Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

My doll's bed - To κρεβατάκι της κούκλας μου

 
 As I was telling you in my previous post, I will try to restore my doll's furniture, which my mother has been keeping for over 40 years !!!!
This is the bed, which I found in pieces and managed to re-assemble and with which I am taking part to the January Creative Competition of A Pink Dreamer


Στην προηγούμενη ανάρτησή μου είχα αναφερθεί στα επιπλάκια  που είχε φτιάξει ο πατέρας μου για την κουκλίτσα.  ‘Οταν, στις αρχές του μήνα,  η μητέρα μου επέστρεψε από το νοσοκομείο, έμεινα μαζί της τις πρώτες ημέρες και είχα την ευκαιρία να ‘ψαχουλέψω’ λίγο στην αποθήκη της. Εκεί, μέσα σ’ένα συρτάρι με διάφορα εργαλεία του μπαμπά, ήταν ένα κουτί το οποίο περιείχε κάτι ξυλαράκια. Δεν θα τους έδινα σημασία εάν δεν πρόσεχα ότι ήταν λουστραρισμένα. Και όταν τα έβγαλα ....δεν πίστευα στα μάτια μου !! Ηταν τα κομμάτια του κρεβατιού της κούκλας !! Μπορεί να είχε διαλυθεί το κρεβατάκι, αλλά η μητέρα μου το είχε φυλάξει για πάνω από 40 χρόνια !!!!!!!!! 
‘Ετσι λοιπόν, το πρώτο πράγμα που έκανα όταν γύρισα στο σπίτι, ήταν να προσπαθήσω να συναρμολογήσω το κρεβάτι.  Και λέω να προσπαθήσω γιατί πράγματι δεν ήταν εύκολο. Κόλλαγα από την μιά, ξεκόλλαγε από την άλλη, 
θέλησα να το καρφώσω με μικρά βελονάκια, αλλά σε τόσο λεπτά ξυλαράκια δεν μπορούσα, φοβόμουν μήπως τα σπάσω.  


Τελικά, με την βοήθεια σφιγκτήρων κατάφερα και το κόλλησα !!!



Σκέφτηκα στην αρχή να του κάνω decoupage σε shabby chic style αλλά τελικά προτίμησα να το διατηρήσω με το λούστρο του όπως το είχε φτιάξει το πατέρας πριν από τόοοοσα χρόνια και έτσι το πέρασα απλά με λίγη πατίνα.

Και φυσικά, χρειαζόταν ένα στρώμα, κι ένα μαξιλάρι,
 
και στρωσίδια 
 
για να μπορέσει να κοιμηθεί η κουκλίτσα...


Μ’αυτήν μου την επισκευή ή αναπαλαίωση – δεν ξέρω πώς να την πώ – θέλησα κι εγώ να λάβω μέρος στον διαγωνισμό της A Pink Dreamer με θέμα το ΞΥΛΟ.

23 σχόλια:

  1. προσκυνω ωραια μου Κυρια..ειναι υπεροχο..ολο το συνολο δουλειας..καλη Κυριακη..πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαράκι μου, σ'ευχαριστώ πολύ !!!! Θα σε επισκεφτώ σύντομα !!! Αυτά που κάνεις είναι φανταστικά !!!Τα είδα, αλλά δεν είχα χρόνο να γράψω σχόλια και τώρα πάνω για ύπνο γιατί θα ξυπνήσω στις 6.30 αύριο !!!!!!!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ μου αρεσουν αυτες οι ρομαντικες μικρογραφιες,καλη επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hello Marie-Anne, thank you for visiting my blog. I love your dolls and also the doll bed. I also have an old wood doll bed, it's so much fun to have dolls and dress them. Makes me feel like a little girl again. Yes, let's play dolls. Hugs...Lu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ ωραίο!!καλά για την κούκλα τα έχουμε ξαναπεί..την έχεις τέλεια!!αλλά αυτό που μου έκλεψε την καρδιά είναι η γατούλα δίπλα στο κρεβάτι χιχιχι!! πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπεροχη δουλεια!
    σε ευχαριστω πολυ! καλη σου επιτυχια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αγαπημενη σου κορη ντυμενη με το υπεροχο νυφικο γνωστου οικου υψηλης ραπτικης κοιταει το υπεροχο νυφιατικο παπλωμα και δισταζει μα ποσο δισταζει να ξαπλωσει!!!Ισως αργοτερα οταν δεν θα βλεπουν τοσα εκστασιασμενα βλεμματα...Τι εκανες παλι;Ανεστησες πεθαμενα ξυλαρακια...Δεν σε πιστευω πια...Φιλια Ιωαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!ΜΙΑ ΓΛΥΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΓΛΥΚΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ...ΓΕΜΑΤΗ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΟΣΟ ΚΡΥΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟΣΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑΣ ΤΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΩ ΧΑΡΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙ.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαριάννα μου, πόσες αναμνήσεις μου ξύπνησες!!πανέμορφο το κρεβατάκι και η κούκλα σου!!καλή σου επιτυχία στον διαγωνισμό!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι όμορφα που νιώθεις όταν βρίσκεις αγαπημένα αντικείμενα από το παρελθόν που κάποτε είχες δεθεί πολύ μαζί τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τωρα η κουκλιτσα θα εχει παλι το κρεβατακι της για να ξεκουραζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαριαννα μου μπραβο!Εγινε πολυ καλο και νομιζω πως το δουλεψες με πολλη αγαπη καθως σου ξυπνησε υπεροχες αναμνησεις.Αλλα το μπραβο θα το δωσω στην μητερα σου που το κρατησε τοσα πολλα χρονια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΑΡΙΑΝΝ ΜΟΥ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΣΟΥ!!!!!!!!ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ!!!!!!ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝ ΖΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕΣ!
    ΤΟ ΚΑΔΡΑΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ; ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ!
    ΛΟΙΠΟΝ ΧΘΕΣ ΑΝΑΣΚΑΛΕΨΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΜΟΥ...ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ...ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΣΥ....
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!
    ΞΑΝΑΕΔΩΣΕΣ ΖΩΗ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!!!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φαντάζομαι τι αναμνήσεις θα πέρασαν από το μυαλό σου και πόσα θα ξαναθυμήθηκες ,όσες ώρες χρειάστηκαν, για να φτιάξεις το κρεβάτι. ΚΑλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ τι γλυκιά ιστορία!!!Τι ωραία τώρα η κουκλίτσα σου είναι πεντακάθαρη με πανέμορφο φόρεμα και καταπληκτικό κρεβατάκι!!!Τέλεια!!!Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ειναι απλά τέλειο!! Εδωσες ζωή σε κειμήλια ζωής !Χίλια μπράβο , Marie Anne!! Να'χεις μιαν όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι όμορφο κρεβατάκι!!!Μου αρέσει και πίσω του που φαίνεται το τραπεζάκι με το βάζο, το λουλούδι και το ρολόι!Τι μαγευτικά!!!Σαν να γύρισα για λίγο στην παιδική μου ηλικία!Χαίρομαι που είναι καλύτερα η μαμά σου!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γειά σας φίλες μου !!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια !! 'Ελειπα χθές όλη την ημέρα και δεν μπόρεσα να σας απαντήσω ξεχωριστά στην καθεμιά σας. Κι εγώ χάρηκα πολύ που ξαναβρήκα το κρεβατάκι και που κατάφερα να το συναρμολογήσω. Ξέχασα να σας πώ ότι υπάρχει και η ντουλαπίτσα !!Και μάλιστα, αυτήν την είχε η μητέρα μου ακόμα στολισμένη πάνω σ'ένα κομμό με διάφορα μπιμπελό! Κάποια στιγμή θα σας την δείξω. Ο μπαμπάς δεν ζεί ΄Εφη μου, μας άφησε πριν από 22 χρόνια ! Αλλά δεν περνάει ημέρα χωρίς να μου τον θυμίζουν τα τόσα πραγματάκια που είχε φτιάξει στις ελεύθερες ώρες του και που, φυσικά, υπάρχουν όλα στο σπίτι (κάποια ακόμα χρειάζονται επισκευή). Και όπως έχω ξαναπεί, σε κείνον οφείλω την αγάπη μου για τις μικροκατασκευές και τις χειροτεχνίες.
    Σας φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΑΡΙΑΝΝ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΑΚΙΑ....ΑΥΤΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΑΚΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ!!!!!!!!!!!!!!!! 22 ΧΡΟΝΙΑ; ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΕΦΥΓΕ....
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...