Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Τσίου, τσίου!!!!


Μιά νέα δοκιμή θέλησα να κάνω σήμερα, μετά από πολλές προσπάθειες  και αποτυχίες στο να ανεβάσω ένα δικό μου βιντεάκι στο blog.   
Μου έδωσαν συμβουλές φίλοι και γνωστοί, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να τα καταφέρω. 
Μέχρι που μιά μικρή λεπτομέρεια έκανε την διαφορά...τουλάχιστον έτσι πιστεύω εφ'όσον δεν θα το διαπιστώσω παρά μόνο αφού δημοσιοποιήσω την ανάρτησή μου, απ'όσο μου είπε μιά 
καλή μας φίλη blogger.

Σε περίπτωση που δεν δουλέψει, έ να μην σας αφήσω απογοητευμένους...
θα σας δείξω σήμερα, μιά σειρά από φωτογραφίες πουλιών που επισκέπτονται τον κήπο μας.
 Συνήθως, κρύβονται μέσα στις φυλλωσιές της κουτσουπιάς 
και των σφενδάμων 
και με προσελκύει το κελάηδισμά τους 










αλλά συχνά κάποια κατεβαίνουν και στην βεράντα να δροσιστούν στο μαντεμένιο μπανάκι που είναι κρυμμένο ανάμεσα στις τριανταφυλλιές. 
'Ετσι έγινε και με τον τσιροβάκο που κατάφερα να 'τσακώσω' με την φωτογραφική μου μηχανή την ώρα που έκανε το λουτρό του και ήταν και ο λόγος για τον οποίο ήθελα να μοιραστώ το βιντεάκι μαζί σας. 

Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σας!
Θα επανέλθω σύντομα!





27 σχόλια:

  1. Το είδα το βίντεο!! Τι ωραία που κάνει το μπάνιο του και τι όμορφο πουλί!! Μπράβο έμαθες και βίντεο τώρα να βάζεις ποιος σε πιάνει.
    Πολύ όμορφες και οι φωτογραφίες σου. Θαυμάσιος ο κήπος σου ένας παράδεισος και μάλιστα με τέτοιους επισκέπτες.
    Τα φιλιά μου Μαριάννα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια 'Αννα μου, είναι πως έχω τραβήξει διάφορα βιντεάκια, αλλά δεν είχα καταφέρει να τα ανεβάσω. Το πουλάκι είναι ένας τσιροβάκος και κάθε χρόνο έρχονται και φωλιάζουν στα δέντρα. Καλός είναι ο κήπος αλλά θέλει πολλή δουλειά και όσο μεγαλώνουμε τόσο πιό δύσκολα είναι τα πράγματα.
      Πολλά φιλάκια>!

      Διαγραφή
  2. Τι υπέροχες φωτογραφίες και το βίντεο! Και εγώ κάθε πρωί κάθομαι το ακούω το κελάηδημά τους στον κήπο μου από διάφορα πουλιά.
    Καλή συνέχεια στις βιντεοσκοπήσεις.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά κάνεις Ελένη μου!Είναι πραγματική απόλαυση!
      Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  3. υπεροχες φωτο και βιντεο
    καλημερα αγαπημενη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bravo Marie-Anne! Ta patience et ta perséverance ont payé. Ta vidéo marche très bien.
    Merci aussi pour toutes les photos des oiseaux qui se plaisent tellement dans votre jardin.
    Bonne journée.
    Grosses bises

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Merci, Marie-Paule!!! J'avais essayé plusieurs fois, j'ai encore suivi tes conseils et ceux de Achilleas mais je n'y arrivais pas à le télécharger. Puis j'ai vu une amie de Salonique qui le faisait souvent et je l'ai contactée. Il suffisait d'un tout petit détail seulement...elle m'a précisé que je ne pourrai pas faire de vérification avant la publication de mon billet (or, c'est exactement là ou je m'arrêtais chaque fois!).
      Merci et gros bisous!

      Διαγραφή
  5. Très belles photos !!!! Rien ne vaut un jardin pour admirer ses fleurs et les animaux qui le visitent.
    Bises et excellente journée !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άρθρο πρώτο: Χαχαχαχαχα. Μαριάννα μου, Υπέροχη η αυλή σας! Όπως τη λατρεύω στα όνειρά μου. Με δέντρα, πλούσια βλάστηση. Και πουλάκια να τριγυρίζουν και να κελαηδάνε επάνω στα όμορφα λουλούδια της φύσης.
    Άρθρο δεύτερο: Το βίντεό σου είναι πανέμορφο! Πεντακάθαρη εικόνα, σταθερή λήψη χωρίς κίνηση. Εξαίρετο θέμα που δύσκολα το βρίσκεις. Μάλλον έχεις βάλει κάποιο ζουμ ναι; Είναι εξαιρετικό και να το επιχειρείς πιο συχνά πλέον και με μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο. Στέλνω την καλησπέρα μου καλή μου φίλη.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τα υπέροχα σχόλιά σου σε κάθε μου ανάρτηση!!! Όντως, ο κήπος είναι το κάτι άλλο! Από τότε που αφήσαμε το διαμέρισμα στην Νέα Σμύρνη και ήρθαμε στην εξοχή, έχει αλλάξει εντελώς η ζωή μας. Μήπως να έκανες κι εσύ αυτό το βήμα για να μην μείνει μόνο στα όνειρά σου αυτή η ομορφιά;
      'Οσο για το βιντεάκι, δεν θα το πιστέψεις αλλά βγήκα στην βεράντα, πηγαίνοντας να απλώσω τα ρούχα, πήρε το μάτι μου τον τσιροβάκο να μπανιαρίζεται, ξαναμπήκα να πάρω την φωτογραφική μου και αυτός ήταν ακόμα εκεί, αλλά τον τράβηξα στο τελείωμα του λουτρού του, από απόσταση δύο μέτρων, ίσως το ζουμάρισα λίγο, δεν θυμάμαι καλά!!!! Είναι θέμα τύχης, φυσικά, και δεν ξέρω άν θα τα ξανακαταφέρω.
      Καλό ξημέρωμα!!!!

      Διαγραφή
  7. Hello Marie-Anne
    Your bird at the bath is a cute video. I love the bird sounds. Your garden birds are all beautiful, your have a lovely spot their for your feathered friends. Lovely photos. Take care! Wishing you a happy day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Thank you very much, Eileen! It is the first time I managed to upload a video on the blog and I am really happy about this.
    I don't really have the relevant equipment to do much more, that's why I so much enjoy looking at your gorgeous shots of the birds in your place and area.
    Take care and stay vigilant during this nasty pandemic!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαριτωμένο το βιντεάκι Μαριάννα μου, φαντάζομαι πως θα ναι τα υπόλοιπα. Ο κήπος σου παράδεισος. Μπορώ άνετα να βάλω τον εαυτό μου σ΄ένα κήπο όσο δουλειά κι αν έχει. Μια παροιμία λέει, το γουρουνάκι θα βρει τρόπο να σκαλίσει ακόμη κι αν του κόψεις την μούρη. Ε λοιπόν με ένα χέρι (το άλλο στο γύψο, από κάταγμα καρπού) και πάλι σκαλίζω, ξεβοτανίζω, σπέρνω, κλαδεύω. Εδώ βέβαια δεν έχω την ευτυχία να έχω τόσα πουλιά, πέρα από σπουργίτες, καρακάξες και δεκοχτούρες. Το κελάηδημα του κότσυφα όμως το απολαμβάνω. Να είστε καλά, καταπληκτικές φωτογραφίες!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω! Έσπασες τον καρπό σου; γρήγορη ανάρρωση σου εύχομαι Αννίκα μου! Κι εγώ έφαγα μια τούμπα προ ημερών και πονάει ακόμα το γόνατό μου...ευτυχώς δεν είχα κάταγμα!
      Να προσέχεις στον κήπο τώρα! Κι εμείς έχουμε δεκοχτουρες και πολλές καρακάξες αλλά κοτσύφια ποτέ δεν έτυχε!
      Σ'ευχαριστώ πολύ και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  10. Πόσο τυχερή είσαι Μαριάννα μου,που μέσα στην πόρτα σου έχεις ένα μικρό παράδεισο!!! Τι ευτυχία,τι ηρεμία,τι απόλαυση Θεέ μου,να θαυμάζεις τα δημιουργήματα σου!!! Όσο για το βιντεάκι,δεν έχω λόγια να περιγράψω όλη αυτήν την φυσική ομορφιά!!!
    Μαριάννα μου,σ'ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά, Μαρία μου, είναι σκέτη απόλαυση να παρατηρείς και να ακούς τα πουλιά στον κήπο!
      Νά'σαι καλά!
      Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  11. Το βιντεάκι παίζει και ειναι υπέροχο!
    Συγχαρητήρια Μαριάννα μου, όπως και οι φωτογραφίες σου μοναδικές!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ, Αριάδνη μου! Πολύ χάρηκα που τα κατάφερα!!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Μια χαρα τα καταφερες με το βίντεο Μαριάννα μου αλλά και όλες οι φωτογραφίες σου με τα πουλακια τι όμορφες!! τυχερή που έχεις τόσο μεγαλα δεντρα..εμεις εδώ δυο ροδιες και δυο ελίτσες έχουμε στην αυλή μας και τα σπουργιτακια στήνουν καρτερι να κατεβουν να φανε τα σπορακια.. είναι όμορφη η φύση γύρω σας φίλη μου σε ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας..
    Να περνας όμορφα.. παντα .. καλη εβδομαδα..την αγαπη μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναί, Ρούλα μου, και ήταν τόσο απλό τελικά!!!! Μεγάλα δέντρα...ναί, ζούγκλα έχει γίνει ο κήπος μας, όπως λέω στον Νίκο, αλλά εκείνος δεν θέλει να τα κλαδεύουμε!!!! Με αποζημιώνουν όμως τα πουλάκια που έρχονται και φωλιάζουν και όχι μόνον...αφού κατεβαίνουν και άλλα για να κλέψουν σπόρους από τις κοττούλες μας!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαριαννα μου αυτος ειναι παραδεισενιος κηπος!!!!το βιντεο καταπληκτικοοοοοο!!!!
    συνεχισε ετσι...... σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι όμορφα πουλάκια είναι αυτά ....και τι υπέροχες οι φωτογραφίες σου !!!
    Το βίντεο μια χαρά και εικόνα και ήχος, μέχρι και ο κόκορας ακούγεται. Τώρα λοιπόν που του πήρες τον αέρα θα περιμένουμε βιντεάκια από τον Παράδεισο σου και απ τη θάλασσα (ζητάω πολλά ??) φιλάκιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τί ωραίο το βιντεάκι που μας επιμελήθηκες αυτή τη φορά Μαριάννα! Είναι χάρμα οφθαλμών το πουλάκι που παίρνει έτσι ανέμελα το μπάνιο του! Είσαι τόσο τυχερή που είσαι κοντά στη φύση. Ομολογώ ότι κι εμεις εν μέσω περιορισμών μπορούμε ν΄απολαμβάνουμε το κελάηδισμα των πουλιών, μιας και η φασαρία απο τ' αυτοκίνητα έχει περιοριστεί αισθητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Hello Marie-Anne

    I enjoyed the bird bath video, it is a joy to hear all the bird sounds. Your garden and cute birds are beautiful. Lovely series of photos. Thank you for linking up and sharing your post. I appreciate your visit and the comment too! Enjoy your day, have a great new week ahead!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Hello. Great serie of birds. They are beautiful. Wonderful photos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...