Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Delft Blue, Decoupage and other gifts


Υπάρχουν συλλογές, που μένουν καταχωνιασμένες μέσα σε ντουλάπια, συρτάρια, κουτιά και εάν δεν έχεις και λίγη φαντασία, δύσκολα βρίσκεις τον τρόπο να τις εκθέσεις και να τις χαίρεται το μάτι σου.  Είναι όμως και κάποιες που μπορούν να στολίσουν μιά γωνιά του σπιτιού, και μάλιστα να δώσουν και χρώμα στον χώρο.   Μιά τέτοια συλλογή θέλω να σας δείξω σήμερα. Είχα σκοπό να το κάνω εδώ και πολύ καιρό, αλλά όλο το άφηνα γι αργότερα. 
Χριστουγεννιάτικη κάρτα από μιά άλλη συλλογή μου!

Η συλλογή μου ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, όταν ένας συνεργάτης, μου έφερε δώρο ένα όμορφο πορσελάνινο στρογγυλό 'κουτί' από την Ολλανδία.  Delft Blue Hand-painted έγραφε από κάτω και πραγματικά το λάτρεψα...μέχρι που σε κάποια μετακόμιση, έπεσε το καπάκι του και έσπασε. Προσπάθησα να το κολλήσω, χωρίς μεγάλη επιτυχία ομολογώ.  'Εμεινε έτσι κάποια χρόνια φυλαγμένο σ'ένα ντουλάπι και κάποια στιγμή σκέφτηκα να 'καμουφλάρω' κάπως τις ρωγμές...
 
δεν είχα όμως ακόμα μάθει το κρακελέ! 
Εάν το έφτιαχνα τώρα, είμαι σίγουρη ότι θα γινόταν πολύ καλλίτερο! 
Μιά μικρή τσαγιέρα της αδελφής της γιαγιάς μου ήταν το δεύτερο απόκτημά μου. 
Με τα χρόνια, μου έφεραν κι άλλα, αλλά ταξίδεψα κι εγώ τρεις φορές στην Ολλανδία, 
και κάθε φορά αγόραζα και κανα-δυό σουβενίρ. 
Ανάμεσα σ'αυτά, είναι και μερικά που υποψιάζομαι πως δεν είναι γνήσια Delft, αφού είναι αγορασμένα απο τουριστικά καταστήματα και σε χαμηλότερες τιμές από τα original. Σιγά-σιγά η συλλογή μου μεγάλωσε και την στόλιζα πότε εδώ και πότε εκεί μέσα στο σπίτι. 

Τα πιό κοινά θέματα βέβαια είναι οι ανεμόμυλοι και τα τσοκαράκια   
 
Αλλά έχω και μερικά πολύ χαριτωμένα κομμάτια, όπως το παλιό σίδερο, το μικρό σταχτοδοχείο, οι πάπιες, τα οβάλ μπωλάκια και τα όμορφα σπιτάκια που είναι αλατιέρες. 

'Οπως βλέπετε, όμως, στο κάτω ράφι της εταζέρας, τα διάφορα μπλέ, δεν είναι από την Ολλανδία αλλά από διάφορα άλλα μέρη, τα σουπλά από την Τουρκία, το μπωλ με το όνομά μου από την Γαλλία, το μικρό κανατάκι από την Αυστρία, ένα βαζάκι από την Σκύρο, ένα από το Γαλαξείδι, κλπ...
Αφορμή να σας τα δείξω ήταν ένα ακόμα οβάλ μπωλάκι που μου έφερε η Δήμητρα από το ταξίδι τη στο Delft, το οποίο ήρθε να εμπλουτίσει την συλλογή μου.
 
 Το επάνω είναι το καινούργιο, ενώ το κάτω το έχω εδώ και 25 χρόνια!
Η Δήμητρα όμως, που ήρθε για καφέ προχθές στο σπίτι μου, δεν μου έφερε μόνο αυτό, αλλά, εκτός από μία γλάστρα με όμορφα κόκκινα χρυσάνθεμα και άλλα τρία ακόμα δώρα!
Το πραγματικά υπέροχο κουτί μπορείτε να το θαυμάσετε στην δική της ανάρτηση
 Εγώ το στόλισα και το χαζεύω όλη την ώρα!!!
Το vintage μπουκαλάκι είναι σκέτη γλύκα. 'Εχω φτιάξει κι εγώ δύο τέτοια μπουκαλάκια με κρακελέ, θα σας τα δείξω όμως σε επόμενη ανάρτηση.Η Δήμητρα με θυμήθηκε και όταν πήγε στην Λευκάδα, απ'όπου μου έφερε ένα χαριτωμένο μπουκαλάκι/σουβενίρ. 
Ντίμη μου, σ'ευχαριστώ πάρα, πάρα πολύ για όλα τα δώρα που μου έφερες!!!

Την ίδια μέρα όμως, με επισκέφθηκαν και η φίλη μου Marie-Paule με τον Αχιλλέα της, οι οποίοι,   έφτασαν κι αυτοί φορτωμένοι με δώρα!!! Από την υπέροχη μηλόπιτα δεν έχει μείνει ψίχουλο για να σας την έδειχνα, μου έφεραν όμως...
 ...ένα όμορφο γυάλινο σταχτοδοχείο από την Γαλλία, με τον τζίτζικα και τα χρώματα της αγαπημένης μου Προβηγκίας, μία βάση για κουτάλα από την Βαρκελώνη με την πασίγνωστη σαύρα του Gaudi, ένα παστέλι από την Κέα (δεν έχω δοκιμάσει πιό νόστιμο!) αλλά...να μην ξεχνάμε και τις χειροτεχνίες μας...η Marie-Paule έμαθε το ανάποδο decoupage και μου έφτιαξε μιά πανέμορφη πιατελίτσα με πασχαλιές, αλλά και ένα βαζάκι για ρεσώ με μιά νέα τεχνική με ανάγλυφο gel. Και κάτι ακόμα...μιά στοίβα από πολύ όμορφες χαρτοπετσέτες, που τις μοιραστήκαμε με την Δήμητρα. 
Φίλοι μου, δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για τα υπέροχα δώρα σας!!!
Περάσαμε ένα πολύ ευχάριστο βραδάκι, όλοι μαζί κι ελπίζω να σας ξαναδώ σύντομα!

 Προ ημερών, έλαβα κι ένα μικρό πακετάκι από την Έλλη σαν ευχαριστήριο για το δικό μου giveaway που είχε κερδίσει.  Είναι ένα γλυκύτατο και πολύ περιποιημένο μενταγιόν με τον πύργο του Αϊφελ, χαντρούλες και δαντελίτσα, που, ειλικρινά, δεν έχει φύγει από τον λαιμό μου όλη την εβδομάδα.
 'Ελλη μου, σ'ευχαριστώ για άλλη μιά φορά για την σκέψη σου και για το πανέμορφο δωράκι σου!!!

Γιά την Δήμητρα, που αγαπάει πολύ τα πουλιά και της αρέσει να τα φωτογραφίζει, το δικό μου δωράκι ήταν αυτό το ρολόϊ
Decoupage  με πάστα κρακελέ, ριζόχαρτο, χαρτοπετσέτα, relief, πατίνες
 ενώ για την Marie-Paule είχα φτιάξει μία κορνίζα με κρακελέ και πατίνα. Την 'έριξα' λιγάκι...όσο για τον Αχιλλέα, ομολογώ πως δεν είχα σκεφθεί να του φτιάξω κάτι...επιφυλάσσομαι όμως!!
 
Decoupage, κρακελέ δύο συστατικών, χαρτοπετσέτα και πατίνα

 Δεν ξέρω πως τα καταφέρνω κάθε φορά και κάνω μεγάλες αναρτήσεις, αλλά δεν γράφω συχνά και μαζεύονται πολλά. Δεν θα σας κουράσω άλλο σήμερα, θα προσπαθήσω όμως μέσα στην εβδομάδα να σας δείξω όσα έχω ετοιμάσει για το μπαζάρ της Κοζάνης μαζί με κάποια άλλα που περιμένουν να τα φωτογραφίσω 

Την Πέμπτη το βράδυ πήγαμε στο θέατρο και απολαύσαμε μιά παράσταση-υπερπαραγωγή που θα άξιζε να δείτε, εάν προλάβετε. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, υπέροχος Συρανό ντε Μπερζεράκ και η Σμαράγδα Καρύδη ως γλυκειά Ρωξάνη  μας καθήλωσαν και μας διασκέδασαν για πάνω από δύο ώρες με την συνοδεία της υπέροχης ζωνταντής μουσικής της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Ο καιρός χάλασε και η θάλασσα φούσκωσε και 'έπνιξε' την αμμουδιά,

δεν ξέρω εάν τον έναν γλόμπο τον πήρε ο αέρας,


τα σκάφη όμως στο μικρό λιμανάκι ανεβοκατέβαιναν σαν καρυδότσουφλα! 
 

Με μιά σκέψη σ'όλους όσους δοκιμάστηκαν από την φοβερή θεομηνία στα δυτικά προάστεια της Αθήνας, και με την ευχή να είστε όλοι καλά, σας εύχομαι μιά καλή Κυριακή  (με είσοδο στην χειμερινή ώρα), χρόνια πολλά στις Δήμητρες και τους Δημήτρηδες  και καλή νέα εβδομάδα!
 Και σας ευχαριστώ όλες και όλους για τα υπέροχα σχόλια που μου αφήσατε στην προηγούμενη ανάρτησή μου!







36 σχόλια:

  1. Τέλεια τα μπλε σου απ' όπου κι αν έφτασαν στα χέρια σου.
    Έχω κι εγώ λατρεία στα μπλε....
    Να χαίρεσαι και τη φίλη σου τη Δήμητρα.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντόπισα ένα κομμάτι ανάμεσα στα μπλε σου που είναι αριστούργημα. εκείνο το σουβέρ με τα λουλούδια! Φοβερό!
    Χρόνια πολλά στη Δημητρούλα σου κι από εμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαύμασα τη συλλογή σου, όλα αυτά τα όμορφα αντικείμενα συγκεντρωμένα από δώρα φίλων, έχουνε πολλαπλή αξία και αισθητική αλλά κυρίως συναισθηματική!!! Το μπλέ το λατρεύω !!! Να τα χαρείς όλα τα όμορφα δώρα σου , να είσαι καλά και να μοιράζεσαι μαζί μας τις υπέροχες φωτογραφίες σου, τις δημιουργίες σου και όλα τα ενδιαφέροντα που έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε στις θαυμάσιες αναρτήσεις σου!!! Χρόνια πολλά στη φίλη σου και σε όσους γιορτάζουνε σήμερα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα γλυκιά μου φίλη χρυσοχέρα!Τι να πρωτοθαυμάσω..τη συλλογή σου και καταλαβαίνω τη στεναχώρια σου όταν έσπασε το κουτί..θα 'έκλαιγα όλη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα καλή μου!
    Η συλλογή σου μου αρέσει πολύ! Εχω κάποια "κομμάτια" από την Ολλανδία από τα ναυτικά ταξίδια μου.
    Τα δώρα σου είναι πολύτιμα, να τα χαρείς!
    Να είσαι καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H συλλογη σου ειναι πολυ ομορφη και καθε κομματι της κατι εχει να σου θυμιζει! Τα δωρα σου πανεμορφα ,με το καλο να τα χαρεις! Οι φωτογραφιες με την φουσκωμενη θαλασσα μου αρεσαν πολυ! Τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...Καλημέρα Μαριάννα μου
    Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στην ανάρτηση που είναι γεμάτη ομορφιές...!
    Να είσαι καλά να καμαρώνεις τις συλλογές σου -που δεν πρέπει να είναι κρυμμένες σε ντουλάπια- και να χαίρεσαι τα δωράκια των αγαπημένων φίλων σου...
    Καλημέρα κι ευχές για μια όμορφη Κυριακή...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Μαριάν μου!!Εγώ θαύμασα από κοντά τήν υπέροχη συλλογή σου μέ τά Delft Blue!Αλλά τά μάτια μου χόρτασαν τήν ομορφιά τών μπλέ κεραμικών όταν επισκέφτηκα από κοντά τήν πόλη Ντέλφτ!Περάσαμε ένα πολύ ωραίο απόγευμα μαζί μέ τούς φίλους μας!Η φιλοξενία σου καί η γενναιοδωρία σου μάς έχη σκλαβώσει!Τό δωράκι σου στολίζει τό σαλόνι μου καί τό κοιτώ μέ χαρά καί θαυμασμό φίλη μου!Νά χαρείς τά δωράκια σου!!Τά αξίζης!!Οσο γιά τό μήνυμα πού βγήκε στήν ανάρτησή σου,δέν είναι ιός!!Θά χτύπαγαν τα κουδούνια τού Avast!!!H θάλασσα αυτές τίς μέρες αγρίεψε καί δέν μπορούμε νά τήν απολαύσουμε!!Καλή Κυριακή!!Καλά νά περάσης!!Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα!!! Τί πανδαισία δώρων ήταν αυτή!! Μπραβο, όλα τα εκτίμησα, φτιαγμένα και δωσμένα με πολλή αγάπη. Η δε συλλογή σου, πανέμορφη. Αυτά τα ασπρομπλε διακοσμητικά είναι πολύ φίνα! Φιλάκια και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα!!Πανέμορφα τα αναμνηστικά σου!!
    Να χαρείς τα δωράκια σου από τις πολυτάλαντες φίλες μας!!!
    Καλό και δημιουργικό χειμώνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα Μαριάννα μου, πανέμορφη η συλλογή σου με τα Blue Delf και υπέροχα τα δώρα σου!!! Είναι μοναδικά!
    Καλή Κυριακή! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πανέμορφη η συλλογή σου, Μαριάννα μου!
    Να χαρείς και τα δωράκια σου!
    Φιλάκια πολλά, καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χορταστική ανάρτηση γεμάτη χρώματα ,αγάπη και συναισθήματα ! Την συλλογή σου άσχετο αν είναι όλα γνήσια ,εγώ την λάτρεψα !!Τα δε πανέμορφα δώρα σου δείχνουν την αγάπη των φίλων σου .Να τους χαίρεσαι και να χαίρονται και εκείνοι για εσένα !Καλή σου βδομάδα Μαριάν μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. J'ai eu le grand bonheur d'admirer ta collection d'objets de Delft chère Marie-Anne et chacun me séduit. Je n'arrive pas à préférer l'un à l'autre! L'important est aussi que chacun de ces objets te rappelle un collègue, un ami, un voyage...
    Nous avons passé un merveilleux après-midi ensemble et grâce à toi je comprends mieux ce qu'est la "filoxenia"! Je t'en remercie infiniment et tu mérites bien d'être gâtée un peu car tu donnes beaucoup aux autres.
    J'adore le cadre que tu m'as offert. Il est juste à côté de mon ordinateur et j'y ai mis une photo de mon papa qui me manque tant.
    J'espère que nous pourrons reprendre le chemin de la plage et que la pluie des jours derniers ne sonne pas définitivement la fin des baignades!
    Bon dimanche à toi.
    Je t'embrasse bien fort!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι καταπληκτική η συλλογή σου Μαριάννα !!!!!! Όπως καταλαβαίνεις, μια και είμαι λάτρης των συλλογών δεν χορταίνω να την καμαρώνω !!!!!
    Τα δώρα που έλαβες είναι θαυμάσια και φαίνονται ότι είναι δώρα καρδιάς από τις φίλες σου !!! Να τα χαίρεσαι και να τις χαίρεσαι !!!!!
    Κι εσύ να είσαι πάντα καλά να φτιάχνεις τόσο εξαιρετικά πράγματα !!!! Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ όμορφη συλλογή με τα μπλε σου! Αυτό που βρίσκω πιο όμορφο και πιο ουσιαστικό σ΄αυτές τις συλλογές είναι που κάθε κομμάτι φέρνει στο νου είτε όμορφες αναμνήσεις είτε αγαπημένα πρόσωπα!
    Ευχομαι να έχεις πάντα κοντά σου ανθρώπους που κουβαλούν τόση αγάπη μέσα στα δώρα τους!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαριάννα μου η συλλογή σου είναι πάρα πολύ όμορφη!!!
    Οι δημιουργίες σου είναι εξαιρετικές!!!
    Να χαίρεσαι τα δωράκια σου είναι πανέμορφα!!!
    Καλή βδομάδα
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. J'adore la porcelaine en blanc et bleu !!!! Tout est vraiment très joli...ainsi que tes cadeaux !
    Quand aux découpages, ils sont parfaits !
    Bonne semaine !
    Bisous
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ενα πιο όμορφο απο το άλλο. Ποιο να πω ότι είναι το καλύτερο;;;;;
    Χρονια Πολλά στους εορτάζοντες.
    Ελπίζω να μην ειναι ιος καλή μου.
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταπληκτικές οι μπλε συλλογές σου Μαριάννα μου και τα δωράκια που έλαβες και έκανες υπέροχα. Καλή εβδομάδα να έχεις με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ha estado un regalo el visitar tu bloc, he encontrado cosas muy interesantes, te invito a visitar el mio y disfrutes del post de esta semana decorando el otoño como yo disfruto haciendolo, y si te gusta me encantaria que si no eres seguidora te hicieras para seguir compartiendo nuestros blogs
    Elracodeldetall.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η μπλε σου συλλογή υπέροχη !! αγαπώ το μπλε και δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω!!! Χαίρομαι για την όμορφη φιλία με την Δήμητρα και πράγματι το κουτί που σου χάρισε είναι ότι πιο όμορφο έχω δει από τα χεράκια της!!! Να χαίρεσαι όλα σου τα δώρα και είναι πανέμορφα !!!
    Σε φιλώ με την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. I love your blue and white porcelain and i adore your wonderful works. Thanks for sharing such beautiful pictures
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Dearest Dimi,
    You had quite a lot to share and tell. Lovely blue collection you got with very fond memories.
    Also your gifts and the ones you created in return are so lovely.
    Sending you warm sunny greetings your way from a summer-like Georgia. We walked with 29°C at 17:00 o'clock!
    Feeling blessed in many ways. So happy I can type well with my bandaged finger, it is still stiff when I take the bandage off to change...
    Hugs,
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χορταστικές οι αναρτήσεις σου αλλά δεν κουράζουν καθόλου Μαριάννα μου!
    Απολαμβάνω!
    Φιλιά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πήρες και έδωσες Αγάπη. Η συλλογή σου με τα μπλέ φανταστική!!! Να έχεις μιά όμορφη βδομάδα. Σου στέλνω φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ενδιαφέρουσα και αξιόλογη η "μπλε "ανάρτηση σου 'εχεις μικρούς θησαυρούς που είναι ζηλευτοί.Ομορφα είναι και τα δώρα που πήρες και ευχομαι να τα απολαύσεις όσο γίνεται περισσότερο.Φυσικά οι αναρτήσεις ποτέ δεν κουράζουν είναι τόσο πλούσιες σε περιεχόμενο και πολύ ευχάριστες.Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ¡Preciosos trabajos y preciosas fotos!
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λάτρεψα τη συλλογή σου!!!!!!!!!!!!
    Υπέροχα όλα τα δωράκια σου!!!!!!!!!!!!!!!!
    Οσο για τις πλημμύρες με βρήκαν στο Πειραιά και ήταν η δεύτερη φορά που μου έτυχε να είμαι μέσα σε λεωφορείο που μετατράπηκε σε σκάφος και ευτυχώς αισίως έπιασε λιμάνι και κατέβηκα σώα και αβλαβείς!!!
    Αλλά τέτοια σύμπτωση τη πρώτη φορά πριν πολλά χρόνια πήγαινα με λεωφορείο στον Πειραιά και τώρα έφευγα με λεωφορείο από Πειραιά!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τυχερή εισαι με τόσες καλές φίλες που σε φέρουν και όμορφα δωράκια ...
    Σε ομόλογο που έχω ζήτημα να έχω ένα κομμάτι Delft blue στο σπιτι μου χαχαχαχα
    Μήπως πρεπει να αρχίσω να κάνω συλλογή.....πολύ όμορφες φωτογραφίες..
    πολλα φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Υπέροχη η συλλογή σου αλλά και τα δώρα που έλαβες! Με γεια και πάντα τέτοιες χαρούμενες μαζώξεις αλλά και δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απολαυστική η ανάρτησή σου Μαριάννα μου!! Τόσο όμορφα τα δώρα που παρέλαβες από τις φίλες!! Να τα χαρείς και να τα ευχαριστηθείς γιατί σου αξίζουν!! Οπως κομψοτεχνήματα είναι κι αυτά που δώρισες!! Μανιφίκ!!
    Με το καλό όσο πάει να μεγαλώνει η σικάτη συλλογή σου!!! Φιλάκια ολόγλυκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. τα πιο ομορφα χαρισματα μας εδειξες ψυχή μου ολα υπέροχα οσο για την μπλε συλλογη σου με μαγεψες πραγματικα ποσο λατρευω τα μπλέ μοναδικες οι συνθέσεις ολων σας χιλια φιλια Μαριανακι μου !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα κι από εμένα. Κατάφερα να έρθω μια βόλτα από τον πολύ όμορφο κόσμο σου!Να είσαι καλά!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...