Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Οκτώ χρόνια blogging

Αγαπημένοι μου φίλοι,
Οκτώ χρόνια συμπλήρωσε χθες το μπλογκοσπιτάκι μου!!! 
Η ματιά μου έπεσε στην αρχειοθήκη ιστολογίου στην δεξιά πλευρά της οθόνης και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα με την μείωση του πλήθους των αναρτήσεών μου τα τελευταία χρόνια! Κάποτε είχα φτάσει τις 89 αναρτήσεις, μετά τις 55,  τις 24, ενώ φέτος μετά βίας έκανα μόνο 9!!!  

Κάποιοι πολύ δραστήριοι bloggers μπορεί να χαμογελάσουν, ή να γελάσουν με τα γραφόμενά μου! 
'Οσο κι αν το έχω παραμελήσει δεν μπορώ να μην χαίρομαι που το μπλογκάκι μου αντέχει ακόμα και δεν έχει χαθεί από την μπλογκογειτονιά, όπως τόσα άλλα. Κι όμως, μου είναι τόσο πολύ πιό ευχάριστο να γράφω στο blog παρά στο προφίλ μου του FB ή στις διάφορες ομάδες του.  'Οχι πως γράφω τίποτα το σπουδαίο...πιό πολύ χαίρομαι να σας δείχνω τις ταπεινές μου ερασιτεχνικές δημιουργίες και να σας λέω πότε-πότε τα νέα μου.  Απλά δεν έχω πιά όσο ελεύθερο χρόνο είχα τα πρώτα χρόνια. 
Φυσικά και δεν παραπονιέμαι, αφού περνάω τόσο όμορφα ως χαζογιαγιά!!!  Η εγγονούλα μου γίνεται σε λίγες μέρες 9 μηνών και είναι ένα γλυκό, ήρεμο, πανέξυπνο μωράκι που μας ξετρελαίνει με τα καμώματά του και τα σκέρτσα του.
Από την άλλη, τον τελευταίο καιρό, το laptop μου άρχισε να σέρνεται. Για να γράψω και να ανεβάσω φωτογραφίες ...κάθομαι με τις ώρες και χάνω και την υπομονή μου.  Θα μάθω εάν φτιάχνεται, διαφορετικά μάλλον θα πρέπει να αποφασίσω να πάρω ένα καινούργιο.
  
Με την πολυλογία ξεχάστηκα... σας ευχαριστώ πολύ, φίλες και φίλοι μου, που περνάτε και μου αφήνετε τα σχόλιά σας στις αραιές αναρτήσεις μου. Θα προσπαθήσω να εμφανίζομαι κι εγώ πιό συχνά.  Τουλάχιστον, το ελπίζω!
Με μεγάλη μου χαρά ετοιμάζω ένα δωράκι που θα κληρωθεί ανάμεσα σε όσες/όσους αφήσουν σχόλιο σ'αυτή την ανάρτηση έως το τέλος του μήνα.  
Διότι,  μπορεί να μην κάνω συχνές αναρτήσεις, αλλά όλο και κάτι φτιάχνω... είτε αυτό είναι ντεκουπάζ, ή δημιουργική ραπτική, ή βάψιμο μικρο-επίπλων, έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε...χα χα χα! Σας παρουσιάζω λοιπόν κάποια από τα τελευταία μου.


Πρόσφατα θέλησα να δοκιμάσω κάποια από τα υλικά μου, μπας και είχαν χαλάσει από τον καιρό που τα είχα αγοράσει. 

'Εφτιαξα λοιπόν αυτό το δισκάκι που μου είχε πάρει ο γυιός μου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, μαζί με το πρωτοχρονιάτικο δώρο του μου φέρνει πάντα και διάφορα υλικά και αντικείμενα για ντεκουπάζ.  Νά'ναι καλά το παληκάρι μου!  

Πάνω από το κρακελέ ενός συστατικού συνηθίζω να περνάω το χρώμα πάντα με σφουγγαράκι γιατί μου αρέσουν τα σκασίματα που δημιουργούνται έτσι.  Αυτή την φορά, δοκίμασα να το περάσω με πινέλο και το αποτέλεσμα ήταν εντελώς διαφορετικό. 

Επειδή όμως το δισκάκι είναι μακρόστενο, του ταίριαξαν, πιστεύω, αυτά τα "είς μήκος" σκασίματα.

Πώς σας φαίνεται, αλήθεια;
 
Μιά παλιά ξύλινη κορνιζούλα της μαμάς μου, η οποία φιλοξενούσε για πολλά χρόνια μια χάρτινη ξεθωριασμένη εικονίτσα, μεταμορφώθηκε με χρώμα κιμωλίας και πατίνες πάνω από τις ανάγλυφες γωνίες που της πρόσθεσα με την βοήθεια του αγαπημένου αφρόστοκου και ενός στένσιλ.   
διάφορες φάσεις της μεταμόρφωσης
 Για να σας την παρουσιάσω, τοποθέτησα μιά παλιά φωτογραφία μου που βρήκα τυχαία προ ημερών μέσα σ'ένα συρτάρι. Είναι από την επίσκεψή μου στο Grand Canyon της Arizona το 1992... μιά εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη!
Xθες, είχαμε επισκέψεις. Στην ανηψιά μας την Σοφία, λόγω και της πρόσφατης ονομαστικής της εορτής, ετοίμασα ένα πινακάκι/σημειωματάριο για την κουζίνα της.
 Με κρακελέ και ένα από τα αγαπημένα μοτίβα με ελιές.
Σε δύο γαντζάκια που βίδωσα στο κάτω μέρος, στερέωσα και κρέμασα ένα μολυβάκι για τις σημειώσεις.



Λίγο σκούρα βγήκαν τα χρώματα, αλλά η Σοφία με διαβεβαίωσε πως ταιριάζουν πολύ στον χώρο της. 

Για την κορούλα της, την Λυδία, έφτιαξα ένα καδράκι για το καινούργιο της δωμάτιο. Χωρίς να το γνωρίζω, πέτυχα το αγαπημένο της θέμα που είναι οι κουκουβάγιες, κι έτσι, χάρηκε πολύ και φυσικά χάρηκα κι εγώ που της άρεσε το δωράκι μου! 

Χρησιμοποίησα μία στρογγυλή ξύλινη βάση στην οποία έδωσα μιά ανάγλυφη υφή περνώντας την με μείγμα κόλλας, άμμου και χρώματος κιμωλίας.
 
 Στην  συνέχεια, την έβαψα με λευκό χρώμα πριν κάνω το ντεκουπάζ με τις κουκουβάγιες,
 
έκανα φωτοσκιάσεις με χρώματα λαδιού και τόνισα κάποιες λεπτομέρειες με περλεπέν. 
 και τέλος, κόλλησα γύρω-γύρω ένα πλεκτό κορδόνι κι ένα δίχρωμο φιογκάκι στην κορυφή που κρύβει το κρεμασταράκι.
  Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, ευελπιστώ όμως να επανέλθω το συντομότερο! 
Σας εύχομαι καλή εβδομάδα και καλό φθινόπωρο, επισήμως πλέον από σήμερα!
 

25 σχόλια:

  1. Καλώς την κι ας άργησες... είσαι δικαιολογημένη λόγω εγγονούλας, αλλά μην ξεχνάς κι εμάς τις πιστές θαυμάστριες σου !!!!!
    Κι εγώ προτιμώ την μπλογκογειτονιά απ το ΦΒ και χαίρομαι που η ανάρτησή σου είναι όπως πάντα "χορταστική" !!!!
    Και ο δίσκος και τα δωράκια είναι πανέμορφα !!!!!
    Εύχομαι τα 8 χρόνια να γίνουν 108 και να είσαι καλά να δημιουργείς κι εμείς να θαυμάζουμε !!! Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααα και η κορνίζα πανέμορφη και βέβαια σαν να μην πέρασε μια μέρα απ τη φωτογραφία ..... ίδια είσαι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τα εκατοστήσει το μπλογκ σου Μαριάννα μου. Φυσικά λιγοστεύουν οι αναρτήσεις για όλους μας όταν αυξάνονται οι υποχρεώσεις. Αλλά πάντα χαίρομαι να σε διαβάζω και να βλέπω τις δημιουργίες σου που με εμπνέουν.
    Όλα πανέμορφα και τα δώρα σου και η κορνίζα...κραντ κάνυον ε; Απίθανα!
    Πολύχρονο λοιπόν και να μας κάνεις παρέα για πολλά πολλά χρόνια
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα Μαριάννα μου, να τα εκατοστησει το blog με τις όμορφες και κομψες δημιουργιες σου.
    Ούτε εγω μπορω να κανω συχνες αναρτησεις, αλλα δεν πειραζει. Μπραβο στο γιο που δεν ξεχναει τη μανουλα και τις φερνει δωρακια.
    Αχ πολυ θα ηθελα να ταξιδεψω και γω στην Αμερικη, αλλα τοσες ωρες στο αεροπλάνο θα πεθανω....
    Μου άρεσε και ο δίσκος κρακελε και η κορνιζα σου.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαριάννα μου χρόνια πολλά στο υπέροχο blog σου και σε σένα που το δημιούργησες. Να είσαι καλά και να έρχεσαι που και που να μας δείχνεις τα όμορφα πράγματα που φτιάχνεις. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ από τότε που έγινα γιαγιά αραίωσα τις αναρτήσεις.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημερα!!!!!!πολυχρονο το σπιτακι σου .....ωραιες οι δημιουργιες σου!!καλο φθινοπωρο...με υγεια...και ορεξη
    ...και εμπνευση....και χρονο....για δημιουργια!!!!
    καλη εβδομαδα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχαχαχα βλέπω γυρίσαμε όλα τα αποδημητικά γεμάτα υποσχέσεις,που μακάρι να κρατήσουν(το λέω πρωτίστως για μένα).Θυμάμαι κι εγω με τι λύσσα έκανα αναρτήσεις τον πρώτο καιρό,κόντευα να κάνω καθημερινά,μετά έγιναν 2 αντε 3 την εβδομάδα σ εξαιρετικές περιπτώσεις ,μετά αραίωσαν περισσότερο για να καταλήξουν να γίνονται κάθε Πάσχα κι Αυγουστο που λέει ο λαός!Κι ομως εδώ ζήσαμε τις πιο ομορφες μέρες μας,τις πιο γλυκές ανθρώπινες στιγμές, εδώ εκτοξεύτηκε η δημιουργικότητά μας! Μακάρι να μην το εγκαταλείψουμε ποτέ όσο κι αν η γειτονιά φθίνει και οι επισκέψεις αραίωσαν κατά πολύ.
    Μαριάννα μου σου ευχομαι νάσαι πάντα δημιουργική και επινοητική και να χαίρεσαι κάθε στιγμή είτε εδώ είτε πολύ περισσότερο με τη μικρούλα,που σου δίνει πολλές δικαιολογημένες απουσίες!
    Φιλιά πολλά,καλό μας Φθινόπωρο
    Χαρά Θεοδωρίτση (δεν αλλάζει απο το προφιλ του συζυγου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Bon anniversaire à ton blog chère Marie-Anne!
    Je suis sûre qu'il va continuer à enchanter nos yeux de toutes tes belles créations.
    Tu trouveras toujours un peu de temps j'en suis sûre. Car c'est dans ton ADN d'inventer, de transformer, de créer, d'imaginer.
    Je t'admire beaucoup pour cette capacité à embellir le quotidien.
    Bel automne à toi et à toute ta belle famille.
    Grosses bises.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά!!! αχ...τα ιδια λεω κ εγω...χαθηκα...μας εφαγε η ευκολια του fb κ των κινητων....
    υπεροχες δημιουργιες για αλλη μια φορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά στο μπλογκάκι σου,μπορεί να έχουν αραιώσει οι αναρτήσεις σου αλλά κάθε φορά μας αποζημιώνεις για την καθυστέρηση.Τα δωράκια σου όλα υπέροχα το ίδιο και το δισκάκι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Le temps passe mais l'inspiration et le talent restent!!!!
    Bises et bonne semaine !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επετειακή ανάρτηση Μαριάννα με τόσα πολλά καλούδια και όμορφες δημιουργίες.
    Απ την καρδιά μου να ευχηθώ πολύχρονο το δικτυακό σου σπιτικό. Αυτό που μας γεμίζει με τις ομορφιές της ψυχής σου και των χεριών σου την τέχνη. Ξέρεις ότι σε θέλουμε συχνά κοντά μας.Έστω και για λίγο για έναν απλό χαιρετισμό. Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα τις στιγμές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελπίζω να γράφεις για πολλά χρόνια ακόμα στο μπλοκάκι σου κι εγώ δεν κάνω συχνά αναρτήσεις τώρα πια αλλά πάντα μπαίνω για μπλοκάκια για μια επίσκεψη.
    Πανέμορφα όλα σου τα έργα αλλά αυτό με το μολυβακι μου έκλεψε την καρδιά μιας και χάνω συνέχεια τα μολύβια θα το έχω υπόψιν μου για όταν θα μου φύγει η τεμπελιά.
    Φιλάκια πολλά ❤️ 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ότι κι αν πιάσει το χέρι σου μεταμορφώνεται σε θαύμα!! Εύχομαι να έχεις Υγεία και διάθεση για πολλά χρόνια δημιουργίας και γραφής!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Dearest Marie-Anne,
    Wow, LOVE that final work with the owls.
    And that frame with your precious memory photo from the Grand Canyon is classy with the gold touches.
    Also the genius note pad with pencil.
    Sending you hugs,
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαγικές οι επεμβάσεις σου σε ότι πιάσουν τα χέρια σου. Εύχομαι γιά πολλά χρόνια ακόμη, να μας δίνεις τη χαρά να θαυμάζουμε την αστείρευτη δημιουργικότητά σου και τα υπέροχα έργα σου ! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χρονια πολλα και πολλα πολλα ακομη
    εισαι υπεροχη
    λαβ γιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το μήνυμα δεν είναι σπαμ!
    Μπαίνω τυχαία σε μπλόγκ που βρίσκω από φίλους. Έχω δύο βιβλία σε pdf σχετικά με την υγεία που θα σας φανούν πολύ χρήσιμα. Στείλε μου ένα μήνυμα εδώ mihkour@hotmail.com
    Θα τα στείλω ΦΥΣΙΚΑ χωρίς καμία δική σου υποχρέωση ΕΚΤΟΣ από το να τα δώσεις στους γνωστούς σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οποτε και να κανεις αναρτηση..... δεν εχει διαφορα εισαι παντα εδω...ολες σχεδον αραιωσαμε...ισως γιατι βρισκει κανεις τοσα πια στο πιντερεστ κ ξενα σαιτ που δεν θελουν να δοκιμασουν κατι απλο που εκαναν .....εδω μπαινουμε κυριως να μοιραζομαστε τις σκεψεις μας αλλα κ τους καημους μας αυτους που εχουν σχεση με τις κατασκευες...τι δοκιμασα...τι πετυχα και φυσικα τι δεν πετυχα κ συμβουλες...... η γειτονουλα μας δεν πρεπει να χαθει... οσο κρυωνει ο καιρος ολες πιο πολυ θα την επισκεφτομαστε.... σε φιλω μου αρεσαν ολα οσα εφτιαξες......και φυσικα η μπουμου σας αξιζει ολο σου τον χρονοοοοοοοοοο ....μεγαλωνουν τοσο γρηγορα τα ατιμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Xα..χα.. συμαθητρια μου νομιζω οτι καθομαστε στο ιδιο θρανιο..και στην ιδια ταξη..Μαριαννα μου..πως περάσανε οκτω χρονια που ειμαστε εδω ε;μπορει να αραιωσαν και να εφυγαν πολλες ομως νομιζω οτι οι παλιες αγαπες δεν ξεχνιουνται ..
    Χρονια μας πολλα φιλεναδα να ειμαστε μαζι για οσο γινεται περισσοτερα χρονια να κανεις τις ομορφες δημιουργιες σου σαν το πινακαι και τις κορνιζουλες...αν και για να πουμε την αληθεια η πιο ομορφη δημιουργια ειναι η εγγονουλα σου μεσο των παιδιων φυσικα ..χα..χα. να τους χαιρεσαι ολους και ομορφα να περνας Μαριαννα μου καλο φθινοπωρο την αγαπη μου φιλακιαααα!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρόνια πολλά και παντα τόσο δημιουργικά!!!
    Εχεις απόλυτο δικιο, εχουμε αραιώσει πολύ κι είναι κρίμα, αλλά σημασία εχει ότι είμαστε ακόμα εδώ και τα λέμε!
    Φιλια πολλά σε όλους σας, ειδικά στο μπεμπάκι σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα Μαριάννα μου !!Χαίρομαι που είσαι και εσύ ακόμα εδώ γιατί και εγώ της ιδίας φιλοσοφίας είμαι !! Μου αρέσει να γράφω στο μπλογκ μου και στο φβ είμαι πολύ περαστική ! Εδώ είναι αλλιώς η παρεούλα μας πιο ζεστή και πιο προσωπική !!
    Βέβαια με τη μικρούλα σας ο χρόνος μειώνεται αλλά και πάλι κάτι θα βρίσκουμε να γράψουμε !!
    Σε φιλώ με την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να τα εκατοστήσει το μπλογκ σου, Μαριάννα μου!!! Καταπληκτικές όπως πάντα ολες οι δημιουργίες σου!!!
    Καλώς σας βρήκα και καλό φθινόπωρο!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αχ Μαριάννα μου κι εγώ το δικό μου μπλογκοσπιτάκι έχω να το ξεκλειδώσω πάνω από ένα χρόνο....Εσύ να έχεις το νου σου στο εγγονάκι κι όταν βρίσκεις ευκαιρία δείχνε μας τα έργα σου τα όμορφα!!!! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...