα διακοσμητικό πλέον κομμάτι για την κουζίνα, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να παρευρεθεί κι αυτός στο τραπέζι σαν βάση για το αλατοπίπερο και το λαδόξυδο.  
Από την χρήση, και τα πλυσίματα, το ξύλο είχε ανοίξει.  Και γι αυτόν τον λόγο είχε πάει κι αυτός... στην αποθήκη (τι να κάνω που δύσκολα πετάω πράγματα και τα φυλάω παρ'όλο που είναι πλέον σε αχρηστία !). 
Τώρα όμως, με την παλαίωση και το ντεκουπάζ, χαίρομαι πολύ που τον είχα κρατήσει και που κατάφερα να τον 'ξαναζωντανέψω΄.
 
Με την φόρα όμως που πήρα με τα θαλασσινά μοτίβα, δεν θα μπορούσα να μήν φτιάξω κι ένα κεραμιδάκι που μου χάρησε η καλή μου φίλη Δήμητρα με ένα επίσης δικό της ριζόχαρτο.
"I am forever walking upon these shores, Betwixt the sand and the foam, The high tide will erase my foot-prints, And the wind will blow away the foam. But the sea and the shore will remain Forever".
Απόσπασμα από το βιβλίο SAND AND FOAM (ΑΜΜΟΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΣ) του  KAHLIL GIBRAN
 
"Περπατώ ατελείωτα σ’ αυτές τις ακτές, ανάμεσα στην άμμο και τον αφρό, η παλίρροια θα σβήσει τα ίχνη μου, και ο αέρας θα φυσήξει μακριά τον αφρό. Αλλά η θάλασσα και η ακτή θα μείνουν για πάντα".

O Paulo Coehlo  περιγράφει το βιβλίο ως εξής:
“Μικρά κείμενα αποστάγματα διαχρονικής σοφίας, γραμμένα σε απέριττη, αλλά εξαιρετικής μελωδικότητας, ποιητική γλώσσα, διεισδύουν σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης φύσης και συνοδεύουν με λόγια χαράς ή παρηγοριάς κάθε σημαντική στιγμή της ζωής.
 Τα έργα του Χαλίλ Γκιμπράν έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες και, ήδη από την πρώτη τους δημοσίευση, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, έχουν κερδίσει την αγάπη του αναγνωστικού κοινού παγκοσμίως.
Ο Γκιμπράν δεν ήταν ούτε επαναστάτης αλλά ούτε και προφήτης. Ήταν ένας άνθρωπος όπως όλοι μας· κουβαλούσε στην ψυχή του τους ίδιους πόνους και τις ίδιες χαρές. Όμως, μέσα από τα βιβλία του κατάφερε να μας φανερώσει το μεγαλείο του Θεού”.

Ο Χαλίλ Γκιμπράν (Κahlil Gibran) γεννήθηκε στο Μπεχάρι του Λιβάνου το 1883. Καταγόταν από οικογένεια σχετικά εύπορη και καλλιεργημένη. Από πολύ μικρός παρουσίασε ιδιαίτερη επίδοση στη ζωγραφική, την πλαστική και το γράψιμο. Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι, στη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο τον Αύγουστο Ροντέν. Μετά τις σπουδές του στο Παρίσι, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. όπου και πέθανε το 1931.
Οι πρώτες καλλιτεχνικές εργασίες ήταν θεατρικά έργα και πεζοτράγουδα, γραμμένα στα αραβικά. Από τα είκοσι όμως χρόνια του, άρχισε να γράφει αποκλειστικά στα αγγλικά. Το βαθιά ανθρωπιστικό μήνυμα που μεταδίνει, βρήκε ανταπόκριση σε αναρίθμητες ανθρώπινες καρδιές. Χαρακτηριστικό της αγάπης του κοινού είναι ότι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά έργα του, «Ο προφήτης», έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες, και μέχρι το 1965 είχαν εκδοθεί πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα.
Ο Γκιμπράν, χρησιμοποιεί την απαλή φρασεολογία των «Ψαλμών», ωστόσο εκτοξεύει μία ασυγκράτητη λοιδορία όταν απεχθάνεται το σφετερισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, από τυραννικούς εκκλησιαστικούς και κρατικούς αξιωματούχους. Προκάλεσε μικρή έκπληξη -ή είχε μικρή σημασία- για το πλήθος των οπαδών του Γκιμπράν, ότι εξορίστηκε από την χώρα του και αφορίστηκε από την Εκκλησία του, λόγω των ατρόμητων και κοφτερών επιθέσεών του. Τα εκατομμύρια των οπαδών του, σε δεκάδες γλώσσες, απορροφούν τα γραπτά του σχεδόν σαν προσευχές και ο αφορισμός του, χρησίμευσε για να ενισχύσει και να επαυξήσει τη λογοτεχνική ενορία του.
Αυτοί που έκαψαν τα βιβλία του και οι κληρικοί, έζησαν για να θρηνήσουν τις πράξεις τους. Λίγο πριν από τον θάνατό του το 1931, ίσως όταν ήταν πολύ αδύναμος για να αντισταθεί, ο Γκιμπράν υπέκυψε στις απρόσκλητες βολιδοσκοπήσεις της Εκκλησίας να τον επαναφέρει στον ευθύ δρόμο, μετά τον βιαστικό αφορισμό του. Παρά το γεγονός ότι «Ο αγαπημένος δάσκαλος» επέφερε τη φανερή οργή των θρησκευτικών και κρατικών αρχών, οποιαδήποτε απολογία εκ μέρους του είχε μικρό ενδιαφέρον γι’ αυτόν, γιατί πολύ καιρό από τότε έφτασε σε ένα πνευματικό επίπεδο πολύ πέρα από τη στενόμυαλη παπαγαλία, τον νόμο και το δόγμα.
Το δόγμα του Γκιμπράν, ασχολείται με την καλοσύνη, την αδελφοσύνη και τη φιλανθρωπία και χρειάζονται λίγα λόγια για να μεταδώσει μεγάλες σκέψεις

Στην εικόνα, το κείμενο του Χαλίλ Γκιμπράν συνοδεύεται από την λέξη Mistral. 
Ο Μιστράλ της Γαλλίας είναι ψυχρός και εξαιρετικά ισχυρός βορειοδυτικός άνεμος, που περνά από τα Πυρηναία μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας και σ' αυτό οφείλει την ψυχρότητά του.
Στην Ελλάδα, ο Βορειοδυτικός άνεμος για τους ναυτικούς έχει το όνομα Μαϊστρος. Η λέξη, λατινικής καταγωγής, (από το βενετικό Μaistro) συχνά αναφερόμενη και ως Μαϊστράλι έχει κυριαρχήσει, και στην καθημερινή ζωή εκτοπίζοντας σε μεγάλο βαθμό την αρχαιοελληνική Σκίρων, ενώ διατηρείται και ως μία από τις αγαπημένες στην ποίηση και στο τραγούδι.

Και για να μείνουμε λίγο ακόμα στα θαλασσινά θέματα, ένα ροδαλό χταποδάκι άπλωσε τα πλοκάμια του πάνω σε μιά πέτρα που είναι ό,τι πρέπει για presse-papier στο τραπέζι της βεράντας... 
...όταν φυσάει το δικό μας τρελλό Μελτέμι !
 
Με τους τεχνικούς που είχαμε στο σπίτι αυτές τις ημέρες (για να αποφύγουμε -όσο γίνεται- να ξαναέχουμε απρόσκλητους νυχτερινούς επισκέπτες) δεν μπόρεσα να ευχαριστήσω και από εδώ την καλή μου φίλη Δήμητρα για το ωραίο βραβείο που μου χάρισε. Νά'σαι καλά Dimi μου, σ'ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σου.
7 τυχαία πράγματα για μένα:
1) Φέτος έχω ήδη κάνει τα περισσότερα μπάνια της ζωής μου !
2) Είμαι αλλεργική στις εναλλαγές ζέστης και κρύου (ποτέ λοιπόν ηλιοθεραπεία πρίν βουτήξω στην θάλασσα)
3) Είμαι λαίμαργη και έχω πάρει βάρος (μην επιμένετε, δεν σας λέω πόσο)
4) Χαίρομαι πολύ που βγήκα στην σύνταξη και έχω ελεύθερο χρόνο(άσχετα άν δεν έχω ακόμη εισπράξει ούτε ένα ευρώ!)
5) Τρελλαίνομαι για ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά μάλλον όσα έκανα έκανα!
6) Τρελλαίνομαι για Decoupage και Upcycling (ελπίζω να το έχετε καταλάβει !)
7) Αγαπώ πολύ την κηπουρική, αλλά με τέτοια ζέστη...μόνο πότισμα μπορώ να κάνω!

Είναι τόσα πολλά τα υπέροχα blogs της γειτονίτσας μας που πραγματικά δυσκολεύομαι να επιλέξω κάποια για να προωθήσω αυτό το βραβείο. Το απονέμω λοιπόν, με πολύ αγάπη, στις 7 πρώτες που θα αφήσουν σχόλιο σ'αυτήν την ανάρτηση. 

Έχω κι άλλο ένα συνταρακτικό νέο να σας πώ! Είχα την πολύ μεγάλη χαρά να είμαι η τυχερή της κλήρωσης για τον δημιουργικό διαγωνισμό Ιουλίου της  A Pink Dreamer. Μόλις παραλάβω το δωράκι μου δεν θα παραλείψω να σας το δείξω!
Σας εύχομαι μιά πολύ όμορφη Κυριακή!
Με αγάπη,

27 σχόλια:

  1. καλημερουδια μαριαννα μου!!! τι υπεροχη καλοκαιρινη δημιουργια!
    το δωρακι σου ερχεται πετωντας αυριο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελένη μου ! Ευχαριστώ πολύ! Το περιμένω με ανυπομονησία!
      Πέρνα να πάρεις το βραβειάκι !!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Μαριάννα μου ..δεν έχω λόγια ..είναι όλα υπέροχα ..ο δίσκος το ξύλο κοπής ..όλα ..έφτιαξες ένα υπέροχο σετ ..μπράβο ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου ! Να πάρεις κι εσύ το βραβειάκι, θα χαρώ να το δώ στο μπλογκοσπιτάκι σου !

      Διαγραφή
  3. Tώρα δηλ. που σου γράφω , εσύ κολυμπάς...Αααααα!!!! Ζηλεύω.......
    Τα έργα σου πάλι υπέροχα!!!!!!Οι ιππόκαμποι μου αρέσουν πολύ!!!!!!!
    Γενικά η φωτογράφηση στην αυλή σου με συνεπαίρνει!!!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφη μου, δεν κολύμπησα σήμερα !!! Κάθε Κυριακή είμαι στην μαμά μου στην Ν.Σμύρνη Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, γλυκειά μου! Μην ξεχάσεις να πάρεις το βραβείο !! Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφα όλα,ιδιαίτερα ο δίσκος με τους ιππόκαμπους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, κοριτσάκια !! Θα χαρώ να πάρετε το βραβείο και να μας πείτε και 7 λογάκια για σάς !

      Διαγραφή
  5. J'aime surtout le phare...et bravo pour le prix !
    Bises et bonne semaine.
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ma chère Anna, je te remercie pour tes bonnes paroles !
      J’avais annoncé que je discernerais le prix aux 7 premiers commentaires, donc il est aussi à toi !! Cela me ferait vraiment plaisir que tu le prennes pour le mettre sur ton blog !
      Bonnes bises et bonne semaine !

      Διαγραφή
  6. Αφού με τέτοια ζέστη καταφέρνεις να κάνεις τόόόόσο μεγάλη και περιεκτική ανάρτηση, μπράβο σου.
    Καλοκαιρινά και ωραία το ξύλο κοπής-ευτυχώς που γλύτωσε-και το κεραμίδι.
    Ο Γκιμπράν μοναδικός, και συμφωνώ -σχεδόν σε όλα τα 7 τυχαία-μαζί σου.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έκανα νύχτα με το ανεμιστηράκι καταπάνω μου, χαχαχα!!!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν Σωσώ μου ! Και δικό σου το βραβείο, βέβαια !!! Θα μας πείς κι εσύ 7 δικά σου τυχαία?
      Καλή εβδομάδα! Φιλάκια!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΤΏΏΏΡΑ ΣΏΘΗΚΕς! ΑΝ ΑΝΟΊΞΕΙ ΤΟ ΣΤΌΜΑ ΤΗΣ Η ΣΩΣΏ ΓΡΆΨΕ ΜΟΥ...

      Διαγραφή
  7. Υπέροχες οι δημιουργίες σου!! Πραγματικά καταπληκτικές!! Μπράβο!!
    Συγχαρητήρια και για το βραβείο σου αλλά και για την κλήρωση!! Να το χαρείς το δωράκι σου!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινάκι, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!! Θα χαρώ πολύ εάν πάρεις το βραβείο από εμένα και το αναρτήσεις στο σπιτάκι σου! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Eγινε ΤΕΛΕΙΟς ο δίσκος κοπής!!Καί τό κεραμίδι έγινε καταπληκτικό Μαριαν!!Τό δέ χταποδάκι,τό λάτρεψα!!Καί οι δύο κόρες μου διαβάζουν τον KOEHLO!Τό βραβείακι τό αξίζης φιλενάδα!Είμαστε λίγο απρόβλεπτες εμείς οι υδροχόοι!!Πολλά φιλάκια σαρωνικιώτικα!!!Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλενάδα, σου το χρωστούσα τόσο καιρό από την ημέρα που μου έδωσες τα κεραμιδάκια και το ριζόχαρτο...(έχω και το δεύτερο στα σκαριά...).
      Ευχαριστώ και πάλι για το βραβείο, νά'σαι καλά και ελπίζω να τα πούμε σύντομα! Καλή εβδομάδα και σε σένα! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  9. Είναι απλά τέλεια τα όσα έφτιαξες!Όντως, ο δίσκος κοπής συμπλήρωσε το σετ και το χταποδάκι έδωσε τη δική του πινελιά!Σε ευχαριστούμε πολύ και για τις πληροφορίες για το Χαλίλ Γκιμπράν, είναι ωραίο να διαβάζεις για αξιόλογους ανθρώπους!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Pinelia μου, το χταποδάκι το έκανα την τελευταία στιγμή προχθές για να το χαρίσω σε κάποιον. 'Αρεσε και στον άντρα πολύ και σήμερα έφτιαξα άλλο ένα για να μήν ζηλεύει!
      Τον Χαλίλ Γκιμπράν δεν τον γνώριζα καθόλου! Είδα όμως την υπογραφή του στο ριζόχαρτο και το έψαξα. Χάρηκα λοιπόν κι εγώ μαζί σας για όσα έμαθα!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  10. Πω-πω! τι υπέροχες μεταμορφώσεις!Ιδιαίτερα ο δίσκος είναι τέλειος! Πολλά φιλάκια και μια όμορφη εβδομάδα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Αναστασία μας! Πώς πάνε οι διακοπές ?
      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν αυτά που έφτιαξα. Ευχαριστώ και καλή εβδομάδα και σε σένα!

      Διαγραφή
  11. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ , ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!
    ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ!!!!!!
    ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΜΕΡΙΚΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΟΥ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενάκι μου, είδες πώς μαζεύονται όλα αυτά? χαχαχα ! 'Εχω όμως να το λέω, ότι ποτέ μου δεν αγόρασα κάτι για να το 'ντεκουπάρω'αλλά προτιμώ να διακοσμήσω κάτι που έχω στο σπίτι, ή να επιδιορθώσω κάποιο άλλο, ή βέβαια να ανακυκλώσω ένα τρίτο και να του δώσω μια νέα χρηστικότητα.
      Καλή συνέχεια στο camping ! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  12. μα εισαι υπεροχη!!!!λατρευω το δισκακι!!!
    χο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αναστασία μου! Χαίρομαι που σου άρεσαν! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. Να αυτά κάνω κι άντε να δικαιολογηθώ...κι όμως την είδα, τη διάβασα, θαύμασα καιιι...ξεχάστηκα!χαχαχα
    Λοιπόν όλα μ άρεσαν ΠΟΛΥ, αλλά το χταποδάκι περισσότερο! Είναι που δεν είναι συνηθισμένο; είναι που προσπαθώ να καταλάβω αν είναι ζωγραφιστό;με ξετρέλανε πάντως.
    Φιλάκια πολλά κι αν αργώ απόδωσέ το στη ζέστη...λυώσαμε πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαχαχα !!! Το ξέρω βρε Χαρούλα, κι εγώ το ίδιο παθαίνω πολύ συχνά. Δεν έχεις δεί που το δηλώνω κι όλας? ("νόμιζα ότι σας άφησα μήνυμα αλλά δεν το βλέπω πιά...").
      Τις δικές μου ζωγραφιές σας τις κρατάω για έκπληξη!!! (Καλά μην το πάρετε τοις μετρητοίς, πρέπει να ξεθαρρέψω πρώτα!!).
      Χαρτοπετσέτα είναι και το χταποδάκι και επειδή μόλις το έφτιαξα το χάρισα, έφτιαξα κι άλλο ένα χθές για τον άντρα μου που ζήλεψε !!!
      Φιλάκια και υπομονή με τον καύσωνα!!!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...