Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Αγαπημένοι ήρωες

 'Ηταν πολύ μικρή η Αθηνούλα όταν πήγε σε μία εκδήλωση, όπου για πρώτη φορά έπιασε στα χέρια της δαχτυλομπογιές και ενθουσιάστηκε να "ζωγραφίζει" μ'αυτές. Σαν μικρό παιδάκι, και παρόλο που της φόρεσαν εκεί μιά ποδίτσα, λέρωσε το μπλουζάκι της με τους παιδικούς ήρωες τους οποίους τότε άρχιζε να γνωρίζει και να αγαπάει.  

Δυστυχώς, οι μπογιές δεν έφευγαν με τίποτα, όσες φορές κι αν πλύθηκε το μπλουζάκι...ούτε και με λευκαντικό.  Μικρό το κακό, θα μου πείτε... τα μωρά λερώνονται συνέχεια και τα αλλάζουμε, και φυσικά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που όλο και χρειάζονται καινούργια ρουχαλάκια. Το μπλουζάκι φορέθηκε μέσα στο σπίτι για λίγες ακόμα φορές αλλά δεν πετάχτηκε, διότι στο μεταξύ η Αθηνά είχε ήδη μάθει να λέει: "το πάμε γιαγιά φιάξει", αφού η γιαγιά ήξερε να κολλάει ότι είχε σπάσει και να φτιάχνει ότι είχε χαλάσει.

Κι έτσι, μία μέρα, μου το έφεραν μήπως και μπορέσω να κάνω κάτι με αυτό.

'Ε καλά τώρα... παιχνιδάκι για την γιαγιά!  

Η έμπνευση της στιγμής, ως συνήθως... με οδήγησε στο να σκεφτώ το patchwork και έτσι αποφάσισα να κόψω δύο λωρίδες από την μπροστινή και την πίσω παράσταση και να τις ενώσω με άλλα υφάσματα για να φτιάξω ένα μαξιλαράκι. Σ'ένα πακέτο που είχα λάβει πέρυσι από την φίλη μας την Craftartista (σ'ευχαριστώ πολύ πολύ Μία μου!!!) είχε δύο κομμάτια από παιδικά υφάσματα τα οποία δεν είχα βρεί ακόμα την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσω. 'Εκοψα λοιπόν δύο λωρίδες από το ένα ύφασμα, και τις ένωσα με άλλες δύο από ένα τζήν πουκάμισο που κρεμόταν στην ντουλάπα εντελώς αφόρετο, παρεμβάλλοντας τις λωρίδες με τους ήρωες του Ντίσνεϊ. 

  

Και ενώ είχα στον νού μου το μαξιλαράκι, ξαφνικά μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω μιά απλή τσαντούλα πλάτης, ένα drawstring bag. Χρειάστηκε μόνο να δώ δυό-τρείς φωτογραφίες  για να καταλάβω πώς έπρεπε να περάσω τα κορδόνια 

και σε μιάμιση ωρίτσα η τσαντούλα ήταν έτοιμη. 

Με την ευκαιρία, έφτιαξα και ένα ασσορτί scrunchy για τα μαλλάκια της...ξέρετε, αυτά τα ντυμμένα με ύφασμα λαστιχάκια, αφού είχα ήδη ράψει άλλα δύο για μαμά και κόρη.  

Και μετά από λίγες μέρες, πήγα στην Αθηνούλα την τσαντούλα, αφού πρώτα την γέμισα με διάφορα ψιλολόγια και δωράκια που της είχα αγοράσει.  

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χάρηκε όταν είδε ότι είχα χρησιμοποιήσει τα κομμάτια από το παλιό της μπλουζάκι. Χρειάστηκε μόνο να της κοντύνω λίγο τους ιμάντες αλλά με δύο κόμπους έγινε η δουλειά.

  Την επομένη το πρωί, διάλεξε μόνη της να φορέσει μία άλλη μπλουζίτσα με τους αγαπημένους της ήρωες και ζήτησε από την μαμά της να πάει στο σχολείο με την καινούργια της τσάντα. 

Και πόζαρε μόλις βγήκε στο πεζοδρόμιο για να μου στείλουν φωτογραφίες από το κινητό. 

Δεν είναι υπέροχη η γλυκούλα μας;





                        

21 σχόλια:

  1. Dearest Marie-Anne,
    WOW, what an exceptional clever rescue of the favorite Disney heroes! LOVE it and also the scrunchy.
    BUT she is wearing the wrong t-shirt... It should read: AMAZING GRANDMA!
    Big hugs,
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. You know I always like to rescue things or upcycle various objects, dearest Mariette, so I tried to do my best to please our little one and she really was very happy when she realized I had managed to rescue her heroes!!!!
      Thank you so much for your kind words!
      Many hugs to you!
      Marie-Anne

      Διαγραφή
  2. Fantastic backpack Marie-Anne! She looks so cute! I just made backpacks for my grandson and granddaughter, who will come to visit us in a few days, after a year! They live in Belgium now. It is so rewarding, making new things from discarded items.And you are great in doing so, whether it is with fabrics or decoupage!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you, dear Ada!!!! I have seen the two backpacks you made for your little ones, and they are of course super professionally done! Mine is the first drawsting bag I made and is far from perfect, but I always enjoy trying to upcycle anything I can and hope I will get better little by little, lol!

      Διαγραφή
  3. Αχ τι τέλεια η τσαντούλααα!!! Μπράβο σου βρε Αννα-Μαρία, είσαι εκπληκτική. Αν πεις τα ασορτί λαστιχάκια...Τι τυχερή η Αθηνούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. that was a good result and the little one looks very sweet with her new bag.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να λοιπόν η δικαίωση, η απόλυτη της μικρής εγγονής. "Η γιαγιά θα το φτιάξει..." Η πίστη και το ένστικτο που διαθέτουν τα παιδιά είναι μοναδικά. Θυμάμαι καλά αυτά τα παλιά μπλουζάκια Μαριάννα με τους ήρωες των κόμικς και δη του Μίκυ Μάους. Και στα παιδικά μου χρόνια είχα τέτοιες μπλούζες. Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι η μικρή εγγονή κουβαλάει στην πλατούλα της τη συνέχεια αυτής της μπλούζας ως τσάντα πια με την ίδια αγαπημένη παράσταση. Την ανέστησες καλή μου φίλη και μπράβο ειλικρινά.
    Πολλές καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Preciosa mochila, me enamoran los muñecos de Disney.
    Besos y buen verano

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Trop mignon !!!!!!!!!!!
    Bises et bonne fin de journée !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Me encanta la bolsa y ademas has hecho un reciclaje maravilloso usando los personajes de Disney de la playera, ahora tu nieta esta muy contenta!
    Besos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλά υπέροχη;;;;
    Καταπληκτικές και γιαγιά και εγγονή !!!!!
    Και βέβαια η Αθηνούλα σε έχει καταλάβει κανονικά αφού ξέρει ότι κάτι θα κάνεις....και έκανες μία καταπληκτική τσάντα.....φαντάζομαι το καμάρι της !!!!
    Να είσαι καλά φιλενάδα να δίνεις χαρά !!!! Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΝΑΞΙΑ ΓΙΑΓΙΑ!!!Οσο για την εγγονή...πέθανα με την ατάκα,οσο για το στήσιμο για φωτογράφιση...απο μωρό το παιδί φαίνεται πως θα εξελιχθεί!!!!χαχαχαχχαα ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΛΑ,ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ ΣΑΣ Μαριαννάκι,ειναι απίθανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα τι όμορφες χαρές μας δίνουν τα μικρά μας Μαριαννα μου, δεν υπάρχουν ομορφότερα πλάσματα από τα παιδιά, το πόσο χαρούμενη γίνεσαι όταν φτιάχνεις πράγματα για αυτά ε;
    Τι ωραία την εφτιαξες την τσαντούλα της και όχι μόνο τα μαξιλαράκια της προηγούμενης ανάρτησης σου έγιναν τέλεια και αυτά η ανακύκλωση σε όλο της το μεγαλείο γεια στα χεράκια σου Μαριάννα μου...με τι καμάρι η μικρή σας πριγκίπισσα την φορά στην πλάτη , μεγάλωσε καλέ; ολόκληρη δεσποινίδα είναι πια... να την χαρήτε φίλη μου.
    Να περνάς όμορφα ότι και να κάνεις ...καλο σου βράδυ φιλιαααα!!😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ εσείς οι γιαγιάδες!!!!! Υπέροχα εμπνευσμένο και υπέροχη επιλογή η τσαντούλα της αγαπημένης σου. Να την χαίρεται. Γειά στα χέρια σου Μαριάννα μου! Άξια!!!!
    Φιλιά!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χαχαχαχαα αααααααχ αυτη η γιαγιααααααααα
    τυχερη η μικρη τυχερη και συ που την εχεις και βρισκεις θεματα να ασχοληθεις!!!!
    εγινε τελειααααααααααααααααα εχει ακομα αυτη να ζητησει παραγγελιες χαχχααααχχαχααα
    γερο κ ευλογημενο παντα κ συ γερη να φτιαχνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ε όχι που δεν θα ήξερε η Αθηνούλα σε ποιον θα πάει το μπλουζάκι της.
    Κσι σιγά μη δεν έβρισκε λύση η γιαγιά νεράιδα!
    Αχτύπητο δίδυμο γίνατε, όπως εγώ με τα κοριτσάκια μας γίναμε τρίδυμο και δεν πετάνε τίποτα.
    Τέλεια η τσάντα.
    Εννοείται την αντιγράφω με την πρώτη ευκαιρία.
    Φιλάκια πολλά στην Αθηνούλα πρώτα και μετά σε σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν γιορτάζεις σήμερα Μαριάννα μου, σου εύχομαι χρόνια πολλά να είσαι καλά και να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου και του χρόνου φιλιαααα!! 💐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Μαριαννα, εισαι η καλυτερη γιαγια του κοσμου! Υπεροχες ολες οι χειροτεχνιες σου και το μοντελο το καλυτερο ολων!!! Να ειναι παντα καλα και να τη χαιρεστε την κουκλιτσα σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θα έφτιαχνες μαξιλαράκι!αλλα με εξεπληξες ευχαριστα!
    φανταζομαι χαρα η μικρη κοκετα!!
    να τη χαιρεστε την κουκλίτσα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αδικαιολόγητα καθυστερημένες ευχές Μαριάννα μου (λίγο οι πυρκαγιές, λίγο το μυαλό....)
    Να είσαι Πολύχρονη, Καλόχρονη, με υγεία και δύναμη να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου!
    Μια όμορφη μέρα κι ένα ακόμη ομορφότερο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...