Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

27 Οκτωβρίου, του Αγίου Νέστορος!

Κατ'αρχάς, εύχομαι χρόνια πολλά σ'όλες τις Δήμητρες και τους Δημήτρηδες που γιόρταζαν χθές. 
Να είναι πάντα καλά και να χαίρονται τους αγαπημένους τους. 

Σήμερα είναι του Αγίου Νέστορος κι επειδή δεν είναι πολύ γνωστή εορτή, αντιγράφω από την περυσινή μου ανάρτηση:

Ὁ Ἅγιος Νέστωρ ὁ Μάρτυρας
 Ὁ Νέστορας ἦταν πολὺ νέος στὴν ἡλικία, ὡραῖος στὴν ὄψη καὶ γνώριμoς του Ἁγίου καὶ ἐνδόξου Δημητρίου.
Ὁ Νέστορας, λοιπόν, βλέποντας ὅτι ὁ αὐτοκράτωρ Διοκλητιανὸς χαιρόταν γιὰ τὶς νῖκες κάποιου σωματώδους βαρβάρου, ὀνομαζόμενου Λυαίου, μίσησε τὴν ὑπερηφάνειά του. Βλέποντας ὅμως καὶ τὰ θαύματα τοῦ Ἁγίου Δημητρίου, πῆρε θάρρος. Πῆγε λοιπὸν στὴν φυλακή, ὅπου ἦταν κλεισμένος ὁ Μεγαλομάρτυρας, καὶ ἔπεσε στὰ πόδια του. «Δοῦλε τοῦ Θεοῦ Δημήτριε», εἶπε, «ἐγὼ εἶμαι πρόθυμος νὰ μονομαχήσω μὲ τὸ Λυαῖο, γι’ αὐτὸ προσευχήσου γιὰ μένα στὸ ὄνομα τοῦ Χριστοῦ».
Ὁ Ἅγιος, ἀφοῦ τὸν σφράγισε μὲ τὸ σημεῖο τοῦ τιμίου Σταυροῦ, τοῦ εἶπε ὅτι καὶ τὸν Λυαῖο θὰ νικήσει καὶ γιὰ τὸν Χριστὸ θὰ μαρτυρήσει. Τότε, λοιπόν, ὁ Νέστορας μπῆκε στὸ στάδιο χωρὶς φόβο καὶ ἀνεφώνησε:  
«Θεὲ τοῦ Δημητρίου, βοήθει μοι».
Καὶ ἀφοῦ πολέμησε μὲ τὸν Λυαῖο, τοῦ κατάφερε δυνατὸ χτύπημα μὲ τὸ μαχαῖρι του στὴν καρδιὰ καὶ τὸν θανάτωσε. Ἐξοργισμένος τότε ὁ Διοκλητιανός, διέταξε καὶ σκότωσαν μὲ λόγχη τὸ Νέστορα, ἀλλὰ καὶ τὸν Δημήτριο.
Ἔτσι, μ’ αὐτή του τὴν ἐνέργεια ὁ Νέστορας δίδαξε ὅτι σὲ κάθε ἀνθρώπινη πρόκληση πρέπει νὰ ἀναφωνοῦμε: «Κύριος ἐμοὶ βοηθός, καὶ οὐ φοβηθήσομαι· τί ποιήσει μοι ἄνθρωπος;». Ὁ Κύριος εἶναι βοηθός μου καὶ δὲ θὰ φοβηθῶ. Τί θὰ μοῦ κάνει ὁποιοσδήποτε ἄνθρωπος;

Πριν από πολλά χρόνια, μιά τέτοια μέρα σαν την σημερινή, είμασταν μαζεμένοι στο σπίτι με συγγενείς και φίλους, γιατί γιόρταζε ο μπαμπάς, όταν κτύπησε το τηλέφωνο. Την θεία Ευτυχία, την αδελφή της μαμάς, την έπιασαν οι πόνοι!! Ο θείος με τα δύο ξαδέλφια μου είχαν έρθει επίσκεψη.  Φούρ-φούρ έφυγε ο θείος, να πάρει το 'πράσινο' από το Σύνταγμα για τον Πειραιά, να προλάβει τα γεννητούρια του τρίτου του παιδιού.  
Σαν σήμερα λοιπόν γεννήθηκε η ξαδέλφη μου η 'Εφη.   
Κι εγώ της έφτιαξα αυτήν την ρομαντική καρδούλα 
Μ'αυτήν την καρδούλα συμμετέχω και στον μπλέ διαγωνισμό της Σοφίας  

και η πίσω της πλευρά
decoupage με χαρτοπετσέτα πάνω σε κρακελέ φόντο. 

Ε, να μην φτιάξω κάτι και για τις κόρες της Έφης?
 Μενταγιόν από FIMO με ντεκουπάζ χαρτοπετσέτας, κρακελέ δύο συστατικών και πατίνα. 

Ο μπαμπάς ο Νestor, που λέτε, ήταν μανιώδης καπνιστής, ακόμα και μετά από τέσσερα εμφράγματα, δεν μπορούσε να κόψει το κάπνισμα. 
Κι ένα πούρο σε κάποιες γιορτές, το κάπνιζε μ'ευχαρίστηση. 
Πίπα όμως δεν θυμάμαι να τον είχα δεί ποτέ να καπνίζει .  
Κι όμως,  σε κάποιο συρτάρι του κομοδίνου της μαμάς, ανακάλυψα τρείς πίπες τυλιγμένες σ'ένα ύφασμα. 'Αυτές ήταν του μπαμπά', μου είπε, κι εγώ τις πήρα και τις φύλαξα μέσα σ'ένα ξύλινο κουτί. 

Η μία είναι γαλλική πίπα του εργοστασίου ROPP, μοντέλλο six, η μεγάλη κυρτή γράφει επάνω της Malibu briar (υποθέτω πως θα του την είχε φέρει η θεία Νίνα από την Αμερική) και η μικρή είναι πίπα για τσιγάρο.

Με μια αναζήτηση στο  Google ενημερώθηκα  για τα είδη ξύλου που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή πίπας, πρώτα από αγριοκερασιά (cherry wood),  αργότερα από ερείκη (briar)  και διάφορα άλλα  ξύλα. 'Οπως και για τον τρόπο καθαρισμού των παλαιών μοντέλλων από τα υπολείμματα του καπνού (ίσως κάποια στιγμή να προσπαθήσω να τις καθαρίσω). 
Και μιά μέρα, χαζεύοντας παλιές φωτογραφίες, είδα τον πατέρα μου να ποζάρει με μία πίπα στο στόμα. 




Nestor, infirmier militaire, dans un village des Alpes, Decembre1940
Στρατιώτης νοσοκόμος, Δεκέμβριος του 1940, σ' ένα ορεινό χωριό των  Άλπεων!! 

'Ετσι μου λύθηκε η απορία! Τουλάχιστον αυτή η πίπα Ropp είναι άνω των 70 ετών. Τώρα, τί καπνό φουμάριζε...θα σας γελάσω!!!

Στο ίδιο συρτάρι, βρήκα δύο κουτιά γεμάτα παλιά κουμπιά.  Μερικά είναι πολύ όμορφα και μάλλον θα τα χρησιμοποιήσω κάπου. Το μικρότερο κουτί μου τράβηξε την προσοχή.  Πραγματική αντίκα!! 
Είναι μεταλλικό κουτί των 100 σιγαρέτων ASTRA της καπνοβιομηχανίας των Αδελφών Κυριαζή στο Κάϊρο της Αιγύπτου. 



Στην εσωτερική πλευρά του κουτιού υπάρχει το logo της καπνοβιομηχανίας
  Ενώ στην κάτω πλευρά  είναι αποτυπωμένη μιά εικόνα του εργοστασίου
Μιά νέα αναζήτηση στο Google με πληροφόρησε ότι οι Αδελφοί Κυριαζή, από τον Κισσό του Πηλίου, ίδρυσαν την καπνοβιομηχανία τους στο Καϊρο το 1885.    
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα  στην σελίδα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Βόλου, που είναι κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή
  
Σε άλλη σελίδα από ουγγρικό site είδα μια συλλογή διαφορετικών κουτιών των σιγαρέτων ASTRA τα οποία  είναι περιζήτητα από τους συλλέκτες. 
Το συγκεκριμένο μοντέλλο πρέπει να είναι της εποχής του 1910,  δηλαδή είναι άνω των 100 ετών!


Σας είπα για το νέο μου 'χόμπυ'? Τρελλαίνομαι να ψάχνω στο διαδύκτιο πληροφορίες που έχουν σχέση με διάφορες αντίκες που έχω βρεί.  
'Οχι ότι έχουν καμμία μεγάλη αξία, αλλά η προέλευση και η ιστορία τους με ιντριγκάρουν πολύ. 
Πόσο μάλλον αφού δεν είναι αγορασμένα από κάποιο παλαιοπωλείο, αλλά είναι οικογενειακά κειμήλια, που έχουν περάσει από τόσα χέρια πριν φτάσουν σε μένα.
Σε προσεχή ανάρτηση, θα σας δείξω κάποια ακόμα.

Και αφού δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, ευκαιρία να σας δείξω ένα μικρό μέρος από την συλλογή σπιρτόκουτων που έχω εδώ και πολλά χρόνια.  
Είναι όλα τους από μέρη (ξενοδοχεία, εστιατόρια, αεροπορικές εταιρίες) που έχω επισκεφθεί προσωπικά, δεν μου τα έχουν φέρει κάποιοι άλλοι, κι έτσι, κάθε φορά που τα βλέπω, μου ξυπνούν αναμνήσεις από τα διάφορα ταξίδια μου.  
Δεν έχω καταφέρει να βρώ έναν τρόπο να τα προβάλω. 

Κάποια -σαν τα 'φακελλάκια' που σας δείχνω τα έχω σε πλαστικές θήκες μέσα σε κλασσέρ. Τα κουτάκια όμως είναι φυλαγμένα σε συρτάρια. 
Κάποιοι βάζουν τα σπιρτόκουτα μέσα σε μιά μεγάλη γυάλα. 
Εσείς, εάν έχετε μια τέτοια συλλογή, πώς την εκθέτετε???



40 σχόλια:

  1. Μαριάννα μου να χαίρεσαι την εξαδέλφη και αυτή να χαρεί τα υπέροχα δώρα της!
    Η σημερινή σου ανάρτηση έχει πολύ παρελθόν και μου αρέσει πολύ ! Αυτήν την λόξα των συλλογών την έχω ( όχι σπιρτόκουτα) και ψάχνομαι όπως και εσύ !
    Φιλάκια και μεγάλη αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ όμορφα όλα αυτά που έφτιαξες....καλή επιτυχία και στο διαγωνισμό....μου αρέσουν οι αντίκες , οι συλλογές... όλα όσα μας έδειξες εχουν την ομορφιά τους...ωραία η συλλογή που κάνεις .... εγώ τη μόνη συλλογή που έκανα μικρή ήταν γραμματόσημα , ακόμα την έχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα τι να πω για την ανάρτηση αυτή !!!!!
    Πρώτον γιατί μου αρέσουν πολύ οι δημιουργίες σου με decoupage και πιστεύω ότι θα χαρούν ιδιαιτέρως αυτοί που θα λάβουν τα δώρα !!!
    Δεύτερον λατρεύω τα παλαιά αντικείμενα και διαθέτω κι εγώ αρκετά
    Τρίτον χάζεψα τα σπιρτόκουτα γιατί λατρεύω τις συλλογές γενικώς, και βέβαια διαθέτω κι εγώ συλλογή με σπιρτόκουτα που τα έχω κολλήσει σε χοντρό χάρμποτ αφού πρώτα το έντυσα με
    πράσινη τσόχα και τα έχω κρεμασμένα και όπως καταλαβαίνεις τα χαζεύω συχνά γιατί τα περισσότερα τα έχω αποκτήσει κι εγώ από ταξίδια, αλλά και από τρίτους που ήξεραν την μανία μου ..
    Δυστυχώς μου χάλασε η φωτ μηχανή και δεν κάνω αναρτήσεις, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα αγκαρέψω την κόρη με το κινητό για να σου δείξω τα σπίρτα ..
    Λοιπόν, πολύ σε κούρασα, αλλά όταν είναι κάτι ενδιαφέρον δεν ξεκολλάω ... Θα τα πούμε ...
    Καλό βράδυ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική παρουσίαση, όπως πάντα άλλωστε, των υπέροχων δημιουργιών σου,,,,,δώρα αγάπης , καλόγουστα φτιαγμένα με μεράκι για τους αγαπημένους...τέλεια τα μενταγιόν και η καρδιά, σίγουρα θα τα ευχαριστηθούνε. Θαυμάσιο το αφιέρωμά σου στη σημερινή γιορτή που για σένα προσωπικά είναι τόσο ιδιαίτερη, ας είναι αναπαυμένος ο πατέρας σου που είναι διαρκώς παρών στη ζωή σου με τις γλυκιέςαναμνήσεις μια ζωής, τις φωτογραφίες, τα κουτιά, τις πίπες του.....Θαυμάσια και η συλλογή σου με τα σπιρτόκουτα, μία ιδέα είναι να τα τοποθετήσεις σε καμβάδες (διαφόρων διαστάσεων) τους οποίους θα κορνιζώσεις και θα δημιουργήσεις ¨πίνακες" με τη συλλογή σου που θα στολίσουνε τους τοίχους ενός δωματίου.....τώρα αυτό το ψάξιμο στο διαδίκτυο για πληροφορίες είναι φαίνεται κολλητικό ...πάντως χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας ενημερώνεις τόσο άψογα για όλα τα ενδιαφέροντα που ανακαλύπτεις ,τα παλιά κουτιά είναι δυσεύρετα και πανέμορφα... αυτά που παρουσίασες φανταστικά και.τα δικά σου, ξύλινα και μεταλλικά, πραγματικά τέλεια !!!
    Καλή μέρα και Χρόνια πολλά στους Νέστορες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα, πολύ ζηλεύω που έχεις τόσες αντίκες... απόλαυσα την διαδρομή στο παρελθόν και όλες τις πληροφορίες που επισυνάπτεις. Εγώ τις συλλογές μου τις έχω σε παλιές βαλίτσες στην βιβλιοθήκη, μ΄αρέσει να τις ανοίγω και να τις ανακατεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Beautiful, all your vintage items. I have some boxes. I might search the internet to learn more about them.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΤΥΠΟΣ! ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΣΕΙ Η ΚΟΡΗ. Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΝΕΙΡΟ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ...ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΑΠΟ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΕΣ,ΣΠΙΡΤΑ.ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ ΠΕΤΟΥ ,ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ ΚΑΠΕΛΛΟΥ,ΚΑΠΕΛΛΑ,ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ,ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ! ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΚΟΥΜΠΙΑ. ΟΤΙ ΠΩ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ,,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ,ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΠΑΛΙΟ,ΒΡΩΜΙΚΟ,ΑΠΟ ΤΟ 1932 ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΕΤΑ. ΤΙ ΝΑ ΔΩ! ΚΟΥΜΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑΡΤΑΡΟΥΓΑ,ΑΠΟ MOTHER OF PERLE, ΦΙΛΝΤΙΣΙ,ΣΕΝΤΕΦΙ,ΞΥΛΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΛΠ.Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΧΑΡΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΚΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ.ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ!ΧΑΧΑΧΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ.ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ
    . ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα Μαριάν μου!!!Τί νά πρωτοθαυμάσω!!!Φοβερή ανάρτηση!!!!!Θά ξεκινήσω πρώτα από τόν πατέρα σου!!!Νά είστε καλά νά τόν θυμάστε!!Ηταν ένας ξεχωρίιστόςάνθρωπος όπως βλέπω από τίς φωτό!!!Νά χαίρεσαι τήν ξεδέλφη σου!!!! Η καρδούλα πανέμορφη όπως καί πολύ ξεχωριστά τά μενταγιόν πού έφτιαξες γιά τις ανηψιές σου!!!Σίγουρα θά ξετρελαθούν!!Τό κουτί τό λάτρεψα!!!! Ανεκτίμητη η αξία σου!!!!Οσο γιά τίς συλλογές σου,αυτή τήν φορά θά τίς απολαύσω από κοντά,πίνοντας τόν απογευματινό μας καφέ!!!Καλή Κυριακή!!!Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσυ έχεις βαλθεί να μας αποκάμεις. Δεν κάνεις την αποθήκη,Μουσείο;;;να βγάζεις και κανένα λεφτό,όχι τίποτ άλλο.Θάναι η χαρά των απανταχού συλλεκτών!!!
    Δυσκολες οι μέρες που θυμάσαι οτι σαν σήμερα γιόρταζαν άνθρωποι που έχουν φύγει...τλπ. ο Μπαμπάς πολύ μποέμ τύπος μου φαίνεται κι ως φιζικ κι ως συλλέκτης.
    Οσο για τα δώρα σου πάντα...καρδιάς!!!
    Φιλάκια πολλά τυχερούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα. Η ανάρτησή σου είναι γεμάτη από χρώματα και διαβάζοντάς την σου αφήνει γλυκά συναισθήματα. Τα δωράκι που ετοίμασες είναι τέλεια και όλα αυτά τα όμορφα αντικείμενα που έχεις στην συλλογή σου σίγουρα είναι γεμάτα από όμορφες αναμνήσεις που σε γεμίζουν νοσταλγία!!!! Πολλά φιλιά και να έχεις μία όμορφη Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα η ανάρτησή σου φίλη μου!Και οι δημιουργίες σου και οι συλλογές σου! Έχω την αίσθηση ότι οι συλλογές είναι μικροί θησαυροί! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά στην ξαδέρφη!
    Ωραίο το δώρο και πολύ ωραίες οι παλιές φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν καταφέρω να πάρω τα μάτια μου από τους θησαυρούς σου και να κλείσω το στόμα μου, μπορεί να γράψω...χαχα!
    Τι υπέροχες συλλογές και πόση ιστορία κουβαλάνε...αλλά και πόσες αναμνήσεις από τον πατέρα σου!
    Νομίζω πως αυτό με τη γυάλα είναι μια πολύ καλή ιδέα για τα σπιρτόκουτα....
    Να χαίρεσαι την ξαδέρφη σου...τα δώρα είναι καταπληκτικά, δε χρειάζεται να τονίσω πόσο καταπληκτικά ε?
    Να είσαι καλά...φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα Μαριάννα μου!!! Πολύ ατμοσφαιρική ανάρτηση!!! Η καρδούλα υπέροχη, τα μενταγιόν στολιδάκια!!! Η συλλογή σου είναι πολύ όμορφη κι εύχομαι να σου μεγαλώσει κι άλλο!!! Φιλάκια πολλά!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ ΜΟΥ, ΘΑΥΜΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΟΥ!!!
    ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΥΑΛΑ!!!!
    ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΒΑΕΘΗΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
    ΟΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ, Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΘΑ ΧΑΡΕΙ ΠΟΛΥ!!!
    ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Dearest Marie-Anne,
    What a lovely post and it is fun for going back into time for family. Digging into history and finding out how that era's culture was so different from what we live in now. Look at those lions on the cigarette tins! They associated smoking to getting 'power'.
    Lovely photo of your Dad and at that time, throughout the 50s and 60s, it was so common to smoke pipe, cigarette and sigar. I too have an old pipe collection, some are from husband Pieter's Dad, very old ones and some he smoked himself.
    Hugs to you,
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Forgot to mention that we too had a huge collection of match books from all over the world. However, the moving company refused to pack them as they were a fire hazard in the container, crossing the ocean. Neither you are allowed to have them in a suitcase... End of collection!
    Love your beautiful decoupage jewelry for the girls. Lovely job.
    Hugs,
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακόμα θαυμάζω τη συλλογή σου καλή μου Marie-Anne.Κι αυτό γιατί έχω την ίδια τρέλα!αχαχα!Οτιδήποτε μου κινήσει το ενδιαφέρον κι έχει ιστορία.Για τέτοιες συναλλαγές στο διαδίκτυο πρέπει να 'χεις το νου σου!Και στα παλιατζίδικα ακόμα μπορεί να σε ξεγελάσουν, αλλά εκεί έχεις άλλα στάνταρ!
    Χρόνια πολλά και να χαίρεσαι την ξαδέλφη σου... τα δωράκια σου λατρεμένα!
    Ο πατέρας σου λεβέντης στα νιάτα του!Να ζήσεις γλυκιά μου και να τον θυμάσαι!
    Να 'στε όλοι καλά και να περάσετε ένα υπέροχο τριήμερο!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αρχικά, να ευχηθώ χρόνια πολλά στην ξαδερφούλα σου!!!
    Όμορφα όλα τα καλούδια που τους ετοίμασες!!!
    Όσο για την υπόλοιπη ανάρτηση, τί να πω? Συγκινητική έως μαγική θα τη χαρακτήριζα!
    Φιλάκια, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ όμορφα τα δωράκια σου !!!!!!!!!!Οι συλλογές σου εξαιρετικές όπως και ο τρόπος που μας τις παρουσίασες!!!!!!!!!!!!Φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να χαίρεσαι την ξαδέρφη!!!
    Ωραίες οι καρδούλες!!!!!!
    Υπέροχη συλλογή!!!!!
    Στο λαογραφικό μουσείο της Ξάνθης που είχα πάει κάποτε διακοπές μας είχαν μιλήσει για την οικογένεια Κυριαζή και τον καπνό τους!!!
    Λεβέντης ο μπαμπάς!!!!!!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πωπω Μαριάννα μου. Μια ανάρτηση που τα είχε όλα!
    Πόσο νοσταλγική! Ένιωσα ένα σφίξιμο κοιτάζοντας τη θολή φωτογραφία του μπαμπά σου!
    Τόσο που παρά λίγο να ξεχάσω πόσο όμορφα ήταν τα δώρα που έφτιαξες :)))
    Φιλιά και καλή αυριανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαριάννα μου ζηλεύω τα ταξίδια σου και τα σουβενίρ που έχεις από αυτά. Τις υπέροχες αντίκες σου που σου φέρνουν στο νου αγαπημένες οικογενειακές στιγμές.
    Η καρδούλα στην μπλε πλευρά της μου άρεσε πολύ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαριαννάκι μου, γέμισα νοσταλγία κι ομορφιά...
    Πανέμορφες δημιουργίες για την εορταζόμενη ξαδέρφη και τα κορίτσια της!
    Η φωτογραφία του πατέρα σου με συγκίνησε πολύ, ήταν τόσο ωραίος! Αλλά και τα ενθύμια που έχεις είναι μικροί θησαυροί... Εύχομαι να πλουτίσεις τη συλλογή σου και σίγουρα θα βρεις τρόπο να την προβάλλεις, ξέρεις εσύ απ' αυτά!
    Να είσαι πάντα καλά, να ζήσεις πολλά πολλά χρόνια και να θυμάσαι το λεβέντη μπαμπά σου!

    Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Superbe collection !
    Le coeur bleu est magnifique...
    Bonne semaine !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μαριαννα μου πρωτον ο μπαμπας σου κουκλος και με στυλ! Το μπλε μενταγιον πολυ ομορφο και ποσα πραγματα βρηκες παλια μπραβο και μενα μου αρεσουν τα παλια, τα σπιρτοκουτα πολυ ωραια συλλογη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαριαννάκι μου, υπέροχα τα δωράκια για εξαδέλφη και ανηψιές....αλλά η αναδρομή στο παρελθόν με τα πανέμορφα αντικέ πραγματάκια που συνεχώς ανακαλύπτεις με εντυπωσίασε πολύ. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Beautiful memories! Your collection is adorable and your blue hearth is gorgeous!
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολύ μου αρέσουν όλλων των ειδών οι συλλογές γιατί δείχνουν άνθρωπο με μεράκι και τα σπιρτόκουτα που έχεις μαζέψει πολύ σούπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Bonjour Marie-Anne et bonne fête nationale!
    Tout me plaît dans ton billet. Tes créations bien sûr et tout particulièrment les médaillons en fimo pour tes nièces. Quelle délicatesse...
    Ce sera gentil à toi de me donner des adresses à Athènes pour le matériel des arts créatifs. Maintenant que je vais avoir beaucoup de temps pour moi, je compte bien faire quelque chose de...mes dix doigts.
    C'est très émouvant d'avoir retrouvé les pipes de ton papa et la photo qui montre qu'il les utilisait bien.
    Mon papa fumait aussi mais pas la pipe. Pour moi elle est liée dans mes souvenirs d'enfant à un professeur que j'ai eu au collège. Il fumait de l'Amsterdamer dans la classe pendant les récréations et cela embaumait toute l'heure suivante! De nos jours où tout est interdit, un tel souvenir serait impossible à avoir.
    Ta boîte rouge venue d'Egypte est magnifique.
    Pour ta collection d'allumettes je n'ai pas d'idée de présentation. Mais tu as bien fait de collectionner des objets de petites taille. Nous nous collectionnons les mugs quand nous allons dans un nouvel endroit!!! Nous ne savons plus où les mettre ni comment les présenter de manière sympa!
    Je t'embrasse et te souhaite une belle journée.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τα δώρα της Ξαδέλφης και των ανεψιών θαυμάσια!!!! Οι συλλογές σου υπέροχες... οι πίπες, τα κουτάκια και τα σπίτρα!!!! Ο πατέρας σου λεβέντης στα νιάτα του και νομίζω πως του μοιάζεις πολύ!!!! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τι υπέροχη ανάρτηση είναι αυτή Μαριάννα μου!! Με παρέσυρες μαζί σου σε όλες αυτές τις γλυκιές αναμνήσεις!! Με εντυπωσίασαν οι συλλογές σου και φυσικά όπως πάντα οι όμορφες δημιουργίες σου!!!
    Με συγκίνησε ιδιαίτερα η εικόνα του πατέρα σου και το γεγονός ότι έχεις στα χέρια σου αγαπημένα του αντικείμενα!! Σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες μαζί μας τον πολύτιμο αυτό θησαυρό!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μου άρεσαν τα δώρα για την ξαδέρφη σου και τις ανιψιές σου, αλλά ξετρελάθηκα με την υπέροχη συλλογή σου. Έχω μαζέψει κι εγώ διάφορα από τα ταξίδια, αλλά δεν έχω καταφέρει να τα τακτοποιήσω ακόμα. Λεβέντης ο πατέρας!!!!!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Υπέροχη ανάρτηση Μαριάννα!!! Ταξίδεψα μαζί σου στο χρόνο, διάβασα ενδιαφέρουσες πληροφορίες, είδα συγκινητικές φωτογραφίες, τις πολύτιμες αντίκες σου αλλά και τις υπέροχες δημιουργίες σου!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οπως πάντα με καθήλωσε η πλούσια σε φωτογραφίες, σε πληροφορίες, σε δημιουργίες ανάρτησή σου! Εκπληκτική η συλλογή σου! Απίθανα τα παλιά σου !!( μα και αυτή η αποθηκούλα κρύβει , άραγε, και άλλους θησαυρούς;;) Ομορφα τα decoupage δωρα σου!! Να'σαι καλά, Marie Anne!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πολύ όμορφα τα δωράκια σου αλλά και η αναδρομή στο παρελθόν μέσα από όλα αυτά τα παλιά αντικείμενα!! Εκπληκτική η συλλογή σου με τα σπιρτόκουτα.. Σίγουρα θα βρεις έναν ενδιαφέρον τρόπο να τα εκθέσεις. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μαριαννάκι μου αυτή η ανάρτηση είχε λίγο απ' όλα!!! Τα δώρα σου είναι υπέροχα και να χαίρεσαι τόσο την ξαδέρφη όσο και τις ανεψιές σου!!! Η συλλογή σας είναι υπέροχη και πραγματικά όλες σου οι εικόνες είναι σαν να βγήκαν από το χρονοντούλαπο!!!! Φιλιά πολλά και καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ♩♫♬

    Sua coleção de pingentes em tom azulados está divina.

    Odeio cigarros e cachimbos... mas as caixas antigas de tabaco são muito bonitas.
    Isso me fez lembrar minha avó... ela tinha algumas caixas de biscoitos, parecidas com essas, com estampas muito bonitas.

    TUDO DE BOM PARA VOCÊ !!!
    ♯♬ Bom fim de semana!
    Beijinhos ♪♫♬
    ♭♪Brasil
    ♪♮♩♫

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. obrigado muito Ines, mim esperam que você ainda tem as caixas bonitas de sua avó! Eu igualmente desejo-lhe um fim de semana agradável!

      Διαγραφή
  39. Πολύ ενδιαφέροντα τα παραπάνω, ιδιαίτερα τα σπιρτόκουτα. Συλλέγω και εγώ σπιρτόκουτα και οποιοσδήποτε φίλος έχει σπιρτόκουτα
    και επιθυμεί να τα δώσει το email μου είναι dimeliger@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...