Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η επιστροφή

Είπα κι εγώ, χθες, να επανέλθω στην όμορφη και φιλόξενη μπλογκογειτονιά μας, μετά από τόσον καιρό, και τα έκανα θάλασσα με το Bloglovin!!!

Σας ξάφνιασα? Προσπαθούσατε να διαβάσετε κείμενο αλλά ...τίποτα ! χαχαχα!!! 

Και οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από όλες εσάς που σπεύσατε να μου αφήσετε σχόλια χθες, τα οποία, χωρίς να καταλάβω το πώς και το γιατί, νόμισα ότι τα εξαφάνισα (εκ των υστέρων είδα ότι υπάρχουν ακόμα και εμφανίζονται στην προεπισκόπηση αυτής της ανάρτησης, άρα θα φανούν και με την δημοσίευση). 

Είχα λοιπόν λάβει ένα μήνυμα από το Bloglovin ότι έπρεπε να δημοσιεύσω μια ανάρτηση με τον παρακάτω κώδικα
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3512838/?claim=m8pub49cjfr">Follow my blog with Bloglovin</a>
και αυτό έκανα! Πίστευα ότι θα εμφανιζόταν το εικονίδιο που φαίνεται ήδη στην αριστερή στήλη.  

Σας ζητώ συγγνώμη γι αυτό! Ελπίζω μόνο να λειτουργεί καλά τώρα!!!! Εάν όχι, σας παρακαλώ να μου το πείτε!!! Και σας καλώ να με ακολουθήσετε με το Bloglovin γιατί θα λυπηθώ πολύ εάν σας χάσω την ημέρα που θα καταργηθεί το Google Friend Connect.

Και μην ανησυχείτε, θα σας αποζημιώσω πάραυτα!  Και με κείμενο, και με λουλούδια, και με χειροτεχνίες! Τί στο καλό? Πάνω από ένας μήνας πέρασε από την τελευταία μου ανάρτηση...να μην σας πώ τα νέα μου???   Είχα στενοχωρηθεί πολύ με τον θάνατο της αγαπημένης μου θείας (σύζυγο του αδελφού της μητέρας μου), όπως σας είχα πεί. Μετά, είχα πολλά πήγαινε-έλα από την εξοχή στην πόλη...όταν μένεις μακριά από γονείς και παιδιά, αυτό είναι αναπόφευκτο, και αυτή η απόσταση σε κουράζει.  Κάτι οι ιατρικές εξετάσεις (της κόρης, της μαμάς, του αδελφού, αλλά και δικές μου και του Νίκου)- ευτυχώς, τίποτα το ανησυχητικό - όλα αντιμετωπίζονται) κάτι οι απαραίτητες επισκέψεις στην πεθερά μου και στα κουνιάδια,  ψώνια και τακτοποίηση λογαριασμών, η φροντίδα του σπιτιού και του κήπου, πού να έβρισκα χρόνο για αναρτήσεις??? 
Ετοιμαζόμουν, προ ημερών, να κάνω μία, και μας ήρθε κι άλλο δυσάρεστο μαντάτο από την μακρινή Βραζιλία. Αυτή την φορά, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ένας από τους αδελφούς της μαμάς. Χρόνια ξενιτεμένος, με παιδιά και εγγόνια που δεν ξέρω εάν θα έχω ποτέ την τύχη να γνωρίσω -πολύ χλωμό το βλέπω- μόνο η μία ξαδέλφη είχε έρθει στην Ελλάδα πριν 5-6 χρόνια και δεν μιλούσε γρί αγγλικά, πόσο μάλλον ελληνικά...με τα δικά μου λίγα ισπανο-ιταλικά  και τα δικά της πορτογέζικα, κάπως καταφέρναμε να συνεννοηθούμε. Ο θείος όμως, ερχόταν κάθε  10-15 χρόνια και κάναμε μεγάλες χαρές όταν τον βλέπαμε, μέχρι που τα τελευταία χρόνια τον κτύπησε το αλτζχάϊμερ και δεν θυμόταν πιά τίποτα από την Ελλάδα. 

Όπως καταλαβαίνετε, δεν είχα χρόνο αλλά ούτε και διάθεση για blogging. Προσπαθούσα να σας παρακολουθώ και να αφήνω κάποια σχόλια στις δικές σας αναρτήσεις, αλλά σίγουρα μου έχουν 'ξεφύγει' πολλές. 

Στο μεταξύ....και ας αρχίσω από αυτό... έλαβα ένα όμορφο δωράκι...μιά ζωγραφιά από το αγαπητό σε όλους μας Δελφινάκι, μαζί με μια όμορφη καρτούλα με ευχές. 

Και το δωράκι αυτό το χρωστάω σε σάς, αφού εσείς με είχατε τιμήσει με τις ψήφους σας στο παιχνίδι/διαγωνισμό της φίλης μας με τις ανοιξιάτικες δημιουργίες.  Δελφινάκι μου, σ'ευχαριστώ για μία ακόμα φορά για την ζωγραφιά σου και για τα καλά σου λόγια! 
Κάτι ετοιμάζω και για τον καλοκαιρινό σου διαγωνισμό...ελπίζω να το τελειώσω σύντομα. 

Να σας πώ τί έκανα αυτόν τον καιρό; 

Καμάρωσα τα δέντρα μου να δένουν τους καρπούς τους. 

Ρόδια,



                                                













,  

λεμόνια, grape-fruits,    
 τα αναρριχώμενα, και όχι μόνο,

 να ανθίζουν και να μοσχοβολούν

Πολλαπλασίασα μερικά παχύφυτα, φυτεύοντάς τα σε κεραμικά αλλά και σε πραγματικά όστρακα

Έφτιαξα σαλάτες με χόρτα και λαχανικά από τον κήπο 
και πήδηξα έως το ταβάνι όταν δάγκωσα ένα κομματάκι καυτερής πιπεριάς...είχα ξεχάσει ότι ο γυιός μου είχε παραγγείλει από την Αμερική σπόρους διαφόρων ειδών καυτερής πιπεριάς !!! Από λάθος παρτέρι την είχα κόψει, χαχαχα!!!!!!!!!!


Στον λίγο χρόνο που μου έμενε, κατάφερα και έφτιαξα κασπώ από δοχεία γιαουρτιού και μαργαρίνης σαν αυτό

αλλά ντεκουπάρισα και ένα μεταλλικό κασπώ με όμορφα ηλιοτρόπια, το οποίο, μαζί μ'έναν κουμπαρά που δεν πρόλαβε να ταξιδέψει στην Πάτρα,  
καθώς και μ'ένα κρακελαρισμένο μπουκάλι 

και κάποια άλλα ψιλολόγια (που σας είχα δείξει παλαιότερα) έδωσαν το παρόν στο bazaar της ΣΩΤΗΡΙΑΣ.

Κάποια Κυριακή, κάνοντας παρέα στην μαμά μου, της έδειξα πόσο εύκολα μεταμορφώνεται ένα παλιό σκαμπουδάκι. Λίγο στοκάρισμα και τρίψιμο, λίγη μπογιά, μια χαρούμενη χαρτοπετσέτα και λίγο βερνίκι

Τί άλλο έκανα; 
Ασχολήθηκα και με το ράψιμο...μεταξύ άλλων κόντυνα τις κουρτίνες που αγόρασε η κόρη μου για το δωμάτιό της, και με το ύφασμα που περίσσεψε, της έφτιαξα δύο αμπράς και δύο μαξιλάρια.
Σε άλλη ανάρτηση θα σας δείξω τί άλλο έραψα πριν βγάλω την ραπτομηχανή μου BLR...τώρα ψάχνω για σέρβις της Singer στην περιοχή μου, αλλά μάλλον θα πρέπει να την κουβαλήσω στην Καλλιθέα.

Τί έκανα ακόμη;
Προσπάθησα να σώσω τρία ολόϊδια ξανθά γατάκια που βρήκα κάτω από έναν θάμνο. Τα είχε εγκαταλείψει μιά τρελλόγατα. 

Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα... χωρίς την φροντίδα της μάνας τους δεν επέζησαν, και στενοχωρήθηκα πολύ. 

Οι δικές μου γάτες τους γύριζαν την πλάτη...ή προτιμούσαν να φυλάνε καραούλι στις πέτρες και τα θαλασσόξυλα που είχα μαζέψει από την παραλία....

Στον κήπο, τα κλαδιά των δένδρων λύγισαν από τους καρπούς! 

Τόσα βερύκοκα (από τρία διαφορετικής ποικιλίας δέντρα) και όλα να ωριμάζουν σχεδόν συγχρόνως!  

'Εφτιαξα μαρμελάδες
έφτιαξα γρανίτες, 
στις πάνω φωτογραφίες με ψιλοκομμένα φύλλα από ένα ματσάκι στέβιας που έκοψα από τον κήπο. 'Εβαλα και λίγα φυλλαράκια αρμπαρόριζας, ένα φακελλάκι ζελατίνα, και τρείς κουταλιές της σούπας μέλι, μετά το πολτοποίησα στο blender,  το έβαλα σε μεταλλικό κουτί στην κατάψυξη, το κτύπησα δύο φορές 
και αργότερα το απολαύσαμε χωρίς ίχνος ζάχαρης!

Σε μιά δεύτερη κατσαρόλα (στις κάτω φωτογραφίες), έβρασα τα βερύκοκα με λίγη ζάχαρη (χωρίς νερό) και όταν έγιναν σαν πηχτή κομπόστα, τα έβαλα σε σακουλάκια και σε ποτηράκια στην κατάψυξη. Ανά πάσα στιγμή, αδειάζω ένα ποτηράκι στο blender, το πολτοποιώ προσθέτοντας λίγο νερό και καμμιά δεκαριά παγάκια και έχω μιά ωραιότατη και πεντανόστιμη γρανίτα μέσα σε τρία λεπτά, κι αυτό για όλο το καλοκαίρι!!!

Από την ίδια κομπόστα, έφτιαξα πηχτό σιρόπι για τα παγωτά, απλά πολτοποιώντας την στο blender. Διατηρείται στο ψυγείο για πολύ καιρό.

Μιά γρήγορη τάρτα με βερύκοκα γίνεται απλώνοντας ένα μέρος από την κομπόστα πάνω σε ζύμη σφολιάτα και πασπαλίζοντας με αμύγδαλα φιλέ. 

Και φυσικά, φύλαξα τα κουκούτσια για να φτιάξω λικέρ. Άλλες το φτιάχνουν με ολόκληρα τα κουκούτσια και άλλες τα σπάζουν και χρησιμοποιούν μόνο το αμυγδαλάκι. Εσείς;

Σχεδόν συγχρόνως έγιναν και τα κορόμηλα! 
Τραγανά να τα τρώς φρέσκα από το δέντρο αλλά εγώ προτιμώ την γλυκόξυνη μαρμελάδα τους που φτιάχνω κάθε χρόνο. Αυτήν την στιγμή, μιά κατσαρόλα είναι στην φωτιά... 
Μα τα κορόμηλα φτιάχνω επίσης ένα παχύ σιρόπι που διατηρώ σε μπουκάλια στο ψυγείο και σερβίρω σαν βυσινάδα, αραιωμένο με παγωμένο νερό. Μια ωραία 'κορομηλάδα'. 

Να σας πω και τί δεν έκανα όλον αυτόν τον καιρό;  Μα,  ούτε ένα μπάνιο στην θάλασσα!!!
Ο καιρός μας έχει τρελάνει φέτος...! Μιά τα βαρειά σύννεφα με τις λασποβροχές, 

μιά η θολούρα με την σκόνη από την Σαχάρα, και τώρα που έπιασε η ζέστη...δεν ξέρω στις περιοχές σας, αλλά εδώ άρχισαν τα μελτέμια! 
Αύριο όμως θα πάμε στην θάλασσα...το πήραμε απόφαση!!!!

Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά ας κρατήσω κάτι και για την επόμενη φορά!
Χάρηκα πάρα πολύ που σας ξαναβρήκα, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας  όσο αργούσα να κάνω ανάρτηση και ελπίζω να επανέλθω πολύ σύντομα. 
Εύχομαι ένα καλό τετραήμερο σε όσες/όσους καταφέρουν να αποδράσουν για λίγο, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος!
Φιλάκια πολλά !!!

71 σχόλια:

  1. xαίρομαι που πέρασες από το μπλογκ μου... νάσαι καλά!!! και... δεν μου βγάζει την διεύθυνση... δεν μπορώ να κάνω δεξί κλικ...
    μάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ταλαιπώρησα χθές!!! Σ'ευχαριστώ πάντως που πέρασες!
      Καλό τριήμερο!
      Μάκια, μάκια!!!!!

      Διαγραφή
  2. Μαριαννα δεν βλέπω τίποτα τι έχει γίνει;;;;; Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, γλυκιά μου, τα θαλάσσωσα... αλλά ελπίζω τώρα να είναι ΟΚ!
      Φιλακια!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. 'Αντα μου, λυπάμαι που σας ταλαιπώρησα!
      Τώρα πλέον φαίνεται το κείμενο! Νά'σαι καλά!!!

      Διαγραφή
  4. Μόνο αυτό Μαριάννα μου !!!!
    Τα υπόλοιπα , ούτε ένα λουλουδάκι ?
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο ένα λουλουδάκι, Νικόλ μου ???
      Πολλά λουλουδάκια έχει η διορθωμένη ανάρτηση...χαχαχα!!!!
      Ελπίζω να ξαναπεράσεις και να τα δείς!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  5. Μαριάννα μου ωραίο κείμενο και ωραίες φωτογραφίες! Μην τους ακούς σου κανουν σαμποτάζ...χχχ φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καλέ, κάποιος δάκτυλος έπαιξε παιχνίδι χθές!
      Εμένα, το κείμενο και οι φωτογραφίες μιά χαρά μου φαίνονται (σήμερα...!!)
      Φιλάκια πολλά Κατρινάκι μου!!!

      Διαγραφή
  6. Εγώ είμαι ήδη ακόλουθος!!! :) :) Όχι που θα σε έχανα τώρα που φεύγουν οι αναγνώστες! χιχι!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω! πω! Τι αεικίνητη που είσαι Μαριάννα!! Θαύμασα όλα όσα έκανες και μπράβο σου!!! Εγώ φέτος τεμπέλιασα! Ούτε γλυκά, ούτε σιρόπια, ούτε μαρμελάδες!! Βροχή, αέρας, χαλάζι και η φετινή σοδιά μας άφησε...
      Συλλυπητήρια και περαστικά σε όσα σε κράτησαν μακριά μας..
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
    2. Και ήσουν ήδη ακόλουθος, και ξαναπέρασες!!!!
      Ευχαριστώ πολύ Χριστινάκι μου!!!!
      Αεικίνητη δεν είμαι καθόλου !!! Μάλλον τεμπελιάζω και τα κάνω όλα με το πάσο μου, αλλά σας τα δείχνω μαζεμένα, χαχαχα!!!
      Φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή
  7. Τι έγεινε Μαριάννα μου σε συνήθισα με μεγάλες αναρτήσεις !!!Εγώ είχα αγχωθεί πολύ μ αυτό αλλά τελικά νομίζω πως κατάλαβα τι πρέπει να κάνω.Παω να σε βάλω φιλακια πολλά και καλό καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί καλέ Νασιούλα? Δεν είναι μεγάλη αυτή η ανάρτηση???? χαχα...αστειεύομαι!!!! Ελπίζω να μη μου κρατήσετε κακία για το μπέρδεμα!!!!
      Καλό καλοκαίρι και σε σένα, καλό τριήμερο και πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Muchas gracias por Bloglovin, Marta!!!
      My post should now be OK! I would be pleased if you cared to come back and read it!!!
      Besos!!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα κι από εμένα! Δεν ξέρω τι είναι αυτό το bloglovin Κάτι μου ήρθε εχθές και δεν έδωσα σημασία, τέλος πάντων. Πόσο σε ζηλεύω που ζεις μέσα στην φύση και απολαμβάνεις όλα τα καλά που με τα χεράκια σου δημιούργησες!!!!!!!!! Πότε προλαβαίνεις και τα κάνεις όλα αυτά; Μπράβο σου σε χαίρομαι, να είσαι καλά και να τα χαίρεσαι όλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Παναγιώτα μου ! Τα βρήκες τα σχόλια τελικά, έ??
      'Οπως λέω παραπάνω και στην Χριστίνα, σας τα έδειξα μαζεμένα, διαφορετικά δεν είμαι καθόλου αγχωτικός τύπος και αναβάλω πολλά πράγματα λόγω τεμπελιάς, αλλά όταν με πιάσει κάνω και 5-6 μαζί...χαχαχα!!!!
      Καλό τριήμερο σου εύχομαι!!
      ΥΓ. Εάν μπορείς, στείλε μου με email την μάρκα του κρακελέ που χρησιμοποίησες για το ρολόϊ...μήπως αυτή που έχω εγώ δεν είναι και τόσο καλή και γι αυτό δεν τα καταφέρνω. Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  10. Μαριάννα μας αποζημίωσες με τη χορταστική και υπέροχη ανάρτησή σου !! Ολα τα θαυμάσαμε, όλα τα απολαύσαμε, τις φωτογραφίες του κήπου, τα φορτωμένα δέντρα με καρπούς, τις γατούλες, τις γλάστρες και τα κασπώ (τέλεια τα έχεις κάνει) , το παλιό σκαμπώ με την τέλεια μεταμόρφωση....(οι λεβάντες υπέροχες !!!)
    Δεν χορταίναμε να καμαρώνουμε και να ξερογλειφόμαστε με τις μαρμελ΄΄αδες, τα σιρόπια και τις γρανίτες σου, καλοφάγωτα όλα, και τέλος.....μας κατέπληξαν τα ραψίματά σου, οι κουρτίνες απίθανες !!! Καλά μπάνια και να χαίρεστε τον παράδεισο που ζείτε !!! Περιμένουμε ρολογάκι απο τα χεράκια σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελισσούλες μου, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που σας άρεσαν όλα όσα σας έδειξα.
      Καλό καλοκαίρι και σε σάς όλες και φυσικά δεν ξεχνώ...πειράζει να μην είναι 'ρολογάκι' αλλά 'ρολογάρα΄???...χαχαχα!!!!!

      Διαγραφή
  11. Πω πω, πόσα δημιουργικά πράγματα έκανες στην απουσία σου! Τα γατάκια πόσο γλυκά, κρίμα που δεν τα κατάφεραν, από την μεριά σου πάντως έκανες ό,τι μπορούσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την!!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Πραγματικά έκανα ό,τι μπορούσα για τα γατάκια... τα τάϊζα, τα καθάριζα, αλλά κάποιος μου είπε ότι ίσως να ήταν ήδη άρρωστα και γι αυτό τα εγκατέλειψε η μάνα τους...

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα...Καλωσόρισες...Αγαπήσα αυτή την ανάρτηση..όλα τα θέματα σου μου άρεσαν..καλά να περάσεις αύριο στο σπιτάκι μου :) Συλληπητήρια να ευχηθώ.. Τελικά νομίζω δε θα καταργηθεί το γκάτζετ των αναγνωστών, όταν είχε γίνει ανακοίνωση πριν μήνες ,μετά από λίγο , μια άλλη ότι τελικά δε θα καταργηθεί, δε ξέρω αν στο μεταξύ βγήκε νέα ανακοινωση και μου ξέφυγε; Ουτε γω θελω να χασω τα φιλαρακια,τους αναγνωστες μου...ειχα δοκιμασει να κάνω το bloglovin χωρίς αποτέλεσμα :( Ελπίζω να σου άρεσε η ταπεινή μου ζωγραφιά , να την χαρείς και πάντα επιτυχίες και νίκες.. Σ ευχαριστώ πολύ , για τη καλή διάθεση να συμμετέχεις στο διαγωνισμό μου με όλα αυτά που σου τυχαν,θα περιμένω με χαρά, έχεις καιρό, 31/8 λήγει. Κρίμα που τα όμορφα γατάκια δε τα κατάφεραν.. Μου άρεσαν πολύ οι δημιουργίες σου...Καλό 3ημερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Δελφινάκι μου για όλα τα καλά σου λόγια! Δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα των αναγνωστών, μακάρι να διατηρηθεί το γκάτζετ!
      Πραγματικά λυπήθηκα που δεν μπόρεσα να κρατήσω τα γατάκια στην ζωή !
      Αλλά η δική μου γάτα μάλλον είναι έγκυος και αυτή είναι τόσο καλή μάνα (πέρυσι θήλασε τα 3 δικά της και άλλα 5 από δύο διαφορετικές γάτες !!!) οπότε σύντομα ίσως θα έχουμε νέα γατάκια στον κήπο.
      Καλό τριήμερο σου εύχομαι!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  13. Μαύρα μάτια κάναμε καλέ!!!Ολα καλά από εδώ και στο εξής,εύχομαι ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!Οι θαυμάστριες θα σε ακολουθούν παντού ,μην ανησυχείς. Ξέρεις πόσο πολύ σ'αγαπάμε.Αχ τα ΧΡΥΣΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ κουρτίνες,αμπρά κλπ.Είσαι φοβερή! Φιλιά πολλά Ιωάννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την φιλενάδα μου!!!! Ιωάννα μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Καλέ,έχω τόσες θαυμάστριες ?? Προσέξτε γιατί θα το πάρω επάνω μου...χαχα!! Νά'στε καλά, κορίτσια μου, εγώ χαίρομαι πολύ όταν με επισκέπτεστε και μου λέτε πως σας αρέσουν αυτά που φτιάχνω.
      Φιλάκια και καλό τριήμερο!!!

      Διαγραφή
  14. Σούπερ ανάρτηση,δεν μπορώ να πω μας αποζημίωσες πλήρως για τις ημέρες της απουσίας σου!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ρένα μου!!!
      Είχαν μαζευτεί όλον αυτόν τον καιρό και σας τα ξεφούρνισα...χαχα!!!
      Φιλιά!!!!!

      Διαγραφή
  15. Ανοίγω και βλέπω για το blogovin λέω οκ ...γράφτηκα χτες ...μας εξηγεί σήμερα τι έγινε ...πάω πιο κάτω και τι να δω; Όπως πάντα χορταστική από όλες τις πλευρές δημοσίευση!
    Χρώματα, αρώματα γεύσεις ....όλα τα είχες!
    Καταπληκτικά όλα!
    Καλό τριήμερο Μαριάννα μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά, Αριστέα μου! Είναι κάτι που έχω αρχίσει κι εγώ να κάνω...δεν το είχα καταλάβει από την αρχή...νόμιζα ότι μεταφέροντας τους αναγνώστες μου από το GFC στο Bloglovin θα γινόταν η εγγραφή αυτόματα και σε όλους εσάς.Μάλλον θα πρέπει να βιαστώ...
      Χαίρομαι που σου άρεσαν τα κατορθώματά μου!!!!
      Φιλιά και καλό τριήμερο!!!!

      Διαγραφή
  16. Κι έλεγα τι έγιναν αυτά τα παιδιά!!! Μαριάννα μου όλα μες στο πρόγραμμα είναι. Φυσικά και όταν μας συμβαίνουν διάφορα δεν μπορούμε να είμαστε κι εδώ συνεπείς. Όπως βλέπω όμως την δημιουργικότητά σου δεν την έχασες...το αντίθετο μάλιστα! Θαύμαζα πολλή ώρα!!! Να'στε καλά όλοι Μαριάννα μου, είναι λυπηρό να φεύγουν άνθρωποι που αγαπάμε, αλλά αυτός είναι ο κύκλος της ζωής. Να ευχόμαστε να γίνονται όλα με τη σωστή σειρά μόνο. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαριάννα τί ανάρτηση είναι αυτή και τι δεν έχει! Τα κασπώ σου πανέμορφα κι εκείνο το σκαμπώ το μεταμόρφωσες εντελώς, και εχω ενα τέτοιο παραπεταμένο , λεω να δοκιμάσω το ντεκουπάζ, αλλά και τα λουλούδια σου , οι μαρμελάδες, οι γρανίτες, αυτό σίγουρα θα το κάνω τώρα που εχει βερύκοκα γιατί μου αρεσουν οι σπιτικοί χυμοί, εγώ κάνω βυσσινάδα κάθε χρόνο, αλλά κορομηλάδα μπράβο σου εισαι φουλ τα γκάζια που λέμε, πολλα φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φτιάξεις το σκαμπώ σου, Μαιρούλα! Θα μεταμορφωθεί!!!! Να φανταστείς ότι αυτό της μαμάς μου το έφτιαξα πολύ πρόχειρα και με λίγα υλικά! 'Εχω όμως άλλα δύο στο σπίτι και κάποια στιγμή θα τα περιποιηθώ!!!!
      Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα Μαριάν μου!!!Καλώς μάς ήρθες πάλι!!!Σούπερ ανάρτηση!!!Θαύμασα τόν πανέμορφο κήπο σου,λυπήθηκα γιά τά γατάκια,τά δικά μου αλωνίζουν όλη τήν αυλή,οι δημιουργίες σου καταπληκτικές όπως πάντα,τό σκαμπώ,τό λάτρεψα!!!Τέλειο!!Καλοφάγωτα τά καλούδια σου!!!Καλό καλοκαίρι καί πολλά μπάνια καί βουτιές!!Σέ ακολουθώ μέ τό bloglovin!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά φιλενάδα!!! Κι εγώ λυπήθηκα πολύ για τα γατάκια, αλλά κάποια άλλα θα γεννηθούν σύντομα πιστεύω!!!
      Φιλιά και καλά μπάνια, επίσης!

      Διαγραφή
  19. Μαριαννάκι, ακόμα μια φορά θα σου πω ότι είσαι άξια και χρυσοχέρα!
    Πολύ ωραία όλα όσα μας έδειξες, μια ομορφιά αλλά και νοστιμιά είναι όλη η ανάρτηση!

    Χαρές και γέλια εύχομαι, τα δυσάρεστα που σας έτυχαν να είναι τα τελευταία...
    Καλό καλοκαίρι, φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ, Μαίρη μου για τα καλά σου λόγια!!
      Θα περάσω να διαβάσω τα ωραία σου σύντομα!
      Πολλά φιλιά και καλό καλοκαίρι και σε σένα!!!!

      Διαγραφή
  20. Αγαπητή Μαριάννα,καλώς μας ήρθες πάλι με τις ομορφιές σου!!! Ζήλεψα τον κήπο σου, θαύμασα τις δημιουργίες σου,λυπάμαι γιά τα δυσάρεστα κι εύχομαι να σταματήσουν εδώ.Αυτό με το bloglonin τι είναι; εμείς που δεν έχουμε blog πρέπει να κάνουμε κάτι γιά να σας βλέπουμε; Νάχεις ένα ξένοιαστο καλοκαίρι!!! Πολλά φιλιά!!! Βούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά, Βούλα!!! Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ !!!!!
      Εάν δεν έχει μπλόγκ, νομίζω πως δεν έχεις πρόβλημα να μας βλέπεις... Το bloglovin μας εξυπηρετεί να μην χάσουμε εμείς τα μπλόγκς που παρακολουθούμε. Δεν είμαι όμως και ειδική και ίσως κάνω λάθος!! Εάν μάθω κάτι άλλο θα σου το γράψω εδώ!!
      Θα χαρώ πολύ να σε 'ξαναδώ' στις αναρτήσεις μου!!!
      Καλό καλοκαίρι και σε σένα!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  21. Καλώς όρισες Μαριάννα μου! Πολύ όμορφη ανάρτηση. Οφείλω να ομολογήσω ότι ζεις σε ένα παράδεισο! Δεν υπάρχει καλύτερο να απολαμβάνεις τα καλούδια απο τον κήπο σου. Τι χρώματα, τι ευωδιές και τι υπέροχη γατοπερέα! Είσαι πολυτάλαντη και σε θαυμάζω! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ, Ανθούλα!!! Με το καλό να επανέλθεις κι εσύ στην γειτονιά!!!!
      Πράγματι, όταν έχεις κήπο, η ζωή σου είναι πολύ διαφορετική!!!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  22. Εντάξει Μαριαννάκι, με άφησες άφωνη.
    Αν εξαιρέσεις το θέμα των γατιών, που με στενοχώρησε,
    όλη η άλλη ανάρτηση εξαιρετική.
    ΄Ετσι χαρούμενη και δημιουργική σου εύχομαι να είσαι πάντα.
    Τα κασπώ με ενθουσίασαν, αλλά τι είναι αυτό που δεν με ενθουσίασε,
    μπράβο, μπράβο, μπράβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου, χαίρομαι που σου άρεσαν όλα και σ'ευχαριστώ πολύ!!!!
      Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  23. ╮✿ °•.¸

    Que post maravilhoso... muitas fotografias de flores e plantas, e esse trabalho maravilhoso de decoupagem!
    Eu adoro os gatinhos.
    Bom domingo!
    Boa semana!
    °º✿♫ Beijinhos.
    °º✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπράβο Μαριάννα, και πολλά συγχαρητήρια για όλες τις δημιουργίες. Κι εγώ μιά από τα ίδια κάνω αυτή την εποχή και δεν μπορώ να στρωθώ να κάνω κάποια δημιουργία καλλιτεχνική. Μόνον φαγώσιμα και πόσιμα χα χα χα. Δε βαριέσαι. 'Ολα χρειάζονται. Καλά μπάνια και πολλά φιλιά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου, Ελενίτσα! Πράγματι, με τα φρούτα της εποχής έχω τόσα να κάνω γιατί αλλοιώς δεν διατηρούνται και είναι κρίμα να πάνε χαμένα. 'Εφτιαξα και το λεμονο-ένζυμο...περιμένω με αγωνία να ωριμάσει..χαχαχα!!!
      Φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή
  25. ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΚΑΛΩΣ ΩΡΙΣΕΣ,ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΑ.Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΕΛΕΙΑ,ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ,ΟΙ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ,ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ,ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟΝ ΚΗΠΟ,ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!!!!
    KAI ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ,ΤΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ,ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΣΣΥΝΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΕΙΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΜΕ ΤΑ BLOG ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΑΝ ΧΑΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕΣΩ FB.
    ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΣΑΙ
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ,ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΟΥ,ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μαριάννα μου καλημέρα
    Χάρηκα πολύ την βόλτα στον κήπο σου, είναι υπέροχος. Οι κατασκευές σου επίσης όμορφες όπως πάντα, όσο για τα γλυκίσματα μου τρέχουν τα σάλια.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι να πρωτοθαυμάσω βρε κορίτσι μου σε σένα, τι να πρωτο διαλλέξω, ..τα "ρουφάω" όλα και σου κάνω μία Αχτιδένια αγκαλίτσα η ακαμάτα που αυτό το καιρό βαριέμαι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μαριάννα μου μας αποζημιωσες όλους και με το παραπάνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαριαννάκι μου εξαιρετική ήταν η ανάρτησή σου!δεν ήξερα τι να πρωτοθαυμάσω..τις υπέροχες δημιουργίες σου τα γλυκομαγειρεματά σου..τις φανταστικές φωτό απο τον υπέροχο κήπο σου..στενοχωρήθηκα για τα γατάκια..κρίμα που δεν άντεξαν..μας αποζημίωσες μεν,αλλά να μη χαθούμε!!σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μετά την εξαφάνιση ήρθε η αποζημίωση την πολυποικιλότητας!!! Με το bloglovin' με άγχωσες και από την αρχή δεν το χώνεψα (πιστεύω κι εκείνο να αισθάνεται το ίδιο με την ασχετοσύνη μου) Εύχομαι , καλή ευκολία σε ότι από δω και πέρα ετοιμάζεις να περάσετε όμορφα και ξεκούραστα στις καλοκαιρινές διακοπές σας!!!!Τα φιλάκια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλημέρα Μαριάννα και καλώς γύρισες.Σε βρίσκω πολύ απασχολημένη και μ'αρέσει-)
    Λυπάμαι πάααααααρα πολύ για τα γατάκια-(Ισως να ήταν τα πρώτα της,,,,σνιφφ....
    Οι δικές σου γάτες μια χαρά περνάνε..χιχι
    Όλα σου είναι πάλι όμορφααααααααααααα....ειδικά τα κασπώ και το σκαμπό-))
    Θαυμάζω τον κήπο σου(μου θυμίζει τον δικό μου)και....μαρμελάδες..νιαμ νιαμ...κάνω και εγώ και δεν αγοράζω πλέον-))
    Η μεταφύτευση σου σε θαλασσινές γλαστρούλες....τέλεια ιδέα!!
    Πολλά φιλιά,να περνάς όμορφα και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. η μεγάλη επιστροφή!!!Αξίζει ένα βραβείο που σε περιμένει στο verycoco!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ..Καλημερα κοριτσι..τη επιστροφη..αυτο ειναι χειμαρος..να σαι καλα..ειναι ολα υπεροχα..χαρουμενη Κυριακη..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Υπέροχη επιστροφή γλυκιά μου!! Δεν μπορούσα να ξεκολήσω από την τόση ομορφιά!!! Τα λουλούδια σου, τα φρούτα, οι γατούλες σου, όλα όλα!! Καταπληκτικά, να τα χαίρεσαι!!! να περνάτε καλά, φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ¸.•°♡♡♫° ·.

    Uma ótima semana!
    Beijinhos do Brasil.
    ¸.•°❤❤♫° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τι υπέροχη ανάρτηση!
    τα έχει όλα και τέλεια !!!!!
    πολλά φιλάκια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλό μήνα,Μαριάννα !!!!!!!!Το Bloglovin μας ταλαιπώρησε όλες,αλλά το καταφέραμε κι αυτό.Τα κασπώ σου,τα ζήλεψα και τα βάζω στη λίστα μ'αυτά που πρόκειται κάποτε..... να φτιάξω.Όσο για την κορομηλάδα,προσπάθησα να τη φτιάξω,αλλά δεν τα κατάφερα.Στο τέλος προσθεσα πηκτίνη και έφτιαξα ένα υπέροχο ζελέ.
    Καλοκαιρινά φιλάκια,καλή μου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ξανάρθα!! Πέρνα από το σπιτάκι μου , σου έχω βραβείο!!! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έλειψες Μαριάννα,αλλά γεμίσαμε με ομορφιές με την επιστροφή σου!

    Από πού ν΄αρχίσω;Υπέροχος κήπος,χαρούμενες,πανέμορφες δημιουργίες,λαχταριστά γλυκά,γλυκούλια γατάκια,κρίμα,που δε σώθηκαν,είμαι σίγουρη,'ότι έκανες όσα μπορούσες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μπορεί να μας άφησες μια πράγματι χορταστική ανάρτηση,αλλά όσο νάναι δεν αρκεί για τόσο καιρό! Εύχομαι όλα νάναι καλά να μην υπάρχουν άλλα δυσάρεστα κι απλά να ξεκουράζεσαι.
    Απλά ήθελα να σου πω οτι :ΛΕΙΠΕΙΣ.
    Φιλάκια πολλά Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτή την είχα "χάσει" την ανάρτηση!! Γεμάτη χρώματα, αρώματα, ζωή , ζωντάνια, ομορφιά!!! Είναι όλα ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...