Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Κούκου, τζά!!!!!!!!!



Να’μαι κι εγώ μετά από σχεδόν 4 μήνες απουσίας!  
Να μην σας κάνω ένα "Κούκου τζά";  Τί χαζο-γιαγιά θα ήμουν; 
 Χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω! Ελπίζω να μην με έχετε ξεχάσει! 
Η μπέμπα μας μεγαλώνει και  είναι μια κουκλίτσα που μας ξετρελαίνει με τα γελάκια, το τσαχπίνικο υφάκι  και τις φωνούλες της!  Θα μου πείτε,  και ποιά γιαγιά δεν θα έλεγε τα ίδια για την πρώτη της εγγονούλα!   


Ήρθε η ώρα να ξανανοίξω το μπλογκοσπιτάκι μου που έμεινε κλειστό τόσον καιρό.  Και να αρχίσω να επισκέπτομαι και τα δικά σας, φυσικά, γιατί μου έχετε λείψει!   Στο φατσοβιβλίο μάθαινα όσο να’ναι τα νέα σας, τουλάχιστον όσων από εσάς έχετε σελίδα,  άφηνα κάποιο σχόλιο αν είχα χρόνο, ή πάταγα ένα like στις αναρτήσεις σας, αλλά… λίγα πράγματα.  
Εδώ, έχω τόσα να σας πώ και να σας δείξω. Θα θυμάστε πόσα και πόσα αντικείμενα  και μικροέπιπλα ξετρύπωνα κάθε φορά που επισκεπτόμουν την αποθήκη της μαμάς μου.  Πόσα ανακαίνισα, ή μεταμόρφωσα, με τα χρώματα, τα πινέλα και το ντεκουπάζ!
Μέχρι  που έφτασε  η μέρα να αδειάσει  αυτή η αποθήκη, γιατί το σπίτι είχε μείνει έρημο  και έπρεπε να ανακαινιστεί!    Για άλλη μία,  αλλά τελευταία φορά,  η αποθήκη με προμήθευσε με υλικά για να ξαναπιάσω τα πινέλα και τις κόλλες και να αρχίσω πάλι να δημιουργώ. Όχι πως τα παράτησα ποτέ εντελώς, αλλά όσο να’ναι, με τον ερχομό της εγγονούλας μας στις αρχές του χρόνου, όλα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.  Ακόμα και αυτά που έχω φτιάξει,  δεν είχα τον χρόνο να σας τα δείξω.  Όχι μόνο από την  αποθήκη, αλλά και από ολόκληρο το σπίτι συγκέντρωσα πράγματα τα οποία  κάποιοι άλλοι θα είχαν πετάξει  στους κάδους και  σιγά-σιγά ελπίζω να  μπορέσω να σας παρουσιάσω  όσα έχω φτιάξει και συνεχίζω να φτιάχνω. 

Σε μια γωνιά της αποθήκης της μαμάς μου, κρεμόταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ένα παλιό φαρμακείο με γυάλινο πορτάκι.   
Θυμάμαι από παιδί, τα διάφορα μπουκαλάκια, τα βαζάκια, τις βεντούζες, το κουτί με τις σύριγγες και το φορητό καμινέτο  μ’ένα μικρό κατσαρολάκι,  μέσα στο οποίο έβραζε για αποστείρωση  η σύριγγα, η βελόνα, το πριονάκι για τις αμπούλες με το φάρμακο και η ειδική λαβίδα για να τα βγάζεις όλα αυτά από το καυτό νερό.  

Εκείνα τα χρόνια, όταν αρρωσταίναμε, μας έδιναν τα φάρμακα σε ενέσιμη μορφή  κι εμείς είχαμε τον μπαμπά να μας τις κάνει, με τόσο απαλό χέρι που δεν φοβόμασταν καθόλου, γιατί δεν μας πονούσε.

Βεντούζες δεν θυμάμαι να μου είχε βάλει ποτέ, αλλά τον θυμάμαι πολύ καλά να ‘ρίχνει’ βεντούζες  στην μαμά, όπως και σε πολλούς συγγενείς.  ‘Εκανε χρέη νοσοκόμου στην οικογένεια, γιατί είχε υπηρετήσει  ως νοσοκόμος στον πόλεμο στην Γαλλία.    
 
Και φυσικά, το φαρμακείο του ήταν πλήρως εξοπλισμένο και πάντα τακτοποιημένο. Όλα εκείνα τα ‘σύνεργα,  αχρηστεμένα πλέον, έμεναν μέσα στο παλιό ντουλαπάκι μαζί με διάφορες άλλες ‘αντίκες’, κι ας έχει φύγει ο μπαμπάς εδώ και 30 χρόνια. Η μαμά, το κρατούσε έτσι παρ'όλο που ήταν παροπλισμένο, ενώ τα δικά της φάρμακα ήταν στο κομοδίνο της.

‘Ε, ήταν ποτέ δυνατόν, να πετάξω εγώ στα σκουπίδια, το φαρμακείο του μπαμπά; 
Κατ’ αρχάς, δεν είχα κάν δικό μου φαρμακείο – όλα τα φάρμακά μας ήταν σ’ένα ράφι μιάς ντουλάπας στον διάδρομο έξω από το μπάνιο.  Κι έπειτα,  άλλοι μαζεύουν παλιά επιπλάκια από τα σκουπίδια, κι εγώ θα πετούσα τα δικά μας;  Όχι βέβαια!!!

Ετσι λοιπόν ξεκίνησα… με λίγο τρίψιμο,  λίγο στοκάρισμα, λίγο κάρφωμα και στην συνέχεια με βάψιμο και ντεκουπάζ , άντε και λίγο στένσιλ, να δώσω μια νέα ευκαιρία στο παλιό φαρμακείο!
 Χρησιμοποίησα λευκό χρώμα κιμωλίας πάνω από την παλιά λαδομπογιά. Στο εσωτερικό κάπως δυσκολεύτηκα, γιατί τα ραφάκια είχαν ποτίσει με ιώδιο που όσο κι αν το έβαφα, αυτό ξανάβγαινε στην επιφάνεια. Αναγκάστηκα και πέρασα βελατούρα και ξανά πάλι δύο χέρια κιμωλίας. Στο τέλος μου ήρθε η φαεινή ιδέα!  Τόσα ρετάλια από ριζόχαρτα είχα, που είχαν μείνει από όσα είχα φτιάξει στον γάμο της Κατερίνα μου.  Ευκαιρία να τα αξιοποιήσω.    
Κι έτσι έντυσα όλο το εσωτερικό του φαρμακείου, την πλάτη του δηλαδή, ενώ τα ραφάκια τα άφησα βαμμένα. 
 
Απλώς τους κόλλησα μια δαντελίτσα για να τους δώσω μια ρομαντική νότα. Με την ίδια δαντέλλα κάλυψα τις ενώσεις από τα ρετάλια του ριζόχαρτου.


Το σαγρέ τζάμι της πόρτας, είχε γύρω γύρω σημαδάκια από τις παλιές λαδομπογιές, κι΄έτσι αποφάσισα να το βάψω ολόλευκο.  Πάνω του, εφάρμοσα ένα transfer.  
Στόλισα τις τέσσερες γωνίες  της πορτούλας με ανάγλυφα stencils από ακρυλικό στόκο, 

τα οποία πέρασα μετά το βάψιμο με διάφανο και κατόπιν με σκούρο κερί, ίσα-ίσα για να ξεχωρίζουν.
έβαψα το μεταλλικό χερουλάκι με χρυσή δακτυλοπατίνα
 και τελείωσα με δύο χέρια βερνίκι για προστασία από την υγρασία, αφού είχα αποφασίσει να κρεμάσω το ντουλαπάκι σε μία γωνία του μπάνιου. 

Ετσι απέκτησα ένα ωραιότατο φαρμακείο! 
Με την ευκαιρία, έκανα ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα στο ντουλάπι του διαδρόμου πριν μεταφέρω τα απαραίτητα στα νέα ραφάκια!
Πάνω του, στόλισα δύο από τις παλιές βεντούζες του μπαμπά. Η μεγαλύτερη φιλοξένησε τις αντίκες…το παλιό θερμόμετρο, την λαβίδα για τις ενέσεις, και την γυάλινη σύριγγα με την βελόνα και το πριονάκι της.  Δίπλα, είναι το παλιό πτυσσόμενο καμινέτο οινοπνεύματος και η ειδική θήκη αποστείρωσης των εργαλείων.  Και μερικά γαλλικά σαπουνάκια φιλοξενήθηκαν μέσα σ’ένα παλιό γυάλινο βαζάκι.
 

Πώς σας φαίνεται το νέο μου φαρμακείο;  
Δεν άξιζε τον κόπο να του δώσω μια νέα ευκαιρία;

Να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο και θα τα ξαναπούμε σύντομα!

38 σχόλια:

  1. ΚΑΛΩΣ ΕΓΥΡΙΣΕΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ.
    Φυσικό και επόμενο να σ απορροφήσει το μωρό σας,εδώ εχουμε εξαφανιστεί εμείς που δεν εχουμε γίνει ακόμα γιαγιάδες.
    Μας αποζημίωσες και με το παραπάνω με αυτή την όμορφη ανάρτηση.
    Το φαρμακείο του μπαμπά έγινε ολοκαινουργιο και θα κρατάει για πάντα τις αναμνήσεις του τυλιγμένες σε λουλουδάκια και λευκή δαντελίτσα.Αχρείαστα να σου ειναι τα φάρμακα αλλά το φαρμακείο έγινε πραγματικό στολίδι.
    Φιλιά πολλά χρυσοχέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Χαρά μου! Πραγματικά, το είχα βάλει στο μάτι από χρόνια, και πολύ χάρηκα που κατάφερα να το φέρω στο σπίτι και να το φτιάξω. Πολλά φιλιά και καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  2. Μαριάννα μας καλώς όρισες αγαπητή φίλη! Φυσικά και μας έλειψες. Αλλά ο λόγος της απουσίας είναι κάτι πολύ μεγάλο στη ζωή σας και άξιζε τον κόπο να δώσεις κάθε σου αγάπη και προσοχή.
    Τώρα εδώ, στο προκείμενο! Αυτή δεν είναι απλά μια ...επιστροφή. Είναι μια πανέμορφη και γλυκύτατη τέχνη. Καλά, όχι απλά του έδωσες δεύτερη ευκαιρία αλλά μια ολοκαίνουργια υπέροχη ζωή! Το λάτρεψα αλήθεια. Ειδικά το τζάμι του Μαριάννα. Πως το κατάφερες αυτό αγαπητή μου; ειλικρινά. Πως;
    Βρίσκει τώρα μια νέα ζωή κοντά σου φορτωμένο αναμνήσεις.
    Πάντα να είσαι καλά. Τον σεβασμό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά, Γιάννη μου! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ανακαίνιση του φαρμακείου! Όσον αφορά το τζάμι, απλώς το έβαψα με χρώμα κιμωλίας τόσο την εξωτερική σαγρέ επιφάνειά του, όσο και την εσωτερική. Εάν με ρωτάς για το τράνσφερ, είναι έτοιμο σαν τις παλιές χαλκομανίες, το τοποθετείς ανάποδα, το βρέχεις με ένα σφουγγαράκι, τραβάς σιγά-σιγά το χαρτί και αποτυπώνεται η εικόνα πάνω στην βάση σου, είτε είναι γυαλί, ξύλο ή άλλη επιφάνεια. Ελπίζω να σε κάλυψα, καλέ μου φίλε!

      Διαγραφή
    2. Χμμμμ Μαριάννα μου ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις επεξηγήσεις. Κατάλαβα την τεχνική που λες, δεν κατάλαβα βέβαια καλά που τις συναντώ και πως αλλά η μέθοδος ήταν σαφής.
      Ο Χρωματισμός στο τζάμι είναι όμορφη τεχνική και το ίδιο προσφέρεται για μια σειρά καλλιτεχνίες.
      Ένα ακόμα ευχαριστώ για τη διαθεσή σου.

      Διαγραφή
  3. Dearest Marie Anne,
    WOW, for such a historic treasure from your 'nurse' Dad, this is incredible.
    So happy for you and feeling proud.
    Sending you hugs and enjoy the grand baby; such a joy to have and they do grow up way too fast.
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much dearest Mariette! Yes, I am very happy to now have this very old (over 60 years) pharmacy cabinet at home, which reminds me of my dear dad. Thank you for your kind wishes for the baby!!!
      Many hugs, dear friend!!!!!

      Διαγραφή
  4. Καλώς ήρθες Μαριάννα μου και χρόνια πολλά!
    Αν και μου θύμισες τον εφιάλτη της βεντούζας (αν δεν έχω φάει...) η κατασκευή σου είναι πανέμορφη! Συγχαρητήρια!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Μάγδα μου! Λυπάμαι που σου ξύπνησα άσχημες μνήμες με τις βεντούζες...χα χα χα!!!!
      Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Μαριάννα μου καλώς όρισες πάλι. Από την στιγμή που γίνεσαι γιαγιά το blog μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, σου μιλάω εκ πείρας.
    Το φαρμακείο δεν το συζητώ έγινε τέλειο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρίσκω, Ελένη μου! Να χαιρόμαστε τα εγγονάκια μας, πρωτίστως, και ας τα λέμε και πιό αραιά!
      Χαίρομαι που σου άρεσε το παλιό μου φαρμακείο!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Πανέμορφο έγινε. Μπράβο σου!Να σας ζήσει η μπέμπα και καλώς επέστρεψες!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θησαυρός το παλιό φαρμακείο!!!
    Τέλειο έγινε το αξιοποιήσες θαυμάσια!!!
    Να σας ζήσει η εγγονουλα υγιείς και καλοτυχη να ειναι!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, ναί, Ρένα μου! Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να το φτιάξω!!!
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!!! Πέρασα στα γρήγορα κι από σένα και είδα τις όμορφες κατασκευές σου για το μωράκι του βαφτισημιού σου. Να σας ζήσει!!!!! Η δική μου βαφτιστήρα, μόλις έμαθα πως ετοιμάζεται να γίνει γιαγιά!!!!!(ήμουν πολύ μικρή όταν την είχα βαπτίσει!)
      Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  8. Καλώς όρισες αγαπητή !!!! Φυσικά και μας έλειψες με τις ωραίες σου αναρτήσεις, αλλά είσαι απόλυτα δικαιολογημένη αφού η εγγονούλα έχει προτεραιότητα φυσικά !!!! Το παλιό φαρμακείο έγινε πραγματικά υπέροχο και η αξία του είναι διπλή με όλα αυτά τα παλιά κομμάτια που κράτησες του μπαμπά σου.... Μπράβο καταπληκτική μεταμόρφωση !!!!! Θα περιμένουμε εναγωνίως την συνέχεια... Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, φιλενάδα! Είχε κι άλλα πολλά μέσα το φαρμακείο του μπαμπά....που να τα βάλω δεν ξέρω...χα χα!!!
      Η συνέχεια δεν θα αργήσει!!! Πολλά φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλή επάνοδο Μαριάννα μου, είσαι απόλυτα δικαιολογημένη για την απουσία, η εγγονούλα είναι προτεραιότητα πως να το κάνουμε και εμείς οι πρωτοχαζογιαγιάδες δεν χορταίνουμε τις στιγμές κοντά τους....γερό και φωτισμένο παιδάκι να είναι... Επανήλθες λοιπόν και παλιά μου τέχνη ....κόσκινο !!! Υπέροχη αναπαλαίωση , δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από εσένα, μας εντυπωσίασες ακόμη μία φορά !!! Πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά φιλιά και ευχές και από μένα Κλαυδία μου για το δικό σου εγγονάκι! Να τα χαιρόμαστε!!!!
      Τώρα που ξελασκάρισα λιγάκι, ελπίζω να τα λέμε πιό συχνά!!!!

      Διαγραφή
  10. Καλωσόρισες Μαρία Άννα μου.
    Η εγγονή έχει προτεραιότητα φυσικά.
    Εμείς σε περιμένουμε όποτε έχεις χρόνο.
    Για τη μεταμόρφωση τί να πω;
    Του έδωσες άλλα 100 χρόνια ζωή.
    Να πας να δεις την έκθεση του πατσγουορκ στην Αθήνα, θα σου αρέσει πολύ.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά Ρένα μου! Εγώ σίγουρα θα το χαρώ το αναπαλαιωμένο ντουλαπάκι! Μακάρι να το κρατήσουν αργότερα και τα παιδιά!!! Χαίρομαι που σου άρεσε! Πήγες ήδη στην έκθεση?! Φαντάζομαι τι ομορφιές θα είδες!!!!
      Θα φροντίσω να βρώ χρόνο για να την δώ κι εγώ! Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  11. Καλωσόρισες Μαριάννα μου,να σας ζήσει η μικρή σας κούκλα.Το φαρμακείο στα χεράκια σου έγινε αγνώριστο και πολύ πολύ όμορφο ,έχω και εγώ τα ποτηράκια για βεντούζες της γιαγιά μου και σκέφτομαι πως μπορώ να τα αξιοποιήσω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας ξαναβρίσκω, Κατερίνα μου! Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για τα καλά σου λόγια!!!
      Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι για τις παλιές βεντούζες...αν βρείς ιδέες, πες μου κι εμένα!!!!
      Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  12. Μαριαννα ολα οσα εγραψες και εφτιαξες ειναι πολυ ομορφα , αυτες οι βεντουζες ηταν ο εφιαλτης μου καθε φορα που κρυολογουσα ευτυχως τις ειχα γλυτωσει , τωρα ομως τις εχω για βαζακια γιατι μου αρεσει το σχημα τους , να χαιρεσαι την μικρουλα και να καμαρωνεις γιαυτην , ολες οι γιαγιαδες τα ιδια κανουμε και ετσι σε καταλαβαινουμε , να εισαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρε καλώς τη Μαριάννα μας. Μας έλειψες καλέ! Όμως χαίρομαι που σε ξαναβλέπω. Το φαρμακείο έγινε σκέτη ομορφιά. Αγαπημένη λεπτομέρεια η δαντέλα. Πολλά φιλιά, φίλη μου. Να χαίρεσαι την εγγονούλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσο μας έλειψες Μαριάννα μου, αλλά έτσι γίνεται με τα εγγονάκια! Να σας ζήσει και να την καμαρώνετε πάντα! Το φαρμακείο σου το ζήλεψα, το έκανες υπέροχο. Και πόσες αναμνήσεις. Έχω την περιέργεια να δω τί ξετρύπωσες και πάλι απ' την παλιά αποθήκη και με πόση ευφυΐα κι ευαισθησία θα τα αναδείξεις! Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλως όρισες Μαριάννα μου! Χαλάλι η απουσία , αφού είχες τοσο...γλυκό λόγο!! Να το χαιρεσυε το μικρούλι σας και να σου χαρίζει εμπνευση!
    Υπέροχη η μεταμόρφωση του παλιού φαρμακείου! Εγινε τελειο!
    Τετοιες βεντούζες ειχα βρει κι ειχα πάρει για να βάλω ρεσο και μου εξηγησε η πωλήτρια τι είναι!..
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαριαννα!!!!!!!!!!!!!!!!
    καλως ορισες.......
    υπεροχο εγινε.....
    .καλη συνεχεια!
    να σας ζησει!το μωρακι......
    αλοτυχο!
    φιλια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Toujours un plaisir de voir tes belles "re-créations" ! J'adore !!!!
    Bonne semaine !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλωσόρισες Μαριάννα μου! Δικαιολογημένη η απουσία σου αφού η εγγονούλα έχει πάντα προτεραιότητα! Να τη χαίρεσαι και να την καμαρώνεις! Υπέροχη η μεταμόρφωση του παλιού φαρμακείου! Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλώς την μου!! Χάθηκες κι εσύ όπως κι εγώ...χάνομαι κατά καιρούς. Αλλά ο δικός σου λόγος είναι υπέροχος. Μεγάλωσε το πλάσμα σας έτσι; Χάζεψες μαζί της είμαι σίγουρη...
    Το φαρμακείο σου υπέροχο. Και εγώ έχω σκάσει τώρα που πέταξα της μαμάς μου το φαρμακείο της και τις βεντούζες που είχε...ας το καλό!! Μπράβο Μαριάννα μου και περιμένω και τα άλλα να μας τα δείξεις με τη σειρά, ναι;
    Φιλιά ΄πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ω , έγινε πολλά όμορφο
    μπράβο σου που κράτησες κάτι του πατέρα σου και το έκαμες τόσο όμορφο
    μου άρεσε πολλά η εσωτερική του ομορφιά και η δαντέλα και όλες οι εικονούλες στο εσωτερικό

    να χαίρεστε την μικρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαριάννα καλώς όρισες.
    Υπέροχο το παλιό φαρμακείο με νέα ιδέα και φρέσκο αέρα δημιουργίας, στυλ και φινέτσα. Το δε τζάμι σαγρέ κα-τα-πλη-κτι-κό.
    Συγχαρητήρια, ανυπομονούμε για τη συνέχεια. Η μικρούλα εύχομαι καλά.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλωσόρισες Μαριάννα μου και να σας ζήσει η μικρούλα και πάλι.Μην στεναχωριέσαι που πήγαν πίσω οι δουλειές σου, η μικρούλα έχει τώρα όλα τα πρωτεία οπότε τα γύρω γύρω μπορούν να περιμένουν.Το φαρμακείο του μπαμπά σου ξαναζωντάνεψε και έγινε υπέροχο.Περιμένω να δώ και τις υπόλοιπες δημιουργίες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιαγια Μαριαννα ..το οτι μας ελειψες στο συνχωραμε φιλεναδα γιατί το ιδιο θα καναμε και εμεις στη θεση σου.. η εγγονούλα σου έχει προτεραιοτητα εννοείτε εμεις εδω θα ειμαστε οποτε εχεις τον καιρό φιλη μου..
    Το φαρμακειο του μπαμπα σου το εκανες αγνωριστο.. και βεβαια πολύ καλα κανεις και δεν πετας τιποτε..ολα αξιζουν μια δευτερη ευκαιρια φιλεναδα..
    Να είσαι καλα και θα εισαι αφου περνας ομορφα με την μικρη σας.. ο πιο ωραιος ρολος ειναι αυτος Μαριαννα μου.. την αγαπη μου φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. It looks beautiful! I love it!! Congratulations with your grandchild!!
    Me, too, I started blogging again, after 6 months!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. κουκλιστικο εγινεεεεεεεεεεεε αχ τι τυχερη η μπουμπου σας θα χει μια γιαγια χρυσοχερα παραμυθου κια κλασικη να παρεις κουνιστη καρεκλα αν δεν εχεις κ θα εισαι ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΣΟΥΠΕΡ ΓΙΑΓΙΑ.......αρχισε να γραφεις ο,τι λεει γιατι η μαμα της δεν θα χει χρονο κ κανε ενα ομορφο λευκωμα !!!!!!!!!ανεκτίμητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...