Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Παλιό ρολόϊ ? Το αλλάζουμε!!! Tutorial


Μέσα στην πληθώρα των ρολογιών που με τόση προθυμία και αγάπη φτιάχνουν και στέλνουν οι φίλες (και φίλοι) bloggers  για την έκθεση που διοργανώνουν οι Χρυσομέλισσες και η Δράση Ελληνίδων Bloggers για τα παιδάκια του Χριστοδούλειου Ιδρύματος, ίσως να μου έχει διαφύγει, αλλά νομίζω πως δεν έχω δεί κάποιο Χριστουγεννιάτικο ρολόϊ (ζητώ συγγνώμην εάν κάνω λάθος). Πιστεύω ότι ρολόγια με χριστουγεννιάτικο θέμα θα γίνουν ανάρπαστα στην έκθεση, εν όψει των εορτών.  Εγώ κάθε χρόνο, από τις αρχές Δεκεμβρίου, κρεμάω το χριστουγεννιάτικο ρολόϊ μου πάνω από το τζάκι και μένει εκεί μέχρι να ξεστολίσω το σπίτι.  Έτσι λοιπόν έφτιαξα ένα ακόμα ρολόϊ, για την ακρίβεια, μεταμόρφωσα ένα παλιό, το τρίτο απ'αυτά που βρήκα στο σπίτι της πεθεράς μου.

Οι καλές μας Χρυσομέλισσες μου είχαν τότε ζητήσει εάν θα μπορούσα να τους δείξω βήμα-βήμα πώς τα έφτιαξα κι έτσι με εικόνες και λίγα λόγια σας παρουσιάζω την μεταμόρφωση που η καθεμιά σας θα μπορούσε εύκολα να εφαρμόσει ώστε να πληθύνουν ακόμα περισσότερο τα ρολόγια που προσφέρονται για την έκθεση.   

Παίρνουμε λοιπόν το παλιό μας ρολόϊ, κάποιο διαφημιστικό από τα τόσα που προσφέρουν οι εταιρείες ή τα διάφορα προϊόντα του σούπερ-μάρκετ, ή απλά ένα φθηνό πλαστικό ρολόϊ που υπάρχει στο σπίτι.  Αφού το αποσυναρμολογίσουμε, περνάμε με αστάρι ή primer τόσο το καντράν όσο και το πλαίσιο του ρολογιού.   Όταν στεγνώσουν, τρίβουμε με γυαλόχαρτο και περνάμε ένα χέρι ακρυλικό χρώμα.   
 
 Πολύ συχνά ξεκινάω να φτιάχνω κάτι και στην πορεία αλλάζω γνώμη. 'Ετσι και τώρα, ενώ είχα διαλέξει ένα ωραίο βεραμάν χρώμα - για να 'φρεσκάρω' το αρχικό χρώμα του πλαισίου και συνέχισα και στο καντράν- διαπίστωσα ότι δεν θα ταίριαζε καθόλου με τα χριστουγεννιάτικα μοτίβα.
Κι έτσι ξαναπέρασα το καντράν με υπόλευκο ακρυλικό.  Αφού στέγνωσαν άρχισα να κολλάω μικρά μοτίφ κομμένα από χαρτοπετσέτα στις θέσεις των αριθμών και ένα στολισμένο δέντρο στο κέντρο. 
 Θα παρατηρήσετε ότι ξεχωρίζουν άσχημα πάνω στο φόντο.  'Ετσι λοιπόν, πήρα με το πινέλο μου το ίδιο υπόλευκο χρώμα και έβαψα γύρω-γύρω προσεχτικά για να ενσωματωθούν τα κομματάκια χαρτοπετσέτας. Στην συνέχεια, πέρασα ένα χρυσό περίγραμμα γύρω από τα μοτίφ και στις φλόγες των κεριών του δέντρου και με χρυσή δαχτυλοπατίνα πέρασα ελαφρά όλο το φόντο, αλλά και  τους δείκτες του ρολογιού πρίν περάσω το εσωτερικό και το πλαίσιο με βερνίκι νερού και εφαρμόσω τον μηχανισμό.   
Γιά το πλαίσιο, διάλεξα μιά χαρτοπετσέτα με χριστουγεννιάτικο στεφανάκι,  έκοψα με το χέρι το κάθε τέταρτο πάλι σε τέσσερα κομμάτια και κάλυψα σιγά-σιγά όλο το πλαστικό. Στο τέλος, αφαίρεσα με το γυαλόχαρτο τα περισσεύματα στην πίσω πλευρά.  
Το παλιό ρολόϊ, είχε ένα πλαστικό κάλυμμα. Επειδή όμως γυάλιζε πολύ αλλά είχε και κάποια σημαδάκια αποφάσισα να μην το ξαναβάλω. 
Τελευταία 'πινελιά' ήταν ο αληθινός φιόγκος που έκρυψε αυτόν της χαρτοπετσέτας. Έδεσα την κόκκινη κορδέλα στο πλαίσιο πριν συναρμολογήσω τα μέρη του ρολογιού, και στολίστηκε το χριστουγεννιάτικο στεφάνι.  
Τί λέτε?  Ωραίο δεν έγινε ??? 
Είμαι σίγουρη ότι θα ακολουθήσετε το παράδειγμά μου και θα μεταμορφώσετε κι εσείς ένα ρολόϊ για την έκθεση. 
Σας φάνηκε δύσκολο???!!! 'Αντε καλέ!! 
Πάμε μία επανάληψη????

Η ξαδέλφη μου, η Βάσω, που είναι και νονά του γυιού μου, όταν άκουσε για το 'χάρισμά'  μου να μεταμορφώνω τα παλιά ρολόγια - εδώ γελάνε, χαχαχα, μου έφερε κι ένα δικό της, διαφημιστικό, που είχε εδώ και χρόνια. Θα σας δείξω λοιπόν πώς το άλλαξα, με την διαφορά ότι αυτό δεν θα προσφερθεί για την έκθεση γιατί θα ξαναπάει στην θέση του στον τοίχο της κουζίνας της Βάσως. 
Πώς είπατε; θέλετε πάλι λεζάντες; έ, δεν νομίζω...πού είναι το δύσκολο;
Η διαφορά εδώ είναι ότι κόλλησα μιά ολόκληρη χαρτοπετσέτα, σαν τραπεζομάντηλο ένα πράγμα...,και από πάνω έβαλα τα μοτίφ με τα φλυτζάνια του καφέ. 
Πώς το έκανα; ψέκασα το βαμμένο καντράν με κόλλα σε σπρέϋ και πάνω από την χαρτοπετσέτα, πέρασα την κόλλα ντεκουπάζ με πινέλο. 
Χρησιμοποίησα σπρέϋ συγκάλυψης από την πίσω πλευρά των μοτίφ, για να μην διαφαίνεται το 'τραπεζομάντηλο', τα έπιασα με μία πένσα, για να μην κολλήσουν στα χέρια  μου και τα τοποθέτησα.Στην συνέχεια, ρετουσάρισα με μολύβια ακουαρέλλας στα σημεία που είχε ποτίσει η κόλλα συγκάλυψη, και έκανα σκιάσεις με πατίνα.
Τότε, όπως το συνηθίζω, και όπως βλέπετε, αποφάσισα ότι δεν μου άρεσε το λευκό πλαίσιο και το ξαναέβαψα σε cafe au lait χρώμα, το οποίο στην συνέχεια πέρασα σε μερικά σημεία με χρυσή δαχτυλοπατίνα, κι έτσι απέκτησε μιά μορφή παλαιού ξύλου. Και αφού κόλλησα τους αριθμούς και έβαλα τον μηχανισμό και τους δείκτες...

Ιδού το πριν και το μετά !   
 Ελπίζω να αρέσει στην ξαδέλφη μου. 

 Καλές μου Χρυσομέλισσες, μην το πάρετε αυτό το δεύτερο ρολόϊ -ήταν παραγγελιά, χαχαχα!!   
Μην μου στεναχωριέστε όμως, για σας έχω άλλα δύο στα σκαριά!!!


47 σχόλια:

  1. Μαριάννα μου, καταρχήν οι αλλαγές είναι εξαιρετικές!
    Το δύσκολο για μένα τουλάχιστον δεν είναι στην εφαρμογή ( αν και δεν έχω καταπιαστεί ως τώρα με την τεχνική του ντεκουπάζ - μόνο διαβάζω προς το παρόν από βιβλία). Το θέμα είναι να έχω όλα αυτά τα υλικά: ειδικές κόλλες, πατίνες, αστάρι κλπ!
    Πρέπει να οργανωθώ πρώτα λοιπόν:)))
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαριάν μου..τα αγάπησα και τα δύο...πολύ καλή η ιδεά σου καταρχήν να το κάνεις χριστουγεννιάτικο... μετά μου άρεσε όλη η εμφάνιση του μέσα έξω εικόνες αντί αριθμοί δέντρο δείχτες πλαίσιο φιογκάκι...όλα μου άρεσαν... και το δεύτερο ρολόι μου άρεσε πολύ η εμφάνιση με τα φλυτζάνια
    μπράβο πολύ όμορφα και τα δυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα απογείωσες τα ρολόγια -έργα τέχνης έγιναν !!!!! Το Χριστουγεννιάτικο θα έχει σίγουρα
    μεγάλη επιτυχία !! Ευχαριστούμε για το tutorial , Μαριάννα μου !!!!!!!
    Φιλάκια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mari-Ann και τα δύο ρολόγια είναι υπέροχα!
    Μου άρεσε πολύ το χριστουγεννιάτικο, αλλά και της ξαδέλφης το ρολόι υπέροχο!
    Ευχαριστούμε πολύ για το tutorial πολύ κατατοπιστικό!
    Έχουμε ήδη ξεκινήσει να φτιάχνουμε κάτι παλιά ρολόγια και φυσικά οι οδηγίες σου ήρθαν στην κατάλληλη στιγμή!
    Φιλιά πολλά από όλες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαριαννα μου τελεια ιδεα το χριστουγεννιατικο!!!!!!!!!
    Αλλα και το δευτερο θα το εβαζα ανετα στην κουζινα μου μου αρεσουν πολυ και τα δυο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Μαριάννα μου!!!
    Υπέροχα και τα δυο ρολογάκια!!
    Σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες οδηγίες σου! Αφού δεν μένουμε κοντά να σου φέρω και τα δικά μου ρολόγια, θα το παλέψω μόνη μου!! :)) Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Μαριαννάκι μου!! Είναι πανέμορφα!! Είσαι μαστόρισσα !!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελεια ολα!!!! πανεμορφα και ...ποιο να πρωτο-ειναι το πιο ωραιαο???? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τα δύο φανταστικά!!!!!!!!!!!Πολύ ωραία ιδέα το χριστουγεννιάτικο ρολόι αλλά και της ξαδερφης τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!Πολύ ωραίες και οι οδηγίες!!!!!Φιλιά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατατοπιστικότατο το tutorial!!!Έχω μια απορία,όμως.Τι είναι το σπρέι συγκάλυψης;
    Φιλάκια,Μαριαννάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρόζα μου, αυτό το σπρέϋ/κόλλα, σε λευκό χρώμα, εφαρμόζεται στην ανάποδη της χαρτοπετσέτας όταν θέλουμε να την κολλήσουμε πάνω σε σκούρο φόντο (ή άλλου χρώματος όπως εδώ) για να καλύψει την διαφάνεια της χαρτοπετσέτας - διαφορετικά δεν θα ξεχώριζαν τα φλυτζάνια πάνω στο εμπριμέ 'τραπεζομάντηλο'.

      Διαγραφή
  11. ΄Ολα ωραία είναι εδώ σήμερα. Κάτι άλλαξε στο μπλογκ σου ή μου φάνηκε ?
    Τέ - λει - ο το ρολόι, πολύ καλόγουστο. Και της ξαδέλφης, Κι αυτό εξαιρετικό.
    Χίλια μπράβο Μαριάννα μου, φεύγω με καλή διάθεση από εδώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαριάννα μου και τα δύο πανέμορφα !!! Το χριστουγεννιάτικο ποιό σπίτι θα στολίσει !!! Η ξαδέρφη Βάσω θα ξετρελλαθεί !!! Να σου στείλω και τα δικά μου ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Μαριαννίτσα μου!!και τα δύο ρολόγια παραμυθένια..αχ το χριστουγεννιάτικο τι ομορφιά!!!αλλά και το δεύτερο με τις κούπες του καφέ ονειρεμένο!!συγχαρητήρια κοπέλα μου!πάντα μας εκπλήσσεις υπέροχα!!φιλάκια άπειρα και καλό βραδάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαριάννα,πολύ όμορφα και τα δυο!
    Το χριστουγεννιάτικο σίγουρα θα στολίσει κάποιο σπίτι τις γιορτές,ενώ η ξαδέρφη σου δε θα το αναγνωρίσει-τέλειο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πολύ όμορφα τα ρολόγια Μαριαννα, Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταπληκτικά τα ρολόγια σου. Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ουαου...
    Αστερι εισαι Μαριαννα...
    Πολθ καλοοΟ!
    Τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. να πω πρώτα ότι και τα δυο ρολογάκια υπέροχα και αμέσως μετά ενα μεγάλο ευχαριστώ για τις οδηγείες....χρησιμότατες!!!...και γω δεν ήξερα τι ήταν το σπρέι συγκάλυψης....αλλά τελικά με καλυψες...χαχα
    καλό μας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ; ΤΙ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ;... ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΥΝ, .ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩ,ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΥΠΕΡΟΧΟ! ΜΑ ΤΗΣ ΞΑΔΕΛΦΗΣ ΜΕ ΤΑ ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ,ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ...ΧΑΧΑΧΑ... ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ...,ΜΑΝΤΕΨΕ...,ΚΟΧΥΛΙΑ.ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΤΕΚΟΥΠΑΡΩ ΜΕ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ ΣΕ ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΧΡΥΣΟΥ.ΑΧ ΒΡΕ ΜΑΡΙΑΝΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΣ!!! ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ ΙΩΑΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εξαιρετικό καί αναλυτικό τό tutorial,Marie Anne μου!!!
    Τά ρολόγια σου,τά μεταμόρφωσες πόλύ όμορφα μά τό ντεκουπάζ!!!
    Καί τό Χριστουγεννιάτικο αλλά καί αυτό τής ξαδέλφης,έγιναν αγνώριστα καί πανέμορφα!!
    Οσο γιά τά μπάνια,πήγα καί κρύωσα φιλενάδα!!!Συναχώθηκα!!!Χά χά!!!Εύχομαι νά φτιάξει γρήγορα ο καιρός!!!Περιμένω να τά πούμε σύντομα!!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. They are both marvellous. You did a great restyling with these clocks. Thank you very much for your sweet comment
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαριάννα μου , αλήθεια μελέτησα το αναλυτικό σου tutorial και λέω να τολμήσω!!! Αχαχα ούτε κατά διάνοια θα είναι σαν τα δικά σου , αλλά έχω δύο για μεταποίηση !!!
    Τα Χριστουγεννιάτικα όντως θα έχουν την τιμητική τους , οπότε να το φροντίσουμε!!!
    Πολλά πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απίστευτα όμορφα έγιναν και τα δυο!!
    Και μην ανησυχείς...η ξαδέρφη σου θα ενθουσιαστεί!!!
    Υπέροχο έγινε!
    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το δεύτερο είναι εκπληκτικό Μαριάννα μου, το χριστουγεννιατικο καλό επίσης αλλά το δεύτερο με ενθουσίασε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλέ τι απίθανες μεταμορφώσεις είναι αυτές ??? !!!!!!
    Είναι και τα δύο πολύ ωραία... ε, δεν νομίζω η ξαδέλφη να κάνει και τη δύσκολη !!
    Καλό σου ξημέρωμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μαριαννάκι μου,καλημερούδια!
    Τι υπέροχη ανάρτηση!!!!
    Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!
    Και υπέροχες δημιουργίες μας πρόσφερες να θαυμάσουμε αλλά και βήμα-βήμα πως θα φτάσουμε εκεί!
    Να' σαι καλά,ψυχή μου!
    Φιλιά πολλά-πολλά και κτμτρ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα Μαριάννα μου!! Υπέροχο το tutorial να είσαι καλά!! Μου άρεσαν πάρα πολύ και τα δύο ρολόγια και το χριστουγενιάτικο θα αρέσει πολύ στην εκθεση αλλα και η ξαδέλφη σου θα ξετρελαθεί με το δικό της.Στο δικό της μου αρεσε πού ο τρόπος που συνδίασες τα μοτίβα εγινε πολύ σικάτο!! Μπράβο σου Μαριάννα μου!! Σε φιλώ πολύ και καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Υπεροχα Μαριαννα τα ρολογια σου, ευχαριστουμε και για τις οδηγιες, εγω τις χρειαζομαι σιγουρα. Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Mille merci !!!! Εκπληκτικές οι μεταμορφώσεις των παλιών ρολογιών και τα δύο έγιναν υπέροχα !!! Το Χριστουγεννιάτικο φανταστικό, γιορτινό, χαρούμενο και το δεύτερο θα στολίσει υπέροχα την κουζίνα της εξαδέλφης σου,έγινε πραγματικά τέλειο και οι αναλυτικές οδηγίες σου χρησιμότατες και απόλυτα αναγκαίες για να τολμήσουνε και οι αρχάριες ...... τα περιγράφεις όλα τα στάδια κατασκευής τόσο απλά και εύκολα......Φιλιάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. καλημέρα!!καταπληκτικές οι μεταμορφώσεις σου ΜΑΡΙΑΝΝΑ!!!και το επικαιρο σούπερ, και της ξαδέρφης σου, θα το λατρεψει αφου άρεσε και σε μας!!!φιλιά. καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και τα δύο είναι πολύ ωραία!
    Μπράβο Μαριαννάκι!

    Φιλάκια, καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ααααααααχ...........με συγκινησες παλι..........πως τα κανεις αυτα τα πραγματα!!!!!!!!! καλα εμειναν τα ματια μου..........τρελα τρελα τρελααααααααααα με κορδελα........χαχαχχαα.....μηπως να ψαξω και γω στο σπιτι της πεθερουλας εχει πολυ πραμα............χαχχαχα......βρε τι παθαμε....παει η βραβειιτιδα και ηρθε η ρολοιτιδααααααααααααα......ναι μ αρεσει αυτη η αρρωστια......αντε καλημερααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Kαλημέρα Μαριάννα...
    Τι ομορφιές!!!!
    Οι δημιουργίες σου πάντα με αφήνουν άφωνη..
    Το μεράκι και η υπομονή σε δικαιώνουν και φαίνεται στο αποτέλεσμα...Μπράβο!!
    Τα ρολόγια καταπληκτικά!!!
    Εχεις δίκηο το χριστουγεννιάτικο θα πρωτοπουληθεί!!!
    Πολλές ευχές για ότι άλλο σκαρώνεις....
    Σου στέλνω φιλιά!
    **Αννιώ**

    υγ. Πέρνα μια βόλτα, που΄χω κέρασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα, Μαριάννα μου!
    Ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες! Ήσουν κατατοπιστική και δεν μας άφησες απορίες. Μου λείπουν οι κόλλες σε σπρέϊ... προς το παρόν χρησιμοποιώ τις ρευστές για decoupage. (Χρησιμότατη η κόλλα συγκάλυψης, δεν την ήξερα).
    Τα ρολόγια σου και τα δύο είναι υπέροχα και καλοδουλεμένα!
    Να είσαι καλά, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Με ξεσήκωσες τώρα με το Χριστουγεννιάτικο μοτίφ είναι τέλειο, για το άλλο τι να πω θα δυσκολευόμουν να το δώσω πίσω!απίθανα και τα δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Marie-Anne μου, έδωσες πνοή στα ρολόγια!Είσαι τέλεια στις δημιουργίες σου και προσέχεις και την τελευταία λεπτομέρεια.Η περιγραφή σου ήταν τόσο αναλυτική, που νομίζω πως-αν αποφασίσω-μπορώ να τα καταφέρνω.Το χριστουγεννιάτικο μου άρεσε που δεν έβαλες αριθμούς.
    Να ΄σαι πάντα καλά και καλή δύναμη και συνέχεια να ΄χεις!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πόσο τυχερή είσαι που έχεις αυτό το χάρισμα!!!! Κοίτα τώρα... πήρες δύο αδιάφορα ρολόγια και τους έδωσες "ζωή"!!!!! Μπράβο Μαριάννα μου, το χριστουγενιάτικο θα σκίσει στην έκθεση, αλλά και το άλλο έγινε υπέροχο, ευχαριστούμε για το tutorial, φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τι καταπληκτικές μεταμορφώσεις!!!! Αψογο αποτέλεσμα!!! Και το tutorial ακόμη καλύτερο, Marie Anne! Περιμένω να δω τι άλλο θα σκαρώσει το μυαλουδάκι σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα. Τα ρολόγια σου όχι απλά μεταμορφώθηκαν αλλά γίνανε αγνώριστα. Πανέμορφα. Οι οδηγίες σου είναι χρησιμότατες για όποιον θελήσει να κάνει κάτι παρόμοιο. Καλή δημιουργική συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πολύ όμορφα και τα δύο ρολόγια Μαριάννα μου, στης ξαδέλφης θα δώσω ένα πόντο παραπάνω.Πολύ όμορφη η επιλογή των μοτίβων και η τελική εκτέλεση.θα ενθουσιαστεί είμαι σίγουρη.
    Οσο για το Χριστουγεννιάτικο πολύ σωστή η σκέψη σου.Αντε Καλή συνέχεια!
    Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Είχα γράψει το σχόλιό μου και πριν το δημοσιεύσω διάβασα της Χαράς Ηταν ολόιδιο .... Οπότε στο έσβησα και λέω ότι ταυτίζομαι με τα λόγια της και προσθέτω μόνον ότι η απόλαυση και η χαρά της δημιουργίας σου αποτυπώνονται στα έργα σου και τα κάνουν εξαιρετικά!!! Φιλάκια πολλά πολλάκαι καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Υπεροχα και τα δυο! Τελειες οι μεταμορφώσεις!μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...