Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Ω, έλατο, ώ έλατο!!!


Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα!

Υγεία, Αγάπη και πολλές χαρές στην καθεμία, στον καθένα και στους αγαπημένους σας!

--------

Μιά απλή πρόσκληση ήταν για να εκμεταλλευτούμε τα υπόλοιπα ή σπασμένα ξυλόγλυπτα της Dart Elastic Wood σε μιά Χριστουγεννιάτικη δημιουργία. Το ξύλο το είχα εδώ και πολλά χρόνια στην αποθήκη και κάποια στιγμή, αφού δεν το είχα χρησιμοποιήσει πουθενά, το είχα βγάλει στον κήπο, σε μιά γωνιά με διάφορα άλλα ξύλα για κάψιμο! Όταν το πήρε το μάτι μου, πριν λίγο καιρό, ήξερα πως είχε πλέον έρθει η ώρα να το 'γλυτώσω' από την φωτιά!  Και νά που διάβασα για την πρόκληση που σας έλεγα και αμέσως βρέθηκε πάνω στον πάγκο του εργαστηρίου μου.  Χρειάστηκε να το πλύνω και να το τρίψω αρκετά για να καθαρίσει.  Επειδή το ξύλο σχημάτιζε ορθογώνιο τρίγωνο, αποφάσισα να του προσθέσω ένα ποδαράκι, βιδώνοντας μιά ξύλινη χάνδρα, για να γίνει ισοσκελές και να φαίνεται σαν ελατάκι. 

Από εκεί και πέρα άρχισα να κολλάω τα διάφορα κομμάτια από ξυλόγλυπτα που είχαν περισσέψει από άλλες δημιουργίες αλλά και κάποια ολόκληρα που είχαν ξεμείνει.

 

Το ζητούμενο ήταν να κολληθούν ανακατεμένα μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Εγώ όμως προτίμησα να δημιουργήσω μία όμορφη σύνθεση που να παραπέμπει σε στολισμό έλατου, εξ ού και τα κομμάτια από διάφορες τρέσες που τοποθετήθηκαν ως γιρλάντες, η δε μεγάλη αραμπέσκ σχηματίζει την ουρά του αστεριού.  

Στα πλαϊνά κολλήθηκε εύκαμπτη ξυλόγλυπτη τρέσα.

 Αφού βάφτηκε σε σκούρο καφέ (almost black) χρώμα κιμωλίας, το πασπάλισα με σκόνη πέτρας, στην συνέχεια έβαψα με πράσινο για το έλατο και λίγο κόκκινο και κίτρινο σε ορισμένα 'στολίδια' και έκανα dry brushing με λευκό χρώμα. 

Τέλος έριξα κόλλα στις γιρλάντες και στο αστέρι και πασπάλισα με χρυσό γκλίτερ.

Αφού δημοσίευσα το ελατάκι μου στην ομάδα που έκανε την πρόσκληση, εκ των υστέρων αποφάσισα να στολίσω και την πίσω του πλευρά για να μην φαίνεται γυμνό το ξύλο.  

'Εκανα ντεκουπάζ με ρυζόχαρτο και στόλισα με στοιχεία που έφτιαξα με πηλό σε καλούπι. 

Τώρα που σας γράφω και το ξαναβλέπω, αντιλαμβάνομαι πως μάλλον χρειάζεται ένα αστέρι στην κορυφή και της δεύτερης πλευράς, το οποίο και θα προσθέσω αύριο το πρωί...  

Και επανέρχομαι με το δεύτερο αστέρι, το οποίο έκοψα από σκληρό χαρτόνι, το πέρασα με σκόνη πέτρας για να γίνει σκληρό και στην συνέχεια το έβαψα και το πασπάλισα με χρυσό γκλίτερ. 

'Οντως, το χρειαζόταν... πιστεύω να συμφωνείτε κι εσείς!










10 σχόλια:

  1. Joyeux Noël Marie Anne !
    Voeux de paix, santé et bonheur !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μου φίλε, μένω στην κυριολεξία με ανοιχτό το στόμα. Το λάτρεψα χωρίς δεύτερη σκέψη. Πήρες μια άψυχη λεία επιφάνεια, της έδωσες ανάγλυφη ζωή, τη γέμισες χρώμα και στολίδια. Και ιδού! Ένα υπέροχο, ακόμα, έργο σου.
    Μαριάννα μου εκπληκτικό.

    Marie Anne, Joyeux Noël, chère amie.
    Mes meilleurs vœux à vous tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι λεπτομέρειες μέχρι το τελικό αποτέλεσμα Μαριάννα μου, είναι για μένα σαν κινέζικα...όμως θαυμάζω το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών σου να φτιάξεις τόσο όμορφα γιορτινά έλατα!! μπράβο σου φίλη μου.
    Και του χρόνου να είσαι καλά,.
    Χρόνια πολλά Καλές υπόλοιπες γιορτινές μέρες να περάσεις με τους αγαπημένους σου φιλιααα ✨🎄😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά Μαριάννα μου. ΠΙστεύω περάσατε όμορφα σήμερα, είχε και καλό καιρό.
    Το δέντρο σου υπέροχο και ναι χρειαζόταν αστέρι οπωσδήποτε. Μπράβο χρυσοχέρα μου. Και του χρόνου να σαι καλά
    Φιλιά πο λλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια Πολλά Μαριάννα μου! Το δέντρο σου υπέροχο!!! τρελαίνομαι με τα χρώματα! Απόλυτα ταιριαστά! Να είσαι καλά. Με υγεία και όμορφες στιγμές να περάσετε τις γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά Μαρία Άννα μου!
    Μα τί υπέροχο δέντρο έκανες!
    Η τσαχπινιά με τη χάντρα, τα ξυλόγλυπτα, το ντεκουπάζ απο την άλλη μεριά , τα αστέρια και στις 2 πλευρές, τα χρώματα που το ζωντάνεψαν!
    Τί να πρωτοθαυμάσει κανείς;
    Γειά στα χέρια σου!
    Για άλλη μια φορά, ΔΕΝ ΠΕΤΆΜΕ ΤΊΠΟΤΑ!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έγινε καταπληκτικό.......ευτυχώς το πρόλαβες απ το κάψιμο.
    Το ήθελε βέβαια και το πίσω αστεράκι.....Μπράβο, γειά στα χέρια σου !!!
    Καλά Χριστούγεννα και πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. It's beautiful - I actually like the 'back' side best! the star was definitel the finishing touch. Betty :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχο το ελατάκι σου, Μαριάννα! Έκανες γι' άλλη μια φορά εξαιρετική δουλειά! Πραγματικά είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που στόλισες το ξύλο και το μετέτρεψες σε έργο τέχνης! Καλές γιορτές και με το καλό το νέο έτος, με χαρά, υγεία και δημιουργικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...